Orijinalini görmek için tıklayınız : Jeep Grand Cherokee WJ Kullanıcıları Buraya
Sayfa :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
Maverick
17.Austos.2015, 16:36
2001 255.000 de. 1.5" ARB helezon amortisor lift kit. Sunroof. Kaza bela yok, 3 parça boya var, koltuk ısıtma yok.
Var mı alan? :)
1303
ycankes
17.Austos.2015, 17:51
Bende sizin zj yi görünce hatırladım. Bende 200 evlerde oturuyorum. Daha önce iki defa Ankarada Tuna garaja gittim ancak çok da memnun kalmadım. Herkes A&A diyor servis için bi deneyeceğim bakalım. Telefon da bayagi ilgiliydiler
Biz iki senedir biniyoruz ZJ'ye.İki kere gittik A&A'ya.Biri ilk aldığımızda bide geçen sene bu zamanlar 10bin bakımına getirdik.İkisindede memnun kaldık.Umarım sizde memnun kalırsınız.
aybarsdnr
17.Austos.2015, 18:34
Aracımı aldığımdan beri çok ciddi masraf yaptım. En son ufak tefek kaporta işleri için dün mercedes mengerlere bıraktım. Tek kalan sorunum şaft. Hala net bir karar veremedim. Bunun sebebi ise çift mafsallı yapımı için aldığım fiyatın çok uçuk olması. Bu konuyla ilgili biraz akıl vermenize ihtiyacım var. Öneriniz nedir? nerede, en sağlıklı şekilde ne kadara yaptırabilirim? Bostancıdaki meşhur yeri eledim. Adamlar baya yüksek fiyat çekiyorlar tanıdık olmasına rağmen.
Bu da aracımın son hali
http://i61.tinypic.com/illt6u.jpg
Arkadaşlar, bilgi sahibi olanlardan şaft ile ilgili hala yardım bekliyorum
Maverick
17.Austos.2015, 19:40
Yükseltme kaç inçti? Ben çok tecrübeli değilim ama 4" de yapılması gerekenlerde şanzımanı aşağıya indirmeyi tavsiye ediyorlar. Önce bi 3 cm kadar atıyorum indirip deneseniz? Şafttan çok mu ses geliyor? Ne zaman yapıyor bu sesi?
Bende 70 km/s den sonra ayağımı gazdan çekince geliyor. Bu aralar çok yoğunum. Rahatladığımda bu yöntemi deneyeceğim.
http://www.ebay.com/itm/Zone-Offroad-J5007-3-4-Transfer-Case-Drop-Kit-Jeep-/311344732671?hash=item487d9799ff&vxp=mtr
Hazır kitler var böyle. Ama somun ve uzun vida bulursanız o şekilde de yapılabilir.
Ha bir de 2002 modellerden itibaren şaftlar fabrika çıkışlı bi taraftan mafsallı yapılıyor. Çıkma bi şaft bulup öbür tarafına da mafsal yaptırılabilir.
1304
aybarsdnr
18.Austos.2015, 00:17
Şanzımana giren kafası kırılmak üzereydi. Takur tukur ötmeye başlayınca kırmadan söktük. Benim şaftın da bir tarafı mafsallı ama önemli olan zaten şuan şanzımana denk gelen kafası. Herkes çözüm olarak çift mafsallı yaptırmış. Tamam mantıklı ama 1850 tl para istiyorlar. Ben yaptıran birinden bu konu ile ilgili bilgi almak istiyorum.
Maverick
18.Austos.2015, 02:05
Şanzımana giren kafası kırılmak üzereydi. Takur tukur ötmeye başlayınca kırmadan söktük. Benim şaftın da bir tarafı mafsallı ama önemli olan zaten şuan şanzımana denk gelen kafası. Herkes çözüm olarak çift mafsallı yaptırmış. Tamam mantıklı ama 1850 tl para istiyorlar. Ben yaptıran birinden bu konu ile ilgili bilgi almak istiyorum.
Dinç Abi yaptırdı. Ama hala tam kesilmedi diyordu. İsterseniz özelden telefonunu vereyim?
Han Solo
18.Austos.2015, 02:23
abi normal bir şaftçıya sorsan ne ister 1850 olacak bir rakam değil som altından mı yapıyorlar... yok öyle bişey...1800 tl ye sıfır hd ıronrock şaft satılıyor türkiyede..küfür ettirmesinler adamı ya...
aybarsdnr
18.Austos.2015, 02:53
Dinç Abi yaptırdı. Ama hala tam kesilmedi diyordu. İsterseniz özelden telefonunu vereyim?
Dostum çok sevinirim numarayı alırsam. Açıkçası uğultu benim için çok önemli değil. Sessiz araba sevmem zaten:) ama araziye çıktığımda da "ha kırıldı ha kırılacak" korkusu yaşamak istemiyorum.
abi normal bir şaftçıya sorsan ne ister 1850 olacak bir rakam değil som altından mı yapıyorlar... yok öyle bişey...1800 tl ye sıfır hd ıronrock şaft satılıyor türkiyede..küfür ettirmesinler adamı ya...
Abi başka forumlarda da yanılmıyorsam senin mesajlarını okudum. 5.2 zj için bostancıdaki meşhur yerde yaptırmıştın sanırım. 1850 tl fiyatı onlardan aldım. O da hatır gönül işi (nasıl hatırsa artık). Dediğin gibi ıronrock şaft var o fiyata. En kötü ihtimal ona yönelicem. ama kafamda rubicon veya vx100 alma planı var o yüzden çokta açılmak istemiyorum. Zaten çok fazla masraf yaptım hatta hala yapıyorum, araba şuan mengerlerde :)
Han Solo
18.Austos.2015, 02:55
Dostum çok sevinirim numarayı alırsam. Açıkçası uğultu benim için çok önemli değil. Sessiz araba sevmem zaten:) ama araziye çıktığımda da "ha kırıldı ha kırılacak" korkusu yaşamak istemiyorum.
Abi başka forumlarda da yanılmıyorsam senin mesajlarını okudum. 5.2 zj için bostancıdaki meşhur yerde yaptırmıştın sanırım. 1850 tl fiyatı onlardan aldım. O da hatır gönül işi (nasıl hatırsa artık). Dediğin gibi ıronrock şaft var o fiyata. En kötü ihtimal ona yönelicem. ama kafamda rubicon veya vx100 alma planı var o yüzden çokta açılmak istemiyorum. Zaten çok fazla masraf yaptım hatta hala yapıyorum, araba şuan mengerlerde :)
bizim topkapı tarafında da bi şaftçı var vaktin varsa ona da bi uğra baksın
aybarsdnr
18.Austos.2015, 03:07
bizim topkapı tarafında da bi şaftçı var vaktin varsa ona da bi uğra baksın
abi adını ve numarası varsa öğrenebilir miyim ?
Maverick
18.Austos.2015, 03:56
abi adını ve numarası varsa öğrenebilir miyim ?
Aynen, sen bi sor da hocam, bakalım oradan ne diyecekler.
Ben sabah Dinç ABi'yi arayıp numarasını vereceğimi söylerim. Bir şey demez de nezaketen sorayım hocam.
ankaralı
19.Austos.2015, 19:33
sanruf geriye dogu açılmıyordu,ayrıca aşırı yağmurlarda su alıyordu tablası çürümüş. usta tabla bakım ve geriye doğru açılmamasına sebeb olan parça değişim için 650 tl istedi fiyat nasıldır sizce daha önce yaptıran varsa.
ikinci konu aracın ön takım arka takım tablalar fişekler rotlar ve öz disk balata degişimi içinde yaklaşık 2400 tl gibi bi rakam istediler ön takım arka takım ve ön disk balata için fiyat iyimidir.
malum arabanın ecemisiyiz :)
burak1972
19.Austos.2015, 21:24
Hocam ben bugün ön takım sorunu için Ankara'da Akgün aydın servise gittim. Sağolsun son derece ilgiliydiler. Benim ön sağ sol alt üst rotiller , Rot başları (ön ) 3 adet, ön tabla fisekleri değişti 300 tl işçilik dahil 1400 tl verdim. Parça fiyatları internetteki ile hemen hemen aynı.
burak1972
19.Austos.2015, 21:25
Arabam 2000 4.7 v8 WJ
burak1972
20.Austos.2015, 00:28
Araç içi tavan temizliği yapmayı planlıyorum ne kullanmamı ve nasıl yapmamı önerirsiniz. Teşekkürler
Han Solo
20.Austos.2015, 01:58
sanruf geriye dogu açılmıyordu,ayrıca aşırı yağmurlarda su alıyordu tablası çürümüş. usta tabla bakım ve geriye doğru açılmamasına sebeb olan parça değişim için 650 tl istedi fiyat nasıldır sizce daha önce yaptıran varsa.
ikinci konu aracın ön takım arka takım tablalar fişekler rotlar ve öz disk balata degişimi içinde yaklaşık 2400 tl gibi bi rakam istediler ön takım arka takım ve ön disk balata için fiyat iyimidir.
malum arabanın ecemisiyiz :)
650 tl garantili kusursuz yapacaksa ver gitsin isciligi cok zaten sok tak ayarla. Ama 2400 eakami cok geldi bana. Diskler olsun 400 tl fiseklerin tanesine ne istiyor ki tabla nedir
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ankaralı
20.Austos.2015, 09:28
Hocam ben bugün ön takım sorunu için Ankara'da Akgün aydın servise gittim. Sağolsun son derece ilgiliydiler. Benim ön sağ sol alt üst rotiller , Rot başları (ön ) 3 adet, ön tabla fisekleri değişti 300 tl işçilik dahil 1400 tl verdim. Parça fiyatları internetteki ile hemen hemen aynı.
sizin fiyata arka takım bakımı parçaları,bide ön disk balata aklersek fiyat normal gibi o zaman
ayrıca benim araçta aynı 2000 4.7
ankaralı
20.Austos.2015, 09:33
650 tl garantili kusursuz yapacaksa ver gitsin isciligi cok zaten sok tak ayarla. Ama 2400 eakami cok geldi bana. Diskler olsun 400 tl fiseklerin tanesine ne istiyor ki tabla nedir
valla parçalar 1250 gibi bi rakam ayrıca ön diskler+balata 600 işcilik 400.ustanın dediği sökünce daha bişeyler daha çıkabilir yuvarlak hesap 2400 gibi bi rakam dedi.
ankaralı
24.Austos.2015, 19:40
oval burç 4 adet: 240
yuvarlak burç 2 adet:100
salıncak üst 2 adet: 100
ön arka burç 4 adet:200
ön difransiyel burç 2 adet:100
arka difransiyel üstü burç 2 adet:110
ön üst tabla burç 2 adet:90
v tabla rotili 1 adet:50
rot ayarı: 60
ön diskler: 130
ön balata : 130
şanzıman yag ilave: 35
işcilik: 400
sanruf tamir: 650
toplamda 2.525 tl tuttu fiyat iyimidir arkadaşlar..
Han Solo
24.Austos.2015, 20:50
oval burç 4 adet: 240
yuvarlak burç 2 adet:100
salıncak üst 2 adet: 100
ön arka burç 4 adet:200
ön difransiyel burç 2 adet:100
arka difransiyel üstü burç 2 adet:110
ön üst tabla burç 2 adet:90
v tabla rotili 1 adet:50
rot ayarı: 60
ön diskler: 130
ön balata : 130
şanzıman yag ilave: 35
işcilik: 400
sanruf tamir: 650
toplamda 2.525 tl tuttu fiyat iyimidir arkadaşlar..
disk 1 tane mi ? 2 taneyse çok ucuz geldi rakam. diğerleri normal de sunroofta ne yapıldı 650 tl
ankaralı
25.Austos.2015, 09:26
disk 1 tane mi ? 2 taneyse çok ucuz geldi rakam. diğerleri normal de sunroofta ne yapıldı 650 tl
sanruf geriye dogru açılmıyordu tırnak kırılmış o degişti birde su alıyordu çürük yerler varmış onlar felan tamir oldu.
disk önce banada tanesi dediler sonra bunların çifti o paraymış dediler bende anlamadım,çiftine o parayı yazdılar.
GC2013
25.Austos.2015, 12:43
Disklerin tanesi 80-100 gibi bir fiyatı olması lazımdı??
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
Han Solo
25.Austos.2015, 16:35
sanruf geriye dogru açılmıyordu tırnak kırılmış o degişti birde su alıyordu çürük yerler varmış onlar felan tamir oldu.
disk önce banada tanesi dediler sonra bunların çifti o paraymış dediler bende anlamadım,çiftine o parayı yazdılar.
abi tırnağı nerden buldun nasıl değişti. kendimi paraladım o tırnağı bulmak.için nerden buldu usta yaptırdı mı nasıl yaptırdı detay lütfen
ankaralı
25.Austos.2015, 17:45
abi tırnağı nerden buldun nasıl değişti. kendimi paraladım o tırnağı bulmak.için nerden buldu usta yaptırdı mı nasıl yaptırdı detay lütfen
:) işin aslı bizde çok aradık ankarada sormadığımız yer kalmadı en son bi ustada bulduk parçayı vermem ben yaparım 650 dedi bizde tm dedik.. yoksa benim ustada çok aradı hiç bi yerde yok abi mecbur buraya yaptıracaz yada su alan yerleri ben yapacam sanruf böyle kalacak dedi.bizde hazır bulmuşken yaptıralım dedik.şimdilik iyi çalışıyo bakalım ama fazlada oynama dedi usta :)
Maverick
25.Austos.2015, 22:13
:) işin aslı bizde çok aradık ankarada sormadığımız yer kalmadı en son bi ustada bulduk parçayı vermem ben yaparım 650 dedi bizde tm dedik.. yoksa benim ustada çok aradı hiç bi yerde yok abi mecbur buraya yaptıracaz yada su alan yerleri ben yapacam sanruf böyle kalacak dedi.bizde hazır bulmuşken yaptıralım dedik.şimdilik iyi çalışıyo bakalım ama fazlada oynama dedi usta :)
Bu tırnak dediğiniz kanca gibi birşey mi?
pikniktip
26.Austos.2015, 11:45
slm benim cep 0532 432 80 25
istersen ben kendi tecrübelerimi paylaşırım
aybarsdnr
26.Austos.2015, 23:41
slm benim cep 0532 432 80 25
istersen ben kendi tecrübelerimi paylaşırım
Çok teşekkür ederim. Yarın arayacağım
erolkan
27.Austos.2015, 13:22
Arkadaşlar wj de lpg deposunu simit olarak taktıran varmı?
