PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

ukymk55
11.Kasm.2016, 08:49
selamlar günaydın.
temiz araç bulmak zor gerçekten evet.
açıkcası aracımı satma niyetim bi geliyor bi gidiyor. başka bir işe yatırım nedenli Nakit ihtiyacı durumum söz konusu olabilir.
Ki aracımı satarsam aracımı sattığım kişiye satmak istediği zaman tekrar beni ara diyeceğim.
Ama iyi mal iyi para.

emrearm
14.Kasm.2016, 08:32
Herkese merhaba aracimda devir problemiyle birlikte yolda surekli benzinde istop etme sorunu vardi davut ustaya biraktim bostancida beyin arizasi diyor 94 zj 5.2 beyin tamiri yapan ya da cikma bulacagim yer varmi bildiginiz arac avrupa versiyonu oldugundan avrupa versiyonu ariyorum.

soylu
14.Kasm.2016, 10:09
Herkese merhaba aracimda devir problemiyle birlikte yolda surekli benzinde istop etme sorunu vardi davut ustaya biraktim bostancida beyin arizasi diyor 94 zj 5.2 beyin tamiri yapan ya da cikma bulacagim yer varmi bildiginiz arac avrupa versiyonu oldugundan avrupa versiyonu ariyorum.
Merhaba size özelden mesaj attım Belki yardımcı olur.Kolay gelsin.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

STRONG
14.Kasm.2016, 23:46
Arkadaşlar,yeni aldığım zj de bir türlü çözemediğimiz elektrik problemi var. Aldıgım araç 380 gün boyunca otopark ta yattı,kar kış ve yaz boyunca hiç çalışmadı. Sanırım nem den dolayı bir yerlerde oksitlenme var. Zaman zaman kendiliğinden kadran ışıkları kapanıyor yada cam otomatiği çalşmıyor gibi problemleri var. Ek olarak koltuk hafıza ayarı çalışmıyor,aynaları eski haline getiriyor fakat koltugu ayarlamıyor. Bildiğiniz iyi bir elektrkçi var mıdır bu şase yapan yeri nasıl buluruz yada nereden yapıyo olabilir? Sigorta kutusu vs hepsi temizlendi fakat şase yapan yeri hala bulamadık :(

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kadir
15.Kasm.2016, 01:34
Özelden sana benim çok memnun kaldığım elk ustasının numarasını yolladım

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

STRONG
15.Kasm.2016, 06:36
Özelden sana benim çok memnun kaldığım elk ustasının numarasını yolladım

Tmamdır Kadir,teşekkür ederim

ahimrek
15.Kasm.2016, 10:21
Arkadaşlar,yeni aldığım zj de bir türlü çözemediğimiz elektrik problemi var. Aldıgım araç 380 gün boyunca otopark ta yattı,kar kış ve yaz boyunca hiç çalışmadı. Sanırım nem den dolayı bir yerlerde oksitlenme var. Zaman zaman kendiliğinden kadran ışıkları kapanıyor yada cam otomatiği çalşmıyor gibi problemleri var. Ek olarak koltuk hafıza ayarı çalışmıyor,aynaları eski haline getiriyor fakat koltugu ayarlamıyor. Bildiğiniz iyi bir elektrkçi var mıdır bu şase yapan yeri nasıl buluruz yada nereden yapıyo olabilir? Sigorta kutusu vs hepsi temizlendi fakat şase yapan yeri hala bulamadık :(

Merhaba, benim ilk araçta silgiyi çalıştırdığımda merkezi kilit çalışıyordu, ben kısa devre var diyordum ancak, olay öyle değilmiş. Kontak anahtarında termik denilen bir parça var onu temizledik düzeldi. Çözüm için fikir verebilir. Kolay gelsin...

STRONG
15.Kasm.2016, 10:25
Merhaba, benim ilk araçta silgiyi çalıştırdığımda merkezi kilit çalışıyordu, ben kısa devre var diyordum ancak, olay öyle değilmiş. Kontak anahtarında termik denilen bir parça var onu temizledik düzeldi. Çözüm için fikir verebilir. Kolay gelsin...

Merhaba,
Teşekkür ederim bunu da göz önünde bulunduracağım. Araç içerisinde nem kalmıştı şimdi kuaföre bıraktım kurutuyorlar. Umudum aracı aldığımda hepsinin sönmesi :)
Sonrasında servis yolu gözüküyor gibi

Kadir
15.Kasm.2016, 11:54
Merhaba,
Teşekkür ederim bunu da göz önünde bulunduracağım. Araç içerisinde nem kalmıştı şimdi kuaföre bıraktım kurutuyorlar. Umudum aracı aldığımda hepsinin sönmesi :)
Sonrasında servis yolu gözüküyor gibi

Bakırköy çevresine yakınsan bakabiliriz arıza kodlarına bende cihaz var

STRONG
15.Kasm.2016, 12:00
Bakırköy çevresine yakınsan bakabiliriz arıza kodlarına bende cihaz var

Selam,teşekkürler süper olurdu fakat Kadıköy deyim malesef.

Kadir
15.Kasm.2016, 12:03
Araç kaç model ?

STRONG
15.Kasm.2016, 12:04
Araç kaç model ?

97 model,128 bin mil de. Acaba yatmadan kaynaklı lpg filtresinde yada aktarma boruların dan dolayı yakmış olabilir mi?

kuzeyli
15.Kasm.2016, 17:30
98 5.9 için anahtar kodlaması nasıl yapılıyor, panic butonu olmayan kumanda mevcut 2 adet.

Kadir
15.Kasm.2016, 17:46
97 model,128 bin mil de. Acaba yatmadan kaynaklı lpg filtresinde yada aktarma boruların dan dolayı yakmış olabilir mi?

Zannetmem ama kuruyan contalar vs patlamış olabilir

98 5.9 için anahtar kodlaması nasıl yapılıyor, panic butonu olmayan kumanda mevcut 2 adet.

Kadir
15.Kasm.2016, 17:46
Yetkili servis maalesef

Han Solo
16.Kasm.2016, 00:34

serviste yaparlar abi cüzi bi ücrete belki para bile almazlar

kuzeyli
16.Kasm.2016, 21:46
serviste yaparlar abi cüzi bi ücrete belki para bile almazlar

Teşekkür ederim.

- - - Mesaj Birleştirme - - -

Yetkili servis maalesef

Teşekkür ederim.

ukymk55
21.Kasm.2016, 09:10
Geçen perşembe günü akşamı arkadaşımın zj 5.2 çalışmadı.
Aküdür dedik.
2 saat sonra aracın yanına tekrar geldik. marşa bastık arabı ıkındı sıkıldı ama çalıştı.
Gaz yemeye başladı. devirlenmesi gaz yemesi güzel. ayağını gaz pedalında sabit tutunca devirde sabit kalabiliyor.
Ancak gazı bıraktığımızda araba stop ediyor. rolantıde hiç durmuyor araba.
iac vs sensörleri fişi söküp taktık değişen birşey yok.
boğaz kelebeğini sölüp temizleyelim dedik. telefondan bir tüyo da aldık sağolsun arkadaşla biraz yol gösterdi. Mirkan tşk.
Yanımızda her derde deva antibiyotik WD 40 vardı. Söktüm hava emiş yerini. yukarıdan biraz bastım wd 40 ı. sildim güzelce. kelebeği biraz aralayıp içeride bastım biraz parmaklarımın uzandığı kadar yine sildim.
Bas dedim marşa araba çalıştı ama devir yine sabitleyemedi.
Gaz verdirdim iyice kelebek iyi emiş yapması için. yukarıdan bastım biraz daha WD 40 ı. 1-2 tekrardan sorna araba rolantide sabitledi kendini.
Sonra arabayı aldı gitti arkadaş. Boğaz kelebeği komple sökülüp temizlenecek.
Devamında cumartesi günü kontrolde aküsünün çok zayıfladığını gördük elektrikçide. akü değişti. Sorun hiç kalmadı

Soru: akünün zayıflaması sensörrlerin, rolanti motorunun vs çalışmasını ne derecede etkiler?

degrente
21.Kasm.2016, 09:31
5.9 larda hangi üretimde direksiyondan teyp kontrolu var bilen var mı?

KARADAG
21.Kasm.2016, 10:45
5.9 larda hangi üretimde direksiyondan teyp kontrolu var bilen var mı?

Bu konuyu daha önce bende araştırmıştım direksiyon altı tuş sadece usa versiyonlarda var benim 5.9 avr. Versiyon dieksiyon derisi yıpranmıştı kaplatayım dedim orjinali gibi olmaz düşünvesi ile gittim temiz çokma orj direksiyon aldım.baktım altı tuşlu bizim teyplere komut verirmi diye düşündüm nafile teyp uygun değil direksiyondan teyp e kadar giden sinyal kablosu olması lazım teybin arkasında ayrıca giriş soketi var hasılı her şeyi farklı

mstonrkvk
21.Kasm.2016, 13:26
Acilll !!!
Selam Abiler, arkadaşlar geçen hafta Ankara'ya zj almaya gittik malaesef sonuç hüsran yarın sabah tekrar yola çıkıcam sabahtan başka bir zj için HMC JEEP ten MURAT USTA'nın tavsiye ettiği bir aracı almak için tavsiye edeceğiniz başka bir usta var mıdır göstermek için Akgün&Aydın- Tuna Garaj var benim bildiğim yoksa Murat Ustaya mı tekrar baktırayım??
Birde Koltuk Isıtması Sorunlu/Şöför Koltuğu Yıpranmış gün içinde yapabilecek elektrikçi döşemeci mevcut mu ??
Teşekkür Ederim.

MUHTEŞEM26
21.Kasm.2016, 13:57
Acilll !!!
Selam Abiler, arkadaşlar geçen hafta Ankara'ya zj almaya gittik malaesef sonuç hüsran yarın sabah tekrar yola çıkıcam sabahtan başka bir zj için HMC JEEP ten MURAT USTA'nın tavsiye ettiği bir aracı almak için tavsiye edeceğiniz başka bir usta var mıdır göstermek için Akgün&Aydın- Tuna Garaj var benim bildiğim yoksa Murat Ustaya mı tekrar baktırayım??
Birde Koltuk Isıtması Sorunlu/Şöför Koltuğu Yıpranmış gün içinde yapabilecek elektrikçi döşemeci mevcut mu ??
Teşekkür Ederim.
Murat usta iyidir Eskişehir den muhteşem agbi size yönlendirdi deyin selamımı söyleyin yardimci olacaktır diğer konular içinde

SM-T530 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mstonrkvk
21.Kasm.2016, 14:14
Teşekkür ederim Muhteşem Abi...

ahimrek
21.Kasm.2016, 14:59
Arka sağ tekerden uğultu gelmeye başlamıştı. Biraz önce söktüm. Rulman aks ı bozmuş. Aks 1050, 850, 600 yeni fiyatları veren var. Çıkma sormadım ama. Bu tip durum başına gelen var mı? Hangi marka yeni ürünü veya çıkmamı almak lazım fikir verirseniz sevinirim. Malzeme için firma iletişimi vermek isteyen olursa da özelden mesaj atarsanız yardımcı olursunuz.

umutcitlak
21.Kasm.2016, 19:21
herkese merhaba,<br />
<br />
ilandaki aracın tanıyan , bilen var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.<br />
<br />
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-kazasiz-boyasiz-degisensiz-tertemiz-364436128/detay

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kadir
22.Kasm.2016, 17:45
herkese merhaba,<br />
<br />
ilandaki aracın tanıyan , bilen var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.<br />
<br />
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-kazasiz-boyasiz-degisensiz-tertemiz-364436128/detay

Aracı tanımıyorum ancak ön ozgarada problem var 5.9 larda krom panjur yoktur ki zaten 5.2 panjuru ayrıca ön tamponda 5.2 ye ait şüpheli bir durum

resulözuçan
23.Kasm.2016, 10:44
iyi günler benim aracın farları malesef kötü oldu yeni far almak istiyorum cam ve mika arasında nasıl bir fark var. görüş açısından tavsiyeniz ne olur. bir 100 tl biri 200 tl.

FuatD
23.Kasm.2016, 11:11
iyi günler benim aracın farları malesef kötü oldu yeni far almak istiyorum cam ve mika arasında nasıl bir fark var. görüş açısından tavsiyeniz ne olur. bir 100 tl biri 200 tl.

İlk takıldığında görüş açısından fark olmaz ama mika zamanla kötüleşir ve aydınlatma düşer cam olanda kararma olmaz.

Ben de mika kullanıyorum ve söylediğim bir süre öyle 1-2 yıl değil daha uzun kullanırsınız.

umutcitlak
23.Kasm.2016, 11:55
Aracı tanımıyorum ancak ön ozgarada problem var 5.9 larda krom panjur yoktur ki zaten 5.2 panjuru ayrıca ön tamponda 5.2 ye ait şüpheli bir durum

Bilgi icin tesekkur ederim.

Uzun suredir hor kullanilmamis, temiz bir zj kasa ariyorum fakat fiyati sisirilmemis temiz bir arac bulamadim henuz. Ankara bakmadigim arac kalmadi bu yuzden Ankara disina da bakmaya basladim artik.onerebileceginiz 30 33 lira arasi temiz bir arac varsa cok memnun olurum.

Tsk.

Kadir
23.Kasm.2016, 12:59
Bilgi icin tesekkur ederim.

Uzun suredir hor kullanilmamis, temiz bir zj kasa ariyorum fakat fiyati sisirilmemis temiz bir arac bulamadim henuz. Ankara bakmadigim arac kalmadi bu yuzden Ankara disina da bakmaya basladim artik.onerebileceginiz 30 33 lira arasi temiz bir arac varsa cok memnun olurum.

Tsk.

