PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracıma bu gün ne yaptım

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16

GC2013
28.Aralk.2015, 12:24
Cumartesi günü Flowmaster 44 egsozum takıldı. Düz boruya göre ses azaldı haliyle ama ses gayet hoş hale geldi.
Arkasından direksiyon ve rot ayarları için ustayua gittim bu ayarlarda düzeldi. direksiyon tepkileri daha net hale geldi. gevşemiş bozulmuş bişeyler olmuş sanırım. sonrasında eve döndüm kısam mesafe zaten..

Neyse devamında Uludağ yollarına vurduk kendimizi..
Arabanın harareti ideal şartlara çıktı tabiki dağ yoluna vurunca. baktıkki alttan dumanlar geliyor pis bir koku. tırstım arka tekerin ordan geliyor. aha dedim papazistanı gördük. ne oluyor felan derken devam edelim dedik. belki geçer aynı koku devam hafif dumanlar yükseliyor. tırstım neredesye arabayı bırakcam ordan.
Sonra bizim arkadaş ters açıdan eğildi ve baktı ki. egsozdan geliyor duman ve koku. yeni egsozun boyası kaplaması vs ısınınca koku ve duman yapmış.
İçimiz rahat yola devam ettik... uludağ zirveye kadar.

Birkaç gün yapar endişe etmeyin. Çıkışta olduğu için frenler düşük ihtimal zaten

In Vino Veritas in Aqua Sanitas

Maverick
04.Ocak.2016, 20:36
Göstergelerim artik isil isil ve fotografta da cok belli olmasa da yesillerim daha yesil.

Nasil mi? Osram 2723 kodlu 12V 2.3w T5 soket ampulu. Her yerde yok bilginize. İhtiyaci olan olursa bilgi veririm.

Not: Boşuna led denemeyin, kırmızı ibreler hiç bir ledde tam olarak aydınlanmıyor. Yarıda kalıyor.

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/04/60f8a8a2eed092fea5210d46aa6df34f.jpg

Kadir
04.Ocak.2016, 20:48
Göstergelerim artik isil isil ve fotografta da cok belli olmasa da yesillerim daha yesil.

Nasil mi? Osram 2723 kodlu 12V 2.3w T5 soket ampulu. Her yerde yok bilginize. İhtiyaci olan olursa bilgi veririm.

Not: Boşuna led denemeyin, kırmızı ibreler hiç bir ledde tam olarak aydınlanmıyor. Yarıda kalıyor.

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/04/60f8a8a2eed092fea5210d46aa6df34f.jpg

Harika olmuş burak güle güle aydınlan [emoji274] biZimkilerle aynı mı ampul tipi acaba ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Beatrix
04.Ocak.2016, 21:43
Harika olmuş burak güle güle aydınlan [emoji274] biZimkilerle aynı mı ampul tipi acaba ?

bizimkilerde ampul üzerindeki mavi şapkaları çıkarman yeterli, ışıl ışıl olur.

Kadir
04.Ocak.2016, 22:31
bizimkilerde ampul üzerindeki mavi şapkaları çıkarman yeterli, ışıl ışıl olur.

Abi Senin göstergede ki ışıltının sebebi çözdü [emoji92]

Maverick
05.Ocak.2016, 01:44
Bizde sapka yok ama Kadir ve Ergun Abim. Gosterge panelinde renkli seffaf parcalar var. Rengi onlar veriyor. Mesela bizimkilere beyaz led koyarsan masmavi oluyor. Yesil led koyarsan kirmizilar yok oluyor hic gostermiyor.

Mirkan Şenol
05.Ocak.2016, 08:34
Mopar iac sensörü ve böyle bir şey aldım, işe yarar mı? Boğaz kelebeği alt contası bulamadım bunu aldım :D
53030657AC parça kodlu iac sensörü doğrumudur? Yanlış mı aldım yoksa :D

http://i829.photobucket.com/albums/zz218/mirkan87/fgdsshgrthg_zpssr1iqxto.jpg

Kadir
05.Ocak.2016, 14:04
Bizde sapka yok ama Kadir ve Ergun Abim. Gosterge panelinde renkli seffaf parcalar var. Rengi onlar veriyor. Mesela bizimkilere beyaz led koyarsan masmavi oluyor. Yesil led koyarsan kirmizilar yok oluyor hic gostermiyor.

Şapkasız çıkmam müsait zamanda göstergelere gireyim iyice matlaştı

GC2013
05.Ocak.2016, 17:06
Mopar iac sensörü ve böyle bir şey aldım, işe yarar mı? Boğaz kelebeği alt contası bulamadım bunu aldım :D

Ben biraz daha hesaplı olanından aldım airaid. Faydasını görürsem daha kaliteli bir ürün alacağım.

y-bsungur
05.Ocak.2016, 19:07

Mirkan Bu malzeme throtle bogazını uzatarak havanın viril yapar şekilde daha soguk içeri girmesini saglıyor ve güya performansı artırıyor (tek başına sadece görsel zenginlik katabilir bence )ama bunu takınca throtle yükselecektir kaput kapagı buna uygun yüksekliktemi onu kurtarırmı denemen lazım.

y-bsungur
05.Ocak.2016, 19:14
Bugün Arkadaşım Muhteşem le beraber muhteşemin tanıdıgı bir usta arkadaşımıza benim arabanın arka difini açtırdık içinden berbat durumda koyu renkli ve su kıvamında bir yag çıktı sanırım difransiyel yagı degilde şanzıman atf yagı gibi bir yag çıktı dişlileri kontrol ettik temizledik çok şükür dişlilerde bir problem çıkmadı bütün sıkıntımız evsafını yitirmiş yagın dif ısınınca gerekli korumayı yapamaması olduğunu anladık ve yeni yağımızı doldurduk şimdi kafam rahat.bugün bana eşlik eden arkadaşım muhteşeme ve ustamıza çok teşekkür ederim.

Beatrix
05.Ocak.2016, 21:53
Bugün Arkadaşım Muhteşem le beraber muhteşemin tanıdıgı bir usta arkadaşımıza benim arabanın arka difini açtırdık içinden berbat durumda koyu renkli ve su kıvamında bir yag çıktı sanırım difransiyel yagı degilde şanzıman atf yagı gibi bir yag çıktı dişlileri kontrol ettik temizledik çok şükür dişlilerde bir problem çıkmadı bütün sıkıntımız evsafını yitirmiş yagın dif ısınınca gerekli korumayı yapamaması olduğunu anladık ve yeni yağımızı doldurduk şimdi kafam rahat.bugün bana eşlik eden arkadaşım muhteşeme ve ustamıza çok teşekkür ederim.

Dikkat ! LSD kilitlerde kullanılan katkı ( ki olmalı ) yağı koyu bulanık bir renge çeviri ve çok pis kokar. Bu sizi yanıltmasın ?

erolkan
05.Ocak.2016, 21:54
Abi yağı kaçlık koydunuz ve markası neydi?

Xperia Z

strayker
05.Ocak.2016, 21:54
Dikkat ! LSD kilitlerde kullanılan katkı ( ki olmalı ) yağı koyu bulanık bir renge çeviri ve çok pis kokar. Bu sizi yanıltmasın ?
Nasıl bir katkı abi bu bende l200 ün defransiyel yağlarını değiştirdim ama..

yaşşşşaaasssınnnnn tapa tapa tapa talkkkk....

y-bsungur
06.Ocak.2016, 03:55

Ergun hocam dogru söylüyorsunuz katkı malzemesi yagı koyulaştırır ve çok pis kokar,fakat bizden çıkan yag su kıvamına yakın ve ne koku ne bir şey,zaten sorun uzun mesafede ortaya çıkıyor ve dönüşlerde ugultulu bir kasma yapıyordu,ben difin yagını hafif kasıntı nedeniyle 1,5/2 sene kadar önce adı meşhur bir serviste güya yeniletmiştim zaten asıl sıkıntı bu yag degişiminden sonra daha çok arttı ve bu güne kadar geldik son olarak sorunumuzu zj lerde yüksek tecrübeye sahip bilindik meşhur bir dif ustasına açarak onun bilgi ve tavsiyesi ile kapagı açtık ve ortaya bu manzara çıktı,tüm dişliler yıkandı ve kontrol edildi sorun yapısı bozulmuş durumda ve sanki ATF şanzıman yagına benzeyen bir yagın dife doldurulması ve aynı zamanda bu yagın yapısınında bozularak dif ısınınca görev yapamaz hale gelmesi Allahtan ben arabayı hor kullanmadıgım için bir kırım filan yaptırmadım yine aynı ustanın önerdiği ve bal kıvamında müthiş derecede metal kokan http://www.mobil.com/Italy-English/Lubes/PDS/GLXXENCVLMOMobilube_HD_80W-90_85W-140.a ile yeniledik, ve difransiyel sanki yenilenmiş gibi oldu.

y-bsungur
06.Ocak.2016, 03:58
Abi yağı kaçlık koydunuz ve markası neydi?

Xperia Z

Erol yagı mobil 85/140 API GL 5 agır hizmet ve yüksek performans yagı olarak degiştirdik (yag zaten kendinden katkılı ve çok agır metal kokan kıvamlı bir yag ) zaten zj el kitabındada arka dife istenirse 75/140 yag konabilecegi yazıyor
http://www.mobil.com/Italy-English/Lubes/PDS/GLXXENCVLMOMobilube_HD_80W-90_85W-140.aspx buradan yagı inceleyebilirsin

Mirkan Şenol
06.Ocak.2016, 04:11
Mirkan Bu malzeme throtle bogazını uzatarak havanın viril yapar şekilde daha soguk içeri girmesini saglıyor ve güya performansı artırıyor (tek başına sadece görsel zenginlik katabilir bence )ama bunu takınca throtle yükselecektir kaput kapagı buna uygun yüksekliktemi onu kurtarırmı denemen lazım.

Abi sığdırırız o sorun değil, teorikde işe yarıyor gibi gözüküyor, pratikde bir çok test yapmışlar bazı araçlarda 2-3 hp almışlar 25-30nm ye kadar da tork artışı sağlamış ama bana yalan geliyor. Zaten boğaz kelebeği alt contasını bulamadım diye aldım :D

Mirkan Şenol
06.Ocak.2016, 04:13
Aracıma teyp çerçevesi, boğaz kelebeği flanşı, mopar benzin filtresi, mopar iac ve boğaz kelebeği üst contası aldım...

Performans buji, buji kablosu, ateşleme bobini, ve distribütör modifiyesi için gerekli parçaları listeledim alacağım.
Yenilemek amacı ile mopar benzin regülatörü, ısı sensörü, yağ sensörü, k&n yağ filtresi, mopar oksijen sensörü, map ve tps sensörü de alacağım.
Fakat
PCV valfi bulamadım 93 5.2 zj için, 93-98 yazıyor var olanlarda fakat 93'ün ki 94-95'in kinden farklı diye biliyorum, güvenip alamadım.

y-bsungur
06.Ocak.2016, 04:18
Hadi hayırlısı yap bakalım bir kere sonuçdan memnun kalırsan bilgimiz olsun benimde çok gözüme takılan bir malzemeydi bir aralar bu arada throtle contası için ince krinklik mi ne ise ondan kestirsende olur.PCV valf için yenisine gerek yok eskisini söktür ve içini boşat öyle tak daha çok performans alıcaksın ,dene bak bana hak vereceksin

Mirkan Şenol
06.Ocak.2016, 04:28
Hadi hayırlısı yap bakalım bir kere sonuçdan memnun kalırsan bilgimiz olsun benimde çok gözüme takılan bir malzemeydi bir aralar bu arada throtle contası için ince krinklik mi ne ise ondan kestirsende olur.PCV valf için yenisine gerek yok eskisini söktür ve içini boşat öyle tak daha çok performans alıcaksın ,dene bak bana hak vereceksin

Teşekkürler abi, içini boşaltmak mantıklı fakat tek taraflı çalışması gerekmiyor mu? Yani manifoldtan hava terse gitse ne olur?

y-bsungur
06.Ocak.2016, 04:34
Ben bugüne kadar gittiğini görmedim motor içindeki basınç her zaman manifolttan daha fazla aksi olsa motor stole olurdu diye düşünüyorum

Mirkan Şenol
06.Ocak.2016, 04:39
Ben bugüne kadar gittiğini görmedim motor içindeki basınç her zaman manifolttan daha fazla aksi olsa motor stole olurdu diye düşünüyorum

En azından yenisini bulup alana kadar böyle yapayım :D

y-bsungur
06.Ocak.2016, 04:42
Bir şey kaybetmezsin dene bak bana hak vereceksin tecrübeye dayalı yazıyorum

Mirkan Şenol
06.Ocak.2016, 05:13
Bir şey kaybetmezsin dene bak bana hak vereceksin tecrübeye dayalı yazıyorum

Abi yapacağım zaten :D de ucuz bişey, servise yolum düşene kadar dediğin gibi kalsın.

Maverick
06.Ocak.2016, 09:08
Bu hafta kismetse aracin tum yaglaroni degistiriyorum.

Danismak istedigim bir husus var.

On arka diferansiyel icin Chyrsler'in onerdigi yag 75w/140. Ayrica LSD katkisi.