Xperia Z
Maverick
27.Austos.2015, 15:58
Arkadaşlar wj de lpg deposunu simit olarak taktıran varmı?
Xperia Z
VAr. 3 mesaj aşağıdaki Dinç Abi.
erolkan
27.Austos.2015, 20:18
VAr. 3 mesaj aşağıdaki Dinç Abi.
Bugün benim atikeri takan ustayla yine görüştüm simit depo işini. Stepnenin altında benzin deposu oldugu için lpg deposuna yeteri kadar havalandırma tahliye deliği olamazmış. Onun olmamasıda oralarda kaçak olursa gaz yeteri kadar tahliye olamayıp kötü sonuçlara sebep olabilir dedi..
Acaba bu durum gerçekten böylemi yoksa uğraşmak mı istemedi?
Bu arada ek olarak ilerleyen zamanlarda lpg regulatörüne 2. Regulatörüde ekleyecegiz..Çift çıkışla Daha performanslı olurmuş..
Xperia Z
Maverick
28.Austos.2015, 12:03
Bugün benim atikeri takan ustayla yine görüştüm simit depo işini. Stepnenin altında benzin deposu oldugu için lpg deposuna yeteri kadar havalandırma tahliye deliği olamazmış. Onun olmamasıda oralarda kaçak olursa gaz yeteri kadar tahliye olamayıp kötü sonuçlara sebep olabilir dedi..
Acaba bu durum gerçekten böylemi yoksa uğraşmak mı istemedi?
Bu arada ek olarak ilerleyen zamanlarda lpg regulatörüne 2. Regulatörüde ekleyecegiz..Çift çıkışla Daha performanslı olurmuş..
Xperia Z
Dinç Abi'nin benzin deposunun vidalarını söküp bir kaç cm aşağıya indirdiler. Simit tank için delip açıp tekrar benzin deposunu monte ettiler.
Çift regülator olayını ben de duydum. V8'ler için bu gerekliymiş. Bende tek çıkışlı regülator var.
erolkan
28.Austos.2015, 12:41
Dinç Abi'nin benzin deposunun vidalarını söküp bir kaç cm aşağıya indirdiler. Simit tank için delip açıp tekrar benzin deposunu monte ettiler.
.
Zaten sıkıntınında bu noktada olacagonı söyledi benim usta yukarıda bahsettiğim gibi..
Hatta " abi senin çoluğun çocuğun var sonra ne ben üzüleyim neden sen üzül" dedi bana...
Xperia Z
GC2013
28.Austos.2015, 16:00
Benim usta da benzer sebepten yaptırmamamı tavsiye etti, vazgeçtim.
Maverick
28.Austos.2015, 16:47
Benim usta da benzer sebepten yaptırmamamı tavsiye etti, vazgeçtim.
Kovaladığım iş olursa söküp atacam valla LPG'yi :)
GC2013
28.Austos.2015, 18:06
Bozdurmusun bir kere, elletmediğin yer de kalmadı, neye yarar
KARADAG
29.Austos.2015, 11:02
uzun zamandır foruma giriş yapmadım sebebine gelince 1997 model xj aracımı satıp 2001 model range rover p38 almıştım.İngiliz oluşundan mıdır pek anlam veremediğim bir sebepten araca ısınamadım, amerikan gibi değil değişik bir araçtı sattım yeniden daha güçlü GC 5.9 aldım amerikan çok farklı.Şimdi büyük bir hevesle ve siz değerli dostların da tavsiyeleri ile yeni aracıma eklemek istediğim bir kaç aksesuar olacak.mesela bunun gibi bir ön tampon hayalim var nasıl temin edebilirim.1392
Maverick
31.Austos.2015, 12:25
Sürücü koltuğum en yukarda olduğu halde çok göçük duruyor. Sağdaki koltuk ise oldukça diri ve yola tepeden bakıyorsun. Ben araç kullanırken yola hakim olmayı severim. O yüzden sürüşümü etkiliyor. Kendimi iyi hissetmiyorum direksiyonda. Şimdi bu sorun süngerden mi, yoksa alttaki telli ızgaranın esnemesinden mi olur? Sizin koltuklar ne alemde? Koltuğu bi söküp bakmayı düşünüyorum, eğer süngerle alakalı ise sağ tarafın süngerini sola takıcam. Izgaralardan ise altına bi plaka ile destek düşünüyorum.
Han Solo
31.Austos.2015, 14:15
uzun zamandır foruma giriş yapmadım sebebine gelince 1997 model xj aracımı satıp 2001 model range rover p38 almıştım.İngiliz oluşundan mıdır pek anlam veremediğim bir sebepten araca ısınamadım, amerikan gibi değil değişik bir araçtı sattım yeniden daha güçlü GC 5.9 aldım amerikan çok farklı.Şimdi büyük bir hevesle ve siz değerli dostların da tavsiyeleri ile yeni aracıma eklemek istediğim bir kaç aksesuar olacak.mesela bunun gibi bir ön tampon hayalim var nasıl temin edebilirim.1392
güle güle kullan...önce 5.9 un bi fotolarını da görelim... ben de yeni aldım 5.9 ..bu tampon görsel olarak hoşuma gidiyor ama ben takmayı düşünmüyorum pek. hazırda yok hiç görmedim ama ilanlarda araç satanlara teklif edip almayı deneyebilirsin o tampon olsa da araç aynı para olmasa da 3-5 bişi verip satmak sahibinin de işine gelebilir.
Han Solo
31.Austos.2015, 14:17
Sürücü koltuğum en yukarda olduğu halde çok göçük duruyor. Sağdaki koltuk ise oldukça diri ve yola tepeden bakıyorsun. Ben araç kullanırken yola hakim olmayı severim. O yüzden sürüşümü etkiliyor. Kendimi iyi hissetmiyorum direksiyonda. Şimdi bu sorun süngerden mi, yoksa alttaki telli ızgaranın esnemesinden mi olur? Sizin koltuklar ne alemde? Koltuğu bi söküp bakmayı düşünüyorum, eğer süngerle alakalı ise sağ tarafın süngerini sola takıcam. Izgaralardan ise altına bi plaka ile destek düşünüyorum.
alttaki ızgaraların esneyeceğini pek sanmıyorum süngerler ezilmiş olabilir döşemecide süngerlere takviye yapabilirsin...
KARADAG
31.Austos.2015, 16:53
güle güle kullan...önce 5.9 un bi fotolarını da görelim... ben de yeni aldım 5.9 ..bu tampon görsel olarak hoşuma gidiyor ama ben takmayı düşünmüyorum pek. hazırda yok hiç görmedim ama ilanlarda araç satanlara teklif edip almayı deneyebilirsin o tampon olsa da araç aynı para olmasa da 3-5 bişi verip satmak sahibinin de işine gelebilir.
teşerkkür ederim başkan sende yeni almışsın güle güle kullan derim.Daha önce de bahsettiğim gibi amerikan sevdası bir başka şimdi japonlar ve ingilizler biraz alınganlık gösterir ancak kabul etmek gerekir.Aracı yeni aldığım gün sitede herkes merakla ''çalıştır sesi güzelmiş'' dedi bir baktım depo tamtakır.evet bu ses yüzünden bu araçlar çok yakar.
mjz66
31.Austos.2015, 18:17
Araç WJ olduğu için olabilir mi:) bizim koltuklarımız gayet iyi alemde hala:)
Sent from my iPhone using Tapatalk
erolkan
01.Eyll.2015, 20:28
Bizimhttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/01/a623b8bb3f0decc890f6dcf2b688cfbf.jpg wj de koltuklarda kullanılan kahverengimsi deriyi internetten bulabilirmiyim?
Birde bunlar ne derisi acaba?
Xperia Z
Maverick
01.Eyll.2015, 22:25
Arabayı kullanmıyorsun tabi eskimez :)
Han Solo
02.Eyll.2015, 00:54
du bende koltukların fotosunu çekeyim de iyice eziklensin bu burak :)
Zuhahahahss:)
Maverick
02.Eyll.2015, 01:22
Zuhahahahss:)
120.000 km'de arabalara biniyorsunuz koltuk diri diyorsunuz. 255.000 de benim ki. Baba yorgun, sünger göçük.
Başkan sen dolgu demişsin de, bunların orjinal süngeri gibi kaliteli olmaz, o yüzden ben hani sırf oturma yerinin süngerini alabilir miyim diye düşündüm. ebay'e baktım öyle bi ürün yok.
120.000 km'de arabalara biniyorsunuz koltuk diri diyorsunuz. 255.000 de benim ki. Baba yorgun, sünger göçük.
Başkan sen dolgu demişsin de, bunların orjinal süngeri gibi kaliteli olmaz, o yüzden ben hani sırf oturma yerinin süngerini alabilir miyim diye düşündüm. ebay'e baktım öyle bi ürün yok.
Benim dosemecim yapar, affetmez!
Maverick
02.Eyll.2015, 11:45
Benim dosemecim yapar, affetmez!
Seni önümüzdeki 10 yıl içinde görürsem yaptırırız :)
potukcu
03.Eyll.2015, 15:21
selamlar, link paylaşabiliyor muyuz bilmiyorum ancak araç hakkında bilgisi olan var mı diye soracaktım arkadaşlar?
2001 WJ Ankara (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-temiz-bakimli-jeep-cherokee-4.7-limited-216979211/detay/)
erolkan
09.Eyll.2015, 10:08
Arkadaşlar yeşil olan radyatör sıvımı değiştireyim dedim bugün. A.Aydın ı aradım aracımın 2000 model 4,7 oldugunu söyledim. Bana sarı renkli organik antifiriz koymamı önerdiler. Hangi marka önerirsiniz?
Xperia Z
erolkan
09.Eyll.2015, 12:20
Biraz önce sanayide antifiriz satan bi yere girdim. Adam 26 yıldır bu işin içindeyim ama sarı antifiriz olmaz diyor. Dedimki organikmiş,servisten öyle dediler. O zaman kırmızı antifirizdir o diye söyledi bana.. Benimde kafam karıştı...
Xperia Z
aybarsdnr
09.Eyll.2015, 16:21
Biraz önce sanayide antifiriz satan bi yere girdim. Adam 26 yıldır bu işin içindeyim ama sarı antifiriz olmaz diyor. Dedimki organikmiş,servisten öyle dediler. O zaman kırmızı antifirizdir o diye söyledi bana.. Benimde kafam karıştı...
Xperia Z
Abi ben de sarı hiç duymadım. Mutlaka vardır söylediklerine göre ama ben ufak tefek işlerimi mercedes-mengerler de yaptırıyorum. Orada da kırmızı koydular benim araca
ankaralı
14.Eyll.2015, 15:53
bir haftalık tatilden sonra aslana kavuştum.bi insan arabasını bu adar özlermiymiş evet özlermiş :)
hemen gidip güzelce iç dış temizlik depoları fulle biraz dolaş sesi duy çok keyifli.
Maverick
15.Eyll.2015, 13:54
bir haftalık tatilden sonra aslana kavuştum.bi insan arabasını bu adar özlermiymiş evet özlermiş :)
hemen gidip güzelce iç dış temizlik depoları fulle biraz dolaş sesi duy çok keyifli.
Ben bazen özlemek için diğer aracı kullanıyorum. 1 haftadır bizimkinin direksiyona geçmedim. Bugün lazım olacak inşallah. İnsan özlüyor cidden.
erolkan
20.Eyll.2015, 17:54
Arkadaşlar wj sine şnorkel taktıran var mı?Eger var ise foto ve maliyet öğrenebilirmiyim?
aybarsdnr
20.Eyll.2015, 18:55
http://i57.tinypic.com/ams5cl.jpg
benim aracımda safari snorkel var. Safari daha pahalı. MXO nun da snorkeli var ve baya uygun fiyatı. MXO gayet güzel ürünler üretiyor ve piyasada kullanan çok. Tamponum mxo mesela. İçiniz rahat bir şekilde alabilirsiniz abi
İlgilenenlere linkleri özelden gönderebilirim....
erolkan
20.Eyll.2015, 19:17
Washhh :) Bu resimdeki araç tam istediğim gibi :)
erolkan
20.Eyll.2015, 19:21
570 Tl olan bütçeme daha yakın .Diğerinin fiyatı memur işi değil :) Zaten aradaki farkıda pek anlayamadım ikiside aynı resim :)
Bunu evde veya sanayıde kendı imkanlarımızla yapma durumumuz olabılırmı?Daha öncekı Subaru Forester aracıma açık haava filitresi kiti almak yerıne pimaş su borusundan yaparak ucuna hava fılıtresı ekleyip daha ucuza mal etmiştim. Şnorkelde de böyle deneme yapan varmıdır?
aybarsdnr
21.Eyll.2015, 02:24
Washhh :) Bu resimdeki araç tam istediğim gibi :)
şuan farların önündeki bull barlar yok ve at lastik var :)
http://i58.tinypic.com/qohnvd.jpg
570 Tl olan bütçeme daha yakın .Diğerinin fiyatı memur işi değil :) Zaten aradaki farkıda pek anlayamadım ikiside aynı resim :)
Bunu evde veya sanayıde kendı imkanlarımızla yapma durumumuz olabılırmı?Daha öncekı Subaru Forester aracıma açık haava filitresi kiti almak yerıne pimaş su borusundan yaparak ucuna hava fılıtresı ekleyip daha ucuza mal etmiştim. Şnorkelde de böyle deneme yapan varmıdır?