Özel mesaj attım bakarmısın

resulözuçan
24.Kasm.2016, 12:01
teşekkür ederim benim aracta cam var içleri kötü olmuş sanırım tamir imkanı yok. en iyisi mika alayım. onlarda motorlu oluyordur sanırım.

toporomboz
24.Kasm.2016, 13:54
Bebim 5,9 avrupa avusturya üretimi direksiyonda kumanda tuşları mevcut...herhalde kafalarına göre koyuyorlar bu sistemi....
Bu konuyu daha önce bende araştırmıştım direksiyon altı tuş sadece usa versiyonlarda var benim 5.9 avr. Versiyon dieksiyon derisi yıpranmıştı kaplatayım dedim orjinali gibi olmaz düşünvesi ile gittim temiz çokma orj direksiyon aldım.baktım altı tuşlu bizim teyplere komut verirmi diye düşündüm nafile teyp uygun değil direksiyondan teyp e kadar giden sinyal kablosu olması lazım teybin arkasında ayrıca giriş soketi var hasılı her şeyi farklı

mstonrkvk
25.Kasm.2016, 13:23
Arkadaşlar yeni almış olduğum zj mi şimdilik 2" get ile yükseltmek ve arazide beni üzmeyecek jant lastik arayışı içerisindeyim fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

MUHTEŞEM26
25.Kasm.2016, 13:24
Arkadaşlar yeni almış olduğum zj mi şimdilik 2" get ile yükseltmek ve arazide beni üzmeyecek jant lastik arayışı içerisindeyim fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
Yıldırım agbiyle görüş [emoji5]

SM-T530 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bozkurt
04.Aralk.2016, 19:41
Benimde birkaç sorum var.
1-Bu sesi neyden yapabilir? Bana LPG gibi geldi. Kısa bir süre sonra kesiyor sesi.

https://www.youtube.com/watch?v=JzFzw_Tlp7g
2-Araç ile 4. viteste giderken ayağımı gazdan çektiğimde devir 2000 de veya 3000 de iken anlık olarak bir anda 2500 veya 3500 oluyor. Sebebi ne olabilir?
3-Birinci ve ikinci viteste araçta tekleme oluyor. Neden kaynaklanıyor olabilir?

y-bsungur
05.Aralk.2016, 11:56
1 ve 3 için farklı sebebler olmakla beraber bu ses vakum kaçagı sesi ile birlikte rolantide ıac kaçagınıda andırıyor trottle sabitleme vidalarına bak gevşek varmı ve throttyyleyi sök alttaki amyant contaya bak kırık kopuksa degiştir ıac motorun temizle ..ve en önemlisi aracın vakum hattını elden geçir patlak çatlak kablo boru varsa degiştir. 2 numara içinde hazır throttleyi sökmişken TPS i degiştir düzelecektir.

Bozkurt
06.Aralk.2016, 19:05
1 ve 3 için farklı sebebler olmakla beraber bu ses vakum kaçagı sesi ile birlikte rolantide ıac kaçagınıda andırıyor trottle sabitleme vidalarına bak gevşek varmı ve throttyyleyi sök alttaki amyant contaya bak kırık kopuksa degiştir ıac motorun temizle ..ve en önemlisi aracın vakum hattını elden geçir patlak çatlak kablo boru varsa degiştir. 2 numara içinde hazır throttleyi sökmişken TPS i degiştir düzelecektir.

Teşekkür ederim abi. Aracı komple elden geçiriyorum zaten yavaş yavaş tabi Van'da yapılabilecek kadarını. Yapamadıklarımı yazın izne gittiğimde batıda yaptırmayı planlıyorum. TPS sensörünü ilk fırsatta değişeceğim.

mstonrkvk
08.Aralk.2016, 16:06
Bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum ..
Salı günü Ankara'ya gittim-geldim yaklaşık 350 km yol Lpg bitti normal olarak ancak lpg ile birliklte benzin deposu da kırmızı ışık yaktı...
Çeyrek depo benzin vardı. Sonra tekrar benzin aldım dönüşte tekrar yaktı bende Merzifon/Amasya da Yetkili Brc ustası(karadeniz bölge birinicisi aynı zamanda eski motor ustası) aracın tüm kontrollerini yaptı enjektörlere baktı beyni bilgisayara bağladı aracın benzin yakmadığını söyledi şu anda depo boş gösteriyor ama sabah - derecede araba çalışıyor normalde benzin yoksa çalışmaması lazım sebebi ne olabilir ??

KARADAG
08.Aralk.2016, 17:16
Bazen araç uzunyolda lpg de olsa bile benzin pompası sürekli vakum yapar pozisyonda şamandırayı etkiliyor depo kapağını aç ibre yükselir şayet ibre pozisyonu değişmiyorsa bi yerlerde kaçak var üzülerek söylemeliyim

mstonrkvk
09.Aralk.2016, 17:38
güncel!!!
Salı günü Ankara'ya gittim-geldim yaklaşık 350 km yol Lpg bitti normal olarak ancak lpg ile birliklte benzin deposu da kırmızı ışık yaktı...
Çeyrek depo benzin vardı. Sonra tekrar benzin aldım dönüşte tekrar yaktı bende Merzifon/Amasya da Yetkili Brc ustası(karadeniz bölge birinicisi aynı zamanda eski motor ustası) aracın tüm kontrollerini yaptı enjektörlere baktı beyni bilgisayara bağladı aracın benzin yakmadığını söyledi şu anda depo boş gösteriyor ama sabah - derecede araba çalışıyor normalde benzin yoksa çalışmaması lazım sebebi ne olabilir ??

Kadir
09.Aralk.2016, 18:05
güncel!!!
Benzin pompa seviye sensörü arızalı olabilir

mstonrkvk
12.Aralk.2016, 13:17
bir sensör arıza uyarısı vermiyor ama ??

pompa seviye sensörü nerdedir nasıl kontrol edilir ?

mjz66
12.Aralk.2016, 13:23
bir sensör arıza uyarısı vermiyor ama ??

pompa seviye sensörü nerdedir nasıl kontrol edilir ?
Bişey yok Mustafa takma kafaya:) çeyreğin altına düştüğü zaman yapar onu...lpg var nasılsa diye benzin deposunu boş bırakmak sistemi karıştırıyor, şamandırayı ve benzin otomatiğini etkiliyor...depomuzda en az 20lt. Benzin olacak her zaman!

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bozkurt
12.Aralk.2016, 21:52
Evet bir diğer sorum. :)
Araca benzinde binemiyorum gaz yemiyor tekleme yapıyor kuvvetle muhtemel yakıt pompası diye düşünüyorum. LPG de sıkıntı yok benzinden çok daha iyi ve atik gidiyor araç.

mjz66
12.Aralk.2016, 22:21
Evet bir diğer sorum. :)
Araca benzinde binemiyorum gaz yemiyor tekleme yapıyor kuvvetle muhtemel yakıt pompası diye düşünüyorum. LPG de sıkıntı yok benzinden çok daha iyi ve atik gidiyor araç.
İlk marşta rahat çalışıyor mu!?

GC2013
12.Aralk.2016, 23:03

Yok çalışmıyor tam, satıp WJ almayı düşünüyorum [emoji848]

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

mjz66
12.Aralk.2016, 23:05
Yok çalışmıyor tam, satıp WJ almayı düşünüyorum [emoji848]

Al al hayrını gör:) 300 bin lira para harcadınız Burakla o leşlerinize anca yolda yürür hale geldiler😂

GC2013
12.Aralk.2016, 23:33
Al al hayrını gör:) 300 bin lira para harcadınız Burakla o leşlerinize anca yolda yürür hale geldiler[emoji23]

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161212/ef21891b87acbd16b0a23732023027fb.jpg

Tanıştırayım, LEŞ. Seninkini toplamaya kalksak o kadarla da kurtaramayız. Burak ın araç ortadan şasi kaynaklı ama seneye sıfırını alcam diyor

mjz66
12.Aralk.2016, 23:53
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161212/ef21891b87acbd16b0a23732023027fb.jpg

Tanıştırayım, LEŞ. Seninkini toplamaya kalksak o kadarla da kurtaramayız. Burak ın araç ortadan şasi kaynaklı ama seneye sıfırını alcam diyor

Sağol topluydu zaten hep, masraf yapılmadı...bebeek😉
Ortadan şase eklemeli haa vah vaaah bilmiyordum bunu ahahaguudhshhs😂😂

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161212/f9a80f288a511bfb015f325e582431b8.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161212/536281797993fcea5693a078324f587c.jpg

Bozkurt
13.Aralk.2016, 07:55

İlk marşta çalışıyor ama geç geliyor marşı. Sonraki marşlarda hiç sıkıntı yok anında alıyor marş.

archway
13.Aralk.2016, 08:24
Sağol topluydu zaten hep, masraf yapılmadı...bebeek
Ortadan şase eklemeli haa vah vaaah bilmiyordum bunu ahahaguudhshhs

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161212/f9a80f288a511bfb015f325e582431b8.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161212/536281797993fcea5693a078324f587c.jpg

MAŞALLAH 2 side 10 numara Levent pasta cilayı nerede yaptırdın yada hangi marka bende yaptırmak istiyorum

ukymk55
13.Aralk.2016, 08:31
İlk marşta çalışıyor ama geç geliyor marşı. Sonraki marşlarda hiç sıkıntı yok anında alıyor marş.

Sanırm benimde pompa gidiyor.
Sabah ilk marşta zor alıyor 3-4 sn marşa basmak gerekiyor.
Sonra benzinde ilk hareket yapmaya çalışırken gaz yemekte zorlanıyor. LPG de hiç sıkıntı yok.
Pompa kendine geldikten sonra dip gazda ralli bile yaptırıyor. Ama ilk marş ve ilk pompalama zamanları sıkıntılı gibi

GC2013
13.Aralk.2016, 08:40
Pompa genelde ince bir ıslık sesi yapar

mjz66
13.Aralk.2016, 15:35
Sanırm benimde pompa gidiyor.
Sabah ilk marşta zor alıyor 3-4 sn marşa basmak gerekiyor.
Sonra benzinde ilk hareket yapmaya çalışırken gaz yemekte zorlanıyor. LPG de hiç sıkıntı yok.
Pompa kendine geldikten sonra dip gazda ralli bile yaptırıyor. Ama ilk marş ve ilk pompalama zamanları sıkıntılı gibi
Sanma Uğur:) gitmiş zaten...yolda bırakmadan el at karda kışta

mjz66
13.Aralk.2016, 15:36
MAŞALLAH 2 side 10 numara Levent pasta cilayı nerede yaptırdın yada hangi marka bende yaptırmak istiyorum
Eyvallah Serkancım; cila bu...

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161213/5052f4f799c0852d44b965111783c680.jpg

GC2013
13.Aralk.2016, 18:40
https://kevinsoffroad.com/techarticles/59_pricingandspecs.html

Guzel bilgiler var

Bozkurt
13.Aralk.2016, 20:39
Evet bizim pompalar gitmiş.
Az önce hanımla bir markete gidip geldik. Git gel 15 km yol anca. Araçta benzinde gidemiyorum diye LPG de kullanıyorum. Evden çıktığımda çeyrek depo benzin vardı eve geldim ibre en sonda ve yakıt ışığı yanıyor. Buna sebep ne olabilir ki? Geçen depoda da aynısını yapmıştı. Çeyrek depo benzin kalınca bir anda depo bitiyor.

GC2013
13.Aralk.2016, 21:59
Pompanın şamandırasıdır. Deponuzu yarımdan aşağıya düşürmeyin, hep çeyrek alın ama yarımdan aşağıya düşürmeyin. Pompa tamir eden var mı bilmiyorum ama zannetmiyorum

Bozkurt
13.Aralk.2016, 22:20
Pompanın şamandırasıdır. Deponuzu yarımdan aşağıya düşürmeyin, hep çeyrek alın ama yarımdan aşağıya düşürmeyin. Pompa tamir eden var mı bilmiyorum ama zannetmiyorum

Abi zaten normalde benzinle iniyorum araca ama şu sıralar benzinde çok tekleme yapıyor araç ve gaz yemiyor o yüzden tüp kullanıyorum şu sıralar. Biraz sordum soruşturdum pompayı 700 ila 800 lira arasında. Tamir olayını bilmiyorum hiç aklıma gelmedi sormak.

GC2013
13.Aralk.2016, 22:39
Abi zaten normalde benzinle iniyorum araca ama şu sıralar benzinde çok tekleme yapıyor araç ve gaz yemiyor o yüzden tüp kullanıyorum şu sıralar. Biraz sordum soruşturdum pompayı 700 ila 800 lira arasında. Tamir olayını bilmiyorum hiç aklıma gelmedi sormak.

Memleketten ne cevherler çıkıyor da ben bulamayıp değiştirdim.

ukymk55
14.Aralk.2016, 07:44
Sanma Uğur:) gitmiş zaten...yolda bırakmadan el at karda kışta

Evet bizim pompalar gitmiş.
Az önce hanımla bir markete gidip geldik. Git gel 15 km yol anca. Araçta benzinde gidemiyorum diye LPG de kullanıyorum. Evden çıktığımda çeyrek depo benzin vardı eve geldim ibre en sonda ve yakıt ışığı yanıyor. Buna sebep ne olabilir ki? Geçen depoda da aynısını yapmıştı. Çeyrek depo benzin kalınca bir anda depo bitiyor.

Orjinal pompanın pahalılığı bir yana Geçende bosch pompadan bahsedilmişti. takılması rahat ve montajı uygun demişti.
Onu takayım aynı işi yapacak olan diğerine 1000 lira vermeye gerek yok sanıyorum. O konuda bilgisi olan arkadaş kimdi?
Ayrıca ben, benim parçacıyı bi arayıp sorayım bakalım :)

FuatD
14.Aralk.2016, 12:27
Orjinal pompanın pahalılığı bir yana Geçende bosch pompadan bahsedilmişti. takılması rahat ve montajı uygun demişti.
Onu takayım aynı işi yapacak olan diğerine 1000 lira vermeye gerek yok sanıyorum. O konuda bilgisi olan arkadaş kimdi?
Ayrıca ben, benim parçacıyı bi arayıp sorayım bakalım :)

Buyrun benim [emoji16]

1 ay kadar önce sadece pompayı bosh ile değiştirdim, parçacıya yürüyerek gidip arabayı göstermezseniz 70 tl :) çünkü doblo gibi araçlarda da bunu kullanıyorlarmış.

O günden beri hiç bir sorunum yok.

GC2013
14.Aralk.2016, 17:20
Buyrun benim [emoji16]

1 ay kadar önce sadece pompayı bosh ile değiştirdim, parçacıya yürüyerek gidip arabayı göstermezseniz 70 tl :) çünkü doblo gibi araçlarda da bunu kullanıyorlarmış.

