Orijinalini görmek için tıklayınız : ZJ hakkında sormak istediklerimiz
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
ukymk55
05.Nisan.2017, 08:56
Merhaba arkadaÅŸlar,
Bugün araç boşta iken arazı şanzımanını "low" pozisyonuna aldım. Önce boşa sonra low'a. vitese aldığımda arazi kolu yerinden attı. Bir kaç kere denedim, her defasında vitesi boşa alarak "low"a geçirdim. Sonunda vitese geçti.
Sizce sebep ne olabilir? Hangi kötü haberin ayak sesleri?
Arazi vitesi kolunu nazikçe değilde Hharrst diye güçlü bir şekilde çekin kendinize. Tam oturmazsa yerinden atması normaldir.
noktaankyra
06.Nisan.2017, 01:50
Merhaba abilerim, 5,2 Zj mde uzun süredir çözemediğim bi rölanti problemi var. Özellikle araç sıcakken çalıştığında bi anda rölanti 1200 2000 arası çıkıp iniyor(sürekli).Frene bastığım halde gitmeye çalışıyor yani gazlıyor kendini. Bugün 5km boyunca yaptı bunu. Bujilerden olduğunu söylediler ama saçma geldi. Var mıdır bilgisi olan? Teşekkürler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
KARADAG
06.Nisan.2017, 09:45
boğaz kelebeği temizlenmeli, rolanti sensörü kontrol edilmeli, gaz teline bir bak paslanmış olup ara ara sıkışıyor olabilir, alternatör saçmalıyor olabilir.
Kadir
07.Nisan.2017, 10:48
Bunlara ek olarak tps sensörünü de mutlaka kontrol et
1998 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.9 V8
noktaankyra
07.Nisan.2017, 18:17
boğaz kelebeği temizlenmeli, rolanti sensörü kontrol edilmeli, gaz teline bir bak paslanmış olup ara ara sıkışıyor olabilir, alternatör saçmalıyor olabilir.
Bu dediğim olaylar benzin de olmuyor yalnız
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yücesoy
08.Nisan.2017, 10:10
Selam
bende 95 zj var 5.2 96 veya 98 modellerin ön ve arka tamponları benim arabaya uyarmı,Zaten boyatıcam yenilesemmi acaba diye düşünüyorum.
Kadir
09.Nisan.2017, 16:26
Selam
bende 95 zj var 5.2 96 veya 98 modellerin ön ve arka tamponları benim arabaya uyarmı,Zaten boyatıcam yenilesemmi acaba diye düşünüyorum.
96 98 kasaya uymaz azda olsa fark var
HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yücesoy
10.Nisan.2017, 09:20
teşekkür ederim
yücesoy
10.Nisan.2017, 13:56
Arkadaşlar selam bey Yücel
1995 zj 5.2'ye yeni sahip oldum,Aracın belli başlı sıkıntıları var,aracım motoru soğukken ilk çalıştırdığımda süreki olarak ayağınızı gazdan çektiğinizde rolanti 0'a düşüyor ve motor stop ediyor yaklaşık on dakika böyle devam ediyor sebebi ne olabilir.Araç motoru yediği için yaklaşık 4 ay önce ankadara chrysler servisinde 8000 TL Harcanarak motoru yapılmış ama yürür aksamında çok problem var.Eğilip ön takıma baktığımda burç ve lastiklerin hepsi parçalanmış bunların yenisi ile değişmesi gerekiyor bunların hepsi bir arada tamir takımı varmı ve ne olarak aramalıyım?
zj hakkında sormak istediklerimiz başlığı altındaki konuların 55.sayfasına kadar okudum ve okumaya devam ediyorum.Kocaelide yaşıyorum ama işim icabı sürekli istanbula geliyorum tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı bir yedek parçacı varmı.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
Han Solo
10.Nisan.2017, 16:40
1995 zj 5.2'ye yeni sahip oldum,Aracın belli başlı sıkıntıları var,aracım motoru soğukken ilk çalıştırdığımda süreki olarak ayağınızı gazdan çektiğinizde rolanti 0'a düşüyor ve motor stop ediyor yaklaşık on dakika böyle devam ediyor sebebi ne olabilir.Araç motoru yediği için yaklaşık 4 ay önce ankadara chrysler servisinde 8000 TL Harcanarak motoru yapılmış ama yürür aksamında çok problem var.Eğilip ön takıma baktığımda burç ve lastiklerin hepsi parçalanmış bunların yenisi ile değişmesi gerekiyor bunların hepsi bir arada tamir takımı varmı ve ne olarak aramalıyım?
zj hakkında sormak istediklerimiz başlığı altındaki konuların 55.sayfasına kadar okudum ve okumaya devam ediyorum.Kocaelide yaşıyorum ama işim icabı sürekli istanbula geliyorum tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı bir yedek parçacı varmı.
burçlar set olarak tek tek satılıyor birçok parçacıda var . tanesi 50 tl civarı ankarada da bulursun rahatlıkla zaten konya kayseri gibi bir yerde imalat yapıyorlarmış.
mjz66
10.Nisan.2017, 16:58
Lpg var mı aracında Yücel?
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yücesoy
10.Nisan.2017, 17:40
Lpg var hocam
mjz66
10.Nisan.2017, 18:14
Lpg var hocam
Sıfır motora lpg mi takmışlar hemen? Ya da sen mi taktırdın? Nasıl bir kit uygulandı...doğru yapıldı mı ya da yapılmış mı?
yücesoy
10.Nisan.2017, 22:19
valla hocam yapılan işten bende bişey anlamadım,acaba lpg den kaynaklımı diye düşünerek aracı benzinde çalıştırıyorum yine aynı sıkıntı devam ediyor.oksijen sensörünü değiştirsemmi veya benzin pompası mı
mjz66
10.Nisan.2017, 23:16
valla hocam yapılan işten bende bişey anlamadım,acaba lpg den kaynaklımı diye düşünerek aracı benzinde çalıştırıyorum yine aynı sıkıntı devam ediyor.oksijen sensörünü değiştirsemmi veya benzin pompası mı
Herşey olabilir! İyi ustan var mı?
KARADAG
10.Nisan.2017, 23:45
Bence krank sensoru gibi.Yeni yapilan motorda lpg kullanmamaniz daha dogru olur bir muddet benzinde kullaniniz rodaj donemini atlatana kadar.kisa devre yapan elemanlar varmi mutlaka kontrol ettiriniz.beyin arizasi da olabilir.ancak ilk soyledigime ivedi baktiriniz(krank sensoru)
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yücesoy
11.Nisan.2017, 10:22
yok hocam ne ustası arabanın benzin ayarını yaptıracak adam bulamadım kocaeli sanayide,inanmazsınız tır'a yükleyip ankaraya gönderdim ayar yapıldı.bu sensörlerin tamamını nereden temin edebilirim?
Saygılar
yücesoy
11.Nisan.2017, 10:24
zaten lpg işini sevmiyorum,Arabada bomba var,Önceki xj aracımıda özellikle hiç lpg takılmamış araç almıştım.Gaz var ama kullanmıyorum hatta uzun yol yapabilirsem gazı bitirip birdaha gaz almıycam.
yücesoy
11.Nisan.2017, 10:26
İstanbulda uygun parça alacağım biyer varmı paylaşırmısınız lütfen.
mjz66
11.Nisan.2017, 11:16
İstanbulda uygun parça alacağım biyer varmı paylaşırmısınız lütfen.
05324568561 beni ara istersen akşam üzerine doğru, hallederiz var tabi
yücesoy
11.Nisan.2017, 13:54
levent hocam,ersin hocam saÄŸolun
bahadr
11.Nisan.2017, 14:20
Kapi pimlerini ve burclarini nereden bulabiliriz? Kapilar sallaniyor. Degistireyim diyorum. Dorman'in pim ve burtan olusan kiti var, bundan mi almak lazim? Door hinge kit diye geciyor.
Han Solo
11.Nisan.2017, 18:24
Kapi pimlerini ve burclarini nereden bulabiliriz? Kapilar sallaniyor. Degistireyim diyorum. Dorman'in pim ve burtan olusan kiti var, bundan mi almak lazim? Door hinge kit diye geciyor.
al bi dene bence eskisinden iyidir kesinlikle
yücesoy
15.Nisan.2017, 13:59
ArkadaÅŸlar selam
Gözümü karartıp perşembe günü 1 adet oksijen sensörü 1 adet krank sensörü aldım,Hazır boğazıda söküp tps ve map sensörüne vd40 sıkıp daha sonra hava tutarak temizledik,Araçtaki lpg beyni tam sökülmesi gereken yere geldiğinden krank sensörünü takmakta baya zorlandık tekrar tüm söktüklerimizi geri takarak topladık zaten işleme başlamadan önce akü kutup başını sökmüştük tekrar takıp aracı çalıştırdık ama tam bi felaket,Motordan abuk sabuk sesler geliyo sürekli stop ediyor ayağınızı gazda tuttuğunuzda devir saati sürekli aşağı yukarı gidip geliyo motor gaz yemiyo.
acaba tps sensörünü temizlemekle hatamı ettim yardım edin lütfen.
atmaca08
15.Nisan.2017, 21:25
ArkadaÅŸlar selam
Gözümü karartıp perşembe günü 1 adet oksijen sensörü 1 adet krank sensörü aldım,Hazır boğazıda söküp tps ve map sensörüne vd40 sıkıp daha sonra hava tutarak temizledik,Araçtaki lpg beyni tam sökülmesi gereken yere geldiğinden krank sensörünü takmakta baya zorlandık tekrar tüm söktüklerimizi geri takarak topladık zaten işleme başlamadan önce akü kutup başını sökmüştük tekrar takıp aracı çalıştırdık ama tam bi felaket,Motordan abuk sabuk sesler geliyo sürekli stop ediyor ayağınızı gazda tuttuğunuzda devir saati sürekli aşağı yukarı gidip geliyo motor gaz yemiyo.
al bennde de o okadar oksijen senörleri 2 side arızalıyı kablo sokuk geziyordum fakat kime sorduysam bütün markalar modeller yanı işi yapıyor tek farkı kalite ve araca göre kablo soketi ile gelmesi malum 350 - 400 amerikan malı denso yada bosh yurtdısı alsan bile beklemesi var gittik bizimkine benzeyen 4 kablolul 100 liralık sensörlerden aldık herşeyi aynı kablo renkleri farklıydı onu internetten bakarak ilgili kablolo ucları araçtan gelen voltaja göre taktık aracı çalıştırıyoruz araç sapıttı devir yükseliyot düşüyor stop ediyor gaz yemiyor 1 aydır sensörsüz geziyorduk beyin algılayamadımı diye suanda kutup baslarını söktüm birbirine deydirdim 1-2 saat beklicem sonra tekrar denicem yine aynısı olursa soketleri sokup problemi çözmeye bakacaz
GC2013
16.Nisan.2017, 09:09
Oksijen sensoru sorun. Orjinalden uzaklasinca bu arabalarin sensorlerinde, sorun basliyor maalesef arkadaslar. O yuzden almasi kolay binmesi zor yani masrafli.[emoji848][emoji849][emoji17]
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
y-bsungur
16.Nisan.2017, 23:26
ArkadaÅŸlar selam
Ahhhh güzel kardeşim ahhh neden sormadan etmeden böyle şeyler yaptınki ..bu sana ciddi maliyetli olarak geri dönecek ..
y-bsungur
16.Nisan.2017, 23:29
al bennde de o okadar oksijen senörleri 2 side arızalıyı kablo sokuk geziyordum fakat kime sorduysam bütün markalar modeller yanı işi yapıyor tek farkı kalite ve araca göre kablo soketi ile gelmesi malum 350 - 400 amerikan malı denso yada bosh yurtdısı alsan bile beklemesi var gittik bizimkine benzeyen 4 kablolul 100 liralık sensörlerden aldık herşeyi aynı kablo renkleri farklıydı onu internetten bakarak ilgili kablolo ucları araçtan gelen voltaja göre taktık aracı çalıştırıyoruz araç sapıttı devir yükseliyot düşüyor stop ediyor gaz yemiyor 1 aydır sensörsüz geziyorduk beyin algılayamadımı diye suanda kutup baslarını söktüm birbirine deydirdim 1-2 saat beklicem sonra tekrar denicem yine aynısı olursa soketleri sokup problemi çözmeye bakacaz
öyle her sensor birbirinin yerine uysaydı ne gerek vardı parça numarasına filan ..zj veya bir başka araç hiç bir elektronik parça şayet aynı parça numarası veya muadili degilse çalışmaz ..ugraşma boşuna.
atmaca08
17.Nisan.2017, 09:57
öyle her sensor birbirinin yerine uysaydı ne gerek vardı parça numarasına filan ..zj veya bir başka araç hiç bir elektronik parça şayet aynı parça numarası veya muadili degilse çalışmaz ..ugraşma boşuna.
anlıyorum da oksijen sensörü 4 kablolu olanların cogu aynı görevi yapıyor sadece soket yapıları ve hava delikleri yerleri farklı diye kime sorsam o şekilde söyledi
ahimrek
17.Nisan.2017, 10:26
Ben daha önce kendim yapmıştım bu değişimi. Ancak tornacıda yaptırdım parçaları. Nette buldukların segmanlı pimler benim araçta orada göründüğü gibi değildi. Ben bulamadım ama forumda paylaşımım vardı, nasıl yapıldığı ile ilgili.
y-bsungur
17.Nisan.2017, 14:21
anlıyorum da oksijen sensörü 4 kablolu olanların cogu aynı görevi yapıyor sadece soket yapıları ve hava delikleri yerleri farklı diye kime sorsam o şekilde söyledi
Gökhan kim sana bu bilgiyi verdiyse konuya vakıf olmadan bir bilgi vermiş o2 sensorlarının çift kablolu veya dört kablolu yada üç kablolu olmaları fiziki ayırt edici özelliklerdir lakin bu ayrım benzer kablo sayısına sahip olanların aynı işi yaptıgı ve birbiri yerine kullanılabilecegi anlamına gelmez ,zj lerin o2 sensorlarının ısıtma voltajları ısınma dereceleri ve ısındıgı zaman sensorun çalışıtıgı voltaj aralıgı farklı bir başka aracınki daha farklı yani tüm o2 ler bir biriğne benzesede çalışma ısıları ve ürettikleri voltaj degerleri birbirinden farklıdır ..uygun olmayan sensoru uygunuyla degiştir sorunun düzelecektir..
atmaca08
17.Nisan.2017, 14:27
Gökhan kim sana bu bilgiyi verdiyse konuya vakıf olmadan bir bilgi vermiş o2 sensorlarının çift kablolu veya dört kablolu yada üç kablolu olmaları fiziki ayırt edici özelliklerdir lakin bu ayrım benzer kablo sayısına sahip olanların aynı işi yaptıgı ve birbiri yerine kullanılabilecegi anlamına gelmez ,zj lerin o2 sensorlarının ısıtma voltajları ısınma dereceleri ve ısındıgı zaman sensorun çalışıtıgı voltaj aralıgı farklı bir başka aracınki daha farklı yani tüm o2 ler bir biriğne benzesede çalışma ısıları ve ürettikleri voltaj degerleri birbirinden farklıdır ..uygun olmayan sensoru uygunuyla degiştir sorunun düzelecektir..
hangisini öneriyorsun marka model ?
y-bsungur
17.Nisan.2017, 14:41
Marka model tavsiyesinde bulunmaktan ziyade sen OEM olanı almaya gayret et..Parça ve stok numarası mutlaka tutmalı.denso veya bosch farketmez önemli olan aynı stock numarası veya muadili olmalı.birde upstreammı downstreammı onu karıştırma ikisi aynı işi yapmaz..
atmaca08
17.Nisan.2017, 14:50
stok nosu nasıl bulabiliriz
y-bsungur
17.Nisan.2017, 15:00
araban zj degilmi aracın modeli,imal yılı,ve 1 mi 2 numaramı hangi sensora ihtiyacın varsa araç parça katalogundan veya ebay dan bulabilirsin.
y-bsungur
17.Nisan.2017, 15:01
yada aracın marka ve model yılını ve 1/2 hangisini istiyorsan yaz yardımcı olayım.
atmaca08
17.Nisan.2017, 15:03
1996 zj 5.2 iki sensörde lazım
y-bsungur
17.Nisan.2017, 15:12
Forumdan okudum 95 model 5,2 zj sahibiymişsin bu durumda 4606091, 56028200, 56028301 Bu numaralar senin aracının referance OEM numaraları aynı zamanda parça numaranda 1023302 up stream ve 1023303 down stream bu numaralardır bunalara göre arayışını sürdür.
atmaca08
17.Nisan.2017, 15:40
Forumdan okudum 95 model 5,2 zj sahibiymişsin bu durumda 4606091, 56028200, 56028301 Bu numaralar senin aracının referance OEM numaraları aynı zamanda parça numaranda 1023302 up stream ve 1023303 down stream bu numaralardır bunalara göre arayışını sürdür.