Benim aldigim yag Motul 75W/140 Lsd katkili yag.

https://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/108/original/Gear%20Competition%2075W140_GB.pdf?1290086772

Aciklamasi burada. Yagin kendinde LSD ozelligi var. Sizce yine de katki koymam lazim mi?

Mopar'in LSD katkisini aldim iki adet ama koymakta kararsizim. Bu Motul'da LSD ozelligi varsa bi de bu katkiyi koymak sorun yaratir mi acaba?

entropy
06.Ocak.2016, 23:11
Bu hafta kismetse aracin tum yaglaroni degistiriyorum.

Danismak istedigim bir husus var.

On arka diferansiyel icin Chyrsler'in onerdigi yag 75w/140. Ayrica LSD katkisi.

Benim aldigim yag Motul 75W/140 Lsd katkili yag.

https://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/108/original/Gear%20Competition%2075W140_GB.pdf?1290086772

Aciklamasi burada. Yagin kendinde LSD ozelligi var. Sizce yine de katki koymam lazim mi?

Mopar'in LSD katkisini aldim iki adet ama koymakta kararsizim. Bu Motul'da LSD ozelligi varsa bi de bu katkiyi koymak sorun yaratir mi acaba?

benimki de 3 gün önce geldi amerikanyalardan :)
sonraki bakımda değiştireceğim inşallah alt yağları.
http://imageturko.com/?di=6HJE

Maverick
06.Ocak.2016, 23:23

Motul 75w/140 koyarsan var burda. Hepsiburada da 140 tl mi ne diyordu. Biz 60'tan aldik.

Bu arada katki burda benim aracin eski sahibi amerikanci arkadasimda da vardi. Desen alirdik. Kaca geldi sana kargo dahil?

erolkan
06.Ocak.2016, 23:31
Ne kadara geldi?

Xperia Z

entropy
07.Ocak.2016, 00:18
Motul 75w/140 koyarsan var burda. Hepsiburada da 140 tl mi ne diyordu. Biz 60'tan aldik.

Bu arada katki burda benim aracin eski sahibi amerikanci arkadasimda da vardi. Desen alirdik. Kaca geldi sana kargo dahil?

Yağ değişimi zamanı gelince ulaşırım sana burak.
Kargo dahil 13.8 usd. 40 lira filan dı heralde

entropy
07.Ocak.2016, 00:20

Orjinal mopar yağında lt si 60 lira civarında benim aldığım sitede. Şuanda kararsızım biraz :)

erolkan
07.Ocak.2016, 01:09
Yağ değişimi zamanı gelince ulaşırım sana burak.
Kargo dahil 13.8 usd. 40 lira filan dı heralde
1 ayı buldumu süre olarak

Xperia Z

entropy
07.Ocak.2016, 06:27
1 ayı buldumu süre olarak

Xperia Z
2 haftada geldi bu.
Bazen 1 ay beklediğim de oluyor ama

erolkan
07.Ocak.2016, 14:02
Artık Wj yle uçuşa geçeceğim....😀
https://youtu.be/F0J7vVOGJvs
http://i.hizliresim.com/QZBkyj.png (http://hizliresim.com/QZBkyj)

Xperia Z

strayker
07.Ocak.2016, 14:09
Artık Wj yle uçuşa geçeceğim....😀
https://youtu.be/F0J7vVOGJvs
http://i.hizliresim.com/QZBkyj.png (http://hizliresim.com/QZBkyj)

Xperia Z
Çok özür dileyerek söylüyorumm... bence chip işine hiç girmeyin... ben araca chip taktırdım... ve hiç memnun kalmadım sonrasında yazılım attırdımm... inanın 10 kat daha iyi..

erolkan
07.Ocak.2016, 14:17
Yazılım işi atmosferiklerde biraz pahalı oluyor gibi 😊

Xperia Z

Maverick
07.Ocak.2016, 14:18
Çok özür dileyerek söylüyorumm... bence chip işine hiç girmeyin... ben araca chip taktırdım... ve hiç memnun kalmadım sonrasında yazılım attırdımm... inanın 10 kat daha iyi..

Ne yazilimi hocam? Biraz bilgi verir misin? Yakit tasarrufu icin mi? Guc artisi icin mi? Bir de hangi araca?

Kadir
07.Ocak.2016, 14:19
Bu tip uygulamaların hiç bir faydası olmadığını kesinlikle belirtmek istiyorum bu cihaz araç beynine hükmedemez daha öncesinde benzerlerinin incelemesini yazılımsal olarak yaptım

erolkan
07.Ocak.2016, 14:21
Bu tip uygulamalarda sadece bana inandırıcı gibi gelen kısım;
Araç üreticilerinin gerekli emisyon değerlerini yakalamak için aracın bazı özelliklerini kıstıkları,bu tür uygulamalarında aracın kendi kapasitesi dahilinde olan gücü serbest bıraktıgı..

Xperia Z

Kadir
07.Ocak.2016, 14:26
Araç üreticilerinin gerekli emisyon değerlerini yakalamak için aracın bazı özelliklerini kıstıkları,bu tür uygulamalarında aracın kendi kapasitesi dahilinde olan gücü serbest bıraktıgı..

Xperia Z

Açıkçası işin söyle bir sorunu var bu tip cihazlar araç beynine müdahale edemez etmesi durumunda ise beynin kendini kitlemesi çok büyük ihtimal ! Zaten odb çıkışının özelliği mevcut sensör vb arızaları tespit etmek ve bu arızaları silmek bunun dışında hiç bir yetkisi bulunmamaktadır.

Odb II yetkileri ;

Value Sensor Read
Bad Sensor Value Delete
PCM ecu Freeze (Sadece cryhsler cihazıyla)

erolkan
07.Ocak.2016, 14:30
Açıkçası işin söyle bir sorunu var bu tip cihazlar araç beynine müdahale edemez etmesi durumunda ise beynin kendini kitlemesi çok büyük ihtimal ! Zaten odb çıkışının özelliği mevcut sensör vb arızaları tespit etmek ve bu arızaları silmek bunun dışında hiç bir yetkisi bulunmamaktadır.

Zaten bu uygulamalarda şu notuda düşmüşlee " Chiptuning in aksine motor kontrol ünitesine (ECU) herhangi bir müdahalede bulunulmaz"

Xperia Z

strayker
07.Ocak.2016, 14:31

Xperia Z
İşte tam bunun için bence en iyisi yazılım...😊

erolkan
07.Ocak.2016, 14:32
İşte tam bunun için bence en iyisi yazılım...😊

Yazılımı yükledikten sonra aracın orjinal ecusundaki yazılım geri yüklenebiliyormu?

Xperia Z

strayker
07.Ocak.2016, 14:33
Yazılımı yükledikten sonra aracın orjinal ecusundaki yazılım geri yüklenebiliyormu?

Xperia Z
Evet. Yüklenebiliyor..

Kadir
07.Ocak.2016, 14:33
Zaten bu uygulamalarda şu notuda düşmüşlee " Chiptuning in aksine motor kontrol ünitesine (ECU) herhangi bir müdahalede bulunulmaz"

Xperia Z

Zaten yazmışlarsa işe yaramadığında kesin biz yazmıştık demeleri muhtemel ihtimal [emoji852]️

Müdahale edemediği sürece zaten verileri düzenlemek değiştirmek gibi durumuda olmayacaktır.

erolkan
07.Ocak.2016, 14:35
Evet. Yüklenebiliyor..

Yazılımla 230 hp lik ve 390nw lik araçta ne kadar güç ve tork artışı oluyor?

Xperia Z

strayker
07.Ocak.2016, 14:35

Xperia Z
Yakıt düşmesi olayı makul kullanımda zaten olan bişey..

strayker
07.Ocak.2016, 14:37
Benim aracın 136 hp 380 nm lerdeydi sanırım.. şu an 165 170 hp civarı tork 410 nm lerde... yükleme öncesi ve sonrası arac cıldırıyor size bu kadar diim...

Kadir
07.Ocak.2016, 14:38
Şurdaki sayfayı incelerseniz aynı işlemi yapabilirsiniz tek farkı değerleri kendizin girebileceği monitörleri mevcut.

http://www.carid.com/1998-jeep-grand-cherokee-performance-chips/

erolkan
07.Ocak.2016, 14:39
Benim aracın 136 hp 380 nm lerdeydi sanırım.. şu an 165 170 hp civarı tork 410 nm lerde... yükleme öncesi ve sonrası arac cıldırıyor size bu kadar diim...

Araç dizel anlaşılan sizin 😀yada benzin turbolu

Xperia Z

strayker
07.Ocak.2016, 14:41
Dizel l200

strayker
07.Ocak.2016, 14:41
Bence no chip yes yazılım...😊

erolkan
07.Ocak.2016, 14:44
Verdiğşniz linkte de anladıgım kadarıylanuygulmayı yine obd üzerinden yapıyor..

Xperia Z

erolkan
07.Ocak.2016, 14:45
Yazılımı yaptırdıgınız yerde dyno varmıydı?

Xperia Z

Kadir
07.Ocak.2016, 14:46
Bence no chip yes yazılım...[emoji4]

Şöyle diyelim,

Yazılım tecrübe sonucunda belirlenen optimum değerlerin ortaya çıkarak hazır olarak ecu ya atılması (monitörsüz chipler de dahil)

Profesyonel chip lerde ki monitörler ise manuel olarak sürücünün belirlediği değerleri ihtiyacına göre oluşturması.

Bazı elktronik difleri bulunan araçların dahi difransiyel ayarlarını yapabiliyorsunuz.

strayker
07.Ocak.2016, 14:47
Yazılımı yaptırdıgınız yerde dyno varmıydı?

Xperia Z
Dosarıda ölçüm yaptırmıştım...

Kadir
07.Ocak.2016, 14:48
Verdiğşniz linkte de anladıgım kadarıylanuygulmayı yine obd üzerinden yapıyor..

Xperia Z

Bazıları odb bazıları ecu ya bağlanıyor.
Bunların farkı reader değil writer olması.

Dragon
07.Ocak.2016, 14:48
kendi yazılımınızı kendiniz yapabildiğiniz ürünleri tercih edin..misal superchips vb...en azından dtc (diagnotistic truble code) arıza kodlarına ulaşmanızı ve silmenizi sağlar... çünkü yazılım sonrası araç beyni en ufak fazla gelen yakıt hava karışımında bile check engine yada check gauges yakıyo...bizim gibi huylu adamlarda servise koşup sildirmek için bile para harcıyo yada kazıklanıyo...bu cihazlar dtc yi okuyup kodu yazıyo sizde gereksiz bir uyarı ise direk silebiliyosunuz... ben wranglerda hypertech max energy kullanıyorum... lastik çapı ayna mahruti vs bilgileri girdiğinizde şanzıman vites geçişleri ve torku ayarlıyo..hatta rpm ayarı ile vites geçişlerini ayarlayabiliyosunuz

erolkan
07.Ocak.2016, 14:49
Reader olanları zaten şu anda kullanıyorum. Obd üzerinden aracın değerlerini izlemek te...

Xperia Z

Kadir
07.Ocak.2016, 14:50
kendi yazılımınızı kendiniz yapabildiğiniz ürünleri tercih edin..misal superchips vb...en azından dtc (diagnotistic truble code) arıza kodlarına ulaşmanızı ve silmenizi sağlar... çünkü yazılım sonrası araç beyni en ufak fazla gelen yakıt hava karışımında bile check engine yada check gauges yakıyo...bizim gibi huylu adamlarda servise koşup sildirmek için bile para harcıyo yada kazıklanıyo...bu cihazlar dtc yi okuyup kodu yazıyo sizde gereksiz bir uyarı ise direk silebiliyosunuz... ben wranglerda hypertech max energy kullanıyorum... lastik çapı ayna mahruti vs bilgileri girdiğinizde şanzıman vites geçişleri ve torku ayarlıyo..hatta rpm ayarı ile vites geçişlerini ayarlayabiliyosunuz

Tamamen doğru !

strayker
07.Ocak.2016, 14:50
L200 motorları büyük bir muamma bunuda hatırlatayım... 136 hp arac satıyor.. ralliart takıyor 168 hp oluyor.. magnum model cıkarıyor... arac 178 hp oluyor... intense model 136 hp instyle model 178 hp motor aynı aksam aynı... kafamda deli sorular oluyor insan... birde + 3.2 pajero motoru ile kapaklar aynı.. çıkçıkabilirsen içinden....😲😲

entropy
09.Ocak.2016, 12:32
Stickerlerim geldi :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160109/04703e50bd120faeebdf4516d1c8e4fc.jpg

Ledleri taktırdım gece bayağı faydası oldu. Alttaki sisleri de beyaz yaptıracam fırsat bulunca.
2https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160109/f1950415ae22f484b8304cb5020cc5fd.jpg

Sıra bunlarda
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160109/839f7fa73f3b2ad0c0475006b575bc85.jpg

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erolkan
09.Ocak.2016, 12:41
Stickerlerim geldi :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160109/04703e50bd120faeebdf4516d1c8e4fc.jpg

Ledleri taktırdım gece bayağı faydası oldu. Alttaki sisleri de beyaz yaptıracam fırsat bulunca.
2https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160109/f1950415ae22f484b8304cb5020cc5fd.jpg

Sıra bunlarda
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160109/839f7fa73f3b2ad0c0475006b575bc85.jpg

Gayet güzel. Ama nacizane tavsiyem araziye girdiğiniz zaman öndeki ledleri arazide bırakmamaya dikkat edin 😀

Xperia Z

strayker
09.Ocak.2016, 12:42
Sislerinizi beyaz yapma konusunda bence 2 kere düşünün... çünki yoğun sis ve yağışlı havalarda beyaz lambalar sizi kör edecektir...

strayker
09.Ocak.2016, 12:59
Araçlarda kupa kaldırma uygulaması yapılmalımı yapılmamalımı bu konuda görüşleriniz nedir acaba...

entropy
09.Ocak.2016, 21:51
Sislerinizi beyaz yapma konusunda bence 2 kere düşünün... çünki yoğun sis ve yağışlı havalarda beyaz lambalar sizi kör edecektir...