O günden beri hiç bir sorunum yok.

Pompa ne kadardi?

FuatD
14.Aralk.2016, 17:30
Pompa ne kadardi?

Sadece motorunu değiştirmek yetti bende o da 70 tl. Komple şamadırası ile beraber ben de 800 tl civarında fiyat almıştım.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161214/dd1335ee58cdb6a66703c750ac7e1681.jpg

GC2013
14.Aralk.2016, 17:35
Motorundan bana gonderme sansiniz olur mu?

FuatD
14.Aralk.2016, 17:46
Motorundan bana gonderme sansiniz olur mu?

Sanayiye gittiğimde bakarım siz bana özelden numaranızı yazın parçacıdan ararım. Aksilik bugün oradaydım dün yazışsak bugün hallederdik. Acil değildir umarım en az 1 hafta o tarafta işim yok.

GC2013
14.Aralk.2016, 17:55
Gittiginizde akliniza gelirse 2 adet alirsaniz ben ayni gun eft yaparim. Bana gondermeniz icin acelemiz yok.

FuatD
14.Aralk.2016, 18:05
Gittiginizde akliniza gelirse 2 adet alirsaniz ben ayni gun eft yaparim. Bana gondermeniz icin acelemiz yok.

Tamamdır [emoji1417]

Bozkurt
14.Aralk.2016, 19:41
Tamamdır [emoji1417]

Bende isterim abi. :) Tabii sonrasında pompayı nasıl dağıtmam gerektiğini de anlatmanız gerekecek. :)

FuatD
14.Aralk.2016, 19:43
Bende isterim abi. :) Tabii sonrasında pompayı nasıl dağıtmam gerektiğini de anlatmanız gerekecek. :)

Tamam :) dağıtmak kolay sadece neyi ne zaman söktüğünü unutmayacaksın ve sırayla geri takacaksın. Yani mesele toplamak :)

Bozkurt
14.Aralk.2016, 21:30
Tamam :) dağıtmak kolay sadece neyi ne zaman söktüğünü unutmayacaksın ve sırayla geri takacaksın. Yani mesele toplamak :)

O da benim işim silah söker gibi İlk söktüğün en son takılacak. :) Ben sana özelden numaramı yazarım abi.

FuatD
14.Aralk.2016, 21:33
O da benim işim silah söker gibi İlk söktüğün en son takılacak. :) Ben sana özelden numaramı yazarım abi.

Gözü kapalı yapmaya kalkma da :))

Bozkurt
14.Aralk.2016, 23:15
Gözü kapalı yapmaya kalkma da :))

Onu bir iki söküp takmadan sonra deneriz olmadı. :)))

ukymk55
15.Aralk.2016, 07:47
Fuat abi pompa dan bende istiyorum ama sizi uğraştırmayayım. Zahmet olmasın.
O pompanın seri kodu vs bilgileri paylaşabilirseniz ben buradan temizn edebilirim.
Sonrasında da iş tarifinizle değişimi yapmış oluruz..

FuatD
15.Aralk.2016, 07:49
Fuat abi pompa dan bende istiyorum ama sizi uğraştırmayayım. Zahmet olmasın.
O pompanın seri kodu vs bilgileri paylaşabilirseniz ben buradan temizn edebilirim.
Sonrasında da iş tarifinizle değişimi yapmış oluruz..

Tamamdır [emoji1417]

cyberkesh
18.Aralk.2016, 16:11
Merhabalar geçen hafta bir 5.2 zj ile aranıza katıldım bende genel itibariyle düzgün bir araç ama benimde bir iki ufak problemim var ilki teyp ile alakalı teyp kodu'nu girdik fakat 2 saat bekleyiniz tarzı bir uyarı var ekranda illaki 2 saat boyunca açık mı kalmalı :) araç, bunu çözmenin bir yolu varmıdır, her ne kadar orjianili bozmak istemesem de en sonunda teybi sökeceğim sanırım :)

ikincisi ise kadranlarla göstergelerle alakalı marş aldıktan sonra bazen hiç birşey çalışmıyor ne benzin ibresi ne hararet hiç hareket olmuyor bu biraz canımı sıkıyor aslında fırsat bulup iyi bir elektrikçi yada usta da bakamadım, bazen yine hiç bir gösterge çalışmadığında teybi kurcalayıp kontak kapa aç yapıyorum düzeliyor, göstergeler çalışmadan da kullanmak pek içimden gelmiyor açıkçası

bu iki ufak sorun dışında bir problemim yok çok şükür, son olarak istanbulda anadolu yakasında bana önerebileceğiniz servis veya ustalar var ise özelden mesaj atarsanız sevinirim

GC2013
18.Aralk.2016, 16:30
Gosterge paneline hic elektrik gelmiyor ve calismiyorsa muhtemel arkadaki baglantida bir kesiklik ya da baglanti kablosunda kırıklık/temassızlık olabilir

cyberkesh
18.Aralk.2016, 17:27
Gosterge paneline hic elektrik gelmiyor ve calismiyorsa muhtemel arkadaki baglantida bir kesiklik ya da baglanti kablosunda kırıklık/temassızlık olabilir

Bunu zaman zaman yapıyor, bugün sabah bi yerlere gittim geldim çalışmıyordu foruma mesajı yazdım tekrar bi 4 5 km yol gidip geldim bu seferde hiç bir şey olmamış gibi çalıştı bütün göstergeler filan, bahsettiğiniz gibi bir yerlerde temassızlık var herhalde

GC2013
18.Aralk.2016, 20:33
Panelin komple oturdugu bir switch var, sokebilirsen trimlerini, kendin de kontrol edebilirsin

https://youtu.be/1EcZepG1iDg

cyberkesh
18.Aralk.2016, 21:03
Panelin komple oturdugu bir switch var, sokebilirsen trimlerini, kendin de kontrol edebilirsin

https://youtu.be/1EcZepG1iDg

Video'ya bakılırsa denemeye değer gibi duruyor :) önümüzdeki haftasonu bi kurcalayacağım, teşekkür ederim video için

Han Solo
18.Aralk.2016, 22:40
Merhabalar geçen hafta bir 5.2 zj ile aranıza katıldım bende genel itibariyle düzgün bir araç ama benimde bir iki ufak problemim var ilki teyp ile alakalı teyp kodu'nu girdik fakat 2 saat bekleyiniz tarzı bir uyarı var ekranda illaki 2 saat boyunca açık mı kalmalı :) araç, bunu çözmenin bir yolu varmıdır, her ne kadar orjianili bozmak istemesem de en sonunda teybi sökeceğim sanırım :)

ikincisi ise kadranlarla göstergelerle alakalı marş aldıktan sonra bazen hiç birşey çalışmıyor ne benzin ibresi ne hararet hiç hareket olmuyor bu biraz canımı sıkıyor aslında fırsat bulup iyi bir elektrikçi yada usta da bakamadım, bazen yine hiç bir gösterge çalışmadığında teybi kurcalayıp kontak kapa aç yapıyorum düzeliyor, göstergeler çalışmadan da kullanmak pek içimden gelmiyor açıkçası

bu iki ufak sorun dışında bir problemim yok çok şükür, son olarak istanbulda anadolu yakasında bana önerebileceğiniz servis veya ustalar var ise özelden mesaj atarsanız sevinirim

Teyp kodu yanlış girildiğşnden 2 saat bekle diyor kontak açık beklemen şart başka türlü olmaz ya işyerinin önünde anahtar kontakta bekleyecen yada kapalı garajda bırakacaksın sonra sifre ekranına gelecek

cyberkesh
18.Aralk.2016, 23:13
Teyp kodu yanlış girildiğşnden 2 saat bekle diyor kontak açık beklemen şart başka türlü olmaz ya işyerinin önünde anahtar kontakta bekleyecen yada kapalı garajda bırakacaksın sonra sifre ekranına gelecek

Arabayı aldığım gün öğleden sonra işe dönmem gerekti babam'a bıraktım arabayı tepesindeki sisleri taktırsın diye o arada teyb'e de bakmış adam ama yanlış girmiş demek ki:mad:

Peki 2 saat net süremidir başkan :) birini bekletirim ben 2 saat arabanın başında da aküsü filan bitmesin sonra arabanın:)

yada hiç uğraşmayım gideyim bi usb mp3 çalar bağlatsam..

Han Solo
18.Aralk.2016, 23:24
Arabayı aldığım gün öğleden sonra işe dönmem gerekti babam'a bıraktım arabayı tepesindeki sisleri taktırsın diye o arada teyb'e de bakmış adam ama yanlış girmiş demek ki:mad:

Peki 2 saat net süremidir başkan :) birini bekletirim ben 2 saat arabanın başında da aküsü filan bitmesin sonra arabanın:)

yada hiç uğraşmayım gideyim bi usb mp3 çalar bağlatsam..

net süre akü bitmez kontağı terse çevir teybe elektrik gitsin yeter ...1 kere yanlış girince 2 dakka 2 kere yanlış girince 30 dakka falan gibi artan bi süresi var birkaç kez yanlış girmişler belli ki..max süre 2 saat

cyberkesh
19.Aralk.2016, 00:06
net süre akü bitmez kontağı terse çevir teybe elektrik gitsin yeter ...1 kere yanlış girince 2 dakka 2 kere yanlış girince 30 dakka falan gibi artan bi süresi var birkaç kez yanlış girmişler belli ki..max süre 2 saat

Tamamdır önümüzdeki haftasonu denerim artık peki 2 saat bekleyip şifre ekranı tekrar geldiğinde teybin üstündeki tuşlardan kodu direkt mi giriyoruz ekstra bi şey yapmamıza gerek varmıdır

GC2013
19.Aralk.2016, 00:23
Tamamdır önümüzdeki haftasonu denerim artık peki 2 saat bekleyip şifre ekranı tekrar geldiğinde teybin üstündeki tuşlardan kodu direkt mi giriyoruz ekstra bi şey yapmamıza gerek varmıdır

Yok, acilacaktir

cyberkesh
19.Aralk.2016, 00:51
Yok, acilacaktir

Teşekkürler cevap için hocam,artık önümüzdeki haftasonu'nu arabayı çözmeye ayırırım :)

Han Solo
19.Aralk.2016, 01:05

kodu direk giriyosun açılıyor

cyberkesh
19.Aralk.2016, 19:59
kodu direk giriyosun açılıyor

Tamamdır hocam sagol haftasonu sabahtan artık nöbet tutarım bahçede 2 saat yeter ki acılsın orjinalinide bozmamış olurum :D

FuatD
21.Aralk.2016, 16:06
Benzin pompası konusu vardı yukarıda, bugün sanayiye gittiğimde Serkan için 2 ad alıp fotoğrafını da çektim. Sadece kurdan dolayı fiyat 100 tl olmuş ama yine de çok uygun bir çözüm bizim araçlar için. Bosh'un Almanya üretimi üniversal bir pompasıymış bir çok araca oluyormuş, bugün biraz uzağa koymaya çalışmama rağmen arabayı gördü parçacı ve hemen bunlara da olabilir dedi :) yok ona değil arkadaşın palio'suna filan dedim de fiyat coşmadan hallettim :)

Takılması gayet basit sadece depoda az benzin varken tamamen aşağı alıncak;

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/cc4cf52ab1c23426c2c6ef069d57f7a5.jpg

Üstten haznenin içindekiler komple çıkarılıp, motor değiltirilip tekrar toplanacak. Filtreleri ve haznenin içindeki tortular mutlaka temizlenecek, hatta deponun içine ışıkla bakılıp el ile içi de temizlenecek.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/c58949da069532e129e8e1d1ad5f5f81.jpg

Ürün de bu;

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/47ad2ef4f6e58cd676fcb86746e137d7.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/2226960788073abd5bbb5166fdfb81ee.jpg

kuzeyli
21.Aralk.2016, 16:10
Paylaşım için teşekkürler:)

FuatD
21.Aralk.2016, 16:11
Paylaşım için teşekkürler:)

[emoji1417]

Han Solo
21.Aralk.2016, 20:47
çok güzel... bosch kullanıldığını duymuştum daha önce de...problem çıkacağını sanmam

ukymk55
22.Aralk.2016, 07:46
Teşekkürler Fuat abi..

FuatD
22.Aralk.2016, 08:31
Teşekkürler Fuat abi..

