PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : wj 4.7 şanzıman sorunu



Feyz
23.Ekim.2017, 02:05
merhaba arkadaÅŸlar,
bazen aracı çalıştırıp vitese atınca araç kartal gibi yerinden ırgamıyor ve pek de gaz yemiyor. böyle olunca kickdown yapmıyor ve 4.vitese geçmiyor.
biraz gidip stop ediyorum, bir daha çalıştırıyorum sorun çözülüyor. bazen de devam ediyor. vites geçişlerinde de vuruntu yapmaya başladı ve kickdown yaptığı zamanlarda da yüksek devire doğru araba yığılıyor bir üst vitese küt diye atıyor.
aracı çalıştırırken bütün ışıkların sönmesini bekliyorum, şanzıman yağı olarak da mopar atf4ten başka bir şey kullanmıyorum.
sorun ne olabilir?

- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -

hata kodunu sorguladığımda check transmission dtc's uyarısını aldım. wjjeepsten edindiğim bildiye göre drb ııı cihazıyla kontrol edilmesi gerekiyormuş. o cihaz da sadece jeep yetkili servislerinde var diye biliyorum. bulunduğum ilde de ne yazık ki yok. yarın obd ile kontrol edeceğim ama hata atacağını pek sanmam.

Feyz
23.Ekim.2017, 02:40
rölantide dalgalanma yaşıyordum iac valfi yüzünden, ilaçla temizlemiştik düzelmişti. bir ay kadar oldu. şuanda da ara sıra rölantide (p ve n de) dalgalanma olmaya başladı.
tüm bunlar iac valfinden olabilir mi? sonuçta giren havayı ayarlıyor.

- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -

kendi kendime düşünerek sorunu çözeceğim galiba, hadi bakalım.. :)

Feyz
23.Ekim.2017, 12:02
obd ile baktık, hata atmamış. yağında vs. bir problem yok. mecburi olarak şanzımanı indireceğiz..

Han Solo
23.Ekim.2017, 17:21
obd ile baktık, hata atmamış. yağında vs. bir problem yok. mecburi olarak şanzımanı indireceğiz..

geçmiş olsun feyzulla kendi kendine çözeceksin galiba...şanzıman özel bir konu tavsiyede bulunmaya korkuyor insan

Feyz
23.Ekim.2017, 19:04
perşembe gününe kaldı bizim iş, usta dolu..
o zamana kadar üstüne çıkasım yok :)
bu arada bazen de araba marş hiç almıyor tık diye geri bırakıyor, vites değiştirip tekrar p ye atınca çalışıyor.
ve analizime göre d'de kalkmamasının sebebi araç d'de 3.viteste sabit kalıyor. mekanik bir sorun var, ve bu sorun beyni de yanıltıyor. hadi bakalım gelişmeleri paylaşacağım.
fikirlere de açığım arkadaşlar.

GC2013
23.Ekim.2017, 21:23
Eger vites pozisyonunu algilamiyorsa vitesin altinda bir problem olmasin?


Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Feyz
23.Ekim.2017, 23:17
gaz kelebeğinde 2 adet gel bulunuyor. cruise veya roket teli olarak adlandırılan tel bağlantıdan çıkmış. onu düzeltince vites düzeldi.
ama kickdowndaki yığılma ve geçişlerdeki vuruntu devam ediyor. p0700 hatası alıyorum, bir arkadaş speed sensor sorunu, ben değiştirdim sorunu çözdüm aynı şekilde dedi.
rockautodan bir çift sipariş edip deneyeceğim.
şanzımanı direk indirip açmaya pek gönlüm el vermiyor açıkcası :)

Feyz
23.Ekim.2017, 23:30
iac valfi ve 2 tane de speed sensor siparişi verdim. özellikle bu iki yerden şüpheliyim ve oralardan başlayacağım. hem de küçük bi parça, 18 yıllık sensör madem elden geçiriyoruz onları da atlamayalım :)
olmadı mecburen indireceğiz ama..
konudan her gelişmeyi yazacağım.

