Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracıma bu gün ne yaptım
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
Dawn
31.Aðustos.2017, 21:00
Elinize sağlık güzel olmuş birşey soracaktım panelde takılı olan yeşil klips mı nedir adı onlar birebir uyumlu mu yoksa idareten takıldı. Bana da lazım onlardan eğer uyumlu ise yardımcı olurmusunuz
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiEvet uyumlu AliExpress ten almıştım ama kodunu felan hatırlamıyorum ama geçen n11 de gezerken de görmüştüm
Lenovo Z90a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maverick
02.Eylül.2017, 05:23
Evet uyumlu AliExpress ten almıştım ama kodunu felan hatırlamıyorum ama geçen n11 de gezerken de görmüştüm
Lenovo Z90a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiBenim WJ de sag on cam ayni dediginiz durumda
Once 5 cm.den fazla acilmamaya basladi. Simdi aciliyor ama katir kutur mekanik sesler geliyor.
Elimden is gelir ama fotolardan gordugum uzere altindan kalkabilecegimi sanmiyorum. Bi camciya yaptiririm.
mjz66
02.Eylül.2017, 18:30
Benim WJ de sag on cam ayni dediginiz durumda
Once 5 cm.den fazla acilmamaya basladi. Simdi aciliyor ama katir kutur mekanik sesler geliyor.
Elimden is gelir ama fotolardan gordugum uzere altindan kalkabilecegimi sanmiyorum. Bi camciya yaptiririm.
Efsane döndü:) camlar da tamam, ne kaldı başka arızalanmadık😂 100 milyar harcadın yine de olmuyor sat artık şunu🙈
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim WJ de sag on cam ayni dediginiz durumda
Elimden is gelir ama fotolardan gordugum uzere altindan kalkabilecegimi sanmiyorum. Bi camciya yaptiririm.Yani benim tespitim cam kriko makarasinda bulunan çelik telin sarıldığı kanalların deforme olup çelik teli atlattirmasi ve bu sebeple tellerin bir birine sürtünmesi ile zamanla tellerin bozulması bendeki sorun buydu elimde makara olmadığı için telleri ince bisiklet teli ile değiştirdim tabi buna cam mekanizmasını dağıtarak ulaştım
http://m.n11.com/jeep-grand-cherokee-1999-2004-sol-ve-sag-on-cam-kriko-makarasi-P87338019
Makara bu linkte var
Bilginize
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak benim wj de arada sırada direksiyon sertleşiyor sonra normale dönüyor karşılaşan var mı teşekkürler
resulözuçan
03.Eylül.2017, 18:09
Malesef benim zj de de aynı sorun var direksiyon kutusu arızalı bırakmıyor deriler değişecek ben amerikadan sipariş verdim haftaya gelecek
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Han Solo
04.Eylül.2017, 00:43
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak benim wj de arada sırada direksiyon sertleşiyor sonra normale dönüyor karşılaşan var mı teşekkürler
sertleştiği esnada boştayken gaza bas yağ basıncı artar yumuşuyor mu o durumda
Han Solo
04.Eylül.2017, 00:43
Malesef benim zj de de aynı sorun var direksiyon kutusu arızalı bırakmıyor deriler değişecek ben amerikadan sipariş verdim haftaya gelecek
deriler mi amerikadan gelecek ?
sertleştiği esnada boştayken gaza bas yağ basıncı artar yumuşuyor mu o durumdaBaşkan sürekli o şekilde olmuyor direksiyon genelde dik rampa çıkarken felan yapıyor düz yolda normal seyirde ben karşılaşmadım
resulözuçan
04.Eylül.2017, 09:24
deriler mi amerikadan gelecek ?Yok direksiyon kutusu gelecek
Maverick
04.Eylül.2017, 21:39
Yani benim tespitim cam kriko makarasinda bulunan çelik telin sarıldığı kanalların deforme olup çelik teli atlattirmasi ve bu sebeple tellerin bir birine sürtünmesi ile zamanla tellerin bozulması bendeki sorun buydu elimde makara olmadığı için telleri ince bisiklet teli ile değiştirdim tabi buna cam mekanizmasını dağıtarak ulaştım
http://m.n11.com/jeep-grand-cherokee-1999-2004-sol-ve-sag-on-cam-kriko-makarasi-P87338019
Makara bu linkte var
Bilginize
Lenovo Z90a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiCok tesekkurler. Bendeki sorunu tam bilemiyorum. Yancim olmadigi icin de cesaret edemedim. Bi camciya gidicem artik.
cyberkesh
18.Eylül.2017, 19:46
Bayadır bişey yapmıyodum sticker' ı yapıştırayım dedim :D
2656
bahadr
03.Ekim.2017, 17:06
Torpidonun kilit dili kırılmıştı. Çıkma torpido alıp taktım.
Maverick
03.Ekim.2017, 19:38
Muayeneye girdik ve hallettik.
Sağ arka aks keçesi bilyası ve yüzüğü değişti. Kaçak vardı. WJ kasalarda malesef arkada sadece keçe değişmiyor. Keçeyi çıkarmak için bilyanın kesilmesi gerekiyor. O yüzden masraflı oluyor.
Sol arka fren piston şişmişti o değişti. Arkalarda tek önlerde çift piston var.
Track bar değiştirdim. Death Wobble için. Henüz test etme şansım olmadı.
Ön diskler taşlandı.
Yapılacaklar:
Direksiyon yağı değişecek
Direksiyon deri kaplatılacak
Yolcu koltuÄŸu derisi dikilecek
Mafsallı şaft yaptırılacak
Burak fren balatası markası ne kullanıyosun abi?
usa den bosch un balatasını almıştım. cık cık cık cık arkada muhabbet kuşu besler gibiydi. beklemedim bitmesini raybestos mu ne var onu buldum onu aldım aynı. fren e basar basmaz sesi kesiyor. ısındıktan sona ses yapmaya basliyor. ilk 20 30 km ses yok.
Maverick
04.Ekim.2017, 18:13
Burak fren balatası markası ne kullanıyosun abi?
usa den bosch un balatasını almıştım. cık cık cık cık arkada muhabbet kuşu besler gibiydi. beklemedim bitmesini raybestos mu ne var onu buldum onu aldım aynı. fren e basar basmaz sesi kesiyor. ısındıktan sona ses yapmaya basliyor. ilk 20 30 km ses yok.