[emoji1417]

cyberkesh
24.Aralk.2016, 19:45
Tekrar merhaba :) teyp konusunu hallettim şuan çalışıyor ama değiştireceğim sanırım usb sd kart aux girişli bir şeyler taktırıcam
göstergeler hala aynı bazen çalışıp bazen çalışmıyor anadolu yakasında iyi bir servis önerisine hala açığım,

bu haftaki sorularıma geleyim :)
soğutma suyu sıvısı haznesine baktım ekranda coolant level low uyarısı cıkmıyor ama azalmış bayağı,su ile mavi antifirizi yarı yarıya eklesem doğru yapmış olurmuyum

el freni bazen tek seferde alıyor bazen almıyor sanırım el freni üstündeki düğme tutukluk yapıyor bulunması kolay bir parçamıdır

son olarakta zj'lerde benzin deposu kapağının kilidi yokmu :) crv de içerden mandalı çekip açıyorumda zj de içerde bi mandala rastlamadım bunla alakalı, direkt elle açılıyor kapak :)

Bozkurt
25.Aralk.2016, 21:04
Benzin pompası konusu vardı yukarıda, bugün sanayiye gittiğimde Serkan için 2 ad alıp fotoğrafını da çektim. Sadece kurdan dolayı fiyat 100 tl olmuş ama yine de çok uygun bir çözüm bizim araçlar için. Bosh'un Almanya üretimi üniversal bir pompasıymış bir çok araca oluyormuş, bugün biraz uzağa koymaya çalışmama rağmen arabayı gördü parçacı ve hemen bunlara da olabilir dedi :) yok ona değil arkadaşın palio'suna filan dedim de fiyat coşmadan hallettim :)

Takılması gayet basit sadece depoda az benzin varken tamamen aşağı alıncak;

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/cc4cf52ab1c23426c2c6ef069d57f7a5.jpg

Üstten haznenin içindekiler komple çıkarılıp, motor değiltirilip tekrar toplanacak. Filtreleri ve haznenin içindeki tortular mutlaka temizlenecek, hatta deponun içine ışıkla bakılıp el ile içi de temizlenecek.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/c58949da069532e129e8e1d1ad5f5f81.jpg

Ürün de bu;

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/47ad2ef4f6e58cd676fcb86746e137d7.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161221/2226960788073abd5bbb5166fdfb81ee.jpg

Teşekkürler abi. O gün aradığında çıkaramadım baştan kusura bakma yolla cebelleşiyorduk kar vardı baya. :)

FuatD
25.Aralk.2016, 21:14
Teşekkürler abi. O gün aradığında çıkaramadım baştan kusura bakma yolla cebelleşiyorduk kar vardı baya. :)

Rica ederim önemli değil :) umarım halletmişsindir.

archway
26.Aralk.2016, 09:01
Günaydın arkadaşlar benim bagaj amortisörlerim çok randımanlı değil benim ZJ ye orjinal almam gerekir mi? Bir arkadaş bana Kartal amortisörü takarsan iyi olur dedi ne kadar doğru :)

soylu
26.Aralk.2016, 09:49
Serkan günaydın,
Bende arabayı aldığımda 1 tanesi bozuktu,Bostancı Sanayiden amortisör satan bir dukkandan sadece bozuk olan için 1 adet tek aldım taktım, orjinal olmamasına rağmen hala çalışmaya devam ediyor.Sağ-So diye belirtmen lazım, ona dikkat et sadece.

archway
26.Aralk.2016, 11:56
Serkan günaydın,
Bende arabayı aldığımda 1 tanesi bozuktu,Bostancı Sanayiden amortisör satan bir dukkandan sadece bozuk olan için 1 adet tek aldım taktım, orjinal olmamasına rağmen hala çalışmaya devam ediyor.Sağ-So diye belirtmen lazım, ona dikkat et sadece.

Günaydın abi bugün sordum orjinali 75 lira dedi satıcı internette baktım 45 lira bir abimizde tofaşınkini tak dedi daha sağlam onun fiyatıda 15-20 lira arası :)

GC2013
26.Aralk.2016, 14:17
Günaydın abi bugün sordum orjinali 75 lira dedi satıcı internette baktım 45 lira bir abimizde tofaşınkini tak dedi daha sağlam onun fiyatıda 15-20 lira arası :)

Eğer tek değiştirecekseniz, bagajınızın ağırlığına eşdeğer ağırlık için verim alabileceğiniz bir amortisör seçin. Tek değiştirirken şöyle de bir durum var, sağlam olduğunu düşündüğünüz amortisör de kısa zamanda bozulma şansı var. (Muhtemelen aynı zamanda ikisi de değişmiştir veya hiç değişmemiştir). Eğer yeterli performansı yoksa, yeni taktığınıza daha çok yük binecektir, bu da yeni olanın kullanım ömrünü kısaltır.

archway
26.Aralk.2016, 14:47
Eğer tek değiştirecekseniz, bagajınızın ağırlığına eşdeğer ağırlık için verim alabileceğiniz bir amortisör seçin. Tek değiştirirken şöyle de bir durum var, sağlam olduğunu düşündüğünüz amortisör de kısa zamanda bozulma şansı var. (Muhtemelen aynı zamanda ikisi de değişmiştir veya hiç değişmemiştir). Eğer yeterli performansı yoksa, yeni taktığınıza daha çok yük binecektir, bu da yeni olanın kullanım ömrünü kısaltır.

Haklısınız hocam o yüzden bende 2 sini birden değiştirmek istiyorum bugün yarın alırım

GC2013
26.Aralk.2016, 15:09
Daha önceden direksiyon POMPASI için "tamir kiti/repair kit" alıp uygulamasını yapan var mıdır? Malum orjinal pompayı bulmak zor, bulabildiklerimiz çok pahalı, dorman v.b çin malları da uzun ömürlü değil.

Örnek malzeme

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161226/01e83538de44793db843d1db3871d076.png

Han Solo
26.Aralk.2016, 16:11
Daha önceden direksiyon POMPASI için "tamir kiti/repair kit" alıp uygulamasını yapan var mıdır? Malum orjinal pompayı bulmak zor, bulabildiklerimiz çok pahalı, dorman v.b çin malları da uzun ömürlü değil.

Örnek malzeme

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161226/01e83538de44793db843d1db3871d076.png

niye tamir kiti orjinal pompa çok mu pahalı

GC2013
26.Aralk.2016, 16:22
niye tamir kiti orjinal pompa çok mu pahalı

Kit 20 benjamin, pompa 350-400 benjamin

ycankes
26.Aralk.2016, 17:42
Tekrar merhaba :) teyp konusunu hallettim şuan çalışıyor ama değiştireceğim sanırım usb sd kart aux girişli bir şeyler taktırıcam
göstergeler hala aynı bazen çalışıp bazen çalışmıyor anadolu yakasında iyi bir servis önerisine hala açığım,

bu haftaki sorularıma geleyim :)
soğutma suyu sıvısı haznesine baktım ekranda coolant level low uyarısı cıkmıyor ama azalmış bayağı,su ile mavi antifirizi yarı yarıya eklesem doğru yapmış olurmuyum

el freni bazen tek seferde alıyor bazen almıyor sanırım el freni üstündeki düğme tutukluk yapıyor bulunması kolay bir parçamıdır

son olarakta zj'lerde benzin deposu kapağının kilidi yokmu :) crv de içerden mandalı çekip açıyorumda zj de içerde bi mandala rastlamadım bunla alakalı, direkt elle açılıyor kapak :)
Merhaba foruma hoşgeldiniz.
Soğutma suyu kabının maximum ve minimum hizası var. Görülmesi biraz zor biyerdedir.Minimumun altına düştüğünde level low uyarısı verir.
Elfreni düğmesi biraz serttir zaten.size garip geliyor olabilir diye düşündüm. Avrupa versiyonlarda benzin deposu anahtarlı kilidi var ama amerikanların depolarının kilit yok :D

cyberkesh
26.Aralk.2016, 20:33
Merhaba foruma hoşgeldiniz.
Soğutma suyu kabının maximum ve minimum hizası var. Görülmesi biraz zor biyerdedir.Minimumun altına düştüğünde level low uyarısı verir.
Elfreni düğmesi biraz serttir zaten.size garip geliyor olabilir diye düşündüm. Avrupa versiyonlarda benzin deposu anahtarlı kilidi var ama amerikanların depolarının kilit yok :D

Merhabalar hoşbulduk

aynen bakındım da tam emin olamadım seviyelere ne olur ne olmaz diye biraz daha ekleme yaptım

El Freni düğmesinin çözümünüde kendimce buldum basıp indirdikten sonra tekrar çekmek istediğimde hafif kaldırıp yere bırakıyorum takılı kalan düğme kurtuluyor o şekilde çekiyorum :)

Deponun anahtarlı kilidi var evet ama dış kapağın kilidinin olmaması öyle direkt elle çekince açılıyor olmasını biraz garipsemiştim :D

Valla basınca yakıyor orası belli henüz lpg yok üzerinde :D anca haftasonları binebildiğimden şuan yaksa da ben hissetmiyorumdur :D

instagramdan da beğeniyle takip ediyorum sayfayı bu arada :D

GC2013
26.Aralk.2016, 22:49
Merhabalar hoşbulduk

aynen bakındım da tam emin olamadım seviyelere ne olur ne olmaz diye biraz daha ekleme yaptım

El Freni düğmesinin çözümünüde kendimce buldum basıp indirdikten sonra tekrar çekmek istediğimde hafif kaldırıp yere bırakıyorum takılı kalan düğme kurtuluyor o şekilde çekiyorum :)

Deponun anahtarlı kilidi var evet ama dış kapağın kilidinin olmaması öyle direkt elle çekince açılıyor olmasını biraz garipsemiştim :D

Valla basınca yakıyor orası belli henüz lpg yok üzerinde :D anca haftasonları binebildiğimden şuan yaksa da ben hissetmiyorumdur :D

El freni kurmalı olduğundan yavaşça yukarı çekilecek, bırakmak içinse hafifçe yukarı aldıktan sonra düğmesine basılarak bırakılacak, eski sistem, hep olduğu gibi.

ycankes
26.Aralk.2016, 23:59
Merhabalar hoşbulduk

Tamamen inikken düğmeye basılmıyor azcık yukarı kaldırınca basılıyor. Anladığım kadarıyla elfreninin durumu normal.
Teşekkürler sayfamı bende seviyorum,vakit geçiriyorum :D

ahimrek
28.Aralk.2016, 12:53
Günaydın arkadaşlar benim bagaj amortisörlerim çok randımanlı değil benim ZJ ye orjinal almam gerekir mi? Bir arkadaş bana Kartal amortisörü takarsan iyi olur dedi ne kadar doğru :)

Abi başka amortisör illaki uygulanabilir ancak gerek yok bence daha önce 4 amortisörü 200 tl ye aldım. bagaj ve bagaj cam...

noktaankyra
28.Aralk.2016, 19:28
Merhabalar forumda yeni olarak 95 model ZJ m in orjinal teybi infinity ile bir sorunu var. Öncelikle otomatik antenim bozuk sebebi bu da olabilir ben manuel olarak çıkardım anteni dışarı.

Aracın teybini açtığımda teyp çalışıyor kaset olarak giren aux çıkışı da aldım o da çalışıyor gösterge ışıklarda hiçbir problem yok ancak herhangi bir ses gelmiyor. 1 2 gün öyle binip seyir halinde giderken bi anda ses geliveriyor. aracı alalı 1 hafta gibi bir süre oldu ve aldığımda çalışıyordu. Nasıl çözemebilirim acaba_? onun dışında orjinal teybini söküp herhangi bir teyp usb çalar takmam mümkün müdür? aslına bakarsanız orjinal kalması taraftarıyım ancak müzik ruhun gıdasıdır olmayınca olmuyor

FuatD
28.Aralk.2016, 20:38
Merhabalar forumda yeni olarak 95 model ZJ m in orjinal teybi infinity ile bir sorunu var. Öncelikle otomatik antenim bozuk sebebi bu da olabilir ben manuel olarak çıkardım anteni dışarı.

Aracın teybini açtığımda teyp çalışıyor kaset olarak giren aux çıkışı da aldım o da çalışıyor gösterge ışıklarda hiçbir problem yok ancak herhangi bir ses gelmiyor. 1 2 gün öyle binip seyir halinde giderken bi anda ses geliveriyor. aracı alalı 1 hafta gibi bir süre oldu ve aldığımda çalışıyordu. Nasıl çözemebilirim acaba_? onun dışında orjinal teybini söküp herhangi bir teyp usb çalar takmam mümkün müdür? aslına bakarsanız orjinal kalması taraftarıyım ancak müzik ruhun gıdasıdır olmayınca olmuyor

Arka sol koltuğun altındaki anfinin kablolarında bir temassızlık olabilir.

cyberkesh
28.Aralk.2016, 23:57
Tamamen inikken düğmeye basılmıyor azcık yukarı kaldırınca basılıyor. Anladığım kadarıyla elfreninin durumu normal.
Teşekkürler sayfamı bende seviyorum,vakit geçiriyorum :D

Crv den sonra bana tuhaf geldi herhalde :D cumartesi servise uğrayabilirsem ufak bi ayarlatmak da istiyor sanki çok yukarıda alıyor :)

GC2013
29.Aralk.2016, 00:05
Crv den sonra bana tuhaf geldi herhalde :D cumartesi servise uğrayabilirsem ufak bi ayarlatmak da istiyor sanki çok yukarıda alıyor :)

Azicik oylesi makbul

noktaankyra
29.Aralk.2016, 02:48
Arka sol koltuğun altındaki anfinin kablolarında bir temassızlık olabilir.

aslında kontrol ettim. Araç herhangi bir sarsıntı yaşamadan bu ses gitmesi veya gelmesi oluyor. Ya anfi bozuk yada antenin otomatiği ile alakalı bir problem olduğunu düşünüyorum

archway
29.Aralk.2016, 07:56
Abi başka amortisör illaki uygulanabilir ancak gerek yok bence daha önce 4 amortisörü 200 tl ye aldım. bagaj ve bagaj cam...

Benim bulduğum fiyatlarda o arada 2si 90 lira bende bagaj camı yok :) 95 model

Han Solo
29.Aralk.2016, 13:44

anten ile sesin alakası yoktur teyp açılınca otomatik açılır anten çin mali da olsa 80 tl ye otomatik antenler var alıp takabilirsin kendin. ses gidip geliyorsa soketlerde bi temassızlık var belli ki bi anfiye bak olmadı teybin arkasındaki soketlere bakmalısın

cyberkesh
30.Aralk.2016, 21:18
Azicik oylesi makbul

Tamamdır hocam :) Servise götürecek bi bahanem kalmıyor öyleyse :D

Bozkurt
31.Aralk.2016, 17:32
Rica ederim önemli değil :) umarım halletmişsindir.

