Orijinalini görmek için tıklayınız : Jeep Grand Cherokee WJ Kullanıcıları Buraya
Sayfa :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
Maverick
27.Nisan.2014, 14:51
Calisirken yok. Durunca var. Arabayi aldigimdan beri.
1 saat once arabaya bindim bugun ilk kez bindim. Markete girdim 20 dk arabay dondum. Kokuyordu direk gaz.
Hep bu sekilde oluyor. Kullanip 30 dk icinde dondugumde surekli kokuyor.
Ergun Abi'nin tanidigi gazci Sinan Usta bakti kacak yok dedi ama bi siviyla baktilar. Sensorle bakmadilar. Varsa tabi oyle birsey.
Han Solo
27.Nisan.2014, 14:52
Siviyla bakiliyor dogrudur
bu Geze-gen tapatalk Ile Baska guzel
Han Solo
27.Nisan.2014, 14:53
Aslinda elektronik bi alet de var tuv de gormustum
Maverick
27.Nisan.2014, 15:03
İste onla bakilsa cikar illaki. Ben basta deri kokusu saniyordum ama 3 aydir herkes araban gaz kokuyo diyince kanaat getirdim.
GC2013
27.Nisan.2014, 22:16
Bu arada Turkiye sartlarini karsilayan, stock takilandan daha performansli bir radyator nasil temin edebiliriz? Malum arac 117 bin de, sislet, tamir derken yavastan ömrü doluyor gibime geliyor, e 14 senelik arac ayni zamanda?? Guvenebilecegimiz ve temin edebilecegimiz bir marka var mi?
Han Solo
28.Nisan.2014, 00:14
Bu arada Turkiye sartlarini karsilayan, stock takilandan daha performansli bir radyator nasil temin edebiliriz? Malum arac 117 bin de, sislet, tamir derken yavastan ömrü doluyor gibime geliyor, e 14 senelik arac ayni zamanda?? Guvenebilecegimiz ve temin edebilecegimiz bir marka var mi?
yeni radyatör takarsan sorun olacağını sanmıyorum abi
monster
28.Nisan.2014, 08:35
BURAK BU ISI COZEMEDIM 89 A DUSMUS SATIN ALINCA FIYA NASIL 179 OLUYOR
http://i.imgur.com/qNIrrhc.jpg
http://i.imgur.com/nfDHYAK.jpg
pikniktip
28.Nisan.2014, 11:27
konunu başını kaçırdım ben ama
tam iki katı oluyor fiyat 89,95x2= 179,9
adet 2 tanemi seçili acaba
Maverick
28.Nisan.2014, 12:37
Yagmurda benim arac ABS, park ve motor ariza isigi yakiyor. Daha onceden tesaduf mu diyordum. Artik bugunku yagmurla kesinlesti. Yagmurda calismayan Abs'yi ben ne yapayim?
Bir de sunu farkettim bugun, daha onceden oluyor muyu bilmiyorum, instant yakit gostergesi sadece isiklarda dururken degil giderken de 99LT/100KM gosteriyor.
Bu sorunu yasayan oldu mu daha once?
Ha bir de, bu arizanin kodunu evic panelde gorebilir miyiz?
Han Solo
28.Nisan.2014, 12:43
yağmurda niye yapıyor o zaman tesisatta bir yerde su alıyor su alan yeri bul :)
sat onu sen sat bak saçların beyazlayacak
Maverick
28.Nisan.2014, 12:54
Su anda seyir halindeyim. Hiz kadrani da calismiyor yeni farkettim.
http://img.tapatalk.com/d/14/04/28/u7anyhy6.jpg
mjz66
28.Nisan.2014, 13:23
BURAK BU ISI COZEMEDIM 89 A DUSMUS SATIN ALINCA FIYA NASIL 179 OLUYOR
http://i.imgur.com/qNIrrhc.jpg
http://i.imgur.com/nfDHYAK.jpg
Hangi site o Emirhan? shipping parası eklemiş olabilirler. Ürün nereden gelecek? Ülkelere göre nakliye paraları var Türkiye'ye mi gönderteceksin direk?
mjz66
28.Nisan.2014, 13:27
Su anda seyir halindeyim. Hiz kadrani da calismiyor yeni farkettim.
http://img.tapatalk.com/d/14/04/28/u7anyhy6.jpg
Takometre müsürün bozulmuştur:) ABS'nin yanması da ondan olabilir belki
GC2013
28.Nisan.2014, 13:34
yeni radyatör takarsan sorun olacağını sanmıyorum abi
1200 TL bayilacaz anlasilan:(
GC2013
28.Nisan.2014, 13:38
Benim direksiyonda gölde kullanim sonrasi ağırlasmıstı. Nerede conta, lastik varsa kaciriyor hocam bu araba ben onu anladim
Han Solo
28.Nisan.2014, 13:43
1200 TL bayilacaz anlasilan:(
yoktur o kadar ya 600-700 tl olsun
Han Solo
28.Nisan.2014, 13:44
Benim direksiyonda gölde kullanim sonrasi ağırlasmıstı. Nerede conta, lastik varsa kaciriyor hocam bu araba ben onu anladim
abi bu araçları asfaltta kullanılsın diye yapmışlar senin ne işin var gölde :)
Maverick
28.Nisan.2014, 14:58
Jeep Garage'ye gidiyordum bana en yakin, yagmur durdu, abs ve fren sondu, kadran calisti, sadece motor ariza isigi kaldi, geri dondum ben de işe. Sonra yine yandi isiklar. Tekrar gidecem. Bilgisayar'a baglaticam.
pikniktip
28.Nisan.2014, 15:02
Jeep Garage'ye gidiyordum bana en yakin, yagmur durdu, abs ve fren sondu, kadran calisti, sadece motor ariza isigi kaldi, geri dondum ben de işe. Sonra yine yandi isiklar. Tekrar gidecem. Bilgisayar'a baglaticam.
ıslanmaması gereken biseyler ıslanıyor heralde ben bunu anlıyorum.
Han Solo
28.Nisan.2014, 15:14
jeep garage'ye gidiyordum bana en yakin, yagmur durdu, abs ve fren sondu, kadran calisti, sadece motor ariza isigi kaldi, geri dondum ben de işe. Sonra yine yandi isiklar. Tekrar gidecem. Bilgisayar'a baglaticam.
kafayi yedirtir adamaaaaaa
Maverick
28.Nisan.2014, 16:46
Gitmeden servisi aradım, Uğur Usta ile görüştüm. "Muhtemelen bir tesisat su alıyor ve kısa devre yapıyor. Bilgisayara bağlamak birşey ifade etmez çünkü bahsettiklerin bir anda oluyorsa beyinsel birşey. Araba burda kalmalı bakılmalı." dedi.
"Işık yanarken ABS'ni dene." dedi. Denedim ben de ani frene bastım devreye girmedi, lastikler kaydı.
İşin ilginç yanı, arabamı çok yıkatıyorum ve yıkama sonrası olmuyor bu ama her yağmurda araca biner binmez daha kullanmadan bu arızalar oluşuyor. Neresi su alıyor o da çok sofistike birşey. Nasıl bulacaklar ki? Şimdilik vermedim arabayı.
Aklıma gelen, ön cam sağ üst köşeden su alıyor benim araba, içeri damla damla akıyor. Tam yolcu ayak kısmına ama oralarda tesisat falan yok zannetmiyorum. Öyle olsa, her yıkama sonrası da oradan su akıyor ama arıza vermiyor. İlla yağmurda bu mevzu. Yağmurda arabayı kullanırken yansa alttan kaçırdı diyecem, öyle de değil beklediği yerde yanıyor.. Şaştım kaldım.
Canımı sıktı bu mevzu.
tapagazzz
28.Nisan.2014, 16:56
Gitmeden servisi aradım, Uğur Usta ile görüştüm. "Muhtemelen bir tesisat su alıyor ve kısa devre yapıyor. Bilgisayara bağlamak birşey ifade etmez çünkü bahsettiklerin bir anda oluyorsa beyinsel birşey. Araba burda kalmalı bakılmalı." dedi.
"Işık yanarken ABS'ni dene." dedi. Denedim ben de ani frene bastım devreye girmedi, lastikler kaydı.
İşin ilginç yanı, arabamı çok yıkatıyorum ve yıkama sonrası olmuyor bu ama her yağmurda araca biner binmez daha kullanmadan bu arızalar oluşuyor. Neresi su alıyor o da çok sofistike birşey. Nasıl bulacaklar ki? Şimdilik vermedim arabayı.
Aklıma gelen, ön cam sağ üst köşeden su alıyor benim araba, içeri damla damla akıyor. Tam yolcu ayak kısmına ama oralarda tesisat falan yok zannetmiyorum. Öyle olsa, her yıkama sonrası da oradan su akıyor ama arıza vermiyor. İlla yağmurda bu mevzu. Yağmurda arabayı kullanırken yansa alttan kaçırdı diyecem, öyle de değil beklediği yerde yanıyor.. Şaştım kaldım.
Canımı sıktı bu mevzu.
ön cam sag tarafta sunroofun gideri var,
o tıkanmıstır buyuk ihtimalle.
Han Solo
28.Nisan.2014, 17:02
ön sağ camdan su alıyorsa oradan yürüyordur bir yere ama nereye
Maverick
28.Nisan.2014, 17:17
ön cam sag tarafta sunroofun gideri var,
o tıkanmıstır buyuk ihtimalle.
Hımm. Ama Fadıl su aracın içine damlıyor baya. Yolcu tarafında ön camın tam o köşenin oralardan. Tıkanınca o gider su içeri girer mi ki? Ona göre bi bakacam.
Ha bu arada benim o bahsettiğim yerde dışarda silikon var sanki orayı tam yapıştıramamışlar. Ordan alıyorsa sunroof gider olayı değil demektir.
ön sağ camdan su alıyorsa oradan yürüyordur bir yere ama nereye
Olabilir. Araç yıkanınca çok su akmıyor sonuçta. Ama yağmurda demek ki fazla su olunca arkalara falan da yürüyor.
GC2013
28.Nisan.2014, 18:29
yoktur o kadar ya 600-700 tl olsun
Varmis ustad sordurdum gecen servise
abi bu araçları asfaltta kullanılsın diye yapmışlar senin ne işin var gölde :)
Bizim İzmir de yolda olusan su birikintilerine göl diyoruz. Yağmurun şiddetinden ve belediyenin is bilmezliginden bildigin gölde arac kullaniyoruz. Ha off road a cikmadan tecrube kazaniyorsun ayri mesele ama o sel sirasinda takim elbiseyle direksiyon donmuyor diye yolda kalmak istemem:)
Oyle yapar namussuz. Ustaya gidersin şıkır şıkır çalışır
Canımı sıktı bu mevzu.
Sıkma canını. Senin canavara inat İstanbul a gelip komple söküp toplayalım kendilerini, bakalım bir daha huysuzlanıyor mu!!
GC2013
30.Nisan.2014, 21:27
Bu arada bir zamanlar bizim canavarların değişmesi gereken parçalar hususunda servis tarafından geri çağırmalar olmuş. Daha doğrusu biz kullanıcılar olarak peşine düşmüşüz. Ben ilgili link den değiştirilecek birşey bulamadım. Emin olamadığım bir husus daha önceki kullanıcıların serviste bu değişimi yapıp yapmadıkları. Çünkü servisler değişime yanaşmıyor veya umursamıyor veya bilmiyor. Ben nereden bileyim nasıl olsa takibi yapılmadı, üzerinden zaman geçti diye servis Amerika ya yaptık şeklinde bir komfirmasyon göndermiş olsun???