Abi inan ne taktım hiç bilmiyorum. 2 sene oldu alalı. Ama bende öyle bi sorun yok. Disklerinde sorun olabilir mi ki acaba? Taşlatsan bi? Titremen var mı frene basınca?
Titreme sıfır ama. diskler son düzlükte. 7 8mm di galiba incelme sınırı. şuan sınırda. taşlama yaptırdım.
isininca sesin gelmesi ve balata disk boslugunu alinca kesmesi bana direk balata gibi geldi ama diskler falanda degisecek mecbur heralde.
Keremuyr
05.Ekim.2017, 16:29
ben de ön fren balata ve diskleri brembo nun en uygun fiyatlı olan modeli ile değiştirdim, cık cık ötüyor.
sinir oldum, balataları aldığım yeri aradım baya bir saydırdım.
şimdi değiştireceğim ama ne marka almalıyım ben de ortada kaldım
kuzeyli
05.Ekim.2017, 17:27
ZJ nin ön far ampullerini led yaptım. İyi oldu.
ZJ nin ön far ampullerini led yaptım. İyi oldu.
Güle güle kullanın.
Kullandığınız ampul kodu/tipi, gerekli olan ilave malzemeler, muayenedeki durumu, fotoğraf vb. İle müsait olduğunuzda açıklayabilirseniz hepimize faydası olur.
1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
2014 Jeep Compass MK 2.0 Limited
kuzeyli
06.Ekim.2017, 16:29
Güle güle kullanın.
Kullandığınız ampul kodu/tipi, gerekli olan ilave malzemeler, muayenedeki durumu, fotoğraf vb. İle müsait olduğunuzda açıklayabilirseniz hepimize faydası olur.
https://www.nighteyeled.com/collections/all
Yukarıdaki linkten bakabilirsiniz. H4 6500K 10.000Lümen olan ampul için hiçbir degişiklik yapmanıza gerek yok kendiniz takabilirsiniz. Muayenede sorun çıkmıyor diye biliyorum.2666
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
Led 60W Ip68 özellige sahiptir.
https://www.nighteyeled.com/collections/all
Yukarıdaki linkten bakabilirsiniz. H4 6500K 10.000Lümen olan ampul için hiçbir degişiklik yapmanıza gerek yok kendiniz takabilirsiniz. Muayenede sorun çıkmıyor diye biliyorum.2666
Led 60W Ip68 özellige sahiptir.
Teşekkürler
atmaca08
06.Ekim.2017, 22:19
Plastik olam farlar 9004 cam olanlar h4 sizdeki far plastik ise nasıl taktınız
Maverick
07.Ekim.2017, 18:08
Titreme sıfır ama. diskler son düzlükte. 7 8mm di galiba incelme sınırı. şuan sınırda. taşlama yaptırdım.
isininca sesin gelmesi ve balata disk boslugunu alinca kesmesi bana direk balata gibi geldi ama diskler falanda degisecek mecbur heralde.
Baktır abi bi bakalım. Nereye götürüyorsun sen?
ayhan var izmirde.
baktim soyle biraz usa forumlarada arka aks falan da sebep oluyomus bu cik cik sesine.
ses arabadan soguttu ya resmen.
andım
09.Ekim.2017, 11:27
Aracımın cam çıtaları çok kötü idi, yaptırdım geçen ay.
2667
2668
Keremuyr
09.Ekim.2017, 12:15
ayhan var izmirde.
baktim soyle biraz usa forumlarada arka aks falan da sebep oluyomus bu cik cik sesine.
ses arabadan soguttu ya resmen.
cıklama frene basınca gelmiyor mu?
arkadaÅŸlar merhaba
45rfe için selenoid pack almam gerekli nereden bulabilirim araç p0700 verdi bir şanzımancıya sordum selonoid dedi
araç vitess değiştirilen aşırı vuruntu yapıyor 4 vites yok vites atmıyor felan
rockoutodan speedsensor sipariÅŸ verdim onu deÄŸiÅŸtirecem
filtre setide lazım birde yağ değiştirecem belki 1 2 kere hangi yapı alayım
şimdiden teşekkürler
SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çıtalar güzel olmuş. Nereden aldın?
cıklama frene basınca gelmiyor mu?
aynen, frene hafif basınca sesi kesiyor.
VolkanG
21.Ekim.2017, 16:01
Uzun süredir memnun olmadığım farlarımı depo marka cam farlarla değiştirip H4 fara geçiş yaptım.Muayenede ağır kusur olarak yazılan sinyallerin farklı zamanda yanması sorununuda bu arada hallettim.Yalnız farların üst köşelerde yer alan ayar vidalarına giren kısımlarının yeri amerikan versiyona göre 1 cm kadar içte yapılmış o yüzden kastı.Yarın elden geçirip tekrar takıcam.
Eranmania
23.Ekim.2017, 09:57
H4 farı nasıl yaptınız orjinal soketleri kestiniz mi yoksa adaptör falan mı taktınız. Benim farlar da çok kötü yurtdışından mercekli olanlardan mı alsam diyorum.
VolkanG
23.Ekim.2017, 11:59
H4 farı nasıl yaptınız orjinal soketleri kestiniz mi yoksa adaptör falan mı taktınız. Benim farlar da çok kötü yurtdışından mercekli olanlardan mı alsam diyorum.
Orjinalleri kesip H4 soket bağladım.Mercekli olanları beğenmedim pek.
VolkanG
23.Ekim.2017, 12:08
Sinyalleri düzenlerken yaptığım kablolama hoşuma gitmemişti.Tüm kabloları soyarak yeniden bağladım ve izole ettim.Farların köşe bağlantılarını ufak bi modifikasyonla yerine oturttum.Bluetooth lu pioneer teyp taktım.Ses düzeldi ama ön sağ hoparlörüm cızırdıyor.Amfi çıkışı kaç watt acaba ona göre yeni bir hoparlör seçicem.Çıkış yeterliyse belki kaliteli bir component takabilirim.
Eranmania
23.Ekim.2017, 12:25
Benim araç 2001 Wj İnfinity gold var ZJ lerde nedir bilmiyorum eğer aynıysa 180 W diye geçiyor.
6-channel 180-watt amplifier
• 2x 2.5" front tweeters (Ön konsolda)
• 2x 6x9" front woofers ( Önkapıda)
• 2x 6.5" rear full-range speakers (Arka kapıda)
Ama bu anfide ön kapı için saçma bi durum var ön kapıya komponent takarsanız muhtemelen ses alamazsınız tweeter ve woofer ( ön kapıdaki) için anfi iinde crossover var gibi yorumlar yapılmış yurtdışı sitelerde. yani ön kapıya komponent takmak isterseniz amfiyi değiştirmek gerekiyor. Eğer farklı bir çözüm varsa ben de yapmak isterim zira benim ön hoparlörlerde de problem var.
