Jeep yakit tuketim raporu:)
Bu araclar dur kalkta cok yakiyor bu net.
Uzun yol herkes de sabittir. Ama dur-kalk, kisa sureli kisa mesafeli kullanislar cok degisken bir dinamik. Yeri gelir sehirici sehirlerarasinin 2 kati olur, yeri gelir 1.5 kati. Sehirici var sehirici var. Ben yeri geliyor bi depo (48 lt aliyor) ile 150 km yapiyorjm sehr ici, yeri geliyor 200 km'yi geciyorum. Cunku bazen cok dur kalk, bazen hic olmuyor. O yuzden genelde sehirlerarasi skorlariniz iyiyse, sorun yoktur aracinizda diye dusunuyorum.
Abiler, arkadaslar, affiniza siginarak, 4.7, 5.2, 5.9 motorlardan bahsediyoruz. Sizler benden daha tecrubelisiniz. Lpg olsa da sehir icinde dusuk rakamlar beklemek mantiksiz. Uzun yolda 15-16 litrelerden, kurus derseniz 30 kuruslardan bahsediyoruz. Boylesi araclarda Buna sukur demek lazim. 2-2.5 ton araci dur kalk yapmak ciddi efor.
Zaten fabrika verilerinde sehirici-sehirlerarasi farki 2 kat yaklasik. Lpg de de iki kati olmasi cok normal. Uzun yol 30 kurussa, sehiricinin 60 kurus olmasi cok normal. Ha 3 katina cikiyorsa o ayri konu.
Jeep yakit tuketim raporu:)
@Karadag Gayet iyi. Dedigin dezavantajlar olmasa 15-16 olur o.
@GC2013 Ya sen İzmir'in dandik trafigine trafik mi diyorsun. Gel İstanbul'da iki tur at arabayi satarsin ya da tup taktirirsin. Sizin sehirici dediginiz bizim icin sehirlerarasi kaptanim.