Biraz riskli olur abi. Ufak bir kaçak olur vs. su çekerse motor sıkıntılı olur
erolkan
26.Eyll.2015, 00:32
Arkadaşlar fotoda görüldüğü (aracı sürerken) gibi ön camın bu kısmı kendiliğinden buhar oluyor,klima,fan vs.. kapalıyken. Bunun sebebi ne olabilir?
Klima kaplıyken araca dışarıdan hava gelmemesi için ne yapmak lazım?
Klima kapalıken iç sirkülasyonu düğmesi aktif olmuyor.. 1483
Xperia Z
Maverick
26.Eyll.2015, 00:47
Arkadaşlar fotoda görüldüğü (aracı sürerken) gibi ön camın bu kısmı kendiliğinden buhar oluyor,klima,fan vs.. kapalıyken. Bunun sebebi ne olabilir?
Xperia Z
Ya o bende de oluyor. Bazen klimayı ilk açınca buhar çıkıyor, alakasız havalarda buğu yapıyor falan. Birisi demişti bana sorunu ama hatırlayamadım.
Ya o bende de oluyor. Bazen klimayı ilk açınca buhar çıkıyor, alakasız havalarda buğu yapıyor falan. Birisi demişti bana sorunu ama hatırlayamadım.
Sat kurtul:) ondan olmaz artik:)
Han Solo
26.Eyll.2015, 22:34
Bugun baktik yeni aldigi kapi fitilleri de ezilmis ruzgar sesi aliyomus :))) kizdirma kardesimi bugun fena offroad yapti camura buladi wj yi
Bugun baktik yeni aldigi kapi fitilleri de ezilmis ruzgar sesi aliyomus :))) kizdirma kardesimi bugun fena offroad yapti camura buladi wj yi
Aaaaa!!! Eyvah eyvah gitti iyice kirildi desene:)
entropy
27.Eyll.2015, 04:11
ARkadaşlar merhaba,
Öncelikle tüm arkadaşların bayramını kutlarım.
yaklaşık 3 saattir forumu okuyorum, 41 sayfayı bitirdim diyebilirim.
benim aracım 2000 model 4.7 150000 km de.
genel olarak yakıt konusunda muhabbetler var,
bendeki BRC LPG ile şehiriçi 35 krş yakıyorum. (lpg 2TL / lt )
aracımdan gayet memnunum, dikkatimi çeken 2 konu var.
1. si direksiyondaki boşluk. mesela eski honda accord aracımdaki direksiyon hassasiyeti bunda yok ve sert ( belki de normali boyledir :) bilemiyorum )
2. si ise aracın rölantisinin oynaması ve aracı park ederken geri vites - ileri vites yaptığımda rölanti çok düşüyor hatta araç bir keresinde istop etti.
2. problem ile ilgili olarak yurtdışı sitelerden okuduğum kadarı ile menifoldu temizledim, boğaz açıklık sensörünü (TPS - throttle position sensor) ve IAC (idle air control) sensörünü sipariş ettim. inşallah sorunum çözülür.
GC2013
27.Eyll.2015, 11:19
Xperia Z
Yolcu tarafında damlama veya tatlımsı bir koku alıyor musunuz kabin içinde? Camdaki buğu sadece sulu mu yoksa yağlı da geliyor mu elinize?
erolkan
27.Eyll.2015, 11:33
Yolcu tarafında damlama veya tatlımsı bir koku alıyor musunuz kabin içinde? Camdaki buğu sadece sulu mu yoksa yağlı da geliyor mu elinize?
Damlama yok .. Camda ise sadece buğu var..
Kokuyu veya damlamayi sorma sebebiniz neydi bu arada?
SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
GC2013
27.Eyll.2015, 11:40
1484
Kaçak olabilir diye
erolkan
27.Eyll.2015, 11:40
Birde klima kapalıyken dısarıdan hava gırısı nasıl kapanıyor?
Dikkat ettigim kadariyla klima kapaliyken hava kanallarindan azda olsa sicak hava geliyor. Ozellikle ayak tarafina..
erolkan
27.Eyll.2015, 11:41
1484
Kaçak olabilir diye
Kacagin daha belirgin belirtileri varmi?
aybarsdnr
27.Eyll.2015, 12:33
ARkadaşlar merhaba,
Öncelikle tüm arkadaşların bayramını kutlarım.
yaklaşık 3 saattir forumu okuyorum, 41 sayfayı bitirdim diyebilirim.
benim aracım 2000 model 4.7 150000 km de.
genel olarak yakıt konusunda muhabbetler var,
bendeki BRC LPG ile şehiriçi 35 krş yakıyorum. (lpg 2TL / lt )
aracımdan gayet memnunum, dikkatimi çeken 2 konu var.
1. si direksiyondaki boşluk. mesela eski honda accord aracımdaki direksiyon hassasiyeti bunda yok ve sert ( belki de normali boyledir :) bilemiyorum )
2. si ise aracın rölantisinin oynaması ve aracı park ederken geri vites - ileri vites yaptığımda rölanti çok düşüyor hatta araç bir keresinde istop etti.
2. problem ile ilgili olarak yurtdışı sitelerden okuduğum kadarı ile menifoldu temizledim, boğaz açıklık sensörünü (TPS - throttle position sensor) ve IAC (idle air control) sensörünü sipariş ettim. inşallah sorunum çözülür.
Merhaba tekrardan. Wj lerin direksiyonunda ister istemez ufak bir bosluk olmasi normal. Cok az bir bosluk var ise pek kafaniza takmayin ama pm den de size bir cevap yazdim, onunla ilgili olabilir.
Rolanti sorunu cok cok buyuk ihtimalle tps sensorunden. Bazi araclarda tps sensoru montaji yapilirken gereginden fazla sıkılıyor. Bu bile rolanti sorunu ortaya cikariyor. Gozlerimle 2 aracin bu sekilde olduguna sahit olmustum serviste.
Yakitiniz baya iyiymis. Aracinizda donanim var mi? Gule gule kullanin
Maverick
27.Eyll.2015, 13:17
Aaaaa!!! Eyvah eyvah gitti iyice kirildi desene:)
Bak ya nasıl iftiralar.
Canavarın hakkını verdik.
Ama şu da bir gerçek ki, sabah giderken bir yerde araba baya bi yan yattı, dedim " 1 takla atarım, ön camdan çıkarım" :)
Bak ya nasıl iftiralar.
Canavarın hakkını verdik.
Ama şu da bir gerçek ki, sabah giderken bir yerde araba baya bi yan yattı, dedim " 1 takla atarım, ön camdan çıkarım" :)
iyi yani diyosun bu jeepler arazide:)
burak1972
27.Eyll.2015, 14:16
Herkese iyi bayramlar. Dün benim wj ile Karabük Amasra gezisi yaptım. Şunu söyleyeyim bu araçlar otobanda resmen kayıp gidiyor ama Dünkü yol biraz kötü bir asfalt tı hem engebeli yani yer yer ezilmiş yer yer de bozuktu 80 90 üstüne çıkamadım araba zıplama rekoru kırdı 😁😁resmen. Bozuk yolda bunlarla hızlı gitmeyecek manzaranın keyfine vararak gideceksin.
Maverick
27.Eyll.2015, 14:44
iyi yani diyosun bu jeepler arazide:)
You can go faster, i can go anywhere :)
You can go faster, i can go anywhere :)
Nah gidersin:) ZJ aglatir duzde de arazide de unutma:)
Bu zj wj cekismesi bombaymis..temiz bir arac bulabilsemde hangi cephedeyiz o belli olsa..
Bu zj wj cekismesi bombaymis..temiz bir arac bulabilsemde hangi cephedeyiz o belli olsa..
:)
Beatrix
27.Eyll.2015, 20:01
Birde kolonoskopi ve kan tahlili isteseydin bari.... http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikon/newlaugh.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikon/newlaugh.gif.html)
erolkan
30.Eyll.2015, 22:12
Arkadaşlar bugün biraz araştırma yaparken Dodge marka araçlarda kullanılan klaoelerın bizimkilere benzedıgını gödrdüm.Fiyatıda yarı yarıya nerdeyse.Sizce 4,7 nın klape yerıne uygunmudur?
Soldaki Dodge için olan diğeri wj için...
Arkadaşlar bugün biraz araştırma yaparken Dodge marka araçlarda kullanılan klaoelerın bizimkilere benzedıgını gödrdüm.Fiyatıda yarı yarıya nerdeyse.Sizce 4,7 nın klape yerıne uygunmudur?
Soldaki Dodge için olan diğeri wj için...
Ayni zaten kardes firmadir:) herseyi uyumludur Jeep'le
erolkan
04.Ekim.2015, 07:40
Bu seferki klape daha iyi oldu. Ama daha önce resimde görülen beyaz parçanın gireceği yer olmadı. Tornacıyla konuştum işleri yoğun oldugu için perşembeye gün verdi. Beyaz parçanın gireceği yere uygun parça üretip klapeye montajlayacak. Bedeli 100Tl..
149814991500
Xperia Z
erolkan
05.Ekim.2015, 12:18
Sonunda siparişi verdim. 477Tl Haşşşırtt the blackboard 😁
Xperia Z
erolkan
06.Ekim.2015, 15:17
1484
Kaçak olabilir diye
Bugün sabah işe gelirken hava soğuktu.Yokuş çıkarken biraz bastım ve ön cama klima kapalı olmasına rağmen buhar verdi.Bi ara araba mı yanıyor diyede uçukladım..Sonra elımle kontrol edince ön cam ızgarasından hava girişi ooldugunu gördüm.Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl engellenebılır?
Maverick
06.Ekim.2015, 15:49
Bugün sabah işe gelirken hava soğuktu.Yokuş çıkarken biraz bastım ve ön cama klima kapalı olmasına rağmen buhar verdi.Bi ara araba mı yanıyor diyede uçukladım..Sonra elımle kontrol edince ön cam ızgarasından hava girişi ooldugunu gördüm.Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl engellenebılır?
Daha önce demiştim hocam. Bende de bazen buhar çıkıyor. Bi usta söylemişti ne olduğunu ama unuttum.
erolkan
06.Ekim.2015, 15:56
Daha önce demiştim hocam. Bende de bazen buhar çıkıyor. Bi usta söylemişti ne olduğunu ama unuttum.
Ama sabah bayağı tırstım..Buradaki ustalardan biri musluktan kaçırıyor olabilir, ona bakalım dedi..Bende tam net olmadan elletmekte istemiyorum aracı.Böyle sorunla karşılaşan arkadaşların yorumunu alarak net olarak çözmek istiyrodum bu olayı..
erolkan
07.Ekim.2015, 13:51
Wj için orjinal farın modeli ve gücü kaçlık?
Benim ön dashboard taki benzin göstergesinin ışığının feri azalmış. Hangi çeşit ampul kullanılıyor ve yeşilden başka renk oluyormu?
Xperia Z
erolkan
07.Ekim.2015, 18:57
Evet çarşıya gittim eve geldim yarım saat sonra camın hali..15081509
Xperia Z
Beatrix
07.Ekim.2015, 19:50
Evet çarşıya gittim eve geldim yarım saat sonra camın hali..15081509
Xperia Z
Araçtan çıkmadan önce iç dış hava silkülasyon konumu ne durumdaydı ?
Eğer dış silkilasyona kapalı ise yapabilir. Veya dış silkilasyon klape motoru bozulmuş, klapeyi kapalı konumda bırakmıştır.
Bir dahaki sefere araçtan ayrılmadan önce dış silkilasyon konumunda bırakıp bir dene bakalım. Tabi bu araç içinde bir yerde ayrıca nem olduğunun göstergesi. Halıları altlarını iyi kontrol etmeli, içeriye bir su kaçağı olmalı.
erolkan
07.Ekim.2015, 19:58
Benim wj de klima kapalıyken iç sirkülasyonu yönetme şansımız yok. Çarşıya gidip gelirken klimayı hiç açmadım camlar açıktı..
Xperia Z
erolkan
07.Ekim.2015, 20:07
Yarın paspasların altınada bi bakayım ama yağmurda yoktuu kaç gündür. Birde araç içinde su olsa diğer camlarda da olmazmı ki?
Dikkat ettiğim bir durumda buhar hep ön cam ızgaraları hizasında oluyor..
Xperia Z
GC2013
07.Ekim.2015, 20:22
Ben sustum ameliyatım var😄
KARADAG
08.Ekim.2015, 08:26
Yarın paspasların altınada bi bakayım ama yağmurda yoktuu kaç gündür. Birde araç içinde su olsa diğer camlarda da olmazmı ki?
Dikkat ettiğim bir durumda buhar hep ön cam ızgaraları hizasında oluyor..