Benim araç 2001 Wj İnfinity gold var ZJ lerde nedir bilmiyorum eğer aynıysa 180 W diye geçiyor.
Ama bu anfide ön kapı için saçma bi durum var ön kapıya komponent takarsanız muhtemelen ses alamazsınız tweeter ve woofer ( ön kapıdaki) için anfi iinde crossover var gibi yorumlar yapılmış yurtdışı sitelerde. yani ön kapıya komponent takmak isterseniz amfiyi değiştirmek gerekiyor. Eğer farklı bir çözüm varsa ben de yapmak isterim zira benim ön hoparlörlerde de problem var.
atmaca08
23.Ekim.2017, 19:34
Orjinalleri kesip H4 soket bağladım.Mercekli olanları beğenmedim pek.
nasıl yaptınız h4 nasıl uydurdunuz bende 9004 lambanın girdiği yuvayı kestim h4 ün metal yuvarlak parcasıyu deliğe uydurdum hatta farın içindeki kesici metali desöktüm ama uzun kısa yapınca uuznlar alakası yere selektör yapıyor ledin üstünde kesme metal kıvrımlar var onları kessem nasıl olur acaba
atmaca08
23.Ekim.2017, 19:44
Hafta sonu Biraz çamurlandık sonra temizlendik :)
2672
2673
VolkanG
23.Ekim.2017, 21:57
Sanırım zj lerde 120W amfi 4X30W ancak 2 ohm daki çıkış bu.Standart hoparlörler 4 ohm olacağından kanal başı 15W lık bir besleme olur.Sağlıklı olmaz pek.En mantıklısı orta karar bi amfi alıp bağlamak sanırım.
VolkanG
23.Ekim.2017, 22:00
nasıl yaptınız h4 nasıl uydurdunuz bende 9004 lambanın girdiği yuvayı kestim h4 ün metal yuvarlak parcasıyu deliğe uydurdum hatta farın içindeki kesici metali desöktüm ama uzun kısa yapınca uuznlar alakası yere selektör yapıyor ledin üstünde kesme metal kıvrımlar var onları kessem nasıl olur acaba
Bir önceki sayfada kalmış mesajım orda yazmıştım.Depo marka cam far takımı aldım H4 soketli.Bende de bi gariplik var farda uzunlar değişik geldi gözüme ama tam karanlık biyerde duvara karşı denemem lazım.
atmaca08
23.Ekim.2017, 22:52
Bir önceki sayfada kalmış mesajım orda yazmıştım.Depo marka cam far takımı aldım H4 soketli.Bende de bi gariplik var farda uzunlar değişik geldi gözüme ama tam karanlık biyerde duvara karşı denemem lazım.
Ne kadara aldınız ve nerden
VolkanG
26.Ekim.2017, 15:50
H4 farları bağlarken soket şemasına internetten bakmıştım.Şema yanlışmış o yüzden farlar bir değişik yanıyordu.Dün onu düzelttim oldukça tatminkar şimdi aydınlatma.Bugünde sabahtan çıkıp flowmaster katalitik konvertörü taktırdım.Ses çok azalmadı gibi ama daha tok,zırıltısız bir ses çıkıyor artık.Bu hali daha çok hoşuma gitti.Bakalım muayene istasyonundakilerde beğenecek mi.Ön kapılara alpine hoparlör aldım şimdilik.Komponent alırsam arkaya takarım diye düşündüm.Kasnak ve yalıtım malzemem gelince montajını yaparım.
ENGÄ°N
27.Ekim.2017, 10:43
Dün itibarı ile bakıma alındı. Enjektörler sökülüp revize edilecek. Termostad değişecek.. ön diskler torna olacak.. sağa sola dönüşlerde gelen kasıntı sesi giderilecek.. İç aydınlatma geçen hafta itibarı ile çalışmamaya başladı kontrol edilecek..
Araç : 2005 - WJ - 2.7 CRD...
VolkanG
05.Kasým.2017, 12:21
Ön yan camlarımdaki filmleri söktüm,100 liralık film için 200 lira ceza ödemek istemedim.82 amperlik İnci akü taktım,marş sürem ciddi kısaldı.Yarında muayene tekrarım var bakalım geçebilecek miyim.
Maverick
05.Kasým.2017, 13:23
Track bar indirme braketi taktım.
GC2013
06.Kasým.2017, 09:30
Track bar indirme braketi taktım.
Indir indir sen
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
VolkanG
06.Kasým.2017, 13:55
Muayeneden geçtim :) Flowmaster katalitik ve super 44 le sorun çıkartmadılar.Şanzımandaki kaçırma ve su kaçakları için servise bıraktım bakalım ne kadara patlıyacak.
Han Solo
06.Kasým.2017, 14:58
radyatör fan motoru ve soketi aldım...
şanzıman filtre ve contası aldım
ENGÄ°N
07.Kasým.2017, 14:38
Araç : 2005 Model Grand Cherokee 2.7 crd. Limited Vision
Ücretli Yapılanlar
· Enjektör Bakım Onarım Ücreti : 1.800 TL.
· Antifiriz : 30 TL
· Yakıt Borusu : 320 TL
· Ön Balata : 200 TL
· Ön Fren Disk Torna : 120 TL.
· Enjektör Cıvata 5 Ad : 50 TL
· Enjektör Cıvata Ayak : 40 TL
· Enjektö Pulu 5 ad. : 25 TL
· Temizlik Spreyi : 30 TL
· Ampul : 10 TL.
· Torpido Gözü kulpu : 175 TL.
· İşçilik : 550 TL
TOPLAM : 3.350 TL ( İşçilik Dahil.. ve Taksitli..)
Ücretsiz yapılanlar
· Termostad Ayarı
· Diferansiyel Katkısı
· İç aydınlatma onarımı
· Arıza kodu resetleme
oxsigen
10.Kasým.2017, 22:21
4 tane amortisör 4 tanede kol sipariş verdim, orjinal jeep parçaları aracımı alçaltıp orjinale çeviriyorum. Tahmini toplam parça ücreti 2 bin tl geçmiyecek.
kuzeyli
14.Kasým.2017, 16:33
ZJ için HD direksiyon amortisörü arıyorum. Elinde olan varmı acaba. Rough Country Performance 2.2 Türkiyede satan yer varmıdır.
