TAmam abi. Cuma ayarlayabilirsen geleceğim. Bu arada sağ üst rot başının burcu ile uğraşana kadar ben burdan komple rot başını alıp geleceğim. 65 TL bir şey.
Yazdırılabilir Görünüm
3 kez değişen track bar burçları, yenilenen ön alt kol burçları, 3 farklı direksiyon amortisoru, harcanan yaklaşık 1.300 TL. Elde var sıfır.
Death Wobble için son çare Ejder Hocamın önerdiği üzere bu gibi duruyor.
http://www.ironrockoffroad.com/10415.html
Ancak bunda okuduğum kadarı ile fazla yüksek WJ'ler için olduğundan bahsediliyor.. Bunun olayı gövde tarafından track bar'ı 3" aşağıya indiriyor. Tabi benim kit 2". Nasıl olur bilemedim. Sitedeki açıklamada death wobble için çözün diyor.
Jeepforum'da okudum. Bump Steer ne ise bu sorunu yaÅŸayan 4"'lik bir WJ sadece bunla sorundan kurtulmuÅŸ.
Eklenti 1599
Eklenti 1600
Eklenti 1601
Eklenti 1602
aracı yukseltcem abi, yemınlen senın mesajları okudukça tırsıyorum ellemeye:)
Arkadaşlar 2" getle yükseltmeden sonra rot,balans vs.. Ayarları yaptırmaya gerek varmı?
Xperia Z
Yapmayın etmeyin arkadaşlar :)
Şaftınız ötecek, death wobble'a gireceksiniz, lastikleriniz küçük kalacak lastik alacaksınız, hız yapmaya korkacaksınız, 140'dan sonra altınızdan şaftın titremesi gelecek.
Ä°steyen varsa benim 2" amortisor helezon kiti sizdeki standartlarla takas edelim :D
Başladık tornacıda get kesmeye..😀
2 saat sonra bi aksilik olmazsa benim wj de 5cm yükselmiş olacak..
Yükselmeden önce yerle çamurluk başlangıcı arası ön ve arkada 81-82cm ydi..
Xperia Z
Yükseltme işlemi tamam 😀
Eklenti 1625Eklenti 1626
Xperia Z
SaÄŸolun.
Lastiklerim yeni oldugu için bitene kadar ellemeyeceğim. Bittiğinde de o zamanki ekonomik duruma göre belki bi tık büyütebilirim 😀
Şimdi sabırsızlıkla flowmaster ı bekliyorum. Onuda takınca bayağı bi süre bu şekilde beni idare edecek Wj 😊
Xperia Z
Yükseltmeden sonraki ilk izlenimlenlerim,araç biraz sertleşti,rot balans yaptırmadıgım için sanki biraz sağa sola çekiyo gibi.
Xperia Z
Get ile yükseltmelerde kullanılması gereken malzeme poliüretan malzeme benim bildiğim
yurtdışındaki 50-80 dolarlık 2" kitlerin hepsi böyle (benim gördüklerim en azından)
sizin kullandığınız malzeme fotodan anladığım kadarıyla polyamid yani taş gibi malzeme esneklik sıfır,
umarım sıkıntı yaşamazsınız
inşallah yaşamazsınız benim yaşayıpta tecrübe ettiğim bir durum değil aslında. tam olarak malzeme konusunda emin değilim. siz gerçi daha evvel bu malzemeyi denediğinizi söylüyorsunuz ama heralde 5 cm yapmamışınızdır diye düşünüyorum. neyse hep beraber öğreneceğiz izlenimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.
İnşallah sıkıntı olmaz😊
Metal getle 5cm,Polyamid getle 2,5cm yükseltmiştim. Aslında polyamidle 5cm yükseltecektik ama 2009 Forester ın camber ve caster ayarı yapamadıgımız için 2,5cm de kaldık. O haldeyken bile eski skodalar gibi lastikler içe bakıyordu hafiften...
Xperia Z
İşte belkide size gezinme gibi gelen sey caster açısının negatife dogru deger almasından kaynaklanıyor. WJ lerdede caster açısı verilemiyor (kollar ayarlı degil) hoş ayarlı kolunuz olsada bu sefer şaft açısı sapıtacak
General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Erol Hocam 140-150 cikabileceginiz yer var mi Fethiye'de?
şimdi benim anlamadığım, gidip ironrack ın kitlerinden aldım diyelim 4'' veya 4,5'' yine böyle yok şaft sesi yok vibrasyon uğraştıracak mı mesela?
def.e al amort yay..... hooooooooooooooooop oldu bittiydi yav:D
Yükseltince biraz havalımı oldu sanki 😀
Eklenti 1628
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11...8c053609bf.jpg
Xperia Z
https://m.facebook.com/story.php?sto...57453571164020
Olay bu adamlar işi çözmüş..😊
Xperia Z
Deneme amaçlı taktığımız yeni direksiyon amortisorunda da Death Wobble yaşadım. Bu sefer araçta babam vardı ve adamın aklı gitti. Anlayacağınız üzere görevi D/W'yi absorbe etmek olan yeni amortisor de işe yaramadım. Birşeye dikkat ettim D/W'yi 100 km üzerine çıkınca yapıyor. Ben artık ciddi ciddi çok eskiyen ve tabanı bozulan lastiklerimden şüphelenmeye başladım.
Iron Rock'a D/W için bi e-posta atmıştım. Ekteki D/W kontrol listesini yolladılar.
Burada lastik basıncını fabrika lastikleri için 29'a, daha büyükler için daha düşüğe alın diyor. Benim lastiklerim orjinalinden 1" büyük. Ve basınç 34. Acaba bu da bir etken olabilir mi?
Eklenti 1630
Lastik havası death wobble sebebi olamaz hocam. Lastik ebadı da olamaz. Lastiklerde jantlarda balans sorunu yoksa DW sebebi olamaz.
Bence kesinlikle balans sorunun var. Bazen araziden çıktığımda jantların içi çok çamur doluysa 45 50 km hızlarda bende de oluyor. Temizledikten sonra hiç sıkıntı kalmıyor. yani çamurdan dolayı balans oluyor. Senin de balans sıkıntından dolayı kesinlikle bence
Balans mi, eski lastik sebebi mi bilemedim.
Cunku ben kesinlikle 40-50 km'de yakalanmiyorum. 100 Km veya ondan sonra giriyorum.
Ve suna dikkat ettim son bi kac tanesinde, yolda oyle aman aman bi tumsek kasis yoktu. Hatta hic yoktu. Hafif dalgalanma vardi.
Son 3 death wobble'in bi tanesi gayet duzgun bi otobanda, bi tanesi bogaz koprusu cikisinda, biri de Ergun Abi ile cevreyolunda oldu.
Ha su da var, direksiyonum cillop yolda bile ara ara titriyor, saga sola kucu hareket yapiyor. Yani tok ve guven veren bir direksyin degil.
Ya simdi aklima geldi. Biz 1 ay kadar once piknige gitmistik burdaki arkadaslarla. Orda camura girmistim. Hic yikatmadim arabayi ondan sonra. Kesin bende de kalmistir bak. Ondan oncesinde de D/W zaten vardi ama belki de o yuzden bu kadar cok artti bu aralar. Gerci arabayi kac kez lifte kaldirdik illa ki gorurduk ama yarin bi bakicam.