Yok abi daha halledemedim. Aslında depomda benzin de az ama vakit olmuyor. Çok yoğunuz bu aralar fırsat bulamıyorum. Bujileri de değişeceğim bir fırsat bulsam. Ah ah. :)

Bozkurt
02.Ocak.2017, 14:55
Bu kısma nereden su girebilir? Fitilde bir sıkıntı yok sadece o bölgede ıslaklık var. Şoför koltuğu sol yan kısmı düğmelerin alt tarafı.
http://i.hizliresim.com/8PaMm1.jpg (http://hizliresim.com/8PaMm1)
http://i.hizliresim.com/m4M3q4.jpg (http://hizliresim.com/m4M3q4)

soylu
02.Ocak.2017, 21:00
Herkese iyi akşamlar,
10 dakika evvel başıma ilginç bir şey geldi.Tam Otobüs durağı önüne arabayı park etmek zorunda kaldım.Kontağı kapadım aşağı indim.Kapıyı kilitlemek için kumandaya bastim kilitlenmedi,bazen uzak falan olunca kilitlememe olabiliyordu,kapı açık kaldı işimi halledip arabaya bindim.Marşa bastım immo devrede araba calismadi doğal olarak.Kapıları açıp kapadım ama kumanda hiçbir şekilde reaksiyon vermedi.Biraz bekledim kumanda pili bitmiştir diye yenisini taktım aynı şeyler devam.Immo devre dışı kalmıyor.Servisten ustayı aradım Ben bostancı civarindaydim olanı anlattım baz istasyonu kapsama alanında kalmışsın arabayı o alandan çıkartmam gerektiğini ,kumandayı baz istasyonunun devre dışı bıraktığını söyledi.Tamam dedim kapattım telefonu.O arada yanımdan belediye otobüsleri geçti birkaç tane, o arada bende sürekli kumanda düğmelerini aç kapa yapmaktaydım.Bir ara otobüs geçince immo devre dışı kaldı ve aracı çalıştırmayı başardım.Tekrar aradım ustayı , Ayni yerde arabayı otobüs geçince çalıştırdığımı söyledim,frekansı yakalamış ondan çalışmıştır dedi.Bu şekilde çok araç geldiğini hatta çamlıca tepesine çıkan araçlarda böyle şeylerin çok yaşadığını da söyledi.
Böyle bir olay başına gelen varmı ve ustanın söyledikleri ne derece doğru,acaba ben şansamı calistirabildim koca oğlanı.Ilk kez başıma geldi.Tırsmış durumdayım tekrar olacak diye, ama Istanbulun her yeri baz istasyonu buna ne demeli ???
Böyle bir durumda kendi imkanlarimizla immo iptal etme durumumuz olabiliyormu.
Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Han Solo
02.Ocak.2017, 23:35
Bu kısma nereden su girebilir? Fitilde bir sıkıntı yok sadece o bölgede ıslaklık var. Şoför koltuğu sol yan kısmı düğmelerin alt tarafı.

pedallarına altındaki halıda ıslaklık varmı peki

Han Solo
02.Ocak.2017, 23:36
Herkese iyi akşamlar,
10 dakika evvel başıma ilginç bir şey geldi.Tam Otobüs durağı önüne arabayı park etmek zorunda kaldım.Kontağı kapadım aşağı indim.Kapıyı kilitlemek için kumandaya bastim kilitlenmedi,bazen uzak falan olunca kilitlememe olabiliyordu,kapı açık kaldı işimi halledip arabaya bindim.Marşa bastım immo devrede araba calismadi doğal olarak.Kapıları açıp kapadım ama kumanda hiçbir şekilde reaksiyon vermedi.Biraz bekledim kumanda pili bitmiştir diye yenisini taktım aynı şeyler devam.Immo devre dışı kalmıyor.Servisten ustayı aradım Ben bostancı civarindaydim olanı anlattım baz istasyonu kapsama alanında kalmışsın arabayı o alandan çıkartmam gerektiğini ,kumandayı baz istasyonunun devre dışı bıraktığını söyledi.Tamam dedim kapattım telefonu.O arada yanımdan belediye otobüsleri geçti birkaç tane, o arada bende sürekli kumanda düğmelerini aç kapa yapmaktaydım.Bir ara otobüs geçince immo devre dışı kaldı ve aracı çalıştırmayı başardım.Tekrar aradım ustayı , Ayni yerde arabayı otobüs geçince çalıştırdığımı söyledim,frekansı yakalamış ondan çalışmıştır dedi.Bu şekilde çok araç geldiğini hatta çamlıca tepesine çıkan araçlarda böyle şeylerin çok yaşadığını da söyledi.
Böyle bir olay başına gelen varmı ve ustanın söyledikleri ne derece doğru,acaba ben şansamı calistirabildim koca oğlanı.Ilk kez başıma geldi.Tırsmış durumdayım tekrar olacak diye, ama Istanbulun her yeri baz istasyonu buna ne demeli ???
Böyle bir durumda kendi imkanlarimizla immo iptal etme durumumuz olabiliyormu.
Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

baz istasyonu değil de çevredeki güçlü bir manyetik alan kumandayı etkilemiş olabilir doğrudur...immo devredışı bırakılabilir sanırım obd cihazı ile serviste bağlayıp yapmaları lazım

y-bsungur
02.Ocak.2017, 23:38
yüksek manyetik saha içinde kalırsanız bu dediklerinizin hepsinin olması dogal ..bu sadece ıstanbul için degil er yer için aynı ..eses de benimde başıma geldi ..

soylu
03.Ocak.2017, 08:22
Tavanda aydınlatma tesisatı varsa,ve o tesisat on cam kenar kısmından tesisat içeri giriyorsa kablosunu süzülen su içeri girebilir.

Bozkurt
03.Ocak.2017, 19:14
pedallarına altındaki halıda ıslaklık varmı peki

Yok başkanım sadece o kısım.

Tavanda aydınlatma tesisatı varsa,ve o tesisat on cam kenar kısmından tesisat içeri giriyorsa kablosunu süzülen su içeri girebilir.

Yok herhangi bir tesisat yok.

KARADAG
04.Ocak.2017, 12:19
Yok başkanım sadece o kısım.

Yok herhangi bir tesisat yok.
Büyük ihtimal senin sunroof gider hortumun çatlamış arka kulaktakiler onun için içeri su alıyor.isterşen bir tesr et emin olmak için sunroof çalışıyorsa cam surguyu sonuna kadar aç pet şişe ile arka kanala su dök ıslanan zemini izle ıslaklık artıyormu.birde arka silecek hortumunu kontrol et belki oda yırtılmış olabilir.kablo gurubu ile aynı yolu takip ediyor.

noktaankyra
04.Ocak.2017, 15:23
Merhabalar, Bilstein 6'' ZJ Arka Amortisör ümün biri patladı elinde olan var mı ? veya sanayide ki birebir özellikte boyda gazlı amortisör uyar mı ?

Han Solo
04.Ocak.2017, 22:02
Merhabalar, Bilstein 6'' ZJ Arka Amortisör ümün biri patladı elinde olan var mı ? veya sanayide ki birebir özellikte boyda gazlı amortisör uyar mı ?

ergun abide varmış faceden yazmiş sana

noktaankyra
04.Ocak.2017, 23:43
Teşekkür ederim başka bir amortisör denk geldi dorumda paylaşacağım

resulözuçan
13.Ocak.2017, 15:38
Selam aleyküm kontağı taktığımızda kapıyı açtığımızda dın dın diye öten düdük yeri neresi acaba bilen var mı. Galiba benim kinin kablosu çıktı

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

resulözuçan
14.Ocak.2017, 15:45
Gerek kalmadı teşekkür ederim şoför koltuğu altında bulunan emniyet kemeri soketi çıkmış ondan kesilmiş ses

noktaankyra
17.Ocak.2017, 17:32
Arkadaşlar merhaba 95 5.2 zj min sanırım termostatı yok neden iptal edilmiş olabilir talarsam sorun yaşamak istemiyorum. Başına herhangi birşey gelen var mı?

GC2013
17.Ocak.2017, 17:50
Arkadaşlar merhaba 95 5.2 zj min sanırım termostatı yok neden iptal edilmiş olabilir talarsam sorun yaşamak istemiyorum. Başına herhangi birşey gelen var mı?

Termostat, aracınızın motoru belirli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra soğutma sisteminin devreye girmesi ve motor sıcaklığının belirli bir aralıkta (yani üreticinin, motorun en verimli kullanılacağı sıcaklıkta) kalması için kullanılır.

Termostat arızalı veya takılı değilse, soğutma sistemi ilk çalıştırmadan itibaren devreye girerek motorun istenilen sıcaklığa ulaşmasını engeller, yakıt tüketimini ve aşınmayı arttırır, araç içi ısıtma sisteminden de verimli faydalanamazsınız.

Bilerek sökülme sebebi ise muhtemel hararet problemidir, bu çok dikkatli bir şekilde araştırılmalıdır.

Genelde hararet, klima gibi yazın başgösterebilecek arızaları olan araçlar kışın satılır.

Termostatı en kısa sürede taktırıp, motor hararetini gözlemleyiniz, bunu yaparken de ustanız yanınızda olsun;)

kuzeyli
19.Ocak.2017, 17:11
5.9 için led sis ampulu almak istiyorum, modelini bilen varmı? Nerden temin etmeliyim?

onur746
19.Ocak.2017, 17:37
Ben sislere şöyle bir çözüm buldum hem led oldu hemde yenilenmiş oldu;

2413

kuzeyli
19.Ocak.2017, 17:44
Ben orjinalligini bozmadan ampul degiştirerek yapmak istiyorum. Ama sizinkide güzel olmuş.

GC2013
19.Ocak.2017, 19:05
5.9 için led sis ampulu almak istiyorum, modelini bilen varmı? Nerden temin etmeliyim?

H3 led diye aratirsaniz sanirim uyar. CREE ucuz, PHILIPS orta karar bulabilirsiniz.

kuzeyli
20.Ocak.2017, 17:48
H3 led diye aratirsaniz sanirim uyar. CREE ucuz, PHILIPS orta karar bulabilirsiniz.

Teşekkür ederim.

noktaankyra
20.Ocak.2017, 20:05
Termostat, aracınızın motoru belirli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra soğutma sisteminin devreye girmesi ve motor sıcaklığının belirli bir aralıkta (yani üreticinin, motorun en verimli kullanılacağı sıcaklıkta) kalması için kullanılır.

Termostat arızalı veya takılı değilse, soğutma sistemi ilk çalıştırmadan itibaren devreye girerek motorun istenilen sıcaklığa ulaşmasını engeller, yakıt tüketimini ve aşınmayı arttırır, araç içi ısıtma sisteminden de verimli faydalanamazsınız.

Bilerek sökülme sebebi ise muhtemel hararet problemidir, bu çok dikkatli bir şekilde araştırılmalıdır.

Genelde hararet, klima gibi yazın başgösterebilecek arızaları olan araçlar kışın satılır.

Termostatı en kısa sürede taktırıp, motor hararetini gözlemleyiniz, bunu yaparken de ustanız yanınızda olsun;)

Teşekkür ederim en yakın zamanda kontrol edeceğim

noktaankyra
21.Ocak.2017, 11:17
Merhabalar ZJ ye hangi aracın cam rüzgarlığı uyar bilen deneyen var mı? Suzuki vitara ya hyundai h100 ün ki olup 40₺ ye gelmişti :))

noktaankyra
21.Ocak.2017, 11:28
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170121/9ecd78fb3a790522024428df9b1d4d9f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170121/b97e7c3c5d183f0798fe5d297ceafd52.jpg

Transporter T5 cam rüzgarlığı birebir olmuştur. Teşekkür ederiz

kuzeyli
23.Ocak.2017, 16:17
98 5.9 için 2 adet orjinal tavan barını nereden bulabilirim. Tavan cıtalarının üzerinde haraket eden barlardan. Elinde olan varmı acaba yada yönlendirebileceginiz bir yer.

KARADAG
23.Ocak.2017, 16:28
98 5.9 için 2 adet orjinal tavan barını nereden bulabilirim. Tavan cıtalarının üzerinde haraket eden barlardan. Elinde olan varmı acaba yada yönlendirebileceginiz bir yer.
Selçuk 5.9 diye arama WJ üst barlar aynı yanılmıyorsam çıkmacıda bulabilirsin alt kızak farklı ancak üst teğet kollar aynı olması lazım bir bak

Han Solo
23.Ocak.2017, 17:23
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170121/9ecd78fb3a790522024428df9b1d4d9f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170121/b97e7c3c5d183f0798fe5d297ceafd52.jpg

Transporter T5 cam rüzgarlığı birebir olmuştur. Teşekkür ederiz

süper hangi yıl modeli nerden aldın abi

bahadr
29.Ocak.2017, 19:48
Herkese merhabalar,

Ben de bir 5.2 ile aranıza katılmayı planlıyorum. Malum sitedeki 353196659 nolu ilandaki araç alınır mı?

Han Solo
30.Ocak.2017, 14:13
Herkese merhabalar,

Ben de bir 5.2 ile aranıza katılmayı planlıyorum. Malum sitedeki 353196659 nolu ilandaki araç alınır mı?

hoşgeldin bahadır ...araç temiz görünüyor ama uzaktan anlaşılmaz servise göstermek şart

resulözuçan
30.Ocak.2017, 14:25
Alt rotil 90x2=180
Üst rotil 90x2=180
Alt salıncak burcu 60x4=240
Üst salıncak burcu 60x4=240
Z rot 70x2=140
Rot başı 90x2 =180
Termik 500

resulözuçan
30.Ocak.2017, 14:26
Ön düzen değişecek bu fiyatlar nasıl sizce işçilik 800 TL ayrıca

Han Solo
30.Ocak.2017, 15:18
Alt rotil 90x2=180
Üst rotil 90x2=180
Alt salıncak burcu 60x4=240
Üst salıncak burcu 60x4=240
Z rot 70x2=140
Rot başı 90x2 =180
Termik 500

türkiyede normal fiyatlar parçaların markası da önemli tabi... bi de gerçekten değişti mi gözünle gördün mü

resulözuçan
30.Ocak.2017, 15:27
Henüz değiştirmedim değişecek

resulözuçan
30.Ocak.2017, 16:26
Ustanın dediğine göre parçalar servisten gelecek

bahadr
30.Ocak.2017, 22:25
hoşgeldin bahadır ...araç temiz görünüyor ama uzaktan anlaşılmaz servise göstermek şart

Ustad Ankara'da servis / usta tavsiyeniz olur mu?
Bu arada aracini satmayi dusunen arkadas var ise talip olabilirim.
Selamlar..

noktaankyra
30.Ocak.2017, 22:30
Herkese merhabalar,

Aracımı satmayı düşünüyorum keşke daha önce yazsaydınız bugün Antalya y döndüm

noktaankyra
02.ubat.2017, 20:51
süper hangi yıl modeli nerden aldın abi

Transporter t4 hocam 5 değil yanlış yazmışım. Arka camlar doğan

dreamer98
05.ubat.2017, 18:55
Merhaba,Jeep Grand Cherokee ZJ 5.9 aracımın aküsü ömrünü tamamlamak üzere,aracımı az kullandığım için daha uzun süre dayanabilecek akü seçmek istiyorum biraz araştırma yaptım ,optima aküler bütçemi aşıyor,onun dışında tavsiye edebileceginiz hangi markanın hangi modelini seçebilirim?Start stop araçlar için uygun olan aküler ZJ lerde klullanılabilir mi?Örneğin İnci akü start-stop EFB serisi aküler var açıklamada nano gold şeklindede yazyor ve marş basma gücü değerleride bazı markalara kıyasla fiyat performans anlamında yüksek geldi,diğer markalardan da hangi serileri tercih edebilirim?ZJ 5.9 en cok kaç amper akü takabilirim, akü değişimi ile ilgili olarak bi sorum daha vardı.
Diğer aracım WJ 2001 Grand Cherokee aracımda ilk - kutbu cıkardım ve sonra + kutbuda çıkardıktan sonra aküyü sökmüştüm ve sonra yazılım sıfırlanmıs ve o yuzden aracımı yetkili servise götürüp yazılım attırmak durumunda kaldım,o yuzden + kutbu cıkarmamak gerekiyormus,aynı sorun ZJ 5.9 da da olur mu?Yani eski aküyü cıkarmadan önce WJ aracımdan ZJ aracıma takviye kablosuyla kutup başlarına bağlayıp, eski aküyü cıkartıp yeni aküyü taksam yani aracın elektirigi kesilmeden bu işlemi yapabilir miyim?10 günde bir aracımı kullanıyorum ve km cok az yaptıgım icin akü seçimi önemli bi hal aldı,agm akülerle jel aküler arasında da kaldım,az kullanılan araç için agm akü tavsiye eder misiniz?