FuatD
24.Ekim.2017, 08:46
iac valfi ve 2 tane de speed sensor siparişi verdim. özellikle bu iki yerden şüpheliyim ve oralardan başlayacağım. hem de küçük bi parça, 18 yıllık sensör madem elden geçiriyoruz onları da atlamayalım :)
olmadı mecburen indireceğiz ama..
konudan her gelişmeyi yazacağım.

Kolay gelsin, yönlendirici bir yorum yapamıyorum ama takip ediyorum. Probleminiz çözüldüğünde hepimiz tecrübe sahibi olacağız.


1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
2014 Jeep Compass MK 2.0 Limited

Feyz
24.Ekim.2017, 16:26
sorun o telden de değilmiş.. bugün aracı çalıştırdığımda yine başa döndüm, hata devam ediyor. sensörlerin de bu kadar tetiklemesine ihtimal vermemek gerekiyor.
perşembe indirelim bakalım, hazır açmışken ne var ne yok elden geçireceğiz. video çekeceğim arkadaşlar.

Feyz
25.Ekim.2017, 22:32
yağ kötü bir şekilde koluyor ve kaputu açıp gaz kelebeğinden elimle gaz verdiğimde şanzıman yağ kontrol çubuğunun oradan hafif hafif duman geliyor..

yarın indiriyoruz.

GC2013
25.Ekim.2017, 23:22
Yag zaten normalde de kotu kokar yani illa yanmis olmasi gerekmez, bu yaniltici olabilir. Yakin zamanda yag degistirdiniz mi? Vakumlama yapildi mi ki tavsiye edilmez? Filtre degisti mi? Seviyesi nasil? Once butun viteslere tek tek alip sonra bostayken duz bir zeminde kontrolu yapilmali mesela. Kontrol cubugunda kopuk var mi, fazla dolduruldugunda yapar? Yagin rengi nasil? Dumanin gelmesi yagin bir yere damlayip buharlasiyor olmasindan kaynaklaniyor olabilir, dikkatli bakmak gerekir. Kullandiginiz yag dogru mu? Yakin zamanda uzun sureli bir baska araci veya romork u cektiniz mi? Ilk asamada tavsiyem filtre ve yagi degistirmeniz ve bunu birkac sefer yapmanizdir. Koku veya problemleriniz azaliyorsa dogru yoldasinizdir. Bu biraz masrafli ancak komple sanziman yapmaktan her zaman daha ucuzdur.


Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

GC2013
25.Ekim.2017, 23:33
Bir de kontrol ettirebilirseniz TPS sensorunuzu bir elektrikcide voltajina baktirin. TPS basitce siz gaza bastiginizda voltaji yukseltip alcaltarak PCM e sinyal gonderir ve PCM de yakit hava karisimini yonlendirir. TPS in voltaji 0,2 ile 4,8 arasinda olmalidir. Manuel bir voltmetreyle gazin durumuna gore voltajda cok fazla dalgalanma yapiyorsa TPS arizali demektir. Bunu neden soyledim, TPS vites degistirme karakterine etki eder.


Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Feyz
26.Ekim.2017, 00:43
15 20bin civarı önce mopar atf4 koyuldu. tabi araç yeri geldi zorlandığı vs. için terleme yapmasından dolayı geçen ay bir litreye yakın mopar atf4 ekledim.

Feyz
26.Ekim.2017, 00:45
yarın sensörleri bir daha elden geçirip kontrol ederim ama, bana pek sensör gibi gelmedi açıkcası..

Feyz
26.Ekim.2017, 01:15
15 20bin civarı önce mopar atf4 koyuldu. tabi araç yeri geldi zorlandığı vs. için terleme yapmasından dolayı geçen ay bir litreye yakın mopar atf4 ekledim.

hop.... ustam mobil atf 320 ekleme yapmış 1lt, şimdi öğrendim..
wjjeeps sitesinde de şunu gördüm, atf4 yağın üzerine atf2 veya atf3 eklemeyin diyor.. ve yağ ekledikten bir kaç gün sonra bu sorun olmaya başladı..