Teşekkür ederim uyarınız için.

Han Solo
10.Ocak.2016, 00:17
kalorifeer resistansını yaptırdım sanırım bugün.. inşallah bir daha sürpriz yapmaz. bir de şarj dinamosunun kömürünü değiştirdim aciliyeti yoktu ama riske girmeyelim dedim...

ukymk55
11.Ocak.2016, 22:12
kalorifeer resistansını yaptırdım sanırım bugün.. inşallah bir daha sürpriz yapmaz. bir de şarj dinamosunun kömürünü değiştirdim aciliyeti yoktu ama riske girmeyelim dedim...

Mert abi. cumartesi günü benim zj nin kaloriferi de su koyverdi birden.
cayır cayır sıcak çalışan kalorifer yok oldu. dijital sıcaklık ayarına göre ayar yapan klape motoru tepkilere cevap vermiyormuş.
usta manuel olarak sıcağa çevirdi. şu an hamam modunda gidiyorum. müsait bir zamanda bakım yapılacak. Senin probleminle benimki aynı mı?

y-bsungur
11.Ocak.2016, 22:25
Ugur merhaba Arka dif yağını değiştirdikten sonra dif çok rahatladı ses soluk kesildi kasıntı uğultu tarihe karıştı,artık çekinmeden tam tur kendi etrafımda dönebiliyorum ,iyiki ustanın sözünü dinledik ve yağ değişimi yaptık yoksa ben kilit pulları+aks bilyaları ne varsa elden geçirip yeniletecektim,oysaki sorunumuz yagın kendisindeymiş.Bu arada usta seçimi konusundaki desteğin için çok teşekkür ederim.

erolkan
11.Ocak.2016, 23:19
Ugur merhaba Arka dif yağını değiştirdikten sonra dif çok rahatladı ses soluk kesildi kasıntı uğultu tarihe karıştı,artık çekinmeden tam tur kendi etrafımda dönebiliyorum ,iyiki ustanın sözünü dinledik ve yağ değişimi yaptık yoksa ben kilit pulları+aks bilyaları ne varsa elden geçirip yeniletecektim,oysaki sorunumuz yagın kendisindeymiş.Bu arada usta seçimi konusundaki desteğin için çok teşekkür ederim.
Abi sen bendeki sesin aynısı bende var gibi.. Sen sadece yağları değiştirip katkımı koydurdun?
Banada tedavi için yazılan reçete diff rulmanı ve lsd balatası değişecek..

Xperia Z

GC2013
11.Ocak.2016, 23:31
Obelix in güncelleme çalışmalarına resmi olarak başlanmıştır.

1773

y-bsungur
11.Ocak.2016, 23:35
Erol merhaba bende özellikle araç ısındıktan sonra öyle bir kasıntı oluyorduki arabaya binmekten sogumuş ve bu sorunu çözmeden arabaya binmek istemez hale gelmiştim banada lsd kilidi + aks bilyaları ve hatta şaft vibrasyonu diyenler dahi oldu fakat bir usta ( ki onuda ugur tavsiye etti ) bana problemin dişlilerden veya bir başka nedenden olmayacağını söyledi ve adını verdiği yağı kullanmamı istedi,ben dediğini yaptım ve sadece difi açtırıp dişlileri temizlettim ve yağı kullandım,bu yagı kullandıktan sonra katkı kullanmıyorsun,inan bana yağ bu sorunu ilaç gibi kesti

ukymk55
11.Ocak.2016, 23:36

Abi çok sevindim. güle güle kullan. Zj problemi insanı soğutuyor bazen ama çözüme kavuşunca dünyanın en mutlu insanına dönüşüyor sahibi birden :D :D :D
Doğru teshiş..

Abi sen bendeki sesin aynısı bende var gibi.. Sen sadece yağları değiştirip katkımı koydurdun?
Banada tedavi için yazılan reçete diff rulmanı ve lsd balatası değişecek..

Xperia Z

abi bi görüş istersen.

erolkan
11.Ocak.2016, 23:37
Erol merhaba bende özellikle araç ısındıktan sonra öyle bir kasıntı oluyorduki arabaya binmekten sogumuş ve bu sorunu çözmeden arabaya binmek istemez hale gelmiştim banada lsd kilidi + aks bilyaları ve hatta şaft vibrasyonu diyenler dahi oldu fakat bir usta ( ki onuda ugur tavsiye etti ) bana problemin dişlilerden veya bir başka nedenden olmayacağını söyledi ve adını verdiği yağı kullanmamı istedi,ben dediğini yaptım ve sadece difi açtırıp dişlileri temizlettim ve yağı kullandım,bu yagı kullandıktan sonra katkı kullanmıyorsun,inan bana yağ bu sorunu ilaç gibi kesti
Abi yağın markası ve vizkozitesi neydi? Dişlileri diff ten sökmeden üstünde mi temizlediniz ve neyle temizlendi?

Xperia Z

y-bsungur
11.Ocak.2016, 23:44
http://www.mobil.com/Italy-English/L...0_85W-140.aspx yagı bu linkten inceleyebilirsin,dif dişlilerini arabaya askıya alıp arka tekerleri döndürerek dif içinde dönen dişliler üzerine balata temizleyici sprey sıkarak ve zemine dolan sıvıyıda bezle silerek temizlediler.zaten çok özel bir pislik çıktığını söyleyemem dişliler spreyi de yiyince ayna gibi parlak ve temiz bir hal aldı içerdeki yag bozulmuş ve neredeyse su kıvamına yakın bir hal almış durumdaydı.http://www.mobil.com/Italy-English/Lubes/PDS/GLXXENCVLMOMobilube_HD_80W-90_85W-140

yag mobil HD 85/140 API GL 5

erolkan
11.Ocak.2016, 23:52
Abi Sende de normal giderken metal sürtme sesi varmıydı?

Xperia Z

y-bsungur
11.Ocak.2016, 23:55
Evet oluyordu fakat dediğim gibi dif ısındıktan sonra oluyordu hatta şerit degiştirirken bile kastıgını hissediyordum.

y-bsungur
11.Ocak.2016, 23:57
Bence sende önce yagı degiştir baktın degişen bir şey yok ondan sonra başka yolları dene derim yoksa bende az kalsın söktürüyordum ne var ne yoksa fakat esnaf olan bu usta arkadaş beni bu sorundan kurtardı
getir sökecez dese tamam deyip söktürecektim.

y-bsungur
12.Ocak.2016, 00:05
Erol işin en doğrusu sende bu ustayla bir görüş istersen .

y-bsungur
12.Ocak.2016, 00:09
Abi çok sevindim. güle güle kullan. Zj problemi insanı soğutuyor bazen ama çözüme kavuşunca dünyanın en mutlu insanına dönüşüyor sahibi birden
Doğru teshiş..

Ugur bu adı meşhur ustamızı eskişehirdede tanıyorlarmış sanırım bu konuda bölgede tek numara

ukymk55
12.Ocak.2016, 00:29
Ugur bu adı meşhur ustamızı eskişehirdede tanıyorlarmış sanırım bu konuda bölgede tek numara

Evet abi tanımayan pek yok. Yarın ben uğrarım ona bi ara muhabbete, senden bahsederim, dua ediyo sana derim :D

Kadir
12.Ocak.2016, 02:35

Kullandığınız yağın markası nedir ve katkı koydunuz mu abi ?

y-bsungur
12.Ocak.2016, 02:50
Kullandığınız yağın markası nedir ve katkı koydunuz mu abi ?

Kadir kullandığım yağ Mobilube HD Plus 85/140 API GL5 yag katkıyı kendi içeriyor ben ekstra bir katkı kullanmadım.

google yaz direkt karşına çıkacaktır.

erolkan
12.Ocak.2016, 11:14
yag mobil HD 85/140 API GL 5

Abi bu yağı nereden aldın?Ben burda sordum Mobılcıye yokmuş..Birde fiyatı ne kadar?

y-bsungur
12.Ocak.2016, 19:08
Erol şimdi hadi yaa diyeceksin ama .İşin aslı Ben bu yağı zj konusunda yeni olduğum ve sürekli araştırma yaptığım dönemde bir yabancı forumdan öğrenmiş ve ne olur ne olmaz belki ilerde lazım olur diye sorup soruşturarak bir yağ toptancısının aracılığıyla temin etmiştim,o zaman defransiyelimde bir sıkıntı yoktu bu nedenle yağı kullanmamıştım ve depoda duruyordu ve hatta unutmuştum diyebilirim taa ki aynı yağ usta tarafından önerilince önce ustadan bu yağı temin etmeye kalktım ama sonra bendeki yağın aynı yağ olduğunu farketim ve ustadan teyit ettirerek öyle kullandım yağ kiloluk olarak satılmıyor 20 lt lik bidon veya varille satılan ve genelde iş makinası defransiyelcilerinde ve agır hizmet iş makinelerı kullanan firmalarda bulunuyor,zaten toptancıda bu yağı sattığı müşterisinden rica etmiş ve bana 3 litre kadar getirtmişti, litresine o zaman yanlış hatırlamıyorsam 15/20 tl arası bir şey vermiştim.

Aynı yagın plus olmayanı var onunla karıştırma alman gereken yag plus olanı Mobilube plus HD 85/140 API GL5

y-bsungur
12.Ocak.2016, 19:22
Erol aynı ustamız ilk etapta Mobilube ls 85/90 yağı önermişti bu yağda çok özel bir yağ fakat o yağda varilde yada tenekede satılyor ben elimde bulunan yağı hatırlayınca ustaya sordum ve onayladığı için elimdeki yağı kullandım eger dilersen Mobilube ls 85/90 da kullanabilrisin

strayker
12.Ocak.2016, 19:29
Castrol yağlarıno kontrol ettinizmi ağır hizmeet makina difransiyel yağları var yerini tutarmı bilmiyorum ama..

y-bsungur
12.Ocak.2016, 19:41
Castrol benimde dikkatimi çeken ve ABD de ve dünyada en çok kullanılan yağ markalarından birisi fakat bu iş için ben Castrolu araştırmadım ama kullanacağınız yağın teknik özellikleri kullanacağınız yer için uygunsa ve marka olarakda kendisini kanıtlamışsa bence neden olmasın.

Benim bu olaya bakış açım Sektörde yeni teknolojiyle üretilmiş ve eskiye olan alışkanlıklarımızı değiştirecek çok kaliteli ürünler var hem daha ekonomik hem daha kullanışlı.

Bende önce bir yabancı forumda tespit ettim Plus HD yag serisini ve ne zaman sonra karşıma çıktı,ve ben çok memnun kaldım ,hani karar kişinin kendisine kalmış ,yok ben illaki alışılageleni sürdürürüm diyende var araştırıp daha farklı ürünler kullananlarda var.

erolkan
12.Ocak.2016, 20:19
Bugün bizim buralar için Mobıl yağ dağıtımı yapan kişiyle görüştüm.Aradıgım yagı ve aramam sebebını anlattım.Burada hd85-140 buldum ama varille :)onuda açmak istemiyorlar.Zaten litre olarakta hd85-140 ı zor bulabılecegımı söyledi.Bodrumdaki yağ verdiği cherokee ci ustayla görüştüğünde eger agır offroad yapmıyorsa 80-90 yağ kullansın ve katkı eklesin demiş..

erolkan
12.Ocak.2016, 20:21
İşin aslı ben yağı aracı aldıgımda değiştirdim 75-140 ve ilave katkı koymuştum.Ama yagı değştiriken dişlileri fren balatasıyla temızlenmemişti.Şimdi aklım orada kaldı acaba temızlense ses kesılırmıydı diye.Sırf o yüzden yağı değiştirmek istiyorum bi umut ses kesılebılır diye...

y-bsungur
12.Ocak.2016, 20:45
Mobilube LS 85/90 da kullanabilirsin özellikle lsd kilitli difransiyeller için üretilmiş bir yağ, dişliler balata temizleyici ile temizlenince çok özel bir pislik çıkartmıyor sadece dişli üzerindeki yagı akıtıyor o kadar.Erol sen yag değişimi yaptırırken aracın yanındamıydın yani degişim yapılan yagdan eminmisin çünki 75/140 yag kullanıyorsan difte ve dişlilerinde bir problem yoksa ses filan duymaman gerekir,bunu neden sorduguma gelince ben Ankarada güvendiğim bir yerde yağ değiştirdim ve bu değişim olurken orada değildim işte sonuç ortada,bu değişimden sonra ses gürültü dahada arttı az kalsın lsd kilit pullarından aks bilyalarına kadar sökecektik ve çıkan yağa bakınca asıl sorunun ne oldugunu anladık difransiyel yagı değilde şanzuman yagını difransiyele doldurmuşlar gibi bir durum ortaya çıktı.
Yapılan işten eminsen yani yagdan şüphen yoksa bence bir difransiyelci uzman ile görüşmeni tavsiye ederim

y-bsungur
12.Ocak.2016, 20:48
Dif üzerinden plastik Yag tapasını çıkar bence biraz yagı vakum yap ve kıvamına bir bak istersen,eger yag tapası gevşek kalmışsa veya sen suya filan girdiysen veya şiddetli yagmurda dolaştıysan kapaktan belkide içeri su girmişte olabilir,
yag kıvamlı degilse o yag ne işe yarayacak ,Usta söylemişti şaft 4 tur döndüğünde mahruti 1 tur dönüyormuş düşünsene araç hareket halindeyken şaft sanki hiç hareket etmiyormuş gibi görünüyor ve o denli hızlı dönüyor yani dönüş sayısını sen düşün,su kıvamında veya ince kıvamda bir yağ katkı olsa ne olur olmazsa ne olur yaglamayı yapamazki

erolkan
12.Ocak.2016, 21:47
Abi yağ değişirken aracın yanındaydım. Çıkan yag çamurumsu gri renkteydi.
Koydugumuz yagıda yetkili servisten 75-140 w söylemiştim katkıyla beraber.
Difransiyel ci ustayı aradım bugün Uğur un tavsiye si üzerine, durumu anlattım. Bana Hd85-90w yağ kullanmamı söyledi..