Maverick
02.Mays.2014, 20:01
Döşeme temizliği için söktüğüm yolcu koltuğunun alt tarafını iyice zımparalayıp, wd 40 ile yağladım. Sonra da 3 kat boya, 3 kat sprey ile yeniledim. Vidaları gizleyen kapaklarda leş durumdaydı. Onlarda aynı işlemden geçti. En son gres yağı süreceğim ilgili yerlere. Bu koltuk kızakları benim oldukça paslı ve kirliydi, ve kötü görünüyordu. İyi oldu sanırım. Sıra şoför koltuğunda.
341
342
343
344
345
Bu arada bir zamanlar bizim canavarların değişmesi gereken parçalar hususunda servis tarafından geri çağırmalar olmuş. Daha doğrusu biz kullanıcılar olarak peşine düşmüşüz. Ben ilgili link den değiştirilecek birşey bulamadım. Emin olamadığım bir husus daha önceki kullanıcıların serviste bu değişimi yapıp yapmadıkları. Çünkü servisler değişime yanaşmıyor veya umursamıyor veya bilmiyor. Ben nereden bileyim nasıl olsa takibi yapılmadı, üzerinden zaman geçti diye servis Amerika ya yaptık şeklinde bir komfirmasyon göndermiş olsun???
Ya evet, onu ben de gördüm. O geri çağırılmalarda bizim araçları götürdüler mi acaba? Bir de şunu bilmek lazım, örneğin benim araç 2001 WJ, geri çağırıldı mı? Bir ara bakacam buna. Olmazsa servisi arar öğrenirim şase no ile.
Maverick
04.Mays.2014, 00:35
Jeepforum sitesinde get ile basliklarda yazisirken birisi mesaj atti. Alttakileri satiyor 60$'a. 50'ye anlasirim belki. Sana yollayim diyor. Cok iyi durumda diyor. Ama
Ben anlamam. Nasil durumlari belli oluyor mu resimden?
http://img.tapatalk.com/d/14/05/04/3e5a6uhu.jpg
Han Solo
04.Mays.2014, 01:43
ya getlerin gelmesi kargosu kaç para tutar zaten tornacıda o paraya yaptırırsın niye macera arıyorsun ki
Maverick
04.Mays.2014, 01:57
ya getlerin gelmesi kargosu kaç para tutar zaten tornacıda o paraya yaptırırsın niye macera arıyorsun ki
Konuştum şimdi, 60 dolar da kargo diyor.
Abi yaptıralım da, kalıp nerden bulacam da yaptıracam?
Han Solo
04.Mays.2014, 03:49
Kalıba gerek yol tornaci ölçüyü alip yapacak oraya göre parcayi
Maverick
04.Mays.2014, 03:52
Kalıba gerek yol tornaci ölçüyü alip yapacak oraya göre parcayi
Tamamdir o zaman.
Abi sende buhar makinesi var miydi? Oyle hatirliyorum. Varsa bana whatsapp'tan yazar misin? Yarin gelip 1-2 gunlugune alacam.
Beatrix
04.Mays.2014, 07:27
Getlerin bir ara furya olduğu dönemlerde poliürethan' dan yapma bol bol getler sürüldü piyasaya, hepsi de sert malzemeydi, montajda kuleye önce getler sonra da orjinal spacerları takılır. Yay dif ile kule arasına sıkıştırıldığından esnek olmaları çok önemli. Bir geti yer fırlattığınızda doing ! doing ! diye zıplamalı. O yüzden tornada yapılanları tavsiye etmiyorum, orjinal getler enjeksiyonla yapılır.
Resimde gördüklerimizin esnek malzeme oldukları belli gibi.., üzerlerinde boya olduğu fark ediliyor, ama eski hasarlı ve çatlak olmadıkları görülüyor...
Bir zamanlar 2 inch getten başlayıp, kit üstüne 10 cm' ye kadar get takma otoritesi ile konuşuyorum.... :)
Maverick
04.Mays.2014, 12:07
Getlerin bir ara furya olduğu dönemlerde poliürethan' dan yapma bol bol getler sürüldü piyasaya, hepsi de sert malzemeydi, montajda kuleye önce getler sonra da orjinal spacerları takılır. Yay dif ile kule arasına sıkıştırıldığından esnek olmaları çok önemli. Bir geti yer fırlattığınızda doing ! doing ! diye zıplamalı. O yüzden tornada yapılanları tavsiye etmiyorum, orjinal getler enjeksiyonla yapılır.
Resimde gördüklerimizin esnek malzeme oldukları belli gibi.., üzerlerinde boya olduğu fark ediliyor, ama eski hasarlı ve çatlak olmadıkları görülüyor...
Bir zamanlar 2 inch getten başlayıp, kit üstüne 10 cm' ye kadar get takma otoritesi ile konuşuyorum.... :)
Adamla görüştüm. 3 sene kullanmış. "In great condition." yazmış. Tabi bilmiyorum ne kadar great durumda :)
Abi teşekkürler bilgiler için.
Ben sanırım biraz daha bekleyeceğim. Bu aralar bi iş alma durumum var. Olursa adam gibi kit alacağım. Kafam rahat olsun.
Han Solo
04.Mays.2014, 12:54
Tamamdir o zaman.
Abi sende buhar makinesi var miydi? Oyle hatirliyorum. Varsa bana whatsapp'tan yazar misin? Yarin gelip 1-2 gunlugune alacam.
Var buhar makinasi bi arkadasimda kaldi alayim ondan ne zaman geleceksin
Maverick
04.Mays.2014, 12:57
Var buhar makinasi bi arkadasimda kaldi alayim ondan ne zaman geleceksin
15 dk'ya evden çıkarım gel dersen. Beni bi arasana abi.
Maverick
04.Mays.2014, 13:01
Koltuklar evde. Akşam takacam artık. Takmadan şu buhar işini yapayım diyorum süngere. Müsaitsen gelip alayım.
pikniktip
04.Mays.2014, 16:39
Adamla görüştüm. 3 sene kullanmış. "In great condition." yazmış. Tabi bilmiyorum ne kadar great durumda :)
Abi teşekkürler bilgiler için.
Ben sanırım biraz daha bekleyeceğim. Bu aralar bi iş alma durumum var. Olursa adam gibi kit alacağım. Kafam rahat olsun.
Zaten 110 dolara var free shipping de bulursan al yoksa 2,ele 60 dolar bence olmaz ha türkiyeden bulursan eyvallah
tapatalk kullanılarak üfürüldü
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-jeep-grand-cherokee-wj-kasa-icin-arb-yukseltme-kiti-3-118312242/detay
Burak abi get yerine bunu belki gormussundur
Maverick
05.Mays.2014, 15:01
Bak bunu gormemisim
3" lik yukseltme yayalardan mi getten mi acaba? Yaydansa yaylar sönmüş olabilir.
pikniktip
05.Mays.2014, 16:32
bence hepsi beraber yapıyor o işi
Maverick
05.Mays.2014, 17:06
bence hepsi beraber yapıyor o işi
Ama buna amortisor de gerekir işte sanırım.
Get-helezon kombinasyonu mu? Get-Amortisor kombinasyonu mu demeliyim aslında?
GC2013
05.Mays.2014, 23:46
Arkadaşlar ay sonu 2-3 gün İstanbul yapacağım. Sizlerle tanışmaktan ve yüzyüze görüsmekten memnuniyet duyarım. Peder beyin evi Küçükköy tarafında.
Arkadaşlar ay sonu 2-3 gün İstanbul yapacağım. Sizlerle tanışmaktan ve yüzyüze görüsmekten memnuniyet duyarım. Peder beyin evi Küçükköy tarafında.
Hoşgelirsin Serkan, başımızın üzerinde yerin var...bir çarşambaya denk gelsin de Kayışdağı'nda misafir edelim
Han Solo
06.Mays.2014, 10:43
gel abi gel küçükköy gop tarafında avrupa yakasında bizim de başımızın üstünde yerin var. mutlaka görüşürüz
Maverick
06.Mays.2014, 11:56
Bekleriz hocam. Çarşamba'ya denk gelirse çok iyi olur.
Han Solo
06.Mays.2014, 12:15
abi bakma sen bu faniye çarşambaya denk gelmesede olur biz senin geldiğin güne denk getiririz problem değil...:)
pikniktip
06.Mays.2014, 12:23
O kadar gezindik izmirlerde güzelyalı sahilde falan :)
Maverick
06.Mays.2014, 12:36
abi bakma sen bu faniye çarşambaya denk gelmesede olur biz senin geldiğin güne denk getiririz problem değil...:)
Ya arkadas dag ortami gorsun diye dedik.
Hocam sen Pazar gece yarisi gel, bakalim baskan o zaman geliyor mu? Gelmezse ben gelicem :)
Han Solo
06.Mays.2014, 12:39
Ya arkadas dag ortami gorsun diye dedik.
Hocam sen Pazar gece yarisi gel, bakalim baskan o zaman geliyor mu? Gelmezse ben gelicem :)
bak şimdi birazdan ankaradan gelip alırım sen yorulma diyeceğim yapışıp kalacaksın :)
Maverick
06.Mays.2014, 13:58
Sadece alirsin mi abi? Ben alir, geri de gotururum. Hatta WJ'sini benimkine baglarim. Yakit da yaktirmam.
Hadi bakalim :)
Laf yetistirme millete, gel hadi bekliyor usta masraf defteriyle:)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Han Solo
06.Mays.2014, 14:05
Sadece alirsin mi abi? Ben alir, geri de gotururum. Hatta WJ'sini benimkine baglarim. Yakit da yaktirmam.
Hadi bakalim :)
gider uçakla alır getiririm götürürm karayoluyla yormam. hani olurda uçakta yorulur diye hamam sauna jakuzi bali masajına götürürüm sıfırlarım :) bu işin suyu çıkacak ben diyim sana.
Han Solo
06.Mays.2014, 14:09
Laf yetistirme millete, gel hadi bekliyor usta masraf defteriyle:)
ooooo usta almış eline sopayı seni bekliyor koş burak koş...ali topu at...tut burak tut...
GC2013
06.Mays.2014, 19:37
Eyvallah, çarşambaya da denk getirmeye çalışırım. Güzelyalı olamazdı çünkü full time işteydim, bir daha ki sefere inşallah.
pikniktip
06.Mays.2014, 22:27
Eyvallah, çarşambaya da denk getirmeye çalışırım. Güzelyalı olamazdı çünkü full time işteydim, bir daha ki sefere inşallah.
Eyvallah serkan sagolasın sadece takılıyorum bi dahakine inşallah
Maverick
07.Mays.2014, 11:41
Arkadaşlar dün Levent Abi ile 30 senelik jeepci arkadaşı Mustafa Usta'ya gittik. Pazartesi konuşucaz. Arabayı götürücem. Eciğine böcüğüne bakacak yakıt için. O da yakıt değerlerini çok dedi.
Lastiklerin ve jantların orjinal değil, illaki etkiler dedi ama önce arabaya bakacak.
Döşeme sonunda kurudu. Bugün döşemeyi kapatıp yolcu koltuğunu takacağım inşallah.
Sızıntı olayı da silikon sonrası bitti gibi birşey. Çok ufat bir noktadan damla damla kaçırıyor. Onu da son bi silikon yapıp bitiricem.
gider uçakla alır getiririm götürürm karayoluyla yormam. hani olurda uçakta yorulur diye hamam sauna jakuzi bali masajına götürürüm sıfırlarım :) bu işin suyu çıkacak ben diyim sana.