FuatD
14.Kasým.2017, 16:37
Bugün oksijen sensörlerini, crankshaft position seminsörünü, map sensörünü, rölanti sensörünü, throttle position sensörünü, purge valfi, pcv valfi, benzin pompası motorunu ve filtresini değiştirdim.
ENGÄ°N
14.Kasým.2017, 16:48
2005 WJ aracım için; orijinal 235/65R17 lastiklerimi 245/65R17 BF Goodrich KO2 ile değiştirdim. Çok yakışıklı oldu.. =)
GC2013
14.Kasým.2017, 21:07
Bugün oksijen sensörlerini, crankshaft position seminsörünü, map sensörünü, rölanti sensörünü, throttle position sensörünü, purge valfi, pcv valfi, benzin pompası motorunu ve filtresini değiştirdim.
Sonuçları bekliyoruz abi
FuatD
14.Kasým.2017, 21:09
Sonuçları bekliyoruz abi
Bir kaç yüz km şehir içi kullanımdan sonra ortalamayı yazarım, dün itibari ile 31.6 lt idi.
bahadr
14.Kasým.2017, 22:19
O2 snesörlerini değiştirdikten sonra ilave bir işlem yapmak gerekiyor mu? tanıtmak lazım falan diye duymuştum.
FuatD
14.Kasým.2017, 22:53
O2 snesörlerini değiştirdikten sonra ilave bir işlem yapmak gerekiyor mu? tanıtmak lazım falan diye duymuştum.
Takarken akümün artısını çıkartıp beklemek yeterli
DEŞİFRE
15.Kasým.2017, 11:54
maliyet ne oldu hocam?
FuatD
15.Kasým.2017, 13:46
maliyet ne oldu hocam?
Toplam 600 dolar + işçilik
VolkanG
18.Kasým.2017, 13:22
Şanzımanım sıfırlandı harika oldu gidişi.Motor su tapalarında kaçak vardı onlarda değişip antifriz koyuldu.Şimdi ön kapılara yeni hoparlör montajı yapıcam.
VolkanG
18.Kasým.2017, 16:20
Hoparlör montajını yaptım.MDF kasnakta kullandım montajda ama biraz pot yaptı köşeden.Yalıtım malzemeside almıştım ama onu başka bir güne bıraktım,tam bir temizlik yapıp öyle kaplamayı düşünüyorum.
resulözuçan
27.Kasým.2017, 13:59
aracımın en büyük sıkıntısını kısmende olsun çözdüm sağolsun konya arı direksiyon çok yardımcı oldu. çok sert olan ve takılmalar yaşayan direksiyonum şimdi aşırı yumuşa oldu ama olsun ona da baktıracağım sıfır direksiyon pompası ve revizyonlu direksiyon kutu su değişimi yapıldı 1100 tl ye sadece. muayen için katalizör takıldı oda tesadüf orjinal sıfır kat 650 + işçilik 100 toplam 750 tl. ön tampon çiziklerden dolayı boyandı 200 fıstık gibi oldu araba artık 40bin tl isterim satacağım zaman
kuzeyli
27.Kasým.2017, 16:03
Silecek süpürgelerini degiştirdim. Sıs ampullerini led yaptım. Farlar, sisler, parklar takım oldu.
Han Solo
27.Kasým.2017, 21:16
Hoparlör montajını yaptım.MDF kasnakta kullandım montajda ama biraz pot yaptı köşeden.Yalıtım malzemeside almıştım ama onu başka bir güne bıraktım,tam bir temizlik yapıp öyle kaplamayı düşünüyorum.
foto var mı volkan nasıl oldu
VolkanG
30.Kasým.2017, 21:21
foto var mı volkan nasıl oldu
Fotoğraf çekemedim işe dalıp.Yalıtım yaparken çekip koyarım fotoğrafları.
Keremuyr
01.Aralýk.2017, 12:20
tüm sıvıları değiştirdikten sonra kışa hazırlık olarak önce demiz tozu sökücü sonra da kil ile bir güzel parlattım.
şimdi de cilası kaldı onu da yakın zamanda yaparım 2686268526872688
resulözuçan
05.Aralýk.2017, 13:05
muayeneden geçmeyince fren balatalarını değiştirdim ön arka 277 tl 2689268926892689
arkadaÅŸalar merhaba
elimde jeep wj kasa için
alt rotil sıfır
45rfe şanzıman filtre seti ve conta
çıkma track bar
tavan ray çıtaları
orjinal teyp
isteyen olursa uygun fiyata veririm
depodan başka birşey çıkarsa onuda yazarım
DEŞİFRE
02.Ocak.2018, 18:51
bende geçen hafta sol ön porya rulmanı ve aks kafası değiştirdim. işçilik dahil 920 tl
sanayiye her gittiÄŸimde bi binlik gidiyor :)
bende geçen hafta sol ön porya rulmanı ve aks kafası değiştirdim. işçilik dahil 920 tl
sanayiye her gittiÄŸimde bi binlik gidiyor :)
GC2013
02.Ocak.2018, 22:17
Tavan ray çıtaları, çapraz barlar mı? Resmini atar mısınız?
Tavan ray çıtaları, çapraz barlar mı? Resmini atar mısınız?
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildişu tavanda enine olanlar varya rayda ileri geri hareket edenler onlardan var resim akşam atabilirim
GC2013
03.Ocak.2018, 19:03
ÅŸu tavanda enine olanlar varya rayda ileri geri hareket edenler onlardan var resim akÅŸam atabilirim
Kilit mekanizmalarinda sorun yoksa sizden rica edecegim.
2000 4.7 WG
1998 5.9 ZG
valla bir problem yok üzerinde takılıydı sepet takacağım diye çıkarmıştım sonra aracı sattım fiyat nedir acaba
GC2013 bilgine abihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180103/746563d03a82fa1036fafadf1f03743f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180103/3ee01e90fda9fdf7e22a4035300aec51.jpg
GC2013
05.Ocak.2018, 07:57
Ozgur mesajimi aldin mi?
mesajını aldım abi bende sana yazdım
GC2013
16.Ocak.2018, 20:19
Özgür kardeşim sağolsun yardımcı oldu ve bana bugün kargoladı. Kendisine buradan da teşekkür ediyorum.
soter
03.Þubat.2018, 22:11
1- Duble Teybimin çerçevesi yoktu dakota denen malzemeden kestirip siyaha boyadım ve monte ettim evet iğrenç oldu ama eski pisliği kapattı
2-Kırık antenin yerine 80 TL ye universal otomatik anten aldım çamurluğu söküp montajını yaptım çok uğraştırdı şase almıyordu ve berbat bir kablo tesisatı vardı o kadar fazla boşta kablo söktüm ki :\
3-Vic Ekranı söktüm hiç çalışmıyordu lehimlerini yeniledim çalıştı fakat bad cooling sensor sonmedi.
