Orijinalini görmek için tıklayınız : Jeep Grand Cherokee WJ Kullanıcıları Buraya
Sayfa :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-satilik-256175635/detay
- - - Mesaj Birleştirme - - -
Rakamda esnek beyefendi.Yarin gidip bakacagim.Cevabiniz icin tesekkurler
Tavsiye edeceginiz bir arac var mi
Baktim araca onden motora carpmis kaput duzeltilmis iki far tirnaklarindan kirik.60 mph uzerinde geziyor direksiyonda bariz bosluk var.alt takimlarin oralarda yag bol miktarda mevcut..bilya sesine benzer bir ses var ama dif.den degil.sanziman iyi motor basta duman atti sonra kesti..ama beni hic acmadi arac.
Bel alti boya da mevcut
pikniktip
24.Aralk.2015, 14:40
40 lira cok bunun için
GCWJ2001
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2003-grand-cherokee-4.7-offroad-limited-hatasiz-plus-egsoz-kiti-244228602/detay
Bu araci bilen varmi.orjinal jant seti duruyormus
aybarsdnr
24.Aralk.2015, 20:56
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2003-grand-cherokee-4.7-offroad-limited-hatasiz-plus-egsoz-kiti-244228602/detay
Bu araci bilen varmi.orjinal jant seti duruyormus
biraz geç gördüm kusura bakmayın.
Diğer araçta bahsettiğiniz problemler bakacağınız wj lerin %95 inde olacaktır, yoksa bile eli kulağındadır. yani alıp yağını suyunu değiştireyim denecek araçlar değil ne yazıkki. Alt takımdaki yağ kaçağını çok dert etmeyin. Genellikle orijinal keçe kullanılmadığı için yağ kaçakları oluyor.
Standart bir wj ye 4x.xxx lı rakamlar bence çok fazla. siz anladığım kadarıyla standart istiyorsunuz. biraz inceleyeyim ilanları bende.
Paylaştığınız mat gri daha önceden de ilandaydı diye hatırlıyorum. Anladığım kadarıyla araç komple boyanmış yani kaplama değil. Ben özellikle yaşı olan araçlarda komple boyalı olmasından yanayım, temiz temiz binilir tabi takla atmadıysa. onun dışında boyaya takılmamanızı öneririm
mavituna17
30.Aralk.2015, 18:59
iyi akşamlar arkadaşlar bugün arabama çarpmışlar. Sol aynanın arka kısmında kırılma olmuş. Sadece bu kapak gibi olan kısmı ayrı satılır mı nereden bulabilirim. Kış lastiği almak istiyorum önereceğiniz marka model var mı? Son olara üzerindeki lastikler 245 65 R17 bunun dışında hangi ebatlarda alabilirim? Saygılar
FuatD
30.Aralk.2015, 19:40
iyi akşamlar arkadaşlar bugün arabama çarpmışlar. Sol aynanın arka kısmında kırılma olmuş. Sadece bu kapak gibi olan kısmı ayrı satılır mı nereden bulabilirim. Kış lastiği almak istiyorum önereceğiniz marka model var mı? Son olara üzerindeki lastikler 245 65 R17 bunun dışında hangi ebatlarda alabilirim? Saygılar
Özelden parça için bilgi gönderdim.
Maverick
30.Aralk.2015, 22:24
Sizin lastik 29.5" civari yapiyor. 30" davlumbaza son turda surtuyordu bende. Ama jant offsetliydi. Eger orjinal olan +50 lik jantiniz varsa surtmeyebilir bi ihtinal. 30" ustune standart yukseklikte cikamazsiniz.
ankaralı
31.Aralk.2015, 12:43
arkadaşlar bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
sağ sol aynaları sokakta sağolsun birileri eli ile katlamış ve sonuç ikisininde tırnaklar kırık,motorlar çalışıyo ama açma kapama yapmıyor.
bu tırnaklar ayrı satılırmı varsa nerden temin edebilirim biraz baktım bulamadım.
Maverick
31.Aralk.2015, 13:03
arkadaşlar bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
sağ sol aynaları sokakta sağolsun birileri eli ile katlamış ve sonuç ikisininde tırnaklar kırık,motorlar çalışıyo ama açma kapama yapmıyor.
bu tırnaklar ayrı satılırmı varsa nerden temin edebilirim biraz baktım bulamadım.
http://www.ebay.com/itm/Side-Wing-Mirror-Folding-Part-Motor-Gears-for-Chrysler-Jeep-Grand-Cherokee-WJ-/291506293901?hash=item43df210c8d:g:uXQAAOSwu4BVlb~ Y&vxp=mtr
Bu ürün İstanbul'dan satılıyor. Bi iletişim kurun isterseniz.
İşte ben bu yüzden hep dışarda aynaları kapatıyorum. Bi kere başıma geldi ama çok şükür kırılmadı.
ankaralı
31.Aralk.2015, 13:59
http://www.ebay.com/itm/Side-Wing-Mirror-Folding-Part-Motor-Gears-for-Chrysler-Jeep-Grand-Cherokee-WJ-/291506293901?hash=item43df210c8d:g:uXQAAOSwu4BVlb~ Y&vxp=mtr
Bu ürün İstanbul'dan satılıyor. Bi iletişim kurun isterseniz.
İşte ben bu yüzden hep dışarda aynaları kapatıyorum. Bi kere başıma geldi ama çok şükür kırılmadı.
hallettim çok sağolun başka sitede aynı firmadan sipariş verdim.
entropy
01.Ocak.2016, 12:25
çok uğraştırır mı bunun onarımı?
siz yaptıktran sonra bilgi vverirseniz sevinirim. benim ayna da vidalı şuanda :)
Maverick
01.Ocak.2016, 16:15
çok uğraştırır mı bunun onarımı?
siz yaptıktran sonra bilgi vverirseniz sevinirim. benim ayna da vidalı şuanda :)
Döşemeyi sökmen lazım. Aynayı tutan 3 vidadan 2 tanesi içerideydi sanırım.
entropy
01.Ocak.2016, 21:48
Döşemeyi sökmen lazım. Aynayı tutan 3 vidadan 2 tanesi içerideydi sanırım.
Aynayı sövüyorum onda sıkıntı yok da, sonrası için sordum :)
burak1972
01.Ocak.2016, 23:38
Arkadaslar benim wj in üzerinde yazın aldığım A/T lastikler var kışın karda idare edermi yoksa kışlık Vakumlu lastik takmalımıyım.
eeerdinc
01.Ocak.2016, 23:39
Arkadaslar benim wj in üzerinde yazın aldığım A/T lastikler var kışın karda idare edermi yoksa kışlık Vakumlu lastik takmalımıyım.
Abi karabük fena. Sen kış lastiği kullan
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maverick
02.Ocak.2016, 02:12
Butce varsa kis lastigi kesinlikle alinmali. Ben dun İstanbul karinda A/T ile turladim. Gazlarken, rampa cikarken iyi de, fren olayinda kotu.
ycankes
02.Ocak.2016, 03:33
Lassa Competusu dün bugün deneyebildik bizde çok yeterli değil tabi ama fışırdamadığım sürece idealdi. Sert frenlemede kızakladi bir kere.
burak1972
02.Ocak.2016, 03:42
Bendede Lassa competus AT var. Bende bugün denedim safranbolu falan yaptım bayağı kar vardı gidişte yada yokuş inişte bir sıkıntı yoktu ancak dediginiz gibi kızak frende bir parça kayma yaptı.
ankaralı
03.Ocak.2016, 12:36
malesef antifiriz koyunca ilk sıkıntı devirdaim pompasından damlatma yapmaya başladı,yeni antifiriz koyan arkadaşlar dikkatli olun derim ara ara arabanın altına motoruna bakın derim.
epatlak
03.Ocak.2016, 13:51
Benim de sol aynamda aynı sorun var. Bu tamir kitini daha önce buldum ama aynanın motor kısmına nasıl uluşabileceğime dair bir kaynak bulamadığım için almamıştım. Aynayı sökme takma işlemini resimleyebilirseniz çok iyi olur.
Mobil cihazımdan gönderildi.
Maverick
03.Ocak.2016, 14:36
Benim de sol aynamda aynı sorun var. Bu tamir kitini daha önce buldum ama aynanın motor kısmına nasıl uluşabileceğime dair bir kaynak bulamadığım için almamıştım. Aynayı sökme takma işlemini resimleyebilirseniz çok iyi olur.
ERcan abi, ben biliyorum daha önce söktüm. Sen benim dün senle beraber aldığımız ledleri yap kapı altına, ben de senin aynayı sökeyim :)
epatlak
03.Ocak.2016, 14:42
ERcan abi, ben biliyorum daha önce söktüm. Sen benim dün senle beraber aldığımız ledleri yap kapı altına, ben de senin aynayı sökeyim :)
Tamamdır anlaştık Burak. Siparişi veriyorum o zaman. 🙏
aramızda wj sine gizli vinç yapan oldu mu?
yani, orjinal tampona vinç montajı?
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0849/9494/products/08_large.jpg?v=1447363792
pikniktip
19.Ocak.2016, 18:21
Yaptırma niyetinde olan var :)
ama vince takla attırmak lazım ayrıca tamponun icindeki süngerin arkasındaki metal aksamdan yaklaşık 50_60 cm kesmek lazım
GCWJ2001
KoMoDoWaRaN
19.Ocak.2016, 20:08
Traversi komple kesip vinç tablası travers olarak kullanılıyor...
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0849/9494/files/22jpeg_large.jpg?4367582096115123122
işte bu da biraz kıllandırıyo beni:)
tek çare budur yani di mi?
http://www.hkoffroad.com/products/wj-hidden-winch-mount
burak1972
20.Ocak.2016, 11:03
2016 6 aylık 2000 md.4.7 wj taşıt pulu 880 çıkıyor. Bu sene de vergi dairesine başvuru yapıp bir alt dilimden yararlanabiliyoruz değil mi? .
Han Solo
20.Ocak.2016, 17:58
2016 6 aylık 2000 md.4.7 wj taşıt pulu 880 çıkıyor. Bu sene de vergi dairesine başvuru yapıp bir alt dilimden yararlanabiliyoruz değil mi? .
evet tabiki ...
Beatrix
27.Ocak.2016, 21:48
hadi ama kızlaaarr! ZJ' ler yaptılar bugüne kadar yapacaklarını, sıra sizde, silkelenin biraz ! bayrağı devralma zamanı gelmedi mi ? :)
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/Ekran%20Alnts_zps7w52wmck.png (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikonlar/Ekran%20Alnts_zps7w52wmck.png.html)
mavituna17
28.Ocak.2016, 09:57
Koltuk hafızasında sıkıntı yaşıyorum. Araca bindigimde 1'e bastığımda "Memory Disabled" ve ardından "Seatbelt Fastened " uyarıları çıkıyor. Acaba sebebi ve çözümü nedir?
burak1972
16.ubat.2016, 23:57
Herkese iyi forumlar. Arkadaşlar benim 2000 wj de bir sorun oluştu direksiyonu tam sol yapıp ki genelde yapmamaya çalışıyorum ancak çok zorda kaldığımda bir gacırtı sesi ve (gaaarç 😆😆😆) sanki hafif kasma oluyor. Arabanın ön takımlarını yeni değiştirdim -yaklaşık 6 ay oluyor- ve hiç araziye girmedim bu ses nedir sizce ustalara soruyorum. Teşekkür ederim.