96 model benimki
yücesoy
18.Nisan.2017, 09:55
Ahhhh güzel kardeşim ahhh neden sormadan etmeden böyle şeyler yaptınki ..bu sana ciddi maliyetli olarak geri dönecek ..
Yandık desene abi ):
yücesoy
18.Nisan.2017, 09:58
Bahsettiğim parçaları işinin ehli ve araçtan fazlaca anlayan bir yedek parçacıcan aldım acaba bende kutup başlarını tekrar söküp taksammı?
3 gündür arabanın kapısını açmıyorum moralim bozuldu
atmaca08
18.Nisan.2017, 10:00
Yandık desene abi ):
Sendemi ? Yıldırım abi bize nokta atışı yap direk uyabilecek ve tr den alabileceğim en uygun linki atıver :)
yücesoy
18.Nisan.2017, 10:04
tps sensörünü temizlemekle hatamı ettim acaba? yeni sensör alsammı?
GC2013
18.Nisan.2017, 22:17
tps sensörünü temizlemekle hatamı ettim acaba? yeni sensör alsammı?
Nasil temizledigin onemli
yücesoy
19.Nisan.2017, 09:12
vd40 sıkıp hava tuttum
y-bsungur
19.Nisan.2017, 14:04
vd40 sıkıp hava tuttum
Temizlenecek ve temzilenmeyecek malzemeleri birbirine karıştırmışsın Throttle üzerinde IAC hariç hiç bir ürünün Wd40 ve hava ile temzilenmesi mümkün degildir Buna Throttlenin kendiside dahildir .Throtlenin temizliği farklı ürünlerle ve bir teknige göre özel olarak yapılır ve araca tekrar monte edildikten sonra bazı ayarlar gerektirir bunun dışında Özellikle MAP sensorunu ve TPS i çöpe atabilirsin MAP Sensoru mikro elektrofiltre den oluşmuş bir malzemedir ve kesinlikle temizliği söz konusu degildir wd40 ve hava ile MAP Sensorunu çöp etmiş durumdasın aracının kafa göz atması susması bundan dolayıdır aynı zamanda TPS de temizlenmez ve oynar başlıgı saga sola döndürülmez eger oynar başlıgı temizlensin diye saga sola zorladıysan o kapalı bir trimpot olup milimetrik voltaj degerleriyle iş gören bir elemandır asla oynamaya ve zorlanmaya gelmez MAP TPS ve O2 sensorlarını uygun parça numaraları ile yenilemen lazım ama atlamamn gereken bir konuda şu ki sadece ürünü araca takmayla o ürün araç üzerinde uygun şekilde çalışmaya başlamaz o elemanın PCM e tanıtılması lazım yoksa aracın asla eski performanslı haline asla gelmez herşeyi dogru yaptıgın halde aracın düzelmiyorsa koy bir kamyona gönder Eskişehire ben onarıp göndereyim sana
y-bsungur
19.Nisan.2017, 14:23
Kıssadan Hisse : Ne olacakki yabancı dil biliyorum yabancı forumları takip edebiliyorum veya şu adam yapıyor bende yaparım,x veya y den yardım alarak yaparım diyerek kendi kendinize veya birinin verdiği dogru bilgi dahi olsa malzemelerin parça ve stock numaralarını temin etseniz dahi ,uygun ürünüde bulup elimden işte geliyor hem söker hemde takarım diyerek araçlarınızın elektronik elemanlarını sensorlarını rolelerini ve hatta ampullerini dahi aracınız hakkında yeterli teknik bilginiz yoksa asla kendi kendinize söküp takma yoluna gitmeyiniz.Ürünü dogru olarak degiştirseniz dahi aracınız eski haline dönmeyebilir ve/veya dönmeyecektir.O noktada mutlaka Uygun Teknik destek almaktan çekinmeyiniz..
y-bsungur
19.Nisan.2017, 14:45
Sendemi ? Yıldırım abi bize nokta atışı yap direk uyabilecek ve tr den alabileceğim en uygun linki atıver :)
Özeline bak.
yücesoy
19.Nisan.2017, 17:43
yıldırım abi konuyu çok güzel izah etmişsin,Yeni krank sensörünü söküp eskisini tekrar geri taktık araç normale girdi.
Sıkıntım kocaelide bu araçtan anlayan usta olmaması geçen gaz ayarı için büyük sanayiye gittim usta benzin ayarını yaptır öyle gel dedi dolaşmadığım yer kalmadı benzin ayarını yaptıracak yer bulamadım.ilgin için teşekkür ederim
y-bsungur
20.Nisan.2017, 15:16
yıldırım abi konuyu çok güzel izah etmişsin,Yeni krank sensörünü söküp eskisini tekrar geri taktık araç normale girdi.
Sıkıntım kocaelide bu araçtan anlayan usta olmaması geçen gaz ayarı için büyük sanayiye gittim usta benzin ayarını yaptır öyle gel dedi dolaşmadığım yer kalmadı benzin ayarını yaptıracak yer bulamadım.ilgin için teşekkür ederim
Yücesoy bu araçlarda benzin ayarı diye bir ayar zaten yok araç kendi ayarını kendi yapan bir araç .Krank sensoruyla iyi kurtarmışsın haydi geçmiş olsun Map sensorun bozulmamış demekki içine wd40 ve hava girmemiş mapın yoksa seni tırmalatırdı.
yücesoy
21.Nisan.2017, 11:44
Yıldırım abi araç sağlıksız çalışıyor,motorda sürekli bir tekleme rolanti düşüp yükseliyor,düştüğündede stop ediyor tekrar çalıştırıyorum gaz zoru ile biraz çalışıyor ayağımı gazdan çekince stop ediyor bu durumda ne yapmam lazım krank sensörü elimde kaldı bilmediğim bir parçayıda değiştirmek istemiyorum numaranı verebilirsen seni aramak isterim,Aklıma tps sensörü takılıyor
y-bsungur
21.Nisan.2017, 12:21
yücel özelden yazdım.
toporomboz
21.Nisan.2017, 14:09
http://www.ebay.com/itm/USA-MADE-Deluxe-Door-Hinge-Pin-Bushing-Repair-Kit-93-98-JEEP-GRAND-CHEROKEE-/310688097020?rmvSB=true
çok kullanışlı ama türkiyeye kargosu yok sanki....
yücesoy
21.Nisan.2017, 17:16
yücel özelden yazdım.
Yıldırım abi aynen tarif ettiğin gibi temizlik uygulamasını yaptım ve tekrar yerine taktım araba ilk defa yarım saattir saat gibi çalışıyo egsozun yanına oturup çay içtim, yardımların için teşekkür ederim allah senin gibi abilerimizi başımızdan eksik etmesin
y-bsungur
21.Nisan.2017, 17:57
Yıldırım abi aynen tarif ettiğin gibi temizlik uygulamasını yaptım ve tekrar yerine taktım araba ilk defa yarım saattir saat gibi çalışıyo egsozun yanına oturup çay içtim, yardımların için teşekkür ederim allah senin gibi abilerimizi başımızdan eksik etmesin
Estagfurullah Yücel.Küçük bir yardımla probleminin çözülmüş olmasına bende çok sevindim. Sağlıcakla kal.
bahadr
21.Nisan.2017, 18:30
http://www.ebay.com/itm/USA-MADE-Deluxe-Door-Hinge-Pin-Bushing-Repair-Kit-93-98-JEEP-GRAND-CHEROKEE-/310688097020?rmvSB=true
çok kullanışlı ama türkiyeye kargosu yok sanki....
İlhan abi şu sitede var. kargosu da 6 dolar ama kendi pahalı gibi=)
http://hingekits.com/search/JEEP/1997/Grand%20Cherokee/4%20Door
atmaca08
21.Nisan.2017, 21:39
Estagfurullah Yücel.Küçük bir yardımla probleminin çözülmüş olmasına bende çok sevindim. Sağlıcakla kal.
buraya yazaydın abi öğreneydik
toporomboz
22.Nisan.2017, 18:24
İlhan abi şu sitede var. kargosu da 6 dolar ama kendi pahalı gibi=)
http://hingekits.com/search/JEEP/1997/Grand%20Cherokee/4%20Door
bahadır kardeşim;
jeep işte alması ucuz & kolay daaaa işletmesi çok zorrr :) parçayı bulduğumuza sevinelim :) bendede çookkk az boşluk var o sök tak külfetine değmeyecek durumda.... ses yapmıyor...sıkıntı yok......
archway
25.Nisan.2017, 13:34
Arkadaşlar benim 95 ZJ nin yağ değişimi geliyor hangi marka ve kaç litre almalıyım neleri değiştirmem gerek 150000 Mil e az kaldı :)
FuatD
25.Nisan.2017, 13:54
Arkadaşlar benim 95 ZJ nin yağ değişimi geliyor hangi marka ve kaç litre almalıyım neleri değiştirmem gerek 150000 Mil e az kaldı :)
Takılmaaaa, mahalle arasında bir yağcıya gir onlar döker içine bir şeyler [emoji16]
1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
2014 Jeep Compass MK49 2.0 Limited
archway
25.Nisan.2017, 14:08
Takılmaaaa, mahalle arasında bir yağcıya gir onlar döker içine bir şeyler [emoji16]
;)
Kaptanım o zaman ilk sen yaptır arkandan ben gelirim :)
FuatD
25.Nisan.2017, 14:16
;)
Eee hehe o zaman Motul 10W-40 yaÄŸ, Mopar yaÄŸ filtresi ve hava filtresi :)
FuatD
25.Nisan.2017, 14:17
;)
5 lt. YaÄŸ, kapasite 4.7 lt.
FuatD
27.Nisan.2017, 19:28
Arkadaşlar benim ZJ'de orjinal jantlarının üzerinde 245/75-16 BF KO2'ler var, spacer ile daha güzel görüneceğini düşünüyorum.
Kaç cm spacer bu ebatta iyi durur? Ben 1.5" araştırıyorum uygun mudur fazla mı gelir?
Piyasada çeşitli fiyatlar var, set için aşağıdaki arkadaş 550 tl diyor, 900 tl diyen de var, mantıklı fiyat nedir?
Aşağıdaki ürün kalite olarak nasıldır, sorun çıkartır mı bir süre sonra?
fb://group/?id=794455230720139&view=permalink&object_id=832282260270769
FuatD
27.Nisan.2017, 19:30
Facebook linki olmadı herhalde,
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170427/5280a0f42f1aa5c1be1232298381268a.png
bahadr
28.Nisan.2017, 10:30
Benim aracta katalik konvertor iptal edilmis. Yenisini alip takayim mi yoksa muayeneden muayeneye bos konvertoru mu taktirayim?
700 800 lira masraf etmeme deger mi?
KARADAG
28.Nisan.2017, 10:50
Arkadaşlar benim ZJ'de orjinal jantlarının üzerinde 245/75-16 BF KO2'ler var, spacer ile daha güzel görüneceğini düşünüyorum.
Kaç cm spacer bu ebatta iyi durur? Ben 1.5" araştırıyorum uygun mudur fazla mı gelir?
Piyasada çeşitli fiyatlar var, set için aşağıdaki arkadaş 550 tl diyor, 900 tl diyen de var, mantıklı fiyat nedir?
Aşağıdaki ürün kalite olarak nasıldır, sorun çıkartır mı bir süre sonra?
fb://group/?id=794455230720139&view=permalink&object_id=832282260270769
Abi fiyat makul ancak uzerinde saplama ve bijonlar dahilmi onu sorun lutfen.birde jantlar orj ise 30 mm alti cok farkettirmeyecektir.lastik degerlerinize bakildiginda 30 mm ile ön tampona muhtemelen hafif surtme yapacaktir.hafif traslama ile giderilir bana sorarsaniz 30 mm iyi olur kendi kullandigimdan bahisle soyluyorum
FuatD
28.Nisan.2017, 10:56
Abi fiyat makul ancak uzerinde saplama ve bijonlar dahilmi onu sorun lutfen.birde jantlar orj ise 30 mm alti cok farkettirmeyecektir.lastik degerlerinize bakildiginda 30 mm ile ön tampona muhtemelen hafif surtme yapacaktir.hafif traslama ile giderilir bana sorarsaniz 30 mm iyi olur kendi kullandigimdan bahisle soyluyorum
Tamamdır soruyorum, 20'şer tane saplama ve bijon dahil değilse baya bir para tutar herhalde.
38 mm (1.5") fazla olur anlıyorum max 30 mm öneriyorsun doğru mu?
KARADAG
28.Nisan.2017, 10:59
Tamamdır soruyorum, 20'şer tane saplama ve bijon dahil değilse baya bir para tutar herhalde.
38 mm (1.5") fazla olur anlıyorum max 30 mm öneriyorsun doğru mu?
abi 1,5'' (cm) olarak algıladım özür dilerim.1.5'' olur süper olur
FuatD
28.Nisan.2017, 11:01
abi 1,5'' (cm) olarak algıladım özür dilerim.1.5'' olur süper olur
Tamam şimdi oldu ama traşlama işi fikrini sevmedim :) biraz daha düşüneyim ben :)
Teşekkürler
KARADAG
28.Nisan.2017, 11:03
tamponun en alt uç kısmı muhtemel 1-1.5 cm kadar orj bozmaz
FuatD
28.Nisan.2017, 11:07
tamponun en alt uç kısmı muhtemel 1-1.5 cm kadar orj bozmaz
Evet orjinallik konusuydu kafama takılan o zaman saplama bijon dahil 500-600 tl aralığında yukarıdaki özelliklerde bulursam alıp takıyorum [emoji1417]
kuzeyli
28.Nisan.2017, 13:43
Tamam şimdi oldu ama traşlama işi fikrini sevmedim :) biraz daha düşüneyim ben :)
Teşekkürler
Traşlama konusuna takılma, şeklini kesinlikle bozmuyor. Temiz bir işcilikle güzel olur, anlamazsın bile.
FuatD
28.Nisan.2017, 14:02
Traşlama konusuna takılma, şeklini kesinlikle bozmuyor. Temiz bir işcilikle güzel olur, anlamazsın bile.
[emoji1417]
yücesoy
30.Nisan.2017, 12:58
ArkadaÅŸlar
Vites kolu üzerinde bulunan düğme takılı kalıyo üzerine hafif vurduğumda atıyor takılı kaldığı için vitesler tam yerlerinde geçmiyor.
Malum sitede orjinal mopar var 60$ değiştirmek gerekirmi veya sökülüp yağnabiliyormu?
Han Solo
01.Mayýs.2017, 22:16
ArkadaÅŸlar
Vites kolu üzerinde bulunan düğme takılı kalıyo üzerine hafif vurduğumda atıyor takılı kaldığı için vitesler tam yerlerinde geçmiyor.