Xperia Z

y-bsungur
12.Ocak.2016, 23:16
işin uzmanı o usta sana reçeteyi vermiş şimdiden geçmiş olsun diyorum.

Han Solo
13.Ocak.2016, 01:00
Mert abi. cumartesi günü benim zj nin kaloriferi de su koyverdi birden.
cayır cayır sıcak çalışan kalorifer yok oldu. dijital sıcaklık ayarına göre ayar yapan klape motoru tepkilere cevap vermiyormuş.
usta manuel olarak sıcağa çevirdi. şu an hamam modunda gidiyorum. müsait bir zamanda bakım yapılacak. Senin probleminle benimki aynı mı?

uğur sanmıyorum aynı değil problemimiz benim tam olarak sorun fanın üflememesi yada üfleyip kapanmaması sebebi de fanı tetikleyen ara parça kalorifer rezistansı eskimiş bozulmuş olması

Maverick
13.Ocak.2016, 13:43
Quadra-drive WJ'nin on tarafina 85-90 olmaz.

Agir yuk yoksa veya romork cekmiyorsa Arkaya olur 85/90 ama ben yine de 85-90 koymam. Ne zaman ne yapacagimiz belli olmiyor.

On icin 75/140'dan baska benim icin zaten ihtimal disi.

Chyrsler'in bi bildigi var ki bu yagi soylemis.90 ve 140'in sicaktaki akislanliginda ciddi fark var. Onemli brnce.

erolkan
13.Ocak.2016, 20:03
Bugün lpg filitresini değiştirdim. Düzenli olarak 12000 km civarı değiştirmek gerekiyormuş. 40 Tl ücreti...

Xperia Z

KARADAG
13.Ocak.2016, 20:05
Bugün lpg filitresini değiştirdim. Düzenli olarak 12000 km civarı değiştirmek gerekiyormuş. 40 Tl ücreti...

Xperia Z
Sizinki ucuz benim prisn usta 100 dedi 70 e baglamistik isi

Maverick
18.Ocak.2016, 14:01
60'lik silindirden 73'lik Simit tanka geciyorum.

Silindir tanki hurdaciya versem 30-40₺ atmaz mi :)

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/18/d91d71b909999ec4c673e65523cd817b.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/18/89a051589dd1b5b0415cd56fa9453e5b.jpg

Maverick
19.Ocak.2016, 12:16
Agir bakimdayiz :) Dif yaglari, arazi yagi, direksiyon yagi, arazi kecesi, arka aks keceleri, arka balatalar degisiyor.

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/19/54e11df8a250ed381a1537d99441c320.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/19/47afc15ccc59a6e242382bbe07197e6f.jpg

strayker
19.Ocak.2016, 12:20
Agir bakimdayiz :) Dif yaglari, arazi yagi, direksiyon yagi, arazi kecesi, arka aks keceleri, arka balatalar degisiyor.

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/19/54e11df8a250ed381a1537d99441c320.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/19/47afc15ccc59a6e242382bbe07197e6f.jpg
İyi olmuş... temizlik ve bakım her zaman şart....😀😀

Han Solo
19.Ocak.2016, 12:43
ne çekti bu wj be ne çektiiiii

Kadir
19.Ocak.2016, 12:48
Burak Arazi yağı neden tutella kullanıyosun ? Bildiğim kadarıyla arazi yağı da normal şanzımanla aynı yağı kullanıyor dex III

Umami
19.Ocak.2016, 20:35
Depo içi komple mazot pompası, patlak körük, değişti, A/C termiğinde kısa devre düzeldi 2K tuttu.

erolkan
19.Ocak.2016, 20:40
Burak Arazi yağı neden tutella kullanıyosun ? Bildiğim kadarıyla arazi yağı da normal şanzımanla aynı yağı kullanıyor dex III

Nv247 arazi şanzımanında orjınale en yakın yağlardab biri oldugu için 😀
Diğeride johndeere hygard transmıssıon oil 😱

Xperia Z

Maverick
19.Ocak.2016, 22:23
İyi olmuş... temizlik ve bakım her zaman şart....[emoji3][emoji3]

Bakmazsak dağ :)

ne çekti bu wj be ne çektiiiii

Ariza degil bakim yapiyoruz. Zj ile karistirmayalim :)

Abi bizim nv247 arazinin yagi ozel bi yag. Mopar Ms-10216. Bunu da resmi olarak bi tek bu petronas tutela powergear4 karsiliyor. Chrysler yetkili servislerde bu kullaniliyor.

Maverick
19.Ocak.2016, 22:37
Simit tanktan sonra bosa cikan stepne icin kilifim gelmis.

Kasko ve trafik sigortası yenilendi. Vergiyi de halledicez inşallah :)

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/19/ccd0eddef009d0b8ed5ec851169017af.jpg

Kadir
19.Ocak.2016, 23:53
Maşallah baya bi hareket yaptın yine geçmiş olsun [emoji3]

Maverick
20.Ocak.2016, 00:23
İstepneyi çatıya bağlamayı düşünüyorum ama tavanı göçertir mi acaba?

Maşallah baya bi hareket yaptın yine geçmiş olsun [emoji3]

Eyvallah. 5 yıllık kalkınma programı yaptım valla :)

FuatD
20.Ocak.2016, 08:07
İstepneyi çatıya bağlamayı düşünüyorum ama tavanı göçertir mi acaba?

ZJ için kitabında max 68 kg. Yük diyor. Aynıdır herhalde.

Maverick
20.Ocak.2016, 10:31
ZJ için kitabında max 68 kg. Yük diyor. Aynıdır herhalde.

Bizim kitapta ben oyle bisi gormedim. Bi bakim abi.

Ama iste yukun birim alana yaptigi guc de onemli. İstepne hacmine gore yogunlugu cok.

FuatD
20.Ocak.2016, 10:34
Bizim kitapta ben oyle bisi gormedim. Bi bakim abi.

Ama iste yukun birim alana yaptigi guc de onemli. İstepne hacmine gore yogunlugu cok.

Evet haklısın, ara atkılar üzerine konacak dağıtılmış yük miktarı diyor. İlk koyduğunda bir şey olmasa bile zamanla bulunduğu noktayı çökertebilir.

Eşimin arabasında stepne yok, çakmakla çalışan hava kompresörü koydum bir tane şimdilik ona bile ihtiyaç olmadı :) taşıma bence :)

Maverick
20.Ocak.2016, 11:47
Abi ben 16 ayligina Aydin'a gidiyorum. Giderken alicam ama orda odaya koyacagim. Uzun yolda stepnesizlik sakat is olur.

FuatD
20.Ocak.2016, 12:31
Abi ben 16 ayligina Aydin'a gidiyorum. Giderken alicam ama orda odaya koyacagim. Uzun yolda stepnesizlik sakat is olur.

O zaman dert etme sıkıca bağla git oraya kadar bir şey olmaz, geçenlerde ben çıktım tavana kıpırdamadı bile :)

Maverick
20.Ocak.2016, 13:07
O zaman dert etme sıkıca bağla git oraya kadar bir şey olmaz, geçenlerde ben çıktım tavana kıpırdamadı bile :)

Aynen abi. 5-6 saat kadar kalacak. Bagajda yer kalirsa hic ugrasmam zaten.

Maverick
21.Ocak.2016, 13:15
Bugun de

-Motor yagi
-Yag filtresi
-Hava filtresi
-Direksiyon yagi
-Fren yagi
-Arka balatalar
-El freni balatasi
-Fren merkez tamir takimi

Degisiyor.

Cam suyuna antifiriz koydum, motor yagini degismeden once de motor temizleyici katki ekledik.

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/21/fb639f325f2ac0715a478485f18ac1b1.jpg

Kadir
21.Ocak.2016, 13:59
Bugun de

-Motor yagi
-Yag filtresi
-Hava filtresi
-Direksiyon yagi
-Fren yagi
-Arka balatalar
-El freni balatasi
-Fren merkez tamir takimi

Degisiyor.

Cam suyuna antifiriz koydum, motor yagini degismeden once de motor temizleyici katki ekledik.

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/21/fb639f325f2ac0715a478485f18ac1b1.jpg

Temizleyici berner sanırım bende 1 depoda motor temizleyici 1 depoda da enjektör temizleyici atıyorum son 1 senedir benzinde performans inanılmaz değişti tavsiye edilir.

strayker
21.Ocak.2016, 14:13
Çk özür dileyerek.. bu tarz motor temizleme ( enjektör temizleyicler hariç) ürünlerini motor bakımlarını zamanında yapmayan ve yağı artık yanma noktasına gelen araclarda yapılmasının daha etkili ve motoru koruyucu olduğunu duymuştum.. çünki normal bir motorda bakımı düzenli yapılan km si beklenmeyen yağ bakımlarında araca katkı sağlayan moleküllerinde yok edildiğini söylemişlerdi... doğrumudur yanlışmıdır emin değilim ama mantıklı gelmişti..

ankaralı
22.Ocak.2016, 11:02
devir daim pompası degiştirdik,ufak çaplı 5 cm bi yükseltme yaptık.çok başarılı oldu eskisinden daha güzel geldi aracın kullanımı.ufak tefek tamirler yapıldı dün gün boyu sanayide geçti zamanım ama değdi.

KARADAG
22.Ocak.2016, 11:54
Bu gün aracıma birşey yapmadım ama yarın birşeyler düşünüyorum.hele birde elimde ihtiyaç fazlası jant ve lastik takım var onları takas edersem daha güzel olacak.İlgilenen arkadaşlar için 235/75/15 COOPER ATR lastik ve jant takım olarak 114.3x5x8 16 inc et-25 max jant ile takas etmek istiyorum.Lastiklerde herhangi bir yırtılma tamir vs olmamıştır18341835

erolkan
23.Ocak.2016, 10:26
Bugün Wj me 100 Tl lik benzin aldım. Aslanıma 2 ay yeter herhalde lpg li olunca 😀😀

Xperia Z

KARADAG
23.Ocak.2016, 10:27
Aracima pioneer x4750 bluetooth teyp almistim ancak gorsellik anlaminda beni tatmin etmedigi icin orjinali geri takacagim.birde su aparattan alip cd changer girisine monte etmeyi dusunuyorum kullanan arkadaslar varmidirhttp://images.tapatalk-cdn.com/16/01/22/3368a8567815637e7537a7457b3f9b37.jpg

KARADAG
23.Ocak.2016, 18:51
Aracima pioneer x4750 bluetooth teyp almistim ancak gorsellik anlaminda beni tatmin etmedigi icin orjinali geri takacagim.birde su aparattan alip cd changer girisine monte etmeyi dusunuyorum kullanan arkadaslar varmidirhttp://images.tapatalk-cdn.com/16/01/22/3368a8567815637e7537a7457b3f9b37.jpg
Arkadaslar bugun buyuk bir hevesle bu aparati taktirmak icin gittigim (daha onceden randevulasmistik) serviste hayal kirikligi yasadim alet uyum saglamadi.inat ettim pioneeri sokup orjinale donecegim cd changer ile yola devam.