Xperia Z
Ustat tahminimce yonlendirici flap motorlar calismiyor ve/veya gorevini tamamlayamiyor seyir halinde motordan gelen sicak hava cam mazgallarindan cama carpiyor isinan cam disaridaki ruzgarli serin haca ile karsilasinca klima etkisi yaratiyor dolayisi ile bu buhar olusuyor diye aklimdan geciyor sadece kisacasi flap motorlarini bi kontrol et/ettir derim naçizane
KARADAG
08.Ekim.2015, 08:43
Ustat tahminimce yonlendirici flap motorlar calismiyor ve/veya gorevini tamamlayamiyor seyir halinde motordan gelen sicak hava cam mazgallarindan cama carpiyor isinan cam disaridaki ruzgarli serin haca ile karsilasinca klima etkisi yaratiyor dolayisi ile bu buhar olusuyor diye aklimdan geciyor sadece kisacasi flap motorlarini bi kontrol et/ettir derim naçizane
Birde şu problem olabilirmi polen filtreniz su almis olabilir kuruma esnasinda yapabilir eger camdaki bugu yagli ise klima gazinda kacak vardir evaparator bolumunu kontrol ettir.
erolkan
08.Ekim.2015, 08:44
Flap motorlar derken? Resim veya videosu varmıdır yeriyle ilgili?
Xperia Z
erolkan
08.Ekim.2015, 08:47
Birde şu problem olabilirmi polen filtreniz su almis olabilir kuruma esnasinda yapabilir eger camdaki bugu yagli ise klima gazinda kacak vardir evaparator bolumunu kontrol ettir.
Polen filitresi yeri boş benim araçta..
Camdaki buğu yağsız ve su buharı gibi..
Xperia Z
erolkan
08.Ekim.2015, 08:54
Dün ön cam ızgarasının ön kısmına izolasyon bandı yapıştırdım.Neden yapıştırdım kısmına gelirsek, ön cam ızgarasıyla camın bileştiği yerden motorun sıcaklığı geldiğinden mi buğu oluyor diye düşündüğüm..15151516
Xperia Z
erolkan
08.Ekim.2015, 08:58
Flap motorlar derken? Resim veya videosu varmıdır yeriyle ilgili?
Xperia Z
Flap motor, beninm klima klapeleri yönlendiren motor oldugunu internetten buldum. Bu arada benim klapelerin sıkıntılı olması böyle bi duruma yol açabilirmi?
Xperia Z
KARADAG
08.Ekim.2015, 09:33
Flap motor, beninm klima klapeleri yönlendiren motor oldugunu internetten buldum. Bu arada benim klapelerin sıkıntılı olması böyle bi duruma yol açabilirmi?
Xperia Z
Klima ve fan kapali konumda sicak havanin gelip gelmedigini kontrol et el yordamı ile hafif bir esinti hissediyor iseniz klapeler arasindan kaciriyordur bu durumda ilk ilk soyledigim durum kacinilmaz
erolkan
08.Ekim.2015, 09:54
Klima ve fan kapali konumda sicak havanin gelip gelmedigini kontrol et el yordamı ile hafif bir esinti hissediyor iseniz klapeler arasindan kaciriyordur bu durumda ilk ilk soyledigim durum kacinilmaz
Evet onu denemiştim hem ön cam ızgarasından hemde ayak tarafından arada hafif sıcaklık geliyordu..
Klapelerin yenisini sipariş etmiştim yarın gelecek büyük ihtimalle.
O zaman sorun çözülecek diyebilirmiyiz acaba ☺
Xperia Z
KARADAG
08.Ekim.2015, 10:46
kesinlikle çozülecektir.Başka problem gözükmüyor söylediğinizden yola çıkarak bildiğimiz doğrultuda fikirlerimizle yardımcı olmak istedik.şimdiden geçmiş olsun umarız kış yaklaşırken daha fazla problem yaratmadan çözmüş olursunuz.
erolkan
08.Ekim.2015, 10:48
kesinlikle çozülecektir.Başka problem gözükmüyor söylediğinizden yola çıkarak bildiğimiz doğrultuda fikirlerimizle yardımcı olmak istedik.şimdiden geçmiş olsun umarız kış yaklaşırken daha fazla problem yaratmadan çözmüş olursunuz.
Teşekkürler yardımlarınız ve bilgiler için. Klapeleri değiştirdikten sonraki sonucuda burada paylaşacagım..
Xperia Z
erolkan
10.Ekim.2015, 17:11
Wj lerde kapı panelinde bulunan ampullerin çeşidi hangisidir arkadaşlar ve led olurmu bunlara?
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/10/f8e590cb2f9e77fb095764bcbd115ed7.jpg
Xperia Z
aybarsdnr
10.Ekim.2015, 17:39
Wj lerde kapı panelinde bulunan ampullerin çeşidi hangisidir arkadaşlar ve led olurmu bunlara?
Xperia Z
abi iç aydınlatmayı beyaz yapma bence. kalitesi düşüyor aracın.
Maverick
10.Ekim.2015, 17:52
Burda set hali var.
http://www.ebay.com/itm/14-Bulbs-Super-White-LED-Interior-Light-Kit-For-Jeep-Grand-Cherokee-WJ-1998-2004-/300871995467?fits=Model%3AGrand+Cherokee&hash=item460d5e504b&vxp=mtr
Ayrı ayrı alacaksanız ledlerin baktığı yönü taktığınız aydınlatmanın yönüne göre karar verin.
abi iç aydınlatmayı beyaz yapma bence. kalitesi düşüyor aracın.
Abi bişi diyim mi? Araba çok daha modern gözüküyor :)
- - - Mesaj Birleştirme - - -
Xperia Z
İki telli basit led. En dandik aksesuarcılarda bile var.
erolkan
10.Ekim.2015, 18:15
Ayak tarafı aydınlatmalarıda aynı 2 telli led mi?
Xperia Z
Maverick
12.Ekim.2015, 08:50
Dinç Abi'nin daha iyi durumdaki standart direksiyon amortisorunu takmistim. İzmir'e gelirken yine girdik death wobble'a. Ergun Abi'nin dedigi uzere zaten bunla alakasi yok. Arac guven vermiyor. Normal seyir halinde de Direksiyon inceden inceden acayip bi salinim yapiyor. İnsani geriyor.
Direksiyondaki bosluk ve ses icin Rot baslarindan suphelenmistik ama bunu. İcin gittigim usta "direksiyon kutusundan bu" demisti ama burdaki bosluk death wobble a neden olur mu bilemedim.
Bu arada iki gun once Dinc Abi'nin aracindaydim. 25 derecede araba hamam gibiydi. Ben yolda high derecede bile isitamadim arabayi. Fanin gucunu yariya getirirsem isi degeri biraz yukseliyor ama yine de yeterli. Bu durum meshur kaliperler ile mi ilgili? Hadi fazla sogutmamayi anlarim klimada bisi vardir gazi yoktur vs ama motor zaten cayir cayir sicak oluyor o sicak hava nasil iceri gelmez? Nereye gidiyor?
Beatrix
12.Ekim.2015, 09:00
Teşekkürler yardımlarınız ve bilgiler için. Klapeleri değiştirdikten sonraki sonucuda burada paylaşacagım..
Xperia Z
Klapeleri değiştirmeye girişmeden önce ilginç bir tavsiyede bulunacağım... ; Aracın göğüsünü, cam altını iyice alkol ile temizlermisin ( parfümsüz olmalı ) . Çünkü bazı parfümlü solüsyonlar ısı değişikliğinde cam üzerinde bu şekilde reaksiyona girebiliyor. Bir dene derim...
Beatrix
12.Ekim.2015, 09:08
Direksiyondaki bosluk ve ses icin Rot baslarindan suphelenmistik ama bunu. İcin gittigim usta "direksiyon kutusundan bu" demisti ama burdaki bosluk death wobble a neden olur mu bilemedim.
Bir tavsiye ;
Direksiyon pompası içindeki yağı büyük bir şırınga ile çek, taaa dibine kadar boşalt.
MOPAR' ın orjinal şanzıman yağını alıp direksiyon kutusuna koy.
Sebeb / amaç : pompa içindeki yağ artık özelliğini kaybetmiştir, boşluk doldurmuyordur, renginden belli olmayabilir. Sonuçta gerek direksiyon yağı gerekse firen hidrolik yağları da aynı şanzıman ve difransiyel yağları gibi bir kullanım süresi var, onlarda periyodik olarak değiştirilmeli. Ancak maalesef herhangi bir arıza olmadığı sürece bu yağlar yıllarca hiç değiştirilmiyor... :(
Benim ZJ' de 100 km' nin üstünde çok gezinme vardı, bu işlemi yaptım, gezinti %50 oranında azaldı, direksiyondaki boşluk neredeyse yok oldu.
NOT : Sıkıntı yok ! şanzıman yağını direksiyona koyabilirsin. Ama sadece ve sadece Orjinal MOPAR otomatik şanzıman yağı olmalı.
erolkan
12.Ekim.2015, 10:16
Klapeleri değiştirmeye girişmeden önce ilginç bir tavsiyede bulunacağım... ; Aracın göğüsünü, cam altını iyice alkol ile temizlermisin ( parfümsüz olmalı ) . Çünkü bazı parfümlü solüsyonlar ısı değişikliğinde cam üzerinde bu şekilde reaksiyona girebiliyor. Bir dene derim...
Abi teşekkürler bilgi için ama yazıyı okumadan önce değiştirmiştim klapeleri ☺Ama dediğini boş bi günümde tekrar klapeleri sökünce yapacağım..
Sabah yine aynı şekilde buhar yaptı. Yolcu tarafının paspasın altında ıslaklık var. Ama nereden geldiği belli olmuyor ve tahliye deliği gibibişeyde gözükmüyor orada..
Xperia Z
erolkan
12.Ekim.2015, 12:10
Paspasın altını kaldırdım. Bayağı nemliydi. Su gelen yer resimdeki plastiğin orayı işaret ediyor gibi..15261527
152815291530
Sorunla ilgili tahmininiz ve çözüm yokunuz nedirr? Aracla sabah gelirken klima yada ısıtma açmadım. 4 saatirde araç çaloşmıyor. Ama sanki ize bakılırsa su yeni akıyormuş gibi. Şimdi bezle akan yeri sildim akşamüstü yine kontrol edeceğim..
Xperia Z
erolkan
12.Ekim.2015, 12:12
Bu arada resimleri bem düz yükledim ama ters çıkmış. Sarı kısım paspasın alt kısmı,plastik ise torpidonun alt kısmında..
Xperia Z
Han Solo
12.Ekim.2015, 12:15
Paspasın altını kaldırdım. Bayağı nemliydi. Su gelen yer resimdeki plastiğin orayı işaret ediyor gibi..15261527
152815291530
Sorunla ilgili tahmininiz ve çözüm yokunuz nedirr? Aracla sabah gelirken klima yada ısıtma açmadım. 4 saatirde araç çaloşmıyor. Ama sanki ize bakılırsa su yeni akıyormuş gibi. Şimdi bezle akan yeri sildim akşamüstü yine kontrol edeceğim..
Xperia Z
biraz daha geniş açılı foto koysana nerden geliyor tam olarak. yolcu tarafı değil mi. halıyı kaldır tam kurumadan kapatma sakın orayı
erolkan
12.Ekim.2015, 12:20
biraz daha geniş açılı foto koysana nerden geliyor tam olarak. yolcu tarafı değil mi. halıyı kaldır tam kurumadan kapatma sakın orayı
Evet yolcu tarafı. Su torpidonun altındaki plastiğin oradan geliyor gibi...
Xperia Z
erolkan
12.Ekim.2015, 12:24
Biraz daha geniş çekmeye çalıştım..153115321533
Xperia Z
KARADAG
12.Ekim.2015, 12:27
Biraz daha geniş çekmeye çalıştım..153115321533
Xperia Z
Sunroof gideri catlamis olabilir on cam direkleri icinden geciyor bi gozat derim insallah petek delik degildir diye dua etmeyi unutma...
erolkan
12.Ekim.2015, 12:27
Yaklaşık yarım saat önce silmiştim plastiğin oradan yine hafif nemli su gelmeye başlamış..
Xperia Z
erolkan
12.Ekim.2015, 12:30
Sunroof gideri catlamis olabilir on cam direkleri icinden geciyor bi gozat derim insallah petek delik degildir diye dua etmeyi unutma...
Bahsettiklerinizden olup olmadıgının kontrolunü nasıl yaparım?
Xperia Z
KARADAG
12.Ekim.2015, 12:35
Bahsettiklerinizden olup olmadıgının kontrolunü nasıl yaparım?
Xperia Z
Isterseniz soyle baslayin sunroof aciniz kanala yukaridan su dokunuz asagiya ulasiyormu bu esnada suyun geldigi yeri gozlemleyiniz nemlenme siddetleniyormu diye.bu islemden sonuc alamaz iseniz nemli yeri sildikten sonra araci calistiriniz bir muddet calizsin hatta kilimayi da acin petekten olup olmadigini kontrol edin
KARADAG
12.Ekim.2015, 12:39
Isterseniz soyle baslayin sunroof aciniz kanala yukaridan su dokunuz asagiya ulasiyormu bu esnada suyun geldigi yeri gozlemleyiniz nemlenme siddetleniyormu diye.bu islemden sonuc alamaz iseniz nemli yeri sildikten sonra araci calistiriniz bir muddet calizsin hatta kilimayi da acin petekten olup olmadigini kontrol edin
Birde unutmadan arka silecek su fiskiye borusu yanlis hatirlamiyor isem yolcu tarafindan takiple gidiyor.arka silecek suyunu pompala islaklik artiyormu
erolkan
12.Ekim.2015, 12:41
Sunroofla ilgili kontrol tamam su tahliyesi iyi ve sızıntı yok. Ama sürücü tarafının biraz temizlenmeye ihtiyacı var..
Xperia Z
erolkan
12.Ekim.2015, 12:46
Klimayı açınca hafiften damla şeklinde su geldi
Xperia Z
KARADAG
12.Ekim.2015, 12:46
Sunroofla ilgili kontrol tamam su tahliyesi iyi ve sızıntı yok. Ama sürücü tarafının biraz temizlenmeye ihtiyacı var..
Xperia Z
Aracin su tankini kontrol ediniz eksilme olmusmu
erolkan
12.Ekim.2015, 12:48
Su tankından eksilme yok..