Malum sitede orjinal mopar var 60$ değiştirmek gerekirmi veya sökülüp yağnabiliyormu?
sökülebilir bi dene düğmeye basılı haldeyken topuuzu sıkıca tutup yukarı doğru bütün gücünle çek zor gelir kırılmaz başka çıkma şekli yok
platin75
01.Mayýs.2017, 22:50
ArkadaÅŸlar
1.vitese alıp başkanın dediği gibi yap cikar
ercumentaltuncu
02.Mayýs.2017, 14:47
Biraz araştırdım ama bir cevap bulamadım forumda.
95 model zj de kalorifer de problem yaşıyorum
sıcak ya da soğuk farketmiyor hava sadece teybin altındaki küçük panelden geliyor ve full ayarda fan deli gibi dönsede hava çok kuvvetli değil.
yönlendirme switchi sadece on/off için işe yarıyor sanırım çünkü dijital ekrandaki adam logosu yanmıyor. yönlendirme switchini auto konumuna aldığımda adam logosu yanıp sadece tek bir ok yanıyor ancak havalandırma yönlendirmesi çalışmıyor.
yaz geldi. klimam süper çalışıyor normalde ama etkin olarak kullanamıyorum. bunun çözümü illa göğüsümü söktürmem gerekiyor.? ne kadar titiz olunursa olunsun sök tak yapınca eski düzene gelmiyor bu da moralimi bozuyor ve cesaret edemiyorum.
klape sıfırlama mı resetleme mi olayını okudum ancak benim aracım 95 model bunlarda da geçerlimi bilmiyorum?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinicem temmuzda izmir yolu var içerde ölmek istemiyorum :)
2. soru da otomatik anteni tam anlamıyla yerinden çıkarmak için davlumbazı mı sökmem gerekiyor? replacement mast getirttim amazon.comdan ancak eski antenin en alt kısmı içerde gömülü kalmış bu sebeple yeni zinciri takamıyorum...
yücesoy
02.Mayýs.2017, 16:30
teşekkürler mert başkanım,Olgun bey
atmaca08
02.Mayýs.2017, 20:47
merhabalar aracımın ön şaftın ön bilyalı kısmı dağılmış, bunu mafsallıya mı çevirmek mi iyi yoksa yine dairesel ama bilyalı olmayan bir parça takıp kullanmak mı. araçta yükseltme olduğu için bilyalı seçenenğini eledim. Ve bu işlem ortalama kaça çıkar
Han Solo
06.Mayýs.2017, 00:38
merhabalar aracımın ön şaftın ön bilyalı kısmı dağılmış, bunu mafsallıya mı çevirmek mi iyi yoksa yine dairesel ama bilyalı olmayan bir parça takıp kullanmak mı. araçta yükseltme olduğu için bilyalı seçenenğini eledim. Ve bu işlem ortalama kaça çıkar
mafsala dönecek tahmini 500 tl civarı tutması lazım
atmaca08
06.Mayýs.2017, 18:15
Peki mafsaalıya çevirmesen orjinal bilyalı yuvarlak olan kafayı alıp taksam devam etsem ne olur
Han Solo
06.Mayýs.2017, 23:27
Peki mafsaalıya çevirmesen orjinal bilyalı yuvarlak olan kafayı alıp taksam devam etsem ne olur
yükseltmeden sonra bilyalı olmuyor çalışma açısı bozulduğu için ses ve zamanla kırılma yapacaktır çok uzun dayanmaz
atmaca08
08.Mayýs.2017, 09:24
yükseltmeden sonra bilyalı olmuyor çalışma açısı bozulduğu için ses ve zamanla kırılma yapacaktır çok uzun dayanmaz
cok bir yükseltme yok açıkçası mafsallımı yaptırayım yinede
ercumentaltuncu
08.Mayýs.2017, 16:58
DERDİME BİR ÇARE :))
Biraz araştırdım ama bir cevap bulamadım forumda.
95 model zj de kalorifer de problem yaşıyorum
sıcak ya da soğuk farketmiyor hava sadece teybin altındaki küçük panelden geliyor ve full ayarda fan deli gibi dönsede hava çok kuvvetli değil.
yönlendirme switchi sadece on/off için işe yarıyor sanırım çünkü dijital ekrandaki adam logosu yanmıyor. yönlendirme switchini auto konumuna aldığımda adam logosu yanıp sadece tek bir ok yanıyor ancak havalandırma yönlendirmesi çalışmıyor.
yaz geldi. klimam süper çalışıyor normalde ama etkin olarak kullanamıyorum. bunun çözümü illa göğüsümü söktürmem gerekiyor.? ne kadar titiz olunursa olunsun sök tak yapınca eski düzene gelmiyor bu da moralimi bozuyor ve cesaret edemiyorum.
klape sıfırlama mı resetleme mi olayını okudum ancak benim aracım 95 model bunlarda da geçerlimi bilmiyorum?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinicem temmuzda izmir yolu var içerde ölmek istemiyorum
2. soru da otomatik anteni tam anlamıyla yerinden çıkarmak için davlumbazı mı sökmem gerekiyor? replacement mast getirttim amazon.comdan ancak eski antenin en alt kısmı içerde gömülü kalmış bu sebeple yeni zinciri takamıyorum...
yücesoy
10.Mayýs.2017, 15:13
Selam arkadaÅŸlar
Aldığım aracın 10 yıldır diferansiyel yağları değişmemiş,Haliyle bir uğultu var uzun yola çıkmadığım için henüz ısınınca ses artarmı bilmiyorum.
En az 20 tane yere forumda okuduğum kadarı ile sormama rağmen uygun yağı bulamadım.
En son motul 75/140 LS Adında bir yağ buldum ama benin aracıma uygunluğunu bilmiyorum.Aracım 1995 5.2 zj yardımlarınızı bekliyorum.
Yağın resmini ekliyorum2544
bahadr
11.Mayýs.2017, 22:43
Benim aracta katalik konvertor iptal edilmis. Yenisini alip takayim mi yoksa muayeneden muayeneye bos konvertoru mu taktirayim?
700 800 lira masraf etmeme deger mi?
Ne yapsam ki:confused:
atmaca08
12.Mayýs.2017, 09:31
Aracımda stop etme sorunu vardı, lpg deyken ama söyle bir soru sormak istiyorum stop ettiğinde bazen çalışmıyordu bende benzin pompasının rölesini korna rölesi ile değiştirdim araba çalıştı. Acaba araç seyir halinde lpg de olduğu halde benzin pompasının rölesi bozulsa yada çalışmasa aracı stop ettirir mi ? mantıken etmez ama sorayım dedim... teşekkürler
diğer bir konu arazi vitesim 4 lowa aldığımda yerinde atıyordu dün tekrar deneyeyim dedim yine attı elle kolu en dipte tutarak denedim ilkte biraz atar gibi oldu sonra olmadı tutarak 4 lowda gibi süre gidebildim vites geçişlerini de hissettim sanırım kol ayarında bir sıkıntı var nasıl düzeltebiliriz yada ne önerirsiniz (not: ön şaft takılı değil )
yücesoy
12.Mayýs.2017, 10:06
Selam arkadaÅŸlar
Aldığım aracın 10 yıldır diferansiyel yağları değişmemiş,Haliyle bir uğultu var uzun yola çıkmadığım için henüz ısınınca ses artarmı bilmiyorum.
En az 20 tane yere forumda okuduğum kadarı ile sormama rağmen uygun yağı bulamadım.
En son motul 75/140 LS Adında bir yağ buldum ama benin aracıma uygunluğunu bilmiyorum.Aracım 1995 5.2 zj yardımlarınızı bekliyorum.
Bilgisi olan varmı?
bahadr
13.Mayýs.2017, 20:29
Bugun farkettim ki kapilar ve bagaj kilitlenince bagaj cam kapagi kilitlenmiyor. Surekli acik kaliyor. Nasil cozebilecegimi bilen var mi?
GC2013
14.Mayýs.2017, 12:25
Bugun farkettim ki kapilar ve bagaj kilitlenince bagaj cam kapagi kilitlenmiyor. Surekli acik kaliyor. Nasil cozebilecegimi bilen var mi?
WJ ile benzerdir sanırım, o sebeple, Bagaj iç paneli ve yalıtımı sökülüp kilide bakılacak. Basit bir motor, muhtemelen çevreleyen plastik kırılıp dişliler yuvasından çıkmıştır. Dikkatli sökün parça kaybolmasın. Plastiğin özelliği gereği tekrardan yapışmıyor. Ya çevresini bantlayacaksınız ya da çıkma kilit bulup sök-tak yapılacak
kuzeyli
14.Mayýs.2017, 13:34
2545
ZJ BakımListesi
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
Bilgisi olan varmı?
Listede isetdiginiz bilgiler mevcuttur. İlave olarak mopar dif. katkısı koymalısınız.
yücesoy
17.Mayýs.2017, 09:22
herkese günaydın
Arka diferansiyel yağını değiştirmeme rağmen uğultu devam ediyor galiba aks bilyalarından,Sadece aks bilyaları değişebiliyormu yoksa komplemi almak gerekiyor
GC2013
17.Mayýs.2017, 21:57
Nasıl olsa işçilik vereceksiniz, hepsini değiştirmek cebinize uygunsa neden olmasın. İyi bir aşınma kontrolü gerekli elbette
yücesoy
19.Mayýs.2017, 14:55
Nasıl olsa işçilik vereceksiniz, hepsini değiştirmek cebinize uygunsa neden olmasın. İyi bir aşınma kontrolü gerekli elbette
İşcilik vermiycem burada kücük bir kadememiz var kendi araçlarımızın mekanik işlerini yapıyoruz,Sadece rulman değişebiliyorsa daha az masraflı olur diye düşğnüyorum,Porya adet fiyatları 260 TL gibi yanılıyormuyum
bahadr
19.Mayýs.2017, 15:37
WJ ile benzerdir sanırım, o sebeple, Bagaj iç paneli ve yalıtımı sökülüp kilide bakılacak. Basit bir motor, muhtemelen çevreleyen plastik kırılıp dişliler yuvasından çıkmıştır. Dikkatli sökün parça kaybolmasın. Plastiğin özelliği gereği tekrardan yapışmıyor. Ya çevresini bantlayacaksınız ya da çıkma kilit bulup sök-tak yapılacak
Tesekkurler..
Dosemeyi sokup baktim. Kirik catlak yoktu. Kilitlenince bagaj cam kilidine giden enerjiyi kesen switch bozulmus. Degistirdik duzeldi.
KARADAG
25.Mayýs.2017, 10:31
Selam arkadaÅŸlar
gecen hafta ön arka ben ikisine de bu yağları doldurdum. 3 lt yeterli ön arka.mavi bir tonu var fazla akışkan yarış arabaları ve lsd kilit olan araçlara özel üretilmiş.çok fark etti araç resmen rahatladı.ön dif ses yapoıyor diye kalın yağ koymustuk gecen yıl.arka pullardan ses geliyordu 2 ay önce mopar katkı ile birlikte yeni değişmiştim yağı ancak yagın formu hemen bozulmuş ses yapmaya başlamıstı gecen hafta ön ve arka difleri söktüm temizledim bu yağı doldurdum şimdilik gayet stabil.ön dif 1.3 lt arka 1.6 lt alıyor bilginiz olsun
yücesoy
26.Mayýs.2017, 10:12
gecen hafta ön arka ben ikisine de bu yağları doldurdum. 3 lt yeterli ön arka.mavi bir tonu var fazla akışkan yarış arabaları ve lsd kilit olan araçlara özel üretilmiş.çok fark etti araç resmen rahatladı.ön dif ses yapoıyor diye kalın yağ koymustuk gecen yıl.arka pullardan ses geliyordu 2 ay önce mopar katkı ile birlikte yeni değişmiştim yağı ancak yagın formu hemen bozulmuş ses yapmaya başlamıstı gecen hafta ön ve arka difleri söktüm temizledim bu yağı doldurdum şimdilik gayet stabil.ön dif 1.3 lt arka 1.6 lt alıyor bilginiz olsun
Güle güle kullan hocam,Bende geçen hafta arkayı aynı yağ ile değiştirdim,Bu hafta sonu ön tarafıda değiştiricem,Biraz pahalı ama güzel yağ
yücesoy
26.Mayýs.2017, 17:06
Abilere acil bir sıkıntım var yardım edin lütfen
Bugün ersin kardeşin yazısını görünce bende boş vakit varken 75/140 motul yağ alarak az önce ön diferansiyel yağını değiştirdim.
Sıkıntı yağ değişiminden sonra aracı çalıştırıyorum vitese takıyorum araç stop ediyor ileri veya geri fark etmiyor,Girdiğim yerden çıkamıyorum şuan,Ön diferansiyel değişmesiyle bir alakası varmı anlayamadım acil yardım edermisiniz.
Saygılar
FuatD
26.Mayýs.2017, 17:33
Abilere acil bir sıkıntım var yardım edin lütfen
Bugün ersin kardeşin yazısını görünce bende boş vakit varken 75/140 motul yağ alarak az önce ön diferansiyel yağını değiştirdim.
Sıkıntı yağ değişiminden sonra aracı çalıştırıyorum vitese takıyorum araç stop ediyor ileri veya geri fark etmiyor,Girdiğim yerden çıkamıyorum şuan,Ön diferansiyel değişmesiyle bir alakası varmı anlayamadım acil yardım edermisiniz.
Saygılar
Geçmiş olsun, ön diferansiyel ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, ön diff komple kilitlense bile bir şekilde yürür araba sizin şanzıman ile ilgili galiba.
2014 Jeep Compass MK 2.0 Limited
yücesoy
26.Mayýs.2017, 17:58
Geçmiş olsun, ön diferansiyel ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, ön diff komple kilitlense bile bir şekilde yürür araba sizin şanzıman ile ilgili galiba.
Sağolsun levent'i aradım ama bir türlü arabayı hareket ettiremedik,Motor çalışıyor ama vitese taktığımda stop ediyor,şanzıman yağını kontrol ettim normal,araba olduğu yerde kaldı sanki şanzıman kendini korumaya alıyor gibi bir durum var anlayamadım nasıl çözücem bilmiyorum.
yücesoy
26.Mayýs.2017, 22:24
Sağolsun levent'i aradım ama bir türlü arabayı hareket ettiremedik,Motor çalışıyor ama vitese taktığımda stop ediyor,şanzıman yağını kontrol ettim normal,araba olduğu yerde kaldı sanki şanzıman kendini korumaya alıyor gibi bir durum var anlayamadım nasıl çözücem bilmiyorum.
zj profesörleri neredesin?
atmaca08
26.Mayýs.2017, 22:27
iyi akşamlar söyle bir sıkıntım var atiker fast lpg sistemim var araç ilk marşta almıyor bunu daha önceki konularda tartışmıştık(benzin pompasını değiştirdim) ikinci marşta alıyor ama su sırala şöyle bi durum var benzinde çalışmıyor gidiyorum benzin pompasının rölesini başka bir röle ile değişitiriyorum marş alıyor diğer yandan da bu işlem haricinde marşa basıyorum almıyor basıyorum almıyor basıyorum almıyor 3-4 sefer neyse aldığı zamanda araç giderken pat diye egsoz dan patlama sesi geliyor acaba regülatörden gaz kaçağımı vardır benzinle çalışması gerekirken gaz karışarak araç boğulma yapıyor çözemedik gitti 2 sefer tüpçüye gittim pc den ayar filan yaptı ama yine sonuç aynı ve stop etme olayınıda yazmıstım depo fulleyince ve gaz azalınca stop etme olayları da oluyor
FuatD
27.Mayýs.2017, 09:42
Daha profesörlüğe çok var, hergün bir şey öğreniyoruz :)
Ateşleme sisteminde olabilir problem, yabancı forumlarda benzin pompasından ateşlemeye kadar bütün elemanların kontrol edilmesi gerektiği yazıyor. Birisi de krank sensörü demiş o da olabilir kontrol etmekte fayda var.
Son durum nedir, ne yaptınız dün?