Han Solo
23.Ocak.2016, 23:41
Arkadaslar bugun buyuk bir hevesle bu aparati taktirmak icin gittigim (daha onceden randevulasmistik) serviste hayal kirikligi yasadim alet uyum saglamadi.inat ettim pioneeri sokup orjinale donecegim cd changer ile yola devam.

abi normal kasetçalar adaptör kulllansana telefondan istediğin şarkıyı çal olmadı mp3 player tak kaset adaptörüne

KARADAG
23.Ocak.2016, 23:48
abi normal kasetçalar adaptör kulllansana telefondan istediğin şarkıyı çal olmadı mp3 player tak kaset adaptörüne
Baskan onu denedim cok keyif verici degil aracımda cok kaliteli bir sistem var muzigi keyifli dinlemek istiyorum orj teyp gorsel anlamda fevkalade yeni takmis oldugum teyp kelebek misali ozellikli kaliteli ancak zevk iste begenmedim hala arastiriyorum daha once kullandigim xj aracimin teybine sterio aux kablo baglantisi yazmıştık bizim burada oto teyp tamir montaj yapan usta var yine aynisini yaptırabilirim biraz mesakkatli bakacagiz artik

KARADAG
25.Ocak.2016, 23:56
Arkadaslar benim zj sol ayna ic kismi orj degil isitma yok degistireyim dedim malum cikmacilara sordum ya sag taraf yada sadece cerceve mevcut.yedek parcacilardan fiyat aldim ayna cami olarak yok komple satiyorlar 200-350 arasi fiyat istediler.ya boyle devam edecegim yada 200 tl bayilip sadece icini kullanacagiz.bildiginiz duydugunuz biryerlerde işimi gorecek duzeyde yada orj yakin ayna kesip reziztans takan yer varmi

Maverick
26.Ocak.2016, 17:01
On saft arka (arazi) kafasi degisiyor. Kaucuk koruk yirtilmisti. İcinde yag kalmamis, camur birikmis, bosluk yapmis. İnsallah yenisini takinca, yukseltmeden sonra baslayan ses ve titresim kesilecek diye umit ediyorum.

http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/26/c17de26dc5f3dc16eedb7a3d1881b2c6.jpg

Maverick
26.Ocak.2016, 20:10
2" yukseltme sonrasi baslayan ses ve titresim tamamen kesildi.

Saft senelerce belli bi aciyla calisinca o aciya alisiyor ve 2" de olsa yukseltseniz bu aliskanlik bozuluyor ve kaucuk koruk yirtiliyor ve iceri toz kir camur giriyor yag kalmiyor. Bu da bilyalari bozarak ses ve titresime sebep oluyor.

Yeni kafa takip balans yapinca masallah arac yag gibi akmaya basladi, sanki saft yokmus gibi. Belki bu yakitin bile biraz azalmasina sebep olabilir. Cunku onceden araba kanirtiyormus megersem.

Eski kafanin icini ne siz sorun, ne ben soyleyim.

Simdilik anladigim, 2" icin mafsalli safta ihtiyacim olmadigi.

MUHTEŞEM26
27.Ocak.2016, 09:54
hadi geçmiş olsun burak baya bir masraf yaptın ama kafan rahatladı sanırım güle güle kullan

strayker
27.Ocak.2016, 09:57
sevindim... seni çk üzüyordu bu konu... hayırlı olsun güle güle kullan...😊

Maverick
27.Ocak.2016, 11:55
hadi geçmiş olsun burak baya bir masraf yaptın ama kafan rahatladı sanırım güle güle kullan

Eyvallah Muhtesem Abi. Dedigin gibi bakimdi, arizalardi baya masraf ettik.

Aslinda ben kasindim. Arizalarin buyuk cogunlugu yukseltme kaynakli oldu. Death Wobble'di, saftdi bisiler ogrendik.

sevindim... seni çk üzüyordu bu konu... hayırlı olsun güle güle kullan...[emoji4]

Eyvallah hocam. Aynen dedigin gibi o ses sinirimi cok bozuyordu.

strayker
27.Ocak.2016, 15:15
Sayın abilerim... aranızda bfg mt ve bfg at kullanan varmıdır... ben şuan bfg at ko kullanıyorum.. şimdi araca bfg mt almak istiyorum... ama ses konusunda sıkıntı yaşarmıyım at de olan bir ses var ama mt de bu ses ne kadar artar.. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

Maverick
27.Ocak.2016, 15:24
Sayın abilerim... aranızda bfg mt ve bfg at kullanan varmıdır... ben şuan bfg at ko kullanıyorum.. şimdi araca bfg mt almak istiyorum... ama ses konusunda sıkıntı yaşarmıyım at de olan bir ses var ama mt de bu ses ne kadar artar.. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

Onu ben de dusundum bi ara ama cok daha artar demislerdi. Bi de asfaltta titresim vs. yapar mi acaba o kalin disler?

strayker
27.Ocak.2016, 15:32
Onu ben de dusundum bi ara ama cok daha artar demislerdi. Bi de asfaltta titresim vs. yapar mi acaba o kalin disler?
İşte o yüzdrn kullanan biri en iyi yanıtı verir ben dısarıda bir kaç kişiye sordum hiç biri sorun var demedi aksine çk memnunum dedi..

erolkan
27.Ocak.2016, 16:04
İşte o yüzdrn kullanan biri en iyi yanıtı verir ben dısarıda bir kaç kişiye sordum hiç biri sorun var demedi aksine çk memnunum dedi..

Bizim grupta var Bf kullanan T/A.. Özellikle asfaltta 100 km nin üzeri uğultu yaptıgından şikayetçiler...

Xperia Z

strayker
27.Ocak.2016, 16:12
Bizim grupta var Bf kullanan T/A.. Özellikle asfaltta 100 km nin üzeri uğultu yaptıgından şikayetçiler...

Xperia Z
Evet erol abi yapıyor bende kullanıyorum şimdi mt ye gecmek istiyorum ama ses farkı ne kadar olut afakimidir değilmidir...

erolkan
27.Ocak.2016, 17:00
Evet erol abi yapıyor bende kullanıyorum şimdi mt ye gecmek istiyorum ama ses farkı ne kadar olut afakimidir değilmidir...

M/T daha dişli oldugu için bence ses ve titreme daha fazla olur 😀

Xperia Z

GC2013
27.Ocak.2016, 18:39
Flowmaster takıp uzun yolda uğultusundan rahatsız olmayan, BF A/T den hiç rahatsız olmaz

Maverick
27.Ocak.2016, 18:45
Flowmaster takıp uzun yolda uğultusundan rahatsız olmayan, BF A/T den hiç rahatsız olmaz

Abi ses kategorileri farkli ama. Birini (flowmaster) sen istedigin icin gucu hissetmek icin takiyorsun. Konforunu etkilemiyor.

Ama lastigin sesi baska. Ses yalan lastik araca da derinden bi titresim verir adami yorar.

strayker
27.Ocak.2016, 18:48
At den yana hiç şikayetim yokk.. sesi hoşu ma bile gidiyor.. korkum mt

Beatrix
27.Ocak.2016, 21:05

iki katı olur ! neye uğradığını şaşırırsın !http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/big-smiley-004.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikonlar/big-smiley-004.gif.html)

strayker
27.Ocak.2016, 21:26
iki katı olur ! neye uğradığını şaşırırsın !http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/big-smiley-004.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikonlar/big-smiley-004.gif.html)
Abicim çk geçmiş olsun babanız ii olmuştur inşallah... rabbim acil sağlık şifa nasip etsin inşallah... rabbim hiç birini başımızdan eksik etmesin...

mjz66
28.Ocak.2016, 03:10
Ugultuyu yapan araclarinizin baska seyleri olmasın:) ben 200'le gidiyorum heryere hic bisey yaptıgı yok valla:) BF Goodrich A/T dunyanin en iyi all-terrain lastigidir, ben bir daha asla baska lastik kullanmicam kendi adima soyluyorum...

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

strayker
28.Ocak.2016, 12:03
Teyp felan acık iken ses anlaşılmaz aracta flowmaster var ise zaten o sesle karışır... ama yapıyor..

eay
28.Ocak.2016, 15:00
AT ye nazaran daha seslidir.Ancak rakipleri ile kiyaslandiginda sessiz bir mt dir.Misal Kumholara gore.Ayrica AT KO2 cikti km omru yanak mukavemeti acisinda gelismeler mevcut.

strayker
28.Ocak.2016, 15:59
Benim yabaklar çk yıprandı bir kaç kesilme olmuş... o sebeple değiştiricem..

mjz66
29.Ocak.2016, 02:33
Yapmaazzz:) şaftlarınıza diferansiyellerinize baktırıııınnn:)

FuatD
29.Ocak.2016, 13:59
Buji kabloları, tevzi makarası ve distribütör kapağı orjinalleri ile değişti. Ergun abinin tarifinin çıktıları ile gittim ve aynı şekilde yaptık.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160129/deb0e8185db649e882a50a96420a6490.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160129/de8ac08df4c53c65de92e8c12022b72d.jpg

y-bsungur
29.Ocak.2016, 14:26
Motor temizmiş tebrikler

FuatD
29.Ocak.2016, 14:31
Motor temizmiş tebrikler

Abi teşekkür ederim.

06kd941
30.Ocak.2016, 00:11
Fuat bey aracta ne gibi olumlu durumlar gozlediniz bu bakimlardan sonra ?

FuatD
30.Ocak.2016, 10:13
Fuat bey aracta ne gibi olumlu durumlar gozlediniz bu bakimlardan sonra ?

Motorda bir tekleme hissettiğim ve araba 43 hatası verdiği için değiştirdim hepsini, öncelikle tekleme geçti, hatayı sildik ve motorun çalışması eski haline döndü. Uzun vadede yakıtı bile etkiler diye düşünüyorum ama o kadar net bir ölçüm yapamam herhalde.

erolkan
30.Ocak.2016, 11:47
Motorda bir tekleme hissettiğim ve araba 43 hatası verdiği için değiştirdim hepsini, öncelikle tekleme geçti, hatayı sildik ve motorun çalışması eski haline döndü. Uzun vadede yakıtı bile etkiler diye düşünüyorum ama o kadar net bir ölçüm yapamam herhalde.
43 hatası teklemeylemi alakalı? Teklemeyi nasıl anladınız?

Xperia Z

FuatD
30.Ocak.2016, 13:02
43 hatası teklemeylemi alakalı? Teklemeyi nasıl anladınız?

Xperia Z

Evet 43 ateşleme hatası ve uzun yolda motordaki tekleme daha iyi hissediliyor, akıcı şekilde sabit hızla gitmesi gerekirken ara ara kesintiler oluyor.

erolkan
30.Ocak.2016, 13:06
Evet 43 ateşleme hatası ve uzun yolda motordaki tekleme daha iyi hissediliyor, akıcı şekilde sabit hızla gitmesi gerekirken ara ara kesintiler oluyor.
Benzinde veya lpg de farkediyormuydu?

Xperia Z

FuatD
30.Ocak.2016, 13:11
Benzinde veya lpg de farkediyormuydu?

Xperia Z

Evet lpg de biraz daha fazla hissediliyor.

FuatD
30.Ocak.2016, 15:09
Kızları yıkamaya getirdim :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/42bd8b9b6b73cd0d0fc4f0813b5c4f8a.jpg

BizimKıZ ıslakken daha güzel :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160130/4db73cf6458e989458d2b23a0fb39a5e.jpg

06kd941
30.Ocak.2016, 15:59
Mis gibi olmus :)

FuatD
30.Ocak.2016, 16:59
Mis gibi olmus :)

Teşekkür ederim :)

FuatD
02.ubat.2016, 15:45
Deri bakımı :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160202/ce30bab843d200fa8068f76ec37dd4f4.jpg

mjz66
02.ubat.2016, 16:23
Deri bakımı :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160202/ce30bab843d200fa8068f76ec37dd4f4.jpg
Mermi gibi masallah:) yag gosterge isi noldu ama takipdeyim:)!!!

Maverick
02.ubat.2016, 17:00
Abi delikanlilara kiz demeyin [emoji2]

FuatD
02.ubat.2016, 17:30
Mermi gibi masallah:) yag gosterge isi noldu ama takipdeyim:)!!!