4-ABS ışığım yanıyordu abs kontrol ünitesini söküp lehimlerini yenileyecektim fakat hava filtresinin altında forumda gösterilen konumda benzer bir parça bulamadım (94 ZJ)
5-Balata temizleyici ile tüm sensörleri tamizledim (söner ümidiyle) maalesef etliki olmadı. sigortaları kontrol ettim roleleri söktüm taktım fayda etmedi
6-ABS yi söndürelim derken birde airbag lambası eklendi sebebini anlayamadım.
7-Distribütörü değiştirdim rockauto dan sipariş etmiştim
VolkanG
04.Þubat.2018, 18:55
Inwells marka led ampul taktım.Artık önümü görebiliyorum :)
Han Solo
04.Þubat.2018, 23:41
1- Duble Teybimin çerçevesi yoktu dakota denen malzemeden kestirip siyaha boyadım ve monte ettim evet iğrenç oldu ama eski pisliği kapattı
2-Kırık antenin yerine 80 TL ye universal otomatik anten aldım çamurluğu söküp montajını yaptım çok uğraştırdı şase almıyordu ve berbat bir kablo tesisatı vardı o kadar fazla boşta kablo söktüm ki :\
3-Vic Ekranı söktüm hiç çalışmıyordu lehimlerini yeniledim çalıştı fakat bad cooling sensor sonmedi.
4-ABS ışığım yanıyordu abs kontrol ünitesini söküp lehimlerini yenileyecektim fakat hava filtresinin altında forumda gösterilen konumda benzer bir parça bulamadım (94 ZJ)
5-Balata temizleyici ile tüm sensörleri tamizledim (söner ümidiyle) maalesef etliki olmadı. sigortaları kontrol ettim roleleri söktüm taktım fayda etmedi
6-ABS yi söndürelim derken birde airbag lambası eklendi sebebini anlayamadım.
7-Distribütörü değiştirdim rockauto dan sipariş etmiştim
İyi gidiyorsun tebrikler....başka türlü başa çıkılmaz :)
FuatD
05.Þubat.2018, 06:07
Inwells marka led ampul taktım.Artık önümü görebiliyorum :)
Hayırlı olsun, direkt mi taktınız? Kaç lümen, hangi tip, detaylarını da verirseniz sevinirim.
VolkanG
05.Þubat.2018, 19:56
Hayırlı olsun, direkt mi taktınız? Kaç lümen, hangi tip, detaylarını da verirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.Daha önce cam H4 fara geçiş yapmıştım.Bunları direk H4 soketlerine taktım.8000 lm yazıyor kutusunda ama testlerde pek bu değerleri veremiyor Çin işi ledler.
Link sıkıntı olursa silerim.
https://www.hepsiburada.com/inwells-yeni-nesil-h4-led-xenon-inw036008-6500-k-p-HBV000002AOPP
VolkanG
07.Þubat.2018, 13:49
Direksiyon pompasından hafif bir ses geliyordu.Bugün hidroliği değiştirdim kesildi ses.Fotoğraf çekemedim ama oldukça basit değişimi.Büyükçe bir şırınga ve 10 cm hortum yardımıyla deposundaki hidroliği boşalttım.Direksiyonu birkaç tur çevirerek depoya biraz daha hidrolik dolmasını sağladım.Düşük basınç hortumunu sökerek geri kalan hidroliğide boşalttım.Motul multi ATF yağ kullanarak doldurdum.Arabayı çalıştırım sistemin yağı çekmesini bekleyip eksilen yağı tamamladım.İşlem tamam :)
VolkanG
07.Þubat.2018, 17:03
Dört disk ve balatalar ayrıca direksiyon amortisörünüde değiştirttim.El freni balatası yanlış çıktı.Başka bahara kaldı.Kontrol ettim ben yanlış sipariş etmişim.İhtiyacı olan varsa Raybestos 670PG var elimde.Rock Auto fiyatından veririm.
VolkanG
13.Þubat.2018, 14:23
Ön far destek panelini söktüm.Ortasında kırık bir kısım vardı.Epoksi ile onardım.Farların yüksekliğini ayarlayan ayakların ayar vidaları yoktu.İkisinide yenileriyle değiştirdim.
y-bsungur
13.Þubat.2018, 16:02
Tebrikler iyi iş çıkarmışsınız
VolkanG
13.Þubat.2018, 23:21
Tebrikler iyi iş çıkarmışsınız
Teşekkür ederim.Fırsat buldukça eksikleri tamamlıyorum.
DEŞİFRE
14.Þubat.2018, 22:41
Ön far destek panelini söktüm.Ortasında kırık bir kısım vardı.Epoksi ile onardım.Farların yüksekliğini ayarlayan ayakların ayar vidaları yoktu.İkisinide yenileriyle değiştirdim.
destek paneli benim de kırık. epoksi dediğin şeyi ilk defa duydum. yapıştırmak için kullandın sanırım? kaliteli bir japonla yapıştırsam tutmaz mı?
cevap hayır ise, epoksi için link please :)
destek paneli benim de kırık. epoksi dediğin şeyi ilk defa duydum. yapıştırmak için kullandın sanırım? kaliteli bir japonla yapıştırsam tutmaz mı?
VolkanG
16.Þubat.2018, 09:44
Epoksi yapıştırıcı olarak geçiyor.İki bileşenli karıştırıp sürülüyor.Çabuk kuruyor ama tam yapışması 24 saati buluyor.Ben cırt kelepçeylede destek oldum.Çok önemli bi yerde değildi kırık yapıştırmasamda olurdu.Bauhaustan aldım ben.