FuatD
27.Mayýs.2017, 09:45
iyi akşamlar söyle bir sıkıntım var atiker fast lpg sistemim var araç ilk marşta almıyor bunu daha önceki konularda tartışmıştık(benzin pompasını değiştirdim) ikinci marşta alıyor ama su sırala şöyle bi durum var benzinde çalışmıyor gidiyorum benzin pompasının rölesini başka bir röle ile değişitiriyorum marş alıyor diğer yandan da bu işlem haricinde marşa basıyorum almıyor basıyorum almıyor basıyorum almıyor 3-4 sefer neyse aldığı zamanda araç giderken pat diye egsoz dan patlama sesi geliyor acaba regülatörden gaz kaçağımı vardır benzinle çalışması gerekirken gaz karışarak araç boğulma yapıyor çözemedik gitti 2 sefer tüpçüye gittim pc den ayar filan yaptı ama yine sonuç aynı ve stop etme olayınıda yazmıstım depo fulleyince ve gaz azalınca stop etme olayları da oluyor
Sizin sorun da yine komple yakıt sistemi ile ilgili bence, pompa değiştiğine göre borulardan bujilere kadar tüm sistem gözden geçmeli bir de lpg regulatörü kontrol edilmeli dediğiniz gibi gazı fazla verip boğulmaya yok açıyor olabilir.
yücesoy
27.Mayýs.2017, 10:00
[QUOTE=FuatD;37849]Daha profesörlüğe çok var, hergün bir şey öğreniyoruz :)
Ateşleme sisteminde olabilir problem, yabancı forumlarda benzin pompasından ateşlemeye kadar bütün elemanların kontrol edilmesi gerektiği yazıyor. Birisi de krank sensörü demiş o da olabilir kontrol etmekte fayda var.
Fuat abi gece uykum kaçtı geç saat geldim yine denedim durum aynı vitese takınca stop ediyor
FuatD
27.Mayýs.2017, 10:05
[QUOTE=FuatD;37849]Daha profesörlüğe çok var, hergün bir şey öğreniyoruz :)
Fuat abi gece uykum kaçtı geç saat geldim yine denedim durum aynı vitese takınca stop ediyor
Kontaktan hata kodu aldın mı?
https://youtu.be/3-9e7D7dlRs
yücesoy
27.Mayýs.2017, 10:09
[QUOTE=yücesoy;37851]
Kontaktan hata kodu aldın mı?
https://youtu.be/3-9e7D7dlRs
alamıyorum abi daha öncede defalarca sefer denedim,Dün levent şarj dinamosu normal elektrik üretmiyor olabilir dedi söktürsemmi acaba
FuatD
27.Mayýs.2017, 10:17
[QUOTE=FuatD;37852]
alamıyorum abi daha öncede defalarca sefer denedim,Dün levent şarj dinamosu normal elektrik üretmiyor olabilir dedi söktürsemmi acaba
Olabilir Levent bu araçlarda daha tecrübeli, ustalar ile istişare ederek yap bence emin olmadan onu sök bunu sök yapma bir kaç problemin üst üste gelmesi de olabilir senin sorunun.
En önce obd 1 olması lazım senin aracın onu okuyacak bir cihaz birinde mutlaka vardır hata kodu okutup oradan yola çık bence.
Bu yöntem de işe yaratabilir.
https://youtu.be/V8nZpQyoRh4
Kadir
27.Mayýs.2017, 10:37
Öncelikle aracın elk tesisatını kontrol et sonrasında akü + - kutupunu sök ve birbine değdir 15 dak bekle tekrar dene
Kadir
27.Mayýs.2017, 10:39
[QUOTE=FuatD;37852]
Zannetmem öyle olsa akü ışığı yanar akü biterdi
yücesoy
27.Mayýs.2017, 11:04
[QUOTE=yücesoy;37853]
Zannetmem öyle olsa akü ışığı yanar akü biterdi
Fuat abi,Kadir kardeş şimdi çalıştırdım şarj dinamosuna ölçüm yaptık 15 amper elektrik üretiyo,vitese taktım stop etmedi araba yürüyor,Ama vitese taktığımda alttan tazyikli su sesine benzer bir ses geliyo yolda kullandım viteste beklerken yine aynı ses var araba yürüyüp devir alana kadar aynı
Kadir
27.Mayýs.2017, 11:06
[QUOTE=Kadir;37856]
Fuat abi,Kadir kardeş şimdi çalıştırdım şarj dinamosuna ölçüm yaptık 15 amper elektrik üretiyo,vitese taktım stop etmedi araba yürüyor,Ama vitese taktığımda alttan tazyikli su sesine benzer bir ses geliyo yolda kullandım viteste beklerken yine aynı ses var araba yürüyüp devir alana kadar aynı
Devirdaimde sıkını olabilir dicem ama nasıl ve tam olarak nerden
yücesoy
27.Mayýs.2017, 11:08
Şanzımandan geliyor alttan
Kadir
27.Mayýs.2017, 11:11
Şanzımandan geliyor alttan
Çekişten düşme veya titreme yapıyor mu kalkışta
yücesoy
27.Mayýs.2017, 11:12
Çekişten düşme veya titreme yapıyor mu kalkışta
Evet fark ettim var
Kadir
27.Mayýs.2017, 11:17
Evet fark ettim var
Yapman gerekenler,
1 vitesi neye al ve yağı ve dumunu kontrol et (su var mı)
2 kullanırken durduğunda kalkarken 1 viteste mi 2 viteste mi kalkıyor yada 3 te olabilir iyice kontrol et
3 eÄŸer yaÄŸda tortu pislik metaller var ise
En iyi ihtimal türbün 500 600 arası revize edilir.
En kötü balatalar gitmiş olabilir yada radyatörden şanzımana su kaçırıyor olabilir
Model neydi ?
yücesoy
27.Mayýs.2017, 11:20
Yapman gerekenler,
1 vitesi neye al ve yağı ve dumunu kontrol et (su var mı)
2 kullanırken durduğunda kalkarken 1 viteste mi 2 viteste mi kalkıyor yada 3 te olabilir iyice kontrol et
3 eÄŸer yaÄŸda tortu pislik metaller var ise
En iyi ihtimal türbün 500 600 arası revize edilir.
En kötü balatalar gitmiş olabilir yada radyatörden şanzımana su kaçırıyor olabilir
Model neydi ?
95 zj 5.2 dün şanzıman yağını kontrol ettim yağ temiz,ve yeterli seviyede
Kadir
27.Mayýs.2017, 11:28
95 zj 5.2 dün şanzıman yağını kontrol ettim yağ temiz,ve yeterli seviyede
Solenoid veya balatalarda sorun olabilir yinede radyatör su seviyesini kontrol et yağa su karışması halinde yağda ayırt etmek zor olabilir ısındığında hareket etmemeye başlar
yücesoy
27.Mayýs.2017, 11:45
Solenoid veya balatalarda sorun olabilir yinede radyatör su seviyesini kontrol et yağa su karışması halinde yağda ayırt etmek zor olabilir ısındığında hareket etmemeye başlar
Kadir vitesi n'ye alıp seviyeyi kontrol ettim yağ eksik gibi resim ekliyorum2553
yücesoy
27.Mayýs.2017, 11:46
eksikse hangi yağ kullanayım motor çalışmalımı?
Kadir
27.Mayýs.2017, 11:48
Kadir vitesi n'ye alıp seviyeyi kontrol ettim yağ eksik gibi resim ekliyorum2553
Resimde çok belli değil ama tamamla eksiğini bakalım ne olacak
Kadir
27.Mayýs.2017, 11:49
eksikse hangi yağ kullanayım motor çalışmalımı?
Çalışmasında mani yok n de atf +4
yücesoy
27.Mayýs.2017, 11:53
eğer eksikse hangi yağı kullanayım yağ eklerken motor çalışmalımı?
tamam sonucu yazarım buradan
yücesoy
27.Mayýs.2017, 14:08
Yaklaşık yarım litre atf4 yağ tamamladım,Ses yine aynı vitese taktığımda rolanti düşüyor ve şanzımandan arızalı turbo sesi,hava sesi veya rulman sesine benzer ses geliyor
Kadir
27.Mayýs.2017, 14:18
Yaklaşık yarım litre atf4 yağ tamamladım,Ses yine aynı vitese taktığımda rolanti düşüyor ve şanzımandan arızalı turbo sesi,hava sesi veya rulman sesine benzer ses geliyor
Üstüne çok gitmeden hemen şanzımana baktır masraf büyemesin
yücesoy
27.Mayýs.2017, 15:19
Üstüne çok gitmeden hemen şanzımana baktır masraf büyemesin
Tamam kadir yardımların için teşekkür ederim
Kadir
27.Mayýs.2017, 16:54
Tamam kadir yardımların için teşekkür ederim
Rica ederim bu arada arazi şanzımanında da problem olabilir su sesine benzer dediğin için çok üstüne gitmedik ama şaftlardan da ses geliyo olabilir
yücesoy
29.Mayýs.2017, 14:51
Rica ederim bu arada arazi şanzımanında da problem olabilir su sesine benzer dediğin için çok üstüne gitmedik ama şaftlardan da ses geliyo olabilir
Yok kadir bu arabanın adam olacağı yok,bilgisayara bağlatıcam bakalım ne çıkacak
Kadir
29.Mayýs.2017, 15:28
Yok kadir bu arabanın adam olacağı yok,bilgisayara bağlatıcam bakalım ne çıkacak
Stres yapma çözülür cihazla şanzıman arızalarını çok az çözebilirsin solenoid dışında bir arıza çıkmaz ist damıydın ?
yücesoy
29.Mayýs.2017, 17:36
Stres yapma çözülür cihazla şanzıman arızalarını çok az çözebilirsin solenoid dışında bir arıza çıkmaz ist damıydın ?
kocaelideyim ama iş icabı haftada 2-3 sefer istanbula geliyorum
Kadir
29.Mayýs.2017, 17:43
kocaelideyim ama iş icabı haftada 2-3 sefer istanbula geliyorum
İzmitte bi kaç yer varmış bi ara çok duymuştum ama
yücesoy
29.Mayýs.2017, 17:51
sıkıldım artık bekliycem biraz kafa boşalsın,kapıda yatıyo yapacabileceğim bişey yok,Bir insan böyle bir arabaya sahip olupta nasıl bakmaz bakımını yapmaz şaşırıyorum,burada ustasının olmaması ayrı bir sıkıntı,İnan aldığımdan beri temizlik yapıyorum ama motor yüzünden sıkıntılarım var ramazan öncesi eşim ve çocuğumla sapancaya kahvaltı için gidicektim ama cesaret edemedim topu tomarı 50 km yol
Kadir
29.Mayýs.2017, 19:44
sıkıldım artık bekliycem biraz kafa boşalsın,kapıda yatıyo yapacabileceğim bişey yok,Bir insan böyle bir arabaya sahip olupta nasıl bakmaz bakımını yapmaz şaşırıyorum,burada ustasının olmaması ayrı bir sıkıntı,İnan aldığımdan beri temizlik yapıyorum ama motor yüzünden sıkıntılarım var ramazan öncesi eşim ve çocuğumla sapancaya kahvaltı için gidicektim ama cesaret edemedim topu tomarı 50 km yol
İlk aldığında bunların olması normal senden önceki kullanıcısı da bi o kadar önemli bilinçsiz müdahalenin sonu maalesef kötü bitiyo ve yeni kullanıcıya patlıyo çünkü nasıl olsa satacam çak gitsin mantığı da var! He çok iyi bakarsın yine bir yerinden çıkar malum 20 li yaşlarda önemli olan sende kaldığı sürece neyin nasıl yapıldığı acele etme bence iyice sorunun köküne inip teşhisi koymak ustalara bırakma işini
GC2013
29.Mayýs.2017, 20:53
Bozma moralini. Mesakatlidir bu arabalar toplayana kadar. Sonra tadindan yenmez. Tanidik bir cekici veya kamyoncu bul istanbul a giden veya istanbul a donen. Yuklet gotur usenmeden, kadir ve mert yardimci olurlar motor konusunda, yaptirir kullanarak donersin keyfin yerine gelir. Orada sagda solda ustaya goturup para kaptiracagina bir seferlik cekici masrafiyla duzgun birine baktir. Ha izmir de usta falan lazim olursa her zaman burada da dogrusu neyse bakar bulur sana anlatiriz. Ä°stanbulbtayfasinin cevresi daha genis orada hem sana da yakin
2000 4.7 WG
1998 5.9 ZG
yücesoy
30.Mayýs.2017, 09:51
Kadir ,Serkan teşekkür ederim en kısa zamanda baktırıcam
Kadir
30.Mayýs.2017, 12:45
Kadir ,Serkan teşekkür ederim en kısa zamanda baktırıcam
Tamdır elimizden geleni yaparız rahat ol
kuzeyli
31.Mayýs.2017, 15:12
ZJ'lerin bagaj kapısı üstündeki cekme kayışının yerinin fotosunu paylaşabilirseniz sevinirim.
Bagaj acıkken rahat kapanmasını saglayan kayış.
FuatD
31.Mayýs.2017, 15:21
ZJ'lerin bagaj kapısı üstündeki cekme kayışının yerinin fotosunu paylaşabilirseniz sevinirim.
Bagaj acıkken rahat kapanmasını saglayan kayış.
Kaç modellerde var o acaba? Benimkinde sağ tarafta el tutma yeri var.
KARADAG
01.Haziran.2017, 09:29
Kaç modellerde var o acaba? Benimkinde sağ tarafta el tutma yeri var.