Arka sileceğide denedim sıkıntı yok..
Xperia Z
KARADAG
12.Ekim.2015, 12:48
Petekte kacak var ise su eksilmesi gerekiyor sayet boyle bir durum sozkonusu degil ise klima tahliye gideri tikanmistir
erolkan
12.Ekim.2015, 12:50
Petekte kacak var ise su eksilmesi gerekiyor sayet boyle bir durum sozkonusu degil ise klima tahliye gideri tikanmistir
Bu giderin yeri neresidir ve nasıl temizleyebilirim?
Xperia Z
KARADAG
12.Ekim.2015, 12:54
Bu giderin yeri neresidir ve nasıl temizleyebilirim?
Xperia Z
Wj nin nerede oldugunu bilemiyorum ancak genel olarak on gogus orta konuma denk gelecek sekilde sag ve sol olamak uzere ( cift tarafli klimalar icin) aracin altindan mudahale gerekir klima calisir iken aracin altinda bir bak su damlayan yeri bir susta veya tel yardimi ile icine mudahale et
erolkan
12.Ekim.2015, 12:58
Suyun sızma yeri vidanın sol tarafında,plastiğin altından sızıyor..1534
Xperia Z
erolkan
12.Ekim.2015, 13:01
Daha önceleri klima açıkken aracın hep sağ tarafının altından( yolcu tarafı) su akardı.
Xperia Z
erolkan
12.Ekim.2015, 13:05
Wj nin nerede oldugunu bilemiyorum ancak genel olarak on gogus orta konuma denk gelecek sekilde sag ve sol olamak uzere ( cift tarafli klimalar icin) aracin altindan mudahale gerekir klima calisir iken aracin altinda bir bak su damlayan yeri bir susta veya tel yardimi ile icine mudahale et
Yardımlarınız için teşekkürler, aracın yağını değiştirirken lifta kaldırdıgımızda klima tahliye borusunada bi el atalım..
Bu arada benim cam buğulanmasının sebebi bu ıslaklık olabilirmi?
Xperia Z
KARADAG
12.Ekim.2015, 13:05
Suyun sızma yeri vidanın sol tarafında,plastiğin altından sızıyor..1534
Xperia Z
Goziken foto tam olarak aracin nedesi anlayamadim wj nin ic tasarimini bilemiyorum genel olarak zj ile ayni oldugunu farz ederek cevap yaziyorum. Aklima birde surasi geldi.kaputu aciniz on cam sag alt kismina denk gelen su tahliye kanali macunlarinda catlama beya benzeri bir durum sozkonusu mu diye bu yazdiklarimdan baskaca aklima gelecek bir durum bilmiyorum
KARADAG
12.Ekim.2015, 13:12
Goziken foto tam olarak aracin nedesi anlayamadim wj nin ic tasarimini bilemiyorum genel olarak zj ile ayni oldugunu farz ederek cevap yaziyorum. Aklima birde surasi geldi.kaputu aciniz on cam sag alt kismina denk gelen su tahliye kanali macunlarinda catlama beya benzeri bir durum sozkonusu mu diye bu yazdiklarimdan baskaca aklima gelecek bir durum bilmiyorum
Yağmurların baslamasi ile gerceklesen bir durum ise kesinlikle araciniz disaridan su aliyor.gunesli havalarda da bu durum sozkonusu ise probleminizi petek ve klima giderlerinde aramanızda fayda var
erolkan
12.Ekim.2015, 13:23
Resimdeki yer kırmızıyla işaretlediğim yerin arka kısmında.. 1535
Xperia Z
Merhaba, bu video yardımcı olabilir.
http://youtu.be/iMYOZ__HoBg
erolkan
12.Ekim.2015, 13:32
Merhaba, bu video yardımcı olabilir.
http://youtu.be/iMYOZ__HoBg
Teşekkürler..
Şimdi benim jeton düşüyo gibi. Bu klape işleriyle uğraşırken videoda hortumu soktukları yerdeki peteğin orada terleme oluyordu. Tahliye olamadıgından içeriyemi verdi o zaman suyu?
Xperia Z
Teşekkürler..
Şimdi benim jeton düşüyo gibi. Bu klape işleriyle uğraşırken videoda hortumu soktukları yerdeki peteğin orada terleme oluyordu. Tahliye olamadıgından içeriyemi verdi o zaman suyu?
Xperia Z
Bence öyle, lifte alıp videodaki gibi temizleyip yukarıdan su verince netleşecek senin konu gibi :)
erolkan
12.Ekim.2015, 13:58
Evet yağı değiştirirken bu tahliye borusu işinide halledelim..
Bu arada yağ değişiminde motosilk yada bor katkısı kullanmak istiyorum.
Bu konudaki düşünceleriniz nedir yada kullanan varmı?
Aracım 246000 km de.232000 km ye kadar benzinde kullanılmış daha sonra ise ben lpg taktırdım..
Xperia Z
erolkan
12.Ekim.2015, 14:10
Şu anki yağımda 10/40. Ama kitapçıkta 5/30 yada 10/30 gibi bişeyler yazıyordu. Yağı 5/30 veya 10/30 koysam bana getirisi yada götürüsü ne olur?
Yaşadığım yerde Fethiye..
Kışın 0 derecenin altına düşmez sıcaklık yazında 45 maxımum olur.
Xperia Z
Beatrix
12.Ekim.2015, 19:38
Abi teşekkürler bilgi için ama yazıyı okumadan önce değiştirmiştim klapeleri ☺Ama dediğini boş bi günümde tekrar klapeleri sökünce yapacağım..
Sabah yine aynı şekilde buhar yaptı. Yolcu tarafının paspasın altında ıslaklık var. Ama nereden geldiği belli olmuyor ve tahliye deliği gibibişeyde gözükmüyor orada..
Xperia Z
Taaaaamam !!!! sank durum anlaşıldı gibi !!! daha önceden de pas pas altına bak demiştim. Klima suyu tahliye sistemi tıkalı, dışarıya atacağına içeriye veriyor, sonrasında da içerde nem olduğundan uygun şartlarda camda buğuya sebeb veriyor diye düşünüyorum...
Tam olarak buradan mı sızıntı oluyor ?
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/Ayazaga/uploadfromtaptalk1444641840272_zpsyptqwapu.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/Ayazaga/uploadfromtaptalk1444641840272_zpsyptqwapu.jpg.htm l)
Eğer Okey'lersen, sonrasında yapacaklarını anlatacağım sana...
Beatrix
12.Ekim.2015, 19:48
Evet yağı değiştirirken bu tahliye borusu işinide halledelim..
Bu arada yağ değişiminde motosilk yada bor katkısı kullanmak istiyorum.
Bu konudaki düşünceleriniz nedir yada kullanan varmı?
Aracım 246000 km de.232000 km ye kadar benzinde kullanılmış daha sonra ise ben lpg taktırdım..
Xperia Z
Aracında asla hiç bir katkı kullanma !
erolkan
12.Ekim.2015, 20:06
Taaaaamam !!!! sank durum anlaşıldı gibi !!! daha önceden de pas pas altına bak demiştim. Klima suyu tahliye sistemi tıkalı, dışarıya atacağına içeriye veriyor, sonrasında da içerde nem olduğundan uygun şartlarda camda buğuya sebeb veriyor diye düşünüyorum...
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/Ayazaga/uploadfromtaptalk1444641840272_zpsyptqwapu.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/Ayazaga/uploadfromtaptalk1444641840272_zpsyptqwapu.jpg.htm l)
Yok abi onun sol tarafında bi yerden geliyor..1537
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/2dfaa8304e1b02cc365c60f25625ed79.jpg
Xperia Z
erolkan
15.Ekim.2015, 19:02
Bugün suyun sızdığı yere azıcık silikon sürdüm..Bakalım bi faydası olacakmı?
1538
Xperia Z
burak1972
16.Ekim.2015, 09:04
Günaydın arkadaşlar. Malum kış geliyor benim aracın (2000 4.7 v8 WJ ) antifiriz ine baktiracagim eksik ise tamamlanacağım. Bulunduğum yerde jeep servisi yok dolayısıyla antifirizi ustama ekletecegim acaba hangisini kullanmaliyim marka olarak yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
erolkan
16.Ekim.2015, 09:26
Günaydın. Ben yetkili servisi aradığımda 2000 4,7 aracım için organik antifiriz koymamı önerdiler. Bende burada kendi ustama Po marka organik antifiriz koydurttum.
Xperia Z
burak1972
16.Ekim.2015, 09:27
Tmm teşekkür ederim
ZJ si olan arkadaşlar kasko durumunuz ne durum da ? Ben yaptıramadım fakat bir öneri sundular ilk sahibi poliçeyi devam ettirirse olur dediler bu şekilde yapmak adamı bulmak ikna etmek bana garip geliyor ne dersiniz ? :)
-------------------------------------------------------------
Yanlış alanda sorguladım taşıyorum hemen :)
burak1972
16.Ekim.2015, 12:59
Arkadaslar bugün arabama antifiriz koydurttum ancak sonrasında hararet yükselmeye başladı rölanti de 110 falan oluyor 3 çeyrek kadar çıkıyor önceden olmuyordu. Kırmızı antifiriz koydurttum. Bu neden olabilir acaba.
erolkan
16.Ekim.2015, 13:29
Arkadaslar bugün arabama antifiriz koydurttum ancak sonrasında hararet yükselmeye başladı rölanti de 110 falan oluyor 3 çeyrek kadar çıkıyor önceden olmuyordu. Kırmızı antifiriz koydurttum. Bu neden olabilir acaba.
Antifiriz koyarken havasını alıp koymadılarsa eksik kalmıştır suyu belki o yüzden olabilir...
erolkan
16.Ekim.2015, 13:32
Bizim wj lerde kitapçıkta 12,7lt yedek su deposu dahil alacagı mıktar.Benımkı nı değiştirirken hortumu söküp radyatördeki suyu boşalttık.Sistemde bi kısmı kaldı.6lt antifiriz koyup havasını alarak üstüne su ilave ettik.2 gündürde araç soğukken suyu kontrol ediyorum tam mı diye bi sıkıntı yok.Hararet konusu ise eskisi gibi duruyor.Belirgin bi değişiklik olmadı..
burak1972
16.Ekim.2015, 14:03
Aynen dediginiz gibi olmuş ustaya tekrar gittim havasını aldı hararet düzeldi.
erolkan
16.Ekim.2015, 14:54
Ergün abi nerlerdesin :)...
Bugün klapelerin orayı açtım ve içine 200-300ml su döktüm .Bi baktımki senin resimde gösterdiğin yerden de su geliyor.Videosunu çektim birazdan yüklenme tamamlanınca paylaşırım..
Şimdi ne yapmam gerekiyor?
erolkan
16.Ekim.2015, 15:46
Video da hazır..
https://www.youtube.com/watch?v=oF-j3MJRvKM
https://www.youtube.com/watch?v=EIhwnvUCo_g
burak1972
16.Ekim.2015, 19:20
Bugün arabanın ön takımını kontrol ettirdim. Öne arkaya tam kırıp hareket edince tak tuk ses geliyordu usta baktı ön takım da sorun yok dedi akis lerden geliyor ses dedi. Karabük te parça yok zaten mecbur Ankara yapacağız bu arızanın bana maliyeti ne olur acaba bir fikri olan varmı arkadaşlar.
erolkan
16.Ekim.2015, 19:23
Bugün arabanın ön takımını kontrol ettirdim. Öne arkaya tam kırıp hareket edince tak tuk ses geliyordu usta baktı ön takım da sorun yok dedi akis lerden geliyor ses dedi. Karabük te parça yok zaten mecbur Ankara yapacağız bu arızanın bana maliyeti ne olur acaba bir fikri olan varmı arkadaşlar.
Yavaş şekilde dönerken mi geliyor.Bende yavaş şekilde dönerken gelen ses var.Lsd kilit balatasından dolayı gelıyormuş.Değişecek 350Tl..
Beatrix
16.Ekim.2015, 19:50
Yavaş şekilde dönerken mi geliyor.Bende yavaş şekilde dönerken gelen ses var.Lsd kilit balatasından dolayı gelıyormuş.Değişecek 350Tl..
Burak' ın ön taraftan geliyor sesi, ama seninki de önden geliyorsa arka LSD kilit balatalarıyla ne alaka ?! :)
Beatrix
16.Ekim.2015, 19:52
Video da hazır..
https://www.youtube.com/watch?v=oF-j3MJRvKM
https://www.youtube.com/watch?v=EIhwnvUCo_g
E tamam işte ! tahliye çıkışı tıkalı ! daha önceden de sordum, hayır su ordan gelmiyor demiştin ?!?
Tahliye tıkalı olduğu için hem gösterdiğin yerden hemde yukarıdan giriyor su içeriye.
Hafta sonu iş çıktı sana, sorun değil kolay bir iş birazdan nasıl yapılacağını gösteririm.
erolkan
16.Ekim.2015, 19:55
E tamam işte ! tahliye çıkışı tıkalı ! daha önceden de sordum, hayır su ordan gelmiyor demiştin ?!?
evet abi su oradan gelmıyordu ama diğer tarafı silikonlayınca su oradan gelmeye başladı..
Şimdi ne yapmam gerekıyor?
Burak' ın ön taraftan geliyor sesi, ama seninki de önden geliyorsa arka LSD kilit balatalarıyla ne alaka ?! :)
Abi benımde ses önden geliyor yavaş dönüşlerde ya da aracı park ederken ama servis lsd kilit balatasından dedi.ama benım önde de var lsd kilit belki ondan bahsetmiştir servis..
erolkan
16.Ekim.2015, 19:58
Tahliye tıkalı olduğu için hem gösterdiğin yerden hemde yukarıdan giriyor su içeriye.