Han Solo
06.ubat.2017, 00:50
Merhaba,Jeep Grand Cherokee ZJ 5.9 aracımın aküsü ömrünü tamamlamak üzere,aracımı az kullandığım için daha uzun süre dayanabilecek akü seçmek istiyorum biraz araştırma yaptım ,optima aküler bütçemi aşıyor,onun dışında tavsiye edebileceginiz hangi markanın hangi modelini seçebilirim?Start stop araçlar için uygun olan aküler ZJ lerde klullanılabilir mi?Örneğin İnci akü start-stop EFB serisi aküler var açıklamada nano gold şeklindede yazyor ve marş basma gücü değerleride bazı markalara kıyasla fiyat performans anlamında yüksek geldi,diğer markalardan da hangi serileri tercih edebilirim?ZJ 5.9 en cok kaç amper akü takabilirim, akü değişimi ile ilgili olarak bi sorum daha vardı.
Diğer aracım WJ 2001 Grand Cherokee aracımda ilk - kutbu cıkardım ve sonra + kutbuda çıkardıktan sonra aküyü sökmüştüm ve sonra yazılım sıfırlanmıs ve o yuzden aracımı yetkili servise götürüp yazılım attırmak durumunda kaldım,o yuzden + kutbu cıkarmamak gerekiyormus,aynı sorun ZJ 5.9 da da olur mu?Yani eski aküyü cıkarmadan önce WJ aracımdan ZJ aracıma takviye kablosuyla kutup başlarına bağlayıp, eski aküyü cıkartıp yeni aküyü taksam yani aracın elektirigi kesilmeden bu işlemi yapabilir miyim?10 günde bir aracımı kullanıyorum ve km cok az yaptıgım icin akü seçimi önemli bi hal aldı,agm akülerle jel aküler arasında da kaldım,az kullanılan araç için agm akü tavsiye eder misiniz?

10 günde 1 de kullansan klasik aküler bitmez abi senin ömrünü tamaladığı için sıkıntı yaşamışsın. ben yeni akü aldıktan sonra 1 ay bile beklesem sorun olmadı marşa bastım gittim eski akümde sürekli bitip duruyordu istersen kutup başını sök bırak 5.9 için yazılım atma silinme olmaz

dreamer98
06.ubat.2017, 01:39
10 günde 1 de kullansan klasik aküler bitmez abi senin ömrünü tamaladığı için sıkıntı yaşamışsın. ben yeni akü aldıktan sonra 1 ay bile beklesem sorun olmadı marşa bastım gittim eski akümde sürekli bitip duruyordu istersen kutup başını sök bırak 5.9 için yazılım atma silinme olmaz

Cevabınız için teşekkür ederim Mert abi,önceki akü zaten 5 yıl olmuştur,akü sarj cihazı ile sarj ettigim halde artık daha cabuk bitiyor,kısa zamanda değiştiririm.

[

bahadr
06.ubat.2017, 18:32
Bursa'da bir zj'yi gözüme kestirdim gibi. Bursa'da hangi usta / servise aracı kontrol ettirebilirim?

Selamlar..

Kadir
06.ubat.2017, 19:00
Bursa'da bir zj'yi gözüme kestirdim gibi. Bursa'da hangi usta / servise aracı kontrol ettirebilirim?

Selamlar..
Selam sana özelden yazdım bende bursada bi kaç araç göstermiştim işini iyi yapıyor

98 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8

bahadr
06.ubat.2017, 19:11
Çok teşekkürler..

noktaankyra
07.ubat.2017, 01:39
Merhabalar 95 Zj için şanzıman ve diferansiyel e 80/90 yağ konuldu doğru mudur? bu arada Antalya da yaşıyorum bugün arazi dönüşü yokuş inerken vitesi 2 ye aldım kompresör yapmadı sürtünme sesi geliyor ayrıca bir de dönüşler de direksiyonda vuruntu kasma sesi geliyor fikri olan var mı bütün moralim bozuldu

mjz66
08.ubat.2017, 03:19
Merhabalar 95 Zj için şanzıman ve diferansiyel e 80/90 yağ konuldu doğru mudur? bu arada Antalya da yaşıyorum bugün arazi dönüşü yokuş inerken vitesi 2 ye aldım kompresör yapmadı sürtünme sesi geliyor ayrıca bir de dönüşler de direksiyonda vuruntu kasma sesi geliyor fikri olan var mı bütün moralim bozuldu

Sevgili Mert; geçmiş olsun şanzıman da bişeyler var belli...türbünden şüphelendim şimdilik o ses için!
Ayrıca dönüşlerdeki sesi aç biraz bize...direksiyon tam sol ya da sağ, kalkış yaparken kasıyor mu araç? Taak diye bir ses geliyor mu, ya da takır takır gibi yürürken...?

noktaankyra
08.ubat.2017, 09:17
Sevgili Mert; geçmiş olsun şanzıman da bişeyler var belli...türbünden şüphelendim şimdilik o ses için!
Ayrıca dönüşlerdeki sesi aç biraz bize...direksiyon tam sol ya da sağ, kalkış yaparken kasıyor mu araç? Taak diye bir ses geliyor mu, ya da takır takır gibi yürürken...?

Tekrar merhaba dönüşlerde direksiyon yarım turu geçtiğin de seri bi şekilde tak tak tak ... diye vurma oluyor. Gaz pedalında bile hissedebiliyorum. Kalkış gidiş ve fren de yok

mjz66
09.ubat.2017, 01:50
Tekrar merhaba dönüşlerde direksiyon yarım turu geçtiğin de seri bi şekilde tak tak tak ... diye vurma oluyor. Gaz pedalında bile hissedebiliyorum. Kalkış gidiş ve fren de yok

Ön diferansiyel'de sorun! İstavroz kutusu dağılmak üzere olabilir acil baktır derim...

noktaankyra
09.ubat.2017, 01:51
Ön diferansiyel'de sorun! İstavroz kutusu dağılmak üzere olabilir acil baktır derim...

Kitlenmiş istavrozların ikisi de değişti hem ses gitti hem vurma bakalım önümüzde ki günlerde göreceğiz

leone1907
13.ubat.2017, 18:12
merhaba
1995 zj ltd sahibi olarak aranıza katıldım, bazı sorularım olacak yardımcı olur musunuz?
1-tavandaki lambalardan iki tanesi yok,bunlar nereden bulurum
2-tavandaki yol bilgisayarında hiç görüntü yok,sıradan bir elektrikçi bunu çözer mi servise mi gitmem lazım
3-arızaları gösteren ekran çalışıyordu ama onda da görüntü gitti,nasıl çözerim
4-bu araçta normal lpg var sıralıya geçmek faydalı olur mu
teşekkürler

Han Solo
15.ubat.2017, 01:30
merhaba
1995 zj ltd sahibi olarak aranıza katıldım, bazı sorularım olacak yardımcı olur musunuz?
1-tavandaki lambalardan iki tanesi yok,bunlar nereden bulurum
2-tavandaki yol bilgisayarında hiç görüntü yok,sıradan bir elektrikçi bunu çözer mi servise mi gitmem lazım
3-arızaları gösteren ekran çalışıyordu ama onda da görüntü gitti,nasıl çözerim
4-bu araçta normal lpg var sıralıya geçmek faydalı olur mu
teşekkürler

hangi tavan lambaları yok ampul mu eksik sadece yoksa kasasıyla mı yok

tavan bilgisayarı için elektrikçiye gideceksen eyvahlar olsun. önce bi indir bak bakalım sokete elektrik geliyor mu elektrik geliyorsa tavan ünitesinin içine bak leğimlerde kablolar kopma kırılma var mı eğer varsa onarım yoluna gidilebilir. bu arada ne renk tavan ünitesi gri renk ise bende 1 tane olacaktı depoya bakmam lazım
arızaları gösteren alttaki vic ekranı gittiyse su almış oksitlenmiştir yada leğim hatası vardır o ekranı söküp elektrikçiye gidebilirsin bak

normal lpg tüketim performans nasıl herşe normalse neden sıralıya geçeceksin ki... tankın son kullanım tarihi gelmemiş olsun yeter

leone1907
16.ubat.2017, 17:42
hangi tavan lambaları yok ampul mu eksik sadece yoksa kasasıyla mı yok

tavan bilgisayarı için elektrikçiye gideceksen eyvahlar olsun. önce bi indir bak bakalım sokete elektrik geliyor mu elektrik geliyorsa tavan ünitesinin içine bak leğimlerde kablolar kopma kırılma var mı eğer varsa onarım yoluna gidilebilir. bu arada ne renk tavan ünitesi gri renk ise bende 1 tane olacaktı depoya bakmam lazım
arızaları gösteren alttaki vic ekranı gittiyse su almış oksitlenmiştir yada leğim hatası vardır o ekranı söküp elektrikçiye gidebilirsin bak

normal lpg tüketim performans nasıl herşe normalse neden sıralıya geçeceksin ki... tankın son kullanım tarihi gelmemiş olsun yeter

valla ampul yok kasanın durumu da bu,dokununca içeri doğru giriyor, üniteyi nasıl sökerim vida falan göremiyorum.
alttaki vic genelde çalışıyor bazen kapanıyor ama görüntü varkende sadece solda arızaları sağda yanıp sönerek tarihi gösteriyor, düğmeler işlemiyor, orjinal teyp yok diye midir.

2458
2459

GC2013
16.ubat.2017, 19:20
Lambalardan bende var, özelden adres yazarsanız gönderirim.

degrente
16.ubat.2017, 19:56
Ben tavan lambalarını söküp led yaptım hem aracın içi daha aydınlık oldu hemde tüm ışıklar açık kalsa dahi aküyü bitirmiyor. Bence bunu bir düşünün

degrente
16.ubat.2017, 19:58
Tavan lambalarının kapakları tırnaklı hemen çıkıyor iç lambalarda geçmeli eğer led düşünmezseniz bir tanesini söküp ampulleri araştırın ama ampullerin yerine led daha aydınlık yaptı

leone1907
16.ubat.2017, 21:47
Tavan lambalarının kapakları tırnaklı hemen çıkıyor iç lambalarda geçmeli eğer led düşünmezseniz bir tanesini söküp ampulleri araştırın ama ampullerin yerine led daha aydınlık yaptı

bir fotoğraf var mı, merak ettim?

dreamer98
17.ubat.2017, 22:20
Merhaba, biten akümü değiştirmek adına yeni akü tercihi yaptım ve bugün aracıma yeni akümü bağladım.ZJ 5.9 aracımın istenilen akü ölçülerine uygun olan ölçüde performansı yüksek Exide marka akü tercih ettim,daha önce yetkili servislerden birinden öğrendim şuan ellerinde olmasada ZJ gibi araçlarda önceki yıllarda mopar bulunamayınca Exide marka akü tercih etmişler ve o yuzden de bu markaya sıcak baktım.Özellikleride gayet iyi.Akünün modeli şu:
Exide Premium Carbon Boost 12V 77Ah 760CCA ve fiyatıda bence uygun.Umarım üründen ilerleyen zamanlarda da memnun kalırım.

http://www.exide.com/gb/en/product-solutions/transportation/product/exide-premium-carbon-boost.aspx

bahadr
20.ubat.2017, 16:29
Ankara'daki arkadaşlar hangi servislere götürüyor araçlarını? Tüm tavsiyelerinize açığım..

Selamlar..

MUHTEŞEM26
20.ubat.2017, 19:20
Ankara'daki arkadaşlar hangi servislere götürüyor araçlarını? Tüm tavsiyelerinize açığım..

Selamlar..

özelden yazdım bahadır

cyberkesh
23.ubat.2017, 20:55
Flowmaster taktırdıktan sonra haliyle bi miktar daha gaza basarak kullanmaya başladım :D bundan sebep bazen yanık kokusu geliyor kullanırken,takarken düzgün takamadıklarındanmıdır yoksa sıkıntı bende mi çok mu basıyorum :D egzozcuya götürüp kontrol ettirsem mi :confused:

KARADAG
23.ubat.2017, 21:35
Flowmaster taktırdıktan sonra haliyle bi miktar daha gaza basarak kullanmaya başladım :D bundan sebep bazen yanık kokusu geliyor kullanırken,takarken düzgün takamadıklarındanmıdır yoksa sıkıntı bende mi çok mu basıyorum :D egzozcuya götürüp kontrol ettirsem mi :confused:
Oguzhan flowmaster üzerindeki boya belirli bir süre yanık kokusu verecektir.ancak şunuda bir kontrol et.motor külbütör kapağı yağ sızdırıyor ve bu sızan yağ manifolda akıyorsa sıcak manifold yağı yakacak ve havalandırma kanalından içeri yağ kokusu verecektir.böyle bir durum olmadığından da emin ol...

