PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : defransiyel sesi-yardim

mertakpolat
07.Ekim.2017, 02:08
Herkese iyi geceler, araniza yeni katıldım diyebilirim :) 97 model 5.2 sahibiyim. alırken aracın içinin temizliği, motoru ve aksesuarlarından dolayı pek dikkate almadığım defransiyel sesi epey rahatsız etmeye başladı, düşük hızda rölanti de gaz vermeden giderken tak tak tak diye gürültülü bir ses (arac sogukken gelmiyor), yuksek hızda rolantide gaz vermediğim zaman da geliyor fakat pek rahatsiz etmiyor o sekilde, ne gibi bir sıkıntı olabilir pek çözemedim doğrusu, şaftdan da şüpheleniyorum.

Başına gelmiş tecrübeli abilerim, arkadaslarim yardımcı olabilirse yonlendirirse beni cok sevinirim. Arac İstanbul'da bu arada.

DEŞİFRE
07.Ekim.2017, 23:50
tecrübeli abiler daha iyi bilir de, benim şaftta kırılmadan önce böyle tak tak tak diye ses yapıyordu (ön şaft)

ama şafttan olsa motor soğukken de yapması gerekmez mi? bilemiyorum, dediğim gibi ben bu işlerden pek analamam. sadece başıma geleni söylüyorum.

- - - Mesaj Birleştirme - - -

tecrübeli abiler daha iyi bilir de, benim şaftta kırılmadan önce böyle tak tak tak diye ses yapıyordu (ön şaft)

ama şafttan olsa motor soğukken de yapması gerekmez mi? bilemiyorum, dediğim gibi ben bu işlerden pek analamam. sadece başıma geleni söylüyorum.

Feyz
08.Ekim.2017, 00:29
ön şaft büyük ihtimalle.
şöyle transit vs. gibi araçların şaft difransiyelleriyle ilgilenen bir ustaya götürün, lifte kaldırıp size ne olduğunu söyleyecektir.

mertakpolat
08.Ekim.2017, 01:37
ön şaft büyük ihtimalle.
şöyle transit vs. gibi araçların şaft difransiyelleriyle ilgilenen bir ustaya götürün, lifte kaldırıp size ne olduğunu söyleyecektir.

şaftı bugün söktürdüm, baktık ettik boşluk yok şafta da. defransiyelde de problem gözükmüyor. teker bilyaları geldi en son aklımıza ilk 5-10 dakika yapmayıp ısınınca yaptığından dolayı. Ama ona da pek ihtimal vermiyorum. bilya sesi gibi değil çünkü, öyle olsa yalpalama yapardı, öyle bişey de yok.

Pazartesi de bilyalara bakıcaz artık, olmadı birdaha söktürücem şaftları

mjz66
08.Ekim.2017, 04:05
şaftı bugün söktürdüm, baktık ettik boşluk yok şafta da. defransiyelde de problem gözükmüyor. teker bilyaları geldi en son aklımıza ilk 5-10 dakika yapmayıp ısınınca yaptığından dolayı. Ama ona da pek ihtimal vermiyorum. bilya sesi gibi değil çünkü, öyle olsa yalpalama yapardı, öyle bişey de yok.

Pazartesi de bilyalara bakıcaz artık, olmadı birdaha söktürücem şaftları
Sevgili Mert; iyi bir defransiyelciye git acilen bakın açıp! İstavrozu dağıtmak üzere olabilirsin, pim kırılmaya başlamış olabilir, dişlileri sıyırmaya başlamış olabilir

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mertakpolat
08.Ekim.2017, 09:59
bende o şekilde düşündüm baştan ama, hocam peki sogukken neden yapmıyor ilk 10 dakika, veya ses virajlarda neden artmiyor

Han Solo
08.Ekim.2017, 12:59
istanbuldaysa ikitelli atatürk sanayide çok iyi bir diferansiyel ustası var direk çözüm aramana gerek yok

mertakpolat
08.Ekim.2017, 13:15
istanbuldaysa ikitelli atatürk sanayide çok iyi bir diferansiyel ustası var direk çözüm aramana gerek yok

İstanbuldayım. Adres, telefon bilgisi alabilirmiyim Öm'den.

mjz66
08.Ekim.2017, 19:20
bende o şekilde düşündüm baştan ama, hocam peki sogukken neden yapmıyor ilk 10 dakika, veya ses virajlarda neden artmiyor
Bilemem orasını ama kıllandım ben yine de ön diferansiyelden! Başkan'ın tavsiyesine uy bence git o ustaya👍

mertakpolat
08.Ekim.2017, 19:39
Bilemem orasını ama kıllandım ben yine de ön diferansiyelden! Başkan'ın tavsiyesine uy bence git o ustaya

ÖM attım zaten ustanın telefonu adresi için, başka yerini söktürmeden önce daha iyi bir ustaya göstermek daha mantıklı dediğiniz gibi.

mertakpolat
20.Ekim.2017, 20:11
4 usta gördü aracı biri defransiyelci biri jipci ikisi binek olmak üzere :)arka şaftın istavrozu değişti, yağı motul 75 140 olarak değişti on saft söküldü ses gitmedi, işin enteresan tarafı arızaya da kmse şundandır diyemiyor, defransiyelci sokerim bakarım ses gider gitmez ben 300 işçiliğimi alırım diyor, tamirciler zaten Allahlık :) ne yapacağımı şaşırdm vlla :)

Han Solo
23.Ekim.2017, 17:19
4 usta gördü aracı biri defransiyelci biri jipci ikisi binek olmak üzere :)arka şaftın istavrozu değişti, yağı motul 75 140 olarak değişti on saft söküldü ses gitmedi, işin enteresan tarafı arızaya da kmse şundandır diyemiyor, defransiyelci sokerim bakarım ses gider gitmez ben 300 işçiliğimi alırım diyor, tamirciler zaten Allahlık :) ne yapacağımı şaşırdm vlla :)

arayayım mı ustayı bi jeepe bakmıyor mu artık nedir