Maverick
17.ubat.2016, 08:36
http://youtu.be/6UKjxMODy6Q
Boyle mi?
burak1972
17.ubat.2016, 09:38
Hayır daha çok sürtme sesi gibi
erolkan
17.ubat.2016, 09:53
Bendeki ses gibimi
https://youtu.be/0sDIlv2QKyM
https://youtu.be/qxqf0huljfE
C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beatrix
17.ubat.2016, 11:35
Herkese iyi forumlar. Arkadaşlar benim 2000 wj de bir sorun oluştu direksiyonu tam sol yapıp ki genelde yapmamaya çalışıyorum ancak çok zorda kaldığımda bir gacırtı sesi ve (gaaarç ) sanki hafif kasma oluyor. Arabanın ön takımlarını yeni değiştirdim -yaklaşık 6 ay oluyor- ve hiç araziye girmedim bu ses nedir sizce ustalara soruyorum. Teşekkür ederim.
Canlı olarak görmek lazım, birini direksiyona oturt, tam sağ sol yapsın, sende aşağıdan sesin tam olarak nereden geldiğini bulmaya çalış.
Alfonse
21.ubat.2016, 17:07
Canlı olarak görmek lazım, birini direksiyona oturt, tam sağ sol yapsın, sende aşağıdan sesin tam olarak nereden geldiğini bulmaya çalış.
Ergun abi selamlar, mesaj tarihine baktımda şubat 2016...
Buradasın demekki, sevindim, ne güzel... [emoji106] [emoji123] [emoji122] [emoji120] [emoji132] [emoji572] [emoji570] TC [emoji629] [emoji631] [emoji12] [emoji14] [emoji85] [emoji86] [emoji87] [emoji92] [emoji93]
O la laaaa :) :) :) :)
GT-P7500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alfonse
21.ubat.2016, 17:17
Herkese iyi forumlar. Arkadaşlar benim 2000 wj de bir sorun oluştu direksiyonu tam sol yapıp ki genelde yapmamaya çalışıyorum ancak çok zorda kaldığımda bir gacırtı sesi ve (gaaarç 😆😆😆) sanki hafif kasma oluyor. Arabanın ön takımlarını yeni değiştirdim -yaklaşık 6 ay oluyor- ve hiç araziye girmedim bu ses nedir sizce ustalara soruyorum. Teşekkür ederim.
Bu ses ise
pompa... Pompa eskimiş, bıçakları eskimiş, yağını kontrol edin, yağını değiştirin. Bazı ustalar doubleup gibi katKı eklerler. Biraz mazot koyup yağı dahada inceltmeyi tavsiye edenler duydum. Tavsiye etmem...
Bekleyin sorun tavan yaparsa pompayı değiştireceksiniz. Kaçarı yok... Hidrolik sistemlerde tam çevrilme pompayı yorduğu için tavsiye edilmez zaten...
http://youtu.be/6UKjxMODy6Q
Boyle mi?
Alfonse
21.ubat.2016, 17:34
Ergun abi selamlar, mesaj tarihine baktımda şubat 2016...
Buradasın demekki, sevindim, ne güzel... [emoji106] [emoji123] [emoji122] [emoji120] [emoji132] [emoji572] [emoji570] TC [emoji629] [emoji631] [emoji12] [emoji14] [emoji85] [emoji86] [emoji87] [emoji92] [emoji93]
O la laaaa :) :) :) :)
Simdi farkettim...
Tapatalk şaşırtmış beni... Pardon, pardon ergun abi... Yanlış mesaj olmuş, silinmiyorda [emoji33] [emoji3] şeyi şey zannedip şeyettirmişim...
Herkese Selamlar, Saygılar, Sevgiler...
Beatrix
21.ubat.2016, 21:48
ahan da tipik Alfonso, sahneye dalıp çıkar, ne olduğunu bittiğini anlayamazsınız... :) mizah edebiyatı en gır gır uçuk adamdır... yazdıklarına doyamazsınız... :)
Alfonse
22.ubat.2016, 00:45
ahan da tipik Alfonso, sahneye dalıp çıkar, ne olduğunu bittiğini anlayamazsınız... :) mizah edebiyatı en gır gır uçuk adamdır... yazdıklarına doyamazsınız... :)
Hay yaşa, baldan tatlı dilli abicim... :)
(bu sefer geze-gen' e yaziŞ yaptığımdan eminim) dicem... Bi sniye bidaha bakiyim... hımmm :)
Alfonse
22.ubat.2016, 00:46
Yes...
Çıktım girdim kontrol ettim. Evet, doğru yere yazmışım... :) :)
burak1972
24.ubat.2016, 01:26
İyi geceler benim 4.7 nin bakım zamanı geldi, birde ön takıma baktirmam gerekiyor. Ankara'lıyım ama Karabük 'te ikamet ediyorum. Burada bu makinelerden anlayan yok. Ankara'da işinin ehli ve ooo jeep ci gelmiş 😆😆😆😆😆 biraz kastıralım mantığı ile yaklasmayacak bir servis yada usta öneriniz varmı. Teşekkür ederim.
Alfonse
24.ubat.2016, 03:12
İyi geceler benim 4.7 nin bakım zamanı geldi, birde ön takıma baktirmam gerekiyor. Ankara'lıyım ama Karabük 'te ikamet ediyorum. Burada bu makinelerden anlayan yok. Ankara'da işinin ehli ve ooo jeep ci gelmiş 😆😆😆😆😆 biraz kastıralım mantığı ile yaklasmayacak bir servis yada usta öneriniz varmı. Teşekkür ederim.
Var... Forum kuralları gereği buradan yazamıyoruz...
Ozelden yazarım... Alfonse veya Alp'in selamir var dersiniz...
erolkan
27.ubat.2016, 21:24
Bugün köyde araç biraz yukarıda dururken yağ dikkatimi çekince eğilip fotosunu çektim [emoji1]
http://i.hizliresim.com/y5MqMn.jpg (http://hizliresim.com/y5MqMn)
http://i.hizliresim.com/E8YDqB.jpg (http://hizliresim.com/E8YDqB)
Beatrix
27.ubat.2016, 22:20
Önemli değil keçenin değişme zamanı gelmiş, kaçırıyor.
erolkan
27.ubat.2016, 22:21
Önemli değil keçenin değişme zamanı gelmiş, kaçırıyor.
Bunu bizim sanayideki ustalar yapabilirmi,ayara gerek varmı yada dikkat edilmesi gereken bi durum?
Beatrix
27.ubat.2016, 22:26
Bunu bizim sanayideki ustalar yapabilirmi,ayara gerek varmı yada dikkat edilmesi gereken bi durum?
Serviste yaptırısan iyi olur, mahruti dişlisinin cıvatasının ayarlı sıkılması çok önemli.
erolkan
27.ubat.2016, 22:29
Serviste yaptırısan iyi olur, mahruti dişlisinin cıvatasının ayarlı sıkılması çok önemli.
Serviste yakınlarda yok ne yazıkki. Böyle sürmenin ne zararları olur?
erolkan
27.ubat.2016, 22:31
Ergün abi bide diff yağ konusunda düşüncen nedir?
Wj de quadradrivede 75-140 öneriliyor. Ama genelde 75-80 koyuyorlar. Benim agır offroadlada işim olmuyor. Senin fikrin nedir?
entropy
28.ubat.2016, 00:04
bu aralar direksiyon problemleri tavan yapıyor anlaşılan :)
1 tane de benden;
araçla özellikle soğukta (sabah ilk çalıştırmada) direksiyon kendini toplamıyor, ağır dönüyor,
bazen tam sağ yapamıyorum, bazen de tam sağ yapaerken tık diye bir ses geliyor aşağıdan.
kutuda herhangi bir kaçak vs yok, yağ tam,
alt takımda direksiyon amortisöründen şüphelendmiştim, bugün söktürdüm, değişiklik yok.
alt takımdan şüpheleniyorum açıkcası,
vaktim de yok bu aralar servise gitmeye... ooy oy
KARADAG
28.ubat.2016, 01:07
1 tane de benden;
araçla özellikle soğukta (sabah ilk çalıştırmada) direksiyon kendini toplamıyor, ağır dönüyor,
bazen tam sağ yapamıyorum, bazen de tam sağ yapaerken tık diye bir ses geliyor aşağıdan.
alt takımda direksiyon amortisöründen şüphelendmiştim, bugün söktürdüm, değişiklik yok.
Sevgili kardesim; direksiyon hidroligi devir daim esnasinda isinip akiskanligi artinca daha rahat calisiyordur.tak diye ses belki direksiyon kutusu icinde disli siyirmasi olmustur. Ön denge kolu pabuclarini bi kontrol et bosluk yapmis olabilir manevra esnasinda burc tak tuk ses cikarabilir.direkdiyon amortisörün gövdesini bir yokla ezilme varmı deyi.rotiller olabilir.arac hareket halinde iken sese dikkat kesil aks bilyasi olabilir(tak tak tak diye ses cikarir) lastiklerin yanakları sürtüyor olabilir.yaylarin basma noktalarina bak gevsemis olup manevra esnasinda pozisyonu kaybediyordur.direksiyon mili bosluk yapmis olabilir
Beatrix
28.ubat.2016, 08:09
Serviste yakınlarda yok ne yazıkki. Böyle sürmenin ne zararları olur?
Gördükçe canın sıkılır :) yağını sık sık kontrol edip eksiğini tamamlarsan bir sonraki TÜV ' den önceki alt yıkamacıya kadar idare eder. :)
Başkaları konuya kolay ulaşabilsin diye ayrı bir başlıkta açalım konuyu ;
http://www.geze-gen.com/showthread.php/1376-Difransiyel-kuyruk-ya%C4%9F-ke%C3%A7esi-nas%C4%B1l-de%C4%9Fi%C5%9Ftirilir
entropy
28.ubat.2016, 13:41
Sevgili kardesim; direksiyon hidroligi devir daim esnasinda isinip akiskanligi artinca daha rahat calisiyordur.tak diye ses belki direksiyon kutusu icinde disli siyirmasi olmustur. Ön denge kolu pabuclarini bi kontrol et bosluk yapmis olabilir manevra esnasinda burc tak tuk ses cikarabilir.direkdiyon amortisörün gövdesini bir yokla ezilme varmı deyi.rotiller olabilir.arac hareket halinde iken sese dikkat kesil aks bilyasi olabilir(tak tak tak diye ses cikarir) lastiklerin yanakları sürtüyor olabilir.yaylarin basma noktalarina bak gevsemis olup manevra esnasinda pozisyonu kaybediyordur.direksiyon mili bosluk yapmis olabilir
Çok teşekkürler cevabınız için,
Dediklerinizi mutlaka kontrol ettireceğim fırsat bulunca.
Nasıl bir iştir anlamadım, bu sabah işe gelirken hiç bir sorun yoktu direksiyonda
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
erolkan
28.ubat.2016, 20:53
Wj kullanan arkadaşlar internette gezinirkeb bi kaç wj de kumanda ile aracı kilitlerken ve kilidi açarken 1 defa klakson sesi çıkıyor.Bu benım araçta olmuyor ama araç kilitliyken içeriden kapı açılırsa klakson alarm şeklınde ötuyor.Bu açma kapamada bu sesi nasıl ayarlarız?ve ebaydan kumanda kabı söyledım.Gelen anahtar kabında panıc butonu var bunu nasıl kullanılır hale programlayabiliriz?
