Orijinalini görmek için tıklayınız : Jeep Grand Cherokee WJ Kullanıcıları Buraya
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
Eranmania
22.Kasm.2016, 21:56
Tesekkur ederim. Malum hava erken Karariyor Fotoğraflari ancak hafta sonu gonderecegim.
ankaralı
23.Kasm.2016, 10:14
Merhaba,
sonunda ben de 190 binde 2001 wj ile sonunda aranıza katıldım. Arabayı geçen hafta Ankara'dan almıştım bakım vs. birkaç eksiğini orada HMC garajda yaptırdım. Hafta sonu da İstanbul a getirdim. Yapılacak bazı eksiklikleri var inşallah sizin yardımlarınızla onları da halledeceğim.
hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin güzel günlerde kullanın..
Eranmania
23.Kasm.2016, 10:54
Amin. Sağolun.
Bu arada kronik problemlerden biri sanırım bende de var. Aracın Sürücü tarafı kliması ısıtmıyor. Ben birkaç yerde yolcu tarafı diye okumuştum ama bende sürücü tarafı bu da yine klapelerin çalışmaması ile mi ilgilidir.
pikniktip
24.Kasm.2016, 13:55
Büyük ihtimal onla ilgilidir
General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
GC2013
28.Kasm.2016, 07:00
Bu hafta resimdeki gibi "rock light" montaji yapacagim
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161128/b43bcca5d173d0bf5c1a61f418e1b1ad.jpg
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Maverick
30.Kasm.2016, 20:49
Amin. Sağolun.
Bu arada kronik problemlerden biri sanırım bende de var. Aracın Sürücü tarafı kliması ısıtmıyor. Ben birkaç yerde yolcu tarafı diye okumuştum ama bende sürücü tarafı bu da yine klapelerin çalışmaması ile mi ilgilidir.
Sürücü tarafı ise iyi. Ön taraftaki kapak bozulmuştur. Eliniz yatkınsa torpido kapağını indirin. Bunun için sağdaki hava sıkıştırmalı çubuğu çıkaracaksınız, ardından ön tarafta sağlı sollu iki tane lastik torpido çentiğini tutuyor, elinizi içeri sokarak bu lastikleri bulun parmağınızla kaldırıp çentikleri kurtarın. Sürücü tarafı kapakçık motorunu göreceksiniz. Vidalarını ve soketini söküp çıkartın. Beyaz bir mil göreceksiniz. Onu elinizle çevirin. Kapakçığın dönüp dönmediğini anlayacaksınız. Bu size fikir verir. Buna bi bakın, devamını konuşuruz.
Eğer yapamazsanız, bununla ilgili bir video çekerim size.
Eranmania
01.Aralk.2016, 00:05
Teşekkür ederim bilgiler için sizin yazınızdan önce dediğiniz gibi söktüm torpidoyu kapaklar sağlam problem motorda gibi gözüküyor. Kapağı el ile çekip kapattım ve sabitledim su anda sıcak üflüyor ama kış geçmeden bir klape motoru alıp takmam gerekiyor. Ebay dan sipariş vereceğim.
mjz66
01.Aralk.2016, 00:25
Noluyo onları takınca:)? Kaya offroad'u mu yapacan
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
GC2013
01.Aralk.2016, 00:27
Noluyo onları takınca:)? Kaya offroad'u mu yapacan
Yok pimp my ride dan ozendim, Altindan zincir de spirits ettim bizim kuyumcuya
mjz66
01.Aralk.2016, 00:30
Yok pimp my ride dan ozendim, Altindan zincir de spirits ettim bizim kuyumcuya
Aferin sana:) kafayı yidin iyice sen!
Han Solo
01.Aralk.2016, 00:36
Turkıyede Ilker ve tek olacak kesın takıpteyız:)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
mjz66
01.Aralk.2016, 00:43
Turkıyede Ilker ve tek olacak kesın takıpteyız:)
Olsun olmasına da...araç yanlış:) Kırılır WJ:)
GC2013
01.Aralk.2016, 01:13
Olsun olmasına da...araç yanlış:) Kırılır WJ:)
Sen quadradrive ina kurban ol bak nasil poz vermis Aslan parcasi
Eranmania
01.Aralk.2016, 10:46
Kalorifer sistemi ile ilgili olarak dün hava soğuktu iki taraftan da sıcak hava geliyor ama sıcaklık yetersiz gibi geldi bana herhangi bir cihazla vs. ölçmedim sıcaklığı. KAlorifer peteğinde mi sorun vardır acaba bu peteği sökmeden temizlemek mümkün müdür kim yapar. Bilen var mıdır acaba.
Maverick
01.Aralk.2016, 18:56
Kalorifer sistemi ile ilgili olarak dün hava soğuktu iki taraftan da sıcak hava geliyor ama sıcaklık yetersiz gibi geldi bana herhangi bir cihazla vs. ölçmedim sıcaklığı. KAlorifer peteğinde mi sorun vardır acaba bu peteği sökmeden temizlemek mümkün müdür kim yapar. Bilen var mıdır acaba.
Nasıl da unutmuşum bu konu ile ilgili başlık açmayı.
Yüzde 90 petek tıkalı. Ben temizledim. Sauna gibi aracın içi. Şimdi biraz işim var. Akşam bu konu ile ilgili ayrıntılı bir başlık açar, buraya yazarım.
Klape konusunda, motor bozuksa yaptığınız işlem doğru. Sıcak tarafa aldığınızda kapakçık havada durmaz. Sabitlemeniz lazım yaptığınız gibi. Yazın serbest bırakırsınız sürekli soğukta kalır. Ama tabi bu şekilde ayar yapamıyorsunuz. Motoru test etmek için, soket takılı, vidalar sökük motor elinizdeyken kaloriferin sıcaklığını değiştirin ve motorun dönüp dönmediğini kontrol edin. Eğer dönüyorsa kalibrasyon sıkıntısı olabilir. Kalorifer ayarını en soğuğa getirin, motorun durmasını bekleyin, kapakçığı serbest bırakın yani soğuk modunda. Sonra motoru takın. Yani hem motor hem kapakçık en soğuk modda olsun. Sonra kalibrasyon işlemi yapın. O da şu şekilde yapılıyor;
Calibrating AZC door actuators
Calibrate the door actuators after making any repairs to the AZC system. To calibrate the door actuators proceed as follows:
1. Turn the ignition on.
2. Set the AZC to automatic.
3. Turn the ignition off.
4. Remove the IOD fuse from the Power Distribution Center. Wait several seconds, and then install the IOD fuse.
5. Turn the ignition on. Do not touch any of the AZC controls for at least one minute to allow the calibration function to run to completion.
Every 20 key cycles the AZC head initiates a re-calibration routine which identifies pulse counts required to achieve full door travel. Also during this routine all modes and functions are validated as functional. When the self calibration routine is complete, the control head resets itself to its last settings.
The air conditioning compressor will engage in certain modes to cool and remove moisture from air entering the passenger compartment. The AZC control, when it is not set in the auto mode, always defaults to A/C enabled. The LED illuminates when the control requests A/C. The customer must toggle A/C off by depressing the button every time he turns to manual mode or the A/C is enabled. Additionally, when the vehicle is off for a "calibratable" amount of time, automatic A/C is again enabled and the customer must again force it off by depressing the button.
mjz66
01.Aralk.2016, 19:02
WJ'den olmaaaazzzz😂😉
Eranmania
01.Aralk.2016, 21:49
Motor çalışmıyor test ettim. Bu kalibrasyon olayını yine de yapabilir miyim yoksa motoru değiştirdikten sonra mı yapayım.
ankaralı
02.Aralk.2016, 10:58
bende hızlı gittigim zaman bu kapaklar kendi kendine pat pat açıyomu kapatıyomu bilmiyom kafasına göre takılıyolar ısıtmada tek taraf çalışıyo..
Maverick
02.Aralk.2016, 11:03
WJ'den olmaaaazzzz[emoji23][emoji6]
ZJ'den hic olmaz :)
Motor çalışmıyor test ettim. Bu kalibrasyon olayını yine de yapabilir miyim yoksa motoru değiştirdikten sonra mı yapayım.
Motorun calismamasi cok karsilasilan bi sorun degil aslinda. Cok pahali bir sey degil. Aldiktan sonra kalibrasyon yapabilirsiniz.
bende hızlı gittigim zaman bu kapaklar kendi kendine pat pat açıyomu kapatıyomu bilmiyom kafasına göre takılıyolar ısıtmada tek taraf çalışıyo..
Kalibrasyonu bi yapin bakalim ne olacak.
Eranmania
13.Aralk.2016, 13:18
Burak Bey,
Siz petekleri temizlediğinizi yazmıştınız. Nette birkaç yerde gördüm gidiş dönüş borularına hortum bağlıyolar siz de öyle mi yaptınız. Ben de bi deneyeceğim de zarar verir miyim diye çekiniyorum.
- - - Mesaj Birleştirme - - -
Burak Bey,
Siz petekleri temizlediğinizi yazmıştınız. Nette birkaç yerde gördüm gidiş dönüş borularına hortum bağlıyolar siz de öyle mi yaptınız. Ben de bi deneyeceğim de zarar verir miyim diye çekiniyorum.
Maverick
14.Aralk.2016, 20:38
Burak Bey,
Burak Bey,
Aynen hocam. Çıkış ve giriş borularına bağladım. Tazyiği çıkış borusundan yani tersten verdim. Yani belli bir tazyik verdik tabi ama çok da yüklenmedik peteği patlatmamak için. Konuyla ilgili başlık açacağım en kısa sürede.
Eranmania
23.Aralk.2016, 08:03
Arabayı aldığımda Ankara' da servise basit bir bakım yağptırmıştım. Motor yağı ilavesi antifriz vs. Normal servisine de 1500 km var ama içimin rahat etmesi için tüm sanzıman dif. Vs yağlarının değiştirmek ve genel bakım yaptırmak istiyorum. İstanbul Anadolu Yakası nda nereye götürebilirim. Malum arabanın acemisiyim işini hem doğru yapan hem de kazıklamayan bir servis tavsiye edebilir misiniz?
Keremuyr
23.Aralk.2016, 15:07
Arabayı aldığımda Ankara' da servise basit bir bakım yağptırmıştım. Motor yağı ilavesi antifriz vs. Normal servisine de 1500 km var ama içimin rahat etmesi için tüm sanzıman dif. Vs yağlarının değiştirmek ve genel bakım yaptırmak istiyorum. İstanbul Anadolu Yakası nda nereye götürebilirim. Malum arabanın acemisiyim işini hem doğru yapan hem de kazıklamayan bir servis tavsiye edebilir misiniz?
özelden yazdım
merhaba, maxxis 245 75 16 at.ye geçme düşüncem var, sizce bu lastiği alırsam karda yine de kış lastiğine ihtiyacım olur mu?
http://m.lastikal.com.tr/maxxis-245-75r16-116q-at980-owl-4x4-lastik--beyaz-yazili-
Bir de arazi aktarmasına konulacak yağ için hala emin olamadım ve bulamadım, motulun yağı var trh 97 onu bulamadım, mobil 424 de yok sanırım. traktörcüye gidicem olmazsa, bir de yabancı bir sitede lsd diff katkısının yarısın koymaktan bahsetmişler arazi aktarmasına. Soruyorum herkes atf4 koyulacak diyor
pikniktip
18.Ocak.2017, 10:01
merhaba, maxxis 245 75 16 at.ye geçme düşüncem var, sizce bu lastiği alırsam karda yine de kış lastiğine ihtiyacım olur mu?
http://m.lastikal.com.tr/maxxis-245-75r16-116q-at980-owl-4x4-lastik--beyaz-yazili-
Kar Lastiği kar için, yaz lastiği yaz için, mt çamur için vs vs. Ama at lastik hepsinden biraz yapar. iş KENDİ kullanımınıza göre en becerikli at yi seçmek bana sorarsanız.
dumanla gönderdim oldumu?
degrente
18.Ocak.2017, 10:37
BF AT ile karda mükemmel sonuç alırsınız. Ben iki sene kullandım 30 cm karda 2 km rampa tırmandım çok iyi idi banamısın demedi
Teşekkürler, sanırım tek takım at lastik ile devam edeceğim o zaman. Arazi aktarması yağı konusunda bilgisi olan?
ankaralı
21.Ocak.2017, 15:00
arkadaşlar benim aracın vestenhaus bozulmuş şu yabancı sitede bulamadım yardımcı olacak varmı. araç 2000 model 4.7
Maverick
23.Ocak.2017, 17:39
Teşekkürler, sanırım tek takım at lastik ile devam edeceğim o zaman. Arazi aktarması yağı konusunda bilgisi olan?
Bizim arazi kriterlerini saglayan Petronas Tutela Powergear. Ama sadece yetkili serviste bulunuyordu gecen sene ben degistirdigimde. Siz yine de Petronas bayilerine bi sorun. Belki artik satiyorlardir.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170123/3c65ee4e5a8dec848087805d79d14753.jpg
SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maverick
23.Ocak.2017, 17:39
arkadaşlar benim aracın vestenhaus bozulmuş şu yabancı sitede bulamadım yardımcı olacak varmı. araç 2000 model 4.7
Sorunu ne hocam?
Maverick
23.Ocak.2017, 17:40
Sorun ne hocam?
erolkan
24.Ocak.2017, 09:28
Bizim arazi kriterlerini saglayan Petronas Tutela Powergear. Ama sadece yetkili serviste bulunuyordu gecen sene ben degistirdigimde. Siz yine de Petronas bayilerine bi sorun. Belki artik satiyorlardir.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170123/3c65ee4e5a8dec848087805d79d14753.jpg
Bende Wj ye Johndeere in arazi şanzıman yağı kullanmıştım uzun araştırmalar sonucunda..
Sony Xperia Z5
ankaralı
24.Ocak.2017, 10:17
Sorun ne hocam?
fren bazen tutmuyo uzuyo gibi geçende bi araca arkadan tıkıladım hafiften,frene sert basınca değişik bir ses geliyo...
pikniktip
24.Ocak.2017, 16:47
fren bazen tutmuyo uzuyo gibi geçende bi araca arkadan tıkıladım hafiften,frene sert basınca değişik bir ses geliyo...