Dün Serkan'ı özel uçağımla aldırdım. WJ'sini de kanada bağladık. Güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Araçlarımızı inceledik. Gece yarısı tekrar bıraktım.
monster
07.Mays.2014, 12:25
arkadaslar 4.7 icin ceki demiri ariyorum. ikinci el
Dragon
07.Mays.2014, 12:47
ya çeki demirli bi tane alsana 4,7 :) ne uğraşıyon :):)
monster
07.Mays.2014, 12:49
)))) verdim gitti
Monster
Maverick
07.Mays.2014, 12:52
Benim aracın arkasına zamanında çeki demiri takmışlar. Şu an yok tabi ama orası boşluk duruyor.
Oranın kapağı falan birşeyi var mı? Hoş durmuyor boş şekilde.
Han Solo
07.Mays.2014, 13:11
Benim aracın arkasına zamanında çeki demiri takmışlar. Şu an yok tabi ama orası boşluk duruyor.
bi git ya....
Han Solo
07.Mays.2014, 13:12
nalbur hırdavatçılarda kare profillerin ağzına tıkadıkları siyah plastik kapaklar var onlardan takabilirsin her ebat var hemen hemen
Maverick
07.Mays.2014, 13:38
nalbur hırdavatçılarda kare profillerin ağzına tıkadıkları siyah plastik kapaklar var onlardan takabilirsin her ebat var hemen hemen
Başkanım, boşluk çok büyük. Resim çekip basarım. Arkadan direk görünüyor yani.
jeep96
07.Mays.2014, 13:52
ahaaa aradığım tampon al arabamı ver arabanı.:) :D
bende o şekilde tampon bulamadım kestim.:(
Maverick
07.Mays.2014, 14:18
ahaaa aradığım tampon al arabamı ver arabanı.:) :D
bende o şekilde tampon bulamadım kestim.:(
Yapma be Hasan Abi, siyah mıydı aracın?
Han Solo
07.Mays.2014, 14:29
merak ettim nasıl bir tampon bu
jeep96
07.Mays.2014, 16:14
Yapma be Hasan Abi, siyah mıydı aracın?
gri :( malesef
pikniktip
07.Mays.2014, 16:16
benimkini sökelim ondan kalıp alın, ölçü alın kendinize göre yaptırın olmamı?
jeep96
07.Mays.2014, 16:17
merak ettim nasıl bir tampon bu
çeki demirinin çıkması için orjinal bir kesik tamponun alt kısmında
Akman Jeep her derde deva kardesim, haftaya bitirecek bu isi:) gezegen ailesi olarak derin bir nefes alicaz, kayisdaginda 40 gun 40 gece ates yakip partilicez:)
monster
07.Mays.2014, 16:46
Evet olur bak
Monster
monster
07.Mays.2014, 16:46
Zj ile alakasi yok dincer en yakın zamanda pls)))
Monster
monster
07.Mays.2014, 16:47
Yanlis yere yazmisim dincer musayıt zamanda
Monster
monster
07.Mays.2014, 16:49
Burak hay arabanin tekerine)))
Monster
pikniktip
07.Mays.2014, 16:56
Akman Jeep her derde deva kardesim, haftaya bitirecek bu isi:) gezegen ailesi olarak derin bir nefes alicaz, kayisdaginda 40 gun 40 gece ates yakip partilicez:)
af buyrun neyi bitirecek ?
- - - Mesaj Birleştirme - - -
Yanlis yere yazmisim dincer musayıt zamanda
Monster
bunu banamı yazdın :)
af buyrun neyi bitirecek ?
- - - Mesaj Birleştirme - - -
bunu banamı yazdın :)
Arabasi neden bu kadar fazla yakiyor, onu cozecek:)
pikniktip
07.Mays.2014, 17:09
Arabasi neden bu kadar fazla yakiyor, onu cozecek:)
hakkaten o zaman 40 gün 40 gece hakkeder :)
Maverick
07.Mays.2014, 19:05
Son ölçüm söylüyorum;
Şehiriçi trafiği, kısmen köprü trafiği de var, dede tarzı sakin kullanım - 120 TL Gaz, 140 KM. Eder 85 kuruş. Emirhan Abi'nin aynı araç ile ölçümü aynı miktar gazda 250 KM. Tam 100 KM fark var.
Bu sebeplen sevgili ağabeylerim, arkadaşlarım, kardeşlerim, lütfen bana kızmayın ortalığı karıştırıp duruyorum diye, bu değerler cidden normal değil.
Baktırmayı düşündüğüm konular;
1) Kompresyon testi
2) Oksijen sensörü
3) Katalizör tıkanıklığı
4) Boğaz kelebeği kirlenmesi
5) Ateşleme elemanları
Başka önerileriniz varsa alırız.
Levent Abi ile pazartesi gidiyoruz inşallah baktırmaya. İnşallah bir sorun çıkar.
Hele bi hallolsun,
376
monster
07.Mays.2014, 19:13
Hay bu tapanin tıpasina dincer musayıt bi gun su ceki demirini kopyalayayım telif hakkini verelim))))
Monster
monster
07.Mays.2014, 19:16
Burak yeter ulen 1 lt de benden yakin)))
Monster
anarchist
07.Mays.2014, 19:19
Once benzinde denemen gerekiyor. Benzinde ne yakiyor?
tapatalklasaktami talklasak
Son ölçüm söylüyorum;
Şehiriçi trafiği, kısmen köprü trafiği de var, dede tarzı sakin kullanım - 120 TL Gaz, 140 KM. Eder 85 kuruş. Emirhan Abi'nin aynı araç ile ölçümü aynı miktar gazda 250 KM. Tam 100 KM fark var.
Bu sebeplen sevgili ağabeylerim, arkadaşlarım, kardeşlerim, lütfen bana kızmayın ortalığı karıştırıp duruyorum diye, bu değerler cidden normal değil.
Baktırmayı düşündüğüm konular;
1) Kompresyon testi
2) Oksijen sensörü
3) Katalizör tıkanıklığı
4) Boğaz kelebeği kirlenmesi
5) Ateşleme elemanları
Başka önerileriniz varsa alırız.
Levent Abi ile pazartesi gidiyoruz inşallah baktırmaya. İnşallah bir sorun çıkar.
Hele bi hallolsun,
376
Bende de aynı sorun vardı tüpte nerdeyse 1tl yakıyodu tüpün markazı ultra gazmı neydi çok berbat bi sistem takmışlar komple atiker sistemi yaptım şimdi ölçümlerime göre km de 48 krş yakıyo 280 km gidiyiyo bi depo ile çok rahatladım
Han Solo
07.Mays.2014, 21:12
yakani yakacaksin düğmesizzzzz
pikniktip
08.Mays.2014, 00:37
Hay bu tapanin tıpasina dincer musayıt bi gun su ceki demirini kopyalayayım telif hakkini verelim))))
Monster
tamamdır kopyalarız haber ederim
bu arada dinçer kim yauuv :)
Maverick
08.Mays.2014, 01:34
Burak yeter ulen 1 lt de benden yakin)))
Monster
Sen o değerleri yap, sonra bana laf at, olmaz Emirhan Abi :)
Once benzinde denemen gerekiyor. Benzinde ne yakiyor?
Onu denemedim işte. Levent Abi çok dedi ama, bi türlü yapamadım.
Bende de aynı sorun vardı tüpte nerdeyse 1tl yakıyodu tüpün markazı ultra gazmı neydi çok berbat bi sistem takmışlar komple atiker sistemi yaptım şimdi ölçümlerime göre km de 48 krş yakıyo 280 km gidiyiyo bi depo ile çok rahatladım
Bu bahsettiğin 1 TL şehiriçi miydi? Ve şehirlerarası durumun neydi? Çünkü benim şehirlerarası yakıtta hiç sorun yok. Benim LPG sistemine 3 yer bilgisayar bağladı. 3'ü de "Değerlerin harika, ayar yapılacak birşey yok." dediler.
yakani yakacaksin düğmesizzzzz
http://www.youtube.com/watch?v=0j0-1pBoavo
monster
08.Mays.2014, 07:04
Dinc iphone azizligi yaziyi kafasina gore)))
Monster
pikniktip
08.Mays.2014, 11:22
Dinc iphone azizligi yaziyi kafasina gore)))
Monster
iphone daki o gerizekalı özelliğin nerden kapandığını öğrenene kadar akla karayı seçmiştim. :)
simdi iphonedan da kurtuldum vesselam
01TV661
08.Mays.2014, 13:35
Abi benim ki de 100 TL gaz ile (39 lt) idi son ölçüm dede gibi kullanım 140 km gidiyor Erzurum şehiriçi.
Bende 4" yükseltme var bir de lastik 265 75 16 bunlar çok etkiler diye bir kere aklımda kalmasın diye gittim BRC servisine ayarların muhteşem dediler. Lastiklerini 225 yada 245 yap azalır dediler.
Sen çözüme bir bak bulursan bende deneyeyim.
Benimki normal yakıyor diyordum ama demekki normal değil.
HHO diye bir sistem var. Hidrojen gazını arabaya hava filtresinin ordan veriyorlar.
Bu HHO sistemini kullanan arkadaşım var Daha önce Discovery II si vardı onda kullanıyormuş lpg ile %30 fark var dedi.
Aracına çatı uçtu perte çıktı daha yeni pajero aldı onda EGR yi iptal edeyim ondan sonra takacam demişti ama son durumu bilmiyorum bu HHO sistemini bile düşünüyorum bi konuşayım bakayım nasıl bir sistemmiş birde nette araştırayım..
Bu sistem hakkında bilgisi olan varmı acaba yada kullanan...
Bakmak lazım.
evet benim 1tl sehirici olcumleriydi eskiden tabii, simdi 48krs yakiyo 280 km temiz gidiyo.
Burak abi kusura bakmazsan arabayi sat bi zj al artan paraylada istedigini yaparsin yanlis anlama kusura bakma yani
pikniktip
08.Mays.2014, 15:49
evet benim 1tl sehirici olcumleriydi eskiden tabii, simdi 48krs yakiyo 280 km temiz gidiyo.
Burak abi kusura bakmazsan arabayi sat bi zj al artan paraylada istedigini yaparsin yanlis anlama kusura bakma yani
yavaaşş, yerler yaş.
öyle sat kalanlada zj falan yok ;)
GC2013
08.Mays.2014, 15:54
Bizde satmak yok, hele ZJ icin hic yok, hele hele WJ forumunda Z bilmem ne demek aslaaaa:))))) km de 48 kurus falan hakikaten kiskanilacak degerler sehir ici. Bilmedigimiz birsey var ama
pikniktip
08.Mays.2014, 16:10
arabanın teknik verileri alttaki linkte var
buradanda kontrol edilebilir. karma tüketime bakarak ve %15-20 daha fazla gaz tüketimi hesaplanarak
yaklaşık 100km de 18 lt lpg ortalama değer yakalamak mümkün. KAAT üstünde
http://www.ultimatespecs.com/car-specs/Jeep/5573/Jeep-Grand-Cherokee-%28WJ%29-47i-V8.html
Maverick
08.Mays.2014, 18:05
Dinc Abi, %10 ekleniyor abi. Net. Ben hesaplamistim bilgisayarla.
Can, WJ satmak WJargonumuza tersss :) harika degerler yakalamissin.
Mustafa, tamamdir, sana da haber verecegim sorunu cozersem.