ENGÄ°N
21.Þubat.2018, 12:17
Araç... Jeep G.C. 2.7 CRD
*Motor yağı
*YaÄŸ filtresi
*Hava filtresi
*Polen filtresi
*Mazot filtresi
*Şanzıman filtre seti
*Şanzıman Yağı
*Diferansiyel yağı
*Cam suyu
*Temizlik spreyi
*Arka burç oval
*Arka Ãœst travers burcu
*Diferansiyel rotili
*Tapa ve pul
*ŞAnzıman yağ boru kapağı
*Şanzıman yağ kapak pimi
*Egzoz kelepçesi
*Egzoz contası
DeÄŸiÅŸtirdim..
onurmackan
21.Þubat.2018, 15:55
-260.000 km sonunda sukoyveren şanzumanımı revize ettirdim. Genel temizlik, Türbin, kalkış balataları, o ringler, bantlar şunlar bunlar değişti, kaymak gibi oldu gaza dokunmaya kıyamıyorum.
-Diferansiyel tam tur eğimli dönüşlerde çatır çutur ediyordu. Temizlik-yağ ve katkı ile çözüldü.
-Motor yağı değişti filtre değişti.
-Egzos Kaynak işleri yapıldı.
-Karter tıpası yalama olmuştu, söktürüldü yeni kaynak conta yaptırıldı, keçe krank mili değişti.
Şimdi sıra sunrooftaki çürüklere geldi ki, o da başıma iş açacak gibi görünüyor. Bir dahaki bütçeye artık :)
Han Solo
22.Þubat.2018, 01:26
-260.000 km sonunda sukoyveren şanzumanımı revize ettirdim. Genel temizlik, Türbin, kalkış balataları, o ringler, bantlar şunlar bunlar değişti, kaymak gibi oldu gaza dokunmaya kıyamıyorum.
-Diferansiyel tam tur eğimli dönüşlerde çatır çutur ediyordu. Temizlik-yağ ve katkı ile çözüldü.
-Motor yağı değişti filtre değişti.
-Egzos Kaynak işleri yapıldı.
-Karter tıpası yalama olmuştu, söktürüldü yeni kaynak conta yaptırıldı, keçe krank mili değişti.
Şimdi sıra sunrooftaki çürüklere geldi ki, o da başıma iş açacak gibi görünüyor. Bir dahaki bütçeye artık :)
geçmiş olsun :)
onurmackan
22.Þubat.2018, 13:26
sağol başganım
VolkanG
08.Mart.2018, 11:13
LPG tankını söküp attım.Artık bir bagajım var :)
GC2013
09.Mart.2018, 00:49
LPG tankını söküp attım.Artık bir bagajım var :)
[emoji106]
VolkanG
16.Mart.2018, 13:04
Rotilleri değiştirdim.Öndeki boşluk hissi ve tıkırtılar kayboldu.Ama tam 60 km/h hızda garip bi titreme sorunu başladı.Ne altında ne üstünde var titreme anlamadım.
VolkanG
16.Mart.2018, 15:38
Yağ çubuğumun tutma yeri kırılmıştı ve çubuk içerde kalmıştı.Üstten küçük bir delik açıp vida yardımıyla çıkarabildim dışarı.Yeni çubuk yeni maceralar :p Birde arada lpg dolum ağzınıda söküp attım.Yedek lastiğin arkasında baya bi gizli yer varmış.Yedek sıvılar ve lpg tankımın arkasında bulduğum sürpriz,paketiyle duran mopar v kayışı için iyi oldu.
Han Solo
19.Mart.2018, 10:09
Rotilleri değiştirdim.Öndeki boşluk hissi ve tıkırtılar kayboldu.Ama tam 60 km/h hızda garip bi titreme sorunu başladı.Ne altında ne üstünde var titreme anlamadım.
şafttır şaft
VolkanG
26.Mart.2018, 17:23
Bugün kalan lpg artıklarından kurtuldum.Kaputun altı derli toplu artık.
VolkanG
29.Mart.2018, 21:24
Ses sistemine aktif subwoofer ekledim.
VolkanG
30.Mart.2018, 16:52
Cam suyu deposunu söküp temizledim,bagaj kapağı fitilinin içinden akvaryum hortumu geçirdim,kapağında fitille birleşen yerine kauçuk süngerimsi bir bant uyguladım.Umarım kesilir su alması.Aldığımda üzerinde olan stickerlarında bir kısmını temizledim.
Maverick
13.Nisan.2018, 11:28
Biraz oldu ama lastik jant. BF alacaktim, olcu yoktu. 2" den 4" e gectigimde artik.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180413/5a4dfca5043b258f1ea4968664ccce5a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180413/12be533ec90fff85c8377d726e132f87.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180413/ede9fc5321bb1d5d73fe546bafd5253f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180413/4af63b674ec827d2376418673496d168.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180413/c428ae772b2ad6ef33501b6d30fefe29.jpg
Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
FuatD
13.Nisan.2018, 16:47
Biraz oldu ama lastik jant. BF alacaktim, olcu yoktu. 2" den 4" e gectigimde artik.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180413/5a4dfca5043b258f1ea4968664ccce5a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180413/12be533ec90fff85c8377d726e132f87.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180413/ede9fc5321bb1d5d73fe546bafd5253f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180413/4af63b674ec827d2376418673496d168.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180413/c428ae772b2ad6ef33501b6d30fefe29.jpg
Güle güle kullan, lastiklerin ebatı ne?
VolkanG
13.Nisan.2018, 18:07
Bugün motor kulaklarını ve el freni balatasını değiştirttim.Titreme sorunu içinde lastiklere balans yaptırmaya gitmiştim ama lastik tabanlarında deformasyon olduğu ortaya çıktı.Zaten aklımda olan BF Goodrich AT leri aldım yepyeni ve titreme problemi yok oldu.Ön cama Llumar Air80 cam filmi yaptırdım çok sıcak oluyor arabanın içi diye.Ön yan camlarada Llumar atc 35 yaptırdım.Çok koyu değiller hoşuma gitti.
cyberkesh
14.Nisan.2018, 07:49
Abi Hayırlı olsun çok yakışmış jantlar güle güle kullan
archway
19.Nisan.2018, 12:36
Burak çok güzel olmuş makine :) iyi günlerde kullan
VolkanG
21.Nisan.2018, 19:23
Vites kolunun olduğu orta konsol çok ses yapıyordu.Bugün tamamen söktüm.Altından yıllanmış kuruyemişler,bozuk paralar çıktı hepsini temizledim.Kırık bağlantı yerleri vardı onları onardım.Konsolun içine ses yalıtımı yaptım.Şimdi sadece kol dayamanın kapağı biraz gıcırdıyor.Ona da daha sonra bir çare düşünücem.Kapılar için ses yalıtım malzemesi almıştım ama zamansızlıktan yapamamıştım.Bugün sol ön kapıya yalıtımı yaptım.Tüm titreşim yok oldu.