Alfonse
29.ubat.2016, 03:37
Wj kullanan arkadaşlar internette gezinirkeb bi kaç wj de kumanda ile aracı kilitlerken ve kilidi açarken 1 defa klakson sesi çıkıyor.Bu benım araçta olmuyor ama araç kilitliyken içeriden kapı açılırsa klakson alarm şeklınde ötuyor.Bu açma kapamada bu sesi nasıl ayarlarız?ve ebaydan kumanda kabı söyledım.Gelen anahtar kabında panıc butonu var bunu nasıl kullanılır hale programlayabiliriz?
Aç kapa yaparken korna sesi,
zj lerde drb cihazına bağlanıp customer preferences menusunden on/off yapılabiliyor...
Wj'lerde öyledir heralde... Diagnoz cihazıyla olur kanısındayım...
Ve hatta diagnoz cihazındaki o menüdn daha başka özelliklerinde aktif hale gelmesini veya kapatılmasını isteyebilirsiniz...
Mesala follow me home özelliğini açıp kapayabilir veya farların yanık kalma süresini değiştirebilirsiniz diye biliyorum...
Kullanma kılavuzunda da bu belirtilmiştir büyük ihtimal...
Araç kumandayla kilitlendikten bir süre sonra alarm ve immo sistemi kurulur, bunu led den takip edbilirsiniz...
Kumanda vasıtasıyla kilidi açarak alarmı iptal etmeden içerden kapıyı açarsanız sistem bunu hırsızlık girişimi gibi görüyor ve alarm ötmeye başlıyor...
(araç sizin içerde olduğunuzu bilemez. İçerde olmadığınızı ve camın kırılarak birisinin içeriye uzanıp kapıyı açtığını düşünün, aynı şey)
Doğaldır, sistem işini yapıyor [emoji6] Bunu iptal etmenin yolu fabrikasyon alarm ve immobilizer sistemini iptal etmek...
Panic düğmesi ve fonksiyonu bazı wj versiyonlarında var, bazılarında yok diye biliyorum...
Fabrika çıkışında panic düğmesi olmayan kumanda ile satılan/teslim edilen bi aracın bu fonksiyonun bir şekilde active edilmesi çelişkili olurdu...
Zaten kumandaları veya kaplarını satanlarda "sipariş tamamlanmadan önce panic düğmesi olan mı olmayan mı diye belirtin" diyor...
Ya siparişiniz doğru yanlış ürün geldi...
Veya sipariş sırasında bu detay gözünüzden kaçtı...
Selamlar...
Alfonse
29.ubat.2016, 03:50
1 tane de benden;
Bildiğim kadarıyla 2001 ve üstü wjlerde direksiyon pompa yağı aynı zamanda fanın işlevinde de bi görev yapıyor...
Eğer bu yağ ömrünü tamamladıysa motor soğutma sorunuda yaşayabilirsiniz diye düşündüm...
Servis listesinden bakıp bu yağın değişmesi gereken periodun kontrol edilmesi kanaatindeyim....
maviyedogru
01.Mart.2016, 17:02
Çok teşekkürler cevabınız için,
Dediklerinizi mutlaka kontrol ettireceğim fırsat bulunca.
Nasıl bir iştir anlamadım, bu sabah işe gelirken hiç bir sorun yoktu direksiyonda
Merhaba ben 66 sayfayı bugün bir gözden geçirdim aslında eski üyeyim ama pek aktif kullanmıyordum. Sizin rolanti problemi düzelmediyse aynısı bende de oluyor. Benimki rolanti motoru demişti ustam. ben mopar bulamayınca idarelik temizleyip takınca düzeldi. ancak bir şey farkettim tüple alakalı sanıyorum. arabayı ısındıktan sonra tüpe aldığımda ve park etmeden bi kaç km önce benzine alıp son olarak benzinde kullandığımda sorun yaşanmıyor. ne zaman bunu ihmal etsem yine bir sonraki çalışmada yüksek çalışıyor.
Bu arada benim de bir sorum olacak. benim araçta 4 inç yükseltme kit var. son zamanlarda sol ön taraf biraz aşağıda gibi hissediyorum. en fazla 1,5 yıl oldu kiti takalı yay dışında neden dolayı böyle bir alçalma olabilir anlayamadım
erolkan
01.Mart.2016, 21:52
Arkadaşlar wj deki aracın salınımını nasıl azaltabiliriz yada aracı nasıl daha sertleştirebiliriz süspansıyon olarak?
GC2013
01.Mart.2016, 23:38
Yaylar ve ayarlanabilir süspansiyon?
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
Beatrix
01.Mart.2016, 23:42
Arkadaşlar wj deki aracın salınımını nasıl azaltabiliriz yada aracı nasıl daha sertleştirebiliriz süspansıyon olarak?
Sert Amortisörlerle başlayabilirisin....
erolkan
02.Mart.2016, 02:19
Sert Amortisörlerle başlayabilirisin....
Nereden inceleyebilirim bu sert amortisorleri?
erolkan
02.Mart.2016, 02:20
Yaylar ve ayarlanabilir süspansiyon?
En net çözüm hangisi öncelikli olarak?
maviyedogru
02.Mart.2016, 09:25
En net çözüm hangisi öncelikli olarak?
torsiyon ve ona bağlı tüm elementleri iyi bir ustaya baktırabilirsin. ama wjlerde salınım bindiğim her araçta vardı ve sanırım hep olacaktır belki biraz azalır :)
ycankes
17.Mart.2016, 00:33
bu WJ'lerde 99 üretimlerin alayı mil gösterge 2000 ve sonrasının alayı km gösterge değil mi ? Yanlış mı biliyorum ?
Beatrix
17.Mart.2016, 01:06
bu WJ'lerde 99 üretimlerin alayı mil gösterge 2000 ve sonrasının alayı km gösterge değil mi ? Yanlış mı biliyorum ?
Valla bilmem ? bi alayına sormak lazım ! http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/orjnfq.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikonlar/orjnfq.gif.html)
ycankes
17.Mart.2016, 01:07
Valla bilmem ? bi alayına sormak lazım ! :)
Estağfirullah, Alayınıza soruyorum cevap bekliyorum :D Heyecanlı heyecanlı yazınca böyle yazmışım :D
erolkan
17.Mart.2016, 19:28
Bugün Wj me;
Önlere gündüz ledi,
Ön sepete led sisler,
Arka tarafada parklarda ve frende yanan lambalar taktık..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160317/8f435c67f7fc29e9fdb2fcff5cc004bc.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160317/1eec09e8dbc2a63e299950a643033292.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160317/87b62b774f31e4f53ee43069ef1b68e1.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160317/d0918c9e4616234659c1896f5a4d14fe.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160317/ce6d497395c9eeb1dfa06195ea243623.jpg
Son halimiz budur
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160317/caef6247331f680fc4b7c1997f5362a5.jpg
Maverick
17.Mart.2016, 21:23
Hayirli olsun Erol Hocam.
Ondeki Jeep yazisini söktün mü?
erolkan
17.Mart.2016, 21:23
Hayirli olsun Erol Hocam.
Sağolasın [emoji1]
Maverick
17.Mart.2016, 21:28
Ondeki Jeep yazisini soktun mu?
erolkan
17.Mart.2016, 21:35
Ondeki Jeep yazisini soktun mu?
Yok siyaha boyadım [emoji1]
mavituna17
17.Mart.2016, 21:46
Hayırlı olsun Erol Bey tavandaki yedek lastik sanırım, sepeti aracın kendi ara atkılarınamı taktınız yoksa ayrı ara atkı mı aldınız?
erolkan
17.Mart.2016, 21:50
Hayırlı olsun Erol Bey tavandaki yedek lastik sanırım, sepeti aracın kendi ara atkılarınamı taktınız yoksa ayrı ara atkı mı aldınız?
Teşekkürler, ara atkıları çıkarmadık ama onların üstünne yük bindirmeden yyaptık. Şimdilik yedek lastik var,ilerleyen zamanda ıvır zıvır malzemeleri de oraya koyacağım [emoji1]
erolkan
17.Mart.2016, 23:33
Gece hali.. Kısalar kapalı..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160317/244840a705243c233ab95964fad2d132.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160317/ef8eea33fc2a63bbbfefee279caa7a18.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160317/244c2f29baff6280bd4db8fbc869bc6d.jpg
erolkan
17.Mart.2016, 23:40
Gelecek ayda ön sislerin arasına 2 tane daha led sis taktımmı sislerle işimiz bitiyor.
2fast4u
18.Mart.2016, 00:48
selamlar,
bende bugun aracıma ön tampon ıcıne gızlı vınc taktırdım ....
resımlerını paylasayım,
1911
1912
1910
1913
Beatrix
18.Mart.2016, 08:27
selamlar,
resımlerını paylasayım,
1911
1912
1910
1913
Peki neden gizli ??? :)
Mirkan Şenol
18.Mart.2016, 14:05
Peki neden gizli ??? :)
Jeep kalmaz, ''yürümüyor ki vinç takmış'' demesinler diye :D
2fast4u
19.Mart.2016, 00:06
Jeep kalmaz, ''yürümüyor ki vinç takmış'' demesinler diye :D
:D:cool::)
discusmania
19.Mart.2016, 01:21
Herkese iyi geceler,
ZJ min bugün komple aydınlatma sistemini Ender Can usta ile beraber bitirdik :) Arkada kırmızı park ledler, çalışma lambası önde curved cree led, sarı park ledler, delici sis taktık. Çok güzel oldu, çok da şık oldu :) Bu arada sesten de anlaşılacağı gibi, dünde Flow Master'ımı taktırmıştım ama yazmaya zamanım olmamıştı :)
https://youtu.be/O0kxfe_ExNY
discusmania
19.Mart.2016, 01:29
Herkese iyi geceler,
ZJ min bugün komple aydınlatma sistemini Ender Can usta ile beraber bitirdik :) Arkada kırmızı park ledler, çalışma lambası önde curved cree led, sarı park ledler, delici sis taktık. Çok güzel oldu, çok da şık oldu :) Bu arada sesten de anlaşılacağı gibi, dünde Flow Master'ımı taktırmıştım ama yazmaya zamanım olmamıştı :)
haha konuyu yanlış yere açmışım yaw :) şimdi farkettim :o
GC2013
19.Mart.2016, 01:46
Derhal bannnn!![emoji1][emoji1][emoji1]
Han Solo
21.Mart.2016, 00:24
Herkese iyi geceler,
video gizli diyorrr
Beatrix
21.Mart.2016, 06:48
ne kıymetli videon varmış be...
maviyedogru
21.Mart.2016, 07:43
selamlar,
resımlerını paylasayım,
1911
1912
1910
1913
Selam hayırlı olsun da vinci kullanırken hep plakayı kaldırmak için bir parmak ihtiyacı olacak mı?
Beatrix
21.Mart.2016, 09:12
Selam hayırlı olsun da vinci kullanırken hep plakayı kaldırmak için bir parmak ihtiyacı olacak mı?
ı- ıh ! içerden kumandalı, gizli vinç bahane köprü bedava geçiş şahane.. :)
Keremuyr
21.Mart.2016, 11:26
selamlar,
resımlerını paylasayım,
1913
Gökhan Bey,
ön demiri nerede yaptırdınız öğrenebilir miyim?
Bu tip, abartı olmayan, led takabileceğimiz bir şey düşünüyorduk, sizin Uyguluma hem güzel hem de orijinal olmuş.
erolkan
21.Mart.2016, 11:29
Gayet güzel uygulama..
Proje dahil vinç takılmasının maliyeti ne kadar tuttu?