Kurban olun hepiniz ZJ lere:) Asla efsane olamayacaksiniz bizim gibi:)
Han Solo
08.Mays.2014, 18:50
Kurban olun hepiniz ZJ lere:) Asla efsane olamayacaksiniz bizim gibi:)
:p:cool::D:eek:
Maverick
08.Mays.2014, 20:12
5 sene sonra arabalariniz yavas yavas eskiyip de temiz ZJ bulamadiginizda Z->J donusumleriniz baslayinca gorecem ben sizi :)
Han Solo
08.Mays.2014, 20:30
5 sene sonra arabalariniz yavas yavas eskiyip de temiz ZJ bulamadiginizda Z->J donusumleriniz baslayinca gorecem ben sizi :)
Wj olsa haklisin da efsane zj den bahsediyoruz nasil eskiyecek ki...en fazla kaporta boYa yapar. Devam ederiz
Beatrix
08.Mays.2014, 20:33
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikon/maus1003.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikon/maus1003.gif.html) neeee?!?! garaja inip oksijen çadırının vanasını biraz daha açayım !
Adami hasta etme! Cekerim elimi ayagimi arabandan, 20 litre yaka yaka gezersin omur boyu akilli ol:)
Han Solo
08.Mays.2014, 21:10
Adami hasta etme! Cekerim elimi ayagimi arabandan, 20 litre yaka yaka gezersin omur boyu akilli ol:)
Puhahahhaha...yusuf yusuf dugmesiz
Maverick
08.Mays.2014, 21:31
Ergun Abi, oksijen cadiri ne olaki?
Baskanim, efsaneler de bir gun olur.
Levent Abi, 20 litreye ben raziyim ki. 29 litre benim hatirlatirim. Tamam tamam Forza ZJ !
01TV661
08.Mays.2014, 22:25
Levent Abi, 20 litreye ben raziyim ki. 29 litre benim hatirlatirim. Tamam tamam Forza ZJ !
Burak abi hemen koyvermesene...
diyecem ama şu yakıt işini halledek ondan sonra aslan oluruz bizim ki aslanın aşireti yahu...
Aydın da incir bahçeleri var ya benim ki direk bana bahçe kurma yolunda dev adımlarla ilerliyor......
20 litreye bende razıyım...
pikniktip
08.Mays.2014, 23:01
Bu iş örümcek adam süpermeni dövermi dövemezmiye doğru gidiyor. Allah selamet versin
Bu iş örümcek adam süpermeni dövermi dövemezmiye doğru gidiyor. Allah selamet versin
ZJ ler her zaman her yerde, herkes akilli olacak:)
pikniktip
08.Mays.2014, 23:04
Al işte buyur :)
Han Solo
09.Mays.2014, 00:23
senin için hesapladım düğmesiz. lpg bitti. 45 litre alıp doldurmuştum depoyu 160 km dayandı ve bitti.yani 100 km de 28 litre. tamamı şehiriçi diyebilirim zevkli kullanım kırmızı ışıklarda aragazlı falan senin gibi eziyetli dede gibi değil...
senin için hesapladım düğmesiz. lpg bitti. 45 litre alıp doldurmuştum depoyu 160 km dayandı ve bitti.yani 100 km de 28 litre. tamamı şehiriçi diyebilirim zevkli kullanım kırmızı ışıklarda aragazlı falan senin gibi eziyetli dede gibi değil...
Senin ki normal baskan, efendi gitseydin 200-210 yapardin
Han Solo
09.Mays.2014, 00:42
Senin ki normal baskan, efendi gitseydin 200-210 yapardin
yok onu uzun yolda yapıyor ancak 240 km falan uzun yolda 45 litre ile...lastikler 315x75x16 bu arada
http://i1374.photobucket.com/albums/ag424/mertbirincioglu1/secme%20offroad%20foto/IMAG1238_zps48ceae95.jpg (http://s1374.photobucket.com/user/mertbirincioglu1/media/secme%20offroad%20foto/IMAG1238_zps48ceae95.jpg.html)
27istanbul27
09.Mays.2014, 01:22
Vay, maşallah mert nazar değmesin,yakıtın çok güzel ,aman kurcalama.
GC2013
09.Mays.2014, 01:34
Biz WJ leri camura hazirlamaya baslayinca havalari sonecek ondan korkuyorlar:)
Ergun abi daha oksijen lazim mi, ucaktan cikarken alayim?
Biz WJ leri camura hazirlamaya baslayinca havalari sonecek ondan korkuyorlar:)
Ergun abi daha oksijen lazim mi, ucaktan cikarken alayim?
WJ ve çamur? hazırlamak falan...olmaz Serkancım mal belli,kasası,kabiliyeti belli:) uyma sen bizim Bekara:)
Han Solo
09.Mays.2014, 02:21
Vay, maşallah mert nazar değmesin,yakıtın çok güzel ,aman kurcalama.
28 litre durmuş abim neresi güzel... adamı çıldırtır...allahtan haftasonu kullanıyorum..
Beatrix
09.Mays.2014, 08:51
bu güne kadar Hilton'un kapalı otoparkında uyumuş, bende de kapalı otoparkta özel oksijen çadırında yatıyor... :):):)
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/beatrix-fhoto099/32485130b70f23d07_zps097f2684.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/beatrix-fhoto099/32485130b70f23d07_zps097f2684.jpg.html)
Beatrix
09.Mays.2014, 08:54
Levent Abi, 20 litreye ben raziyim !
Şehir içinde Benzin ile ( LPG yok ) 17,5 lt. yakıyorum, acaba razı mı olsam yoksa birşeyler yapmalımıyım.... :)
Monachus
09.Mays.2014, 09:03
Şehir içi değil, dışı değil ama bol yokuşlu yolda 12-13 litre dizel, tamamen dur-kalk trafiğinde 15-16 litre dizel.. Bu değerler biraz artmış hali... 12-13 olan değer kışın ( kış lastikleriyle ) 11 litre civarındaydı... Araba 2300 kg., motor 3 litre..
MAF sensörü taktırıp deneyeceğim, düşerse kesin değişim....
Maverick
09.Mays.2014, 13:10
Abi, senin araç 5.2, hayvan gibi lastik ve yükseltme var, deli gibi gazlıyorsun ve yine bana göre iyi.
bu güne kadar Hilton'un kapalı otoparkında uyumuş, bende de kapalı otoparkta özel oksijen çadırında yatıyor... :):):)
Vaay, iyi sistemmiş.
Şehir içinde Benzin ile ( LPG yok ) 17,5 lt. yakıyorum, acaba razı mı olsam yoksa birşeyler yapmalımıyım.... :)
Abi senin arabada da deli gibi lastik ve yükseltme var. 17,5x1,10=19,25 Litre gaz yapar. Bence çok iyi değer.
Şehir içi değil, dışı değil ama bol yokuşlu yolda 12-13 litre dizel, tamamen dur-kalk trafiğinde 15-16 litre dizel.. Bu değerler biraz artmış hali... 12-13 olan değer kışın ( kış lastikleriyle ) 11 litre civarındaydı... Araba 2300 kg., motor 3 litre..
MAF sensörü taktırıp deneyeceğim, düşerse kesin değişim....
Normalde MAF sensörü yok mu ki araçta?
Monachus
09.Mays.2014, 13:38
Normalde MAF sensörü yok mu ki araçta?[/QUOTE]
Hava filtresinin ucundaki sensör MAF sensörü değil mi ? Tamiri mümkün olmayan, fiziken bile ulaşılamayan bir yerde, giren hava miktarını ölçen sensör işte.. Var tabii ki ama yakıt için önemli bir sensördür, bakalım benimki düzgün çalışıyor mu?
Maverick
09.Mays.2014, 14:23
Normalde MAF sensörü yok mu ki araçta?
Hava filtresinin ucundaki sensör MAF sensörü değil mi ? Tamiri mümkün olmayan, fiziken bile ulaşılamayan bir yerde, giren hava miktarını ölçen sensör işte.. Var tabii ki ama yakıt için önemli bir sensördür, bakalım benimki düzgün çalışıyor mu?[/QUOTE]
Hah şimdi oldu, ben "Bende yok, yeni alacam." dedin sandım hocam. Onu galiba temizliyorlar. Ergün Abi yazmıştı. Çok hassas bir temizlik gerektiriyor. İllaki değişmesine gerek olmayabilir.
Monachus
09.Mays.2014, 14:37
Daha önce bir kez temizlettirdim fakat ben elektroniğe fazla güvenmem; arabalarımızda elektronik, elektroniği denetliyor, ne kadar güvenebilirim ki.. Önce düzgün çalıştığından emin oldukları yeni bir sensörü takacaklar, ben 100-200 km. yapacağım, eğer ki aynı yolda ben daha sonra eski sensör ile daha fazla bir yakıt sarfiyatı görürsem değiştirme yoluna gideceğim...
Maverick
09.Mays.2014, 14:41
Daha önce bir kez temizlettirdim fakat ben elektroniğe fazla güvenmem; arabalarımızda elektronik, elektroniği denetliyor, ne kadar güvenebilirim ki.. Önce düzgün çalıştığından emin oldukları yeni bir sensörü takacaklar, ben 100-200 km. yapacağım, eğer ki aynı yolda ben daha sonra eski sensör ile daha fazla bir yakıt sarfiyatı görürsem değiştirme yoluna gideceğim...
Tamamdır hocam. Haberlerinizi bekliyorum o zaman. Bana da yol gösterebilir.
Monachus
09.Mays.2014, 15:05
Haber veririm ancak en erken gelecek Cumartesi olur ki o da düşük ihtimal... Ondan sonraki haftasonu ya da en geç olarak bugünden itibaren 3.hafta içerisinde deneyebilirim gibi duruyor...
Maverick
10.Mays.2014, 18:20
Ya jeepforum.com'dan biri moralimi bozdu.
Bizim WJ'ler için 2.5" flowmaster 44 uygunmuş. 2.25" olan sesi azaltırmış.
Adamın videosu burda http://www.youtube.com/watch?v=VvuQEGxrnPg&feature=youtu.be
Benden bu kadar ses gelmiyor.
Ruhun mu sıkılıyor olum senin:) nefis ses var arabanda bana anlatma bari! memnun değilsen ver bana, hemen alırım benimkine aktarırım
Han Solo
11.Mays.2014, 00:12
ne sorunlu araçlar şu wj ler...yakında düğmesizden egsoz çapı küçüklüğü sebebiyle çapsıza dönecek lakabın dikkatli ol
Han Solo
11.Mays.2014, 00:15
bir de ses istiyorsan ZJ alacaksın birader 4.7 motordan ses mi çıkar :) yeni teknoloji o çakma V8
bir de ses istiyorsan ZJ alacaksın birader 4.7 motordan ses mi çıkar :) yeni teknoloji o çakma V8
Hay canini yiyim senin ne guzel dedin onu helal baskan:)
33king33
14.Mays.2014, 13:31
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Eğer sorumun cevabını alabilirsem haftasonu ben de bir grand cherokee satın alacağım. 2002 2.7 mercedes motorlu olanlar common railmidir ? Bunlarda sorunsuz biodizel kullanılır mı ? Daha önce kullanan oldu mu ? Lütfen biri cevap yazsın. Tavsiye edermisiniz ? 2000 model 3100 motorlular çok mu kötü ?
Kanuni
14.Mays.2014, 14:13
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Eğer sorumun cevabını alabilirsem haftasonu ben de bir grand cherokee satın alacağım. 2002 2.7 mercedes motorlu olanlar common railmidir ? Bunlarda sorunsuz biodizel kullanılır mı ? Daha önce kullanan oldu mu ? Lütfen biri cevap yazsın. Tavsiye edermisiniz ? 2000 model 3100 motorlular çok mu kötü ?