cyberkesh
21.Nisan.2018, 23:21
3 aydır filan yağmur suyu harici su değmemişti yıkattım bugün :D
2746
2747
DEŞİFRE
22.Nisan.2018, 01:21
Vites kolunun olduğu orta konsol çok ses yapıyordu.Bugün tamamen söktüm.Altından yıllanmış kuruyemişler,bozuk paralar çıktı hepsini temizledim.Kırık bağlantı yerleri vardı onları onardım.Konsolun içine ses yalıtımı yaptım.Şimdi sadece kol dayamanın kapağı biraz gıcırdıyor.Ona da daha sonra bir çare düşünücem.Kapılar için ses yalıtım malzemesi almıştım ama zamansızlıktan yapamamıştım.Bugün sol ön kapıya yalıtımı yaptım.Tüm titreşim yok oldu.
hacı bikaç resim atsana. orta konsol nerden sökülüyor? ben bulamadım onun vida yerlerini
hacı bikaç resim atsana. orta konsol nerden sökülüyor? ben bulamadım onun vida yerlerini
VolkanG
22.Nisan.2018, 10:10
Kol dayamanın içinde iki adet,vites kolu çerçevesinin altında da 4 adet vida var.Fotoğraf çekicem diyorum ama işe dalınca unutuyorum hep.
Han Solo
24.Nisan.2018, 01:07
orta kolçağın kapağını aç siyah haznenin dibinde vidası var onu önce bi sök. kolçağın menteşe vidalarını da sökersen siyah hazneyi dışarı alırsın
sonra vites topuzunun altında prnd yazan plastik zımbırtıyı tornaivde ile el fren tarafında kırmadan kanırt o parça çıkacak altında ana vites ve arazi ampullerini göreceksin açmışken temizle yada led koy zira erimiştir duyları. orda 4 tane vida var konsolu tutan. onları sökünce vitesi 1 pozisyonuna getir parmağının vitesin tetiğine bas güçlü bi şekilde topuzu yukarı çek çıkar sonra konsolu çıkarabilirsin
y-bsungur
25.Nisan.2018, 16:55
Aynı lastikten beş sene kullandım mükemmel sonuç aldım iyi olmuş güle güle kullan bu arada makine güzel olmuş nazar degmesin
arkadaÅŸlar merhaba
99 model bir xj aldım
tavsiyeleriniz önemli
VolkanG
04.Mayýs.2018, 22:52
Yazlıkta iki günün özeti.Çok kirli olduğumuz için bir posta bulaşık deterjanıyla,bir postada köpük aparatıyla güzelce yıkandık.Tamponumun köşesinde ciddi derin bir sürtme izi vardı.Zımpara,macun,zımpara,astar ve boya atarak umduğumdan daha güzel yaptım.İkinci kat macunu atsam daha güzel olurdu ama zımpara işi yordu.Yüzeysel sürtmelerinde üzerine biraz boya fıslayarak kapattım iyi oldu.Daha sonra pasta yapınca eminim daha iyi olacak.Ön sol koltuğu sökerek zeminde derinlemesine bir temizlik yaptım.Sağ koltuğu sökerken arka sol civatası kırıldı,sökmeden temizledim.Arka koltuğun altını temizledim.2,5TL ve 2 € karla temizlik bitti.Bu arada arka koltukların altı ne kadar çok malzeme alabiliyormuş :) Havalandırmanın sileceklerin altındaki hava girişinden yaprak,çer çöp çok giriyordu.Ordaki ızgaranın aralıkları çok fazla olduğu için sineklik teliyle çakma polen filtresi yaptım.Silecek alt bölgesinide iyice temizledim.Cam fıskiyesinin hortumunu takmayı unutarak orayı da topladım :) Fren merkezinin altı çam ormanı olmuş,budadım.direksiyon kumandalarını Pioneer teypte kullanmak için adaptör getirtmiştim Amerikadan.Bağladım ama programlamayı beceremedim.Önümüzdeki pazara tekrar denemeyi düşünüyorum.Çok yoruldum ama eğlendim.Özlemişim bu kadar uğraşmayı :)
Han Solo
08.Mayýs.2018, 23:08
Yazlıkta iki günün özeti.Çok kirli olduğumuz için bir posta bulaşık deterjanıyla,bir postada köpük aparatıyla güzelce yıkandık.Tamponumun köşesinde ciddi derin bir sürtme izi vardı.Zımpara,macun,zımpara,astar ve boya atarak umduğumdan daha güzel yaptım.İkinci kat macunu atsam daha güzel olurdu ama zımpara işi yordu.Yüzeysel sürtmelerinde üzerine biraz boya fıslayarak kapattım iyi oldu.Daha sonra pasta yapınca eminim daha iyi olacak.Ön sol koltuğu sökerek zeminde derinlemesine bir temizlik yaptım.Sağ koltuğu sökerken arka sol civatası kırıldı,sökmeden temizledim.Arka koltuğun altını temizledim.2,5TL ve 2 € karla temizlik bitti.Bu arada arka koltukların altı ne kadar çok malzeme alabiliyormuş :) Havalandırmanın sileceklerin altındaki hava girişinden yaprak,çer çöp çok giriyordu.Ordaki ızgaranın aralıkları çok fazla olduğu için sineklik teliyle çakma polen filtresi yaptım.Silecek alt bölgesinide iyice temizledim.Cam fıskiyesinin hortumunu takmayı unutarak orayı da topladım :) Fren merkezinin altı çam ormanı olmuş,budadım.direksiyon kumandalarını Pioneer teypte kullanmak için adaptör getirtmiştim Amerikadan.Bağladım ama programlamayı beceremedim.Önümüzdeki pazara tekrar denemeyi düşünüyorum.Çok yoruldum ama eğlendim.Özlemişim bu kadar uğraşmayı :)
helal valla yazlık nerdeydi senin...adaptör nasıl birşey teyp için
yenizj
12.Mayýs.2018, 12:38
5.2 nin motor yagi,sanziman yagi,filtreler,direksiyon pompasi hidroligi,on disk balata ,bagaj amortisoru degisti.saft istavrozlari degisti balansi yapıldı,rot balansa girdi,tavan sepeti ve sisler takildi,stepne sepete alindi,ufak tefek bikac isi daha vardi onlarda halloldu cincik gibi yaza hazir oldu hayirlisiyla
VolkanG
13.Mayýs.2018, 05:51
helal valla yazlık nerdeydi senin...adaptör nasıl birşey teyp için
Silivri tarafında Gümüşyaka'ya yakın.Amazondan almıştım PAC marka SWI-RC modeli.Jeepforum da takıp çalıştıranlar var ben beceremedim.WJ uyumlu ama ZJ den bahsetmiyordu zaten.