Sony Xperia Z
2fast4u
21.Mart.2016, 22:13
ı- ıh ! içerden kumandalı, gizli vinç bahane köprü bedava geçiş şahane.. :)
Ergun abı,benım aracımda OGS ve HGS ıkısıde var.Hıc dusunmedıgım bır sey yazmıssın.
boyle seyler bana ters .
selamlar,
resımlerını paylasayım,
1911
1912
1910
1913
valla çok güzel olmuş:)
aracın onden uzaktan fotosu da varmı peki?
erolkan
03.Nisan.2016, 13:07
Arkadaşlar Wj sinde flowmaster 44 olup katalitik iptal olan arakdaşlar egzos sesi videosu atabilirmi? Biraz ses kaşıntım başladı acaba kat iptal edersem ses nasıl olur merak ediyorum da :D
y-bsungur
03.Nisan.2016, 17:20
Arkadaşlar Wj sinde flowmaster 44 olup katalitik iptal olan arakdaşlar egzos sesi videosu atabilirmi? Biraz ses kaşıntım başladı acaba kat iptal edersem ses nasıl olur merak ediyorum da :D
Erol bende wj yok ama şöyle bir video var ve tam senin aradıgın wj and super 44 without cat https://www.youtube.com/watch?v=3P0JI4J5o6I
erolkan
03.Nisan.2016, 17:23
Erol bende wj yok ama şöyle bir video var ve tam senin aradıgın wj and super 44 without cat https://www.youtube.com/watch?v=3P0JI4J5o6I
Sağolasın abi.Bu wj Oveland benımkınden yaklaşık 30hp fazla.Acaba benımkının seside böyle olurmu?
y-bsungur
03.Nisan.2016, 20:12
Erol 260 tane beygir gurubu ile 230 tane beygir gurubu bir araya gelsede :rolleyes: ayrı ayrı kişneseler bence sese bakarak hangi gurup kaç at dan oluşuyor ayrıt edilemez.:confused: O nedenle seninkindende aynı ses çıkacaktır dert etme bence.:p
GC2013
05.Nisan.2016, 21:23
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160405/78c980996655eebd776a300b37ced90a.jpg
Yakışmış mı?
erolkan
05.Nisan.2016, 21:30
Yakışmış mı?
Bence olmamış [emoji1]
Sony Xperia Z5
GC2013
05.Nisan.2016, 21:33
Sökemem taktım artık:)))
Han Solo
05.Nisan.2016, 22:53
Yakışmış mı?
ergun abi görmesin çok kızar .
GC2013
05.Nisan.2016, 23:00
Biliyorum, daha önceden söylemişti:)
GC2013
05.Nisan.2016, 23:22
Ben onun gönlünü alırım
mjz66
06.Nisan.2016, 00:37
Ben onun gönlünü alırım
Öne takılan her türlü koruma candır, bayılırım:) Ergun abinde alışacak zamanla, bırakacak bu eski kafayı emin ol:)
Kendi arabanın resmini koysan da baksak bu arada!
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
BOSCH
06.Nisan.2016, 10:10
Levo o koruma demirinin bir işe yaramadığını biliyoruz di mi??;)
epatlak
06.Nisan.2016, 10:30
Bence de olmamış Serkan.
Maverick
06.Nisan.2016, 10:55
Bence güzel, agresif durmuş.
GC2013
06.Nisan.2016, 11:36
Muharrem abi, başıma gelen iki olay, geri geri gelirken aracıma dokundurma ve farlara taş gelme. Yoksa Allah korusun kaza anında bir işe yaramaz zaten.
mjz66
06.Nisan.2016, 13:00
Muharrem abi, başıma gelen iki olay, geri geri gelirken aracıma dokundurma ve farlara taş gelme. Yoksa Allah korusun kaza anında bir işe yaramaz zaten.
Öyle bir yarıyor ki kaza anında! 5 sene önce ben park halindeyken geri geri bir vurdu eski model bir opel kadet! dümdüz oldu tampona yapıştı o boru...olmasaydı paramparça olmuştu önüm:)
kuzeyli
06.Nisan.2016, 18:15
Bence kullanan kişi mutluu olacaksa, bize çokda söz düşmez:)
GC2013
06.Nisan.2016, 18:25
Öyle bir yarıyor ki kaza anında! 5 sene önce ben park halindeyken geri geri bir vurdu eski model bir opel kadet! dümdüz oldu tampona yapıştı o boru...olmasaydı paramparça olmuştu önüm:)
Bağlantı yerlerinden esneme, kırılma yaptı mı, bu kaynaksız olanlardan
mjz66
06.Nisan.2016, 18:26
Bağlantı yerlerinden esneme, kırılma yaptı mı, bu kaynaksız olanlardan
Yok, üstten vurduğu için yapmadı Allahtan ama yamuldu tampona yapıştı:)
Beatrix
06.Nisan.2016, 22:05
Yakışmış mı?
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/hb.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikonlar/hb.gif.html)http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/hb.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikonlar/hb.gif.html)http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/hb.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikonlar/hb.gif.html)http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/hb.gifhttp://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/hb.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikonlar/hb.gif.html)
http://i394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/ikonlar/baffled.gif (http://s394.photobucket.com/user/beatrix-fhoto/media/ikonlar/baffled.gif.html)
erolkan
07.Nisan.2016, 18:46
Şimdi aklıma bi soru daha geldi :rolleyes:
-kat ı söktüğümde arıza ışığı yakar mı?
-Kat ı söktüm baktım ses çok geliyo daha sonra söktüğümüz kat ı geri taktıgımızda sıkıntı olurmu?
Beatrix
07.Nisan.2016, 20:05
Şimdi aklıma bi soru daha geldi :rolleyes:
-Kat ı söktüm baktım ses çok geliyo daha sonra söktüğümüz kat ı geri taktıgımızda sıkıntı olurmu?
WJ' lerde kaç tane okjiz<en sensörü var bilmiyorum, eğer kat' tan sonra bir O2 sensörü varsa yakabilir.
Aynı şekilde yerine takıldıktan sonra sorun yok.
Ammaaaa....; Motordan çıkan alev kıvamında gazı ilk göğüsleyen Kat veya 1. eksozdur, dolayısı ile son eksozu korur.
Yani;
Kat egzozdan çıkan zehirli gazların, egzozun son çıkışından daha temiz çıkmalarını sağlar.
Bu durumda tercih senin, ne için kat' ı çıkartmak istediğini bir kere daha düşün derim,
Sence değer mi ?
Maverick
07.Nisan.2016, 22:20
Ben soktum yanmadi. Ve ses sana yolladigim uzere cok guzel Erol Hocam. Ha cikabilecek baska kat olsa onu da cikarirdim, ben yuksek ses seviyorum cunku.
GC2013
07.Nisan.2016, 22:53
Flowmaster yeterli, baş ağrısına gerek yok
erolkan
08.Nisan.2016, 16:21
Evet beyler duramadım ve katalitiği söktürdüm. Wj de 2 tane küçük ve son susturucudan önce olmak üzere 3 adet kat varmış. Ben son susturucudan öncekini söktürdüm..
Arıza ışığı yakmadı..
Videoyu yüklemeye başladım, birazdan paylaşırım..
İlk izlenimlerim ise süpper [emoji1]
Flowmaster44 ve katalitik iptal...
Sony Xperia Z5
erolkan
08.Nisan.2016, 16:36
İşte dışarıdan duyulan ses..
https://youtu.be/zY8A-R0Celw
Sony Xperia Z5
erolkan
08.Nisan.2016, 17:10
Buda içeriden duyulan...
https://youtu.be/51v2xMJbebE
Sony Xperia Z5
Maverick
08.Nisan.2016, 17:16
Dedik sana hocam.
entropy
08.Nisan.2016, 21:21
İşte dışarıdan duyulan ses..
https://youtu.be/zY8A-R0Celw
Sony Xperia Z5
Maşallah :)
y-bsungur
08.Nisan.2016, 21:32
Ben sana demedimmi Erol süper olmuş cat olmadan devam bence.
erolkan
08.Nisan.2016, 22:11
Kullanımda birde şu dikkatimi çekti;
Önceden Flowmaster44 varken 1500-2000 devir arası olan uguldama cat çıkınca daha da azaldı..
Sony Xperia Z5
Maverick galiba sizi gecen hafta yaylakoyde gordum,siyah wj ..eve cikmam gerekiyordu duramadim.Arac tatli camurluydu:)
Han Solo
09.Nisan.2016, 11:41
Gurul gurul wj oh mis.. uxun yolda nasil kafa utuler mi acaba
erolkan
09.Nisan.2016, 11:57
Gurul gurul wj oh mis.. uxun yolda nasil kafa utuler mi acaba
İlk izlenimlerime dayanarak kafa ütülecegini sanmıyorum sesin.....
Sony Xperia Z5
Maverick
09.Nisan.2016, 13:36
Maverick galiba sizi gecen hafta yaylakoyde gordum,siyah wj ..eve cikmam gerekiyordu duramadim.Arac tatli camurluydu:)
Yok artık. Nasıl denk geldik öyle? Doğrudur oraya kahvaltıya gidiyoruz. Sen nerde yaşıyorsun hocam?
Yalnız dikkatinizi çekerim arkadaşlar, o laf ettiğiniz WJ'em de her yerde tanınıyor yani :)
GC2013
09.Nisan.2016, 17:49
Dur yarın ben bir çıkayım oralarda kimler Jeep le geziyor
Maverick
09.Nisan.2016, 18:50
Dur yarın ben bir çıkayım oralarda kimler Jeep le geziyor
Yarın 1'de Akademi'de olacaz. Ne zaman geleceksin?
Keremuyr
11.Nisan.2016, 11:16
Merhabalar,
Başlık WJ olunca yeni konu açmak yerine buradan devam etmek istedim. Doğrusu yeni konu açmak ise değiştirebiliriz.
araçta 4" Iron Rock yükseltme kiti var.
şimdi sıra lastik seçimine geldi. Marka olara BF TA KO2 de karar kıldık. daha önce bir lastikçide ofsetli jant ile beraber 265/70/16 denedik ama hem önden hem de arkadan sürtme yaptı. Geçen Yusuf usta ile de konuştum konuyu, takılan kitte ayarlı çubuk olmadığını lastiklerin biraz öne alınması gerektiğini ama yine de ön tampona sürtme yapabileceğini söyledi.
Üzerindeki jantlara spacer aldım Rough C. den, biraz dışa alıp AT lastik ile güzel bir görüntü alabiliriz diye.
ama kararsız kaldım, orijinal 7,5" (sürtme yapan 10" ti sanırım) yerine tabanı daha geniş bir jant alıp 8-9" (böyle bir jant var mı onu da bilmiyorum) onun üzerine 245/75/16 uygulamak mı mantıklı olur yoksa orijinal jant + 245/65/17 ile devam etmek mi? araca bakınca lastikler biraz ufak duruyor, bunda üzerindeki lastiklerin kış lastiği olmasının da etkisi olabilir tabi.
sizin görüşünüz ne olur?
diğer yandan bu hafta ön şaftı Iron Rock ile değiştiricem, ötme yapıyor, yükseltme öncesi hafif vardı fakat şimdi arttı.
IR yerine daha uygun fiyatlı kaliteli bir çözüm var mıdır? Ustalar genelde şaftçıda da fiyatın yüksek çıkacağını söylüyor.
bundan dolayı IR HD çözümün daha iyi olacağını düşünüyorum,siz ne dersiniz?
202520262027
Keremuyr
11.Nisan.2016, 11:20
bunlar da sürtme yapan jant+lastik, aslında araca dodik takmayacağımız için bu kadar dışarıda kalması da istediğim bir durum değil.