Feyz
26.Ekim.2017, 01:24
ve araç soğukken ilk çalıştırmada d'de 3
viteste kalıyor, 2de de hafif vuruntu oluyor ama 15dk sonra stop edip çalıştırınca düzeliyor. kickdown da yapıyor vites geçişlerindeki vuruntu kalıyor ama. yağ muhabbeti de dediğim gibi.

evet arkadaşlar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük taşındık..

son kararım yarın önce bütün sensörleri kontrol ettireceğim. ardından yağ konusunu ustaya açıp fikir alacağım. o da onayı verirse önce yağdan başlarız. hiç ama hiç alakası yok derse indiririz.
ama bana mantıklı geldi, şu yönden motor soğukken yağ soğuk olur. belki atf4 ile mobil 320 karışınca farklı bir durum olmuştur. ısınınca da tereyağ eritir gibi karışıyordur. ben böyle yorumladım.

hadi bakalım

Feyz
26.Ekim.2017, 19:11
45rfe şanzıman, yağ olarak da klavuzdaki gibi uzun zamandır mopar atf+4 kullanıyoruz. geçen r de baktığımda eksilme vardı, acil olması nedeniyle 1lt mobil atf320 koyduk. bunu ustaya açıkladım, sorun bu değil dedi.
balata yanma muhabbeti de zaten araba 3te kaldığı için kalkarken vs balatalar zorlanıyor bu yüzden.*

Feyz
26.Ekim.2017, 20:05
bugün bir kaç öneri alarak giresun görele'de my garage'a gittim. uğur usta otomatik şanzımancı. gittiğimde zaten yabancı plaka rr'lar, pajero land cruiser vs. görünce tamam dedim, doğru yerdeyim.
ben göreleye gelene kadar araç ısınmıştı ve sorun yoktu, usta da denedi şu an sorun yok dedi haliyle. baştan aşağı her şeyi anlattım, yağına vs. baktık sorun yok, bilgisayara bağladık p0700 verdi yine. bekleyelim soğusun dedik iki saat sonra beraber teste çıktık baktık sorun yine var, voltmetre ile sensörleri kontrol ettik gayet normal. bu sırada araç cihaza bağlı ve hareket halindeyiz.
ustaya mekanik mi elektriksel mi diye sorduğumda bana elektriksel dedi. aracın direk çalışmamasının ve 3.viteste kalmasını araç kendini korumaya alıyor şeklinde açıkladı.
arabayı bıraktım, sabah uğrayacağım selenoidlerden başlayacağız, sonra sensörlere ve gelen giden elektriğe bakacağız dedi.
kutup başını söküp taktığımda da tek hata kodu aldım. p0700.
gördüğüme göre bu sorun yaygınlaşmaya başlamış, umarım hepimizin sorunlarını çözeriz.

GC2013
26.Ekim.2017, 21:07
Ben yag ve filtreyi bir iki defa daha degistirir oyle sanzimana girerdim. Kolay gelsin


Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Feyz
27.Ekim.2017, 20:55
evet arkadaÅŸlar..
haberlerim inanın ki hiç iyi değil.

bugün ustanın yanına gittiğimde usta şanzımanı indirip parçalarına ayırmış, parçaları da masaya koymuş, masanın başında beni bekliyordu.
şanzıman su almış, ustanın dediğine göre su alıp yatmış -benden önce olmuş olabilir ben hiç yatırmadım bile :)- ve bir çok parça pas tabakası oluşturmuş. dişlilerde vs. bir sorun yoktu.

yapılacak işlemler,
-şanzıman tamir kiti alınacak
-şanzıman selenoid kartı değişecek (pas tabakası bağlamış, tırnağımla kazıdım resmen, değişmesi gerek işlevini yitirmiş)
-pas gibi tabaka tutan parçalar temizlenecek
-ve türbün tamiri. türbün kapalı kutu olduğu için içerisindeki durumu bilemiyoruz, önceden araç elden geçirilirken de ellenmedi. ama hazır buraya kadar gelmişken orayı da elden geçirelim diyoruz.

ayrıca, ustam su için radyatörden almış başka türlü alamaz dedi. radyatörün içindeki yağ soğutucusunu iptal edip, önündeki yağ soğutucusunu büyütüp, havalı soğutma sistemi yapacağız dedi.
işlem süresi bir hafta.

gelişme oldukça yazarım arkadaşlar.
herkese teşekkürler.