Göstergeyi sökerlerken beni sinirlendirmeyecek aynı zamanda işinde usta bir usta arıyorum :)

FuatD
02.ubat.2016, 17:32
Abi delikanlilara kiz demeyin [emoji2]

Burak tekneler geleneksel olarak hep dişi karakterlerdir o yüzden benim arabalarım da dişi :) uçaklarda nasıl bir adet var onu da sen öğren artık :)

GC2013
02.ubat.2016, 19:14
Fark yok;)

toporomboz
03.ubat.2016, 14:53
Aracında daha önceden kireçli su ile yıakanmadan kireç lekeleri olan varsa (ki bende vardı dalamanda kuyu suyu ile yıkanmış lekeli idi)
Nasiol™ TEM GLASS Kireç Söken Cam Temizleyici ile işlem tamamdır....KİREÇ LEKESİ şikayeti olan kullanabilir...ayrıca bu nasiol ürünler türk malı vede kaliteli nano kaplamasıda var minnak bir şişe tüm arabayı kaplıyor...http://www.nasiol.com/

y-bsungur
03.ubat.2016, 15:32
İlhan arkadaşım eline saglık ,öncesi sonrası yapsaydın keşke .

toporomboz
04.ubat.2016, 15:33
İlhan arkadaşım eline saglık ,öncesi sonrası yapsaydın keşke . :) yldırım arkadaşım onu düşünemedim ...nasiol ürünleri pahalıca ama formülü türk üretim türk eğer araba kalırsa bende :) bahara nano korumayı yapmak istiyorum minicik şişesi var nasıl yeter diyor insan ama yorulardan yetipte artıyormuş..geçen sene almıştım 48 tl idi busen H/B.COM DA 148 olmuş :) birde bu genel temizlik ürünü içinde local marka var komik fiyat ama çok etkili 250ml 2 tl namus lekesi hariç hepsinde etkili denen türden :) local ürünlerinden kullanabilirsin hepsi hesaplı vede iş görüyor....birde koltuklarını ARKO krem ile pamuk gibi yap :) tüpü 1,50 kr yeşil klasik eskiler traş sonrası sürerdi berberlerde muhteşem bişey...
Ben aracın kozmetik sorunlarında iyiyim zaten onun için 2.el alıyorum beni meşgul ediyor istediğim kıvama geldiğinde içime sindiğinde yapacak birşey kalmayınca satıp değiştiriyorum....kış / bahar/ eğlencesi orijinal haline getirmek mutlu ediyor.son verdiğim 5,2 den hakan kardeşim çok mutlu oldu alışverişten ben daha çok mutlu oldum ..hep derim ya keyif-road çu durumum var :)

ukymk55
05.ubat.2016, 11:49
:) yldırım arkadaşım onu düşünemedim ...nasiol ürünleri pahalıca ama formülü türk üretim türk eğer araba kalırsa bende :) bahara nano korumayı yapmak istiyorum minicik şişesi var nasıl yeter diyor insan ama yorulardan yetipte artıyormuş..geçen sene almıştım 48 tl idi busen H/B.COM DA 148 olmuş :) birde bu genel temizlik ürünü içinde local marka var komik fiyat ama çok etkili 250ml 2 tl namus lekesi hariç hepsinde etkili denen türden :) local ürünlerinden kullanabilirsin hepsi hesaplı vede iş görüyor....birde koltuklarını ARKO krem ile pamuk gibi yap :) tüpü 1,50 kr yeşil klasik eskiler traş sonrası sürerdi berberlerde muhteşem bişey...
Ben aracın kozmetik sorunlarında iyiyim zaten onun için 2.el alıyorum beni meşgul ediyor istediğim kıvama geldiğinde içime sindiğinde yapacak birşey kalmayınca satıp değiştiriyorum....kış / bahar/ eğlencesi orijinal haline getirmek mutlu ediyor.son verdiğim 5,2 den hakan kardeşim çok mutlu oldu alışverişten ben daha çok mutlu oldum ..hep derim ya keyif-road çu durumum var :)

Kireç sorunu için sirkeli su kullanabilirsiniz.

toporomboz
06.ubat.2016, 17:08
Kireç sorunu için sirkeli su kullanabilirsiniz.eşekleşmiş :) uzun zamandır artık boya üzerinde kalıntı bırakmış olanlarda sirkeli su hafif kalıyor denenmiştir....

ycankes
08.ubat.2016, 19:44
http://i172.photobucket.com/albums/w36/Yavuzcan_Kes/12696467_10207800110592321_1709693382_o_zpsymnmpom z.jpg (http://s172.photobucket.com/user/Yavuzcan_Kes/media/12696467_10207800110592321_1709693382_o_zpsymnmpom z.jpg.html)

http://i172.photobucket.com/albums/w36/Yavuzcan_Kes/12675001_10207800110472318_682277486_o_zpsijl57r5e .jpg (http://s172.photobucket.com/user/Yavuzcan_Kes/media/12675001_10207800110472318_682277486_o_zpsijl57r5e .jpg.html)

Havaların düzelmesiyle bi yıkatalım eli yüzü gelsin dedim.Birde MOPAR sticker yaptırdım. +5HP :D

erolkan
09.ubat.2016, 18:04
Bende ebaydan aldıgım nıtro obd2 yi taktım +%25 tork artışı ;)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160209/101be1797aba40e82aec08089273118a.jpg
SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GC2013
09.ubat.2016, 20:45
1858
1859

Kızlara bakış açımız değişti, artık farklı sinyaller veriyoruz

Han Solo
09.ubat.2016, 23:32
Bende ebaydan aldıgım nıtro obd2 yi taktım +%25 tork artışı ;)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160209/101be1797aba40e82aec08089273118a.jpg

fark var mı cidden ?

GC2013
09.ubat.2016, 23:40
fark var mı cidden ?

10 dolara, OBD üzerinden, asla:)

erolkan
10.ubat.2016, 00:07
fark var mı cidden ?
Deneyip bizzat sonuçlarını paylaşacagım...

erolkan
10.ubat.2016, 00:10
200 km doldurmayı bekliyorum ondan sonra başlayacak etkisi..
Birde bnun yeşilinin siparişini verdim ebaydan oda yakıt tasarrufu diyor. İkisi arasında fark varmı bakacagım...

erolkan
10.ubat.2016, 00:26
Chip dergisinin yaptıgı test sonuçları..nıtro obd öncesı e sonrası. Tabıkı çok bişey beklememk lazım ama 2800 devir sorasındakı tork egrisinde etkili gibi biraz...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160209/d07bc8728efbce6b7cd122d0be945cd7.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160209/2c738c35617ab9dfe59b875c36ab3f1a.jpg

emrearm
14.ubat.2016, 01:30
sevgililer günü hediyesi 100TL benzin aldım çok sevindi :)

toporomboz
14.ubat.2016, 21:49
arkadaşlar ANKARA'da chrysler LHS--300C benzinli binek araçların motor&mekanik ekspertizini yapacak işinin ehli vede dürüst bir servis & benzeri yeri tavsiye edermisiniz......

Mirkan Şenol
15.ubat.2016, 00:01
Aracımı bu gün ilana koydum :D Bana da artık bi 5.9 gider diye düşünüyorum. Ön koltukların oturma kısımları yırtık, 300TL dedi döşemeci 500TL fiyatdan düşerim. Bagaj kapağı amortisörleri tutmuyor, çıkma aldım 2 adet bagajda duruyor onların takılması lazım.
Kazası değişeni yok. 93 stock zj'lere 20-30 bin arası hatta daha yüksek rakam yazanlar var. Benimki de boş değil hani, üstünden alacağımı alıp 26'ya versem bile iyi gibi. Yine de baya aksesuar kalıyor geriye :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-grand-cherokee-zj-5.2-v8-benzinli-273344700/detay/

5500TL Yükseltme kitinden, 1000TL Arka tampondan, 500TL Çeki demirinden, 500TL Pitman armdan, 300TL şase güçlendirme demirinden düşerim. Sıfır istediği model jant almak isteyen olursa 1000TL de jantdan düşerim. 26.200'e veririm aksesuarları almayana. Arkaya orijinal tamponunu takarım.

Yani sadece şunlar ile 26.200TL : Ön arb tipi barlı demir tampon ... Benzin depo koruması ... Şnorkel ... K&N Apollo performans hava filtresi ... 2 inç get yükseltme ... 30x9.50r15 Hankook Dyna Pro MT RT03 lastikler ... Yaylı tip Profender RTC ağır hizmet tipi direksiyon amortisörü ... Flowmaster Super 44 egzoz ... 450TL değerinde, motor-şanzıman-difransiyel yağı ... Orijinal egzozları ... İAC rolanti sensörü mopar ... ön kapılarda pioneer mid takımı, arka kapılara pioneer hoparlör... ve sıfır bi teyp.

eay
15.ubat.2016, 11:16
Ilhan abi akgun aydin i onerebilirim

entropy
15.ubat.2016, 23:05
arkadaşlar,

anadolu yakasında şu ihtiyaçlarıma karşılık verebilecek bir servis arıyorum ;
1) kendi getirdiğim yağı, filtreyi takacak
2) arıza veya değişmesi gereken parça var ise bana parça kodunu verebilecek :)
3) bana çoğunlukla işçilik konusunda destek verecek
var mıdır acep ??

Han Solo
17.ubat.2016, 13:26
aslanımı bakıma aldım ufaktan bahar geliyor. ön arka tampon ön ızgara ön kaput havalandırmaları kozmetik olarak hoş değildi sıfırlıyorum onları. tampon ve davlumbaz klipslerini de sıfır aldım takacağım

http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0013_zpskv4hq38m.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0013_zpskv4hq38m.jpg.html)
http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0014_zpsqpogzall.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0014_zpsqpogzall.jpg.html)
http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0015_zpsmoce1zwt.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0015_zpsmoce1zwt.jpg.html)
http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0016_zpspjvhqkqr.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0016_zpspjvhqkqr.jpg.html)
http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160216-WA0055_zpspcvt82bv.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160216-WA0055_zpspcvt82bv.jpg.html)
http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160216-WA0056_zpslup487iq.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160216-WA0056_zpslup487iq.jpg.html)

MUHTEŞEM26
17.ubat.2016, 13:37
Kolay gelsin

SM-T530 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erolkan
17.ubat.2016, 14:39
Ebaydan almış oldugum anahtar kabım ve antiradar cihazım geldi...
http://i.hizliresim.com/A54NDz.jpg (http://hizliresim.com/A54NDz)
http://i.hizliresim.com/VvoNQP.jpg (http://hizliresim.com/VvoNQP)
http://i.hizliresim.com/orGpN7.jpg (http://hizliresim.com/orGpN7)

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Han Solo
17.ubat.2016, 14:49
Ebaydan almış oldugum anahtar kabım ve antiradar cihazım geldi...
http://i.hizliresim.com/A54NDz.jpg (http://hizliresim.com/A54NDz)
http://i.hizliresim.com/VvoNQP.jpg (http://hizliresim.com/VvoNQP)
http://i.hizliresim.com/orGpN7.jpg (http://hizliresim.com/orGpN7)

antiradar yakalanırsa cezası büyük diye biliyorum tam olarak ne işe yarıyor uyarı mı veriyor yoksa sinyali mi bozuyor

K@RUB
17.ubat.2016, 14:56
antiradar yakalanırsa cezası büyük diye biliyorum tam olarak ne işe yarıyor uyarı mı veriyor yoksa sinyali mi bozuyor

antiradar ile yakalanır iseniz gerçekten sıkıntı yaratırlar cezası ağır ve şuan kullanılan radar cihazları frekans yakaladığında araçta bulunan memurlara uyarı veriyor radar yakalıyıcı kullandığınıza dair.

- - - Mesaj Birleştirme - - -

antiradar ile yakalanır iseniz gerçekten sıkıntı yaratırlar cezası ağır ve şuan kullanılan radar cihazları frekans yakaladığında araçta bulunan memurlara uyarı veriyor radar yakalıyıcı kullandığınıza dair.

erolkan
17.ubat.2016, 14:57
uyarı veriyor sesli.Ama neye göre veriyor onu çözemedim henuz.Teslim alıp eve gelirken denedim.Şehiriçinde bazı yerlerde ses çıkardı.Ama oralarda bildiğim kadarıyla radar yoktu.Ama 2 tane sabit kameralı radara yaklaşırken ıuyardı.Burada sıkıntı sesi rusça oldugu için ne dediğini anlamıyorum :)

altug
17.ubat.2016, 15:48
Ekranı olan modellerde sinyalin cinsi yazıyor ve sesi değişik çıkıyor.Eğer sadece çakmak ise çalışıyorsa sinyal alır almaz çakmak soketini çıkarıp kapatın ;)
radyo ve diğer değişik sinyalleride algılıyor ama radarda daha farklı bir ses çıkıyor.

Eğer kendi tutacağı ver ise onu kullanmayın ;) polisler cihazları tanıdığı için farkediyor ve başınız ağrıyabilir. Torpido üzerine ulaşabileceğiniz bir yere kaydırmaz ile kullanmanızı öneririm.

erolkan
17.ubat.2016, 15:51
Evet o ses farkını duydum ama tam olarak ayırdetmem zaman alacak gibi

erolkan
17.ubat.2016, 15:52
Çakmaklığa bağlandıgı yerde düğmesi var kapatmak için..

erolkan
17.ubat.2016, 15:54
Radarın olmadıgı yerde sinyal verirken acaba baz istasyonların sinyalinimi görüyor diyede düşünmüştüm
..

erolkan
17.ubat.2016, 16:17
Anahtarımı değiştirdim bu arada [emoji1]
http://i.hizliresim.com/0mvaXL.jpg (http://hizliresim.com/0mvaXL)

altug
17.ubat.2016, 16:40
Radarın olmadıgı yerde sinyal verirken acaba baz istasyonların sinyalinimi görüyor diyede düşünmüştüm
..

doğrudur baz istasyonları, radyo sinyalleri falan bir kısmını yakalıyor

Maverick
17.ubat.2016, 17:25
arkadaşlar,

anadolu yakasında şu ihtiyaçlarıma karşılık verebilecek bir servis arıyorum ;
1) kendi getirdiğim yağı, filtreyi takacak
2) arıza veya değişmesi gereken parça var ise bana parça kodunu verebilecek :)
3) bana çoğunlukla işçilik konusunda destek verecek
var mıdır acep ??

İstersen bilgi verebilirim.