2028202920302031
Maverick
11.Nisan.2016, 14:38
Hocam, ben olsam 255'den asagi lastik takmazDim. Hatta uyarsa 265 taban bir KO2 4" icin nefis durur. 245 cok ufak olur bence.
9" tabanli jant var. Ama bulmaniz lazim. Ya da 2500$ verirseniz guzel jantlar var.
Selam,yaylakoyde evi var cok yakin bir arkadasimin haftasonu oradaydik komple.ben izmirdeyim.ama siyah stop vs begendim...olmuş
Keremuyr
11.Nisan.2016, 17:32
Hocam, ben olsam 255'den asagi lastik takmazDim. Hatta uyarsa 265 taban bir KO2 4" icin nefis durur. 245 cok ufak olur bence.
9" tabanli jant var. Ama bulmaniz lazim. Ya da 2500$ verirseniz guzel jantlar var.
BF KO2 istediğim için 255 bulamadım, ama bulursam deneyeceğim. en son çare 245 düşünüyorum.
Maverick
12.Nisan.2016, 21:20
Selam,yaylakoyde evi var cok yakin bir arkadasimin haftasonu oradaydik komple.ben izmirdeyim.ama siyah stop vs begendim...olmuş
Eyv. Hocam. Senin arac neydi? Nereye goturuyorsun İzmir'de?
BF KO2 istediğim için 255 bulamadım, ama bulursam deneyeceğim. en son çare 245 düşünüyorum.
Bekle hocam. Deger bekledigine. İnan 4" de 245 cok ince kalir ve gorselligi bozar.
Passat :) vosmere..jeep yok malesef.ilhan abi indirim yapmiyor
archway
13.Nisan.2016, 10:12
Kerem Yusuf usta bana 2" get atarsak 255 takarız dedi bence sende en az 255 takmalasın :)
Keremuyr
13.Nisan.2016, 13:23
Kerem Yusuf usta bana 2" get atarsak 255 takarız dedi bence sende en az 255 takmalasın :)
bugün ben de ordaydım, sorun lastik seçiminde, KO2 de 255 yok maalesef. bu yüzden 245 ile devam edicem, lastiği de buldum, orijinal jant + spacer ile bu hafta tammalarım sanırım.
ama ben de isterdim 255..
archway
13.Nisan.2016, 14:04
Hayırlı olsun Kerem o zaman :)
Beatrix
13.Nisan.2016, 21:16
bugün ben de ordaydım, sorun lastik seçiminde, KO2 de 255 yok maalesef. bu yüzden 245 ile devam edicem, lastiği de buldum, orijinal jant + spacer ile bu hafta tammalarım sanırım.
ama ben de isterdim 255..
Bu gün "Yusuf usta buluşması " var gibiydi... :)
archway
13.Nisan.2016, 21:31
Kesinlikle Ergun abi :)) Umarım istediğin gibi olmuştur senin aslan parçası test nasıl geçti abi :)
Keremuyr
13.Nisan.2016, 22:15
Bu gün "Yusuf usta buluşması " var gibiydi... :)
ders: GC ZJ
konu: açılar
Hoca: Ergun Abi
Ergun Abi, önceden haber verirsen katılım daha yüksek olur :)
2034
Han Solo
14.Nisan.2016, 00:16
ders: GC ZJ
konu: açılar
Hoca: Ergun Abi
Ergun Abi, önceden haber verirsen katılım daha yüksek olur :)
2034
ooooo hoca eğitime almış herkesi.. helal olsun..kırmızı açıölçeri alıp ölçtümü ?
GC2013
14.Nisan.2016, 07:07
Ergun abinin dersler icin bir eksigi var onu da ben tamamlayacagim:)
archway
14.Nisan.2016, 11:00
Hemde nasıl ölçtü :)) 5 derece olmuş dedi süper dedi sonra da kırmızı açıölçeri yusuf ustaya hediye edicem dedi :))
erolkan
14.Nisan.2016, 13:22
Bugün sabah nöbet çıkışı Wj me binip eve gideyim dedim. Kontagı çevirdim tık var ama çalışmıyor. Sabah sabah 230Tl aküye bayıldım sonra çalışmaya başladı [emoji1]
Sony Xperia Z5
ankaralı
14.Nisan.2016, 19:21
çamurdan pisliklerden tozdan arınalım bahara merhaba diyelim..alt üst komple yıkadık..2036
mehmetaliuysal
21.Nisan.2016, 13:34
arkadaşlar, wj daşlar :) aranızda yeniyim herkeze selam :o
bende wj 4.7 var 2 ay oluyo alalı. aldığımda araçda Rough Country 4'' yükseltme kiti var, aldığım arkadaş ön yay üstüne takılan kauçuk parçaları takmamıştı. ben deneme amaçlı taktım ve DW dediğiniz olay meydana geldi bir kaç ustaya sordum çiftli direksiyon amortisörü değişmesi lazım dedi ve önemli konu ön şaft açıcı nasıl ayarlayabiliriz cünki çok balans yaptı.. bilen arkadaşlar nasıl olur yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekküler....
GC2013
21.Nisan.2016, 13:52
http://www.youtube.com/watch?v=hTz1eF70b4o&feature=em-uploademail
mjz66
21.Nisan.2016, 15:48
Hoşgeldiniz Mehmet Ali, geçmiş olsun aynı zamanda... bu işin bi tane erbabı var aramızda ismi lazım değil:) herkes anladı kim olduğunu zaten wj'siyle yaşadıklarından:) akşama düşer yorumlar hemen çözülür problem👍
mavituna17
21.Nisan.2016, 16:19
Merhabalar, aracımda daha önce "memory seat disabled" uyarısı çıkıyor hafıza tuşlarını kullanamıyordum. Bu olay kısa süreli oluyor sonra düzeliyordu. Son bir kaç gündür sürüş esnasında "memory seat disabled vehicle not in park" uyarısı veriyor. İngilizce kaynaklı sitelerde araştırma yaptım ama google çeviri ile çevirdiğim için pek bir faydası olmadı. Daha önce benzer sıkıntı yaşyan ve sorunun çözüm yolunu bilen bir arkadaşımız var mı?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mjz66
21.Nisan.2016, 16:30
Merhabalar, aracımda daha önce "memory seat disabled" uyarısı çıkıyor hafıza tuşlarını kullanamıyordum. Bu olay kısa süreli oluyor sonra düzeliyordu. Son bir kaç gündür sürüş esnasında "memory seat disabled vehicle not in park" uyarısı veriyor. İngilizce kaynaklı sitelerde araştırma yaptım ama google çeviri ile çevirdiğim için pek bir faydası olmadı. Daha önce benzer sıkıntı yaşyan ve sorunun çözüm yolunu bilen bir arkadaşımız var mı?
Uğur; WJ di mi araç?
mavituna17
21.Nisan.2016, 16:31
Uğur; WJ di mi araç?
Evet abi wj
mjz66
21.Nisan.2016, 16:32
Evet abi wj
EVIC arızası o bence, duymuştum daha öncede saçmaladıklarını zaman zaman...(Electronic Vehicle Information Center) tepede ki konsol
mavituna17
21.Nisan.2016, 16:35
EVIC arızası o bence, duymuştum daha öncede saçmaladıklarını zaman zaman...(Electronic Vehicle Information Center) tepede ki konsol
Abi yapabileceğim birşey var mı?
mjz66
21.Nisan.2016, 16:45
Abi yapabileceğim birşey var mı?
İyi bir servis çözer heralde, var bizim arabaların ustaları ama onun bi sıfırlama kontrolu vardı yaa! O düzeltebilir, ben yurt dışındayım şimdi işim bitsin bi kafa yorayım ona akşama olur mu?
mavituna17
21.Nisan.2016, 16:47
Sağol abi çok teşekkür ederim.
Maverick
21.Nisan.2016, 18:21
Death Wobble icin imzamdaki Death Wobble dosyasini okuyabilirsiniz. Ya da google'a death wobble dosyasi yazinca benim baslik cikiyor.
Direksiyon amortisoru dw sebebi degildir. Sadece dw yi absorbe eder, yani maskeler&sönümler.
----------
Evic panelin verdigi uyari buyuk ihtimalle surucu kapisi ile kasanin baglandigi yerdeki siyak kaucuk koruk icindeki kablolarin kirilmasindan. Bu cok karsilasilan bi sorun.
O uyari normalde su sekilde cikar, siz seyir halinde memory 1-2 tuslarina basarsaniz yanlislikla arac kullandiginiz icin ayna ve koltugun pozisyon degismesi tehlike teskil edeceginden arac beyni hareket halinde o dugmeleri etkisiz moda getirir. Orda diyor ki; Arac park halinde degil, koltuk hafiza devre disi.
Koruk icindeki kablolardaki kiriklik arac hareket ettikce birbirine deger ve bu tarz hatalara sebep olur.
ZJci bağzı ağbilerimiz araclariyla oynamadiklarindan sorun yasamadiklarindan yogurdum eksi diyemiyorlar [emoji2]
Sent from my iPhone using Tapatalk
mehmetaliuysal
21.Nisan.2016, 19:04
DW dosyasını okudum eline sağlık işime yaradı saol. ama en son çare direksiyon amortisörü sanırım. ben zonguldak'ta oturuyorum. buralarda bunlardan anlaya pek usta yok..
Ön Şaft açısı için ne diyorsunuz arkadaşlar?
ve çıkma ön şaft bulabileceğim hurdacı-parçacı varmı tanıdığınız tavsiyeniz?
Maverick
21.Nisan.2016, 22:20
DW dosyasını okudum eline sağlık işime yaradı saol. ama en son çare direksiyon amortisörü sanırım. ben zonguldak'ta oturuyorum. buralarda bunlardan anlaya pek usta yok..
Ön Şaft açısı için ne diyorsunuz arkadaşlar?
ve çıkma ön şaft bulabileceğim hurdacı-parçacı varmı tanıdığınız tavsiyeniz?
On yay ustu kaucuk dediginiz get yani yukseltme takozundan mi bahsediyorsunuz yoksa yay izolatoru mu?
Saft acisi degisken bir konu. Aracta 4" kit varsa muhtemelen double cardan saft var. Arkasi cift onu tek mafsalli yani. Eger halen rzeppa yani bilyali tip ise vay babam vay :) Bu durumda saft yaptirmaniz gerekecek. Arac yuksek oldugu icin bozulan saft acisi mecburen bu mafsalli sistemle cozuluyor. Aciyi azaltamazsiniz. Aslinda sanzimani indirirerek aciyi azaltirsiniz ama bu da pek tavsiye edilmiyor okudugum yorumlardan.
Keremuyr
22.Nisan.2016, 09:57
bende wj 4.7 var 2 ay oluyo alalı. aldığımda araçda Rough Country 4'' yükseltme kiti var, aldığım arkadaş ön yay üstüne takılan kauçuk parçaları takmamıştı. ben deneme amaçlı taktım ve DW dediğiniz olay meydana geldi bir kaç ustaya sordum çiftli direksiyon amortisörü değişmesi lazım dedi ve önemli konu ön şaft açıcı nasıl ayarlayabiliriz cünki çok balans yaptı.. bilen arkadaşlar nasıl olur yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekküler....