zj kasalarda el tutma yeri yok en azından 96 ve üstü kaslarda ben rastlamadım. Belki 95 altı modellerde olabilir ama hatırlayamadım xj kasalarda sağ alt kısımda tutma kolu vardı.zj kasalarda alt eteklerde sağ ve sol cukur var tutmak için yapılmış başkaca bilmiyorum
FuatD
01.Haziran.2017, 09:37
zj kasalarda el tutma yeri yok en azından 96 ve üstü kaslarda ben rastlamadım. Belki 95 altı modellerde olabilir ama hatırlayamadım xj kasalarda sağ alt kısımda tutma kolu vardı.zj kasalarda alt eteklerde sağ ve sol cukur var tutmak için yapılmış başkaca bilmiyorum
Tamam o çukuru diyorum zaten el tutma yeri diye [emoji1417]
yenizj
01.Haziran.2017, 14:15
herkese merhabalar uzun suren aramalar ve yogun forum takipleri neticesi 97 model zj mi alarak araniza katilmis durumdayim .Avrupa versiyon bordo renkli iyi bakilmis diyebilecegim bir arac yaklasik 2 hafta oldu keyifle kullaniyorum aslinda hafta sonu araci olarak aldim ama anlatildigi kadar keyifliymis diger araci kullanmaya pek elim gitmiyor acikcasi ustadlara birkac sorum olacak yanitlarlarsa sevinirim
1-aracin cruise control sorunlu cruise isigi yaniyor ancak set etmiyor daha once burada veya diger forumda benzer konular okudum alim asamasinda usta vakum hortumunu kontrol etti sorun yok dedi dugmeden olabilir dedi ancak kontakt sprey vs uyguladim dugmeyi soktum yinede calistiramadim
2-sanziman sogukken 1. viteste biraz hizlanip ayagimizi gazdan hizli cektigimizde bir vurma sesi ve öne yigilma oluyor isininca geciyor bu bir sorunmudur geri vitese taktigimizda da kavrarken biraz sert kavriyor bostayken rolanti 750 devir civarinda d konumuna aldigimizda 500-750 arasina geliyor normalmidir
3-direksiyonu cevirirken direksiyon icerisinden (on duzen degil yeni degismis tum kollar vs) tik tik sesi geliyor ceyrek turdan fazla cevirdigimizde oluyor suruste bi sikinti veya bosluk hissi yok
4-koltuk isitma calismiyor universal ped lerden edindim soketli olanlardan zj ye uyarmi bunlar gerci antalyadayim pek ihtiyac olmaz ama kisin kayak kamp vs gittigimizde lazim olacaktir
5-off road dusuncem yok pek orijinalligini bozasimda farkli yorumlar var get ile yukseltme konusunda oneririmisiniz aracta 245/70/16 at lastikler mevcut
6-ön koruma demiri uzerinde hella lar var kibar seyler ancak tavan atkisi uzerine ya da sepet takip uzerine led aydinlatma takayimmi karar veremedim kamp vs durumlarda gece boyu akuyu bitirmeden kullanilabiliyor deniyor bar seklinde yada birkac adet on ve arkaya uygulayabilirim sepet aslinda cok istedigim birsey degil ama malum tup ve yedek lastik epey kucultuyor bagaji
7-abs isigi arada yanip sonuyor aslinda 10 gundur hic yanmadi araci yikattiktan sonra yapmisti bir kac kez sonra yapmadi ergun beyin ilgili yazisini okudum abs beyin lehimi ile ilgili olabilirmi yada sensor kaynakli birseymidir
8-aracin eski sahibinin dedigine gore yaklasik 1500 km sonra bakim zamani geliyor yine ergun beyin bakim tablosunu cikarttim forumdan. motor yagini aldim mobil 10-40 olarak ancak orijinal mopar yag filtresi hava filtresi bulamadim antalyada. sanziman ve diferansiyel yagi ve lsd katkisi icinse durum ayni burada bilinen birkac usta var ama hangi malzemeleri kullaniyorlar bilemiyorum kendim alip sadece iscilikle halletmek istiyorum
9-sarj gostergesi ve yag gostergesi tam ortada yag gostergesi ufak ufak motor devrine gore degisiyor normalmidir
10-cok sordum belki ama keyifle uzun yillar kullanmak istedigim aracimi tanimak ve iyi bakmak istiyorum herkese tesekkurler
FuatD
01.Haziran.2017, 14:32
herkese merhabalar uzun suren aramalar ve yogun forum takipleri neticesi 97 model zj mi alarak araniza katilmis durumdayim .Avrupa versiyon bordo renkli iyi bakilmis diyebilecegim bir arac yaklasik 2 hafta oldu keyifle kullaniyorum aslinda hafta sonu araci olarak aldim ama anlatildigi kadar keyifliymis diger araci kullanmaya pek elim gitmiyor acikcasi ustadlara birkac sorum olacak yanitlarlarsa sevinirim
1-aracin cruise control sorunlu cruise isigi yaniyor ancak set etmiyor daha once burada veya diger forumda benzer konular okudum alim asamasinda usta vakum hortumunu kontrol etti sorun yok dedi dugmeden olabilir dedi ancak kontakt sprey vs uyguladim dugmeyi soktum yinede calistiramadim
2-sanziman sogukken 1. viteste biraz hizlanip ayagimizi gazdan hizli cektigimizde bir vurma sesi ve öne yigilma oluyor isininca geciyor bu bir sorunmudur geri vitese taktigimizda da kavrarken biraz sert kavriyor bostayken rolanti 750 devir civarinda d konumuna aldigimizda 500-750 arasina geliyor normalmidir
3-direksiyonu cevirirken direksiyon icerisinden (on duzen degil yeni degismis tum kollar vs) tik tik sesi geliyor ceyrek turdan fazla cevirdigimizde oluyor suruste bi sikinti veya bosluk hissi yok
4-koltuk isitma calismiyor universal ped lerden edindim soketli olanlardan zj ye uyarmi bunlar gerci antalyadayim pek ihtiyac olmaz ama kisin kayak kamp vs gittigimizde lazim olacaktir
5-off road dusuncem yok pek orijinalligini bozasimda farkli yorumlar var get ile yukseltme konusunda oneririmisiniz aracta 245/70/16 at lastikler mevcut
6-ön koruma demiri uzerinde hella lar var kibar seyler ancak tavan atkisi uzerine ya da sepet takip uzerine led aydinlatma takayimmi karar veremedim kamp vs durumlarda gece boyu akuyu bitirmeden kullanilabiliyor deniyor bar seklinde yada birkac adet on ve arkaya uygulayabilirim sepet aslinda cok istedigim birsey degil ama malum tup ve yedek lastik epey kucultuyor bagaji
7-abs isigi arada yanip sonuyor aslinda 10 gundur hic yanmadi araci yikattiktan sonra yapmisti bir kac kez sonra yapmadi ergun beyin ilgili yazisini okudum abs beyin lehimi ile ilgili olabilirmi yada sensor kaynakli birseymidir
8-aracin eski sahibinin dedigine gore yaklasik 1500 km sonra bakim zamani geliyor yine ergun beyin bakim tablosunu cikarttim forumdan. motor yagini aldim mobil 10-40 olarak ancak orijinal mopar yag filtresi hava filtresi bulamadim antalyada. sanziman ve diferansiyel yagi ve lsd katkisi icinse durum ayni burada bilinen birkac usta var ama hangi malzemeleri kullaniyorlar bilemiyorum kendim alip sadece iscilikle halletmek istiyorum
9-sarj gostergesi ve yag gostergesi tam ortada yag gostergesi ufak ufak motor devrine gore degisiyor normalmidir
10-cok sordum belki ama keyifle uzun yillar kullanmak istedigim aracimi tanimak ve iyi bakmak istiyorum herkese tesekkurler
Öncelikle hoşgeldiniz ben de Antalyadayım. Geze-genleri tanıyalım bölümünden kısa bir tanıtım yaparsanız güzel olur.
Soru ve sorunlarınız için isterseniz sizi kendi ustamla tanıştırırım biz de tanışmış oluruz.
Ben yedek parçaların yağ dahil tamamını İstanbul'dan getirtiyorum buradan hiç bir şey almam.
Özel mesajla ilk ekspertizi kim yaptı ya da kime götürüyorsunuz yazabilirseniz bir yorum yapabilirim. Tabii usta akrabanız filansa onu da belirtin iyi olur [emoji16]
Genel olarak sorunlarınız 2 ve 3. Maddeler dışında basit şeyler onlarda tecrübeye çıkıldığında netleşir.
Tekrar aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
Kadir
01.Haziran.2017, 14:35
Merhaba öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle...
Forum tanışma bölümünden kendini tanıtırsan daha güzel olur seni tanımış oluruz ayrıca birde yüzünün göründüğü bir resim koyarsan harika olur 😌
1 cruise control için vacum solenidini kontrol et öncelikle temassızlık varmı vs.
2 önce roket teli ayrını sonra Şanzıman yağını en son solenoidlerinin kontrol ettirmelisin.
3 lastik ölçülerin sınırda ondan olabilir.
4 ısıtma pad lerini daha önce yapan görmedim Mert Birincioğlu nun ısıtma tamiri ile ilgili bir paylaşımı var incele
5 offroad yoksa hiç girme o işlere antalyadasın anladığım kadarıyla fuat abiyle tanış mutlaka
6 zevk meselesi
7 abs modül lehimlerindem forumda konusu var araştırıp uygularsan sorunu çözebilirsin kalıcı olarak
8 mutlaka tüm sıvıları değiştir radyatör suyu dahil şansa bırakma ayrıca sorarasan antirfiz ve yağ seçimi hakkında detaylıca destek verirriz
Kadir
01.Haziran.2017, 14:38
Öncelikle hoşgeldiniz ben de Antalyadayım. Geze-genleri tanıyalım bölümünden kısa bir tanıtım yaparsanız güzel olur.
Soru ve sorunlarınız için isterseniz sizi kendi ustamla tanıştırırım biz de tanışmış oluruz.
Ben yedek parçaların yağ dahil tamamını İstanbul'dan getirtiyorum buradan hiç bir şey almam.
Özel mesajla ilk ekspertizi kim yaptı ya da kime götürüyorsunuz yazabilirseniz bir yorum yapabilirim. Tabii usta akrabanız filansa onu da belirtin iyi olur [emoji16]
Genel olarak sorunlarınız 2 ve 3. Maddeler dışında basit şeyler onlarda tecrübeye çıkıldığında netleşir.
Tekrar aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
Tamda senden bahsediyordum fuat abi [emoji23]
FuatD
01.Haziran.2017, 14:38
Tamda senden bahsediyordum fuat abi [emoji23]
Okudum :)) aynı anda yazmışız :)
yenizj
01.Haziran.2017, 15:59
teşekkürler size pm attim
Merhaba öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle...
Forum tanışma bölümünden kendini tanıtırsan daha güzel olur seni tanımış oluruz ayrıca birde yüzünün göründüğü bir resim koyarsan harika olur í ½í¸Œ
1 cruise control için vacum solenidini kontrol et öncelikle temassızlık varmı vs.
2 önce roket teli ayrını sonra Şanzıman yağını en son solenoidlerinin kontrol ettirmelisin.
3 lastik ölçülerin sınırda ondan olabilir.
4 ısıtma pad lerini daha önce yapan görmedim Mert Birincioğlu nun ısıtma tamiri ile ilgili bir paylaşımı var incele
5 offroad yoksa hiç girme o işlere antalyadasın anladığım kadarıyla fuat abiyle tanış mutlaka
6 zevk meselesi
7 abs modül lehimlerindem forumda konusu var araştırıp uygularsan sorunu çözebilirsin kalıcı olarak
8 mutlaka tüm sıvıları değiştir radyatör suyu dahil şansa bırakma ayrıca sorarasan antirfiz ve yağ seçimi hakkında detaylıca destek verirriz
tesekkurler
yücesoy
01.Haziran.2017, 16:25
Deniz aramıza hoşgeldin,kazasız günlerde kullanırsın inşallah
atmaca08
01.Haziran.2017, 16:30
dün itibari ile bi bayırda geriye taktıgımda arabanın aktığını farkettim, diğer yandan 10-20 arası giderken 1-2 den ikiye geçiş uzun ve vuruntulu oluyor ama hızlı gidersem vuruntu yok fakat sanki gaz kesip gaza tekrar basar gibi yapıyor diğer geçişlerde sorun yok ilk kalkışta aracaın duruşuna göre r ye aldıgımda vuruntu yapıyor ama bazende yapmıyor yağ filtre değişti yağ kacagım yok roket teli ayarı nasıl yapılmalı nasıl anlarız, diğer yandan balata sorunu varsa balata kaç tl dir selenoidler arızalı ise ben nasıl anlarım.
yenizj
01.Haziran.2017, 17:43
Deniz aramıza hoşgeldin,kazasız günlerde kullanırsın inşallah
tesekkurler size de kazasiz surusler
ycankes
04.Haziran.2017, 04:31
dün itibari ile bi bayırda geriye taktıgımda arabanın aktığını farkettim, diğer yandan 10-20 arası giderken 1-2 den ikiye geçiş uzun ve vuruntulu oluyor ama hızlı gidersem vuruntu yok fakat sanki gaz kesip gaza tekrar basar gibi yapıyor diğer geçişlerde sorun yok ilk kalkışta aracaın duruşuna göre r ye aldıgımda vuruntu yapıyor ama bazende yapmıyor yağ filtre değişti yağ kacagım yok roket teli ayarı nasıl yapılmalı nasıl anlarız, diğer yandan balata sorunu varsa balata kaç tl dir selenoidler arızalı ise ben nasıl anlarım.
Bu bahsettiğiniz 1den 2ye geçişteki vuruntu şanzımanım sıfır olduğu halde bendede var. Anormal olsa sıfır şanzımanda bu olmaz diye düşünerek sormaya gerek duymamıştım hiç. D konumunda 1'den 2'ye geçerkende yapar. 1 konumundan 2 konumuna geçerkende yapar. Geçişin uzun olması normal değil ama vuruntu normal diye düşünüyorum.Sağlıklı vites geçişleri için yüksek devirde attırmak lazım. Vuruntu konusuna gelince,yağ eksikse veya eskiyse vuruntu yapar. Masraf daha büyükse tamir kitlerinin fiyatları değişken.
atmaca08
05.Haziran.2017, 09:52
Bu bahsettiğiniz 1den 2ye geçişteki vuruntu şanzımanım sıfır olduğu halde bendede var. Anormal olsa sıfır şanzımanda bu olmaz diye düşünerek sormaya gerek duymamıştım hiç. D konumunda 1'den 2'ye geçerkende yapar. 1 konumundan 2 konumuna geçerkende yapar. Geçişin uzun olması normal değil ama vuruntu normal diye düşünüyorum.Sağlıklı vites geçişleri için yüksek devirde attırmak lazım. Vuruntu konusuna gelince,yağ eksikse veya eskiyse vuruntu yapar. Masraf daha büyükse tamir kitlerinin fiyatları değişken.
Yağ ve filtre yeni değişti araç yürüken 1 den 2 ye gecerken araç kendini bırakıp tekrar alıyor arkadan biri itliyor gibi oluyor, vuruntu ise n den r ye daha çok yapıyor ama her zaman değil şanzıman takozum cok yumuşakmış onu değişitrmem bi etki edemi acaba
yenizj
05.Haziran.2017, 18:04
Arkadaşlar 5.2 zj için hangi yağ ve katkıların kullanılacağı daha önce paylaşılmış ama kaç litre yağ aldığı konusunda net bilgi göremedim belki kaçırmışımdır
1- motor yağı
2- ana şanzıman yağı
3-arazi şanzıman yağı
4-ön diferansiyel yağı
5- arka diferansiyel yağı
Kaçar litre alıyor bilgisi olanlar yazabilirmi
FuatD
05.Haziran.2017, 18:08
Arkadaşlar 5.2 zj için hangi yağ ve katkıların kullanılacağı daha önce paylaşılmış ama kaç litre yağ aldığı konusunda net bilgi göremedim belki kaçırmışımdır
1- motor yağı
2- ana şanzıman yağı
3-arazi şanzıman yağı
4-ön diferansiyel yağı
1. 4.7 lt
2. 10.1 lt
3. 1.1 lt
4. 1.5 lt
5. 1.2 lt
Kadir
05.Haziran.2017, 18:08
Motor YaÄŸ 4.7 Lt.
Ana Şanzıman 10.1 Lt. Kuru dolum
Arazi 1.1 Lt. Quatra Track
Ön dif 1.5 lt.
Arka dif 1.2 lt.
Kadir
05.Haziran.2017, 18:10
1- motor yağı
2- ana şanzıman yağı
3-arazi şanzıman yağı
4-ön diferansiyel yağı
Eğer istersen toplu şanzıman yağ vs almayı düşünüyoruz toptan fiyat istersen bilgi verebilirsin
bahadr
05.Haziran.2017, 19:04
Eğer istersen toplu şanzıman yağ vs almayı düşünüyoruz toptan fiyat istersen bilgi verebilirsin
Kadir merhaba,
Toplu alıma ben de katılmak isterim.
Kadir
05.Haziran.2017, 19:26
Kadir merhaba,
Tamm istedeiğin yağları yazarsan sevinirim
Şanzıman için Valvoline atf+4 yada Motul Mutlti atf alacağız ikiside jeep onay kodunu taşıyan yağdır.
yenizj
05.Haziran.2017, 20:51
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar
Bugün bakıma soktum aracı 7 lt motor yağı aldı
Ön def 1.25 arka diferansiyel 2.25 lt yağ aldı şanzıman ve arazi şanzıman yağlarını değiştirmedim arka def yağı lsd katkılı olarak değişti nasıl oldu bu şekilde farklı siZin ölçülerden
Kadir
05.Haziran.2017, 21:03
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar
Bugün bakıma soktum aracı 7 lt motor yağı aldı
Ön def 1.25 arka diferansiyel 2.25 lt yağ aldı şanzıman ve arazi şanzıman yağlarını değiştirmedim arka def yağı lsd katkılı olarak değişti nasıl oldu bu şekilde farklı siZin ölçülerden
Ustan bol yağ kullanmış demekten başka bişi gelmiyor aklıma 2 lt denn fazla motor yağını nasıl koydu ? Motorun bol bol duman atacak ve iticileeine zarar verecktir pcv lerden yağ atacak vs. Aracın 4.0 mı 5.2 mi
yenizj
05.Haziran.2017, 21:32
Araç 5.2 daha önce 4.7 lt aldığıyla ilgili okumuştum ustaya söyledim ama işte onlar hep iyi bilir bana o motor hacmi dedi iyimi onun dışında def için arka daha büyük önden az alması mantıken ters değilmi sizin listede ön daha fazla hacim olarak yarın yağ çubuğundan bakarım seviyesine motorun tabi filtresi değişti yarım litre kadar oda alır ama her halukarda 2 lt az bi fark değil
Kadir
06.Haziran.2017, 00:00
Araç 5.2 daha önce 4.7 lt aldığıyla ilgili okumuştum ustaya söyledim ama işte onlar hep iyi bilir bana o motor hacmi dedi iyimi onun dışında def için arka daha büyük önden az alması mantıken ters değilmi sizin listede ön daha fazla hacim olarak yarın yağ çubuğundan bakarım seviyesine motorun tabi filtresi değişti yarım litre kadar oda alır ama her halukarda 2 lt az bi fark değil
Filtre değişimi dahil tüm sıvı lt. leri kuru dolum dur.