Dawn
27.Ekim.2017, 21:39
geçmiş olsun feyzullah kardeş

üzüldüm duruma ama keşke kendin çzömeye çalışsaydın

ısınınca normale dönmesi arızanın bir düzelip bir geri gelmesi bana hep elektrik veya elektronik arızası gibi geliyor

inşaalah sana çok masraf çıkarmaz

ÅŸimdiden kolay gelsin

Feyz
27.Ekim.2017, 22:11
selenoid kartı işte, sudan dolayı o da mahvolmuş.

Feyz
28.Ekim.2017, 14:49
6500tlye anlaştık.
geçmiş olsun.

noktaankyra
28.Ekim.2017, 18:03
rölantide dalgalanma yaşıyordum iac valfi yüzünden, ilaçla temizlemiştik düzelmişti. bir ay kadar oldu. şuanda da ara sıra rölantide (p ve n de) dalgalanma olmaya başladı.
tüm bunlar iac valfinden olabilir mi? sonuçta giren havayı ayarlıyor.

- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -

kendi kendime düşünerek sorunu çözeceğim galiba, hadi bakalım.. :)

Rölantı dalgalanmasında ben IAc ile birlikte TPS ünde değişmesi gerektiğini düşünüyorum daha önce yaşadım bi kaç defa.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Feyz
02.Kasým.2017, 14:52
iac valfim geldi, taktık.
tork konvektörünün içi tamamen su dolmuş. tamirde.
koç pzt.ne kaldı.
ayeıca ön şaftın arka kafasını değiştirip, şaft kafalarını tırlarda kullanılan gresle greslettim. uğultu yaşayanlara öneririm.

Maverick
02.Kasým.2017, 23:01
iac valfim geldi, taktık.
tork konvektörünün içi tamamen su dolmuş. tamirde.
koç pzt.ne kaldı.
ayeıca ön şaftın arka kafasını değiştirip, şaft kafalarını tırlarda kullanılan gresle greslettim. uğultu yaşayanlara öneririm.

Bilyalı şaft mı? Yükseltme var mı araçta? Benim körük yırtık ondan soruyorum :)

dumah
03.Kasým.2017, 01:25
Feyzullah, sen bu sogutma isini sordunmu abi baska bi bilene,
baktim simdide pek iptal eden birilerine rastlamadim... istersen iptal etmeden once farkli bi ustadanda fikir al abi.

Feyz
03.Kasým.2017, 01:30
yükseltmem yok. bilyalı olması lazım evet.
yabancı kaynaklarda biraz araştırdım radyatör önündeki yağ soğutucusunu büyüten çok, ürünler de var. ama içindekine dair pek bir fikrim yok açıkcası.
düşüncesi olan..

Han Solo
03.Kasým.2017, 16:02
evet arkadaÅŸlar..
haberlerim inanın ki hiç iyi değil.

bugün ustanın yanına gittiğimde usta şanzımanı indirip parçalarına ayırmış, parçaları da masaya koymuş, masanın başında beni bekliyordu.
şanzıman su almış, ustanın dediğine göre su alıp yatmış -benden önce olmuş olabilir ben hiç yatırmadım bile :)- ve bir çok parça pas tabakası oluşturmuş. dişlilerde vs. bir sorun yoktu.