Merhaba, hoş geldiniz.
bende de DW sorunu meydana geldi ama benim kit seninkinden farklı.
bende Iron rock 4" var, yükseltme sırasında direksiyon amortisörü OME HD ile değişti, DW oluşmaya başladı, ön takımda DW oluşturabilecek her parça sıfırı ile değiştiği için sorunu da 3-4 gün bulamadık. en sonunda yeni takılan OME HD bozukmuş, garantiden değişti ve bir daha DW oluşmadı.
ama sizin kit daha farklı, önelikle RC nin hangi kiti var, nasıl takılmış, direksiyon amortisörü hala orijinal mi yoksa o da RC mi, ön yay üstüne takılacak olan kauçuk parça neden daha önce takılmamış?
son olarak siz o parçayı takmadan önce DW olmadığına emin misiniz?
ben de bu DW sorununu çözmek için bir çok usta ile görüştüm, öncelikli sebepler;
burçlar
track bar
direksiyon amortisörü
bütün ustalardan aldığım yanıt bu oldu.
şaft sorunu ise ayrı bir konu, ben Iron rock şaft taktırdım sorun çözüldü.
Keremuyr
22.Nisan.2016, 10:05
bu arada, kendinizi tanırsanız öncelikle daha iyi olur, tabi profil fotosu da ekleyerek.
mehmetaliuysal
22.Nisan.2016, 11:31
On yay ustu kaucuk dediginiz get yani yukseltme takozundan mi bahsediyorsunuz yoksa yay izolatoru mu?
Saft acisi degisken bir konu. Aracta 4" kit varsa muhtemelen double cardan saft var. Arkasi cift onu tek mafsalli yani. Eger halen rzeppa yani bilyali tip ise vay babam vay :) Bu durumda saft yaptirmaniz gerekecek. Arac yuksek oldugu icin bozulan saft acisi mecburen bu mafsalli sistemle cozuluyor. Aciyi azaltamazsiniz. Aslinda sanzimani indirirerek aciyi azaltirsiniz ama bu da pek tavsiye edilmiyor okudugum yorumlardan.
Ustam üzerindeki şaft ın bir tarafı mafsallı diğer tarafı bilyalı. şu an çıkma şaft arıyorum hazırını bozmadan yeni yapayım çift tarafıda mafsallı yapıp deniyeceğim. tabi balans ayarı falan yapılacak belki bi çare olur..
bu arada, kendinizi tanırsanız öncelikle daha iyi olur, tabi profil fotosu da ekleyerek.
Yaptım.. Aklıma gelmedi pardon?
mehmetaliuysal
22.Nisan.2016, 11:41
Birde arkadaşlar benim aldığım araç bu :) İstanbuldan bilen gören Tanıyan varmı acaba :)
204720482049
mavituna17
24.Nisan.2016, 22:22
[QUOTE=Maverick;30527]
----------
Evic panelin verdigi uyari buyuk ihtimalle surucu kapisi ile kasanin baglandigi yerdeki siyak kaucuk koruk icindeki kablolarin kirilmasindan. Bu cok karsilasilan bir sorun
Eyvallah, dediğin gibi sanırım sorun çünkü evic panelinin diğer uygulamaları sorunsuz çalışıyor. Artık büyük bir şehre yolum düştüğünde sorunu çözmeye çalışacağım.
mavituna17
30.Nisan.2016, 17:05
Aracımda gaza basınca kesilen ayağımı gazdan çekince artan bir uğultu var. Uğultu vites boşta ikende devam ediyor. Acaba sıkıntı porya bilyalarından mı kaynaklanıyor? Acil olarak müdahale gerekli mi, bir süre idare edebilir miyim? Son olarak Kayseri'de bildiğiniz usta var mı?
mjz66
30.Nisan.2016, 17:16
Aracımda gaza basınca kesilen ayağımı gazdan çekince artan bir uğultu var. Uğultu vites boşta ikende devam ediyor. Acaba sıkıntı porya bilyalarından mı kaynaklanıyor? Acil olarak müdahale gerekli mi, bir süre idare edebilir miyim? Son olarak Kayseri'de bildiğiniz usta var mı?
Ön diferansiyel ve ön şaft şüpheliler arasında!
erolkan
30.Nisan.2016, 17:26
Bence Difransiyel bilya sı...
Sony Xperia Z5
mavituna17
30.Nisan.2016, 17:42
Peki acil müdahale gerekiyor mu? Yaşadığım il Niğde hafta içinde Kayseride olacağım illa jeep ustasına mı göstermeliyiz? Yoksa uygun bir zamanda Ankara'ya mı gideyim?
Maverick
30.Nisan.2016, 20:00
Araçta yükseltme var mı?
Varsa ve şaft bilyalı ise şafttan olabilir.
Aynı sorun bende de var gaza basınca kesilen şekilde ama benim araçta 2" kit var.
mavituna17
30.Nisan.2016, 20:09
Araçta yükseltme var mı?
Varsa ve şaft bilyalı ise şafttan olabilir.
Aynı sorun bende de var gaza basınca kesilen şekilde ama benim araçta 2" kit var.
Benim araç standart donanımlı, sorun aks keçelerini değiştirdim defransiyel yağı kaçagından dolayı ondan sonra başladı.
ukymk55
02.Mays.2016, 09:14
Bende aynı problemi yaşadım.
Ön defransiyel rulmanları değişti. sorun gitti.
muharrembaku
08.Mays.2016, 19:50
cok yarali oldu,torpido indirmek istemiyordum,sonra ses yuzunden arabadan soguyurum
ben yeni klabir kapalari aldim ve ama her zamaan direksiyon tarafindaki hava cikis yerinden cok az hava geliyor ortadan ise normal yolcu tarfinda ise normal. sadece sol tarafdakinde cok az hava geliyor bana yardimci olurmusunuz,. ayarlarinde hep hatalar veriyor 52 48 vs gibi nasil tekrar ayalarini duzeltebilrim bazi arkadaslar yazmis kontagi aciyoruz acarken arabayi tami calistiriyoruz yoksa karim kontakmi ceviriyoruz bunu anlayamadim detayli bir anlatim olsa cok iyi olurdu simdiden tesekur ederim
erolkan
08.Mays.2016, 19:52
ben yeni klabir kapalari aldim ve ama her zamaan direksiyon tarafindaki hava cikis yerinden cok az hava geliyor ortadan ise normal yolcu tarfinda ise normal. sadece sol tarafdakinde cok az hava geliyor bana yardimci olurmusunuz,. ayarlarinde hep hatalar veriyor 52 48 vs gibi nasil tekrar ayalarini duzeltebilrim bazi arkadaslar yazmis kontagi aciyoruz acarken arabayi tami calistiriyoruz yoksa karim kontakmi ceviriyoruz bunu anlayamadim detayli bir anlatim olsa cok iyi olurdu simdiden tesekur ederim
http://www.geze-gen.com/showthread.php?t=1478
Sony Xperia Z5
mavituna17
10.Mays.2016, 13:28
Sorun ön poryalardan kaynalıymış, değiştirdim, sıkıntı kalmadı.
benimde başıma gelmişti :) sizin iyi bende artık bilyaların dağılımına kadar gitmişti iş :)
erolkan
10.Mays.2016, 15:20
Benimkine baktığımızda poryadan değilde diff rulmanından oldugunu söylemişlerdi..
Öğütme gibi bi ses vardı
Sony Xperia Z5
mavituna17
11.Mays.2016, 22:46
İyi geceler wjlerin benzinli kullanımda yakıt sarfiyatları nedir acaba? Fabrika verileri ile uyumlumu? Kıbrısa tayin olma durumum var ve orada lpg kullanılmıyor. Benzin litre fiyatıda 3.40 civarıymış.
Maverick
12.Mays.2016, 01:19
Sehir ici ortalamam İstanbul'da 22 Litre civari, uzun yol 16 litre. Ancak aracta 2" kit ve 245 lastik var.
Sent from my iPhone using Tapatalk
GC2013
02.Haziran.2016, 21:49
Trip mesafesi yanlış gösteriyor, atlama yapıyor, birkaç defa sıfırladım yine yaptı, yabancı forumlarda bulamadım sebebini. Tecrübe eden var mı?
resulözuçan
03.Haziran.2016, 02:46
Merhaba jeep ailesi aranıza yeni katıldım bir iki konuda yardıma ihtiyacım var. Öncelikle aracım 96 5.2 zj tüplü klima üst hortumuna ihtiyacım var. Birde hız sabitleyici nasıl kullanılıyor. Şimdiden teşekkür ederim
erolkan
03.Haziran.2016, 06:29
Merhaba jeep ailesi aranıza yeni katıldım bir iki konuda yardıma ihtiyacım var. Öncelikle aracım 96 5.2 zj tüplü klima üst hortumuna ihtiyacım var. Birde hız sabitleyici nasıl kullanılıyor. Şimdiden teşekkür ederim
Wj de hız sabitleyici;
Önce direksiyonun sol tarafındaki "cruıse on" düğmesine basılır. Km sayacının otada "cruıse" yanarsa kullanıma hazır hale gelmiştir. Hızının 60km yi geçince yine sol taraftaki "set" düğmesine basıp, ayağınızı gazdan geçtiğinizde,o hızda sabit gidersiniz...
Sony Xperia Z5
resulözuçan
03.Haziran.2016, 15:24
Teşekkür ederim cevap için benim araç zj ama uygulama aynı sanırım fakat Cruise yazısı ekranda görünüyor ama sabitleme yapmıyor neden acaba
erolkan
03.Haziran.2016, 15:30
Teşekkür ederim cevap için benim araç zj ama uygulama aynı sanırım fakat Cruise yazısı ekranda görünüyor ama sabitleme yapmıyor neden acaba
Hızınız 60 km yi geçtikten sonra cruıse yazısı ekrandayken set düğmesine basmayı deneyin. O şekilde olması lazım..
Sony Xperia Z5
ycankes
03.Haziran.2016, 15:33
Merhaba.Hoşgeldiniz. Konu düzeni için ZJ hakkında sorularınızı burdan sorabilirsiniz. http://www.geze-gen.com/showthread.php/412-ZJ-hakk%C4%B1nda-sormak-istediklerimiz/page67
CRUISE yazısı ekranda göründüğünde SET'e basılı tutun,ayağınızda gazda olsun.Hızınız algılandığında ayağınızın altından gaz pedalı kayar ve cruise kontrolü açmış hızınızı sabitlemiş olursunuz.Özetle gaz pedalı ayağınızın altından kayana kadar SET tuşuna basmanız gerekiyor.
resulözuçan
03.Haziran.2016, 16:15
Tamam teşekkür ederim
Han Solo
03.Haziran.2016, 17:29
vakumlamıyor olabilir gaz telini..
KARADAG
03.Haziran.2016, 22:06
Muhtemelen vakum hortumu kopmuş veya çatlak olabilir bi kontrol edin derimhttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160603/751d836dddfb9253ce6fe0d3b49031d0.jpg
HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
resulözuçan
03.Haziran.2016, 22:23
Teşekkür ederim buna bi baktırayım bu arada Konya'da yaşıyorum tavsiye edebileceğiniz bir usta varmı ful bakım yapılmalı
Han Solo
04.Haziran.2016, 22:27
Teşekkür ederim buna bi baktırayım bu arada Konya'da yaşıyorum tavsiye edebileceğiniz bir usta varmı ful bakım yapılmalı
Isin zor valla konyada sanirim zor ama ankarada bulursun
MUHTEŞEM26
05.Haziran.2016, 08:41
özelden yazdım servis için
Bandırmalı
10.Haziran.2016, 09:44
Merhabalar,
Hayalimdeki aracın arayışları devam ederken sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-sorunsuz-4.7-306194984/detay?favorite=true
Bu aracı tanıyan arkadaşımız varsa görüşlerine ihtiyacım var.