2,7 crd adı üstünde Common Rail Diesel bir motordur...biodizel kullanılabilir mi bilemem ama güzel motorlardır....ben de 2-3 ay evvel pajero ile 2,7 crd arasında kaldım ama 3,2 dizel pajeroyu tercih ettim (römork çekecek kuvveti daha fazla olduğundan)...3,1 İtalyan motordan da durabildiğiniz kadar uzak durun....bence jeep'in yüzkarası bir motordur
33king33
14.Mays.2014, 16:38
hocam peki common rail olmayan hangi jipi biliyorsnunuz ? modeli aslında düşük common rail değildir diye düşünüyorudum ama ? nasıl anlarım common rail mi değil mi ? wolsvagen gibi yanına simge mi olur tdi pdi falan diye ?
pikniktip
14.Mays.2014, 16:53
hocam peki common rail olmayan hangi jipi biliyorsnunuz ? modeli aslında düşük common rail değildir diye düşünüyorudum ama ? nasıl anlarım common rail mi değil mi ? wolsvagen gibi yanına simge mi olur tdi pdi falan diye ?
evet common rail dizel motordur, ayrıca 3.1 alma, alttaki linke bakabilirsin
http://www.ultimatespecs.com/car-specs/Jeep/5579/Jeep-Grand-Cherokee-%28WJ%29-27-CRD.html
GC2013
17.Mays.2014, 17:30
Sağ sinyal lambasi yanik kaldi, acep nedendir??
Edit: flasor acik unutulursa:))) test edildi onaylandi
Maverick
19.Mays.2014, 22:53
WJ klimalarının kronik bir sorunu var mı?
Malum yaz geldi, Kars'a yola çıkacam ve soğuk üflemiyor. Klima gazı 2013 Kasım ayında motor yapılırken eklenmiş. Muhtemelen o sırada borularına bakmışlardır. Çatlak patlak yoktur diye düşünüyorum.
Kompresor ve müşir diyorlar genelde.
27istanbul27
19.Mays.2014, 23:33
Eminim motor yapıldıktan sonra ,klima gazı basmamışlardır.
Maverick
20.Mays.2014, 00:42
Eminim motor yapıldıktan sonra ,klima gazı basmamışlardır.
Durmuş Abim, aşağıdaki listede klima gazı yazıyor ama yarın arayıp yine de bir soracağım.
399
Maverick
21.Mays.2014, 01:37
Bu arada klima halloldu. Durmuş Abi'nin dediği gibi klima gazı hiç yoktu. Akünün yanında bir tane uzun, bir de tüpten sonra bir tane kısa siyah kalın boru var. Uzun olan kaçırıyormuş. O değişince arkadaki kısa da değişmeliymiş. İkisi değişti. Bir de renkli klima gazı eklendi. Biraz tuzlu oldu ama klima güzel soğutuyor artık.
pikniktip
21.Mays.2014, 21:33
Hadi masallah
monster
21.Mays.2014, 22:00
Durmuş Abim, aşağıdaki listede klima gazı yazıyor ama yarın arayıp yine de bir soracağım.
399
bu nasıl lıste burak
pikniktip
21.Mays.2014, 22:02
Aracın eski sahibinin yaptırdıkları sanırım
Maverick
21.Mays.2014, 22:12
Emirhan Abi, ben araci almadan once eski sahibinin yaptirdiklari.
Klima nasıl şimdi güzel soğutuyo mu ?
Maverick
22.Mays.2014, 00:29
Sogutuyor masallah :) Ha ben klimadan nefret ederim ama bazen lazim oluyor.
Maverick
26.Mays.2014, 13:13
Arkadaşlar, Emirhan Abi'nin WJ'sine yeni LPG taktırdığı Atiker bayiisine gittim. Oradaki arkadaş oldukça usta ve bilgiliydi. Sağolsun 1 saate yakın sohbet ettik.
Kaputu açar açmaz LPG sistemimin regülatörünün tek çıkışlı olduğunu gördü ve "V8 araçlar için bu regülator yanlış, çift çıkışlı olmalı." dedi ve bana çift çıkışlı regülatoru gösterdi. Ama yakıtı etkileyip etkilemeyeceği konusunda bir yorum yapamadı.
Benim aklıma şu geliyor, bendeki regülator tek çıkışlı olduğu için arabayı dururken kaldırmak için performanslı kaldırmak amacıyla çok daha fazla LPG yaktırıyor. Şehiriçinde de sürekli dur kalk olduğu için yakıt artıyor bu sebeple ama uzun yolda böyle bir durum olmadığı için yakıt sorunu olmuyor.
Öneri olarak "Sadece regülatorunu değişelim, komple LPG'ni değişmeyelim, bir deneyelim." dedi.
Varsa görüşleriniz alırım.
Not: Bu yakıt konusu ile forumu çok işgal ediyorum, hakkınızı helal edin :)
Ben kullandım senin arabayı biliyosun yorumlarımı...parmak ucunla da dokunsan gaza mermi gibi kalkıp gidiyor maşallah, yürümesi de çok sağlıklı gazda, bence başka bir hikaye var.
Maverick
26.Mays.2014, 13:51
Ben kullandım senin arabayı biliyosun yorumlarımı...parmak ucunla da dokunsan gaza mermi gibi kalkıp gidiyor maşallah, yürümesi de çok sağlıklı gazda, bence başka bir hikaye var.
Abi işte o şekilde arabayı kaldırabilmesi için tek çıkışlı olduğundan fazla yakıt gönderiyor olabilir. İnternetten yorum okuyorum, regülatorun yani beyinin aracın gücüne uygun olması çok önemliymiş. KW'den bahsediyorlar. Beygir gücüne uyumlu. 235bg/1.36=170 KW'lik bir beyin olması gerekliymiş.
O zaman o regülatör işini düzelteceksin önce hacı, al onu en azından doğru sistemi yapmış olursun bi defa, yakıtı düzeltir düzeltmez o ayrı. Yine düzelmiyorsa onu da elemiş oluruz, demek ki sebep hala başka deriz!
Han Solo
26.Mays.2014, 14:18
yorum yok...
monster
26.Mays.2014, 21:58
yaaaaaaaaakııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
yaaaaaaaaakııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Hahahahhaaa😂😂😂
monster
26.Mays.2014, 22:00
yiterrrrr ya yiter. tez hukmu verile.mokoko pardon yakıla)))
arnavut
26.Mays.2014, 22:02
Şu adamın arabayı satın alıcam sonunda oda kurtulsun bizde 😄😄
yiterrrrr ya yiter. tez hukmu verile.mokoko pardon yakıla)))
Emirhancim yuzduk yuzduk kuyruguna geldik bulucaz bi sekilde! kiyamiyorum yoksa kendimi de yakacam fren hidroligi dokup uzerime!!! Ana haber bultenlerine cikicaz yakindir:)
Şu adamın arabayı satın alıcam sonunda oda kurtulsun bizde 😄😄
Al İbrahim:) araba temiz guzel, tam binilecek hale geldi, al da kurtulalim hocam:)
monster
26.Mays.2014, 22:09
Şu adamın arabayı satın alıcam sonunda oda kurtulsun bizde
he valla)))
arnavut
26.Mays.2014, 22:11
Al İbrahim:) araba temiz guzel, tam binilecek hale geldi, al da kurtulalim hocam:)
Ben ZJ'den memnun o benden yalnız yakmak için alıcam bu düğmesizin arabayı Levent olmadı ortak alıp bi kamp ateşi yakarız onunla 😄😄😄😄
monster
26.Mays.2014, 22:40
Ben ZJ'den memnun o benden yalnız yakmak için alıcam bu düğmesizin arabayı Levent olmadı ortak alıp bi kamp ateşi yakarız onunla
bende varım ortak olurum
arnavut
26.Mays.2014, 23:10
bende varım ortak olurum
emirhan daha çooook ortak çıkar bu arabaya :)
BU adamın arabayı düzelten lpg'ciye bizi kurtardı diye bişey vermek lazım ( madalya falan taksakmı
monster
26.Mays.2014, 23:15
hamili lpg. ci tanıdık. yapamazsan ver kontagı yak gıtsın dedım. egitim zaihati yap gitsin dedim.
arnavut
26.Mays.2014, 23:17
hamili lpg. ci tanıdık. yapamazsan ver kontagı yak gıtsın dedım. egitim zaihati yap gitsin dedim.
ooyy ooyy sabahlar olmasıııınnn ver kontağı ver çoşkuyu.
Han Solo
27.Mays.2014, 01:49
komple lpg sistemi değişsin...çift kafalı değil 4 kafalı 8 kafalı falan takılsın hep beraber sortie de kutlama yapalım
GC2013
27.Mays.2014, 09:29
Başkan bizi Sortie'e götür!;)
monster
27.Mays.2014, 11:00
komple lpg sistemi değişsin...çift kafalı değil 4 kafalı 8 kafalı falan takılsın hep beraber sortie de kutlama yapalım
caizdir )))
Maverick
29.Mays.2014, 14:12
Ya tamam, 100 TL gaz ile 1000 KM yaptım :)
monster
29.Mays.2014, 15:13
155 tl 353 km.
Maverick
29.Mays.2014, 16:36
155 tl 353 km.
Tabiki de şehiriçi dur-kalk değil.
monster
29.Mays.2014, 16:38
Aynen dur kalk
Monster
Aynen dur kalk
Monster
iyi bir marka mi gaz sistemin? Yeni mi sirali sistem mi?
monster
29.Mays.2014, 17:37
Atiker gold
Monster
Atiker gold
Monster
Dogrudur, ben markasi bile belli olmayan 12 senelik ceset sirasiz sistemimle 150 liraya 300-310 km yapabiliyorsam hala... :)
monster
29.Mays.2014, 17:40
Seninki daha iyi o zaman )))
Monster
Seninki daha iyi o zaman )))
Monster
İyi dayandi ben de sasiriyorum bakma:) bi yenilesem sistemi neler olacak kim bilir:)
monster
29.Mays.2014, 17:42
Bence hic elleme
Monster
Bence hic elleme
Monster
2 gundur ugrastiriyo ama hava aliyordu orasindan burasindan, duzensiz rolanti falan...gecici olarak duzelttik simdilik ama kalk gidelim diyor artik yeter:)
Han Solo
29.Mays.2014, 17:59
Aynen dur kalk
Monster
Tabiki de şehiriçi dur-kalk değil.
ne o dur-kalk olduğunu duyunca nefesin kesildi? böyle içinde bi tuhaflık boğazında düğümlenme mi hissettin ne iş :)
Maverick
29.Mays.2014, 18:23
ne o dur-kalk olduğunu duyunca nefesin kesildi? böyle içinde bi tuhaflık boğazında düğümlenme mi hissettin ne iş :)
Yemedim ki. Emirhan Abi'nin dediği hesap 44 kuruş yapar. 353 km'nin full dur-kalk olması imkansız. O zaman şehirlerarası 22 kuruş yakar. Mümkünatı yok. Beni delirtmek için numara yapıyor.
Maverick
26.Haziran.2014, 00:20
Yarin 10.000 bakimina gidiyorum. Yag, yag filtresi, hava filtresi ve polen filtresi aldim. Bunlarin disinda degis diyeceginiz birseyler var mi?
Han Solo
26.Haziran.2014, 00:27
Yarin 10.000 bakimina gidiyorum. Yag, yag filtresi, hava filtresi ve polen filtresi aldim. Bunlarin disinda degis diyeceginiz birseyler var mi?
değiş değiş...aracı değişşşşş
monster
26.Haziran.2014, 09:02
Polen bende yok
Maverick
26.Haziran.2014, 09:32
Ya onu dediler de Emirhan Abi. Bazi WJ'lerde varmis. Yoksa eger Fuat yuvasini verecek bana biz takicaz. wjjeeps.com da gosteriyordu takilmasini.