Hafta sonu iş çıktı sana, sorun değil kolay bir iş birazdan nasıl yapılacağını gösteririm.
Merakla bekliyorum nasıl yapılacağını :)
Beatrix
16.Ekim.2015, 20:58
Merakla bekliyorum nasıl yapılacağını :)
http://www.geze-gen.com/showthread.php/1232-Grand-Cherokee-WJ-ZJ-Klima-defrost-tahliye-borusu-nas%C4%B1l-temizlenir?p=22891#post22891
erolkan
16.Ekim.2015, 21:07
http://www.geze-gen.com/showthread.php/1232-Grand-Cherokee-WJ-ZJ-Klima-defrost-tahliye-borusu-nas%C4%B1l-temizlenir?p=22891#post22891
Eline sağlık abi...
burak1972
16.Ekim.2015, 21:19
Evet ses önden geliyor direksiyonu tam kırdığımda onun harici bir sorun yok.
erolkan
16.Ekim.2015, 23:16
Arkadaşlar Mopar marka kullanacagımız ürünler yerine alternatif hangi markaları kullanabiliriz? .Mesela kendi wj aracım için;
Direksiyon hidroliği için Mopar®P/N 04883077
Fren hidroliği için FMVSS No. 116, DOT-3 & SAE J170
Şanzıman yağı için Mopar® ATF +4
bu ürünlerin kullanılmasını öneriyor.Peki bu ürünlerin muadilleri yada özellik olarak en yakın olanları hangileridir?
Beatrix
17.Ekim.2015, 07:34
Arkadaşlar Mopar marka kullanacagımız ürünler yerine alternatif hangi markaları kullanabiliriz? .Mesela kendi wj aracım için;
Direksiyon hidroliği için Mopar®P/N 04883077
Fren hidroliği için FMVSS No. 116, DOT-3 & SAE J170
Şanzıman yağı için Mopar® ATF +4
bu ürünlerin kullanılmasını öneriyor.Peki bu ürünlerin muadilleri yada özellik olarak en yakın olanları hangileridir?
Erol, şahsen muaddilleri düşünme derim, aralarında çokta aman aman fark yok, mesela şanzıman yağı Mopar Lt'si 40 lira, buna karşılık muadilleri 30-35 lira, Yağı Komple değiştireceğini düşünsen 6 litrede yapar 50-60 Tl fark. Sonuçta bunu her 20.000 km'de değiştireceksin ki ortalama 1 yıl sürer, senede 60 Tl versen ne olur vermesen ne olur ama hiç olmazsa şanzımanın tam koruma altında olur kafan da rahat eder. Diğerleri içinde durum aynı.
erolkan
17.Ekim.2015, 08:05
Erol, şahsen muaddilleri düşünme derim, aralarında çokta aman aman fark yok, mesela şanzıman yağı Mopar Lt'si 40 lira, buna karşılık muadilleri 30-35 lira, Yağı Komple değiştireceğini düşünsen 6 litrede yapar 50-60 Tl fark. Sonuçta bunu her 20.000 km'de değiştireceksin ki ortalama 1 yıl sürer, senede 60 Tl versen ne olur vermesen ne olur ama hiç olmazsa şanzımanın tam koruma altında olur kafan da rahat eder. Diğerleri içinde durum aynı.
Muadile yönelme sebebim paradan ziyade buralarda kolayca diğer markalardan mopar a eşdeğere yakın olanları bulabilirim düşüncesiydi...
Diğer türlü yağların kargoyla gönderilmesinin sıkıntılı oldugunu söylemişti İzmirdeki yetkili servis.
Xperia Z
GC2013
17.Ekim.2015, 09:17
Muadile yönelme sebebim paradan ziyade buralarda kolayca diğer markalardan mopar a eşdeğere yakın olanları bulabilirim düşüncesiydi...
Diğer türlü yağların kargoyla gönderilmesinin sıkıntılı oldugunu söylemişti İzmirdeki yetkili servis.
Xperia Z
Kendi nereden Nasıl getirtiyormuş peki? İzmir servisten uzak durun derim.😉
Kendi nereden Nasıl getirtiyormuş peki? İzmir servisten uzak durun derim.😉
Ben de Antalya servisten uzak durun diyorum da yakında şanzıman karter contasını değiştirmem gerekecek orjinal yağ koymak isterim, 40 tl/lt fiyat ile nasıl temin edebiliriz özel mesajla da olsa bilgi alabilirsem mutlu olurum :)
Izmirde coguyla tanistim..cidden zor.bir iki olumsuz tecrubemiz oldu.isteyenle izmir konusunda yasadiklarimi paylasabilirim.
Kargo problem ise sadece ondada sanayiye yokum dusuyor seve seve yardimci olnaya calisirim.Ayrica ekibimde ki bi bayi yoneticisi arkadasimiz ayda bir fethiyeye bayi ziyareti icin ugruyor.O sekildede cozebiliriz
erolkan
17.Ekim.2015, 14:50
Bana malzeme lazım oldugu zaman haberleşiriz o zaman..
Xperia Z
Beatrix
17.Ekim.2015, 16:22
Ben de Antalya servisten uzak durun diyorum da yakında şanzıman karter contasını değiştirmem gerekecek orjinal yağ koymak isterim, 40 tl/lt fiyat ile nasıl temin edebiliriz özel mesajla da olsa bilgi alabilirsem mutlu olurum :)
Evet, maalesef Jeep servisleri Tofaş' a geçtikten sonra tam anlamıyla bir yetersizlik yaşanıyor.
Özelden sana mesaj attım, adımı ver, sana kurye ile gönderirler.
Evet, maalesef Jeep servisleri Tofaş' a geçtikten sonra tam anlamıyla bir yetersizlik yaşanıyor.
Özelden sana mesaj attım, adımı ver, sana kurye ile gönderirler.
Teşekkür ederim :)
erolkan
19.Ekim.2015, 21:02
Arkadaşlar wj sinde çift regülatör kullanan varmı?
Dün Seki yaylası dediğimiz yere giderken yokuş yukarı biraz bastım ve 7,40 kullanıcısını kızdırdım anlaşılan 😊.Virajlarda geçtim yokuş yukarıya doğruda ilk etapta geçtim ama ibre 160km ye gelince benim araç gaz yememeye başlayınca,ben orta şeritten giderken adam sağımdan uçarak geçti.
Bugün lpg cime bu durumu anlattıgımda 2. Regülatörüde takalım dedi.Şu anda üstünde olanın aynısını yani Atiker sr06 1107 kodlu olanı. Aracında iki regülatör kullanan varmı? Sizce 2 regülatörde belirgin fark olurmu yoksa ticari olarakmı ustanın işine yarar sadece bu durum?
Xperia Z
Maverick
19.Ekim.2015, 21:33
İki regulatoru bilmiyorum da V8 araclar icin ozel cift cikisli regulator biliyorum. Bu arada benimki tek cikisli.
erolkan
19.Ekim.2015, 21:46
İki regulatoru bilmiyorum da V8 araclar icin ozel cift cikisli regulator biliyorum. Bu arada benimki tek cikisli.
Evet atikerde var çift çıkışlı ama ustanın dediğine göre 2 ayrı regülatör kullanmak daha performans sağlarmış..
Xperia Z
aybarsdnr
20.Ekim.2015, 00:17
Arkadaşlar wj sinde çift regülatör kullanan varmı?
Dün Seki yaylası dediğimiz yere giderken yokuş yukarı biraz bastım ve 7,40 kullanıcısını kızdırdım anlaşılan .Virajlarda geçtim yokuş yukarıya doğruda ilk etapta geçtim ama ibre 160km ye gelince benim araç gaz yememeye başlayınca,ben orta şeritten giderken adam sağımdan uçarak geçti.
Bugün lpg cime bu durumu anlattıgımda 2. Regülatörüde takalım dedi.Şu anda üstünde olanın aynısını yani Atiker sr06 1107 kodlu olanı. Aracında iki regülatör kullanan varmı? Sizce 2 regülatörde belirgin fark olurmu yoksa ticari olarakmı ustanın işine yarar sadece bu durum?
Xperia Z
Abi wj gibi yüksek vs. bir araçla 160 km hız fazla bile:) boşuna paranı harcama. sakin sakin kullan az yakarsın hem. ben hep hızlı arabalara bindim. şimdi wj de 90 100 ü geçmiyorum. keyifli keyifli ne güzel
Beatrix
20.Ekim.2015, 09:09
Vay beee.....! Türkiye' de LPG sisteminin ilk defa benim Grand Cherokee ZJ' ye takıldığını ve sistemin çift regülatörlü olduğunu biliyormuydunuz...? :)
Sene : 2000 ! ve aracı satıncaya kadar ( 1 yıl önce ) sorunsuz çalıştığı ve ilginçtir sıralı sistem olmadığı halde ( daha icat edilmemişti... ) aracın inanılmaz az yaktığını da defalarca söylemiş ve yazmışımdır... :)
Özellikle boğaz girişindeki aparata bakın, dökümdü !
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/Ayazaga/Lpg_zpshdsy6csf.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/Ayazaga/Lpg_zpshdsy6csf.jpg.html)
En son bu sistemi ilk takan ustaya sorduğumda ;
" ya usta, bak artık sıralı sistem çıkalı en az 10 yıl oldu, artık bu sistemi değiştirmemiz gerekmiyor mu ? "
Bana verdiği cevaptan sonra 5 sene daha sustum ;
Usta; " neden değiştirelim ? bir sıkıntın mı var ? memnun değilmisin ? çok mu yakıyor ?!?!? , sus çaktırma, inan bana en sorunsuz en iyi sistem budur...! "
Araç satıldıktan sonra aracın gittiğine değilde o sistemin gittiğine yanarım... :(
erolkan
20.Ekim.2015, 09:32
2. Regülatörü takayım mı o zaman 😀
Xperia Z
Beatrix
20.Ekim.2015, 11:38
2. Regülatörü takayım mı o zaman
Xperia Z
Özgür bir ülkedeyiz.... :)
erolkan
20.Ekim.2015, 12:03
Özgür bir ülkedeyiz.... :)
Gerçi çok araştırmak iyimi bilmiyorum ama biraz önce Atiker fabrikasını arayıp teknik servisten sorumlu Mehmet beyle görüşüp durumu anlattım. Zaten sizin aracınız için gönderilen Gold kitte çift çıkışlı 300 kw lık regülatör olması gerekiyordu,dedi.
Ama benim araçta tek çıkışlı regülatör olddugundan bahsettim. V8 araçlara direk çift çıkışlı regülatör taktıklarını söyledi.
Montaj yaptırdıgım yere gidip farkını vereyim bana çift çıkışlı regülatör takalım diyeceğim...
Xperia Z
Beatrix
20.Ekim.2015, 12:32
Gerçi çok araştırmak iyimi bilmiyorum ama biraz önce Atiker fabrikasını arayıp teknik servisten sorumlu Mehmet beyle görüşüp durumu anlattım. Zaten sizin aracınız için gönderilen Gold kitte çift çıkışlı 300 kw lık regülatör olması gerekiyordu,dedi.
Ama benim araçta tek çıkışlı regülatör olddugundan bahsettim. V8 araçlara direk çift çıkışlı regülatör taktıklarını söyledi.
Montaj yaptırdıgım yere gidip farkını vereyim bana çift çıkışlı regülatör takalım diyeceğim...
Xperia Z
Sana özelden bir uata attım, bu usta Türkiye' deki ilk LPG ustalarındandır, Son 5-6 yıldır Atiker bayisi, Maslak Oto Sanayi' de, bir ara danış derim...
erolkan
20.Ekim.2015, 12:34
Sana özelden bir uata attım, bu usta Türkiye' deki ilk LPG ustalarındandır, Son 5-6 yıldır Atiker bayisi, Maslak Oto Sanayi' de, bir ara danış derim...
Teşekkürler abi..
Xperia Z
erolkan
20.Ekim.2015, 12:49
Hemen aradım abi. Sağolsun usta sabırla dinledi beni. Derdimi anlattım. Benim sorunumun enjektör tipinin yanlış seçilmesinden dolayı kalibrasyondaki ayar bozukluğundan olabileceğini söyledi..
Benim ustanın yanına gittiğimde telefon açarsam ayar yaparken yardımcı olabileceğini söyledi. Ama tabi bunu benim usta kabul etmez büyük ihtimalle 😀
Xperia Z
erolkan
20.Ekim.2015, 13:00
Yada Okullar tatil oldugunda Sakarya ya gelme ihtimalim var. O zaman kaçamak yapabilirsem soluğu İstanbulda alıp bu işleri tam anlamda çözme niyetindeyim sizlerinde yardımıyla..
Xperia Z
Bence hic masraf yapmayin .7 40 dediginiz araci ne yapsaniz gecemezsiniz zaten..Ki 160 li suratlerden bahsediyorsunuz .O aracin fabrika verisi sinirlandirilmis 250 km/h.
erolkan
20.Ekim.2015, 16:13
2001 255.000 de. 1.5" ARB helezon amortisor lift kit. Sunroof. Kaza bela yok, 3 parça boya var, koltuk ısıtma yok.
Var mı alan? :)
1303
Bu araç Fethiye ye mi satıldı? Benim arkadaşımın abisi aynı böyle jantlara ve renge sahip wj aldı.
Xperia Z
erolkan
20.Ekim.2015, 16:22
Bence hic masraf yapmayin .7 40 dediginiz araci ne yapsaniz gecemezsiniz zaten..Ki 160 li suratlerden bahsediyorsunuz .O aracin fabrika verisi sinirlandirilmis 250 km/h.