Görüşleriniz hayalime ulaşmak için çok yardımcı olacaktır.
Şimdiden teşekkür ederim.
Han Solo
10.Haziran.2016, 10:09
Merhabalar,
Hayalimdeki aracın arayışları devam ederken sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-sorunsuz-4.7-306194984/detay?favorite=true
Bu aracı tanıyan arkadaşımız varsa görüşlerine ihtiyacım var.
Görüşleriniz hayalime ulaşmak için çok yardımcı olacaktır.
Şimdiden teşekkür ederim.
http://www.geze-gen.com/showthread.php/266-Geze-gen-leri-Tan%C4%B1yal%C4%B1m-%29
merhaba ahmet bu başlıkta kendini tanıtırsan seviniriz. avatar fotosu olarak yüzünün göründüğü bir foto eklemeni rica ederim. iyi eğlenceler dilerim.
burak1972
14.Haziran.2016, 23:21
İyi akşamlar arkadaşlar. Benim wj in servis zamanı geldi Ankarada işini iyi yapan hemde ooo jeep ci gelmiş diyerek ellerini ovuşturup kastirmayacak servis usta önerilerinizi bekliyorum üstadlardan.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ankaralı
16.Haziran.2016, 10:07
İyi akşamlar arkadaşlar. Benim wj in servis zamanı geldi Ankarada işini iyi yapan hemde ooo jeep ci gelmiş diyerek ellerini ovuşturup kastirmayacak servis usta önerilerinizi bekliyorum üstadlardan.
özelden msj attım.
burak1972
16.Haziran.2016, 10:08
Teşekkür ederim ilginize.
burak1972
19.Haziran.2016, 11:47
Öncelikle servis tavsiyesi için teşekkür ederim. Dün Hmc Garaj a gittim, Cüneyt ustanın ilgisi on numara, aracı çok güzel inceledi ve tüm eksikleri bir bir söyledi -bu arada ön takımdan direksiyonu tam sol yapınca garç diye bir ses geliyor du meğerse önceki bakımda A.A sağolsun sağ üst rot kolunu ters takmış oda súrtüyormuş 😈😈😈😈 onu tespit etti - Ankara dışından geldigimi söyledim ve tum yapılacakları akşama yetistirdiler.
burak1972
19.Haziran.2016, 11:48
Hem ilgi alaka hemde is bitiminde çıkan fiyat gayet guzel di. Tekrar teşekkür ederim tavsiye için.
MUHTEŞEM26
19.Haziran.2016, 13:42
memnun kaldıysan mesela yok çok yardımcı oluyorlar bende haftaya gideceğim dün telefonla görüştüm hafta içi gel ağbi hafta sonu çok kalabalık oluyor ilgilenemem sonra dedi murat usta bende hafta içi bir gün ayarlayıp gideceğim
ankaralı
20.Haziran.2016, 10:48
Hem ilgi alaka hemde is bitiminde çıkan fiyat gayet guzel di. Tekrar teşekkür ederim tavsiye için.
işinin ehli ustalar aldıkları parada helali hoş olsun..
entropy
17.Temmuz.2016, 05:43
Merhaba, aracımı d ye aldığım zaman bir vuruntu oluyor, eskiden daha nadir oluyordu ama artık sıklaştı ve beni tedirgin ediyor. Şanzuman yağı değişeli 30k km civarı olmuş, ne etmeli acaba? Sürüş esnasında hiç bir problem yok, sadece d ye aldığım zaman vuruntu yapıyor
mjz66
18.Temmuz.2016, 01:39
Merhaba, aracımı d ye aldığım zaman bir vuruntu oluyor, eskiden daha nadir oluyordu ama artık sıklaştı ve beni tedirgin ediyor. Şanzuman yağı değişeli 30k km civarı olmuş, ne etmeli acaba? Sürüş esnasında hiç bir problem yok, sadece d ye aldığım zaman vuruntu yapıyor
Vuruntu derken; d'ye alınca o an donk diye bir ses mi geliyor sadece, yoksa ayağın frende d konumunda beklerken de sesler var mı? Varsa nasıl sesler?
entropy
18.Temmuz.2016, 08:07
Vuruntu derken; d'ye alınca o an donk diye bir ses mi geliyor sadece, yoksa ayağın frende d konumunda beklerken de sesler var mı? Varsa nasıl sesler?
Ses yok, d ye aldığım zaman küt diye bir vuruntu oluyor, araba ileriye doğru atılıyor. İşin garibi her zaman yapmıyor bunu
mjz66
18.Temmuz.2016, 18:22
Ses yok, d ye aldığım zaman küt diye bir vuruntu oluyor, araba ileriye doğru atılıyor. İşin garibi her zaman yapmıyor bunu
El freni inik mi çekili mi o sırada? Araç yokuş aşağı ya da yokuş yukarı park halindeyken mi oluyor?
entropy
18.Temmuz.2016, 22:08
El freni inik mi çekili mi o sırada? Araç yokuş aşağı ya da yokuş yukarı park halindeyken mi oluyor?
El freni inik vaziyette ve düz yolda oluyor, günlük kullanımda rastgele yaşıyorum.
Ör: Ayağım frene r ye alıyorum manevra yapıp frene basıp d geçiyorum, tam kavrama anında ayağım frende iken küt diye vuruyor
Erdemm
18.Temmuz.2016, 22:49
Ben de benzer sorunu wj de yaşıyorum. Ara ara 2.vitesten 3'e geçişte de vuruntu yapıyor. Yarın akşam ustaya göstereceğim, nedenini öğrenince sizinle de paylaşırım.
mjz66
19.Temmuz.2016, 02:09
Arkadaşlar; şanzımanlarınız mekanik olarak sağlam ve sorunsuz normalde kalkışta ve gidişte anladığım kadarıyla...dedikleriniz kadarını, o sesi yapıyorsa sadece, şanzıman beyninden bir şüphelenelim öncelikle, bir de şaftınıza baktırın sonucu bekleyelim görelim derim
El freni inik vaziyette ve düz yolda oluyor, günlük kullanımda rastgele yaşıyorum.
Ör: Ayağım frene r ye alıyorum manevra yapıp frene basıp d geçiyorum, tam kavrama anında ayağım frende iken küt diye vuruyor
Ben de benzer sorunu wj de yaşıyorum. Ara ara 2.vitesten 3'e geçişte de vuruntu yapıyor. Yarın akşam ustaya göstereceğim, nedenini öğrenince sizinle de paylaşırım.
ankaralı
17.Austos.2016, 10:45
arkadaşlar wj yedek anahtarımı kaybettim nası temin edebilirim,hani şu yabancı sitelerden alsam programlama yapılabiliyomu burda bilgisi olan varsa bide hangisini almam lazım link atarsanız çok sevinirim pek anlamıyorumda..
Keremuyr
17.Austos.2016, 12:03
arkadaşlar wj yedek anahtarımı kaybettim nası temin edebilirim,hani şu yabancı sitelerden alsam programlama yapılabiliyomu burda bilgisi olan varsa bide hangisini almam lazım link atarsanız çok sevinirim pek anlamıyorumda..
ben geçen gün bir arkadaşım için sordum, anahtar + programlama için 250-300 arası bişi dediler, şase numarasına göre fiyat veriyorlar, istanbul da ikitelli de bir servis.
ankaralı
20.Austos.2016, 19:27
ben geçen gün bir arkadaşım için sordum, anahtar + programlama için 250-300 arası bişi dediler, şase numarasına göre fiyat veriyorlar, istanbul da ikitelli de bir servis.
ankaradayım müsait zaman araştırıp yaptıracam artık.
entropy
22.Austos.2016, 17:55
Arkadaşlar merhaba,
53030850* kodlu crank havalandırma parçasına ihtiyacım var (2adet) tr de bulabilir miyiz?
Han Solo
22.Austos.2016, 18:04
Arkadaşlar merhaba,
53030850* kodlu crank havalandırma parçasına ihtiyacım var (2adet) tr de bulabilir miyiz?
türkiyede her parça var da hangisi o foto var mı
entropy
22.Austos.2016, 18:05
türkiyede her parça var da hangisi o foto var mı
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160822/d0ce46b54596f3a58dfd4f56c3daa825.jpg
Bu abi
yuzen_adam
25.Austos.2016, 12:15
Beyler selamlar,
Uzun suren arayislar sonucunda ben de wj almaya karar verdim,
https://www.araba.com/308655787-jeep-grand-cherokee-47
Kendi kullandigim 99 model Grand Vitara 2,5 v6 aracimla takas + uzerine ufak bir miktar para vererek anlasacagiz gibi.
Wj lerin 99 model olanlari pek tutulmuyor diyorlar. Bunun Quadra Drive arazi sanzumani olmamasindan baska bir sebebi var midir?
Araci sadece sehir ici - uzun yol ve kamp amacli kullanacagim icin pek bir eksiklik hissetmem diye dusunuyorum.
Hangi noktalara dikkat etmem gerekiyor hic bir fikrim yok acikcasi.
Bu konuda fikirlerinize ve yorumlariniza ihtiyacim var.
Tesekkurler,
Koray Yamaci
GC2013
25.Austos.2016, 15:24
Hatırladığım kadarıyla
- 99 lar mil, km değil diye biliyorum
- 02 sonrası A sütununda içeride tutamak vardır, 99 A takılmışsa muhtemelen o bölgeden kazalıdır
- Klima kontrolü, sağ soğuk, solu sıcak ayarlayın, tam tersini de yapın, klimanın performansını ve yönlendirmesi önemli, kontrol edin, test yapın
https://youtu.be/iWRYNtowoD4
- hararet klima açıkken 98 dereceyi geçiyor mu, kısa süreli geçerse 2 dakika içinde tekrar 98 E dönüyor mu?
- 80-110 arası diferansiyellerden sırayla uğultu geliyor mu?
- Far motoru çalışıyor mu, çalışmıyorsa muhtemel far orjinal değildir, yani o bölgeden muhtemel kazalıdır veya orjinal far ucuz yollu değiştirilmiştir.
- şaft girişlerinde hafif terleme yapar ama kaçak var mı?
- direksiyonu çevirirken ses yapıyor mu?
- cam çıtaları, direksiyon ve plastik aksam genel durum Hakkı'nda bilgi verir biraz.
- diğer kaporta, araç altı kontrollerini standart yaparsınız zaten
İlk etapta bunlar geldi aklıma
GC2013
25.Austos.2016, 20:06
RCX yükseltme kullananların, Addco Sway bar taktıktan sonraki, darbe emicinin dışında oluşan deformasyonlar, darbe emicinin pozisyon değiştirme braketi yüzünden oluştuğu yazılmış, paylaşayım dedim, hani taktırırsanız
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160825/24ac25df6a2a638c3d26aeb0524250de.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160825/13696281a9e1769b24d57b2090316c7c.jpg
yuzen_adam
26.Austos.2016, 16:12
Hatırladığım kadarıyla
- 99 lar mil, km değil diye biliyorum
- 02 sonrası A sütununda içeride tutamak vardır, 99 A takılmışsa muhtemelen o bölgeden kazalıdır
- Klima kontrolü, sağ soğuk, solu sıcak ayarlayın, tam tersini de yapın, klimanın performansını ve yönlendirmesi önemli, kontrol edin, test yapın
https://youtu.be/iWRYNtowoD4
- hararet klima açıkken 98 dereceyi geçiyor mu, kısa süreli geçerse 2 dakika içinde tekrar 98 E dönüyor mu?
- 80-110 arası diferansiyellerden sırayla uğultu geliyor mu?