Baskanim, degisicem, 3 sene sonra 2004 overland insallah :)
GC2013
26.Haziran.2014, 09:42
Bu arada izmir ankara 38 kurusla geldim, 100km/h ortalama bakalim donus ne olacak. Polen filtresi bu yolcu tarafinda kaputla cam izgarasinin arasindaki plastik izgaranin altindaki mi?
Tap tapa tapa tap... Tap tap
Maverick
26.Haziran.2014, 11:22
Aynen orasi. Cok guzel yakmissin hocam. Ben de İstanbul-Kars-İstanbul 3000 km 41 kurus yaktim. Donuste Otobanda (gerede-istanbul 260 km) 160'la, diger yerlerde 115 civari ile gittim.
GC2013
26.Haziran.2014, 13:12
Takılması kolay, filtre de kolay bulunur cinsten, sevdiğin bir kokuyu üzerine zerk etmeyi unutma
In vino veritas in Aqua sanitas
Maverick
27.Haziran.2014, 14:43
Benim araçta polen filtresi yokmuş. Yuvasını alınca takılır uyar dediler. Bazı WJ'lerde varmış çünkü. Ben taktırmak istiyorum çünkü ciddi bir allerji sorunum var. Polen, ev tozu vs.
Bu arada 10.000 bakımı tamamdır. Motor yağı, yağ filtresi ve hava filtresi değişti. El frenim iyi tutmuyordu, sıktırdım. Tüm kapılar yağlandı, yağ kontrolleri yapıldı. Her hangi bir eksilme yok. Benim koltuk kalça kaldırma motorunu çıkma alıp değiştirdim, artık yola yukardan bakıyorum :) Aracım daha yüksekmiş gibi oldu.
Şimdi sırada pasta, cila ve boya koruma var. Siyah araçlar yazın çok ısınıyor. Boyaya yazık diyip bu işlemi yaptıracağım.
Bi kaç sorun şunlar var;
Arka aks keçelerim terleme yapıyor, resimde göreceğiniz üzere bayağı yağ vardı Ama difransiyel yağında eksilme yoktu. Salih Usta, "acelesi yok masraf etme askerden gelince değişiriz." dedi.
Sol arka aks bilyelerinde sorun var, düşük hızda tam sola dönerken sol arka lastik kanırtıyor takır tukur ses geliyor. Onları da aks keçeleri ile birlikte değişirken halledicem.
Bir de arazi kuyruk keçesi yağ kaçırıyor ama onda da arazi şanzıman yağ eksilmesi yoktu.
434
monster
30.Haziran.2014, 10:56
klima sorunu icin yararli bir link.
http://www.youtube.com/watch?v=kIWnuZ8vkEE
Maverick
03.Temmuz.2014, 14:56
Dünkü buluşmada Dinçer Abi'nin WJ'sinin rolantide sesini duyunca karar verdim. Bugün katalizoru iptal edip, arkadaki flowmaster'i katalizorun yerine takacağım.
Muayane dışında katalizorun iptal edilmesinin eksilerini söyleyebilir misiniz?
Biraz araştırdım, arıza ışığı, sensor falan diyorlar ama çok anlayamadım.
Han Solo
03.Temmuz.2014, 23:44
Dünkü buluşmada Dinçer Abi'nin WJ'sinin rolantide sesini duyunca karar verdim. Bugün katalizoru iptal edip, arkadaki flowmaster'i katalizorun yerine takacağım.
noldu ses nasıl faydası oldu mu video çekmişsindir sen dayanamazsın
İnFLeXiBLe
04.Temmuz.2014, 00:55
noldu ses nasıl faydası oldu mu video çekmişsindir sen dayanamazsın
valla bende merak ettim...
Maverick
04.Temmuz.2014, 12:41
Ayıpsınız :)
Ara sokaklardan geçerken artık daha fazla arabanın alarmı ötüyor :)
http://youtu.be/pcTx-O8YbV0
FIRAT
04.Temmuz.2014, 13:00
Burak Süper olmuş maşallah sen artık bu sesi dinlemek için sürekli basarsın yakıtın artar allah mufaza senin morelin yine bozulur bütün hesaplar alt üst olur mazallah :)
İnFLeXiBLe
04.Temmuz.2014, 16:19
Ayıpsınız :)
Ara sokaklardan geçerken artık daha fazla arabanın alarmı ötüyor :)
http://youtu.be/pcTx-O8YbV0
Hell Yeah:cool::cool::cool:süper olmuş...
GC2013
04.Temmuz.2014, 16:26
Benimki Imerikadan yola cikti geliyor. Bir de ben vorvorlıyım İzmir sokaklarinda:)
Tap tapa tapa tap... Tap tap
mjz66
04.Temmuz.2014, 18:16
Burak Süper olmuş maşallah sen artık bu sesi dinlemek için sürekli basarsın yakıtın artar allah mufaza senin morelin yine bozulur bütün hesaplar alt üst olur mazallah :)
Bi daha gaz tuz benzin lafi ederse geberticem:)
Maverick
10.Temmuz.2014, 09:56
Dün farkettim, kllima açıkken E-5'deki hafif rampalarda bile lpg deposu dolu olduğu halde biraz gaza yüklenin benzine geçiyor araç. Sinir bozucu. Ya klimayı kapatacan rampada, ya da benzinle çıkacan. Mercedes motoru Man motoru ile değişen Neoplan Starliner 2 otobüs mü la :)
Han Solo
10.Temmuz.2014, 10:41
Bi daha gaz tuz benzin lafi ederse geberticem:)
Dün farkettim, kllima açıkken E-5'deki hafif rampalarda bile lpg deposu dolu olduğu halde biraz gaza yüklenin benzine geçiyor araç. Sinir bozucu. Ya klimayı kapatacan rampada, ya da benzinle çıkacan. Mercedes motoru Man motoru ile değişen Neoplan Starliner 2 otobüs mü la :)
eline sağlık levent şimdiden...
monster
10.Temmuz.2014, 10:43
aminnnnnn tıkayın pamugu
Monachus
23.Temmuz.2014, 14:26
Uzun bir süredir buraya giremedim, iş güç, seyahatler, yelken yarışları vs. derken ancak fırsat buldum..
Hatırladığıma göre Burak'a bir cevap borcum vardı :)
Kısa bir süre önce sıfır bir MAF sensörünü deneme amaçlı taktırarak yaklaşık 250 km. kadar her zamanki güzergahlarımda kullandım, kayda değer bir fark göremedim, gördüğüm fark da muhtemelen trafik şartlarından kaynaklanmıştır. Yani ya ikisi de bozuk ya da ikisi de doğru çalışıyor... Maalesef düşüremedim şu rakamı ama şeytan dürtüyor, açtır, balatalara baktırt diyor... :)
Maverick
30.Temmuz.2014, 19:15
Bodrum'a gittim geldim. Biraz daha tecrübe sahibi oldum.
Yüksek süratte frene basınca araba ve direksiyon titriyor, rahatsız edici seviyede. İnsanlar korkmasın diye frene hep yavaş yavaş bastım. Bu da beni çok gerdi. Gaza basıp hızlanırken sorun yok. Lastiklerim eski ama sanmıyorum lastikten olacağını.
Araç içeri rüzgar sesi alıyor, özellikle benim kapıdan. Fitillerle alakalı sanırım, ya da kapıya ayar yaptırmak gerekli.
Han Solo
30.Temmuz.2014, 22:23
Bodrum'a gittim geldim. Biraz daha tecrübe sahibi oldum.
Yüksek süratte frene basınca araba ve direksiyon titriyor, rahatsız edici seviyede. İnsanlar korkmasın diye frene hep yavaş yavaş bastım. Bu da beni çok gerdi. Gaza basıp hızlanırken sorun yok. Lastiklerim eski ama sanmıyorum lastikten olacağını.
Araç içeri rüzgar sesi alıyor, özellikle benim kapıdan. Fitillerle alakalı sanırım, ya da kapıya ayar yaptırmak gerekli.
diskler torna istiyor olabilir yada ön takım burçlarına baktır önemli değil. çözülür. geçmiş olsun
GC2013
31.Temmuz.2014, 23:10
Kuvvetle muhtemel disk:)
Maverick
01.Austos.2014, 02:37
3 hafta sonra ustalık iznine gelince baktıracam disklere. Çünkü büyük ihtimalle ustalık neresi çıkarsa arabayla gideceğim.
mjz66
01.Austos.2014, 02:55
Baktirmayacaksin, diskleri de balatalari da degistireceksin! Ben sana 4 tane "Raybestos" disk ve balata alicam isi bitiricez👍
Maverick
01.Austos.2014, 12:30
Tamamdır abi. Konuşuruz bugün öğlen.
Han Solo
01.Austos.2014, 16:40
3 hafta sonra ustalık iznine gelince baktıracam disklere. Çünkü büyük ihtimalle ustalık neresi çıkarsa arabayla gideceğim.
sana öfkelenen erlerden biri çizim çizim çizerse kaportayı ben karışmam..dikkat çeker göz alır zaten poşetlere gıcık kapıyorlar bi de araç gözalıyor kaskosuz gitme oralara :)
ufuk
06.Austos.2014, 12:53
arkadaşlar merhaba, bir süre önce aranıza katıldım, katıldığım günden beride değerli paylaşımlarınızı, gün içinde vakit buldukça okumaya çalışıyorum.
1 ay önce 2002 model, GC, 4.7L sahibi oldum. hep merakım vardı ama bir türlü cesaret edemiyordum))) ve aldığım günden beri servisteyim, alt takımlarla başladık.
sizlerin paylaştığı lpg tüketimlerini heralde tamamını okudu. ilk defa dün 150 km lik bir şehir dışı deneyimim oldu ve sağlıklı tüketim ölçümü yaptım. aracın üstünden Landirenzo lpg sistemi var. (185.000 km de takılmış ve araç şu anda 200.000 km de) gidiş yolunda aracı denemek amacıyla ara ara sıkıştırdım, 185, 210 km hıza çıktım. yola çıkmadan önce tam boşalmış olan tankı, 140 tl, 55lt gaz dolumu yaptım. akşam geri döndüğümde 343.8 km, gaz bitti sinyali geldi. (bu km nin 50 km lik kısmı şehir içiydi) tüketim beni memnun etti. aynı araçtan kullanan bir arkadaşımla paylaştım, kilama kullanmadığın için az yaktı dedi. (klasik klima arızası, sol taraf sıcak, sağ taraf soğuk üflediği için şimdilik kullanmıyorum)))))) elbet birgün onuda ele alacağız.
hepinize iyi günler diliyorum.
Maverick
03.Eyll.2014, 17:52
Askerlik öncesi Bodrum'a gidip gelirken farkettim. Benim kapı rüzgar sesi alıyor ve rahatsız ediyor.
Fitillerim eski ama bu kadar yapmaz diye düşünüyorum. Biri kapı ayarı yaptır demişti kaportacıya.
Fikir verebilecek olan var mı?
Han Solo
03.Eyll.2014, 20:05
Askerlik öncesi Bodrum'a gidip gelirken farkettim. Benim kapı rüzgar sesi alıyor ve rahatsız ediyor.
Fitillerim eski ama bu kadar yapmaz diye düşünüyorum. Biri kapı ayarı yaptır demişti kaportacıya.