VolkanG
13.Haziran.2018, 00:14
Eveeeet bugünde bişiler yaptım kendimce.Önce motor yağını değiştirdim orjinal mopar filtreyle beraber.Mobil super 2000 10/40 kullandım.KM fazla olmamıştı ama bir yıla yaklaşmıştı.Simsiyah çıktı zaten.Daha sonra tamponu söktüm rahat çalışmak için.Önce tüm suyu boşalttım.Taşırma kabını söküp olabildiğince temizledim.Tüm sistemi bol suyla devirdaim yapıp temizledim.Eskiyen kelepçeleri yenileriyle değiştirip antifriz ve saf suyla 50-50 karışım hazırlayıp doldurdum.Mis gibi oldu.Ön sislerimden birinin camı kırıktı onlarıda nilight yayıcı ledlerle değiştirdim.Farlarda kullandığım ledlerin kısaları patlamış.Yine Osram nightbreaker lara döndüm.Sinyalleride Osram diademlerle değiştirdim.Üstüne güzel bir yıkama yapıp günü bitirdim ve rahatladım :)
https://i.hizliresim.com/zMAy5g.jpg (https://hizliresim.com/zMAy5g)
https://i.hizliresim.com/yqMj5M.jpg (https://hizliresim.com/yqMj5M)
archway
16.Haziran.2018, 07:58
Gayet iyi çalışmışsın Volkan :)
VolkanG
28.Temmuz.2018, 07:38
Kontağı açtığımda VIC ekranı garip kırmızı çizgiler gösterdi.Sonradan hafif bir yanık kokusu geldi ve artık VIC çalışmıyor :(
FuatD
28.Temmuz.2018, 11:38
Kontağı açtığımda VIC ekranı garip kırmızı çizgiler gösterdi.Sonradan hafif bir yanık kokusu geldi ve artık VIC çalışmıyor :(
Geçmiş olsun :(
İyi bir elektronikçi yanık kısımları temizleyip lehimleri kontrol ederse kurtulabilir belki. Hasarın neresinde olduğuna bakmak lazım. Bunu yaptırıncaya kadar da ona giden elektriği kesmek ya da sökmek gerekiyor.
VolkanG
28.Temmuz.2018, 18:16
Geçmiş olsun :(
İyi bir elektronikçi yanık kısımları temizleyip lehimleri kontrol ederse kurtulabilir belki. Hasarın neresinde olduğuna bakmak lazım. Bunu yaptırıncaya kadar da ona giden elektriği kesmek ya da sökmek gerekiyor.
Teşekkür ederim.Ekran tam kararmadan göstergede de bazı ışıklar durduk yere yanıp söndü.Korkup hemen stop ettim.En kısa zamanda açıp lehimlerini kontrol ederim.
bahadr
29.Temmuz.2018, 19:22
kalorifer çok düşük sıcaklıkta hava üflüyordu. kalorifer rezistansı söktüm, lehimler vs sağlam görünüyordu. ardından blend door actuatoru söktüm. aslında sıcaktan soğuğa alınca motor hareket ediyordu ama tam etmiyormuş. içindeki çarkları yağlayıp tekrar yerine taktım, problem kalmadı.
ön ve arka oksijen sensorlerini mopar ile değiştirdim. bakalım fark olacak mı.
VolkanG
31.Temmuz.2018, 13:19
kalorifer çok düşük sıcaklıkta hava üflüyordu. kalorifer rezistansı söktüm, lehimler vs sağlam görünüyordu. ardından blend door actuatoru söktüm. aslında sıcaktan soğuğa alınca motor hareket ediyordu ama tam etmiyormuş. içindeki çarkları yağlayıp tekrar yerine taktım, problem kalmadı.
ön ve arka oksijen sensorlerini mopar ile değiştirdim. bakalım fark olacak mı.
Oksijen sensörlerini bende değiştirmek istiyorum.Muhtemelen hala fabrika çıkışı sensörler var üzerinde.
VolkanG
20.Aðustos.2018, 19:19
Uzun süredir takılmayı bekleyen parçalarımı sonunda taktım.Ön sağ-sol akslar ve tekerlek bilyalarını değiştirdim.Ön diferansiyelide iyice temizleyip 75W90 mobil SHC yağla doldurdum.Sonuçta diferansiyel sesi oldukça azaldı.Özellikle sağa dönüşlerde gelen sürtmeye benzer ses kesildi.Sol tekerlek bilyesinden gelen cik-cik seside gitti.Diferansiyelden çıkan yağın yarısı pelte gibi,yarısıda su gibiydi.Dişliler iyi durumdaydı,çizik yada herhangi bir iz görmedim.Ayağımı gazdan çekince halen ses var ama.Arka diferansiyel yağınıda değiştirmek istedim ancak kapağı sökemedim.Sıvı contayı biraz abartmışlar sanırım.Ellerim leş gibi yağ olduğundan ve başta kendimi işe kaptırdığımdan fazla fotoğraf çekemedim.
2756
2757
2758
VolkanG
02.Eylül.2018, 17:45
Uzun süredir tavan rayları gözüme batıyordu.Daha fazla batmasına müsade edemezdim.Eski halleri şu şekildeydi.
2759
Önce yıkadım ve 400 gritle zımparaladım.
2760
IPA ile temizleyip iki kat astar attım ve kurumaya bıraktım.
2761
Astar kuruduktan sonra 600 gritle zımparalayıp pürüzsüz bir yüzey elde ettim.Boyamadan önce tekrar IPA ile temizlik yaptım ve boyamaya geçtim.Boya olarak akçalı mat siyah kullandım ve üzerine aynı markanın mat verniğini uyguladım.
2762
Eskisinden daha iyi oldu ama tam olarak tatmin etmedi beni.Sprey boyayla pek beceremiyorum bu işi.Arada damlamalar oldu ve boya orjinalinden kalın olduğu için ara kuşakları takarken biraz çizildi :confused:
Son hali bu ÅŸekilde
2763
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.