En kısa sürede ustanı değiştirmeni tavsiye ederim. Belki sanden 2.5 lt fazla fiyat almış olabilir 🤔
Filtrenin 500 ml. Yağ alması mantık ve teknik olarak mümkün değil en fazla 150 200 ml. alır
Ben 2 hafta önce tam 4 lire yağ + 500 ml. de yağ katkısıda koydum ve kontrol de yağ tam olması gereken seviyede.
Zaten en az 150/200 ml. kadar sistemde yağ kalacaktır.
Resimden de görebilirsin.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170605/744c923cbf25f4444305f70961c0c145.jpg
yenizj
06.Haziran.2017, 00:10
Doğrudur bende dediğim gibi 4.7 olarak biliyorum yarın yağ çubuğundan kontrol ederim artık .dedik orda ama dinletemedik gerçi sonra seviye kontrolü yaptılar ama hiç mantıklı değil 5 lt nere 7 lt nere yağı ben kendim götürmüştüm mobil 4+4 lt bol diyemi vay sen yağı kendin getirirsin ha deyip ondanmı neyse artık ama diferansiyel işinde ön dana 35 arka 44 diye biliyorum arkanın doğal olarak daha fazla alması gerekmiyormu benim bildiğim ön 1.3 arka 1.6 lt ydi ön tamamda arkaya 2.2 nasıl aldı bilmem zaten hep başındaydım aracın tam taşma seviyesine kadar dolduruldu (sıfır bmw aldım 6 ay önce ona bu kadar özenmedik sevmem pek sanayi işlerini aslında)ölçümde çok sağlıklı değil yağ pompasının turuyla ölçüyorlar kabaca .arka diferansiyel yağı temiz di ama katkı yokmuş içinde kokusundan anlaşılıyormuş kendinden katkılı lsd yağ koydular arka dife bp nin onunda 20 lt lik bidonları var 700 tl civarında birilerinin işine yarasın bilgi olarak ayrıca katkıya gerek kalmıyor böylece, tabi usta lt si 35 tl lik yağı 100 tl yazdı onu saymazsak bu arada kadircim ilgine teşekkürler
Kadir
06.Haziran.2017, 00:18
Doğrudur bende dediğim gibi 4.7 olarak biliyorum yarın yağ çubuğundan kontrol ederim artık .dedik orda ama dinletemedik gerçi sonra seviye kontrolü yaptılar ama hiç mantıklı değil 5 lt nere 7 lt nere yağı ben kendim götürmüştüm mobil 4+4 lt bol diyemi vay sen yağı kendin getirirsin ha deyip ondanmı neyse artık ama diferansiyel işinde ön dana 35 arka 44 diye biliyorum arkanın doğal olarak daha fazla alması gerekmiyormu benim bildiğim ön 1.3 arka 1.6 lt ydi ön tamamda arkaya 2.2 nasıl aldı bilmem zaten hep başındaydım aracın tam taşma seviyesine kadar dolduruldu (sıfır bmw aldım 6 ay önce ona bu kadar özenmedik sevmem pek sanayi işlerini aslında)ölçümde çok sağlıklı değil yağ pompasının turuyla ölçüyorlar kabaca .arka diferansiyel yağı temiz di ama katkı yokmuş içinde kokusundan anlaşılıyormuş kendinden katkılı lsd yağ koydular arka dife bp nin onunda 20 lt lik bidonları var 700 tl civarında birilerinin işine yarasın bilgi olarak ayrıca katkıya gerek kalmıyor böylece, tabi usta lt si 35 tl lik yağı 100 tl yazdı onu saymazsak bu arada kadircim ilgine teşekkürler
Bence zj ni bilinmeyen ellerden kurtar sonrası çok acı olur..
yenizj
06.Haziran.2017, 00:25
Valla bilinmeyen eller derken bu sitede ve diğer isim benzeri sitede çokca bilinen antalyanın meşhur 4*4 işlerini yapan ustası bu hergün en az 5 tane xj zj wj gelir oraya bir kaç kez daha gitmiştim aracı alma aşamasında ve sonrasında epey yoğun işleri off road tayfası hep orda
Kadir
06.Haziran.2017, 00:41
Valla bilinmeyen eller derken bu sitede ve diğer isim benzeri sitede çokca bilinen antalyanın meşhur 4*4 işlerini yapan ustası bu hergün en az 5 tane xj zj wj gelir oraya bir kaç kez daha gitmiştim aracı alma aşamasında ve sonrasında epey yoğun işleri off road tayfası hep orda
Diyecek bişi bırakmadın [emoji16]
O zaman devam
eay
06.Haziran.2017, 09:35
iki litre fazladan yağ nasıl koyuyorlar o zaman bir araca anlamıyorum,istanbulun da en bilinen ustalarından birine bıraktık arkadaşımın land ini 9000 lira fatura ödendi,arabanın sanzımanında 0 yag moturunun yagı bile değişmeden geri aldı bizim arkadaş.Bir usta normalden bir araca neredeyse 2 litre fazladan yağ koyuyorsa ,valla helal olsun...Sanatkarmış,ama müşterileride memnun belli ki...
Kadir
06.Haziran.2017, 11:58
iki litre fazladan yağ nasıl koyuyorlar o zaman bir araca anlamıyorum,istanbulun da en bilinen ustalarından birine bıraktık arkadaşımın land ini 9000 lira fatura ödendi,arabanın sanzımanında 0 yag moturunun yagı bile değişmeden geri aldı bizim arkadaş.Bir usta normalden bir araca neredeyse 2 litre fazladan yağ koyuyorsa ,valla helal olsun...Sanatkarmış,ama müşterileride memnun belli ki...
Genellikle öyle oluyor dikkatimi çekiyorda bazı yerlerde hem illallah ediyolar hemde ordan kopamıyorlar garip bi fantazi [emoji2] birde ustalarımızın en büyük fantazisi sorunu çözmeden değiştirmek ilk aklına gelenden başlıyor en son senin motor bloğun diyip çıkıyo madem blokta ne şeyime değiştin bu kadar parçayı diye sorunca da aval aval bakmasına ayrıca hastayım [emoji16]
yenizj
06.Haziran.2017, 12:03
Bugün sabah yağ çubuğuna baktım full yazan seviyenin 4 parmak üstündeydi vakit kaybetmeden hemen dünkü servise gittim devri 2000 üstüne çıkarmadan sakin sakin toplamda 2.5 lt fazla yağ çektiler araçtan yağ çubuğunda min max ortanın az üstünde kaldı daha önce okuduğum bilgiler ve dünkü teyitler olmasa yani aracı az çok tanımasak motoru bitirmiştik dün üstelik arkadaş bu araç 4.7 lt yağ alıyor diyorum bilmiş bilmiş o motor hacmi abi diyorlar bugünde ne bi özür dileme var ne bir hicap hala bişi olmaz o kadar yağdan diyor vatandaş .yarım litre mi arkadaşım bu tam 2.5 lt nasıl bişey olmazmış utanmada yok neredeyse yaptığı işi savunacak yıllardır sıfır araç alır garanti boyunca servise oradanda tertemiz satışa gider araçlarım hee 40 ından sonra jeep merakı olursa olacağı bu .düşersin bunların eline.ha şahin doğan tamircisine götürmedikte aracı bilmem kaç offroad tayfasının referansıyla gittik oda böyle yaparsa vay halimize burdanda anlaşılacağı üzere 20 yaşında düzgün araç bulmak cidden zor onlara bakan usta !! Larda bunlar işte. sanayi esnafının çoğu çakal heleki jip mip amerikan vs her müşteriyi düdüklemek tek dertleri nasılsa keyfine araç almış birazda bana versin diyor bu amerikancı ustaların çoğuda böyle birde götleri kalkmış ulan biz o kadar hayat kurtardık bu kadar havaya girmedik 2 araba tamir ettim diye ne bu havalar neyse sonuçta erken çözdükte ciddi masraflar açılmadan direkten döndü araç
bahadr
10.Haziran.2017, 14:42
2573
Merhabalar. Alt taraftaki sunroof tirnagindan ariyorum. Nereden bulabilecegimi bilen var mi?
Kadir
10.Haziran.2017, 14:43
2573
Merhabalar. Alt taraftaki sunroof tirnagindan ariyorum. Nereden bulabilecegimi bilen var mi?
Başkan daha önce baya zaman harcadı bu işe bi ona sor derim
Kadir
11.Haziran.2017, 16:59
Kadir merhaba,
Bahadır selam,
Valoline Atf +4 Şanzıman yağ fiyatı 30tl. den anlaştık çarşaba günü yağları alacağız.
Bu yüzden eğer katılmak istersen salı gününe kadar kaç lt. İstiyorsan aşağıdaki hesaba eft yapabilirsin.
TR440006701000000068493334
Yapı kredi
Mert birincioÄŸlu
bahadr
12.Haziran.2017, 15:33
Merhaba Kadir,
Hallettim. Teşekkürler..
Kadir
12.Haziran.2017, 15:35
Merhaba Kadir,
Hallettim. Teşekkürler..
Tamm ankaradaydın değil mi pm dem adres yollarsın
cyberkesh
13.Haziran.2017, 20:31
Evet yine ben ve yine kafamda deli sorular :D aylardır beklediğim günler geldi çattı :D arabaya sonunda bişeyler yapabilicem ama kafada bi sürü soru dolanıyor tabi biraz da kaşınıyormuş gibi hissediyorum ama sonum hayr olsun :D
2" get yerine 4" yada 4.5" kit taksam şaftı mafsallıya çevirmek dışında kit montajından sonra değişmesi gerekecek parça olacak mı alt takımda yada direksiyon amortisörü vs ?
Bakındığım kadarıyla 4" x flex rough country ve iron rock 4.5" kitleri var bu tarz bişey yaparsam bu 2 si arasından hangisi daha avantajlı olur
Birde yine rough country de 3.5 kit var fiyatı biraz daha makul diğerlerine göre bunda da sanırım önlere yine get koymak lazım tam randımanlı olması için
son olarakta lastik konusu var daha doğrusu jant konusu :) jantları değiştirmek istemiyorum bu yukarda saydığım 3 kit ten birini taktığım zaman orjinal jantların üstüne uyacak ebatta lastik ölçüsü varmıdır 265 tabana tekabül ediyor sanırım ölçü olarakta herhangi bir sürtme yada zorlanma vs olur mu yoksa illaki spacer veya jant değişimine mi gitmek lazım
yücesoy
14.Haziran.2017, 10:15
Herkese günaydın
Hafta sonu torpido üst kapağını söküp gösterge panelini çıkarttım,check engine lambası yanmıyordu ampül bozulmuş diğerleri ile birlikte değiştirdim ve tekrar topladım.Dün nihayet arıza kodu alabildim,12 ve 27 arıza kodları veriyo buradan gördüğüm kadarıyla 12 akü sökülüp takılmış 27 enjektör arızası görünüyor.
Araç uzun süredir dengesiz çalışıyo yolda gaz zoru ile gidiyor feci benzin yakıyor sebebi enjektörler olabilirmi eğer böyleyse
Enjektörleri komple yenilesemmi fiyatları çok yüksekmi?
veya enjektör tamiri yapılıyormu bildiğiniz biyer varmı arabam 95 zj 5.2
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
denizcaliskan
14.Haziran.2017, 11:06
Merhaba,
Direksiyon yağı olarak ne almalıyım?
1997 ZJ 5.2
GC2013
14.Haziran.2017, 11:51
Herkese günaydın
Hafta sonu torpido üst kapağını söküp gösterge panelini çıkarttım,check engine lambası yanmıyordu ampül bozulmuş diğerleri ile birlikte değiştirdim ve tekrar topladım.Dün nihayet arıza kodu alabildim,12 ve 27 arıza kodları veriyo buradan gördüğüm kadarıyla 12 akü sökülüp takılmış 27 enjektör arızası görünüyor.
Araç uzun süredir dengesiz çalışıyo yolda gaz zoru ile gidiyor feci benzin yakıyor sebebi enjektörler olabilirmi eğer böyleyse
Enjektörleri komple yenilesemmi fiyatları çok yüksekmi?
veya enjektör tamiri yapılıyormu bildiğiniz biyer varmı arabam 95 zj 5.2
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Enjektorleri degisimden once test yaptirip temizletebilirsin 250-300 TL ye sokup takma haric.
Yenilerinin fiyati ise...... tanesi 50 dolardan asagi iyisini bulamazsin ama arastir bir istersen
2000 4.7 WG
1998 5.9 ZG
yücesoy
14.Haziran.2017, 22:26
Enjektorleri degisimden once test yaptirip temizletebilirsin 250-300 TL ye sokup takma haric.
Yenilerinin fiyati ise...... tanesi 50 dolardan asagi iyisini bulamazsin ama arastir bir istersen
2000 4.7 WG
1998 5.9 ZG
yarın bosch car servise götürücem eğer bakmazlarsa sizden yardım isterim,cevabınız için teşekkürler
Kadir
14.Haziran.2017, 23:57
Merhaba,
Direksiyon yağı olarak ne almalıyım?
1997 ZJ 5.2
Eğer bulabilirsen ilk önce direksiyon hidroliği bak bulamazsan atf+4 kullanabilirsin
atmaca08
15.Haziran.2017, 13:09
Grand cherokee zj klima yapısı
Merhabalar klima kompresörüm arızalıydı cıkmasıyla sağlam olanla değiştirdik fakat yinede sogurma yapmadı araç içine gelen boru öncesi silindir şeklinde bir parça onu da değiştirdik fakat yine soğutma yok klima cihazında düşmesi gerekn basınc düşmyor radyatör ve borular hava ve su ile temizlendi fakat yineden bir yerde sıkıntı var tropidodada filtre tarzı birşey varmıdır klima ekranında err hatası veriyor klima radyatörünü değiştirsek çözlürmü acaba yoksa başka ne sorun olabilir
yücesoy
15.Haziran.2017, 22:57
2000 4.7 WG
1998 5.9 ZG
Bugün bosch car servise gittim adam 40 tane sıkıntı saydı,Baktım anladığı yok,Şimdi yapmak istediğim bu enjektörleri söküp işini iyi bilen ve yapan bir ustaya göndermek,Bu enjektörleri kendim sökebilirmiyim? ve bu işi daha önceden yaptıran bir arkadaşımız varsa tamiri için tavsiye edeceği biri varmı ,kendim sökebilirsem nasıl sökücem bununla ilgili bilgisi olan varmı.
Hayırlı akşamlar
Kadir
15.Haziran.2017, 23:58
Bugün bosch car servise gittim adam 40 tane sıkıntı saydı,Baktım anladığı yok,Şimdi yapmak istediğim bu enjektörleri söküp işini iyi bilen ve yapan bir ustaya göndermek,Bu enjektörleri kendim sökebilirmiyim? ve bu işi daha önceden yaptıran bir arkadaşımız varsa tamiri için tavsiye edeceği biri varmı ,kendim sökebilirsem nasıl sökücem bununla ilgili bilgisi olan varmı.