Kadir
17.ubat.2016, 17:30
aslanımı bakıma aldım ufaktan bahar geliyor. ön arka tampon ön ızgara ön kaput havalandırmaları kozmetik olarak hoş değildi sıfırlıyorum onları. tampon ve davlumbaz klipslerini de sıfır aldım takacağım

http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0013_zpskv4hq38m.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0013_zpskv4hq38m.jpg.html)
http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0014_zpsqpogzall.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0014_zpsqpogzall.jpg.html)
http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0015_zpsmoce1zwt.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0015_zpsmoce1zwt.jpg.html)
http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0016_zpspjvhqkqr.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160215-WA0016_zpspjvhqkqr.jpg.html)
http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160216-WA0055_zpspcvt82bv.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160216-WA0055_zpspcvt82bv.jpg.html)
http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160216-WA0056_zpslup487iq.jpg (http://s976.photobucket.com/user/mertbirincioglu/media/cherokee%20genel/IMG-20160216-WA0056_zpslup487iq.jpg.html)

Yakışır başkanıma hayırlı olsun

Beatrix
17.ubat.2016, 17:46
tuttum bu rengi :)

http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160216-WA0055_zpspcvt82bv.jpg[/URL]

Han Solo
18.ubat.2016, 01:53
tuttum bu rengi :)

http://i976.photobucket.com/albums/ae241/mertbirincioglu/cherokee%20genel/IMG-20160216-WA0055_zpspcvt82bv.jpg[/URL]

astar o astarrrrrrr :)

Beatrix
18.ubat.2016, 06:28
astar o astarrrrrrr :)

biliyoruz sazan :)

entropy
18.ubat.2016, 07:18
İstersen bilgi verebilirim.

Çok makbule geçer :)

GC2013
21.ubat.2016, 12:30
Makyaj malzemeleri elime ulaştı, onlara da yavaştan başladık.

Kapılardaki 5.9 Limited yazısı

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160221/8376a69be51ed4bf2aff0fb66ea371c0.jpg

Jant göbekleri, orijinallerinden daha büyük ancak böyle daha güzel olacağını düşündüğümden aldım

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160221/ad80f33c20354bf40fb5d2fb525ed45d.jpg

Alfonse
22.ubat.2016, 04:47
Mert selam,
O radar dedektörünün eski versiyonunu yillardir kullaniyorum...
User manuel oldukca kapsamlidir.
Karsi cihazlar x, k ve ka isimlerindeki frekans araliklarinda calisir. Bu cihaz o frekanslari algilayip, bize uyari verir... Karsida vg2 ve spectre1 isimli cihazlarda var. Bizdeki radar detector ü algilayan, karsidaki vg2 ve spectre2 cihazlara "detector detector" deniyor...
Bu "detector detecor" cihazlar bizdeki detector un x, k veya ka frekanslarini yakalamasi icin yayilan düşuk seviyeli sinyalleri yakalarlar...
Elindeki cihaz buyuk ihtimal "detector detector" lerin yakalamasi gereken dusuk seviyeli sinyalleri uretmeyen bir cihaz. Bendeki eski bir model, bendeki eskide bu yakalanmama ozelligi olduguna gore sendekinde de buyuk ihtimal bu korunma mevcuttur...
Fakat bizim cihazimiz vg2 ve spectre1 "detector detector" cihazlarınin yaydigi sinyali yakaliyor. AMA BU SINYALLERI AYARLARIN ICINDEN AKTIF HALE GETIRMEN GEREKIYOR. Ve cihaz "detector detector detector" haline geliyor...
Yani bu cihaz
X bandi calisan hiz olcer radar sinyalini,
K bandi calisan hiz ölcer radar sinyalini,
Ka bandı çalışan hiz olcer sinyalini,
Vg2 "dedektör dedektörü" sinyalini,
Spectre1 "dedektör dedektör" sinyalini,
Safety Alert sinyallerini,
Strobe Alert sinyallerini,
Ve Laser ile çalışan hız olcer radarlarini algilar...

Safety Alert ve Strobe Alert Türkiye'de kullanilmiyor... Amerika ve Avrupa'da bile her yerde yok...
Safety Alert sinyali Ambulans, itfaiye gibi araclardan gonderiliyor. Cihazimiz bu uyariyi verdiginde cevrede boyle bir arac oldugunu anliyoruz...
Strobe Alert sinyali yayan cihaz ise gene Ambulans ve itfaiye gibi araclarda takili. Bu sinyali veren cihaz bu araclar isiklara yaklastiginda isigin otomatikmean yesile donmesini sagliyor. Bizim cihaz gene civarda bu araclardan oldugunu algilayip bizi uyariyor...
Yani turkiyede kullanilmadigi icin safety alerti ve strobe alerti ayarlardan kapatabilirsin...
Sfety alert k frekans bandindaki sinyallerin bandinda calisir... Bu nedenle safety alert ile speed detector sinyali karisabilir. Ama bendeki cihaz bu ikisinide ayirabilme ozelligine sahip imis.
Sendeki daha yeni teknoloji bir cihaz oldugu icin bu ozellikler oldugu gibi cok daha fazla ozellikler vardir...

Sonucta bu cihaz "dedector dedector" sinyallerini yakalayabilen ve uyari veren bir dedektör dedektörünün dedektörü :) oldugu icin (bu terimler bu işin tekniğinde aynen boyle gecer -detector detector detector-) elektronik olarak yakalanmazsın...
Ama polisler bunu bir şekilde tecrübe v.s. Ile anlayabiliyorlar... Ve yasak...
Bir kaç yil once bi akrabamin bunu kullandigi anlasildi, polisler durdurdu. Durunca koltuktaki montun altina saklamis cihazi, fakat kabloyu sokememis. Polisleri yok cep tel sarji felan diye ikna edememis. Araci aramaya basladilar ve hemen cihazi bulmuslar. Cihaza el konuldu... Akrabam mahkemeye çıkti. Bimceza odeyip kurtuldu... Sende cihazi kullanacaksan hemen saklayabilcek bi zula gelistir ve acil durumlar icin el cabuklugu antremani yap...
Ben oyle yapmistim...

Bu cihazlar çevrdeki sinyallerden cok etkilenir. Zırt pırt öter. Zirt pirt yavaslarsin. Çevre koşullarinda bunun algiladigi frekanslarda cok sinyal var cünkü...
Hassasiyeti ayarlayabiliyorsun ama bu seferde guvemiyor, gene gazlayamiyorsun...
Bu yuzden özellikle Amerika'da bazı eyaletlerde bu cihazlar yasak ama bazı eyaletlerde kullanıcının yavaş sürmesine sebep olduğu için teşvik ediliyor...
Sonuçta bu cihazı kullanırsan genelde hep yavaş gidersin :) ben artık bu yuzden sıkıldım ve kullanmıyorum...

Ama bir yontemi var. Alarm seviyesi algılaDığı frekansın seviyesi yükseldikçe artar.. Benimkinde 5 seviye vardı galiba... Ilk iki seviyede umursamayacaksin... Alarm 3 e ciktiginda hazir olacaksin... 4 - 5 oldugunda frene asilacaksin... Aliskanlik gelistirmezsen Buda dikkat dağitiyor, surus keyfi kaciriyor...

Cok guzel bir oyuncak ama :) , iyiki almışsın... TR ye girişte takılmadığı için sanslisin, yasadışı çünki...

Güle güle kullan ikisinide....
5.9 unda çok guzel. Maşşallah... Kolay gelsin...

Sevgiler, selamlar...

GT-P7500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfonse
22.ubat.2016, 04:48
Bendki cihaz bu...

http://images.tapatalk-cdn.com/16/02/21/683f2cb519c075741328282f686bca6d.jpg

Alfonse
22.ubat.2016, 04:52
arkadaşlar ANKARA'da chrysler LHS--300C benzinli binek araçların motor&mekanik ekspertizini yapacak işinin ehli vede dürüst bir servis & benzeri yeri tavsiye edermisiniz......
Selamlar,
Site kuralları gereği Özelden gönderdim....
Selamım söylendiğinde yardımcı olacaklardır. Alfonse veya Alp denebilir...

Alfonse
22.ubat.2016, 05:10
Yukardaki maalesef uzun yazımda bi şeyleri değiştirmek istedim... Tapatalk'ta bu forum için izin vermiyor buna...
Geze-gen de duzeltme fonksiyonu kapali mi?

Bu arada, tapatalkta online olabiliyorken...
Browserda şifrem kabul edilmiyor. Yeni şifre istedim, email gelmedi...
Oradan yöneticilerede mesaj attim... İlgilenebilir misiniz piliz :) canlarım benim :) sevgi yumağı kardeşlerim :)

Hekese Selamlar, Sevgiler...

erolkan
22.ubat.2016, 10:53
Cihazı bayağı anlatmışssınız elinize sağlık.
Bende keşfetmeye çalışıyorum. Şehiriçinde k ve ka sinyalleri uyarısını veriyor. Onlarda anladıgım kadarıyla baz isttasyonuna çok yakın yerler.(happy signal gibi bişeyler söyluyor).
Bu ayarlama işini nasıl yapacağız cihazdan..
Gerçi radar detectorune gerek yok gibi. Öyle bir Milletizki radar gördüğümüzde selektör yaparak zaten ilerde radar oldugunu iletiyoruz birbirimize [emoji1]

GC2013
22.ubat.2016, 12:26
Gerçi radar detectorune gerek yok gibi. Öyle bir Milletizki radar gördüğümüzde selektör yaparak zaten ilerde radar oldugunu iletiyoruz birbirimize [emoji1]

Ben hiç uyarmıyorum, ben kurala uyacağım, başkası kuralı çiğneyecek ve diğer uygulayıcıların hayatını tehlikeye atacak, bir de ceza almasını engelleyeceğim, kimse kusura bakmasın, sözüm meclisten dışarı, ama bu tür cihazların kullanılmasını da açıkçası vicdanen tasvip etmiyorum.

Mirkan Şenol
22.ubat.2016, 14:31
Ben hiç uyarmıyorum, ben kurala uyacağım, başkası kuralı çiğneyecek ve diğer uygulayıcıların hayatını tehlikeye atacak, bir de ceza almasını engelleyeceğim, kimse kusura bakmasın, sözüm meclisten dışarı, ama bu tür cihazların kullanılmasını da açıkçası vicdanen tasvip etmiyorum.

Aynı fikirdeyim, trafik kurallarına kesinlikle uyalım. Zaten araçlarımız yüksek süratlere uygun araçlar değil.
Kural, sınır, yasa tanımam :D ama trafik hayatdır, marşa basılmadan kemerim her zaman takılı olur. Ve araçda ki herkese taktırırım.
Bence bu tarz yasa dışı alet edevatı forumda paylaşmayalım. Örnek olmayalım kimseye.

Alfonse
22.ubat.2016, 22:33
Cihazı bayağı anlatmışssınız elinize sağlık.
Bende keşfetmeye çalışıyorum. Şehiriçinde k ve ka sinyalleri uyarısını veriyor. Onlarda anladıgım kadarıyla baz isttasyonuna çok yakın yerler.(happy signal gibi bişeyler söyluyor).
Bu ayarlama işini nasıl yapacağız cihazdan..

Sizdeki cihazin ozelliklerini bilmiyorum. User manuel'de yazar. Sizde yoksa kilavuz internetten iner. Bu cihazlarin kullanimi orada da tartismali oldugu icin galiba, sinyal frekanslarinin ne demek oldugu v.s. açıklayıcı bilgilerle birlikte çok kapsamlıdır kılavuzları...
Kullanıp kullanmamak size kalmış. Zorluklarını, kolay kullanım yöntemini yazmıştım yukarıda...
Ama ne olusa olsun, güzel bi oyuncak :) Toys For Big Boys :) ben seviyorum cihazı, sahip olmak hoşuma gidiyor...
Çok istiyordum bundan, nasıl edineceğimi bilmiyordum...
Yıllar yıllar önce bi yetkili serviste çalışmaya başladım. Patronla aram çok iyidi. Bunu almış Amerika'dan, oğlunun yanına gitmişti. Kullanmayı anlamamış. "Oku şunu, tercüme et, bana öğret" dedi... Anlattım, anlamadı :) :)
Anlamayınca "cihazı al senin olsun" dedi hediye etmeye kalkıştı artizzzzzz..... Gebe kalmayım diye kabul etmedim. 50$ ım vardı. Bastım parayı masasının üstüne satın aldım. Parayı akşam At Severler KlUbünde yemiş beygir :) :)

Alfonse
22.ubat.2016, 22:55
Aynı fikirdeyim, trafik kurallarına kesinlikle uyalım. Zaten araçlarımız yüksek süratlere uygun araçlar değil.
Kural, sınır, yasa tanımam :D ama trafik hayatdır, marşa basılmadan kemerim her zaman takılı olur. Ve araçda ki herkese taktırırım.
Bence bu tarz yasa dışı alet edevatı forumda paylaşmayalım. Örnek olmayalım kimseye.
Mirkancım,
Kanun dışı olabilir bu cihaz ama...
Modifiye, güç tork arttıcı gibi hız ve tehlike arttırıcı değil;
Aksine sürücüyü yavaşlatan bi cihaz...
Yukardaki biraz karışık ;) yazımı okuduysan, bazı bölgelerde bunun kullanımı yasak değil teşvik ediliyor aksine...
Cihazın Sitedeki paylaşımına gelirsek, "deep web" gibi silah satışı gibi kiraliK katil tutmak gibi bişi değilki bu :) :)
Ona bakarsan, bir çok paylaşılan konunun (çelik tamponun ve yükseltmenin karşı tarafa aşırı zarar vermesi gibi) kanunsal ve etik yönü tartışılır zaten ki, tartışmaya gerek yok...
(biliyorsun, modifiyeli araçlar için uygulama yapıyorlar yollarda dönem dönem... Yakında off road donanımlı araçlar içinde modifiye yasağı kapsamında işlemler başlayacakmış. Alçaltılmış araçlar kadar, yuKseltilmiş araçlarda bu kapsama girecekmiş. Çelik tamponla yapılan kazlarda hatalı sen isen, karşı tarafın hasarı senin trafik sigortan tarafından ödenecek ama devamında sana rücU edilecekmiş miş mişte miş :) ) :)

Şöyle bişey yazayım, etiğede uysun...
Benim anlatımım teşvik etmek için değil, eksileri artıları konusunda bilgi vermektir sadece...
Cihaz yasalarımıza göre yasaktır.
Ve... bulundurulursa, yakalandığında...
:) Götürürler Merkeze, Öptürürler Herkese :)

Canımsın, Selamlar, Sevgiler...

