İkilemde kaldım Lütfen yardım :)
Merhaba arkadaşlar kısmetse yarın binek aracımın satışını veriyorum.
Elimde 45bin nakit param olacak.
2 araç arasında kaldım,
2001 wj. 4.7V8 ile 2001 DISCOVERY2 3.9v8
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9468232/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6999006/detay/
2sininde Fiyatı 45bin TL. öyle ahım şahım bir offRoad yapmıcam, haftada 1 gün ormana gider orada biraz çamura batar çıkarım, yine şehir içi haftada bir gün eşim ve çocuğum ile çıkarım, tatil için yılda 1 sefer 2.000km uzun yol yaparım, yani 1 senede toplam 3.000km yol yapıyorum.
sizce bana hangisi uygundur. ilk kez bu tarz araç alacağım için nedir ne değildir pek bilgim yok.
Disco bana biraz daha yakın geliyor.
Değerli yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim :)
İkilemde kaldım Lütfen yardım :)
Bence herkesin ortak fikir olarak bana katilacagi noktalar şöyle.
Konfor: WJ
Yakıt: Bu araçlara benzinli veya LPG ile bineceksen çok farketmez, dizel dersen zaten tek sansin WJ.
Offroad: Gerek malzeme bulma gerekse teknik yapisi gereği ZJ
Diğer aile bireylerinin de kullanması acısından WJ
Performans olarak zaten ikisi de tatmin eder, illa en iyisiyse zaten benzinli kullanmak tercih sebebi, yoksa ZJ 5.2 ile WJ 4.7 arasında daglar kadar fark yok.
Sorunsuzluk: Hayal kurma, hangisi daha temizse o biraz daha AZ SORUNLUDUR. Sorunsuz arabaya bineceksen git mazda falan al bence.
Teknik konularda her zaman kondisyonu daha iyi olan araç ondedir.
Gorunuş zaten sana kalmış. Keyif zevk, bin ikisine de zaten ufak bir fikir oluşur, mesela ben hatuna ZJ yi sevdiremedim, WJ de anahtarı alamiyorum elinden. Bana da ZJ daha basit, daha cok ARABA KULLANİYORMUSUM hissi uyandırıyor.
Kusuruna bakmayiz, bu araclar hepimizin kaninda dolasan virus gibi, gece uyaninca once yanimizda hanim var mi diye bakiyoruz, sonra camdan araclarimiza. Bazen ikincisi daha once bile oluyorcaktirma[emoji23]. İstediğini sorabilirsin, belki geç yazarız ama mutlaka yazarız. En aptal soru, hic sorulmayandir.
İcine sinen bir araci almani ve "ben nereden bulastim buna" demeni sabirsizlikla bekliyoruz. Simdiden hayirli olsun.
Not: Ergun abi buyugumuzdur, lafindan pek disari cikma:)
Tap tapa tapa tap... Tap tap