HTC One A9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cyberkesh
23.ubat.2017, 22:06
Oguzhan flowmaster üzerindeki boya belirli bir süre yanık kokusu verecektir.ancak şunuda bir kontrol et.motor külbütör kapağı yağ sızdırıyor ve bu sızan yağ manifolda akıyorsa sıcak manifold yağı yakacak ve havalandırma kanalından içeri yağ kokusu verecektir.böyle bir durum olmadığından da emin ol...

HTC One A9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anladım hocam 2 gündür kafaya takıyodum :) neden olur diye,bahsettiğin diğer durumu da haftasonu bir kontrol edeyim aklımda soru işareti kalmasın teşekkür ederim cevap için

ukymk55
24.ubat.2017, 07:53
Anladım hocam 2 gündür kafaya takıyodum :) neden olur diye,bahsettiğin diğer durumu da haftasonu bir kontrol edeyim aklımda soru işareti kalmasın teşekkür ederim cevap için

Ben fm taktırdığımın ikinci günü aracın altından dumanlar ve kokular yükselmeye başlamıştı.
Sonra bunun yeeni egsoz olduğunu anladım. koku sebebi budur muhtemelen

Ben fm taktırdığımın ikinci günü aracın altından dumanlar ve kokular yükselmeye başlamıştı.

archway
24.ubat.2017, 11:01

Yükseltme ne oldu :))

cyberkesh
24.ubat.2017, 20:19

Bende yakacağım sandım bi yerlerini hocam :D ne kadar süre sonra geçiyor o yanık kokusu olmazsa geçene kadar sıkıştırmayım pek :D

cyberkesh
24.ubat.2017, 20:25
Yükseltme ne oldu :))

haahh abi takiptesin :D yaptıracağım bi şeyler de 2 inch get mi olur artık 3.5 kit mi olur bide biraz daha kaynağa ihtiyacım var :D onu bekliyorum :D mart ayında bişeyler olabilir :D

archway
25.ubat.2017, 07:50
haahh abi takiptesin :D yaptıracağım bi şeyler de 2 inch get mi olur artık 3.5 kit mi olur bide biraz daha kaynağa ihtiyacım var :D onu bekliyorum :D mart ayında bişeyler olabilir :D

Sende benim gibi standart binicen anlaşılan :)

cyberkesh
25.ubat.2017, 08:43
Sende benim gibi standart binicen anlaşılan :)

Bendeki bu kararsızlıkla bakarsın seneye satar 5.9 alırım :D :D işin şakası bi tarafa ustamın bi uygulaması var bilmiyorum deneyen oldumu burda zj lerin ön yaylar arkalara göre daha uzunmuş onları söker arkalara takarız önlere de 2 inch get koyarız o şekilde 31 lastik sığıyor dedi yaptığı arabaları bi ara gidip inceleyeceğim ona göre karar vericem de bi gidemedim içime sinmezse yine 2 inch get taktırırım :D ama yapıcam bunu kararlıyım abi :D

ycankes
25.ubat.2017, 16:34
Bendeki bu kararsızlıkla bakarsın seneye satar 5.9 alırım :D :D işin şakası bi tarafa ustamın bi uygulaması var bilmiyorum deneyen oldumu burda zj lerin ön yaylar arkalara göre daha uzunmuş onları söker arkalara takarız önlere de 2 inch get koyarız o şekilde 31 lastik sığıyor dedi yaptığı arabaları bi ara gidip inceleyeceğim ona göre karar vericem de bi gidemedim içime sinmezse yine 2 inch get taktırırım :D ama yapıcam bunu kararlıyım abi :D

3.5" kit takılırken yapılan işlem bu. Budget kit diye geçer ismi. Ustanızın dediği sağlıklı bir iş değil. 3.5"kitede 33"e kadar lastik takılıyor diye biliyorum. Yanlışsam düzeltirler.

cyberkesh
25.ubat.2017, 17:11
3.5" kit takılırken yapılan işlem bu. Budget kit diye geçer ismi. Ustanızın dediği sağlıklı bir iş değil. 3.5"kitede 33"e kadar lastik takılıyor diye biliyorum. Yanlışsam düzeltirler.

Doğrudur hocam, belki o da sizin bahsettiğiniz gibi anlatmıştır da benim aklımda yarım yamalak bunlar kalmış, zaten 3.5" bana fazla bile aslına bakarsan, ama bakım için gittiğimde bi konuşacağım yinede olmadı 2" get 245 75 16 bf yapar geçerim diye düşünüyorum öyle çok ağır arazi kullanımım olmayacak

leone1907
26.ubat.2017, 13:47
bu arıza tespit işlemi nasıl yapılıyor

https://www.youtube.com/watch?v=OjEXhu0WOr8

bahadr
06.Mart.2017, 20:25
Kalorifer radyatörü değiştiren oldu mu? Kalorifer çok az ısıtıyor. Bir de klima ön camdan buğuyu alamıyor. ikisi için de göğsün sökülmesi gerekiyor sanırım.
Tek endişem göğsün toplandıktan sonra orasından burasından ses gelmesi, tırnakların kırılması vs..

Ne tavsiye edersiniz?

GC2013
06.Mart.2017, 20:32
Kalorifer radyatörü değiştiren oldu mu? Kalorifer çok az ısıtıyor. Bir de klima ön camdan buğuyu alamıyor. ikisi için de göğsün sökülmesi gerekiyor sanırım.
Tek endişem göğsün toplandıktan sonra orasından burasından ses gelmesi, tırnakların kırılması vs..

Ne tavsiye edersiniz?

Her genç kızın başına gelecek. İyi birine söktürülecek ya da videoya bakarak teeek tek yapılacak:)))

bahadr
06.Mart.2017, 20:39
Her genç kızın başına gelecek. İyi birine söktürülecek ya da videoya bakarak teeek tek yapılacak:)))

O "iyi biri" kim, sorun bu =) Ankara'da bu işi yaptıran var mı?

Han Solo
06.Mart.2017, 21:15

Ne tavsiye edersiniz?

bahadır sanayide kalorifer temizliği yapan yerler vardır gir birine sistemi bir temizlesin önce ondan sonra gögüs sökmek gerekirse bakarsın ben 2 aracıma da yaptırdım kalorifer temizliğini tavsiye ederim mutlaka aynen ısıtmıyordu gaza fazla basınca sıcak veriyordu gazı kesince soğuyordu bi temizlik yaptık hamam gibi oldu ...

GC2013
06.Mart.2017, 21:59
bahadır sanayide kalorifer temizliği yapan yerler vardır gir birine sistemi bir temizlesin önce ondan sonra gögüs sökmek gerekirse bakarsın ben 2 aracıma da yaptırdım kalorifer temizliğini tavsiye ederim mutlaka aynen ısıtmıyordu gaza fazla basınca sıcak veriyordu gazı kesince soğuyordu bi temizlik yaptık hamam gibi oldu ...

Çok tıkalıysa açmak için fazla ilaç veriyorlar, bilene yaptırmak lazım, kalorifer halıda suyla elinde kalır vallah

ukymk55
07.Mart.2017, 07:53
Bizim bi arkadaş kalorifer radyatörünün içine porçozü bastı. sonrası hamam :):) bir kovanın içinden akvaryum pompasıyla radyatörün girişine basti suyu diğer taraftan tahliye etti.

Sizde radyatör temizleyicilerden birine gidip yaptırabilirsiniz. sonrası rahat.

Bizim bi arkadaş kalorifer radyatörünün içine porçozü bastı. sonrası hamam :):) bir kovanın içinden akvaryum pompasıyla radyatörün girişine basti suyu diğer taraftan tahliye etti.

Sizde radyatör temizleyicilerden birine gidip yaptırabilirsiniz. sonrası rahat.

leone1907
07.Mart.2017, 15:27
kalörifer fan sesini nasıl çözerim, en düşük devirde bile sesli.
birde arka cam su atmıyor iğneyle açmayı denedim işe yaramadı,cam suyuna kireç çözücü koysam işe yarar mı

Han Solo
07.Mart.2017, 15:44
kalörifer fan sesini nasıl çözerim, en düşük devirde bile sesli.
birde arka cam su atmıyor iğneyle açmayı denedim işe yaramadı,cam suyuna kireç çözücü koysam işe yarar mı

hortumu su haznesinden sök hava tabancası ile hava tut bakalım arkadan hava çıkıyor mu

leone1907
07.Mart.2017, 19:28
bu arada lpg kit için ne önerirsiniz
bir çok yerden atiker gold önerisi aldım ama bir tane servis goldlar sizin araçta 3-5 ay sonra sorun çıkartıyor dedi

FuatD
07.Mart.2017, 20:55
bir çok yerden atiker gold önerisi aldım ama bir tane servis goldlar sizin araçta 3-5 ay sonra sorun çıkartıyor dedi

2 senedir kullanıyorum herhangi bir sorun çıkarmadı.

1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
2013 Jeep Compass MK49 2.0 Limited

Han Solo
07.Mart.2017, 22:41

1998 jeep 5.9 yaklaşık 10.000 km yi geçti
2005 chrysler sebring 2.7 11.000 km oldu

ikisine de 2016 yılında atiker gold taktırdım hiçbir sorun olmadı hatta daha bakıma bile götürmedim 10 bin olmuş ikiside götürmek lazıım...kadiiiiirrrrrrrr

leone1907
08.Mart.2017, 00:35
2 senedir kullanıyorum herhangi bir sorun çıkarmadı.

o halde servis kendine güvenemediği için sallamış :)
sizin 5,2nin benzin ve lpg tüketimi nasıl?

bahadr
08.Mart.2017, 00:57
Benim 5.2'de vikars diye bir markanin lpg kiti var. Komple değiştireceğim. Vikars ne:)
Bir yanim atiker diger yanim prins diyor. Fiyat/performans olarak atiker agir basiyor gibi.

cyberkesh
13.Mart.2017, 20:00
2" gete alternatif rough country 3.5" kit mi taksam diye düşünüyorum şu sıralar bu kiti taktığımız zaman alt düzende başka ekstra bişeyler değişecek mi şaft mafsallıya dönecek bi onu biliyorum mafsallıya çevirme işi masraflımı aşağı yukarı ne kadar tutar çok tutmazsa get taktırırsamda çevireyim diyorum :) birde rough country 3.5" takarsam jant değişmeden 32" lastik takabilirmiyiz acaba jantları değiştirmeden kurtarabilirmiyiz :D

kafamda deli sorular bu haftasonu bakalım ya 3.5" kit taktırıcam yada 2" get :D

GC2013
13.Mart.2017, 20:36
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170313/d45abf172104885efa6658829f7d012f.jpg

Ergun abi sağolsun:)

cyberkesh
13.Mart.2017, 20:55
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170313/d45abf172104885efa6658829f7d012f.jpg

Ergun abi sağolsun:)

Çok güzel oldu bu tablo sağolasın hocam, tabi ergun abi de sağolsun :D

tablodan anlaşılan baya bişey gerekiyor takarsak kiti :confused:

archway
14.Mart.2017, 07:58
Çok güzel oldu bu tablo sağolasın hocam, tabi ergun abi de sağolsun :D

tablodan anlaşılan baya bişey gerekiyor takarsak kiti :confused:

O yüzden en iyisi 2" get tak kafan rahat etsin istersen benim aracı kullan bir bak :)

leone1907
14.Mart.2017, 19:53
bu dönen ve sonra duran parça nedir, sürekli dönmesi ve durması normal mi?

https://youtu.be/AKjssx0tb2U

Kadir
14.Mart.2017, 19:56
bu dönen ve sonra duran parça nedir, sürekli dönmesi ve durması normal mi?

https://youtu.be/AKjssx0tb2U
Klima devreye giriyor :) korkucak bi durum yok

98 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.9 V8

leone1907
14.Mart.2017, 20:22
Klima devreye giriyor :) korkucak bi durum yok

insan bilmeyince tırsıyor :D

Kadir
14.Mart.2017, 21:31
insan bilmeyince tırsıyor :D
Alışırsın zamanla sende [emoji16]

cyberkesh
14.Mart.2017, 23:36
O yüzden en iyisi 2" get tak kafan rahat etsin istersen benim aracı kullan bir bak :)

Valla abi hala düşünüyorum şu 3.5" kiti :D gerçi ben düşünüp karar verene kadar muhtemelen az olan stokta biter mecbur get'e yönelerim :D sağolasın abi teklifin için senin mekan bana çok uzak :) benim ustanın 5.2'de de 245 75 16 2" get var olmazsa onla bi turlarım orjinal haline göre arabanın tepkilerinde çok değişiklik oldu mu, şaftın ötme durumu oldumu malum açısı biraz değişiyor

archway
15.Mart.2017, 07:44
Valla abi hala düşünüyorum şu 3.5" kiti :D gerçi ben düşünüp karar verene kadar muhtemelen az olan stokta biter mecbur get'e yönelerim :D sağolasın abi teklifin için senin mekan bana çok uzak :) benim ustanın 5.2'de de 245 75 16 2" get var olmazsa onla bi turlarım orjinal haline göre arabanın tepkilerinde çok değişiklik oldu mu, şaftın ötme durumu oldumu malum açısı biraz değişiyor

3.5" Kit ben bizim gruptaki arkadaşın aracına bindim uzun yolda sallıyor yani bana göre değil tek araç olunca 2" get yeter diye düşündüm.Şaft ta ötme yok şuan için sadece 90-100 km hız ile giderken fren yapınca araç sağa kayıyor bunu fark ettim ama yükselince tabi ayrı bir güzellik oldu :)

FuatD
15.Mart.2017, 08:57
3.5" Kit ben bizim gruptaki arkadaşın aracına bindim uzun yolda sallıyor yani bana göre değil tek araç olunca 2" get yeter diye düşündüm.Şaft ta ötme yok şuan için sadece 90-100 km hız ile giderken fren yapınca araç sağa kayıyor bunu fark ettim ama yükselince tabi ayrı bir güzellik oldu :)

Eee foto? Yıkamacıdan sonra mı göreceğiz? :)

archway
15.Mart.2017, 12:29
Eee foto? Yıkamacıdan sonra mı göreceğiz? :)

Kaptanım henüz lastik yok araba da parayı bulunca BF takıcam sonra foto yayınlıcam :) şimdiki lastikler ile küçük duruyor