Alfonse
22.ubat.2016, 23:06
Konu başlığının çok dışına çıktım, pardon...

Başlıkla ilgili yazayım:
Bu gün aracıma ne mi yaptım: paspası düzelttim, yağına suyuna baktım :)

KARADAG
22.ubat.2016, 23:49
Arkadaslar sizede oluyormu yoksa sadece ben demi bu durum sozkonusu.bugun de hergun oldugu gibi, aracin yanina geldim gormeden edemiyorum.araci calistirip sesini dinliyorun orkestra gibi sanki.sagini solunu heryerini siliyorum duzeltiyorum sonrada karsina gecip seyretmeye doyamiyorum.Simdi soyleyin bana bu hastaligin adi nedir.

Han Solo
22.ubat.2016, 23:55
Arkadaslar sizede oluyormu yoksa sadece ben demi bu durum sozkonusu.bugun de hergun oldugu gibi, aracin yanina geldim gormeden edemiyorum.araci calistirip sesini dinliyorun orkestra gibi sanki.sagini solunu heryerini siliyorum duzeltiyorum sonrada karsina gecip seyretmeye doyamiyorum.Simdi soyleyin bana bu hastaligin adi nedir.

ooo durum vahim..jeepmania onun adı

Alfonse
23.ubat.2016, 00:33
Bide motora kayislara donen yerlere felan wd40 sikta sonra dinle sesi.... sssssssssssssssssss der sadece.... :) eksoz hariç...
Ne demisler "su sesi, para sesi, kiz(!) sesi, \/8 sesi"

Alfonse
23.ubat.2016, 02:37
Ben thy de çalışırken bilet keserken rezervasyon yaparken sistemde bi açıklama kısmı var. Sadece departmanlar görür orayı. Belirli etikler dahilinde her şeyi yazabilirsiniz oraya... "yolcunun v.s. talebi olabilir, dikkat, ücretli olduğu bilgisi verildi" gibi... Ben yazının arasına klavye hatası yapmış gibi \/8 karakterlerini koyardım. Kimse bisey cakozlamazdi. Benim hosuma giderdi.... \/8

Beatrix
23.ubat.2016, 07:59
Bide motora kayislara donen yerlere felan wd40 sikta sonra dinle sesi.... sssssssssssssssssss der sadece.... :) eksoz hariç...
Ne demisler "su sesi, para sesi, kiz(!) sesi, \/8 sesi"

kayışlara WD40 mı ??? :)

Alfonse
23.ubat.2016, 14:13
kayışlara WD40 mı ??? :)
Valla ben eksi yanlarını bilmiyordum... Heryere sıkıyordum :) Orjinal kablo bantları felan çözülüyordu. Güzel oluyordu sanki...
:) yemeklere de koyuyorum :)

toporomboz
23.ubat.2016, 21:19
Arkadaslar sizede oluyormu yoksa sadece ben demi bu durum sozkonusu.bugun de hergun oldugu gibi, aracin yanina geldim gormeden edemiyorum.araci calistirip sesini dinliyorun orkestra gibi sanki.sagini solunu heryerini siliyorum duzeltiyorum sonrada karsina gecip seyretmeye doyamiyorum.Simdi soyleyin bana bu hastaligin adi nedir.maalesef tedavisi yok.....ben karşısına geçip birde kahvemi içerim seyretmesi ayrı keyif (sadece jeep değil bakımlı arabaların hassstasıyızzz)

mjz66
24.ubat.2016, 00:30
maalesef tedavisi yok.....ben karşısına geçip birde kahvemi içerim seyretmesi ayrı keyif (sadece jeep değil bakımlı arabaların hassstasıyızzz)
Ruh hastasimiyiz eveeeett:) memnun muyuz bundan bence yine eveeett:) bu sevda bitmez, sevmeyen bilmez:))

ankaralı
24.ubat.2016, 10:56
Ruh hastasimiyiz eveeeett:) memnun muyuz bundan bence yine eveeett:) bu sevda bitmez, sevmeyen bilmez:))

demekki herkesde varmış bu hastalık gece yatmadan balkondan bakmalar felan bi ben yapmıyormuşum dememkki. sevmeyen bilmez çok doğru.

KARADAG
24.ubat.2016, 10:58
Deli falan demesinler diye bazi hallerimi yazmamistim bile.hadi itiraflar dokulsun.

Kadir
24.ubat.2016, 11:05
Evin içine sokmanın bi yolu varmı [emoji851]

K@RUB
24.ubat.2016, 11:52
Hahahahahah Camdan bakıp kontrol etmek ve işten dönerken, giderken arka tampondan başlayıp sis farına kadar arabayı süzmek gibi :)

KARADAG
24.ubat.2016, 12:02
Mesela benim aracin arkasinda bir kilim her daim duruyor. Ara sira aracin altina serip dakikalarca orasini burasini inceledigim oluyor. birde cay olsa iyi gider diye dusunmedim degil hani

Beatrix
24.ubat.2016, 12:02
hani, marketten eve dönerken kendi sokağını pas geçip bir arka sokaktan dolanıp gelmek gibi... :)

KARADAG
24.ubat.2016, 12:07
hani, marketten eve dönerken kendi sokağını pas geçip bir arka sokaktan dolanıp gelmek gibi... :)
Yada arac kukruyorsa sesini herkese duyurmak icin aheste aheste gitmek gibi

Kadir
24.ubat.2016, 12:19
Yada kapalı otoparkta flowmaster sesi dinlerken zemin katta oturan komşun aşağı inip daha çalıştıracak mısın demesi bile ayrı bir zevk veriyor [emoji23][emoji23][emoji23]

Han Solo
24.ubat.2016, 12:21
en güzeli sunroofu yazın açıp evin yolunu daha uzatarak kulağı tersten tutmak gibi dolanmak...

Kadir
24.ubat.2016, 12:22
en güzeli sunroofu yazın açıp evin yolunu daha uzatarak kulağı tersten tutmak gibi dolanmak...

Benim ki açılmıyo hıh [emoji36]

KARADAG
24.ubat.2016, 12:30
Yada kapalı otoparkta flowmaster sesi dinlerken zemin katta oturan komşun aşağı inip daha çalıştıracak mısın demesi bile ayrı bir zevk veriyor [emoji23][emoji23][emoji23]

Bu cok iyiydi. Ben de avm otoparklarinda yer bulma bahanesi ile 3 tur fazladan atiyorum

Beatrix
24.ubat.2016, 12:30

demek öyle oldu :)

K@RUB
24.ubat.2016, 12:44
Benim ki açılmıyo hıh [emoji36]

Sunroof çok iyi oluyor açtır açtır :)

KARADAG
24.ubat.2016, 13:11
Bugun aracima, elime yeni gecen 30 mm spacers leri takacagim orj. Jantlara bakalim nasil gorunecek

Kadir
24.ubat.2016, 13:15
demek öyle oldu :)

Eski evde açık otopark vardı yan apt komşularıyla kanlı pıçaklı olmuştuk [emoji3]

Kadir
24.ubat.2016, 13:15
Sunroof çok iyi oluyor açtır açtır :)

Yaz gelsin elden geçircem çok can sıkıcı bişi

ycankes
24.ubat.2016, 13:53
Deli falan demesinler diye bazi hallerimi yazmamistim bile.hadi itiraflar dokulsun.

Bunlar 4x4'e hatta V8'e binmenin keyfini çıkarmak.
Eve gelirken mahalleyi hörültü ile yıkmak adeta ben geliyorum ulen demek.V8'in sesini duyurmak için gereksiz yerlerde gaz basmak.Çok güzel yankı yapan dar,hafif bayırlı sokak var evin yolunu uzatıp o sokaktan sürekli camlar açık geçerim.Park yerlerinde 4x4'ün ayrıcalığını göstericek şekilde park etmek.Işıklarda kalkışta rakip tanımamak.Temizlik konusuna girersek ortası yok ya çok temiz geziyorum yada çok çamurlu.Arabada mangal kömür ve kamp sandalyeleri eksik olmaz her an mangala hazırım.Bunlarda benim deliliklerim.

İyiki varsın ZJ :)

erolkan
24.ubat.2016, 13:57
Işıklarda arkamda durup artistik yapanları yeşil yandıgı anda dikiz aynasından uzayıp kaybolduğunu görmektir V8 :)

Han Solo
24.ubat.2016, 18:39
Bu cok iyiydi. Ben de avm otoparklarinda yer bulma bahanesi ile 3 tur fazladan atiyorum

he onu ben de yapıyorum :)

GC2013
24.ubat.2016, 19:23
İnip gürlettirmeyin 5.9 un motorunu şimdi.....

Beatrix
24.ubat.2016, 19:52

ne mutlu size, ben AVM otoparklarına giremiyorum...., sığmıyor :)

GC2013
24.ubat.2016, 20:06
Buji,buji kabloları,distribütör kapağı, bobin, ön diferansiyel rulmanları, yağı, eskiyen 1-2 rot kolu, ön arka toplam 16 fişek v.s.

Han Solo
24.ubat.2016, 20:57
oooff şimdi olsa da gazlasam...gidip akşam bi kontak çevireyim evde

erolkan
24.ubat.2016, 20:58
Valla bende demin çektiğim videoları izliyordum. Bi süre(yani kafam sesten şişene kadar) Flowmaster ı söküp düz boru takıp dolaşacagım Wj de 😀

Alfonse
25.ubat.2016, 07:04
Mesela benim aracin arkasinda bir kilim her daim duruyor. Ara sira aracin altina serip dakikalarca orasini burasini inceledigim oluyor. birde cay olsa iyi gider diye dusunmedim degil hani
Ben bi kere kampta matı yere serip altında yatmıştım... Kendimi çok güvende hissetmiştim. Ana kucağı gibi :)

Alfonse
25.ubat.2016, 07:19
Işıklarda arkamda durup artistik yapanları yeşil yandıgı anda dikiz aynasından uzayıp kaybolduğunu görmektir V8 :)

Ben bi gece sanayide yarışanların serserilik yapanların yanına takilmistim.
O zamanda stock ebat AT pabuç takılıydı makinede...
Turbo 131 le kalktık. Geçtim herifi...20lirasını almıştım... :)

Birde, yeni aldığımda,
çeşme izmir otobaninda q7 nin birini tokatlamistim bi kaçkere... Virajda ben boncuk boncuk terlerken geçiyordu beni sonra yapıştrıyordum tokadı... :)

Alfonse
25.ubat.2016, 07:27
Valla bende demin çektiğim videoları izliyordum. Bi süre(yani kafam sesten şişene kadar) Flowmaster ı söküp düz boru takıp dolaşacagım Wj de 😀

Ben orta susturucu dahil düzcede eksozu kopardım...
Şanzıman hizasından sonra hiç bişi yok :)
Ankara tünelinde önümde gidenler korkmuslar deprem gurultusumu ne diye :)

Ankara'da bi kere kırdm kafayı, hiç susturucusuz düz boru yaptırdım, o zaman flow masterin adı bile yok. Sanayi çıkışı polis durdurdu... Geri sanayiye gönderdi... :)

ukymk55
25.ubat.2016, 14:41
Ben orta susturucu dahil düzcede eksozu kopardım...
Şanzıman hizasından sonra hiç bişi yok :)
Ankara tünelinde önümde gidenler korkmuslar deprem gurultusumu ne diye :)

Ankara'da bi kere kırdm kafayı, hiç susturucusuz düz boru yaptırdım, o zaman flow masterin adı bile yok. Sanayi çıkışı polis durdurdu... Geri sanayiye gönderdi... :)

;) Polisin geri göndermesi sahnesini kafamda canlandırdım birden :D

Maverick
27.ubat.2016, 19:42
Cidden boyle sevimli oluyorumdur camdan ona bakarken :)

http://images.tapatalk-cdn.com/16/02/27/3e65ad5686192b436a89fff7b46e4591.jpg (isten bunaldiginizda camdan park halindeki jeep'inize bakarken)

Ben mesela alarm otturmeyi cok seviyorum. Ayip bir sey ama gece sessizliginde dar sokaktan gecerken vitesi 1 veya 2'ye alip kukretiyorum.

Beatrix
28.ubat.2016, 13:32
birazdan V-kayışını değiştireceğim.... :)

Alfonse
28.ubat.2016, 15:35
birazdan V-kayışını değiştireceğim.... :)
Wd40 sıkmayı unutma [emoji1]
Ben bugün salataya da sıktım, süper lezzet oldu[emoji1]