Wj Klima Soğutması hakkında..
Arkadaşlar malum bizim bu taraflara yaz yavaştan gelmeye başladı. Şimdi kafama takılan;
Wj mde klimayı 20 dereceye ayarkadığımda ızgaradan 19 derece civarı gayet soğuk hava üflüyor. Ama bana göre bu üfleme aracın içini soğutmaya yetmediğini düşünüyorum. Geçen sene 477Tl ye klima klapesini değiştirmiştim kışın ısıtmadıgı için. Bu hafta klima gazını bastırtım. Kompresörüde ölçtüler iyi çalışıyor. Motor kaputundaki klima borusu soğuğu açtıgımda gayet soğuk. Klimada da hata koduna baktım 56 gözüküyor. Benim gibi Wj de bu durumu yaşayan var mı? Ya da sebep ne olabilir bu duruma, yada benim beklentim mi yüksek klimadan?
Sony Xperia Z5
Wj Klima Soğutması hakkında..
56 hata kodu kaliper kirik uyarisidir. Seninki yeniyse kirik olmasi cok dusuk ihtinal. Kaliperlere calibrasyon yapmis miydin hocam? Kontagi acacaksi, kaloriferi oto moda getiricen. Kontagi kapatican. Kapit alti sigorta panelinde iod fuse sokucen 1 dakika. Tekrar takican kkntag acican ve bi kac dk dokunmayacaksin. Sesleri duyacaksin zsten. Bundan sknraki her 20 calistirmada kalibrasyon yapacak.
Iod fuse; http://www.wjjeeps.com/misc/power_dist_ctr_02.jpg
Bir de tum izgaralar kuvvetli ufluyor mu?
Benim aracta gogusten cikan izgaralari direk arkaya yonlendirdim mi arkasi serinken on serin olmuyor fazla. Ama gogusteki iki izgarayi saga sola cevirdin mi on taraf da soguyor. Wjlerde bu klima soguklugu azligi durumu oluyor. Ben aracinda deli gibi usuten wj gormedim.
Sunu da deneyebilirsin, torpidoyu cikar, sofor tarafi motorunu gorunce onu da sok kaliperi elinle saga cevir, tam soguk modda olacak. O anli sogukluguna bak. Bu sana feyz verir.
Ama yukarda deidgim gibi en onmeli nedeni her izgaradan esit gucte hava tazyigi gelmemesi. Zamanla curuyen kanal izolasyon sungerleri aradan kaciririyor. Bu sungerleri yneileyip verimi bayagi arttiran biliyorum. Ben de aldim izolasyjn sungeri ama halen yapistirmadim.
Sent from my iPhone using Tapatalk