FuatD
15.Mart.2017, 12:29
Kaptanım henüz lastik yok araba da parayı bulunca BF takıcam sonra foto yayınlıcam :) şimdiki lastikler ile küçük duruyor

[emoji1417][emoji16] bekliyoruz bakalım

2014 Jeep Compass MK49 2.0 Limited

cyberkesh
15.Mart.2017, 20:59

Sallasın abi sıkıntı yok :D ben pek takılmıyorum konfor bozulacak kısmına :)

Zaten muhtemelen alamayacağım 3.5" kiti ödemelerden biri mayıs sonuna kaldı :) mayıs sonunda da o kitin fiyatı artar mayısa kadar kendimi oyalamak için moonvisor cam rüzgarlığı filan takarım artık heralde :D daha iyi oldu belki böyle en azından sağını solunu çok kurcalamak gerkemiycek 2" get takarsam

GC2013
15.Mart.2017, 21:27
Sallasın abi sıkıntı yok :D ben pek takılmıyorum konfor bozulacak kısmına :)

Zaten muhtemelen alamayacağım 3.5" kiti ödemelerden biri mayıs sonuna kaldı :) mayıs sonunda da o kitin fiyatı artar mayısa kadar kendimi oyalamak için moonvisor cam rüzgarlığı filan takarım artık heralde :D daha iyi oldu belki böyle en azından sağını solunu çok kurcalamak gerkemiycek 2" get takarsam

Moonvisor için gövdede delik açıyorlar diye biliyorum, uzun vadede sıkıntı. Bir de çok rüzgar sesi yapar:)

cyberkesh
15.Mart.2017, 22:13
Moonvisor için gövdede delik açıyorlar diye biliyorum, uzun vadede sıkıntı. Bir de çok rüzgar sesi yapar:)

Buda mı gol değil abi :D bugün tam yıkım günü oldu bana ya :D niyeti bozdum kite giricem giremedim kite giremeyince lastik değiştiremiyoruz :D şimdi de moonvisor :D işin şakası bi yana delik açma olayı sağlıksızmış dediğin gibi abi onun yerine cam silikonuyla yapıştırıyolarmış bir gün filan hareketsiz bırakıyolarmış o şekilde oluyomuş sanırım cam silikonuyla,rüzgar sesi de olsun varsın artık zaten flowmaster yeterince ses yapıyo :D :D rüzgar sesini pek duymam heralde :p

cam rüzgarlığının bi olumsuzluğu var mı :D onuda takmiyim :D

GC2013
16.Mart.2017, 01:22
ZJ ye takmadım, orjinalliğini bozmamak için, bagajda 1 set var ama WJ de memnunum. Sadece dönüşlerde görüşü biraz etkiliyor ama ZJ de problem olmaz diye tahmin ediyorum

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170315/d82ac49c170bf4824625090c3b74b050.jpg

cyberkesh
16.Mart.2017, 19:20
ZJ ye takmadım, orjinalliğini bozmamak için, bagajda 1 set var ama WJ de memnunum. Sadece dönüşlerde görüşü biraz etkiliyor ama ZJ de problem olmaz diye tahmin ediyorum

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170315/d82ac49c170bf4824625090c3b74b050.jpg

Görüş açımı kapatacaksa oda kalsın bari abi :D dokunmuyorum arabaya bi süre :D wj'nin de maşallahı var bu arada jilet gibi duruyor :)

degrente
19.Mart.2017, 11:53
Hayırlı pazarlar, 5.9 için termik fan dönüşüm hakkında ne düşünürsünüz. Elektrikli fan offroad da içine çamur alması sebebiyle devamlı sorun çıkartıyor bu 3 oldu değiştirdim şimdi ustam bunun için tek çözüm termik diyor değişim yapalım kökünden çöz sorunu diyor. Fikirleriniz nedir. Teşekkürler

mjz66
19.Mart.2017, 14:58
Hayırlı pazarlar, 5.9 için termik fan dönüşüm hakkında ne düşünürsünüz. Elektrikli fan offroad da içine çamur alması sebebiyle devamlı sorun çıkartıyor bu 3 oldu değiştirdim şimdi ustam bunun için tek çözüm termik diyor değişim yapalım kökünden çöz sorunu diyor. Fikirleriniz nedir. Teşekkürler

Dayanıklı malzemeden imal edilmiş, orjinal olmak kaydıyla!!!...fan termiği bence hala en iyi soğutma sistemidir bizim araçlar için👍

kuzeyli
28.Mart.2017, 16:18
ZJ aracların renk kodları arac üstünde bir yerde yazıyormu? Bilgisi olan varmı? Teşekkürler.

Han Solo
28.Mart.2017, 16:37
ZJ aracların renk kodları arac üstünde bir yerde yazıyormu? Bilgisi olan varmı? Teşekkürler.

ön kaputun altında perçinli plakada yazıyor

FuatD
28.Mart.2017, 17:06

Şoför kapısındaki etikette yazar.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170328/75343bc25b5dda7c122f857dd95052a8.jpg

kuzeyli
29.Mart.2017, 13:57
ön kaputun altında perçinli plakada yazıyor

Mert, teşekkür ederim.

Şoför kapısındaki etikette yazar.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170328/75343bc25b5dda7c122f857dd95052a8.jpg

Fuat bey, teşekkür ederim.

onur746
31.Mart.2017, 11:47
Arkadaşlar 96 model zj aracım benzin deposu kapağının kilit kısmı yok,buna uyumlu bir kilitli benzin deposu kapağı varmı bildiğiniz,hangi araçlarınki uyar?

FuatD
31.Mart.2017, 12:06
Arkadaşlar 96 model zj aracım benzin deposu kapağının kilit kısmı yok,buna uyumlu bir kilitli benzin deposu kapağı varmı bildiğiniz,hangi araçlarınki uyar?

Ben Ebay'den şöyle bir şey almıştım;

https://www.ebay.com/itm/252615667817

Bizim parçacılarda da olabilir.

cyberkesh
01.Nisan.2017, 12:39
Bu sabah binmeden önce paspasları bi silkeleyim diye kaldırınca sürücü tarafında bi ıslaklık farkettim neyden sebep orası ıslanmış olabilir acaba :confused:

Kadir
01.Nisan.2017, 13:06
Bu sabah binmeden önce paspasları bi silkeleyim diye kaldırınca sürücü tarafında bi ıslaklık farkettim neyden sebep orası ıslanmış olabilir acaba :confused:
Klima tahliye hortumun tıkanmış olabilir eğer aratırsan forumda bulabilirsin çözümünü

FuatD
01.Nisan.2017, 13:08
Klima tahliye hortumun tıkanmış olabilir eğer aratırsan forumda bulabilirsin çözümünü

Kadir sürücü tarafı demiş arkadaş, klima tahliyesi yolcu tarafını ıslatıyor.

Sunroof gideri tıkanmış olabilir ya da sol üstten arkaya giden cam yıkama hortumu bir noktadan yırtılmış olabilir.

Kadir
01.Nisan.2017, 13:14

Sunroof gideri tıkanmış olabilir ya da sol üstten arkaya giden cam yıkama hortumu bir noktadan yırtılmış olabilir.

Doğru söylüyorsun abi bu arada araçta zj değil sanırım

1998 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.9 V8

cyberkesh
01.Nisan.2017, 13:52
Doğru söylüyorsun abi bu arada araçta zj değil sanırım

Araç zj hocam profil fotosu yanıltmasın :)

cyberkesh
01.Nisan.2017, 13:59

Bi kontrol edeyim abi sağol bana da nedense sunroof gibi geliyor arabada tek tırstığım yer o sunroof :) gerçi kullanmıyorum tırnaklarından biri kırık diye ama

mjz66
01.Nisan.2017, 14:34
Bi kontrol edeyim abi sağol bana da nedense sunroof gibi geliyor arabada tek tırstığım yer o sunroof :) gerçi kullanmıyorum tırnaklarından biri kırık diye ama
Ondan alıyor zaten suyu:) tam oturmuyor yerine sunroof...sol ön delik de tıkanmıştır

cyberkesh
01.Nisan.2017, 15:22
Ondan alıyor zaten suyu:) tam oturmuyor yerine sunroof...sol ön delik de tıkanmıştır

Hadi ya :) korktuğum başıma geldi o zaman :D zor bulunan bişey mi bu tırnaklar hocam hemen icabına bakayım :)

FuatD
01.Nisan.2017, 15:52
Hadi ya :) korktuğum başıma geldi o zaman :D zor bulunan bişey mi bu tırnaklar hocam hemen icabına bakayım :)

Mert bulmuştu onunla bir konuş istersen.

cyberkesh
01.Nisan.2017, 17:09
Mert bulmuştu onunla bir konuş istersen.

Tamamdır abi mesaj atayım bakalım, sağolasın

mjz66
01.Nisan.2017, 17:29
Tamamdır abi mesaj atayım bakalım, sağolasın
Aynen👍 Mert bilir o işi

Kadir
01.Nisan.2017, 17:48
Aynen👍 Mert bilir o işi

Sunroof başkanı :)

Han Solo
03.Nisan.2017, 18:25
https://www.youtube.com/watch?v=wVTTIsDv6e0

GC2013
03.Nisan.2017, 18:47
Tavani hallettin demek, super

cyberkesh
04.Nisan.2017, 00:53
Ne kadar güzel çalışan bi sunroof :D benim sunroof'tada ileri gerilerde problem yokta yukarı aşağı açıp kapayınca tam oturmuyor işte geçen gün şans eseri tam oturtabildim ondan beri açmıyorum artık :D

egemenyuksel
04.Nisan.2017, 15:46

Merhabalar Cenk bey sanırsam bende maslakta o karar aşamasında ordaydım sizi simayen hatırlıyorum. Benimde 5.9 fan sorunum oldu ve şimdilik fan motoru kömürlerini değiştirerek hallettim. Ancak banada termik ve kasnaktan fan olayına geçmem tavsiye edildi. Zira aracım rölantideyken yani trafikteyken fan devri motora soğutmaya yetecek mi yada bu dönüşümün herhangi bir örneği varmı karar veremediğimden şimdilik böyle idare ediyorum. Bu arada birde 5.2 fan kasnağı bulamamıştım tabi. Size sorum siz bu dönüşümü gerçekleştirdiniz mi? Su an durum hararet nedir? Sayın "Beatrix" sizlerinde varsa bu konuda yorumunuzu alabilir miyim. İlgi gösterir cevap yazarsanız çok minnettar olurum iyi günler dilerim.

Egemen Yüksel

degrente
04.Nisan.2017, 16:02
Merhabalar Cenk bey sanırsam bende maslakta o karar aşamasında ordaydım sizi simayen hatırlıyorum. Benimde 5.9 fan sorunum oldu ve şimdilik fan motoru kömürlerini değiştirerek hallettim. Ancak banada termik ve kasnaktan fan olayına geçmem tavsiye edildi. Zira aracım rölantideyken yani trafikteyken fan devri motora soğutmaya yetecek mi yada bu dönüşümün herhangi bir örneği varmı karar veremediğimden şimdilik böyle idare ediyorum. Bu arada birde 5.2 fan kasnağı bulamamıştım tabi. Size sorum siz bu dönüşümü gerçekleştirdiniz mi? Su an durum hararet nedir? Sayın "Beatrix" sizlerinde varsa bu konuda yorumunuzu alabilir miyim. İlgi gösterir cevap yazarsanız çok minnettar olurum iyi günler dilerim.

Egemen Yüksel

Değişim gerçekleşti ve sonrası 91 dereceyi bile görmez oldu. Yoğun ve dur kalk trafiktede sonuç aynı ben çok memnun kaldım. Tavsiye ederim

bahadr
04.Nisan.2017, 18:38
Merhaba arkadaşlar,

Bugün araç boşta iken arazı şanzımanını "low" pozisyonuna aldım. Önce boşa sonra low'a. vitese aldığımda arazi kolu yerinden attı. Bir kaç kere denedim, her defasında vitesi boşa alarak "low"a geçirdim. Sonunda vitese geçti.
Sizce sebep ne olabilir? Hangi kötü haberin ayak sesleri?

KARADAG
04.Nisan.2017, 18:44
Merhaba arkadaşlar,

Bugün araç boşta iken arazı şanzımanını "low" pozisyonuna aldım. Önce boşa sonra low'a. vitese aldığımda arazi kolu yerinden attı. Bir kaç kere denedim, her defasında vitesi boşa alarak "low"a geçirdim. Sonunda vitese geçti.
Sizce sebep ne olabilir? Hangi kötü haberin ayak sesleri?
Uzun süre kullanılmayan arazi sanzimani zincir ayarı gerekli yağ değişimi de iyi olur

egemenyuksel
04.Nisan.2017, 20:31
Değişim gerçekleşti ve sonrası 91 dereceyi bile görmez oldu. Yoğun ve dur kalk trafiktede sonuç aynı ben çok memnun kaldım. Tavsiye ederim

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ne kadara mal oldu acaba? Birde 5.2 fan davlumbazı bulabildiniz mi? Bir korkumda aracı satarken vs. kaputu açtığınızda bu 5.2 motoru demeseler. :)

Saygılar.

degrente
04.Nisan.2017, 20:52
Davlunbazı çıkma bulduk fiyat konusunda net rakam veremiyeceğim çünkü aynı anda monifolt contaları ve saplamaları, silindir kapak contası, fren bakımları beraber yapıldı. Hepsi toplam 1600 tl tuttu. Ama tek termiğe çevirme aşağı yukarı 600 tl gibi olacak

degrente
04.Nisan.2017, 20:54
Bu arada aracı 5.2 zannedene ruhsatı gösterin birde kullandırın gücü hissetsin yeter[emoji23][emoji23]

egemenyuksel
04.Nisan.2017, 21:01
Davlunbazı çıkma bulduk fiyat konusunda net rakam veremiyeceğim çünkü aynı anda monifolt contaları ve saplamaları, silindir kapak contası, fren bakımları beraber yapıldı. Hepsi toplam 1600 tl tuttu. Ama tek termiğe çevirme aşağı yukarı 600 tl gibi olacak

Bilgiler için çok teşekkürler.