Fikir verebilecek olan var mı?
kapı ayarı yaptır fitilleri değiştir...nasıl fikir
Maverick
15.Ekim.2014, 13:17
Şoför camı birkaç gündür çok zor kapanıyordu, cam inerken ve kalkarken kanırtıyordu bazen tam kapanmıyordu. Bugün tamamen yarı açık kaldı. Hiç hareket etmiyor. Ama kapıdan yani sanırım motorundan ses geliyor. Buna benzer sorunla karşılaşan oldu mu? Bu cam krikosu denen şeyi değiştirmemiz gerekiyor sanırım?
Aşağıdaki ürün diye düşünüyorum. Türkiye'de 200 TL falan civarı. eBay'de 30$ http://www.ebay.com/itm/Front-Door-Window-Regulator-Passenger-Side-Right-RH-for-00-04-Grand-Cherokee-/131082080990?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2001%7CMake%3AJeep%7CModel%3AGrand+Che rokee&hash=item1e8519d2de&vxp=mtr
Kendim açayım bakayım diyorum ama bilmiyorum benim müdahele edebileceğim birşey mi?
Şoför camı birkaç gündür çok zor kapanıyordu, cam inerken ve kalkarken kanırtıyordu bazen tam kapanmıyordu. Bugün tamamen yarı açık kaldı. Hiç hareket etmiyor. Ama kapıdan yani sanırım motorundan ses geliyor. Buna benzer sorunla karşılaşan oldu mu? Bu cam krikosu denen şeyi değiştirmemiz gerekiyor sanırım?
Aşağıdaki ürün diye düşünüyorum. Türkiye'de 200 TL falan civarı. eBay'de 30$ http://www.ebay.com/itm/Front-Door-Window-Regulator-Passenger-Side-Right-RH-for-00-04-Grand-Cherokee-/131082080990?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2001%7CMake%3AJeep%7CModel%3AGrand+Che rokee&hash=item1e8519d2de&vxp=mtr
Kendim açayım bakayım diyorum ama bilmiyorum benim müdahele edebileceğim birşey mi?
Bosver acma kalir elinde! Kriko degisecek evet, ya da oralarda iyi bir sanayi yok mu? İsi bilen bir usta tamir eder onu sana
27istanbul27
15.Ekim.2014, 19:57
burak ,cam motorunda bir şey yok,camı indirip kaldıran innce halat var ,bisiklet fren teli gibi ,tel kopmuştur,bir de cam direğini tutan cıvatalar gevşemiş olabilir,yani yüz tl ye hallolur.
Maverick
15.Ekim.2014, 21:43
Gece arabayı bu şekilde bırakamayacağım için görev bitince sanayii'ye gittim Levent Abi.
Durmuş ustam senin dediğin gibi halat çok kötü bir hal almış, çünkü bir plastik parça kırılmış. Ona plastik kaynak yapılıp, yeni tel halat ve makara yapılacak. 120 TL dedi. Dedim ne yaptın. Kriko 30 dolar. Yurtdışından getirteyim onu tak dedim. O zaman 100 TL'ye yapayım uğraşma dedi. İyi dedim ben de. Döşemeyi ben sökmüştüm zaten.
Bu arada yeni bir şey daha oldu, sunroof'un plastik çıtasını tutan bi kanca var sağda solda, o kırılmış. Sol taraf çıta kalkık duruyor, elle bastırmadan sunroof kapanmıyor. Yarın sökebilirse onu da söküp kaynak yapacak. Döküm malzeme bi parça.
Ya İzmir'e bi geldik, arabanın başına gelmeyen kalmadı. Levent Abi biliyor, arka bagajı da ağaca vurmuştum çok fena. Yetkili servis 2.000 TL masraf çıkardı yaptırmadım. Onla ilgili resimleri de paylaşıcam fikirlerinizi almak için.
Askeri birlik içinde adım çıkmış Jipli asteğmen diye. Albay bile ilk nöbetimde "Jipli meşhur asteğmen sen misin?" dedi.
Bu durumdan inanılmaz rahatsız oluyorum, asker grubu geçiyor, 100 kişi kafayı çevirip bana bakıyor. Artık servisle gidip geleceğim.
Anlayacağınız canım araba yönünden sıkkın.
27istanbul27
15.Ekim.2014, 22:08
burak ,sanrof un aynı parçası benimkide kırılmıştı,yaklaşık 7 cm uzuluğunda ve serçe parmağı gibi,hem de sağ ve sol yanda, zamak bir parça ,ben o parçayı kaynak yaptırdım daha takarken elimde kaldı,hurdacılar tek satmıyor,silme lamayı işleyerek tıpatıp aynısını yapıp taktım ,2 yıldan beri kullanmaktayım ,2 adet küçük saç vidası tutuyo sök demirciye yaptır ve unut.
Burak; bunu kayidaginda okudum su an millete koptuk:) binme fazla dikkat cekme:)
Maverick
20.Ekim.2014, 09:36
Arkadaslar, an itibari ile arb wj 2" kit yukseltme aldim. Helezon ve amirtisor.
İzmir'de taktiracak bir yer bulursam yaptiracagim. Yukselme konusunda hic bilgim yok. Onereceginiz, suna dikkat et diyeceginiz bir husus var mi?
Han Solo
20.Ekim.2014, 11:16
Arkadaslar, an itibari ile arb wj 2" kit yukseltme aldim. Helezon ve amirtisor.
İzmir'de taktiracak bir yer bulursam yaptiracagim. Yukselme konusunda hic bilgim yok. Onereceginiz, suna dikkat et diyeceginiz bir husus var mi?
yay ve amortisör takacak kasap bile takar onu usta aramana gerek yok hepi topu 10 tane civata
Maverick
20.Ekim.2014, 12:09
Sagolasin baskanim. İlla Jeep'ci olmasina gerek yo herhalde? Takilinca ayar, 4 taraftan eş yukseklik kontrolu, rot ayari falan gerekir mi? Bir de tahmini ne isterler? Ütülmeyelim.
Han Solo
20.Ekim.2014, 14:36
Sagolasin baskanim. İlla Jeep'ci olmasina gerek yo herhalde? Takilinca ayar, 4 taraftan eş yukseklik kontrolu, rot ayari falan gerekir mi? Bir de tahmini ne isterler? Ütülmeyelim.
300 tl den fazla verilmez..fazla bile olabilir bu rakam.
Maverick
20.Ekim.2014, 21:56
Tamamdir baskanim. Fikir edinmis oldum, sagolasin.
Her yıl kış aylarına yaklaşırken ve kış aylarında yaşadığım bir sorunu paylaşmak isterim. Araç dizel wj 130 bin km de. İlk çalıştırmada P konumundan R veya D konumlarına geçerken çok sarsıntılı - sesli geçiyor ve vites 1. viteste takılı kalıyor, 2. vitese geçmiyor. Kontak kapatıp yine çalıştırdığımda bazen sorun çözülüyor, bazen sorun devam ediyor. Daha önceki yıllarda bu sorunu daha soğuk zamanlarda yaşıyordum ama bu sene erken başladı. Sizce havanın soğukluğu ile bir bağlantısı var mıdır yoksa mekanik ya da elektronik bir problem midir?
Maverick
26.Kasm.2014, 00:00
Her yıl kış aylarına yaklaşırken ve kış aylarında yaşadığım bir sorunu paylaşmak isterim. Araç dizel wj 130 bin km de. İlk çalıştırmada P konumundan R veya D konumlarına geçerken çok sarsıntılı - sesli geçiyor ve vites 1. viteste takılı kalıyor, 2. vitese geçmiyor. Kontak kapatıp yine çalıştırdığımda bazen sorun çözülüyor, bazen sorun devam ediyor. Daha önceki yıllarda bu sorunu daha soğuk zamanlarda yaşıyordum ama bu sene erken başladı. Sizce havanın soğukluğu ile bir bağlantısı var mıdır yoksa mekanik ya da elektronik bir problem midir?
Güneş, yabancı kaynaklara baktın mı hiç? jeepforum.com'da muhtemelen vardır bu konu ile ilgili bir başlık.
emreturkeli
28.Kasm.2014, 13:59
Başlık yeni dikkatimi çekti ve sabahtan beri onu okuyorum...
Bence bu başlığın adını Burak ve Yakıt Krizi diye değiştirmek lazım... ;)
Şaka bir yana bende şu anda yeni almış olduğu XJ'nin LPG tüketimini anlamaya ve doğruluğunu görmeye çalışıyorum ancak senin durumun baya ileri safhalarda zira bence kendine zarar veriyorsun gibi geldi. Kaldı ki bu kadar buna takarak araçdan keyif alıyor olma şansın hiç yok (zaten yakıt derdine sürekli dede modunda sürüyor olman da bunun kanıtı.. Kim Flowmaster'lı V8'i bu şekilde sürmek ister ki?? :) )
Benim diğer aracım 2006 Subaru Forester 2.0 X, araca Prins Kit taktırdım (Khein enjektörlü serisi) ve geçen sene Bulgaristan Kayak seyahatimizde 4 kişi, full yüklü, ve tepede kayak taşıyıcı ile sadece 2 kişi ve araç dışı kayak taşyıcısı olmayan 2014 Model KIA CEED 1,6 dizel araçtan daha az yaktım toplam 1400 km'lik seyahat süresince :)
Şimdiki XJ üzerinde ALDESA diye bir sistem ile geldi, genel kanı pek başarılı sistem olmadığı yönünde, ama yine de herkes de değiştirmeye değmeyeceğini söylüyor...
- ilk denemelerde (LPG AYGAZ litre fiyatı 2.09 TL) 130 km'de bitirdim full depoyu (40 litre civarı) (sürüşüm hep cadde trafiği yada offroad)
- Bence bu da kabul edilemez bir değer, ancak sonra yeni yeni şeyler öğrendim, LPG ayarlarında sorun olduğunu, ve filtrenin kötü durumda olduğunu öğrendim, fan ayarlarımı sürekli Ayak ve Cam modunda kullanıyordum, bu aracın cam modu seçilen her konumda klima açtığını öğrendim (meğer hep klima açık gidiyormuşum)
- Sonuç olarak dün filtre değişti, gaz ayarları yapıldı, artık klima açılmayacak fan ayarlarında kullanıyorum aracı... bakalım sonuçlar nasıl olacak? Yine bildiririm...
ama yine de tüm bu durumlara rağmen senin kadar dert etmiyorum bunu kendime, biraz gevşe ve tadını çıkarmaya bak aracın :) Misal eğer ben de bu girişimlerden sonra hala mantıklı bi rakama yaklaştıramıyorsam yakıtımı, öncelik listemi değiştirerek komple sistemi söküp adam gibi bi markaya geçeceğim... (bence prins bu işin kralı, ama offroad piyasasında çok kişi Tartarini bu işin lideri diyor, bakalım artık kısmet...)
PS: Egsozu taktırırken katalitiği sökünce Flowmaster'ı katalitiğin yerine taktıracağını söylemiştin, bunun özel bir sebebi var mı? Benim aracımda da FlowMaster Super 44 var, ve katalitik konvertör yerinde düz boru var sadece, yani FlowMaster'dan başka hiçbir susturucu yok.. Ancak 1200-1500 devir aralığında araç içinde rahatsız edici bir uğuldama var (ve bu devir aralığı ne yazık ki tüm şehir içi sürüşünü oluşturuyor) eğer bu flowmaster'ı katalitik yerine almanın özel bir nedeni varsa, bende deneyeyim..?
Maverick
28.Kasm.2014, 21:27
Emre hocam, öyle birşey dediğimi hatırlamıyorum ama dediysem de yanlış söylemişim. Kat iptal olan yerde bende de boru var. Flowmaster ise susturucu olan yerde takılıydı.