- Far motoru çalışıyor mu, çalışmıyorsa muhtemel far orjinal değildir, yani o bölgeden muhtemel kazalıdır veya orjinal far ucuz yollu değiştirilmiştir.
- şaft girişlerinde hafif terleme yapar ama kaçak var mı?
- direksiyonu çevirirken ses yapıyor mu?
- cam çıtaları, direksiyon ve plastik aksam genel durum Hakkı'nda bilgi verir biraz.
- diğer kaporta, araç altı kontrollerini standart yaparsınız zaten
İlk etapta bunlar geldi aklıma
Tesekkur ederim,
archway
30.Austos.2016, 16:46
WJ kullanan arkadaşlardan yardım istiyecektim aşağıdaki araç hakkında bilgisi olan varmı ?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-bayandan-satlik-temiz-grand-cherokee-4.7-331882645/detay
Yardımcı olursanız sevinirim :)
erolkan
30.Austos.2016, 18:19
Arkadaşlar sunroofun bu kısmı kırıldı. Nasıl tamir edebilirim? http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160830/b358361ebf543c4440c16704c1213a86.jpg
Sony Xperia Z5
erolkan
30.Austos.2016, 18:31
Süper yapıştırıcılar tutarmı acaba?
Sony Xperia Z5
GC2013
30.Austos.2016, 21:34
http://verticaldoors.com/jeep_cherokee_19992004_4dr_vertical_lambo_doors.ht ml
FuatD
30.Austos.2016, 21:38
http://verticaldoors.com/jeep_cherokee_19992004_4dr_vertical_lambo_doors.ht ml
Kaptan sevmedim bunu, çok zorlama duruyor, yakışmamış. Otomatik bagaj açma kapama olsa neyse derim.
Maverick
15.Eyll.2016, 13:12
Arkadaşlar sunroofun bu kısmı kırıldı. Nasıl tamir edebilirim? http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160830/b358361ebf543c4440c16704c1213a86.jpg
Sony Xperia Z5
Aynisi bende de kirik. Sunroof'u kapatirken elimle citayi bastiriyorum. Tornacida buna benzer parca yaptiran duymustum. Ama percinle monte olmasi sıkıntı is
Beyler selamlar,
Uzun suren arayislar sonucunda ben de wj almaya karar verdim,
Bu konuda fikirlerinize ve yorumlariniza ihtiyacim var.
Tesekkurler,
Koray Yamaci
Aldiniz mi araci?
Aynisi bende de kirik. Sunroof'u kapatirken elimle citayi bastiriyorum. Tornacida buna benzer parca yaptiran duymustum. Ama percinle monte olmasi sıkıntı is
Aldiniz mi araci?
Yaa bi tarafı da sağlam olsun be kardeşim🙈 ne bu wj'den çektiğin!
erolkan
15.Eyll.2016, 20:11
Aldiniz mi araci?
Aslında aklımda olan diğer tarafıda aynı yerden kırıp o rüzgarlığı çıkarsam bana bi zararı olurmu?
Sony Xperia Z5
GC2013
15.Eyll.2016, 20:42
Sonuçta yalıtım özelliği yok, kullanırken elinizle bastırın, farkına bakın, ses v.s acısından, bulduğunuzda yenisini takarsınız komple
KAFKASKARTALI
24.Eyll.2016, 20:45
soketi yeniliyorlar aynı sorun bendede vardı ankarada tuna garaj jeep sorunu halletti. arac yazılarını yurt dışından temin ettiğini yazmışsın benimde yazılara ihtiyacım var yol gösterirsen sevinirim. 2000 model grand cherokee 4.7
degrente
26.Eyll.2016, 11:58
İş yerinde bir komşumuzda 2002 model overland 4.7 var. Araç garajda yatıyormuş. Yalnız kışın kar yağdığında kullanıyorlar.Aracı özel şöför kullanıyor ve şimdi en bombası geliyor araç orjinal 30.000 km de. Şimdiden şöförü ile bağlantıya geçtim olur da satarsanız araca ben talibim diye.Alabilirsem aracı süper olacak araç tamamen orjinal en ufak bir çizik bile yokmuş
Han Solo
26.Eyll.2016, 16:18
İş yerinde bir komşumuzda 2002 model overland 4.7 var. Araç garajda yatıyormuş. Yalnız kışın kar yağdığında kullanıyorlar.Aracı özel şöför kullanıyor ve şimdi en bombası geliyor araç orjinal 30.000 km de. Şimdiden şöförü ile bağlantıya geçtim olur da satarsanız araca ben talibim diye.Alabilirsem aracı süper olacak araç tamamen orjinal en ufak bir çizik bile yokmuş
bende talibim...ne veriyosan 5000 üstünü veriyorum :)
GC2013
26.Eyll.2016, 21:22
bende talibim...ne veriyosan 5000 üstünü veriyorum :)
En yüksek verenin üstüne beşbinde ben veriyorum
Han Solo
26.Eyll.2016, 21:29
Kaptani goruyorum ve pas diyorum :)
GC2013
26.Eyll.2016, 22:47
Kaptani goruyorum ve pas diyorum :)
Ben sana almak için dediydim. Yakışır biraderime. Bu arada Bolu işini erken haber et bu sene
entropy
27.Eyll.2016, 04:45
Arkadaşlar, farlar yanarken sağ arka stop yanmıyor, nedendir acaba? Veya sizde de böyle mi?
pikniktip
27.Eyll.2016, 14:41
ampülün oturduğu sokette sıkıntı vardır.
DERKMEN
27.Eyll.2016, 15:13
Abi gel onu bana alalım sen 5.9 aşkını yaşamaya devam et [emoji23]
Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk
degrente
27.Eyll.2016, 15:50
[emoji23][emoji23][emoji23]Deniz sana 5.9 vereyim ben o 4.7 bana en az 10 yıl gider[emoji23][emoji23]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
DERKMEN
27.Eyll.2016, 15:51
Bana 2 yıl, sonra söz geri verecem 😂😂😂
Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk
Maverick
30.Eyll.2016, 13:43
Yaa bi tarafı da sağlam olsun be kardeşim[emoji85] ne bu wj'den çektiğin!
ZJ'den kalma ırsi şeyler :)
ZJ'den kalma ırsi şeyler :)
Hala da cevap veriyor yaa utanmadan!
Eranmania
17.Ekim.2016, 21:50
Merhaba, uzun bir bekleyişten sonra artık 4.7 wj almak istiyorum ama fiyatlar cok dengesiz görünüyor ilanda 2 arac takıldı gözüme sizin yorumlarınızı almak isterim.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-ogretmenden-352434615/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-acil-sahibinden-cok-temiz-bakimli-354069191/detay
Ya da önereceğiniz araç var mıdır?
GC2013
17.Ekim.2016, 23:38
Merhaba, uzun bir bekleyişten sonra artık 4.7 wj almak istiyorum ama fiyatlar cok dengesiz görünüyor ilanda 2 arac takıldı gözüme sizin yorumlarınızı almak isterim.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-ogretmenden-352434615/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-acil-sahibinden-cok-temiz-bakimli-354069191/detay
Ya da önereceğiniz araç var mıdır?
Teknik olarak 2000 ve üstü, motor olarak hararet yapmamış, şanzımanı sorunsuz, mümkünse yükseltilmemiş ve 250 bin altı, kaporta olarak boyalı olabilir ama devrilmemiş, göğüs ve benzer şekilde tamir etmeniz ve parçasını yurtdışından çıkma bulabileceğiniz kozmetik elemanlar çok yıpranmamış (koltukları, kapı içlerini v.s sıfırdan kaplatırsınız), sunroof varsa kabin içi ufak sızıntılar hariç su almamış, çift bölgeli kliması çalışan, yedek anahtarı olan diye kısa kısa başlayayım, devamı gelir......[emoji6]
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Eranmania
18.Ekim.2016, 15:10
Yaklaşık 1yıldır bu tür önerileri okuyorum zaten ama problem o temizlikteki aracı bulmak.
2 araç sahibiyle de görüşeceğim bakalım ne çıkacak bahtımıza.
GC2013
18.Ekim.2016, 20:12
Yaklaşık 1yıldır bu tür önerileri okuyorum zaten ama problem o temizlikteki aracı bulmak.
2 araç sahibiyle de görüşeceğim bakalım ne çıkacak bahtımıza.
Daha önce okuduysanız ve aracın neresine bakacağınızı biliyorsanız bizlerden ne öğrenmek istediniz? Fiyatları mı sadece? WJ ve ZJ sahibi olarak bu tür araçlarda tecrübem, belli bir fiyat yoktur, sahibinin ne kadar satmak, sahip olmak isteyenin de ne kadar almak istediğine göre fiyat değişir.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Eranmania
18.Ekim.2016, 23:35
Sadece ilandaki aracları bilen var mı veya bu araclar hakkında yorumunuz ne olur demek istemiştim.
Keremuyr
19.Ekim.2016, 17:43
Sadece ilandaki aracları bilen var mı veya bu araclar hakkında yorumunuz ne olur demek istemiştim.
merhaba,
2004 model olan geçen Aralık ayından beri satılık, ben o zaman da konşmuştum, bir sıkıntısı yoktu ve bakımları yapılıyor zamanında demişti. bu aracın en büyük sorunu modelinden dolayı vergisi, 3150 TL.
diğer araç için bir yorum yapamayacağım, km orijinal ise bakılabilir, iyi bir ekspertiz sonrası ne olduğu anlaşılır.
Eranmania
20.Ekim.2016, 16:37
Ben 2 araç sahibiyle de görüştüm. 2004 olanda 1 çamurluk değişmiş çamurluk ve tamponlarda boya var dediler. Diğerinde de sadece boya var km. orijinal diyorlar bakalım servis kontrolü yaptırıp son fiyatlara göre hareket edeceğim. Zira bütçem sıkıntılı.
ankaralı
22.Ekim.2016, 15:30
arkadaşlar 4.7 marş dinoması almıyo alttan egilip kafasına bi iki vurunca marş basıyo varmıdır bilğisi olan neden yapar..
arkadaşlar 4.7 marş dinoması almıyo alttan egilip kafasına bi iki vurunca marş basıyo varmıdır bilğisi olan neden yapar..
Sevgili Ümit; kömürü bitiyor artık büyük bir sorun yok:) değiştirir iyi bir elektrikçi yarım saatlik işi var
ankaralı
23.Ekim.2016, 10:36
Sevgili Ümit; kömürü bitiyor artık büyük bir sorun yok:) değiştirir iyi bir elektrikçi yarım saatlik işi var
hafta içi ilgileniyorum o zaman çok teşekkür..
Eranmania
21.Kasm.2016, 14:09
Merhaba,
sonunda ben de 190 binde 2001 wj ile sonunda aranıza katıldım. Arabayı geçen hafta Ankara'dan almıştım bakım vs. birkaç eksiğini orada HMC garajda yaptırdım. Hafta sonu da İstanbul a getirdim. Yapılacak bazı eksiklikleri var inşallah sizin yardımlarınızla onları da halledeceğim.
Keremuyr
22.Kasm.2016, 10:20
Merhaba,
sonunda ben de 190 binde 2001 wj ile sonunda aranıza katıldım. Arabayı geçen hafta Ankara'dan almıştım bakım vs. birkaç eksiğini orada HMC garajda yaptırdım. Hafta sonu da İstanbul a getirdim. Yapılacak bazı eksiklikleri var inşallah sizin yardımlarınızla onları da halledeceğim.
aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileği ile..
elimizden gelen bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırız.
foto da bekliyoruz
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.