yapılacak işlemler,
-şanzıman tamir kiti alınacak
-şanzıman selenoid kartı değişecek (pas tabakası bağlamış, tırnağımla kazıdım resmen, değişmesi gerek işlevini yitirmiş)
-pas gibi tabaka tutan parçalar temizlenecek
-ve türbün tamiri. türbün kapalı kutu olduğu için içerisindeki durumu bilemiyoruz, önceden araç elden geçirilirken de ellenmedi. ama hazır buraya kadar gelmişken orayı da elden geçirelim diyoruz.

ayrıca, ustam su için radyatörden almış başka türlü alamaz dedi. radyatörün içindeki yağ soğutucusunu iptal edip, önündeki yağ soğutucusunu büyütüp, havalı soğutma sistemi yapacağız dedi.
işlem süresi bir hafta.

gelişme oldukça yazarım arkadaşlar.
herkese teşekkürler.

geçmiş olsun evet zamanında değişmeyen radyatörlerin de bir ömrü var nasıl çalışıyor diyerek rutin değişirmediğimiz parçalar gün gelip başka yerleri tetikliyor...iyi olacak inşallah takma kafaya

Feyz
07.Kasým.2017, 13:31
koç taburcu oldu arkadaşlar,
gün içerisinde arabayı deneyeyim, akşama detaylı açıklama yazarım.

ENGÄ°N
07.Kasým.2017, 14:54
Geçmiş olsun kardeşim..

Feyz
07.Kasým.2017, 23:58
yazdığımda ustanın yanındaydım, yaklaşık bir gün arabayı bilgisayara bağlayıp test ettiler denediler. 1,2,3,4 gidiyor sorun yok, ama duracakken 2den 1e geçerken bi yığılma sonrası geçiyor. bir yay kırıktı, başka yay taktık, o da olmamış %100 bu yüzden dediler. galiba selenoidlerde yay var mı bilmiyorum ondan bahsetti.
tekrar sök, yap, tak..
biraz uzun sürdü ama, umarım değecek.
herkese çok teşekkürler

Feyz
10.Kasým.2017, 00:25
aracı bu sabah aldım.
tabiri caizse yılan gibi olmuş:)
gaz pedalında 1mm bile boşluk yok, kickdown öncesi ve sonrasındaki boşluk da yok. anında kickdown yapıyor ve de en önemlisi vites geçişleri sıfır araba gibi.
yaklaşık 2 hafta bekledim ve değdi.
o/d çalışıyor, arazi çalışıyor detaylı test ettim.
hatta ibre de devirdik hayırlısıyla:)
tabi konuşmak için erken, ama her koşulda her şekilde denedim şanzıman sıfırdan farksız. ilerde bir sorun yaşarsam yine yazarım, ayrıca "2 yıl boyunca şanzımanın bende" dedi usta, öyle anlaştık.
ve en çok şaşırdığım kısım, radyatörün önüne eklediği büyük şanzıman yağ soğutucusu mopar. bu işlemi yapacağını söylediğinde çok araştırmıştım ama mopar bulamamıştım. hala da şaşırıyorum.
neyse, kısa keseyim şu an aracımdan oldukça memnunum, giresun/görele sanayi sitesindeki mygarage servisinde uğur gökçe ustama buradan çok çok teşekkürlerimi iletiyorum. gözünüz kapalı araçlarınızı teslim edebilirsiniz. kendisi daha önce istanbulda amerikan restorasyon işiyle uğraşmış işinin ehli ustadır.
ayrıca sileceklerim eskimişti, onları da değiştirip kıyak geçmiş:)

eay
10.Kasým.2017, 08:30
Hayırlı olsun,içinize sinmesi çok iyi olmuş..

Feyz
11.Kasým.2017, 02:10
evladıma kavuşunca ben! :)
önden çektiğimiz fotoğrafta yağ soğutucusu belli oluyor, merak edenler için..
tekrardan herkese çok teşekkür ederim.

kuzeyli
11.Kasým.2017, 15:12
Hayırlı olsun:) Kazasız günlerde kullanın.

Feyz
11.Kasým.2017, 20:17
Hayırlı olsun:) Kazasız günlerde kullanın.

eğribel geçidi? giresunda mısın abi?

kuzeyli
14.Kasým.2017, 16:30
eğribel geçidi? giresunda mısın abi?