Eğer janta dokunduğunuzda ısınma düz giderken hafif manasız sağa sola çekmeler oluyorsa kaliper pistonlarındada sıkıntı olabilir.
arac lifttte iken tekerlekleri elleçevirdiğinizde bazıları daha zor veya ağır dönüyorsa kaliper pistonu buna sebep olabilir.
erolkan
24.Ocak.2017, 17:40
Eğer janta dokunduğunuzda ısınma düz giderken hafif manasız sağa sola çekmeler oluyorsa kaliper pistonlarındada sıkıntı olabilir.
arac lifttte iken tekerlekleri elleçevirdiğinizde bazıları daha zor veya ağır dönüyorsa kaliper pistonu buna sebep olabilir.
Ahh ne çektik zamanında o pistonlardan [emoji1]
Sony Xperia Z5
petronas tutela powergear4 internette yag satan sitelerin cogunda var. 80 tl diyende var suan 65 de. fiyat karsilastirmasi yapmadan almayin. ama genelde heryerde var.
Maverick
11.ubat.2017, 17:29
petronas tutela powergear4 internette yag satan sitelerin cogunda var. 80 tl diyende var suan 65 de. fiyat karsilastirmasi yapmadan almayin. ama genelde heryerde var.
Gecen sene yoktu. Demek ki piyasaya girmis. Iyi olmus. Cok zor edinmistim.
Bende yeni arac aldim ve yapilabilecek seyleri yaptim. arac 2003 wj 4.7 HO
Sivilar icin bi yerden fiyat almamanizi israrla oneririm.arada farklar oluyor ve cok kullanilan urunler olmadigi icin heralde herkes kafasina gore bi fiyat veriyor. ve hemen hemen telefonda konustugum butun yerlerde ufakta olsa iskonto uygulamakta. burada reklam yapmadigimiz icin ben topladigim yerleri soyluyorum/
Yagcarsisi diye bi site var oradan motul 75/140, tutela powergear4 ve motul multi hf yi aldim.
yamandan lt si 50 tl ye orjinal mopar sanziman sivisini aldim ve diff katkilarini. motor yagi top1 5w40.
yaglara ve markalara karar verirken orjinal mopar seri numarasini girip katilari kendim kontrol ettim. degerler tuttugu ve sacma sapan bi marka olmadigi surece sorun yok populer markalardan istediginizi secebeilirsiniz. assa yukari ayni sonucta . butcenize uygun davranabilirsiniz yani.
alt takim yaglamasi icinde yagcidan kaliteli bir gress yagi.
arkadas nerede yaptirabilirim diye sormus. kullanilan litreler belli. yapan kisinin profesor olmasinada gerek yok. kolayca bi usta yapabilir.
tek onerim aracta kullanilan sivilarin markalarina ve degerlerine kendinizde bakin. hep uydurma seyler koyabilirsiniz bunlara gerek yok diyolar. dinleyip dinlememek sizin elinizde. kitapck ve wjjeepte hersey var.
Eranmania
20.ubat.2017, 13:06
Dün İstanbul'un bir ucundan eve geldim yaklaşık 80km yol yaptım (1.5-2 saat). Aracı benzinde kullandım eve geldiğimde bagajı vs. boşalttığım için araba yaklaşık 5 dk. rölantide çalıştı ve kendi kendine stop etti. Tekrar marşa bastığımda marş çalıştı ama arabada sanki hiç benzin yokmuş gibi çalışma emaresi bile göstermedi. 1-2 dk sonra marşa bastım ve çalıştı. Bunun sebebi ne olabilir ben benzin pompası mı diye düşünüyorum.
eren1977
24.ubat.2017, 22:59
Bugün 2.7 crd aracımızın periyodik bakımını yaptırdım. Kullanım kılavuzunda motor yağı kapasitesi 6,5 litre olarak görünmesine rağmen 8 litre yağ konuldu. Başka servislerden öğrendiğim kadarıyla onlar da 8 litre koyuyormuş. Usta hiçbir şekilde sorun olmayacağını söyledi, bu konuda bilginiz varsa paylaşır mısınız?
KARADAG
24.ubat.2017, 23:25
Bugün 2.7 crd aracımızın periyodik bakımını yaptırdım. Kullanım kılavuzunda motor yağı kapasitesi 6,5 litre olarak görünmesine rağmen 8 litre yağ konuldu. Başka servislerden öğrendiğim kadarıyla onlar da 8 litre koyuyormuş. Usta hiçbir şekilde sorun olmayacağını söyledi, bu konuda bilginiz varsa paylaşır mısınız?
Fazla yağ köpüklenme yapabilir.köpüklenme yüzünden yağ basıncının düşmesi ve yağ pompasının silindir kafasına yağ yerine köpük göndermesi sonucu silindir kafasında ciddi yağlanma zafiyetleri belirecektir.*
Ancak ne kadarı "fazla"? Bu konuda net bir şey söylemek pek mümkün değil ama %10 civarında bir tolerans sanırım makul kabul ediliyor. Bu da herhalde kabaca yarım litreye (veya biraz daha az) denk gelir.
HTC One A9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
KARADAG
24.ubat.2017, 23:51
Eren kardeş aracınızın kapasitesi fabrika verilerine göre 6.5lt olmalı en fazla 7 lt diğer 1 lt derhal çektiriniz yada alt tapadan boşaltınız.fazla yağ olduğunuaracın egzozundan çıkan dumanla da anlayabilirsiniz.aracınız sıkışan yağı yakmak suretiyle egzozdan atacaktır.yoğun dumanlı şekilde.yahu bu işgüzar ustalar yokmu" bunlarda hastalık, bişey olmaz, tork anahtarı da neymiş ben elimle güzel ayar veririm" gibi cevaplara hep aşina olduğumuz bir gerçekle karşı karşıyayız.
HTC One A9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
eren1977
25.ubat.2017, 12:29
Birçok farklı servisi arayarak sordum hepsi de 8 litre yağ koyulması gerektiğini söyledi.
İbraym
25.ubat.2017, 16:02
Abiler zj kasa için radyatör'ün sağ tarafı çatlamış onu parça halinde bulabilirsem almam gerekiyor yok bulamazsam radyatör almam gerekiyor, temin edebileceğim tavsiye edebileceğiniz adres var mıdır acaba ? burada bir numara görüştüm ama şuan bulamıyorum bütün parcalarını bulabileceğimizi söylemişti birisi sanırım ikitelli oto saniyedeydi kendisi
Maverick
26.ubat.2017, 15:26
Birçok farklı servisi arayarak sordum hepsi de 8 litre yağ koyulması gerektiğini söyledi.
Hocam kitapta ne diyorsa o.
4.7 ler icin de direksiyon yagi icin kime sorsaniz Atf4 denir ama bu yag bizim direk kut icin en tehlikelisidir.
Han Solo
27.ubat.2017, 01:35
Abiler zj kasa için radyatör'ün sağ tarafı çatlamış onu parça halinde bulabilirsem almam gerekiyor yok bulamazsam radyatör almam gerekiyor, temin edebileceğim tavsiye edebileceğiniz adres var mıdır acaba ? burada bir numara görüştüm ama şuan bulamıyorum bütün parcalarını bulabileceğimizi söylemişti birisi sanırım ikitelli oto saniyedeydi kendisi
benim 5.9 dan çıkan radyatör var bakarız sıkıntı yok ise uygun bir rakama veririm işini görür
GC2013
27.ubat.2017, 11:22
benim 5.9 dan çıkan radyatör var bakarız sıkıntı yok ise uygun bir rakama veririm işini görür
Sen valeo mu aldın?
Han Solo
27.ubat.2017, 22:36
Sen valeo mu aldın?
nilsen mi öyle bi danimarka ürünü aldım
GC2013
28.ubat.2017, 00:33
nilsen mi öyle bi danimarka ürünü aldım
Nissens hollanda olmasin o?
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İbraym
01.Mart.2017, 12:29
Mert abi en kısa zamanda bakalım şu radyatör işine, özelden mesaj attım
Han Solo
02.Mart.2017, 12:52
Nissens hollanda olmasin o?
nerden bildin ya..helal
Markasi
03.Mart.2017, 20:51
Mrb arkadaşlar 2000 wj aracimiz var bugün akü kutup başını söktüm geri taktım bağzi sorunlar çıktı
1.klima hiç açılmıyor önceden sorun yoktu
2. Kumanda ile kapıları açınca flasör ışıkları yanmiyor
3. Kontak takılı değilken iç aydınlatma kapılar açılınca yanmiyor neden olur acaba ışıkları ilgili ekran ayarları aktif yardimci olabilirmisniz. Ne yapmaliyim
Eranmania
19.Mart.2017, 18:19
2001 model WJ nin klima kontrol ünitesinin kablo bağlantı şeması var mıdır acaba kimsede. Sürücü tarafı klape motoru sağlam ama kumanda edilmiyor. Kablosunu Yolcu tarafınınkiyle birleştireyim diyorum.
Keremuyr
19.Mart.2017, 20:30
aracında bu tip ampul kullanan var mı?
bizim araçlara uyar mı bu marka ve model?
http://urun.n11.com/ampul/philips-h4-x-treme-vision-2li-ampul-seti-130-daha-fazla-isik-P81842576
pikniktip
19.Mart.2017, 20:43
aracında bu tip ampul kullanan var mı?
bizim araçlara uyar mı bu marka ve model?
http://urun.n11.com/ampul/philips-h4-x-treme-vision-2li-ampul-seti-130-daha-fazla-isik-P81842576
Wj ye uymaz. Wj için Kısa ve uzun ampul tipi 9005xs ve 9006xs dir. Dikkat xs uzantısı önemlidir. Bu ampul soket kodu ilede bulacağınız kaliteli halojen ampuller de sınırlı led veya xenon işe yarayabilir ama pahalılar
pikniktip
19.Mart.2017, 20:45
2001 model WJ nin klima kontrol ünitesinin kablo bağlantı şeması var mıdır acaba kimsede. Sürücü tarafı klape motoru sağlam ama kumanda edilmiyor. Kablosunu Yolcu tarafınınkiyle birleştireyim diyorum.
Bence klapelerde sıkıntı var.
Eranmania
19.Mart.2017, 21:06
Yok klapeler sağlam. Motoru soktum dışarda harici güç kaynağıyla denediğimde her iki yöne de çalışıyor.
Keremuyr
20.Mart.2017, 10:01
Wj ye uymaz. Wj için Kısa ve uzun ampul tipi 9005xs ve 9006xs dir. Dikkat xs uzantısı önemlidir. Bu ampul soket kodu ilede bulacağınız kaliteli halojen ampuller de sınırlı led veya xenon işe yarayabilir ama pahalılar
hayallerimi yıktın Dinç :)
xenon istemiyorum, sonradan takılanlar çok kötü duruyor, led nasıl onu da bilmiyorum.
benim aradığım mavi ışık da değil, daha güçlü olsun ve kaliteli olsun yeter.
ne yapacağız peki?
GC2013
20.Mart.2017, 12:31
Ben de varsa bakayim, led bisiiler olacakti wj icin
pikniktip
20.Mart.2017, 15:13
40 dolar civarı led ampuller var kısalar icin yurtdışı.
Keremuyr
21.Mart.2017, 10:07
eyvallah, bir ara verdiğin koda göre arayacağım.
USA dan ön far ve arka stop getirteceğim, yanında bunu da isterim olmazsa
GC2013
21.Mart.2017, 17:55
eyvallah, bir ara verdiğin koda göre arayacağım.
USA dan ön far ve arka stop getirteceğim, yanında bunu da isterim olmazsa
Hangi on far ve arka?
oğuzhan
15.Nisan.2017, 00:32
Mrb aracım wj 2004 2.7 crd İlginç bir durum var yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimini resetlediğim zaman değer 0.00 yerine 99.9 oluyor kullandıkça ortalama yakıt seviyelrini gösteriyor hiç başına böyle birşey gelen varmı ve çözüm varmı birde sağ ayna hafıza düğmesine basınca hafızada kayıtlı yerine gelmiyor fakat ayna ayarı manuel olarak çalışıyor
Keremuyr
15.Nisan.2017, 14:17
beyler, benim ön fren diskleri değişim vakti geldi sanırım
ne marka önerirsiniz ve son zamanlar seramik bala görüyorum, bunları tavsiye eder misiniz?
1,5 ay civarı beklersem USA dan getirtme şansım da olur ama buradaki ile fark 100-150 TL olacaksa beklemem tabi
Han Solo
16.Nisan.2017, 11:16
beyler, benim ön fren diskleri değişim vakti geldi sanırım
ne marka önerirsiniz ve son zamanlar seramik bala görüyorum, bunları tavsiye eder misiniz?
1,5 ay civarı beklersem USA dan getirtme şansım da olur ama buradaki ile fark 100-150 TL olacaksa beklemem tabi
denemedim ama brembo gelmiş zj içiin bende alıp denemeyi düşünüyorum markasından dolayı ..
Keremuyr
16.Nisan.2017, 21:49
brembo biraz pahalı olmaz mı? yarın bakim bir fiyatlara
GC2013
17.Nisan.2017, 19:03
denemedim ama brembo gelmiş zj içiin bende alıp denemeyi düşünüyorum markasından dolayı ..
Nereye gelmis?
Keremuyr
20.Nisan.2017, 14:57
beyler yok mu son zamanlarda değişim yapan ve marka tavsiyesi verebilecek olan? özellikle de seramik balata hakkında?
GC2013
20.Nisan.2017, 15:22
EBC, Brembo, Wagner,Akebono, Ferodo, Raybestos, Hawk, TRW kalite siralamasiyla, cevrenizde bulabileceginiz ve cebinize gore degerlendirerek guvenle alabilirsiniz.
mjz66
20.Nisan.2017, 17:38
beyler yok mu son zamanlarda değişim yapan ve marka tavsiyesi verebilecek olan? özellikle de seramik balata hakkında?
Hiç gerek yok seramik frene falan bence...ben Raybestos kullanıyorum çok memnunum, fiyat bölü performansta en iyisi👍
Keremuyr
21.Nisan.2017, 09:54
bilgilendirme için teşekkürler, araştırmaya başlıyorum.
Keremuyr
21.Nisan.2017, 14:44
http://www.otosupermarket.com/Jeep-Grand-Cherokee-Fren-Diski-On-305-mm-1999-2005-BREMBO,PR-108992.html
http://www.otosupermarket.com/Jeep-Grand-Cherokee-Fren-Balatasi-On-2003-2005-BREMBO,PR-46102.html
bu ürünleri buldum ne dersiniz? başka satıcılar da var fakat en uygun fiyat burada.
fiyatlar da fena gelmedi, uygun gibi duruyor brembo ya göre
GC2013
21.Nisan.2017, 15:16
Balatalar ucuz. Daha ucuz bulabilir misiniz bilmiyorum. Brembo kalite olarak iyi ancak denemedim
hunterWJ99
10.Mays.2017, 22:51
Arkadaşlar size bir soru sormak istiyorum. Forum kullanımına ilişkin hatam oluyorsa şimdiden özür diliyorum. 99 Quadra drive WJ ile başladım. Araç motor soğuk iken çaiıştığında 15-20 saniye kadar çır çır diye sesli çalışıyor, sonra kesiyor normale dönüyor. Aracı aldığım şahsın ustasına ulaşıp sordum. Yaklaşık 3 yıldır aynı sesin olduğunu, şimdiye kadar bir sorun çıkarmadığını, sesin artması ya da uzun sürmesi halinde göstermemi, çok önemli bişey olduğunu sanmadığını söyledi. .sizce ne yapmalıyım? Selamlar mübarek kandiller.
eren1977
10.Mays.2017, 23:29
Anlatımınıza göre V kayışı sesine benziyor.
GC2013
11.Mays.2017, 03:17
Elinizdeki akıllı telefon ile çekip paylaşsanız?
Eranmania
31.Mays.2017, 21:55
Arabayı 15 gündür kullanmıyordum dün baktım kumandadan kilit bile açılmıyor daha önce de bir kaç sefer takviye ile çalıştırmak zorunda kalmıştım. Akü zaten eski kaçak vs. Var mı diye baktırıp değiştireceğim ama yazılanlardan okuduğum kadarıyla güç tamamen kesilirse yazılımsal problemler oluyormuş. Şimdi zaten akü bitti güç kesildi deyip direk değiştireyimmi aküyü yoksa takviye kablosuyla falan by-pass ederek mi değiştirelim. Bilgi verirseniz sevinirim.
Eranmania
02.Haziran.2017, 21:17
Bugün değiştirdim aküyü takviye kablosuyla by-pass yaptık ne olur ne olmaz diye. Alt kısa kenarını 3-4mm tıraşlayarak 80A sığdırdık.
Cgrmzk
14.Haziran.2017, 20:26
Merhaba,
Farları açtığımda aracımın klima ışıklandırmaları çalışmıyor. Teyp ışıkları(hem cd çalar, hem kaset çalar), her iki koltuk ısıtma ve klima fan hızını ayarlayan butonlar çalışıyor; fakat çift bölme derece ayar butonları, AC butonu ve havalandırmaya yön veren butonun ışıklandırmaları çalışmıyor. Bu klima ışıklandırmalarının ayrı bir sigortası mı var yoksa klima panelinin arkasındaki ampüller mi patlak? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.
Merhaba,
Farları açtığımda aracımın klima ışıklandırmaları çalışmıyor. Teyp ışıkları(hem cd çalar, hem kaset çalar), her iki koltuk ısıtma ve klima fan hızını ayarlayan butonlar çalışıyor; fakat çift bölme derece ayar butonları, AC butonu ve havalandırmaya yön veren butonun ışıklandırmaları çalışmıyor. Bu klima ışıklandırmalarının ayrı bir sigortası mı var yoksa klima panelinin arkasındaki ampüller mi patlak? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.
Araç wj 2.7
oğuzhan
14.Haziran.2017, 23:50
2002-2005 wj lerde cd changer üzerinden usb aux ve Bluetooth problemlerine çözüm
https://tr.aliexpress.com/item/DOXINGYE-Wireless-Bluetooth-Car-MP3-CD-Changer-Adapter-AUX-USB-Music-Handsfree-Kit-USB-Charge-For/32805290247.html?spm=2114.13010608.0.0.AgRsm7
cihazın soketini cd changer girişine takıyorsunuz 12 v gücü sarı kablosunu ana soketteki 2 numaraya giren kabloya bağlayarak alırsanız cihaz teybin kendisi ile açılıp kapanıyor
http://www.wjjeeps.com/radio_systemdiag2.jpg
çakmak yerinede bunu taktım baya kullanışlı oldu (çakmak yok artık tabiki soket oraya tam uyumlu)
http://www.hepsiburada.com/ti-mesh-arac-panel-montajli-flush-mount-usb-3-5mm-aux-uzatma-kablosu-1m-p-BSTMS6061432
cihaz sorunsuz çalışıyor bugün yaptım montajını direkt usb takarak mp3 dinleyebiliyorsunuz. telefonu Bluetooth üzerinden bağlayıp görüşme yapabiliyorsunuz veya müzik dinleyebiliyosunuz aux sorunsuz çalışıyor
direksiyon üzerinden parça değişmiyor fakat kendi kablolu kumandası var kumandasını silecek kolunun altına çift taraflı bant ile yapıştırdım kabloları dışardan hiç görünmüyor,
mikrofonu dikiz aynasının arkasına yapıştırdım kablosunu gösterge panelinin altından sol kapı direğinden ve tavan döşemesinin altından geçirdim konuşmada problem yok konuşulanlar rahatca anlaşılıyor,
cihazın kendisini gösterge panelinin altına koydum (gösterge panelinin altındaki plastiği sökünce sağ tarafta baya bi boşluk var plastik tırnaklı çekince cıkıyor teyp yuvasından oraya kablosunu rahatca geçirebiliyosunuz boşluk var)
tek problem var benim araçta ses 16 üstünde iken göğüsteki sağ taraftaki tweeter dan hafif bir cızırtı geliyor parça aralarında hissediyosunuz sadece ses çalarken cızırtı duyulmuyor bu cızırtıcı sadece cd hanger modunda geliyor radyo ve cd çalarken cızırtı kesinlikle yok
ses kalitesi cd kadar iyi değil fakat kötüde değil
umarım faydası olur
zuhaser
29.Haziran.2017, 23:33
arkadaşlar merhaba 2002 model grand cherokee yi bir hafta önce aldım fakat şu koltuk ayarlarını yapmayı beceremedim. yapılan ayarın hafızaya alma işlemi nasıl oluyor. bilgisi olan var mı.şimdiden teşekkürler.
mjz66
30.Haziran.2017, 22:45
arkadaşlar merhaba 2002 model grand cherokee yi bir hafta önce aldım fakat şu koltuk ayarlarını yapmayı beceremedim. yapılan ayarın hafızaya alma işlemi nasıl oluyor. bilgisi olan var mı.şimdiden teşekkürler.
Selamlar Ali Ümit, hayırlı uğurlu olsun aracın...mekanizma çalışıyorsa, arızası yoksa konu basit; pozisyon ayarlandıktan sonra set düğmesine basıyoruz, yanıp sönmeye başlıyor, 2-3 saniye içinde 1 numaralı tuşa basıyoruz👍 başka bir kullanıcı ya da oturuş pozisyonu için de aynı işlemi 2 numaraya yapıyoruz... sağlamasını da şöyle yap; 1 numarayı yaptık diyelim...boz ayarını iyice yatır koltuğu, en arkaya çek vs...sonra 1 tuşuna bas, kendi kendine senin yaptığın ayara geri dönecektir👍
zuhaser
01.Temmuz.2017, 08:10
Selamlar Ali Ümit, hayırlı uğurlu olsun aracın...mekanizma çalışıyorsa, arızası yoksa konu basit; pozisyon ayarlandıktan sonra set düğmesine basıyoruz, yanıp sönmeye başlıyor, 2-3 saniye içinde 1 numaralı tuşa basıyoruz başka bir kullanıcı ya da oturuş pozisyonu için de aynı işlemi 2 numaraya yapıyoruz... sağlamasını da şöyle yap; 1 numarayı yaptık diyelim...boz ayarını iyice yatır koltuğu, en arkaya çek vs...sonra 1 tuşuna bas, kendi kendine senin yaptığın ayara geri dönecektir
levent bey yardımınız için teşekkürler ,fakat atladığım bir şey var sanırım ayarı yapıyorum.set düğmesine basıyorum onay sesi geliyor.1 tuşuna basıyorum ondada problem yok. fakat ayar benim yaptığım ayar değil daha önce ayarlanmış ayara dönüyor. ilk sahibine ait ayar mı diyeyim aslında ayarın resetlenmesi gerekiyor gibi geliyor bana.
mjz66
01.Temmuz.2017, 15:18
levent bey yardımınız için teşekkürler ,fakat atladığım bir şey var sanırım ayarı yapıyorum.set düğmesine basıyorum onay sesi geliyor.1 tuşuna basıyorum ondada problem yok. fakat ayar benim yaptığım ayar değil daha önce ayarlanmış ayara dönüyor. ilk sahibine ait ayar mı diyeyim aslında ayarın resetlenmesi gerekiyor gibi geliyor bana.
Telefonda anlatim uzun olacak buradan:) 05324568561
kesanlı
16.Temmuz.2017, 13:59
merhabalar
2001 grand cherokee için sağ sol katlanabilir ayna arıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
yan sanayi almak zorunda kalmak istemiyorum.
Keremuyr
16.Temmuz.2017, 16:44
merhaba, öncelikle tanışma bölümünde kendinizi tanır mısınız?
diğer yandan orijinal ana fiyatları 1500TL civarında geziyor, içini onarmayı deneyin öncelikle
andım
17.Temmuz.2017, 17:28
Merhabalar,
Benim wj'nin da bir aynası katlanmıyor. İçine nasıl ulaşabilirim, bu konu da bilgi paylaşımına baktım ama pek bulamadım. X5'ler ile uyumlu olduğunu söylenmişti. İçindeki tırnak için.
Merhabalar,
Benim wj'nin da bir aynası katlanmıyor. İçine nasıl ulaşabilirim, bu konu da bilgi paylaşımına baktım ama pek bulamadım. X5'ler ile uyumlu olduğunu söylenmişti. İçindeki tırnak için.
FuatD
17.Temmuz.2017, 18:08
Merhabalar,
Merhabalar,
Merhaba,
Aşağıdaki konuda anlatıldığı gibi sökebilirsiniz farklı olduğunu sanmıyorum.
ZJ' lerde ayna hafızası tamniri
https://r.tapatalk.com/shareLink?share_fid=104503&share_tid=399&url=http%3A%2F%2Fwww%2Egeze-gen%2Ecom%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D399&share_type=t
1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
2014 Jeep Compass MK 2.0 Limited
Keremuyr
17.Temmuz.2017, 18:18
Merhabalar,
Merhabalar,
Maslak oto sanayi de bir yer buldum, bir tanıdık disco 2 nin aynasını orada yaptırmış ve 200TL tutmuş, orada yaptıracağım bende, sol aynam çalışmıyor. daha önce yaptırdım 300TL ye 6 ay geçmeden yine bozuldu
CEMERO
18.Temmuz.2017, 02:11
Selamlar herkese aranıza yeni katıldım. Bakıyorum ancak bi türlü bulamadım 2002 teybini değiştirmek istiyorum 2.000₺ lerde fiyat var pahalıma geliyor uygun güzel tam olarak çalışacak tavsiye bekliyorum
andım
18.Temmuz.2017, 10:28
Merhaba tekrar,
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Daha önce sanayide tırnak lazım demişti bir usta. O zaman arama yapmıştım. Şöyle bir ürün bulmuştum:
http://urun.n11.com/dis-ayna/jeep-grand-cherokee-wj-99-04-icin-yan-ayna-motoru-disli-seti-P82301857
Aynanın içini açıp parçayı görüp bu ürün hakkında karar vermem gerekecek sanırım.
Bir de öndeki pek sevdiğim sarı park ampullerimden biri patlamış. Onu da değiştirecem. İki kere sökmek istemediğim için ampul hakkında bilgi verebilecek olan varsa sevinirim.
archway
18.Temmuz.2017, 13:04
Maslak oto sanayi de bir yer buldum, bir tanıdık disco 2 nin aynasını orada yaptırmış ve 200TL tutmuş, orada yaptıracağım bende, sol aynam çalışmıyor. daha önce yaptırdım 300TL ye 6 ay geçmeden yine bozuldu
Kerem bana da yazarmısın orasını özelden kenarda dursun
GC2013
18.Temmuz.2017, 19:23
Selamlar herkese aranıza yeni katıldım. Bakıyorum ancak bi türlü bulamadım 2002 teybini değiştirmek istiyorum 2.000₺ lerde fiyat var pahalıma geliyor uygun güzel tam olarak çalışacak tavsiye bekliyorum
Mevcut teybiniz bozuldu, aynisinin cikmasini mi istiyorsunuz, yoksa yeni bir ses sistemi mi kurmak istiyorsunuz?
Han Solo
18.Temmuz.2017, 20:53
celal teybin modeli ne tipi ne niye değişiyorsun 2000 tl neyin fiyatı ?
CEMERO
18.Temmuz.2017, 22:16
Mevcut teybiniz bozuldu, aynisinin cikmasini mi istiyorsunuz, yoksa yeni bir ses sistemi mi kurmak istiyorsunuz?
Aracı alalı iki hafta oldu ekran arada gidip geliyodu şimdi hiç yok radyo sadece trt fm çekiyodu cd çalmıyo changer çalışıyodu şimdi hiçbiri çalışmıyor. Sağlam bişi istiyorum en azından çalışan. Yerine uygun güzel bişe olursa yerini bozmayacak yeni olabilir. Düğmeleri aktif kullanabileceğim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yeniliğe açığız tabikide
CEMERO
18.Temmuz.2017, 22:39
celal teybin modeli ne tipi ne niye değişiyorsun 2000 tl neyin fiyatı ?
Orj. Teyp modeli ne bilmiyorum multimedya olanlara istediler o parayı o kadar vermek istemiyorum yeni alsamda o paralar çok yüksek
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170718/56d7fe228f63b9c4034b42f77d7cc330.jpg
GC2013
18.Temmuz.2017, 22:56
Orj. Teyp modeli ne bilmiyorum multimedya olanlara istediler o parayı o kadar vermek istemiyorum yeni alsamda o paralar çok yüksek
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170718/56d7fe228f63b9c4034b42f77d7cc330.jpg
Sokup arkasini cekersen ben de 1 tane fazladan olacakti. Uyarsa ayarlariz
CEMERO
18.Temmuz.2017, 23:10
Sokup arkasini cekersen ben de 1 tane fazladan olacakti. Uyarsa ayarlariz
Çok sevinirim nasıl sökülür bilmiyorum ama bi şekilde halleder çekerim size sizde de orj. Mi var şuan takılı yoksa değiştirdinizmi nasıl bişi merak ettim
GC2013
18.Temmuz.2017, 23:34
Çok sevinirim nasıl sökülür bilmiyorum ama bi şekilde halleder çekerim size sizde de orj. Mi var şuan takılı yoksa değiştirdinizmi nasıl bişi merak ettim
Orjinal var, plastik bir spatula ile teybin cercevesini cikartin, sonra teybin sabitlendigi vidalari goreceksiniz 4 adet, onlarida sokup kendinize cektiginizde teyp gelir, kablolarini dikkatlice sokup arkasinin resmini gonderirseniz en azindan bendekiyle ayni mi bakariz[emoji123][emoji854][emoji6]
CEMERO
19.Temmuz.2017, 00:19
Orjinal var, plastik bir spatula ile teybin cercevesini cikartin, sonra teybin sabitlendigi vidalari goreceksiniz 4 adet, onlarida sokup kendinize cektiginizde teyp gelir, kablolarini dikkatlice sokup arkasinin resmini gonderirseniz en azindan bendekiyle ayni mi bakariz[emoji123][emoji854][emoji6]
Tamamdır yarına halledecem ilginize şimdiden teşekkürler
CEMERO
19.Temmuz.2017, 08:55
Günaydın teybi sökmeden önce başına bişe gelmesin diye kırarım flan diye sorayım dedim kitapçığında yazarmı kodu flan bakam ordan diye size sorayım dedim ona göre sökme işlemine geçeyim. Bu sabah ekran geldi code istiyor girdim wait dedi öle kaldı ekran gidip geliyor
GC2013
19.Temmuz.2017, 11:22
Yanlis giris yapmadiysaniz sifreyle onceden, wait yazmaz direkt acilir. Soyle yapin, elektrigi hic kesmeyin, gorunur yerinden soketkeri cekin anlasilir zaten, avrupa versiyonlari standarttur ama sizinki 2002, uyar mi bilemedim, cd changer falan desteklesin o acidan dedim
dumah
19.Temmuz.2017, 17:15
Uzun bi süredir orjinal veya çıkma yırtıksız deri döşeme arıyorum. şöför koltuğunda 2 tane yırtığım var ve gün geçtikçede büyüyor.
izmirde falan bi kaç döşemeciye gittim. adam gibi uygun renk tutturamadım parça değişimi için. sıfırdan döşeme güzel yapan yerler var aslında ama hem bütün koltukların değişmesi lazım hemde fiyat çok yüksek. diğer koltuklardada herhangi bir sorun yok.
geçende bursada bi firmanın ilanını gördüm, resimdeki döşemenin aynısı var orjinalı ama sırt. alt tarafı yok. gören bulan duyan olursa konuya yazarsa çok sevinirim. döşeme rengi ekteki gibidir.
2616
GC2013
19.Temmuz.2017, 18:50
Cok zor, yakin rengi komple yaptirmak en kesin ama en pahali cozum. Nispeten daha ucuz olsun diye amerikadan getirteyim derseniz, siyah disindaki tum renkler avrupali ureticilerden fabrikaya verildlginden, renk uyumu yok. Yani Amerikadan da alamiyorsunuz. Ben de bej var, direksiyon icin Jaguar in ithal bir derisi var o uyuyor, onu da getirtmek zor. Ya bu sekilde orj. derisiyle binecegiz ya da yakin renk ve kaliteli bir deri ile, iyi bir dosemecide kaplattiracagiz. Cikma? Neredeyse imkansiz, amerikada adamlar araclarina 2 ser takim cikartiyorlar:(
dumah
20.Temmuz.2017, 01:58
valla benimde bakmadigim yer kalmadi heralde.
en son umut hurdacilar. 3. sanayide arkadas var amerikanci usta. onlara haber geliyor bizim arabalardan dustugu zaman. parcalandiklarinda cogunlukla bakmaya gidiyo. o bulursa bulur deyip sonlandiriyorum :)
CEMERO
20.Temmuz.2017, 14:35
Yanlis giris yapmadiysaniz sifreyle onceden, wait yazmaz direkt acilir. Soyle yapin, elektrigi hic kesmeyin, gorunur yerinden soketkeri cekin anlasilir zaten, avrupa versiyonlari standarttur ama sizinki 2002, uyar mi bilemedim, cd changer falan desteklesin o acidan dedim
Selamlar. Öncelikle ekran gidip geldiğinden dolayı ne olduğunu pek anlayamıyordum.dün ekran geldi kodu girdim çalıştı sıkıntısız. Ama ekran gene gitti ekran kafasına göre takılıyor. Teybi sökemedim bir türlü korktum bir şey yaparım diye iki kez girişimde bulundum yırtılır falan diye üst kısım yumuşak başka bir yerinden öğrenme şansımız yok dimi. olmazsa bi teypçiye flan götüreyim onlar çıkartır herhalde
üç şey daha soracam sol ayna soldu ayna vazifesi görmüyor sadece cam olarak değişim oluyormu
güneşlik klipsleri kırık 2 side değişmesi gerekiyor alınabilecek bi yer flan varmı çok pahalı fiyatları küçücük parçanın
3sü en önemlisi galiba soğutma suyu coolant uyarısı veriyordu üst tarafta aliminyum boru delinmiş değiştirdik komple suyu boşattık yeniden doldurduk ama tekrar uyarı vermeye başladı forumlarda okuduğum kadarıyla baktımda fanı açınca buğu olmuyor altta herhangibir su dökülmesi damlaması yok neyden yapar anlamadım hararette artmıyor
dreamer98
21.Temmuz.2017, 00:00
Merhaba arkadaşlar,WJ 2001 4.7 aracımın soför tarafındaki ön sol amortisörünün üst burçlarında cok az bosluk var,tahminimce 1 mm kadar,düz yolda farkedilmiyor fakat çukurlarda metal metale degecek sekilde ses yapıyor, asagıdaki 2. linkteki videodaki kadar benim aracımda bosluk yok ama aynı sorun.Fakat
amortisörün motor bölümündeki üst kısmındaki somun paslanmıs herhalde bir türlü sökemedik,
asagıdaki 1. linkte 5. dakika 29 saniyedeki somundan bahsediyorum.
amortiörün saplamasıyla beraber somun dönüyor, amortisörün üst kısmındaki saplamaya gecen somunun üzerinde silindir seklinde siyah renkli bi plastik parca takılı ve bu parcayada motorun alt kısmından gelen bi lastik boru bağlı,silindirik parcanın hemen yanında da lastik borunun bitiminde ayrıca bi kapak var,silindirik plastik parcaya nasıl cıkarabilirim,saplamaya dişli sekilde mi baglı yoksa tırnaklı mı hafif cekince gelmiyor ve baglı olan hortum ne işe yarıyor merak ettim,cünkü horumun plastik silindir parcasını somunun üzerinden alırsam lokma tarzı anahtarla daha iyi bi sekilde gevsetmeye calısıcam,ve saplamanın üzerinde tam altıgen olmayan ama bezneyen bi kısım var,bazı kişiler o kısmı kurbacıkla tutup somunu sökmüşler,yani sökerken saplama dönmesin diye kurbacıkla sabitlenip somun sökülüyor ama benim somun cok sıkışmıs,pas sökücü sıktık ama işe yaramadı.
bu arada izledigim videoların bazılarında o hortumu göremedim enteresan.1.linkte 5. dakika 39. saniyede hortumun bağlı oldugu silindir parçayı somunun baglı oldugu saplamanın üzerine takıyor ama görüntüde hortum pek belli olmuyor.
Aracımın sag tarafındaki amortisörün üst kısmındaki somun üstünde hortum yok,sadece sol tarafta var.
https://www.youtube.com/watch?v=Sg7A3Mbbte8
https://www.youtube.com/watch?v=rGXzZt96YZs
Amortisörü sökmeyi başarırsam 1mmlik boslugu doldurmak icin simit şeklinde lastik bi parça koysam çözüm olur mu yoksa burçları mı degistirmem gerekiyor,burçlar ayrıca satılıyor mu?Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
dreamer98
21.Temmuz.2017, 02:52
Yukarıda bahsettigim sol amortisörün saplamasına silindirik parcayla takılı olan hortum galiba ön difransiyel hava hattı gibi birsey olabilir,cünkü asagıdaki videoda 40. saniye ve 6.dakika 2. saniyede bu hortumdan bahsediyor. Videodaki kişi hortumun önceden benim belirttigim yerde oldugunu bahsediyor fakat sonradan nedense hortumun yerini degistirmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=LgEwQg6ABV8
dreamer98
21.Temmuz.2017, 03:29
2632
asagıdaki konudaki resimlerdeki hortum ama nasıl saplamadan cıkarıcam onu bilmiyorum.
https://www.cherokeeforum.com/f5/front-diff-breather-help-127768/
göktu
21.Temmuz.2017, 09:48
wj için multimedia teypler aliexpresstte 350 dolar civarı gelmesiyle.
aldım getirdim taktım rahatladım vallahi:)
aldığım urun benim bu mesela:
https://tr.aliexpress.com/item/Car-Gps-Dvd-HeadUnit-Radio-for-Chrysler-Grand-Voyager-Cherokee-Dodge-Ram-Durango-Sebring-300M-Jeep/32606738347.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.uejdVN
CEMERO
31.Temmuz.2017, 13:59
Arkadaşlar selamlar adana-mersin-tarsus buralarda tavsiye edebileceğiniz tamirci varmı işinin ehli anlayan dün death wobble'a maruz kaldım araç 80 dedimi inanlmaz hal alıyor düşük hızlarda yok yardımcı olursanız senirim acil [emoji599] yerinden
Keremuyr
01.Austos.2017, 11:06
DW belli bir süratin üzerinde sabit olan bir titreşim değildir, araba da ön takımda bir sorun var ise sağ ya da sol ufacık bir tümseğin üzerinden belli bir hız üzerinde şansa bağlı olarak meydana gelir.
sizin araç 80 i geçince standart olarak titreşim başlıyorsa zaten ön takımda ciddi bir problemler var demektir.
CEMERO
01.Austos.2017, 11:38
DW belli bir süratin üzerinde sabit olan bir titreşim değildir, araba da ön takımda bir sorun var ise sağ ya da sol ufacık bir tümseğin üzerinden belli bir hız üzerinde şansa bağlı olarak meydana gelir.
sizin araç 80 i geçince standart olarak titreşim başlıyorsa zaten ön takımda ciddi bir problemler var demektir.
O zaman uppss diyelim bende ondandır diye track bar ve dir. Amort. Sipariş ettim ozaman ilk onları değiştirmeden önce kontrol ettirmem gerekiyor umarım çok sıkıntı çıkarmaz teşekkürler bilgi için yarın kısmetse götürecem
archway
02.Austos.2017, 07:58
Arkadaşlar selamlar adana-mersin-tarsus buralarda tavsiye edebileceğiniz tamirci varmı işinin ehli anlayan dün death wobble'a maruz kaldım araç 80 dedimi inanlmaz hal alıyor düşük hızlarda yok yardımcı olursanız senirim acil [emoji599] yerinden
Bende de olmuştu formda bununla alakalı başlık ve konu var iyice okuduktan sonra adım adım yaparsan hepsini çözüme ulaşırsın
Aşağıdakileri okursan olayı çözme ihtimalin çok fazla banada Kaptan yollamıştı :)
-make sure all bolts are tight
-check tie rod ends for play
-check track bars for play
-have alignment checked
-check bushings to make sure they're in good condition
-check balance of wheels and tires
-play with air pressure of tires
-check unit bearings
-check ball joints
-check for a bent wheel or out of round tire
-check steering stabilizer
Keremuyr
02.Austos.2017, 10:16
rica ederim, iyi bir usta bulursanız zaten o söyler hepsini.
ön takım biraz şans işi belki ufak bir parçadan yapıyordur, o zaman sıkıntısız bir şekilde halledersiniz.
şimdiden kolay gelsin, gelişmeleri yazın yine.
ankaralı
02.Austos.2017, 11:36
rica ederim, iyi bir usta bulursanız zaten o söyler hepsini.
ön takım biraz şans işi belki ufak bir parçadan yapıyordur, o zaman sıkıntısız bir şekilde halledersiniz.
şimdiden kolay gelsin, gelişmeleri yazın yine.
bende sorun direksiyon amortisi ile alakalı olmuştu değiştirdik sorun ortadan kalmıştı.
Dawn
02.Austos.2017, 16:28
Jeepforum sitesinde get ile basliklarda yazisirken birisi mesaj atti. Alttakileri satiyor 60$'a. 50'ye anlasirim belki. Sana yollayim diyor. Cok iyi durumda diyor. Ama
Ben anlamam. Nasil durumlari belli oluyor mu resimden?
http://img.tapatalk.com/d/14/05/04/3e5a6uhu.jpg
arkadaşlar merhaba
siteye yeni üye oldum
1999 WJ sahibiyim bu kitlerin teknik çizimi varmıdır
bende cnc de bunlardan yaptırmak istiyorum
teşekkürler
Dawn
02.Austos.2017, 16:37
bende sorun direksiyon amortisi ile alakalı olmuştu değiştirdik sorun ortadan kalmıştı.
ben de bu konuda trac bar'I değiştirerek çözmüştüm
CEMERO
02.Austos.2017, 19:49
Selam arkadaşlar şimdilik dir. Amort. Değiştirdik usta çözüm oldu dedi şuan bi sıkıntı yok umarım çözmüş olurum
FuatD
02.Austos.2017, 20:17
Genel bilgilendirme ve hatırlatma amacıyla yazıyorum ki detayları death wobble dosyası adlı bölümde var, death wooble çözümü kesinlikle tek başına direksiyon amortisörü değil, o değiştiğinde sadece sorunun üzerini örtüyor ve yokmuş gibi hissetmenizi sağlıyor. Yukarıdaki ingilizce kontrol edilecekler listesinde de en son sırada zaten.
Önemli bir şey olduğu için yukarıdaki adımları takiben tüm kontrolleri yaptırmanızı öneririm. Detaylı kontrol edildiğinde mutlaka burçların bazılarında deformasyon bulacaksınız onlar yenilenince zaten sorun kaybolur, bu arada direksiyon amortisörü de patlaksa değiştirmek gerekir.
CEMERO
02.Austos.2017, 20:27
Genel bilgilendirme ve hatırlatma amacıyla yazıyorum ki detayları death wobble dosyası adlı bölümde var, death wooble çözümü kesinlikle tek başına direksiyon amortisörü değil, o değiştiğinde sadece sorunun üzerini örtüyor ve yokmuş gibi hissetmenizi sağlıyor. Yukarıdaki ingilizce kontrol edilecekler listesinde de en son sırada zaten.
Önemli bir şey olduğu için yukarıdaki adımları takiben tüm kontrolleri yaptırmanızı öneririm. Detaylı kontrol edildiğinde mutlaka burçların bazılarında deformasyon bulacaksınız onlar yenilenince zaten sorun kaybolur, bu arada direksiyon amortisörü de patlaksa değiştirmek gerekir.
Burda ustalar devreye giriyor onlra güvenmek zorunda kalıyoruz veya kalıyorum altına girip kendim yapamıyorum alet edavat yok elimden de fazla bişe gelmiyo bunların hepsini ustaya söledim hatta track bar da aldım ama onu değiştirmeye gerek yok dedi tekrar yapmasını beklemekten başka bir yol bulamıyorum. Ustalara fazla bişe söylenmiyor ki bişe dedinmi bozuluyor titiz adamların işleri olmaz diyip ilgilenmiyolar bile. Malesef şimdilik dir. Amort. Değişti oldu diyip gönderdi kontrollerini yaptım dedi
Dawn
03.Austos.2017, 08:06
Burda ustalar devreye giriyor onlra güvenmek zorunda kalıyoruz veya kalıyorum altına girip kendim yapamıyorum alet edavat yok elimden de fazla bişe gelmiyo bunların hepsini ustaya söledim hatta track bar da aldım ama onu değiştirmeye gerek yok dedi tekrar yapmasını beklemekten başka bir yol bulamıyorum. Ustalara fazla bişe söylenmiyor ki bişe dedinmi bozuluyor titiz adamların işleri olmaz diyip ilgilenmiyolar bile. Malesef şimdilik dir. Amort. Değişti oldu diyip gönderdi kontrollerini yaptım dedi
bende ustayım diye geçinenen usta görünümlü yamyamlara güvenmiyorum çok başımı ağrıttılar.
artık çoğu sorunu kardeşim ile ben çözüyorum
p0123 hata kodunu sakaryada kimseye çözdüremememiştim. sonra bir şekide kendim çözdüm TPS sensörünü değiştirdim ama ondan değilmiş bir kaç ustaya götürdüm yok beyin dediler yok bilmem ne sorun en sonunda ne çıktı şiddetli yağmur sağ olsun :cool:
sunroof tahliyeleri tıkanmış yolcu tarafında kapının ön tarafına doğru body ile motor tarafının bağlantısını sağlayan büyük soket oksitlenmiş temizledim o günden beri sorun yok şükürler olsun
CEMERO
03.Austos.2017, 13:29
selamlar bir yeri halleder gibi olduk diğer eksik yerlerde sıra sol ayna ayna görevini görmüyor artık aksam olarak bir sıkıntı yok ancak aynası öldü bir türlü bulamıyorum yardımcı olabilecek var mı komple çıkma dahi olsa çok pahalı gerek yok diye düşünüyorum sadece ayna bulabileceğim bir yer var mı. birde hafıza set tuşu ile 1 çalışmıyor 2 çalışıyor nedendir bilinmez durduk yere gitti ne olabilir bilgisi olan??
ha birde bu güneşlik klipsi kırık bulamadım
FuatD
03.Austos.2017, 13:37
selamlar bir yeri halleder gibi olduk diğer eksik yerlerde sıra sol ayna ayna görevini görmüyor artık aksam olarak bir sıkıntı yok ancak aynası öldü bir türlü bulamıyorum yardımcı olabilecek var mı komple çıkma dahi olsa çok pahalı gerek yok diye düşünüyorum sadece ayna bulabileceğim bir yer var mı. birde hafıza set tuşu ile 1 çalışmıyor 2 çalışıyor nedendir bilinmez durduk yere gitti ne olabilir bilgisi olan??
ha birde bu güneşlik klipsi kırık bulamadım
Aşağıdaki arkadaşta vardı, birebir kavisi tutmasa da iş görür.
https://m.facebook.com/groups/1423685624567095
CEMERO
03.Austos.2017, 15:49
MESAJ ATTIM bakalım bekliyorum cevap için. teşekkürler
aldığım ark.sağ arka cam bozuldu dedi bende yaptırmak için gittim baktıkki krikoyu komple sökmüşler içi bomboş ne dersin şimdi
araç iyi diye aldık ama baya masraf çıkartıyo bize bulabileceğimiz kimse varmı arıyorum bir türlü bulmadım
Dawn
05.Austos.2017, 17:24
Arkadaşlar merhaba
aracımı 2" lift kit ile yükseltmek istiyorum
bu yayların altına konan parçaların teknik çizimi elinde olan varmı cnc'de yaptırmayı planlıyorum
yardımcı olabilecek varmı
şimdiden teşekkürler
tekeriniz yan basmasın :)
mavituna17
07.Austos.2017, 09:23
Arkadaşlar merhaba
İki gündür
Klimamda soğuk hava gelmiyor. Klima kompresörüne baktığımda kasnağın önündeki silindir kısım arada bir ve bir kaç saniyeliğine dönüyordu. Bu durum normal mi? Acaba sıkıntı ne olabilir?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Keremuyr
07.Austos.2017, 11:38
Arkadaşlar merhaba
İki gündür
Klimamda soğuk hava gelmiyor. Klima kompresörüne baktığımda kasnağın önündeki silindir kısım arada bir ve bir kaç saniyeliğine dönüyordu. Bu durum normal mi? Acaba sıkıntı ne olabilir?
soğuk hava gelmiyor derken, kllima çalışıyor, üfleme hızı da kademe ayarı yükselttikçe artıyor ama soğutmuyor mu yoksa klima açık fan son hızdayken hava üfleme yok gibi mi?
mavituna17
07.Austos.2017, 11:46
Klima çalısıyor ifleme hızı değişiyor ama soğutmuyor
Keremuyr
07.Austos.2017, 12:20
bende ufak bir temassızlıktan dolayı üfleme yapmıyordu ondan sordum.
gazı kontrol ettirdiniz mi?
Dawn
07.Austos.2017, 14:10
uğur bey merhaba
içerideki üfleme hızının klima soğutma derecesiyle bir alakası yok çerideki fan klima çalışmadanda çalışır
önemli olan klima kopresörünün çalışıp içerisindeki gaz yadımıyla klima radyatöründen geçen suyu soğutması
ya klimanın gazı çok azalmıştır.
yada kompresör çalışmıyordur.
klima gazı azalmışsa buzlanma yapar klima borularını gözle kontrol edin .
bilginize
Dawn
08.Austos.2017, 15:22
arkadaşlar merhaba
bir konuda bilgi almak istiyorum
aracımı aldığımdan beri (18 ay) bujileri değiştirmedim ortalama 18000 km yol yaptım
ne sıklıkla buji değiştirmeliyim
birde iridium buji önerirmisiniz.
şimdiden teşekkürler
GC2013
08.Austos.2017, 15:30
Bujilerin durumuna göre belirli bir km veya süresi yok
Han Solo
08.Austos.2017, 15:36
Klima çalısıyor ifleme hızı değişiyor ama soğutmuyor
sıcak soğuk ayrımı yapan klape kapağı çalışıyor mu acaba sıcağa alınca kapak hareket sesi geliyor mu
Dawn
08.Austos.2017, 15:38
Serkan bey
peki iridium buji önerirmisiniz.
araçta lpg var
GC2013
08.Austos.2017, 15:43
İridium ve platinium bujiler sadece ömürleri uzun olduğu için tercih edilir, copper bujilerin iletkenliği daha fazla ve rezistansı daha düşük olduğundan büyük hacimli motorlarda ve yarış arabalarında kullanılır. Champion dan şaşmayın.
Dawn
09.Austos.2017, 11:57
arkadaşlar merhaba
aracımın katalizörünü iptal ettiren varmı faydası veya zararını gören
birde flowmaster super 44 almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz.
teşekkürler
Dawn
09.Austos.2017, 19:59
Buna cevap verecek yok mu arkadaşlar
Lenovo Z90a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dawn
09.Austos.2017, 20:10
arkadaşlar merhaba
aracımın katalizörünü iptal ettiren varmı faydası veya zararını gören
birde flowmaster super 44 almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz.
teşekkürlerBu sorunu çözen varmı arkadaşlar
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170809/003c12086f2f96791e1ebd878f8885ad.jpg
Han Solo
10.Austos.2017, 15:09
Bu sorunu çözen varmı arkadaşlar
ne yazık ki orjinal gibi olmmuyor ama döşemecide kaplatabilirsin deriyle falan o bölge komple çıkabiliyor kapıdan kaplar takarsın gene
Dawn
11.Austos.2017, 09:57
bilgi için teşekkürler Mert başkan
geçen hafta sonu kapıları sökmüştüm içi izelasyonlarını değiştirmek için keşke onuda sökseydim
Dawn
12.Austos.2017, 12:06
Arkadaşlar merhaba
Bugün böyle bir hata aldım
Bununla ilgili bilgisi olan var mı teşekkürler https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170812/30287cb72841cb0d89bcd18bb0baecf9.jpg
FuatD
12.Austos.2017, 13:45
Arkadaşlar merhaba
Bugün böyle bir hata aldım
Bununla ilgili bilgisi olan var mı teşekkürler https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170812/30287cb72841cb0d89bcd18bb0baecf9.jpg
P0700: Check Transmission DTC's (This code indicates that the EATX (Transmission controller) has an active fault and has illuminated the MIL via a BUS message. The specific fault must be acquired from the EATX via a DRBIII tool. (Input or Output Speed Sensor failures often cause this code and are a common failure part on WJ Grand Cherokees).)
Dawn
12.Austos.2017, 14:29
fuat abi bilgi için teşekkürler
bu şanzıman speed sensörlerden sipariş vermeyi düşünüyordum
ikisinide yenileyim o zaman
bu arızayı alan başka arkadaş oldumu acaba
Dawn
13.Austos.2017, 22:46
fuat abi merhaba
arıza kendiliğinden gitti ilk önce sanzıman filtre ve yağını değiştirmeyi düşünüyorum
mavituna17
13.Austos.2017, 23:12
sıcak soğuk ayrımı yapan klape kapağı çalışıyor mu acaba sıcağa alınca kapak hareket sesi geliyor muBilgilendirmeleriniz için teşekkürler. KKTCdeyim şuan ve genel olarak burada arızaların çözümü olarak parça değişimi görülüyor. O nedenle hazırlıklı olmak adına böyle basit birşeyi dahi sormak durumunda kaldım ve düşündüğüm gibi ilk usta komprasörde sıkıntı var dedi. Ama gaz bitmiş.
FuatD
14.Austos.2017, 07:52
fuat abi merhaba
arıza kendiliğinden gitti ilk önce sanzıman filtre ve yağını değiştirmeyi düşünüyorum
Çok küçük anlık durumlarda da arıza ışığı yanabiliyor bizim araçlarda, sonra aynı arızanın devamını algılamayınca da sönüyor. parça değiştirmeden önce araç tepkilerini dinlemek arıza kodunun sık sık alınmasını beklemek daha sağlıklı olur. Değişim zamanı gelmediyse, yağda partikül, koku yoksa değiştirmeye gerek yok bence.
Dawn
14.Austos.2017, 09:15
fuat abi günaydın
şanzıman yağının ne zaman değiştiği konusunda bir bilgim yok aldığım adam kotrol ettirdiğini söyledi eklememi yaptı yoksa filtre ve yağ değiştirdimi bilmiyorum
yağ gözüme normal gibi geldi kırmızı renkte koku fark etmedim
nasıl bir kontrol yapabilirim
FuatD
14.Austos.2017, 09:31
fuat abi günaydın
şanzıman yağının ne zaman değiştiği konusunda bir bilgim yok aldığım adam kotrol ettirdiğini söyledi eklememi yaptı yoksa filtre ve yağ değiştirdimi bilmiyorum
yağ gözüme normal gibi geldi kırmızı renkte koku fark etmedim
nasıl bir kontrol yapabilirim
Kontrolü yapmışsın zaten :) kırmızı renkte içinde partikül ve koku yoksa yağ iyi demektir ama filtrenin değişmemiş olma ihtimali yüksek, bizim araçların parçaları heryerde bulunmadığı için maalesef kullanıcı da yanında götürmezse yağı koyup kapatırlar, içim rahat olsun diyorsan yağ ve filtre değiştirebilirsin.
Dawn
14.Austos.2017, 12:47
fuat abi
bir sorum daha olacak diferansiyel yağlarınıda değiştirmek istiyorum
75w 140 pek bulamıyorum
bir arkadaşın elinde lukoil 85w 140 yağ varmış 20 'lik teneke uygun fiyata verecek katkı ile birlikte kullansam işimi görürmü
sürekli sana soruyorum malum başka arkadaşlarda yazmıyor
teşekkürler
FuatD
14.Austos.2017, 12:52
fuat abi
75w 140 pek bulamıyorum
bir arkadaşın elinde lukoil 85w 140 yağ varmış 20 'lik teneke uygun fiyata verecek katkı ile birlikte kullansam işimi görürmü
teşekkürler
Aşağıdaki linktekini alabilirsin, arkaya katkıya gerek yok bunu kullanırsan. Toplam 3 lt. Yeter, 1,4 öne 1,6 arkaya gider yaklaşık.
85w-140 da olur muhtemelen ama emin değilim en iyisi kitaba uymak.
http://urun.n11.com/sanziman-yagi/sanziman-yagi-motul-gear-competition-75w140-1-l-P148878760
Feyz
16.Austos.2017, 02:07
bugüne kadar hep direksiyon hidroliği olarak orjinal mopar veya motul multi hf kullandım. lakin şu an şöyle bir sorunum var, direksiyon yağ kutusundan çıkan hortumun, aşağı inen hidrolik (siyah) kısmı yağ kaçırıyor. ve direksiyonu tam sağ/sol çevirdiğimde bir tık geri veriyor ve ses çıkıyor.(kötü cızırtılı bir ses değil)
araç komple revizyona uğrarken direksiyon kutusunu da değiştirmiştim sorun oradan kaynaklı değil.
sizce sorun sadece hortumdan mı, öyleyse nereden temin edebilirim?
Dawn
18.Austos.2017, 12:31
Wj için nv 247 transfer case yağı olarak ne kullanabilirim arkadaşlar
Feyz
19.Austos.2017, 01:33
motul 75w140
eren1977
23.Austos.2017, 15:40
Bu sorunu çözen varmı arkadaşlar
Deri tamiri konusunda uzman yerlerle görüşmenizi tavsiye ederim. Herhangi bir değişim olmadan tamir edilebilir sanırım. Yırtık, delik, aşınma vb. durumlarda kullanılan deri tamir kitleri var. Youtube'de yabancı kullanıcılara ait deri tamir videoları mevcut.
Dawn
23.Austos.2017, 21:20
Wj 2" yükseltme için yayların altına konulan parçaların teknik çizimleri elinde olan var mı
Maverick
28.Austos.2017, 16:56
Wj için nv 247 transfer case yağı olarak ne kullanabilirim arkadaşlar
Lenovo Z90a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiPetronas Powergear 4 kullanmalisiniz. Ms10216 kriterini bu sagliyor. Ben 2 sene once bu yagi yetkili servisten bi tanidik araci ile edinmistim. Piyasada yoktu. Belki artik vardir.
https://www.pli-petronas.com/uk/products/automotive-functional-fluids/petronas-tutela/tutela-transmission-powergear-4
motul 75w140Hocam bu diferansiyel yagi.
https://www.motul.com/tr/tr/products/gear-competition-75w140
Ben 2 sene once bunu kullandim. Ancak su an diferansiyelden taka tak ses geliyor donuslerde. Ayrica arazi vitesine alinca duz giderken de bu ses geliyor. Yanlis mi oldu bu yag bilmiyorum ama sonucta 75w/140 degerlerinde.
Maverick
28.Austos.2017, 17:03
fuat abi
75w 140 pek bulamıyorum
teşekkürlerHocam orjinal degerlerden sasma. Diferansiyel sikintili is.
mjz66
28.Austos.2017, 19:13
Hocam orjinal degerlerden sasma. Diferansiyel sikintili is.
Sen de çıkmışın piyasaya😂 forum darbeyi yedi:)
Maverick
28.Austos.2017, 22:55
Sen de çıkmışın piyasaya[emoji23] forum darbeyi yedi:)
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiYoklugumda ZJ'ler kral olmus. Efsane geri dondu :)
Dawn
28.Austos.2017, 23:12
Arkadaşlar merhaba
Diff yağı konusunu wj için motul 75w 140 koyarak çözdüm
Sizden transfer case NV247 için yağ önerileri bekliyorum
Teşekürler
mjz66
29.Austos.2017, 00:22
Yoklugumda ZJ'ler kral olmus. Efsane geri dondu :)
Uzun zamandır yoktum, biri demiş öldü; şimdide yazsınlar kral geri döndü😂😂😂
Feyz
29.Austos.2017, 01:03
ben transfercase'e motul 75w140 koydurdum yanlış hatırlamıyorsam, bir sorun yok. arkadaşın transfercase için servisten öneri aldığı yağı şuradan bulabilirsiniz,
http://www.yagcarsisi.com/index.php?route=product/product&product_id=2454
bu arada quadra trac 2 için ülkemizde bulunan en iyi yağ ön arka motul gear comp. 75w140.
maverick hocam, bence 2 yıl olduysa yağı değiştirme vakti gelmiştir, umuyorum ki sorun yağdandır. başka bir sorununuz da olabilir. ayrıca arazi vitesine alınca ses geliyorsa transfercase'i de kontrol ettirmeyi unutmayın.
Feyz
29.Austos.2017, 19:30
direksiyon hidrolik hortumundaki kaçağı hidrolik kaçak tıkayıcı ile minimuma indirdim. tabiki tamamen çözüm söz konusu değil.
CEMERO
29.Austos.2017, 21:12
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170829/2dbb855eb7389db63d381d7542dd7aba.jpg
Güneşlik braketi arıyorum arkadaşlar yardımcı olabilecek varmı
GC2013
29.Austos.2017, 21:37
Cikmacılara sordurun özellikle istanbul da
CEMERO
29.Austos.2017, 21:40
Tarsus/Mersinde oturduğumdan dolayı sahibindende bi kaçtane var sordum dordurdum ama malesef birde fiyat veren çok pahalı istiyo buna dodge neonun da oluyo hatta aynısı yurt dışı gönderi yapmıyo yapanda 30$ kargo istiyo bi bulamadım ikiside kırık
Feyz
30.Austos.2017, 05:25
merhaba, şu ürün uyuyor mu bakar mısınız
http://m.ebay.com/itm/1999-2004-RAM-JEEP-GRAND-CHEROKEE-DODGE-NEON-SUN-VISOR-CLIP-SUNVISOR-2003-2002-/132304372409?hash=item1ecdf482b9%3Ag%3As60AAOSwY4p ZZvvB&_trkparms=pageci%253A2ecf9bc9-8d2a-11e7-aed8-74dbd180741a%257Cparentrq%253A30f32e7f15e0aa4754e6 aedafffdc672%257Ciid%253A19
CEMERO
30.Austos.2017, 07:19
Aynen uyuyor ama gönderi yok buraya yoksa tanıdık flan mı
Feyz
30.Austos.2017, 20:15
kusura bakmayın mobildeyim gönderi var sandım
dumah
31.Austos.2017, 07:44
transfercase dedigin baskan? diff yagi 75 140 olan. petronas power gear kullaniliyo arazi sanzimani icin diye biliyorum.
KARADAG
31.Austos.2017, 08:23
transfercase dedigin baskan? diff yagi 75 140 olan. petronas power gear kullaniliyo arazi sanzimani icin diye biliyorum.Transfercase (arazi şanzımanı) atf yağ kullanılacak otomatik şanzımanla aynı 75/140 olan yağ diff için geçerli.dikkat edelim yanlış yağ kullanmayalımhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170831/e9e530cda50363c9c59309bb450d129f.jpg
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dawn
31.Austos.2017, 10:10
Transfercase (arazi şanzımanı) atf yağ kullanılacak otomatik şanzımanla aynı 75/140 olan yağ diff için geçerli.dikkat edelim yanlış yağ kullanmayalımhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170831/e9e530cda50363c9c59309bb450d129f.jpg
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiPeki bu transfer case kodu kaç benim transfer case nv247 onun için mopar nv247 yağ var onun yerine atf+4 kullanılabiliyor mu
CEMERO
31.Austos.2017, 10:20
Usta bana 80-90 aldırmıştı castrol bunu değiştireyimmi o zaman
KARADAG
31.Austos.2017, 17:11
Usta bana 80-90 aldırmıştı castrol bunu değiştireyimmi o zaman
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiJeep zj wj için; yavru şanzıman diğer adıyla arazi sanzımanlarında kesinlikle atf yağ kullanılır (ana şanzıman ile aynı olacak)80/90 yağ sadece difler için(artık onun yerine 75/140 katkılı kullanıyoruz) yada eski tip manuel şanzımanlar için.80/90 yağ tavsiye eden usta ile ivedi ilişkini kesmen şiddetle önerilir.
Maverick
01.Eyll.2017, 01:06
Asagidaki gorselde goreceginiz uzere;
ATF4 NV242'de kullanilmaktadir.
Daha onceki mesajlarimda belirtmistim. NV247 (2001 ve sonrasi tum WJ'ler icin standart, 99-00 WJ'ler icin opsiyonel) yani Quadra-Drive veya Quadra-Track II sistemi icin sadece MS10216 kriterini saglayan ve Turkiye'de bulunanPetronas Powergear 4 kullanilmasi gerekmektedir. Yetkili servis de arazi sanzimani icin bu yagi kullanmaktadir. Wjjeeps sitesinde de yazdigi uzere tavsiye edilen tek yag budur. ATF4 degildir.
Diferansiyel icin de;
Arka diferansiyel Dana 44'de, eger romork cekiyorsaniz veya araci agir sartlarda kullaniyorsaniz 75w/140, aksi takdirde 80w/90 kriterlerinde yag,
On diferansiyel Dana 30 icin 99-04 modeller icin 75w/140 yag, sadece 99 modele ozel olmak uzere 80w/90 da kullanabilirsiniz.
Tabi on ve arka diferansiyellere dif katkisini unutmamak lazim. On dif 2.5 ons, arka dif 4 ons. Litre olarak kaca denk geliyor hatirlamiyorum.
Onemli not: WJ'lerde direksiyon hidroligi olarak ATF4 kesinlikle kullanilmamalidir.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170831/2639c4fe343f4386627e2e90d9db5567.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170831/da008edb1df8e78c6438248dfe6752b3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170831/aa38c3a3fbd3a80335c17a22b7c77f08.jpg
CEMERO
01.Eyll.2017, 22:59
Bayramınız mübarek olsun
Bu orjinal mopar diye aldimiz sanziman yaglarinin kapaklarina dikkat eden varmi arkadaslar?
izmirde servisteki arkadas ben o yaglarin orjinal olduguna inanmiyorum, kapak iclerinde jiletini birak bildigin acik kapak geliyor diyor.
bende kendimdeki yaga baktim icinde jiletin yok ama kapak plastik cirtla kapatilmis. israrla usta 2 senedir bu yaglar gelmiyor servistede yok diyor.. varmi bilgisi olan ?
kacagin yeri neresi? giris cikis rekorlarindami yoksa direk hortumdaki bi kirik vs mi?
direk hortum diyosan adelco 78 usd kargo vs 120 yi bulur heralde.
https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=4758615&cc=1420771&jsn=642
direksiyon hidrolik hortumundaki kaçağı hidrolik kaçak tıkayıcı ile minimuma indirdim. tabiki tamamen çözüm söz konusu değil.
sanziman yagi icin valvoline karsiliyo gibi. ama ben kullanmadim . tekrar turkiyeden mopar yag almayi dusunmuyorum. atf de valvoline kullanan varmi?
https://www.valvoline.com/our-products/automatic-transmission-products/atf-4
https://sharena21.springcm.com/Public/Document/18452/b5be7b4b-fe75-e711-9c10-ac162d889bd3/f4f875d6-1376-e711-9c10-ac162d889bd3
KARADAG
08.Eyll.2017, 16:00
Birçoğumuzun aracında valvoline atf4 var başkan sagolsun
benimde baskan sagolsun demem icin ne yapmam gerekiyor :)
kacagin yeri neresi? giris cikis rekorlarindami yoksa direk hortumdaki bi kirik vs mi?
direk hortum diyosan adelco 78 usd kargo vs 120 yi bulur heralde.
https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=4758615&cc=1420771&jsn=642
üst alt rekordan gibi gözüküyor.
kaçağı pompa takılıyken görmek çok zor.
yaparım diyosan da çıkart pompayı götür bi pompa tamiri yapan tornacıya. bulabilirsen tamir takımını götür. onların uydurdukları keçe ve contalar hep çıkma.
sağlam pompa tamiri yapan yerde basınçlı olarak deniyorlar zaten pompayı. yanında hortumu da götürürsen onuda deneyebilirsin.
o kaçak tıkayıcı sıvıların pek bi işe yaradığını veya yarayacağını düşünmüyorum şahsen.
rekorları sıkarkende çok dikkatli ol. ve balata spreyiyle temizleyip tak. tatlı sert sıkmalısın. çok basit deforme olmaya musait. fazla sıkımdan vs de kaçak yapıyor.
pompada sorun yok. kutudan çıkıp pompaya giden direksiyon basınç hortumunun hidrolik kısıma geçen yerinde kaçak var. kaçak tıkayıcı bir işe yaramadı, hala çözüm bekliyorum..
Feyzullah,
Pompa nın rekorun girdiği yerden bahsediyosun yanlış anlamıyosam.
rekoru çıkart abi, teflon sararak yeniden sık. ama dikkat et çok fazla sıkma.
Benim kaçaktada hep yukardan baktığımda, sanki rekorun sonundan bi kaçak var gibi görünüyodu. gittim usa den hortumu sipariş verdim. bu arada kurcalarken, rezervuar ile pompa arasındaki contanın ordan kaçağın geldiğini bulduk.
aynı şekilde yine altından kaçak geliyordu, yine acaba rezervuar bağlantısımı dedim. o seferde kasnak milinden keçeden geliyordu kaçak.
demek istediğim sırayla deneyerek tam kaçağın yerini tespit etmelisin.
akşam video atsam sanırsam daha iyi olur. öyle yapalım o zaman
kışa hazırlık..
el freni balatalarını yaptırırken teli koptu, tel siparişi ettik. hazır arkayı açmışken kaliperleri temizlettik. 4 bijon eskimişti bir de onları değiştirdik. 300tl
sunroof gideri tıkanmıştı, tel ve hava tabancasıyla açtık o da ustamdan hediye oldu.
şöfor koltuğunun arka sol ayağı kırıktı ve sallanıyordu, diğer koltuğun ayaklar sağlam olduğu halde sallanıyordu onları sök tak vs. 150tl
sol ön kapı stabilize yolda ses yapıyordu iç tarafı tam oturmamıştı, onu yapmak da döşemecimden hediye.
direksiyon basınç hortumunun hidrolik kısmını değiştirip preslettiriyoruz. bakalım bu kaç tl tutacak.
kapı fitillerinin üst köşeleri araç geçen kış yattığından açılmış, bu akşam da fitilleri söküp iki taraftan gerip tekrar takmayı planlıyorum :)
yağı suyu zaten yeni değiştirip radyatörü temizledik. antifirizim de 2 kutu total glacelf.
bir de kar çorabı alayım yarın ne olur ne olmaz.. a/t ye karda pek güvenmemek lazım
KOÇ kışa hazır..
Maverick
03.Ekim.2017, 19:41
kışa hazırlık..
el freni balatalarını yaptırırken teli koptu, tel siparişi ettik. hazır arkayı açmışken kaliperleri temizlettik. 4 bijon eskimişti bir de onları değiştirdik. 300tl
sunroof gideri tıkanmıştı, tel ve hava tabancasıyla açtık o da ustamdan hediye oldu.
şöfor koltuğunun arka sol ayağı kırıktı ve sallanıyordu, diğer koltuğun ayaklar sağlam olduğu halde sallanıyordu onları sök tak vs. 150tl
sol ön kapı stabilize yolda ses yapıyordu iç tarafı tam oturmamıştı, onu yapmak da döşemecimden hediye.
direksiyon basınç hortumunun hidrolik kısmını değiştirip preslettiriyoruz. bakalım bu kaç tl tutacak.
kapı fitillerinin üst köşeleri araç geçen kış yattığından açılmış, bu akşam da fitilleri söküp iki taraftan gerip tekrar takmayı planlıyorum :)
yağı suyu zaten yeni değiştirip radyatörü temizledik. antifirizim de 2 kutu total glacelf.
bir de kar çorabı alayım yarın ne olur ne olmaz.. a/t ye karda pek güvenmemek lazım ������
KOÇ kışa hazır..
Hocam koltuk ayağını nerde yaptırdın? Bende de kırık ve eğiklik var. Ben eğikliği gidermek için arkadaki sağ ayağın altına somun ekledim ama kurtarmadı. Nasıl bir işlem gördü ayrıntılı bilgi verebilir misin?
Direksiyon basınç hortumunu hangi şikayet üzerine yaptırıyorsun?
giresundayım, oto döşemecide ön iki koltuğu 125tlye yaptırdım. hatta şöfor koltuğu beşik gibiydi sol tarafında tutan nerdeyse hiç bir şey yoktu.
direksiyon basınç hortumu yağ kaçırıyordu, 150 hortuma, 80 ustaya 230tl verdim.
Direksiyon hortumuna çok dikkat et bence.
aniden atarsa presli yer. arabayı sağa çekinceye kadar pompayı yeme ihtimalin çok yüksek.
aklımda de yani...
üç kat kaynak attırdım. akşama fotoğraf atarım
valla tercih senin.
biseyi ucuza kapatayim derken pompadan olma demeye getirmistim ama, guveniyosan sorun yok.
arkadaşlar merhaba
45rfe için selenoid pack almam gerekli nereden bulabilirim araç p0700 verdi bir şanzımancıya sordum selonoid dedi
araç vitess değiştirilen aşırı vuruntu yapıyor 4 vites yok vites atmıyor felan
rockoutodan speedsensor sipariş verdim onu değiştirecem
filtre setide lazım birde yağ değiştirecem belki 1 2 kere hangi yapı alayım
şimdiden teşekkürler
SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
filtre
https://www.rockauto.com/en/catalog/jeep,1999,grand+cherokee,4.7l+v8,1431781,transmiss ion-automatic,filter,8600
https://www.rockauto.com/en/catalog/jeep,2002,grand+cherokee,4.7l+v8,1386794,transmiss ion-automatic
Hocam rockautoda kickdown selenoid diye geçiyor neden ismi böyle ben de bilmiyorum, çıkanı gönderirseniz 200 küsür dolar da iade alıyorsunuz anladığım kadarı ile ama nasıl olur bilmem, ben bakmıştım belli bir süresi var geri göndermek için, amerikaya adam almıyorlar ama selenoidleri alırlar herhalde :)
Ben bir de türkiyede bir yerden fiyat aldım 1.500tl, isterseniz özelden göndereyim
CEMERO
12.Ekim.2017, 18:34
Selamlar arkadaşlr acaba kumanda problemi yaşayan varmı kumanda deli ediyo beni bi açıyo bi açmıyo zaten dibinde çalışıyo nasıl çözebiliriz. Birde sürücü tarafından anahtarla açıp kapadığımda sadece sürücü tarafı açıp kapatıyo bununla ilgili ne yapabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi akşamlar
Keremuyr
12.Ekim.2017, 22:19
Selamlar arkadaşlr acaba kumanda problemi yaşayan varmı kumanda deli ediyo beni bi açıyo bi açmıyo zaten dibinde çalışıyo nasıl çözebiliriz. Birde sürücü tarafından anahtarla açıp kapadığımda sadece sürücü tarafı açıp kapatıyo bununla ilgili ne yapabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi akşamlar
http://www.geze-gen.com/showthread.php/402-Kumandan%C4%B1z-uzakaktan-kumanda-m%C4%B1-yak%C4%B1ndan-kumanda-m%C4%B1
bu konuda fotolu detaylı anlatım vardı fakat fotolar tarih oldu maalesef..
tek basışta sürücü tarafı ikincide de diğer kapıları açar. yol bilgisayarında ayarlarda değiştirebilirsin
CEMERO
12.Ekim.2017, 22:22
Evet foto yok maleseff
Yok ben onu demek istemedim anahtarla açarken dedim
Keremuyr
12.Ekim.2017, 22:24
belki daha önce yapanlardan belki yeniden foto ekleyen çıkar
hmm, belki anahtarda da sistem aynıdır :) diye bir atış yapayım, belki tutar
CEMERO
12.Ekim.2017, 22:36
Evet süper olur aslına fotoları yüklerlerse
Deneme de fayda var ozaman [emoji23][emoji23]
CEMERO
12.Ekim.2017, 22:51
İnceledim baya yapmaya çalışacam mesafe arttırayım derken komple kumandadan olmayam da bulunmuyo zaten hiçbişeyi Birde artık hafızalar çalışmıyor sebebi ne olaki
Eranmania
12.Ekim.2017, 23:27
Kumanda pillerini değiştirdiniz mi ben değiştirdim en az 3-4 m. farketti.
CEMERO
13.Ekim.2017, 07:16
Kumanda pillerini değiştirdiniz mi ben değiştirdim en az 3-4 m. farketti.
Değiştirdim
CEMERO
13.Ekim.2017, 07:17
Değiştirdim ama nafile
Keremuyr
13.Ekim.2017, 10:57
hafıza bende de çalışmıyor, hafıza modülünü de değiştirdim deneme amaçlı ama yine error veriyor.
anlamadım gitti ne olduğunu, bende bıraktım artık uğraşmayı :)
CEMERO
13.Ekim.2017, 14:04
hafıza bende de çalışmıyor, hafıza modülünü de değiştirdim deneme amaçlı ama yine error veriyor.
anlamadım gitti ne olduğunu, bende bıraktım artık uğraşmayı :)
Evet bırakmak en iyisi dediğiniz gibi ama her araca binişte sağ aynayı ayarlamaktan bıktım birde zırtapozun biri arabaya biniyo aaaa bunlar çalışmıyor mu dediği zaman bende şalter iniyor
atmaca08
13.Ekim.2017, 14:11
ben de de hafıza problemi varı 1 ve 2 ye aynı ayarları set ettim problem cıkarmıyor :)
Keremuyr
13.Ekim.2017, 14:42
Evet bırakmak en iyisi dediğiniz gibi ama her araca binişte sağ aynayı ayarlamaktan bıktım birde zırtapozun biri arabaya biniyo aaaa bunlar çalışmıyor mu dediği zaman bende şalter iniyor
:)
sağ ayna için yol bilgisayarında kolay iniş ayarı var, onu kapatınca değişmemesi gerekiyor.
CEMERO
13.Ekim.2017, 14:50
:)
sağ ayna için yol bilgisayarında kolay iniş ayarı var, onu kapatınca değişmemesi gerekiyor.
Ölemi hmmm bilmiyordum binkurcalayayım
Maverick
14.Ekim.2017, 09:27
Uzaktan kumanda konusu bende de sorun. Ama sorun kesinlikle kumandadan değil.
Yeni kumanda almama rağmen düzelmemişti.
Hatta şöyle komik bi durum var. Hava sıcakken uzaktan kumanda çalışmıyor. Hava soğukken çalışıyor.
Yani sizin anlayacağınız aslında benim kumanda değil, sağ kapıdaki kumanda alıcısı hasarlı.
Benim bi tezim var, muhtemelen bi lehim çatlağı var, sıcakta o lehim genleşiyor çatlaktan elektrik geçmiyor, soğukta büzüşüyor ve elektrik geçiyor. Aklıma sıcaklıkla alakalı başka bir şey gelmiyor.
Sıcak soğuk derken mesela yazın gündüz nerdeyse hiç çalışmıyor, yazın akşam eh işte, kışın ise gece gündüz çok çok daha iyi çalışıyor.
Çalışmaması da şöyle, yani 50 kere basıyorsunuz alırsa alıyor, çok çok iyi çalışıyor dediğim de 2. veya 3. basışımda alıyor. İlkinde aldığı hiç olmuyor. Bunu da aracın dibinde yapıyorum hani. Uzatma anteni yaptığım halde.
CEMERO
14.Ekim.2017, 10:22
Uzaktan kumanda konusu bende de sorun. Ama sorun kesinlikle kumandadan değil.
Yeni kumanda almama rağmen düzelmemişti.
Hatta şöyle komik bi durum var. Hava sıcakken uzaktan kumanda çalışmıyor. Hava soğukken çalışıyor.
Yani sizin anlayacağınız aslında benim kumanda değil, sağ kapıdaki kumanda alıcısı hasarlı.
Benim bi tezim var, muhtemelen bi lehim çatlağı var, sıcakta o lehim genleşiyor çatlaktan elektrik geçmiyor, soğukta büzüşüyor ve elektrik geçiyor. Aklıma sıcaklıkla alakalı başka bir şey gelmiyor.
Sıcak soğuk derken mesela yazın gündüz nerdeyse hiç çalışmıyor, yazın akşam eh işte, kışın ise gece gündüz çok çok daha iyi çalışıyor.
Çalışmaması da şöyle, yani 50 kere basıyorsunuz alırsa alıyor, çok çok iyi çalışıyor dediğim de 2. veya 3. basışımda alıyor. İlkinde aldığı hiç olmuyor. Bunu da aracın dibinde yapıyorum hani. Uzatma anteni yaptığım halde.
Malesef evet sorun var. Dediğiniz gibi kumanda alıcısı bulma şansımız varmı bulamadım sağlam sağlıklı direk alıco değiştirsek olmazmı
Maverick
14.Ekim.2017, 11:46
Malesef evet sorun var. Dediğiniz gibi kumanda alıcısı bulma şansımız varmı bulamadım sağlam sağlıklı direk alıco değiştirsek olmazmı
Sizin sorun kumanda mı yoksa araçtaki alıcı mı onu tespit ettiniz mi?
arkadaşlar merhaba
45rfe için selenoid pack almam gerekli nereden bulabilirim araç p0700 verdi bir şanzımancıya sordum selonoid dedi
araç vitess değiştirilen aşırı vuruntu yapıyor 4 vites yok vites atmıyor felan
rockoutodan speedsensor sipariş verdim onu değiştirecem
filtre setide lazım birde yağ değiştirecem belki 1 2 kere hangi yapı alayım
şimdiden teşekkürler
SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiarkadaşalar bu sorunumu çözdüm
size tavsiyem hiç bir ustayı dinlemeyin
p0700 hata kodu şanzıman ön speed sensor ü değiştirerek çözdüm
hangi ustaya gittiysem şanzımanı açmak lazım 1800 ve üstü tutar dediler
ben bir sensor ile çözdüm 85 TL rockouto dorman sensör
CEMERO
14.Ekim.2017, 13:40
Sizin sorun kumanda mı yoksa araçtaki alıcı mı onu tespit ettiniz mi?
Onu nası tespit edecez onu bilmiyorum ki ama sizin dediğiniz gibi bazen alıyor bazen almıyor kafasına göre takılıyor
Han Solo
23.Ekim.2017, 17:07
arkadaşalar bu sorunumu çözdüm
size tavsiyem hiç bir ustayı dinlemeyin
p0700 hata kodu şanzıman ön speed sensor ü değiştirerek çözdüm
hangi ustaya gittiysem şanzımanı açmak lazım 1800 ve üstü tutar dediler
ben bir sensor ile çözdüm 85 TL rockouto dorman sensör
helal olsun gözün aydın güzel bir gol atmış oldun :)
bende p0700 aldım, ürünün linkini atar mısınız
Keremuyr
30.Ekim.2017, 17:27
Asagidaki gorselde goreceginiz uzere;
ATF4 NV242'de kullanilmaktadir.
Daha onceki mesajlarimda belirtmistim. NV247 (2001 ve sonrasi tum WJ'ler icin standart, 99-00 WJ'ler icin opsiyonel) yani Quadra-Drive veya Quadra-Track II sistemi icin sadece MS10216 kriterini saglayan ve Turkiye'de bulunanPetronas Powergear 4 kullanilmasi gerekmektedir. Yetkili servis de arazi sanzimani icin bu yagi kullanmaktadir. Wjjeeps sitesinde de yazdigi uzere tavsiye edilen tek yag budur. ATF4 degildir.
Diferansiyel icin de;
Arka diferansiyel Dana 44'de, eger romork cekiyorsaniz veya araci agir sartlarda kullaniyorsaniz 75w/140, aksi takdirde 80w/90 kriterlerinde yag,
On diferansiyel Dana 30 icin 99-04 modeller icin 75w/140 yag, sadece 99 modele ozel olmak uzere 80w/90 da kullanabilirsiniz.
Tabi on ve arka diferansiyellere dif katkisini unutmamak lazim. On dif 2.5 ons, arka dif 4 ons. Litre olarak kaca denk geliyor hatirlamiyorum.
Onemli not: WJ'lerde direksiyon hidroligi olarak ATF4 kesinlikle kullanilmamalidir.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170831/2639c4fe343f4386627e2e90d9db5567.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170831/da008edb1df8e78c6438248dfe6752b3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170831/aa38c3a3fbd3a80335c17a22b7c77f08.jpg
merhaba,
şimdi yarın keçeler de değişecek şekilde bir bakım yaptıracağım.
bu sırada tüm diff ve şanzıman yağları da değişecek. aracım 2003 WJ Overland
öncelikle ön ve arka difler için farklı yağ mı kullanılıyor yoksa 75W-140 yağ kullansam olur mu? olur ise hangi marka tavsiye edersiniz ve katkı ne konulmalı?
diğer yandan şanzıman ve arazi şanzımanı için de Petronas Powergear 4 mı kullanmalıyım? Direksiyon hidroliği için sizler hangisini kullandınız?
teşekkürler.
Merhaba,
bendede 03 wj overland var :) 140bin de.
ben motul 75w140 kullandim on ve arka icin, birde katkisi var bildigin gibi.
arazi sanzimani icin petronas kullandim, normal sanziman icin ise moparin orjinal diye satilan atf4+ u var, istanbuldan ondan alip kullanmistim. simdi 10bin km falan anca oldu ama degistirmeyi dusunuyorum. izmirdeki ustam servisten cikma, yillardir bu yaglar ithal edilmiyor ve gelen yaglardada jelatin kapak yok direk plastik kapak fark ettiysen dedi. bu hafta ingiltereden geldim. 1lt yag siparis edip kapaga bakicaktim, unuttum malesef, yani aklimada dusmedi degil, cunki gercektende ithal edilmiyor.
pompa yagida yine motuldan bulmustum mopar atf yi karrsilayan o var bildigim. motul multi hf ydi galiba.
motor yagini bu degisimde ustanin tavsiyesiyle 0 30 olarak degistirdik. daha once 5w30 kullaniyordum.
hava filtresi alirken, overland oldugunu belirtmeyi unutma :) limitedlerin ki bize olmuyor. ayrica bujilerde farkli
Keremuyr
31.Ekim.2017, 19:49
bu yağ konusu biraz karışık anladığım kadarı ile
usta diffler için 80w90 kullanalım dedi.
otomatik şanzıman için de Mobil ATF 3 önerdi.
anlamadım gitti..
en son bakımda hava filtresi bulamadık zaten, temizledi, zaten yeni gibi duruyordu, onunla devam ediyorum.
benim araç da 136k da, yattığı yerden para eziyor :)
Keremuyr
31.Ekim.2017, 21:15
2679
2680
bakım kitapçığında da bunlar yazıyor..
quadratrac2 ise eğer ön arka 75w140 motul kullanın.
şanzıman için mobil dexron 3 öneren ustayla arana mesafe koy. wj şanzımanına mopar atf4 koyacaksın arkadaş gerisi hikaye.
hava ve yağ filtrelerini mann filter servislerinde bulabilirsin. oldukça kalitelidir.
motor için ilk nesil 5w30, 2.nesil motorlar 10w40 yağ kullanacak.
Maverick
02.Kasm.2017, 23:04
Merhaba,
bendede 03 wj overland var :) 140bin de.
ben motul 75w140 kullandim on ve arka icin, birde katkisi var bildigin gibi.
arazi sanzimani icin petronas kullandim, normal sanziman icin ise moparin orjinal diye satilan atf4+ u var, istanbuldan ondan alip kullanmistim. simdi 10bin km falan anca oldu ama degistirmeyi dusunuyorum. izmirdeki ustam servisten cikma, yillardir bu yaglar ithal edilmiyor ve gelen yaglardada jelatin kapak yok direk plastik kapak fark ettiysen dedi. bu hafta ingiltereden geldim. 1lt yag siparis edip kapaga bakicaktim, unuttum malesef, yani aklimada dusmedi degil, cunki gercektende ithal edilmiyor.
pompa yagida yine motuldan bulmustum mopar atf yi karrsilayan o var bildigim. motul multi hf ydi galiba.
motor yagini bu degisimde ustanin tavsiyesiyle 0 30 olarak degistirdik. daha once 5w30 kullaniyordum.
hava filtresi alirken, overland oldugunu belirtmeyi unutma :) limitedlerin ki bize olmuyor. ayrica bujilerde farkli
Tam Emre'nin dediği gibi.
Arazi Petronas Powergear4
Dif Motul 75w/140 gear competition. Mopar Dif katkısı ile tabi.
Direksiyon Motul Multi HF (Kesinlikle ATF 4 koymayın)
Şanzıman ATF4. Marka size kalmış.
Burak,
Sen bu mopar atf4 hakkinda bisey duydunmu abi :)
Motulda ms9602 yi karsilayan urun, motul multi atf
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/motul-production2/images/product_descriptions/technical_data_sheets/55213/Multi_ATF__28GB_29.pdf?1492017430
bidahakine ben bu motul u bi deneyim haber ederim :)
12lt mopar atf4 siparişi verdik, keşke motulu önceden görseymişim..
Keremuyr
03.Kasm.2017, 10:49
Burak,
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/motul-production2/images/product_descriptions/technical_data_sheets/55213/Multi_ATF__28GB_29.pdf?1492017430
peki asıl soru şu;
deneyince aradaki fark anlaşılıyor mu? :)
evet ise neye göre nasıl? ya da özellikleri karşılamayan bir yağ koyduğumuzda bunu sürüş sırasında hissedebiliyor muyuz (oluşabilecek iç tahribat başka bir konu)?
vites geçişlerinde vuruntu yapabiliyor, yağ kendini belli eder..
Maverick
03.Kasm.2017, 23:46
Burak,
Abi bak bunu ilk kez senden duydum. Mopar ATF 4 çok pahalı. Neredeyse iki katı. Bu Motul çok güzel. 40 TL hem de. Direk bunu alırım ben. MS9602 tamamdır.
mopar atf4'ün litresi 45tl? parçacıdan parçacıya değişiyor en fazla 60 verdim
peki asıl soru şu;
deneyince aradaki fark anlaşılıyor mu? :)
evet ise neye göre nasıl? ya da özellikleri karşılamayan bir yağ koyduğumuzda bunu sürüş sırasında hissedebiliyor muyuz (oluşabilecek iç tahribat başka bir konu)?
Yağı nasıl test edeceğimizden pek emin değilim. Belki aldığımız yağlarda orjinal yağlar fakat,
şuan tr ye ithal edilmeyen bir yağı dışarıdan alıyoruz. zaten bu yağ tr de olsa servislerde olur ki servislerde bu yağlar yok .
Yani ben direk alternatiflere yönelmeyi düşündüğüm içinde yazdım bunu. durum bu yani.
Keremuyr
11.Kasm.2017, 12:48
en sonunda ustama da güvenip dextron 3 Mobil koydurdum..
otomoparı da aradım ATF 4 için, maslak da yer alan servislerin atf4 ve dextron 3 koyduklarını söyledi.
yetkili servisler (çiftçiler ve master) ATF4 koyuyorlar.
şu ana kadar 200 km si uzun yol 250 km fln yaptım, görünürde bir sorun yok, geçişlerde bir sorun yok, vuruntu yok, değişim öncesi 90km civarlarında bazen kararsızlık oluyordu azaldı. uzun vadede bir sorun olur mu bilmem ama şu an temiz çalışıyor.
en kötü 10k sonra içime sinmezse yine değiştiririm.
GC2013
11.Kasm.2017, 13:43
..........
GC2013
11.Kasm.2017, 13:58
FLUID CAUTIONS:
ATF+4[emoji768] MUST always be used in vehicles that were originally filled with ATF+4[emoji768].
ATF+4[emoji768] is compatible with ATF+3 and can be used to top off vehicles that currently have ATF+2 or ATF+3.
DO NOT use ATF+2 or ATF+3 to top off vehicles that have ATF+4[emoji768] fluid
The use of non-recommended fluids can result in transmission failure. The usual results are erratic shifts, slippage, abnormal wear and eventual failure due to fluid breakdown and sludge formation. Avoid this condition by using recommended fluids only.
A low fluid level allows the pump to take in air along with the fluid. Air in the fluid will cause fluid pressures to be low and develop slower than normal. If the transmission is overfilled, the gears churn the fluid into foam. This aerates the fluid and causing the same conditions occurring with a low level. In either case, air bubbles cause fluid overheating, oxidation and varnish buildup which interferes with valve and clutch operation. Foaming also causes fluid expansion which can result in fluid overflow from the transmission vent or fill tube. Fluid overflow can easily be mistaken for a leak if inspection is not careful.
FLUID ADDITIVES:
DaimlerChrysler strongly recommends against the addition of any fluids to the transmission, other than those automatic transmission fluids listed above. Exceptions to this policy are the use of special dyes to aid in detecting fluid leaks. Various “special” additives and supplements exist that claim to improve shift feel and/or quality. These additives and others also claim to improve converter clutch operation and inhibit overheating, oxidation, varnish, and sludge. These claims have not been supported to the satisfaction of DaimlerChrysler and these additives must not be used. The use of transmission “sealers” should also be avoided, since they may adversely affect the integrity of transmission seals.
eğet aracınızda atf4 yağ varsa sakın değişimi dexron 3 ile yapmayın. atf4 üstüne dexron3 koyunca yağ özelliğini kaybediyor. normal yağ değişiminde de şanzımandaki yağı tamamen boşaltmanız imkansız.
Sogutma cikisini acarak yukardan ilave ederek bosaltmak mumkun yagi. flush yapiyosunuz bir nevi
Dextron 3 ile herhangi birsey olurmu olmazmi bilemem fakat, mopar yagi ile dextron 3 u kiyaslarsan degerlerin farkli oldugunu gorursun. diger motul gibi alternatiflerlede kiyaslayabilirsin. bence risk almaya degmez.
Keremuyr
11.Kasm.2017, 21:14
eğet aracınızda atf4 yağ varsa sakın değişimi dexron 3 ile yapmayın. atf4 üstüne dexron3 koyunca yağ özelliğini kaybediyor. normal yağ değişiminde de şanzımandaki yağı tamamen boşaltmanız imkansız.
aslında beni tek düşündüren konu bu..
normalde şanzıman yağı değişimi için (bir yerlerde okumuştum) yağ tam boşaltılamadığı için iki defa değişim öneriyordu.
yağ değişimi sırasında alttaki kapak açıldığında da yağ boşaltımı tam oluyor mu onu da öğrenmek lazım.
onun dışında şanzımanın içindeki filtrenin de değişmesi gerekiyor, bir filtre değiştirdim dedi ama soğutucu filtresi mi yoksa bu mu bilmiyorum, onu soracağım. belki de ikisini de değiştirdi???
filtre bu
http://www.wjjeeps.com/trans_filter_5013470AC.jpg
bu da nasıl değiştirileceği
Keremuyr
11.Kasm.2017, 21:23
Sogutma cikisini acarak yukardan ilave ederek bosaltmak mumkun yagi. flush yapiyosunuz bir nevi
Dextron 3 ile herhangi birsey olurmu olmazmi bilemem fakat, mopar yagi ile dextron 3 u kiyaslarsan degerlerin farkli oldugunu gorursun. diger motul gibi alternatiflerlede kiyaslayabilirsin. bence risk almaya degmez.
yabancı forumlarda da mopar ATF 4 diyenler çoğunlukta.
bizim özel servisler neden ATF3 der onu merak eder dururum.. biraz daha bakim de özellikle de filtre konusu aklıma en çok takılan konu.
onu da öğrenim eğer değiştirmediyse zaten bir daha filtre değişimi için yağı da değiştiricem. hatta yağ tam boşalmıyorsa alt kapak açıldığında gerekirse iki defa değiştiririm..
dün gece birisi arka bagaj camını kırmış. nereden temin edebilirim
yazmayı unuttum.
bir camcıda olimpia marka 575tl cam dedi, elimde yok yarına getirtirim işcilik film 650 çekti.
başka bir camcıya gittim, doraglass elinde bir tane vardı. cam, film, işcilik 700e taktık.
camın üst ayakları pek sağlam değil, onları değiştirmem lazım geçici olarak karşıdan karşıya bağlantısına vida attık.
bagaj amortisörü ve iki adet üst ayak lazım. bulan, gören, eden olursa mesaj bırakabilir.
bana yine geçmiş olsun...
Eranmania
07.Aralk.2017, 22:38
Merhaba,
Aracı 1 hafta 10 günde bir kullanıyorum geçen pazar günü baktım akü neredeyse bitmek üzere marş almadı takviye yaptım çalıştı. Akü yeni halbuki biyerde bir kaçak var bi elektrikçiye götüreceğim ama esas problem şu oldu takviye yapıp çalıştırdıktan sonra klima kontrol paneli çalışmıyor ne ışıkları yanıyor ne de fan vs çalışıyor. Şemaya baktım ama bulamadım biyerde bir sigortası varmıdır veya soketten biyerden voltaj gelip gelmediğini ölçebilir miyim.
araç 2001 WJ
GC2013
08.Aralk.2017, 16:41
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171208/ab760a09f661e6fddc61e1eb7d3f6ce7.jpeg
F1-F16-F21
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171208/762f6cc255ca39478088da55489436fc.jpeg
F7-F11-F20-F21
Eranmania
08.Aralk.2017, 21:45
Teşekkürler Serkan bey bi kısmını kontrol etmiştim ama hepsini yarın kontrol edeceğim.
Eranmania
09.Aralk.2017, 22:48
F7 atmış değiştirdim düzeldi tekrar teşekkürler.
GC2013
09.Aralk.2017, 23:23
[emoji106]
arkadaşlar merhaba
tekrar burdayım
artık bir 99 xj modelim var
yeni macera xj iyi mi yaptım bilmiyorum
99 xj iyidir. long arm + 37" ile vur araziye parçalar gider :)
platin75
09.Ekim.2018, 09:03
https://www.youtube.com/watch?v=WDqAKfFewYg
quadra drive
tckoroglu
18.Aralk.2018, 23:48
Merhaba, yaklaşık iki senedir Wj kullanıcısıyım. Daha önce arazi aracı deneyimin olmamıştı. Artvin’de ikamet ettiğim için aracı yükseltme konusunda pek fazla usta seçeneğimiz olmuyor. Burdaki imkanlarımızla Rize’de yaklaşık 4 inçlik bir yükseltme yaptırdım. Lastik Jant Dodik Tampon vs. Fakat aracın yükseltme işleminden pek memnun kalmadım. Arac yükseldikten sonra kafa sallamaya kıçını salamaya falan başladı. Death Wobble problemi de baş gösterdi. Ha keza elektrik sisteminde de bir problem var araba sürekli aküyü boşaltıyor. Bir türlü çözemedik. Bu haldeyken satıp yenisini almaya kalksam zarar edeceğimi biliyorum o yüzden aracı İstanbul’a götürüp yaptırmaya karar verdim. Sizden nerede yaptırabileceğimi öğrenmek istiyorum. İyi bir usta tavsiyesi verirseniz sevinirim. Herkese kazasız belasız iyi günler dilerim
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.