Hayırlı akşamlar
Enjektörleri sökmek kolay iş eğer ben yaparım dersen videoyu izleyip sende yapabilirsin.
https://youtu.be/XvF6ZvWgMYA
Eğer imkan var ise bosh un daha performanslı enjektörlerini de takabilirsin
GC2013
16.Haziran.2017, 00:23
Hayırlı akşamlar
Oncelikle nerede ikamet ediyorsunuz? Aracınızda LPG varsa biraz zahmetli bir iş çünkü el çok zor giriyor. Standart üstten alta doğru sökmeye başlıyorsunuz. Hava filtresi ile boğaz kelebeği arasındaki plastik kısmı komple çıkararak başlarsınız. Devamında ateşleme bobin soketleri,somunları ve bobinleri çıkartarak yer açarsınız. LPG enjektörlerinin pozisyonuna göre, "fuel rail" dediğimiz ve yakıt deposundan gelip enjektörlere yakıt dağıtan U şeklindeki boruyu, yakıt enjektörü elektrik soketlerini söktükten sonra, enjektörlerle beraber o hengamenin içinden çıkarabilirsiniz. Desiğim gibi zahmetli bir iş ama imkansız değil elbette.Enjektörleri birkaç günlüğüne başka şehire gönderecekseniz, silindir üstlerine oturdukları 8 deliği kapatınız. fuel rail ve enjektörler çıktığında elinizde şu resim olacak
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170615/e32fc2377d86118963cfc2db68bd17f1.jpg
GC2013
16.Haziran.2017, 00:26
Enjektörlerin etrafında gördüğünüz üst/alt yeşil O-ring leri dikkatlice kontrol etmeyi unutmayın. Bu da değiştirme videosu. Kolay gelsin
https://youtu.be/43Cn8yBI_ao
yücesoy
17.Haziran.2017, 10:16
Enjektörlerin etrafında gördüğünüz üst/alt yeşil O-ring leri dikkatlice kontrol etmeyi unutmayın. Bu da değiştirme videosu. Kolay gelsin
https://youtu.be/43Cn8yBI_ao
Serkan kardeşim teşekkür ederim,Kocaelideyim kullanmıyorum ama lpg var araçta,Bayramdan dolayı işler yoğun en kısa zamanda sökücem,Kargo ile gönderebileceğim biri var ise tavsiye edeceğiniz sevinirim.
yücesoy
17.Haziran.2017, 10:44
Enjektörleri sökmek kolay iş eğer ben yaparım dersen videoyu izleyip sende yapabilirsin.
https://youtu.be/XvF6ZvWgMYA
Eğer imkan var ise bosh un daha performanslı enjektörlerini de takabilirsin
Kadir teşekkür ederim basit gibi görünüyor,Bosch enjektör fiyatlarından bilgin varmı?
Kadir
17.Haziran.2017, 11:06
Kadir teşekkür ederim basit gibi görünüyor,Bosch enjektör fiyatlarından bilgin varmı?
Bende zj olduğu için wj de hangi enjektör oluyor bilmiyorum ama bi bakayım
Kadir
17.Haziran.2017, 11:10
Sanırımm senin enjektörlerin şu linkteki,
https://precisionautoinjectors.com/collections/jeep-injectors/products/bosch-3rd-generation-4-hole-upgrade-ev6-fuel-injectors-for-2000-2004-jeep-4-7l-engines
yücesoy
17.Haziran.2017, 11:24
Bende zj olduğu için wj de hangi enjektör oluyor bilmiyorum ama bi bakayım
Kadir benim araba zj 1995 5.2 wj deÄŸil
Kadir
17.Haziran.2017, 11:30
Sanırım senin enjektörlerin aşağıdakiler,
Tabi bu enjektörler performans olarak daha yüksek...
https://precisionautoinjectors.com/collections/jeep-injectors/products/bosch-3rd-generation-4-hole-upgrade-ev6-fuel-injectors-for-2000-2004-jeep-4-7l-engines
Kadir
17.Haziran.2017, 11:32
Kadir benim araba zj 1995 5.2 wj deÄŸil
Hahah pardon hatlar karıştı demekki [emoji16]
Aynı siteden zj için uyumlu olan da var bakabilirsin
ercumentaltuncu
20.Haziran.2017, 09:49
şöför tarafı paspasın altı yoğun yağmurda su alıyor. sunroofdan bir kaçak yok, kapı fitillerine baktım yok. sadece sol taraf su alıyor. bu su nerden dolar? kafayı yedirtecek bana.
K@RUB
20.Haziran.2017, 13:06
şöför tarafı paspasın altı yoğun yağmurda su alıyor. sunroofdan bir kaçak yok, kapı fitillerine baktım yok. sadece sol taraf su alıyor. bu su nerden dolar? kafayı yedirtecek bana.
ön camı kontrol ettiniz mi ? , direksiyon ve pedalların altından suyu oraya topluyor olabilir.
ercumentaltuncu
20.Haziran.2017, 17:21
ön camı kontrol ettiniz mi ? , direksiyon ve pedalların altından suyu oraya topluyor olabilir.
yer döşemesinin o kısmı kuru hocam ya. pedalların arkası yani.
sol ayağınızı koyduğunuz yer. koltuğun 10 cm önü bildiğin su oluyor. işin garibi sadece yağmurda. yani basınçlı suyla falan yıkarken sorun yok. veya bıcı bıcı larda bir sorun olmuyor. su toplaması mesele değil de elektroniğe falan zarar veririm diye korkuyorum.
GC2013
20.Haziran.2017, 22:23
Durduğu yerdeyken mi, kullandiğinizda mı alıyor?
ercumentaltuncu
21.Haziran.2017, 09:14
Durduğu yerdeyken mi, kullandiğinizda mı alıyor?
merhaba
durduğu yerde su birikiyor hocam. halının emdiği ile birlikte yaklaşık 2 su bardağı dolduracak kadar. yoğun yağmur sonrası sürekli su var sol tarafta.
GC2013
21.Haziran.2017, 09:23
Benim dusuncem de camlar veya sunroof. En kuytu yerde birikiyorsa illa ki tam ustunden bir yerden gelmiyordur, su bir yerden yuruyordur. Kovayla su dokun bakalim kuruduktan sonra ancak oyle emin olabilirsiniz.
2000 4.7 WG
1998 5.9 ZG
06kd941
21.Haziran.2017, 09:24
Kapinin arasinda kablo vs bisey varmi ? Kapi fitilleri saglammi ?
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Keremuyr
21.Haziran.2017, 12:44
2579
beyler, aranıza iron rock 4,5" yükseltme kiti taktıran var mı?
bu kit hakkında bazı soru işaretlerimiz var (aramıza yeni katılan Suat arkadaşımız ile)
şimdi fotoda da göreceğiniz üzere bizim öğrenmek istediğimiz nokta IRO yayın et kalınlığı (wire diameter)
bunu bilen ya da ölçebilecek olan var mı?
son olarak bu kiti taktıktan sonra aracın süspansiyon sertliği nasıl oldu?
kuzeyli
21.Haziran.2017, 16:37
2579
beyler, aranıza iron rock 4,5" yükseltme kiti taktıran var mı?
bu kit hakkında bazı soru işaretlerimiz var (aramıza yeni katılan Suat arkadaşımız ile)
şimdi fotoda da göreceğiniz üzere bizim öğrenmek istediğimiz nokta IRO yayın et kalınlığı (wire diameter)
bunu bilen ya da ölçebilecek olan var mı?
son olarak bu kiti taktıktan sonra aracın süspansiyon sertliği nasıl oldu?
Aracın süspansiyonu ciddi anlamda sertleşiyor. Et kalınlıgını ölçüp akşama yazarım.
ercumentaltuncu
22.Haziran.2017, 09:20
Benim dusuncem de camlar veya sunroof. En kuytu yerde birikiyorsa illa ki tam ustunden bir yerden gelmiyordur, su bir yerden yuruyordur. Kovayla su dokun bakalim kuruduktan sonra ancak oyle emin olabilirsiniz.
2000 4.7 WG
1998 5.9 ZG
teşekkürler. ankara sağolsun hala kış modunda olduğu için kurutabilirsem dediğinizi denicem :)
Kapinin arasinda kablo vs bisey varmi ? Kapi fitilleri saglammi ?
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
herhangi bir kablo tertibatı yok hocam, kapı fitilleride sağlam görünüyor. fitillerde ıslaklık vs de yok.
Keremuyr
22.Haziran.2017, 10:02
Aracın süspansiyonu ciddi anlamda sertleşiyor. Et kalınlıgını ölçüp akşama yazarım.
bilgilendirme için teşekkürler.
fotolarda 11 gelen orijinal, 14 gelen de IRO kitin yayı.
şimdi çok sertleşti derken mesela tümsek geçişlerinde arkada zıplama yapıyor mu?
benim WJ de 4" IRO kit var ve benimki de çok sert, ve zıplama yapıyor. tabi bunun getirisi olarak da viraj dönüşlerim neredeyse kitsiz hali gibi. ama bu konforsuzluk da can sıkıyor.
25802581
atmaca08
22.Haziran.2017, 18:32
12*42*27*21**55 Hat kodlarını alıyorum aracımda oksijen sensörkeri bağlı değil diğer arızlar ne olabilir klima göstergem de gaz filan dolu oldugu halde err yazısı çıkıyor
FuatD
22.Haziran.2017, 18:53
12*42*27*21**55 Hat kodlarını alıyorum aracımda oksijen sensörkeri bağlı değil diğer arızlar ne olabilir klima göstergem de gaz filan dolu oldugu halde err yazısı çıkıyor
11
No crank reference signal detected during engine cranking. Intermittent loss of either camshaft or crankshaft position sensor. CKP sensor target windows have too much variation.*
12
Direct battery input to PCM was disconnected within the last 50 Key-on cycles.*
13
No difference recognized between the engine MAP reading and the barometric (atmosphere) pressure reading from start-up.*
14*
MAP sensor input above or below acceptable voltage. 5 volt output to MAP sensor open.*
15*
No vehicle speed sensor signal detected during road load conditions.*
17*
Engine did not reach operating temperature within acceptable limits. Engine does not reach 20� F. within 5 minutes with a vehicle speed signal.*
21*
Upstream oxygen sensor response slower than minimum required switching frequency. Upstream oxygen sensor heating element circuit malfunction. Downstream oxygen sensor heating element circuit malfunction. Downstream oxygen sensor input voltage maintained above the normal operating range. Oxygen sensor voltage too low, tested after cold start. (Upstream or Downstream) Left oxygen sensor input voltage maintained above the normal operating temperature.*
22*
Engine coolant temperature sensor above or below acceptable voltage.*
23*
Intake air temperature sensor input above or below acceptable voltage..*
24*
Throttle position sensor input above or below acceptable voltage. TPS signal does not correlate to MAP sensor.*
25*
A shorted or open condition detected in one or more of the idle air control motor circuits. Actual idle speed does not equal target idle speed.*
27
Injector #3, and/or 4, and/or 5, and/or 6 output driver does not respond properly to the control signal.*
31*
An open or shorted condition detected in the A/C clutch relay circuit. Insufficient or excessive vapor flow detected during evaporative emission system operation.*
32
An open or shorted condition detected in the EGR solenoid circuit. Possible air/fuel ratio imbalance not detected during diagnosis.
33*
An open or shorted condition detected in the duty cycle purge solenoid circuit.* (air conditioning clutch relay)
34*
An open or shorted condition detected in the Speed Control vacuum or vent solenoid circuits. Speed control switch input below the minimum acceptable voltage.*
35
Fan control relay
37*
Relationship between engine speed and vehicle speed indicates no torque converter clutch engagement. Auto. only.*
37*
An open or shorted condition detected in the torque converter part throttle unlock solenoid control circuit. (3 speed auto RH trans. Only). Incorrect input state detected for the Park/Neutral switch. Auto. only.*
41*
An open or shorted condition in the generator field control circuit.*
42*
An open or shorted condition detected in the auto shutdown relay circuit. An open condition detected in the ASD relay output circuit. An open or shorted condition detected in the fuel pump relay control circuit. An open circuit between PCM and fuel gauge sending unit. Circuit shorted to voltage between PCM and fuel gauge sending unit. No movement of fuel level sender detected.*
43*
Peak primary circuit current not achieved with maximum dwell time.*
43*
Misfire detected in one or more cylinders 1 thru 6. (4 and 6 cyls.)*
44*
Battery temperature sensor in voltage above or below acceptable range.*
45
Overdrive solenoid - open or shorted condition detected in overdrive solenoid circuit.
46
Battery voltage sense input above target charging voltage during engine operation. (voltage too high)
47*
Battery voltage sense input below target charging during engine operation. Also, no significant change detected in battery voltage during active test of generator output circuit.* (voltage too low)
51*
A lean air/fuel mixture has been indicated by an abnormally rich correction factor. (O2 sensor)
52*
A rich air/fuel mixture has been indicated by an abnormally rich correction factor.* (O2 sensor)
53*
PCM Internal fault condition detected.*
54*
No camshaft signal detected during engine cranking.*
55*
Completion of fault code display on Check Engine lamp.*
62
Emissions Maintenance Reminder (EMR) triggered by mileage accumulator
63*
Unsuccessful attempt to write to an EPROM location by the PCM..*
64*
Catalyst efficiency below required level. (Same as code 72)*
65*
Power steering high pressure seen at high speed. (2.5L only)*
72*
Catalyst efficiency below required level. (Same as code 64)*
76
Fuel pump resistor bypass relay
77
Malfunction detected with poser feed to speed control servo solenoids.
atmaca08
22.Haziran.2017, 19:07
Asd rölesi ni anladım 12 55 hata değil 21 oksijen sensörü yok ondan 27 çözemedim bide klima testi varmıs ac be recirx basıp saat yönünde sıcaklık çevirince 88 olup bırakınca 00 gösteriyor
atmaca08
26.Haziran.2017, 16:16
İyi bayramlar zj de sağ sigorta panelinin orda minik bir hoparlör ve tavan üstü arka tarafta anren gibi birşey var ordan teybin kray geliyor birde ayna üstğnde siyah bir parça bunlar araç telefonu içinmi takılmıs standartta mı var
cyberkesh
28.Haziran.2017, 20:53
Selamlar yine ben :D benim yeşil hayvanın muayenesi bugün itibariyle doldu arabaya 2" get 245 75 16 lastik yaptırıcam bu işlemleri yaptırdıktan sonra muayene ye gitsem o şekilde geçebilirmiyim acaba ?
FuatD
28.Haziran.2017, 21:31
Selamlar yine ben :D benim yeşil hayvanın muayenesi bugün itibariyle doldu arabaya 2" get 245 75 16 lastik yaptırıcam bu işlemleri yaptırdıktan sonra muayene ye gitsem o şekilde geçebilirmiyim acaba ?
Geçersiniz.
mutulug
29.Haziran.2017, 15:29
Merhabalar.1994 model beyaz renk grand cheroki 5,2 aldım.ilk çalıştırmada platin patlatır gibi patlatma sesi geliyor.ateşlemede bi sorun var diye düşünüyorum.fikirlerinizi almak isterim,eğer buji kablosu yada ateşleme bobininden ise tamirciye gitmeden ben alıp değiştireyim diyorum ne dersiniz.
mjz66
29.Haziran.2017, 21:02
Merhabalar.1994 model beyaz renk grand cheroki 5,2 aldım.ilk çalıştırmada platin patlatır gibi patlatma sesi geliyor.ateşlemede bi sorun var diye düşünüyorum.fikirlerinizi almak isterim,eğer buji kablosu yada ateşleme bobininden ise tamirciye gitmeden ben alıp değiştireyim diyorum ne dersiniz.
Hayırlı olsun Murat, kazasız belasız inşallah...Lpd var mı arabada?
mjz66
29.Haziran.2017, 21:22
Lpg yani pardon:)
cyberkesh
29.Haziran.2017, 21:42
Geçersiniz.