Giresun ve Şebinkarahisar arasında.

Feyz
14.Kasým.2017, 21:05
Giresun ve Şebinkarahisar arasında.

Abim Giresun'luyum ve Giresun'da yaşıyorum, Eğribel'i de bilirim :)
Eğer buralardaysan tanışmak isterim. Sevgiler!

kuzeyli
16.Kasým.2017, 15:20
Abim Giresun'luyum ve Giresun'da yaşıyorum, Eğribel'i de bilirim :)
Eğer buralardaysan tanışmak isterim. Sevgiler!

Maalesef İstanbuldayım. Dogu Karadeniz turu yaptıgım zaman geçmiştim. Kümbet yaylasında konaklamıştım. Çok şanslısın:) Sen hep oralardasın:)

Feyz
16.Kasým.2017, 16:40
Maalesef İstanbuldayım. Dogu Karadeniz turu yaptıgım zaman geçmiştim. Kümbet yaylasında konaklamıştım. Çok şanslısın:) Sen hep oralardasın:)

teşekkür ederim. bir daha yolunuz düşerse ekip olarak seve seve ağırlarız, aklınızda bulunsun :)

y-bsungur
08.Aralýk.2017, 17:04
Kafanızı karıştırmak istemem ama viteste geç kavrama olayı illaki şanzumandan kaynaklanacaktır diye bir şart yoktur hiç ummadıgınız nedenler dahi aracın ilk hareketini engelleyebilir şayet diger yürüyenlerinizde bir hata yoksa Şanzuman valve body üzerindeki selonoid ünitesindeki tüm selonoidlerin ohm degerlerine bakılması lazım çıkan sonuçlar T.O degerlerinin altındaysa mutlaka degiştirilmesi lazım.

Feyz
18.Aralýk.2017, 14:04
ilk cümleniz genel anlamda doğru.
ama mesajlarımı okursanız yaşanan sorunu ve uyguladığımız yöntemi detaylı olarak anlattım.
ayrıca selenoid ünitesini komple değiştirdik.

atilla
27.Þubat.2018, 10:56
merhaba arkadaşlar ,konu ıle ilgili değil fakat yardımınıza ihtıyacım var,
2001 model 4.7 jeep aldım 10 gün önce,
fakat acemisi olduğumdan arka bagaj camı açılıyormu acaba? menteşe gördüm ancak nasıl açarım bılemıyorum,bırde yedek anhtar konusubda yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim

DEŞİFRE
27.Þubat.2018, 12:25
merhaba arkadaşlar ,konu ıle ilgili değil fakat yardımınıza ihtıyacım var,
2001 model 4.7 jeep aldım 10 gün önce,
fakat acemisi olduğumdan arka bagaj camı açılıyormu acaba? menteşe gördüm ancak nasıl açarım bılemıyorum,bırde yedek anhtar konusubda yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim

plakanın üstünde basma düğmesi yok mu?

- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -


merhaba arkadaşlar ,konu ıle ilgili değil fakat yardımınıza ihtıyacım var,
2001 model 4.7 jeep aldım 10 gün önce,
fakat acemisi olduğumdan arka bagaj camı açılıyormu acaba? menteşe gördüm ancak nasıl açarım bılemıyorum,bırde yedek anhtar konusubda yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim

plakanın üstünde basma düğmesi yok mu?

Feyz
27.Þubat.2018, 14:30
hayırlı olsun. plaka lambasının sağında bi buton var. ilk aldığımda ben de fark etmemiştim. kapatırken sert kapatın ama, yuvaya direk oturmaz genelde. yedek anahtar sorununu anahtar çektirerek çözebilirsiniz, ama kumandayla kilitleyip anahtarla kapıyı açtığınızda alarm öter. yedek kumanda için önce kumanda alın, sonra elektronikçiye gidip sisteme işletin.

atilla
28.Þubat.2018, 09:19
çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı.