PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jeep Grand Cherokee WJ Kullanıcıları Buraya

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8]

Maverick
22.Aralýk.2018, 10:02
Merhaba, yaklaşık iki senedir Wj kullanıcısıyım. Daha önce arazi aracı deneyimin olmamıştı. Artvin’de ikamet ettiğim için aracı yükseltme konusunda pek fazla usta seçeneğimiz olmuyor. Burdaki imkanlarımızla Rize’de yaklaşık 4 inçlik bir yükseltme yaptırdım. Lastik Jant Dodik Tampon vs. Fakat aracın yükseltme işleminden pek memnun kalmadım. Arac yükseldikten sonra kafa sallamaya kıçını salamaya falan başladı. Death Wobble problemi de baş gösterdi. Ha keza elektrik sisteminde de bir problem var araba sürekli aküyü boşaltıyor. Bir türlü çözemedik. Bu haldeyken satıp yenisini almaya kalksam zarar edeceğimi biliyorum o yüzden aracı İstanbul’a götürüp yaptırmaya karar verdim. Sizden nerede yaptırabileceğimi öğrenmek istiyorum. İyi bir usta tavsiyesi verirseniz sevinirim. Herkese kazasız belasız iyi günler dilerimBana ozelden yazin. Size bilgi veririm.

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tulpar
21.Þubat.2019, 13:39
Merhaba,

2000 model 4.7 sahibiyim. Aracı dört yıldır kullanıyorum. Mevcutta 230.000 km'de. 200.000 km'de sıfır sandık motor takıldı.

Yaklaşık iki ay önce ilk defa motor soğutma suyu azalmasıyla ilgili uyarı verdi. Ekleme yapıp devam ettim. Bir ay sonrasında uyarı tekrarlandı. Eksilen su takribi 0,3 - 0,5 lt. Mevcutta uyarı vermemekle beraber suda azalma söz konusu olabiliyor.

Serviste yapılan kontrolde motor yağında köpüklenme, su karışımı gözlemlenmedi. Hararet oluşmuyor.

Sn. Maverick isimli üye arkadaşın konusunda belirttiği üzere buğlanma, döşeme altı ıslanma durumu da söz konusu değil. Kaputun içinde de bir sızıntı göremedik. Araç park halinde beklerken de akma yok.

Bir süre takip edip bujilerde ıslanma vs var mı kontrol edeceğiz. Ayrıca kablo kamerayla gözlemleyebileceğimiz yerlere bakmaya çalışacağız.

Bu noktada sıkıntı radyatör kaynaklı olabilir mi?

Korkulu rüya; üst kapak contası kaynaklı olması. Ama yeni bir motorda bu sıkıntı bu kadar kısa zamanda oluşur mu bilemedim...

Konu hakkında tecrübe ve bilgisini aktarabilecek arkadaşlar olursa sevinirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

GC2013
21.Þubat.2019, 20:40
Kacak miktari az oldugu icin ya radyatorden az miktarda kacan su ya da devirdaimden kaciran ve buharlasan su. Devirdaimin karsisina bakin, nemlenme degil ama su/antifiriz kaynakli lekelenme gorebilirsiniz. Hararetin yukselmemesi iyiye isaret

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

melekahmet53
29.Mayýs.2019, 13:58
merhaba 4.7 wj aracım var malum havala ısınmaya baslıyor
klimanın gaı yoktu aracımı aldıgımda gecenlerde klimaya gaz bastırmaya gittik klima dolum sibobunun oldugu yerde kacak tespit ettik onu onardık fakat aracın zannedersem torpido içindeki radyotörün oldugu bi yerde de kaca var cünkü gazı basıp klimayı aktif ettigimde içeriye beyaz bi duman püskürttü arac sorum şudur bu torpido içindeki radyatör e ulasmam kulaktan dolma bilgilerle cok zor oldugunu ön göğüsün tamamiyle söküldüğünü söylediler acaba siz ne düşünüyorsunuz bu konuda .
hepinize saygılar sevgiler

- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -

klimanın gaı yoktu aracımı aldıgımda gecenlerde klimaya gaz bastırmaya gittik klima dolum sibobunun oldugu yerde kacak tespit ettik onu onardık fakat aracın zannedersem torpido içindeki radyotörün oldugu bi yerde de kaca var cünkü gazı basıp klimayı aktif ettigimde içeriye beyaz bi duman püskürttü arac sorum şudur bu torpido içindeki radyatör e ulasmam kulaktan dolma bilgilerle cok zor oldugunu ön göğüsün tamamiyle söküldüğünü söylediler acaba siz ne düşünüyorsunuz bu konuda .

BADO
10.Temmuz.2019, 12:12
Selamlar Bahadır ben, İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum, 99 wj sahibiyim. Aracımın motoru ve yürüyen aksamından çok memnunum. Mekanikten biraz anlarım. Aracımın bazı ufak tefek eksikleri var. Tecrübeli arkadaşların fikirlerinden faydalanmak isterim.
1.Aracımda abs iptal edilmiş,kontağı açınca ışığı yanımıyor. Yolda denedim devreye girmiyor. Kırmızı "brake" ışığı sürekli yanıyor. El fren switch ini değiştirdim değişen birşey olmadı. Abs sigortası normal. Usta beyin değişecek dedi. Ama tamiri mümkün müdür?
2. Benzin göstergesi bazen sıfıra düşüp ışığı yakıyor sonra tam dolu depo gösteriyor ama araç ışıklarını yakınca sürekli tam dolu gösteriyor. Sanırım şasi alıyor.
3. Cruise control ışığı yanıyor ama devreye girmiyor. Fren ışığı yanık olduğu için olabilir mi?
4. Hafızalı koltuk ayarını yapamadım koltuklar hareketli sorun yok. Gösterge ışıklarında da sorun yok. Durunca kendisi geri alıyor ama hafızaya alma başarısız.
5. Klima sağ taraf sürekli sıcak hava veriyordu. Torpido yu söktüm klepe motoru (sürücü tarafı) içinde çarklarda hasar var. Motoru çalışıyor.havya ile plastik aksamı açtım klepeleri elle aşağı ayarladım soğuk hava veriyor ama kışa dopru tekrar işlem yapmak lazım. Diğer motorda arızalı dönü ses var ama içi arızalı sanırım çünkü hareket iletmiyor. Karşı plastik duvarı delip onuda sökmeyi düşünüyorum.
Yada iki klepeyide söküp birbirine sabitleyip çift bölge klimayı trk bölgeye indireceğim.
Motorun içindeki çarkı nasıl yaparın bulurum çözemedim.

İyi günler dilerim...

Han Solo
16.Eylül.2019, 00:14

- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -

evet evopratör gögsün içinde ve gögüs sökülmeden olmaz elinizden geliyorsa siz sökebilirsiniz yoksa sadece işçilik 600-1000 arası isterler sök tak için

Han Solo
16.Eylül.2019, 00:22
[QUOTE=BADO;40202]Selamlar Bahadır ben, İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum, 99 wj sahibiyim. Aracımın motoru ve yürüyen aksamından çok memnunum. Mekanikten biraz anlarım. Aracımın bazı ufak tefek eksikleri var. Tecrübeli arkadaşların fikirlerinden faydalanmak isterim.
1.Aracımda abs iptal edilmiş,kontağı açınca ışığı yanımıyor. Yolda denedim devreye girmiyor. Kırmızı "brake" ışığı sürekli yanıyor. El fren switch ini değiştirdim değişen birşey olmadı. Abs sigortası normal. Usta beyin değişecek dedi. Ama tamiri mümkün müdür?

----abs beyni sanırım orta kolçağın altında zeminde olması lazım elektronik bir devre diyebiliriz tamiri belki olabilir içine açıp bakmak lazım olmadı çıkma bulursun sökünce fotosunu al birkaç değişik tipi olabilir

2. Benzin göstergesi bazen sıfıra düşüp ışığı yakıyor sonra tam dolu depo gösteriyor ama araç ışıklarını yakınca sürekli tam dolu gösteriyor. Sanırım şasi alıyor.
3. Cruise control ışığı yanıyor ama devreye girmiyor. Fren ışığı yanık olduğu için olabilir mi?

---- sanmam cruise vakum yapan hortumlarda kaçak olabilir motor bölümünde cruise vakumu yapan hortumları takip edip bakın oralara

4. Hafızalı koltuk ayarını yapamadım koltuklar hareketli sorun yok. Gösterge ışıklarında da sorun yok. Durunca kendisi geri alıyor ama hafızaya alma başarısız.

----uğraşma yıllardır o hafıza işini çözen olmadı çözersen haber ver

5. Klima sağ taraf sürekli sıcak hava veriyordu. Torpido yu söktüm klepe motoru (sürücü tarafı) içinde çarklarda hasar var. Motoru çalışıyor.havya ile plastik aksamı açtım klepeleri elle aşağı ayarladım soğuk hava veriyor ama kışa dopru tekrar işlem yapmak lazım. Diğer motorda arızalı dönü ses var ama içi arızalı sanırım çünkü hareket iletmiyor. Karşı plastik duvarı delip onuda sökmeyi düşünüyorum.
Yada iki klepeyide söküp birbirine sabitleyip çift bölge klimayı trk bölgeye indireceğim.
Motorun içindeki çarkı nasıl yaparın bulurum çözemedim.

gögsü söktüysen klape motorlarını da tek tek sökebilirdin aslında. bence yurtdışından sipariş ver önce elinde motorlar olsun çok pahalı değildir. tamir edemezsen sıfırlarsın

ÅŸu linklere bak bi

https://www.rockauto.com/en/catalog/jeep,1999,grand+cherokee,4.7l+v8,1431781,heat+&+air+conditioning,heater+blend+door,10640

https://www.rockauto.com/en/catalog/jeep,1999,grand+cherokee,4.7l+v8,1431781,heat+&+air+conditioning,heater+blend+door+actuator,10721

İyi günler dilerim...

ksk_shadow
01.Ekim.2019, 14:50
merhaba 2004 2.7 crd vision modeli ile aranıza katıldım bir kaç sorum olacak tecrübelerinizden yararlanmak için .
1. sinyal verdiğimde sinyal kolu atınca sisler yanıyor kendi kendine biraz hassaslık var gibi yada özellikmi bilmiyorum.
2. güneşlik tutamaçları kırık ve makyaj ayna kapakları kırık orijinal veya çıkma komple ön cam güneşlik seti nerden bulabilirim.
3. ayna katlama tuşu var ama çalışmıyor .