Evet o aracı geçemeyeceğimi eve gelip pc de aracın fabrika verilerine bakınca daha net anladım :)Gözlerim yerinden fırladı 360hp kusur ,0-100 km 5.3 sn vs...:D
aybarsdnr
21.Ekim.2015, 00:14
Çift mafsallı şaftımı yaptırdım. Açıkçası gazdan ayağımı çektiğim zaman çok hafif bir uğultu var ama rahatsız edici seviyede değil. Arazi performansını da zamanla göreceğim. Çok şükür şimdilik aracımda bir sıkıntı kalmadı. Yaptığım maddi manevi emeğin geri dönüşünü gönül rahatlığıyla alırım artık.
Sırada kafamda ekranlı (bluetooth ve geri görüş kamerası olan) bir teyp almak var. orjinali harici takılan teypler infinty gold anfiyi kullanmayı engelliyormuş. Acaba ses kalitesi çok düşer mi ?
Beatrix
21.Ekim.2015, 03:13
Açıkçası gazdan ayağımı çektiğim zaman çok hafif bir uğultu var....Aracın altından, tam yandan ön şaftın bir resmini çekip ( özellikle difransiyele giriş tarafından...) koyarmısın. Açı da hata olabilir mi...
Maverick
21.Ekim.2015, 13:46
Bu araç Fethiye ye mi satıldı? Benim arkadaşımın abisi aynı böyle jantlara ve renge sahip wj aldı.
Xperia Z
Bu araç benim :) Satmadım.
aybarsdnr
21.Ekim.2015, 22:58
Aracın altından, tam yandan ön şaftın bir resmini çekip ( özellikle difransiyele giriş tarafından...) koyarmısın. Açı da hata olabilir mi...
Ergun abi sehir disindayim. Haftasonu istanbula donunce eklerim
entropy
24.Ekim.2015, 21:54
Merhaba arkadaşlar,
4.7 wj imde rölantide bir problem vardı.
örneğin soğuk çalışmalarda 2000 rpm in altında düşüremiyordum arabayı, ısındıktan sonra da aynı şekilde park a alırken normal değerlerine gelmiyordu.
TPS sensörün voltaj değerlerini kontrol ettim, sağlam çıktı.
sonrasında IAC valfine yöneldim, ebay den sipariş ettim, geldi yerine taktım ve durum aynı. (parça fiyatı 10 usd idi).
bir 20 gün daha beklememek için gidip paşa paşa servise orjinalini takrıdım. 450 tl gibi bir masrafı oldu ama şuanda rölanti saat gibi.
erolkan
25.Ekim.2015, 01:43
Geçmiş olsun. Ama sizin aldıgınız 10usd lik parçayla. servis fiyatı arasında uçurum var
Aynı parçadan bahsediyoruz değil mi😊
Gerçi Şimdi baktım ebaydan orjinal mopar olanı 280tl civarlarında..
http://pages.ebay.com/motors/link/?nav=item.view&id=151851093833&alt=web
Xperia Z
Beatrix
25.Ekim.2015, 08:52
Merhaba arkadaşlar,
4.7 wj imde rölantide bir problem vardı.
örneğin soğuk çalışmalarda 2000 rpm in altında düşüremiyordum arabayı, ısındıktan sonra da aynı şekilde park a alırken normal değerlerine gelmiyordu.
TPS sensörün voltaj değerlerini kontrol ettim, sağlam çıktı.
sonrasında IAC valfine yöneldim, ebay den sipariş ettim, geldi yerine taktım ve durum aynı. (parça fiyatı 10 usd idi).
bir 20 gün daha beklememek için gidip paşa paşa servise orjinalini takrıdım. 450 tl gibi bir masrafı oldu ama şuanda rölanti saat gibi.
Geçmiş olsun... :)
Eyüp, site kurallarımız gereği, seni yolda karşılaştığımızda da tanıyabilmemiz için lütfen yüzünü yakın plandan gösteren bir avatar resmi koyarmısın, teşekkürler... :)
Maverick
25.Ekim.2015, 13:03
Geçmiş olsun. Ama sizin aldıgınız 10usd lik parçayla. servis fiyatı arasında uçurum var
Aynı parçadan bahsediyoruz değil mi😊
Gerçi Şimdi baktım ebaydan orjinal mopar olanı 280tl civarlarında..
http://pages.ebay.com/motors/link/?nav=item.view&id=151851093833&alt=web
Xperia Z
Youtube'da bir video izlemiştim, eleman önce bu parçayı temizliyordu, deniyordu, düzelmeyince yenisini takıyordu.
Yüksek devir bende devar, yeri geliyor 1200 lerde yeri geliyor 1000'lerde çalışıyor, bazen de normal 700-800 lerde çalışıyor. Bu dengesizliği çözemedim.
Ha bir de araç cruise de iken veya N boş viteste iken kendi kendine gaz veriyor. Bunun için boğaz kelebeğini bir temizleyeceğim.
erolkan
25.Ekim.2015, 13:10
Wj ile ilgili koltuk ısıtmaları tamiriyle ilgili konu başlığı arattım ama bulamadım. Benimm koltuk ısıtmaları düğmeden mi yoksa ısıtma tellerinden dolayı mı çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?
Xperia Z
erolkan
25.Ekim.2015, 13:14
Wj koltuklar sadece alttan mı ısıtıyor yoksa bel tarafı ısıtmasıda varmı?
Subaruda bel tarafıda ısıtıyordu böbrek taşıma iyi geliyordu ;)
Xperia Z
Maverick
25.Ekim.2015, 13:49
Wj ile ilgili koltuk ısıtmaları tamiriyle ilgili konu başlığı arattım ama bulamadım. Benimm koltuk ısıtmaları düğmeden mi yoksa ısıtma tellerinden dolayı mı çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?
Xperia Z
Wj koltuklar sadece alttan mı ısıtıyor yoksa bel tarafı ısıtmasıda varmı?
Subaruda bel tarafıda ısıtıyordu böbrek taşıma iyi geliyordu ;)
Xperia Z
http://www.geze-gen.com/showthread.php/835-Grand-Cherokee-%C4%B1s%C4%B1tmal%C4%B1-koltuk-s%C3%B6k%C3%BClmesi?highlight=koltuk+%C4%B1s%C4%B1 tma
Cevabın burada hocam.
Benim aracın koltuk ısıtma düğmeli panelini değiştirmişler, şu an düğmesiz küllük paneli var. Ben de bilmiyorum çalışıyor mu benimkiler :)
erolkan
25.Ekim.2015, 13:56
http://www.geze-gen.com/showthread.php/835-Grand-Cherokee-%C4%B1s%C4%B1tmal%C4%B1-koltuk-s%C3%B6k%C3%BClmesi?highlight=koltuk+%C4%B1s%C4%B1 tma
Cevabın burada hocam.
Benim aracın koltuk ısıtma düğmeli panelini değiştirmişler, şu an düğmesiz küllük paneli var. Ben de bilmiyorum çalışıyor mu benimkiler :)
Teşekkürler, havanın güneşli oldugu zaman bende sökmeyi deneyeyim 😀
Bi soruda, aynı ısıtmalı tel sisteminden arka koltuklarada yapılabilirmi?
Xperia Z
Maverick
25.Ekim.2015, 14:05
Xperia Z
Teşekkürler, havanın güneşli oldugu zaman bende sökmeyi deneyeyim ������
Bi soruda, aynı ısıtmalı tel sisteminden arka koltuklarada yapılabilirmi?
Xperia Z
Ebay'e "grand cherokee heated seat pad" yazınca çıkar ürünlerden uğraşıp yerleştirirseniz olur herhalde. Gerekli tesisatı çekersiniz, ön sol koltuğu açınca arka sol da çalışır. Ama baya uğraştırır.
Youtube'a grand cherokee heated seat fix yazınca da önler nasıl tamir edilir izleyebilirsin hocam.
erolkan
25.Ekim.2015, 15:56
Arkadaşlar biraz önce markete uğramak için aracı p konumunda bırakıp,anahtarı alıp gittim. 5 dk sonra geldiğimde benim 8 yaşındaki oğlan arazi vitesini 4h konununda 4l konuma almış. Normalde bile ben geçirirken hafif sert geçirirdim. Baba hiç zorlanmadı dedi. Şimdi ise aracı çalıştırdım vitesi n ye alıp arazi vitesini 4l ye alıyorum hiç zorlanmadan geçiyor. İyice işkillendim. Arazi vitesinin çalışıp çalışmadıgını nasıl anlarım?
Xperia Z
erolkan
25.Ekim.2015, 16:21
Şimdi bizim evin yayındaki ufak bi çamur vardı orada deneme yaptım. Gayet iyiyiz çamurda ama 4L çalışıyormu anlayamadım..
Xperia Z
Beatrix
25.Ekim.2015, 16:21
Arkadaşlar biraz önce markete uğramak için aracı p konumunda bırakıp,anahtarı alıp gittim. 5 dk sonra geldiğimde benim 8 yaşındaki oğlan arazi vitesini 4h konununda 4l konuma almış. Normalde bile ben geçirirken hafif sert geçirirdim. Baba hiç zorlanmadı dedi. Şimdi ise aracı çalıştırdım vitesi n ye alıp arazi vitesini 4l ye alıyorum hiç zorlanmadan geçiyor. İyice işkillendim. Arazi vitesinin çalışıp çalışmadıgını nasıl anlarım?
Xperia Z
1 - Önce normal olarak ana şanzımanı N ' den D' ye al, vites geçerken araçtaki kasıntıya dikkat et.
2 - Sonra ana şanzıman N konumdayken arazi şanzımanını 4L konmuna al, ana şanzımanı D' ye tak, vites geçerken ilk denemenden en az 3 misli daha kasılacaktır.
İkisi arasındaki bariz fark ta ; D konumuna takıp kalkış yaptığında 4l' de aracın fırladığını göreceksin.
Dikkat ! 4L' de 30 km/h üstüne çıkılmamalıdır.
erolkan
25.Ekim.2015, 16:29
1 - Önce normal olarak ana şanzımanı N ' den D' ye al, vites geçerken araçtaki kasıntıya dikkat et.
2 - Sonra ana şanzıman N konumdayken arazi şanzımanını 4L konmuna al, ana şanzımanı D' ye tak, vites geçerken ilk denemenden en az 3 misli daha kasılacaktır.
İkisi arasındaki bariz fark ta ; D konumuna takıp kalkış yaptığında 4l' de aracın fırladığını göreceksin.
Dikkat ! 4L' de 30 km/h üstüne çıkılmamalıdır.
Abi denedim bi fark yok.
Araç stop halindeyken ve vites p deyken arazi vitesi 4h den 4l ye kolayca geliyor.
Sanki vitesin geçtiği yerden veya vites kolundan bişey boşa çıkmış gibi..
Xperia Z
entropy
25.Ekim.2015, 16:43
Geçmiş olsun... :)
Eyüp, site kurallarımız gereği, seni yolda karşılaştığımızda da tanıyabilmemiz için lütfen yüzünü yakın plandan gösteren bir avatar resmi koyarmısın, teşekkürler... :)
tamamdır abi, canlı canlı ekledim :)
Beatrix
25.Ekim.2015, 16:46
tamamdır abi, canlı canlı ekledim :)
Eyvaaaah ! " vazgeçtim hemen kaldır ! " dermişim. :) :) :) :) :)
entropy
25.Ekim.2015, 16:51
Youtube'da bir video izlemiştim, eleman önce bu parçayı temizliyordu, deniyordu, düzelmeyince yenisini takıyordu.
Yüksek devir bende devar, yeri geliyor 1200 lerde yeri geliyor 1000'lerde çalışıyor, bazen de normal 700-800 lerde çalışıyor. Bu dengesizliği çözemedim.
Ha bir de araç cruise de iken veya N boş viteste iken kendi kendine gaz veriyor. Bunun için boğaz kelebeğini bir temizleyeceğim.
@erolkan aynen bu parçadan bahsediyoruz :) bendeki çin malı idi sadece ve işe yaramadı.
bendeki problemin aynısı bu aslında.
ben de ilk başta söküp temizledim fakat işe yaramamıştı tek başına.
Problemin TPS sensöründen olmadığına emin olmak için önce bir multimetre ile TPS in sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
aşağıdaki linkte detaylı anlatılmış, isterseniz ben de yardımcı olaiblirim.
http://troubleshootmyvehicle.com/jeep/4.7L/tps-multimeter-tests-1
TPS sağlam ise;
bğazı söküp temizleyin, (3 tane civastası olması lazım.) sökerken contasına aman dikkat.
IAC sensörün girdiği yuyayı da iyice temizlemeyi unutmayın.
IAC sensörü yerine takarken uucndaki metal kısıma eser miktarda gres sürün ki yuvada rahatça hareket edebilsin.
bundan sonra aracı tekrar çalıştırmadan önce serviste iyice soğumasını beklediler ve el bilgisayarına bağlayarak çalıştırdılar. burada ne yapıldığından tam larak emin değilim.
araç soğuduktan sonra bismillah deyip marşa basın.
umarım çözüm bulursunuz.
Eyvaaaah ! " vazgeçtim hemen kaldır ! " dermişim. :) :) :) :) :)
okadar mı kötü :)
erolkan
25.Ekim.2015, 16:52
Durumun özeti..
https://youtu.be/siDb43AQGHk
Xperia Z
entropy
25.Ekim.2015, 16:54
Durumun özeti..
https://youtu.be/siDb43AQGHk
Xperia Z
bu kadar rahat hareket etmemesi lazım bence
ankaralı
25.Ekim.2015, 17:33
ben daha önce hiçbi arabamla böyle ilğilendigimi bilmiyom.
buna hastalıkmı diyelim merakmı diyelim kafayı yemekmi diyelim çözemedim :)
forum daki arkadaşların paylaşımlarını gördükçe daha fazla korkmaya başlıyorum. bu işin sonu yok galiba..