Bu arada yakıt olayını çoktan geçtim, bu yazılar hep geçmişte kaldı :)
Alfonse
30.Kasm.2014, 19:14
Ayıpsınız :)<br />
<br />
Ara sokaklardan geçerken artık daha fazla arabanın alarmı ötüyor :)<br />
<br />
youtube_share video (http://youtu.be/pcTx-O8YbV0)<br/>
Maverick,
Ben öyle demedim diyorsun ama; temmuz ayında #436 mentionunda söyelmişsin cat yerine flowmasterı takıcam diye...
Hatta sonrada videosunu eklemişsin...
daha çok arabanın alarmı ötüyor diye yszmışsın...
Şimdi cık :) diyorsun...
Sonuçta video flowmaster nereye akuple edildiğinde çekilmiştir?... netleşirmisin...
**2.25 yerine 2.5 lik flowmaster 44 dahamı iyi sence??
Mirkan Şenol
30.Kasm.2014, 21:44
Ayıpsınız :)<br />
<br />
Ara sokaklardan geçerken artık daha fazla arabanın alarmı ötüyor :)<br />
<br />
youtube_share video (http://youtu.be/pcTx-O8YbV0)<br/>
Maverick,
Ben öyle demedim diyorsun ama; temmuz ayında #436 mentionunda söyelmişsin cat yerine flowmasterı takıcam diye...
Hatta sonrada videosunu eklemişsin...
daha çok arabanın alarmı ötüyor diye yszmışsın...
Şimdi cık :) diyorsun...
Sonuçta video flowmaster nereye akuple edildiğinde çekilmiştir?... netleşirmisin...
**2.25 yerine 2.5 lik flowmaster 44 dahamı iyi sence??
2.50'lik flowmaster daha iyi değil, çünkü araçların standart boğaz ölçüsü 56mm, ince çıkış kalın bir egsoza giriyor ve tekrar inceliyor. Egsoz basıncı değişmeyecektir. Ana boğazdan daha ince susturucu ağzı ve boru olmasın yeter.
Maverick
01.Aralk.2014, 09:33
Hocam evet demisim :) Ama oyle yapmadim. Yanlis yazmisim.
Ben takilirken aracin altindaydim. Kat yerine boyu koyduk. Susturucu yerine de flow.
2.25 ve 2.5 arasinda sorun olacagini zannetmiyorum. 0.25 inc 2.5/4= 0.6 cm gibi cok kucuk bi fark.
Zaten TR'ye gelen hepsi 2.25 diye biliyorum.
Mirkan Şenol
01.Aralk.2014, 13:42
Hayır, ben 2.50inç ağızlı modelini aldım.
Kat. yerine boru, susturucu yerine 44 takıldı.
Zaten kat. yokmuş :) yerinde küçük bir susturucu vardı.
emreturkeli
01.Aralk.2014, 13:46
Bizim kat lar orjinal 2.50 giris 2.25 cikis...
erolkan
01.Aralk.2014, 15:11
Arakadaşlar direksiyonun arkasından ses açma kapama düğmesinden açma düğmesi takılı kalıyor ve teybin sesi devamlı sona doğru açılıyor.Bu direksiyon arkasından kumanda etmeyi nasıl iptal edebılırım?
723
erolkan
01.Aralk.2014, 15:14
Diğer bi sıkıntımda cruıse kontrol düğmesine basınca ekranda gözüküyor ama set e basınca hız sabıtleme hızı sabitlemıyor acaba neden?
Maverick
01.Aralk.2014, 15:25
Ses acma kapama dugmesi sert mi basili kaliyor, gevsek sekilde mi?
erolkan
01.Aralk.2014, 15:35
açma düğmesi sert,kapama normal..
Maverick
01.Aralk.2014, 15:39
Yani dugme pislikten dolayi mi basili kaliyor gibi? Yoksa icindeki switch bozulmus icine kacmis gibi mi? Eliniz maharetliyse direksiyonu sokup bakin. Sitede baslik var.
erolkan
01.Aralk.2014, 19:52
Kalorıferim çalışıyor ama herıkı tarafı sıcağa açamam ragmen soğuk üflüyor..Bu sorun için nasıl bır yol izlemelıyım?
Bugun klımacı kalorıfer petegının değişmesi gerekıyor dedi?sizce nerelerı nasıl kontrol etmeliym?
Alfonse
02.Aralk.2014, 00:58
2.50'lik flowmaster daha iyi değil, çünkü araçların standart boğaz ölçüsü 56mm, ince çıkış kalın bir egsoza giriyor ve tekrar inceliyor. Egsoz basıncı değişmeyecektir. Ana boğazdan daha ince susturucu ağzı ve boru olmasın yeter.
o zaman
2.50 flowmasterın giriş ve çıkıştaki ağız çapı, inch değerinden...
Doğrumu anladım mirkan...
Bir de baştan sona doğru rahatlamalı genişlemeli diyorsun di mi mirkancım...
Sağol...
Alfonse
02.Aralk.2014, 00:59
Hocam evet demisim :) Ama oyle yapmadim. Yanlis yazmisim.
Ben takilirken aracin altindaydim. Kat yerine boyu koyduk. Susturucu yerine de flow.
2.25 ve 2.5 arasinda sorun olacagini zannetmiyorum. 0.25 inc 2.5/4= 0.6 cm gibi cok kucuk bi fark.
Zaten TR'ye gelen hepsi 2.25 diye biliyorum.
Tmm
Teşekkürler
Alfonse
02.Aralk.2014, 01:09
Hayır, ben 2.50inç ağızlı modelini aldım.
Kat. yerine boru, susturucu yerine 44 takıldı.
Zaten kat. yokmuş :) yerinde küçük bir susturucu vardı.
Eee..
Sonuç nasıl...
Sence tek susturucu olarak
katın yerinemi takılmalı,
Son sustrcu yerinemi takılmalı...
Hangisi trampet hangisi timpani sesi verir... :) :) :) :)
Alfonse
02.Aralk.2014, 01:12
Bizim kat lar orjinal 2.50 giris 2.25 cikis...
Güzel bilgi
Teşekkürler
Alfonse
02.Aralk.2014, 01:22
Kalorıferim çalışıyor ama herıkı tarafı sıcağa açamam ragmen soğuk üflüyor..Bu sorun için nasıl bır yol izlemelıyım?
Bugun klımacı kalorıfer petegının değişmesi gerekıyor dedi?sizce nerelerı nasıl kontrol etmeliym?
Wjde çok iyi değilim ama
Okuduğum kadarıyla sağ sol için yolcu eldivenlik kısmındaki kapağın arkasındaki kalorifer sisteminin içinde iki kapakçık var...
Bunların açılıp kapanmasonı sağlayan merkez pim ayakları kırılıyor, iş görmüyor bir taraf...
Göğsün sökülmesi kalaruferin çıkması ve dağıtılması, tamiri gerekiyor kapakçıkların....
Ama,
Gezegende bi yerlerde, belki bu konuda bi video eklenmişti...
Telefonda olduğum için bulamadım...
Göğsü sökmeden biraz kesip biçmeli yapıştırmalı bi tamir yöntemi var...
GT-I8552 cihazımdan gönderildi
Mirkan Şenol
02.Aralk.2014, 01:40
Eee..
Sonuç nasıl...
Sence tek susturucu olarak
katın yerinemi takılmalı,
Son sustrcu yerinemi takılmalı...
Hangisi trampet hangisi timpani sesi verir... :) :) :) :)
Abi arabalı vapur gibi. :D
Veya kızgınlık dönemindeki öküz ayı gibi böğürüyor. :D
Tek susturucu olarak kullanılırsa, katalizatör yerine de takılsa, susturucu yerine de takılsa aynı işlevsellikde çalışacak abi.
Mirkan Şenol
02.Aralk.2014, 01:44
o zaman
2.50 flowmasterın giriş ve çıkıştaki ağız çapı, inch değerinden...
Doğrumu anladım mirkan...
Bir de baştan sona doğru rahatlamalı genişlemeli diyorsun di mi mirkancım...
Sağol...
Evet abi inç değeri.
Baştan sona yapmanın bir manası da yok. Manifold çıkışından geniş boru kullanmanın performansa bir katkısı olmaz, dar boru kullanılırsa aracı boğar. Üst devirler ölür.
Orijinali 56mm, standart manifold ile bu değeri geçmek gereksiz.
emreturkeli
02.Aralk.2014, 01:45
Benim 6 silindir 4.0 cherokee de cat yerinde duz boru ve susturucu yerinde super 44 ile rolanti muhtesem, yuke binince yine muhtesem, ancak tam sehir ici surus devir bandi olan 1100-1500 devir araliginda resonans var ve arac icinde ugultu yapior...
Ilk baslarda umursamadim ama surdukce rahatsiz etmeye basladi, yurt disindan thunderbolt high flow performans cat siparis ettim... Belki ufak ve performans katalitigi ve super 44 iyi sonuc verir..
Hem bi tasla iki kus, muayene derdi de kalmaz ;)
Cat gelip takilinca geri donus yapicam..
Alfonse
02.Aralk.2014, 02:06
Abi arabalı vapur gibi. :D
Veya kızgınlık dönemindeki öküz ayı gibi böğürüyor. :D
Tek susturucu olarak kullanılırsa, katalizatör yerine de takılsa, susturucu yerine de takılsa aynı işlevsellikde çalışacak abi.
Like :) :)
http://youtu.be/wgcMG4EijSo
Alfonse
02.Aralk.2014, 02:17
01:06 ;)
Maverick
02.Aralk.2014, 11:13
Yani ben de cok anlamam ama petek neden degissin ki.
İngilizcen varsa hocam jeepforum.com forum sitesinde wj does not blow hot gibi kelimelerle arama yap. Bunun disinda bu kaloriferlerin kalibrasyonu var.
Tus kombinasyonu ve sigorta cikarip resetleme gibi. Wj heater calibration yaz wjjeeps.com da olmasi lazim.
Ya bugun de bende bi sorun cikti. Araba gaza gecmiyor. Gosterge yanip sonuyor. Yani tamamen sonuyor. Dun arabadan kedi sesi duydum giderken. Baktim motora icinde oldu mu diye ama goremedim.
erolkan
02.Aralk.2014, 12:13
Şİmdi hata koduna baktım.46+52+54 bunlar ne acaba
Xperia Z
GC2013
03.Aralk.2014, 01:23
Göğüs inecek ve kapaklar değişecek:) wj kronik sorunudur. Zannedersem sadece sıcak veya sadece soğuk üfleyecek şekilde ayarlanabiliyor. Göğsü indirmek? Sonradan ses yapar mı? Sökerken birşey kırılır mı? V.s
Aynı sorun iki yıl önce başıma gelmişti. Termostat değişimi sonrasında bu sorun ortadan kalktı. Hazır torpido inmişken kapakların da kontrol edilmesinde fayda var. Plastik kapakçıklar zamanla çatlıyor ve kırılıyor. Havayı yüzüme ver diyorsun ayağa vermeye devam ediyor = )
erolkan
03.Aralk.2014, 19:13
Evet sorunu gögusu ındırmeden çözduk. Klepeler kırılmış.yenıden ince saç kesip ustune sunger yaptık. Şimdi aracın içinde sıcaktan duramıyoruz
Xperia Z
erolkan
03.Aralk.2014, 19:15
Sıradaki sorunumuz.;
Hız sbitleme 'on' yapınca ekranda gözukuyor. Ama 60kt uzerine gelip 'set' tusuna basınca devreye girmiyor?
Xperia Z
platin75
03.Aralk.2014, 22:44
vakum borularından biri çatlaktır.benimde başıma gelmişti çok basit.çözümü var
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.