Hocam instagramdan takip ettiğim kadarıyla sende de sıkıntı olmamıştı sanırım :D bende içi boş katalizatör +flowmaster var normalden biraz fazla gürüldüyor ona da takmıyorlardır inşallah :D
FuatD
29.Haziran.2017, 22:00
Hocam instagramdan takip ettiğim kadarıyla sende de sıkıntı olmamıştı sanırım :D bende içi boş katalizatör +flowmaster var normalden biraz fazla gürüldüyor ona da takmıyorlardır inşallah :D
Bende katalizör var ama sorun edeceklerini sanmam, diğer önemli şeylerde bir eksik yoksa geçersiniz.
cyberkesh
29.Haziran.2017, 22:55
Bende katalizör var ama sorun edeceklerini sanmam, diğer önemli şeylerde bir eksik yoksa geçersiniz.
Genel bakımını geçen hafta yaptırdım bi eksiğim yok şuan için sadece çeki demiri işli değil gitmeden önce bi onu söktüreceğim o kadar aslında hazır muayene işine girişmişken proje çizdirip ruhsata işletsem mi diyede düşünüyorum yükseltme için ustama bırakınca bi sorayım tanıdık muamelecisi varsa onuda hallettireyim olmazsa
Han Solo
30.Haziran.2017, 00:03
İyi bayramlar zj de sağ sigorta panelinin orda minik bir hoparlör ve tavan üstü arka tarafta anren gibi birşey var ordan teybin kray geliyor birde ayna üstğnde siyah bir parça bunlar araç telefonu içinmi takılmıs standartta mı var
araç telefonunda kalma aparatlar sökebilirsin ama anteni sökme tavan delik çünkü su alırsın :)
ercumentaltuncu
30.Haziran.2017, 10:50
Egsozla alakalı bir sorum var.
benden önceki sahibi bizim danının katı boşaltmış. ben de son susturucu olarak flowmaster44 taktım.
yakın gelecekte flowmasterı duale çevirme düşüncesindeyim. ancak bu etkin bi uygulama olur mu? sol tarafa bir 44 daha takmak istiyorum ama gürliycez derken acaba seste kayıp yaşarmıyım? sonuçta tek kanaldan gelip ikiye bölünecek. yurt dışında dual uygulamalar gördüm ama emin değilim. daha önce tecrübe eden var mı acaba? veya ustalardan fikirler?
mutulug
30.Haziran.2017, 13:41
Hayırlı olsun Murat, kazasız belasız inşallah...Lpd var mı arabada?
Teşekkür edrim.lpg var.sabah ilk çalıştıktan sonra bir süre randımanlı çalışmıyor.ısındıktan sonra düzeliyor.
mjz66
30.Haziran.2017, 19:10
Teşekkür edrim.lpg var.sabah ilk çalıştıktan sonra bir süre randımanlı çalışmıyor.ısındıktan sonra düzeliyor.
İyi bir gazcı görsün arabayı, lpg ayarları önemli, ayrıca benzin pompası arızalı gibi, buji ve kablolarına da bakılsın acilen
yücesoy
14.Temmuz.2017, 13:48
Selam arkadaÅŸlar
Şanzıman bakımı yapıcam yağ ve filtre değişimi,Önceden okudum diye hatırlıyorum normal yağ filtresinden hariç şanzıman içinde sökülüp temizliği yapılan bir filtre daha varmış bu filtre nerede?
FuatD
14.Temmuz.2017, 15:00
Selam arkadaÅŸlar
Şanzıman bakımı yapıcam yağ ve filtre değişimi,Önceden okudum diye hatırlıyorum normal yağ filtresinden hariç şanzıman içinde sökülüp temizliği yapılan bir filtre daha varmış bu filtre nerede?
Şanzıman karteri açılınca içinde görünen filtre, temizliği yapılmaz değiştirilmesi lazım. Fotoğraftaki sarı olan.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170714/0b7bcd658403abdb99ad0b5873d0ced6.jpg
yücesoy
14.Temmuz.2017, 18:08
Şanzıman karteri açılınca içinde görünen filtre, temizliği yapılmaz değiştirilmesi lazım. Fotoğraftaki sarı olan.
teşekkür ederim
Excalibur
14.Temmuz.2017, 20:13
Açimisken bant ayari yapilmasi demisti Ergun ağbeyimiz, Bu band hangisidir.? Veya nerededir ? Nasil yapiliyor bòyle bir bilgi var mi?
FuatD
14.Temmuz.2017, 20:16
Açimisken bant ayari yapilmasi demisti Ergun ağbeyimiz, Bu band hangisidir.? Veya nerededir ? Nasil yapiliyor bòyle bir bilgi var mi?
Var var :) şanzımanın üstünden yapılıyor o ayar, 2 tane civata var ama biraz alengirli bir konu, belli sayıda gevşetip belli sayıda ve belli bir torkla sıkmak gerekiyor açıkçası ben elletmedim ama yapmak lazım :)
Excalibur
14.Temmuz.2017, 20:28
Var var :) şanzımanın üstünden yapılıyor o ayar, 2 tane civata var ama biraz alengirli bir konu, belli sayıda gevşetip belli sayıda ve belli bir torkla sıkmak gerekiyor açıkçası ben elletmedim ama yapmak lazım :)
:cool: Bu bilgiyi biraz açip paylasabilsek pek iyi olacak. Kesin Yapmali katiliyorum:confused: Belli bir yaş üstú, belli kmde araclarimiz. Yapinca nasil bir fark oluyor ? veya Band bozuklugunu nasil anlayabiliyoruz ?
FuatD
14.Temmuz.2017, 20:48
:cool: Bu bilgiyi biraz açip paylasabilsek pek iyi olacak. Kesin Yapmali katiliyorum:confused: Belli bir yaş üstú, belli kmde araclarimiz. Yapinca nasil bir fark oluyor ? veya Band bozuklugunu nasil anlayabiliyoruz ?
Araştırıyorum daha, belli bir sonuca ulaşınca yazarım. Kulaktan bilgiler ile kimseyi yanıltmayayım ama bilen biri yazarsa çok mutlu olurum.
FuatD
14.Temmuz.2017, 21:36
Eksik bilgi vermiş olmayayım, ön ve arka bant ayarları var, ön dediğim gibi şanzıman üzerinde ama arka bant ayarı şanzıman içerisinde, açıp da yaptıracak olan varsa onu yanıltmayayım. Nasıl yapılırın doğrusunu araştıralım.
yücesoy
15.Temmuz.2017, 10:27
bekleyeyim o zaman :)
Excalibur
15.Temmuz.2017, 11:01
Eksik bilgi vermiş olmayayım, ön ve arka bant ayarları var, ön dediğim gibi şanzıman üzerinde ama arka bant ayarı şanzıman içerisinde, açıp da yaptıracak olan varsa onu yanıltmayayım. Nasıl yapılırın doğrusunu araştıralım.
O halde bu bant ayari ile ilgili baslikta acmak farz. Yurtdisi formlarida tarayip gözden gećirelim. :)
FuatD
15.Temmuz.2017, 11:04
O halde bu bant ayari ile ilgili baslikta acmak farz. Yurtdisi formlarida tarayip gözden gećirelim. :)
Evet açalım ben birşeyler bulup çıktısını aldım arabaya koydum ama benim usta ile irdeleme fırsatım olmadı. Sadece telefonda konuştum abi tork ile sıkmaya gerek yok diyince anlaşıldı yine kavga çıkacak :) yüz yüze anlaşırım ben onunla :) ama iyice öğrenip emin bir şekilde gitmem lazım.
Excalibur
15.Temmuz.2017, 11:07
Evet açalım ben birşeyler bulup çıktısını aldım arabaya koydum ama benim usta ile irdeleme fırsatım olmadı. Sadece telefonda konuştum abi tork ile sıkmaya gerek yok diyince anlaşıldı yine kavga çıkacak :) yüz yüze anlaşırım ben onunla :) ama iyice öğrenip emin bir şekilde gitmem lazım.
O halde biraz sabir sonucu iyi olacak ise.:).... Lakin konu basligini acalim. Bakalim video olarakta bulabilecekmiyiz.
FuatD
15.Temmuz.2017, 11:09
O halde biraz sabir sonucu iyi olacak ise.:).... Lakin konu basligini acalim. Bakalim video olarakta bulabilecekmiyiz.
Fırsatın olursa bir bakarsan sevinirim, ben kısa bir tatildeyim elimdeki ile araştırma yapmam zor.
yücesoy
15.Temmuz.2017, 15:34
Dodge / Jeep Truck Transmission Band Adjustment Procedure : RH & RE - DIY Series
Youtube'de bunu buldum ama doÄŸrumu bilmem
yücesoy
15.Temmuz.2017, 15:40
http://www.youtube.com/Transmission Band Adjustment
Galiba bu
yücesoy
15.Temmuz.2017, 15:42
http://www.youtube.com/Transmission Band Adjustment
Galiba bu
Ekleyemedim galiba
Transmission Band Adjustment kopyalayıp yağpıştırın
yücesoy
15.Temmuz.2017, 15:50
Tamamen fuat abinin dediği gibi biri dışarıda biri içerde bant ayarı var tork ile sıkılıyor ve daha sonra 2 tur geri çevirilerek sabitlenityor.
Tartışalım bu konuyu lütfen
FuatD
15.Temmuz.2017, 17:53
Tamamen fuat abinin dediği gibi biri dışarıda biri içerde bant ayarı var tork ile sıkılıyor ve daha sonra 2 tur geri çevirilerek sabitlenityor.
Tartışalım bu konuyu lütfen
Evet videolu açıklama ile biraz daha anladım, ön band ayarını yapabiliriz benim ustayla ama önce tork anahtarı ile sıkılması gerektiği konusunda ısrar etmem gerekecek :)) arka band ayarı diğer yağ değişimini bekleyecek artık.
https://youtu.be/o7_Do8JQWJ8
yücesoy
15.Temmuz.2017, 18:11
Evet videolu açıklama ile biraz daha anladım, ön band ayarını yapabiliriz benim ustayla ama önce tork anahtarı ile sıkılması gerektiği konusunda ısrar etmem gerekecek :)) arka band ayarı diğer yağ değişimini bekleyecek artık.
https://youtu.be/o7_Do8JQWJ8
tork ayarı kaçta olmalı fuat abi?
FuatD
15.Temmuz.2017, 18:16
tork ayarı kaçta olmalı fuat abi?
Çıktısını aldığım sayfayı buldum, bizim şanzımanlar 44RE, ona göre torku ve gevşetme miktarı yazıyor. Videodaki gibi yapılırsa sorun olmaz diye düşünüyorum.
http://www.autozone.com/repairinfo/repairguide/repairGuideContent.jsp?pageId=0996b43f802e3826
atmaca08
15.Temmuz.2017, 21:43
Selamlar aracım 96 zj 37 hata kodu veriyor kalkısta ağır kalkıyor 3 vites seviyesine geldimi normale dönüyor gibi oluyor yavaşlayınca yine agırlasıyor bende kalkarken 1-2 yapıp kalkıyorım hızlanınca d ye alıyorum bu hata tork konvertörü eleketrik problemi gibi yazıyor yanamcı forumlarda sorunu nasıl çözebiliriz
Excalibur
16.Temmuz.2017, 23:05
Fırsatın olursa bir bakarsan sevinirim, ben kısa bir tatildeyim elimdeki ile araştırma yapmam zor.
Tamamdır. bende bakınıyorum, bilgiler sağlıklı olsun ki hepimize fayda olsun.
ercumentaltuncu
18.Temmuz.2017, 10:41
son zamanda bir kayış sesi ile başbaşayım. motor ısındığında gaza bastığımda 1200-2500 devir arası çığlık atıyor. gazdan ayağını çekip devir düştüğünde susuyor sağolsun. gıyç gıyç gıyç sesinden illallah demek üzereyim vakitsizlikten gösteremiyorumda. bu sizce hangi kayış olabilir? bu ses kayış kopacak akıllı ol sesi midir? yoksa eski vw mde yapıtığım gibi kayışı tespit edip hafif bir yağlama ile idare edilebilir mi?
FuatD
18.Temmuz.2017, 10:46
son zamanda bir kayış sesi ile başbaşayım. motor ısındığında gaza bastığımda 1200-2500 devir arası çığlık atıyor. gazdan ayağını çekip devir düştüğünde susuyor sağolsun. gıyç gıyç gıyç sesinden illallah demek üzereyim vakitsizlikten gösteremiyorumda. bu sizce hangi kayış olabilir? bu ses kayış kopacak akıllı ol sesi midir? yoksa eski vw mde yapıtığım gibi kayışı tespit edip hafif bir yağlama ile idare edilebilir mi?
Yağlama değil tam tersine temizleyip pudralamanız lazım, yağlarsanız kayış iyice kayar ve işlevini yapamaz. En öndeki uzun kayış, sökemeyecekseniz gördüğünüz iç kısımlarına talk pudrası dökerek bir deneyin.
ercumentaltuncu
18.Temmuz.2017, 11:07
Yağlama değil tam tersine temizleyip pudralamanız lazım, yağlarsanız kayış iyice kayar ve işlevini yapamaz. En öndeki uzun kayış, sökemeyecekseniz gördüğünüz iç kısımlarına talk pudrası dökerek bir deneyin.
çok teşekkürler. akşam deneyeceğim
mutulug
19.Temmuz.2017, 14:29
İyi bir gazcı görsün arabayı, lpg ayarları önemli, ayrıca benzin pompası arızalı gibi, buji ve kablolarına da bakılsın acilen
Çok teşekkür ederim.aracımın ısı müşürü ,krank müşürü(ortadan kırıkmış japonla yapıştırılmış)distirübütör tablası ateşleme böbini değişti.ama halen düzelmedi sıkıntı,araba stop etmeden önce gaz düğmesinin ışıkları sönüyor.sanırım lpg beyni ile alakalı bir derdi var arabamın.dediğiniz gibi bi gazcının elini öpücem sanırım.
bhllcan
19.Temmuz.2017, 15:29
Merhaba. Moderatörümüze sordum sağolsun her mesaja cevap verdi. Ben İstanbul anadolu yakasındayım. Direksiyon kutusu kırılması ve güçlendirilmesi için gerekli aparata ihtiyacım var. İkitelli uzak ve pek bilmediğim yerler:D Yakınlarda satan bildiğiniz bir yer var mı? Gitmeden önce sormak istedim. Güçlendirme yapmam lazım araca korkuyorum direksiyon kutusu civataları kırılacak diye. Araç 1993 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8. Teşekkürler.
Excalibur
19.Temmuz.2017, 16:25
Merhaba. Moderatörümüze sordum sağolsun her mesaja cevap verdi. Ben İstanbul anadolu yakasındayım. Direksiyon kutusu kırılması ve güçlendirilmesi için gerekli aparata ihtiyacım var. İkitelli uzak ve pek bilmediğim yerler:D Yakınlarda satan bildiğiniz bir yer var mı? Gitmeden önce sormak istedim. Güçlendirme yapmam lazım araca korkuyorum direksiyon kutusu civataları kırılacak diye. Araç 1993 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8. Teşekkürler.
Ne tarafta oturuyorsunuz. Aracıma Pendikte yaptırmıştım. Özelden gönderebilirim.
bhllcan
19.Temmuz.2017, 17:02
Ne tarafta oturuyorsunuz. Aracıma Pendikte yaptırmıştım. Özelden gönderebilirim.
Valla anadolu yakası çok fark etmez. Ben Çamlıca-Ataşehir civarında oturuyorum.
Excalibur
19.Temmuz.2017, 17:06
Valla anadolu yakası çok fark etmez. Ben Çamlıca-Ataşehir civarında oturuyorum.
Özelden yolladım.
ercumentaltuncu
20.Temmuz.2017, 21:37
sorunu çözdüm. çok teşekkür ederim tavsiyeniz çok işime yaradı.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.