Beatrix
25.Ekim.2015, 17:38
forum daki arkadaşların paylaşımlarını gördükçe daha fazla korkmaya başlıyorum. bu işin sonu yok galiba..
Ümit, site kurallarımız gereği, seni yolda karşılaştığımızda da tanıyabilmemiz için lütfen yüzünü yakın plandan gösteren bir avatar resmi koyarmısın, teşekkürler... :)
ankaralı
25.Ekim.2015, 17:54
Ümit, site kurallarımız gereği, seni yolda karşılaştığımızda da tanıyabilmemiz için lütfen yüzünü yakın plandan gösteren bir avatar resmi koyarmısın, teşekkürler... :)
abi inan aklımda,telefondan halledmiyom yüklemeyi en kısa zamanda..
erolkan
25.Ekim.2015, 18:07
Benim sıkıntıyla ilgili fikri olan yok mu?
Xperia Z
Benim sıkıntıyla ilgili fikri olan yok mu?
Xperia Z
Alltan arazi vitesinin çubuğu yerinden çıkmış diye düşünüyorum ben.
erolkan
25.Ekim.2015, 18:29
Resmi var mı acaba nasıl bişeydir? Kendim yapabilirmiyim eğer öyleyse?
Xperia Z
Xperia Z
Fotoğraf yok maalesef, arabayı ilk aldığımda usta ile denerken çıkmıştı yerinden inip şoför tarafından altına girip takıvermişti demekki basit bir şey, yerinden çıkmaması için ucunda plastik bir parça var onu yenilemiştik. WJ lerde de sistem aynıdır diye düşünüyorum.
Beatrix
25.Ekim.2015, 21:56
Evet, bu da bir ihtimal ama hala çalışıyor mu çalışmıyor mu diye dediğim şekilde test etmedi herhalde.
Beatrix
25.Ekim.2015, 22:34
Xperia Z
Şanzıman üzerindeki bu kolu (sarı) hareket ettiren tel yerinden kurtulmuştur. Aracın altına yattığın zaman biri yukarıdan vitesi değiştirip dursun, hareket eden kolu alttan göreceksin.
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/Ayazaga/Ekran%20Alntstt_zps7msd8ihx.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/Ayazaga/Ekran%20Alntstt_zps7msd8ihx.jpg.html)
Oradan değilse tel vites kolunun altından da çıkmış olabilir ;
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/Ayazaga/80ba79cd_zps4eue1ggy.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/Ayazaga/80ba79cd_zps4eue1ggy.gif.html)
erolkan
25.Ekim.2015, 22:50
Evet, bu da bir ihtimal ama hala çalışıyor mu çalışmıyor mu diye dediğim şekilde test etmedi herhalde.
Dediğin şekilde test ettim Ergun abi. Bi fark olmadı..
Xperia Z
Beatrix
25.Ekim.2015, 23:01
Dediğin şekilde test ettim Ergun abi. Bi fark olmadı..
Xperia Z
demekki kablo yerinden çıktı ;
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/atv/Ekran%20Alntstt_zpslpspv8ea.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/atv/Ekran%20Alntstt_zpslpspv8ea.jpg.html)
erolkan
25.Ekim.2015, 23:03
demekki kablo yerinden çıktı ;
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/atv/Ekran%20Alntstt_zpslpspv8ea.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/atv/Ekran%20Alntstt_zpslpspv8ea.jpg.html)
Yarıın ilk iş sanayide bu işi halletmek olacak. Peki eğer kablo çıkmışsa bunun birdaha olmaması için nasıl bir önlem alınabilir?
Xperia Z
Beatrix
25.Ekim.2015, 23:18
Ucundaki plastik burcu değiştirebilirsin ;
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/Ayazaga/untitled-1_41_25_2329_zpsofle0cwu.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/Ayazaga/untitled-1_41_25_2329_zpsofle0cwu.jpg.html)
erolkan
25.Ekim.2015, 23:21
Ucundaki plastik burcu değiştirebilirsin ;
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/Ayazaga/untitled-1_41_25_2329_zpsofle0cwu.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/Ayazaga/untitled-1_41_25_2329_zpsofle0cwu.jpg.html)
Teşekkürler abi. Yarın durumla ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim..
Xperia Z
Han Solo
26.Ekim.2015, 09:26
Korkularin yersiz degil :)
Beatrix
26.Ekim.2015, 10:36
Xperia Z
Emin değilim, üzerindeki plastik burç bu da olabilir, en iyisi üstündekini çıkartıp servisten aynısı almak.
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/Ayazaga/Ekran%20Alntsdd_zpslhnzjjpd.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/Ayazaga/Ekran%20Alntsdd_zpslhnzjjpd.jpg.html)
erolkan
26.Ekim.2015, 10:48
Xperia Z
Evet abi tam dediğin gibi çıktı sorun. Usta sağolsun sağlam bi şekilde yaptı.
Bu arada hazır lifte kaldırmışken yağıda değiştirdim 10/40.. Ellerinde Bp vardı onu kullandık..
1557
Xperia Z
erolkan
26.Ekim.2015, 11:09
Dayanamadım ve bu sabah hazır sanayiye gitmişken son susturucuyu iptal ettirdim. Düz boru yaptık. Cat duruyor.Maliyet 30Tl 😀
Ses gayet güzel oldu. Alt 1500-2000 devirde ataklık biraz azaldı ama 2500 devirden sonra araç çok rahatladı 😊
İçeriden sesi videoya çektim. Yüklenince paylaşacagım..
Sesi denemek için hemen kapalı otoparkı bulunan Avm ye girip çıktım. Resmen alt katı inletti ses. Bu arada hep bu sesi duymak için gaza daha fazla basacağım, yakıtımda artacak doğal olarak 😀
Xperia Z
erolkan
26.Ekim.2015, 11:27
Evet yükleme tamam. İlerleyen saatlerde dışarıdanda çekeceğim sesii
https://youtu.be/bnmmgUub37A
Xperia Z
https://www.youtube.com/watch?v=bnmmgUub37A&feature=youtu.be
entropy
26.Ekim.2015, 14:14
Evet yükleme tamam. İlerleyen saatlerde dışarıdanda çekeceğim sesii
https://youtu.be/bnmmgUub37A
Xperia Z
https://www.youtube.com/watch?v=bnmmgUub37A&feature=youtu.be
güzel olmuş , inletiyor resmen :)
bu arada dikkatimi çekti, aynadaki o küçük aynayı nereden aldınız acaba?
erolkan
26.Ekim.2015, 14:29
güzel olmuş , inletiyor resmen :)
bu arada dikkatimi çekti, aynadaki o küçük aynayı nereden aldınız acaba?
Şimdi işte V8 e hasta oldum 😀
Kör nokta aynası Kipa dan aldım. Bizim sürücü aynası düz oldugu için tam yanımda beni sollayan aracı göremiyordum..
Xperia Z
entropy
26.Ekim.2015, 14:42
Şimdi işte V8 e hasta oldum
Kör nokta aynası Kipa dan aldım. Bizim sürücü aynası düz oldugu için tam yanımda beni sollayan aracı göremiyordum..
Xperia Z
teşekkürler, benim de ihtiyacım var aynı şekilde yandaki aracı göremiyorum.
bi bakarım kipa ya gidince.
entropy
27.Ekim.2015, 00:55
http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-p-OTM652072
Mobil Super Fe 5W/30 Benzin ve Dizel Motor Yağı 4 Litre
arkadaşlar 4L tam sentetik yağ fiyatı 60 TL. biraz ucuz değil mi bu?
Beatrix
27.Ekim.2015, 07:40
Erol, bunlar nedir yanyana ??
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/Ayazaga/Ekran%20Alnts_zpspdmoscy8.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/Ayazaga/Ekran%20Alnts_zpspdmoscy8.jpg.html)
Beatrix
27.Ekim.2015, 07:42
http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-p-OTM652072
İlginç... !
erolkan
27.Ekim.2015, 07:57
Erol, bunlar nedir yanyana ??
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/Ayazaga/Ekran%20Alnts_zpspdmoscy8.jpg (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/Ayazaga/Ekran%20Alnts_zpspdmoscy8.jpg.html)
2 adet monitor.Aracın ön tampon, ön alt tarafında ve arka tampon ve arka alt tarafında olmak üzere 4 kamera bağlatmıştım. Onları izlediğim monitörler abi..
Xperia Z
entropy
27.Ekim.2015, 08:46
İlginç... !
yuh ya!!
113 tl oldu fiyatı. kaçırdık..
Beatrix
27.Ekim.2015, 08:55
yuh ya!!
113 tl oldu fiyatı. kaçırdık..
Yine de iyi !
erolkan
27.Ekim.2015, 09:47
Lpg ustamla görüştüm biraz önce. Yarın Atikerin 2. Lpg Regülatörünüde takacağız.. Performans ve yakıta olumlu yönde etkisi olacağını düşünüyoruz 😊
Xperia Z
entropy
27.Ekim.2015, 16:53
Yine de iyi !
yine düştü :)
60 tl den 8L aldım. bir de değiştirmeyi öğrendim mi tamamdır :)
Maverick
27.Ekim.2015, 16:54
5/30 4.7'ye oluyor mu ki? 10/40 diye biliyorum.
Ya bu yağların farkı nedir bu arada onu da bilmiyorum. Sentetik yarı sentetik vs.
entropy
27.Ekim.2015, 20:42
5/30 4.7'ye oluyor mu ki? 10/40 diye biliyorum.
Ya bu yağların farkı nedir bu arada onu da bilmiyorum. Sentetik yarı sentetik vs.
merhaba,
katalogda önerilen yağ 5w30
10w30 (4.0L and 4.7L HO)
5w30 (4.7L)
Oil Filter - all: Mopar® P/N 5281090
(Note: A longer alternate filter which can also be used is the Purolator PL30001).
sentetik / yarı sentetik vs gibi ayırımlar için de mobil in kendi sitesinde güzel açıklamalar var;
Sentetik yağları bu kadar iyi yapan nedir?
Tüm motor yağları baz petrol ve ek maddelerden üretilir. Sentetik bir yağ, geleneksel madeni yağlara göre daha yüksek derecede arıtılmış baz petroller içererek, üstün bir koruma ve performans sağlar. Sentetik motor yağları, motorunuzun yıllarca en yüksek performansta çalışmanızı mümkün kılarak, aşınmayı önleme, motoru temiz tutma, kolay akış, akışkanlığın korunması, pas önleme ve sürtünmeyi azaltma gibi çeşitli avantajlar sunar.
Tam sentetik ve yarı sentetik motor yağı arasındaki fark nedir?
Tüm motor yağları baz petrol ve ek maddelerden üretilir. Tam sentetik motor yağları %100 geleneksel olmayan, yüksek performanslı sıvılar içerir. Yarı sentetik motor yağlarıysa ("harman" adıyla da bilinir) bu yüksek performanslı sıvılardan daha az bir oranda bulundurarak, geleneksel madeni yağla kombine edilir. Mobil 1™ tam sentetik bir motor yağıdır.
Farklı sentetik motor yağları birbirine karıştırılabilir mi?
Mobil 1, karıştırılması gerektiği takdirde, geleneksel motor yağları, yarı sentetik motor yağları ve diğer sentetik motor yağlarıyla tamamen uyumludur. Ancak seyreltilmesi halinde Mobil 1'in üstün performansının düşeceğini önemle hatırlatırız.
Maverick
27.Ekim.2015, 23:16
4.7 nin 5/30 oldugunu simdi ogrendim. O zaman en uygunu 5/30 sentetik. Bunun km omru ne kadar oluyor? Yani km omru 5/30 10/40 olmasi ile mi alakali?
entropy
28.Ekim.2015, 00:42
4.7 nin 5/30 oldugunu simdi ogrendim. O zaman en uygunu 5/30 sentetik. Bunun km omru ne kadar oluyor? Yani km omru 5/30 10/40 olmasi ile mi alakali?
km ömrü için ;
eğer uzun yol ve normal kullanım koşlları var ise : 6000 mil
sürekli şehir içi, off road gibi koşullarda kullanıyorsanız: 3000 mil
olarak belirtilmiş.
sentetik yağların ömrü daha uzun oluyor fakat bu aralıkların dışına çıkmamak gerekli bence.
entropy
28.Ekim.2015, 00:43
yağ cinsiin başındaki değer 0-5-10 gibi rakamlar kullanılan sıcaklık aralığı,
w dan sonraki değer ise viskozitesi ile alakalı diye biliyorum.
Maverick
28.Ekim.2015, 12:00
Sağolasın hocam. Teşekkürler.
erolkan
29.Ekim.2015, 07:50
2. Regülatörün takılması tamam.. Bugün denemeyi yapacağım 😊
1585
15861587
Xperia Z
entropy
29.Ekim.2015, 08:41
2. Regülatörün takılması tamam.. Bugün denemeyi yapacağım
1585
15861587
Xperia Z
oo hayırlı olsun :)
ne kadara mal oldu acaba?
erolkan
29.Ekim.2015, 10:11
oo hayırlı olsun :)
ne kadara mal oldu acaba?
Daha hesap görmedik. Denemelerden sonra memnun kalırsam görecegiz. Ama başta konuştuğunuz 250-300tl arasıydı...
Xperia Z
erolkan
29.Ekim.2015, 10:43
Sabah ilk çalıştırmadaki ses..
https://youtu.be/KSeQa3ktRPY
Xperia Z
https://www.youtube.com/watch?v=KSeQa3ktRPY&feature=youtu.be
entropy
29.Ekim.2015, 12:32
Sabah ilk çalıştırmadaki ses..
https://youtu.be/KSeQa3ktRPY
Xperia Z
o nasıl bir ses yahu :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.