Yazdırılabilir Görünüm
-
hocam aks uzunlukların ve motor şanzuman yerleşimi tam simetrik olmadığı için gaza sert basışlarda veya çok dik bir yokuşu tırmanırken sen hissetmesende araba hafif sağa doğru yatma eğilimi gösterir.
buda sağdaki helezonların soldakilere nazaran çok hafifde olsa fazladan yıpranmasına sebep olur.
bu bahsetttiğim çok küçük töleranslarda oluyor.
rc crawler araçlarda veya rc pro offroad araçlarında sağ arkaya sert amortisör veya takoz koyarlar :D
-
WJ ler den anlamam fakat 2" get yükseltmesinde track bar problemi de aracın bir tarafını hem dışarıda ya da içeride tutabiliyor ve aynı zamanda bir tarafa dogru aşşagı bastırabiliyor ve özellikle şaft açılarını hem dikey hem yatay olarak bozabiliyor bence bunuda bir kontrol edin derim
-
Alıntı:
Maverick Nickli Üyeden Alıntı
Araba 3 cm sağa yatık sen bana bunu açıkla abi :)
Al bak el oglu yapmis! Sen de anlat bize hala...yok saftim kaydi, kicim yamuldu:)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...e4722d16ef.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Alıntı:
mjz66 Nickli Üyeden Alıntı
hadi atayistler bunuda açıklasın. :)
-
Dodik ve ön koruma bariyeri hiç düşünmedim :)
Dodikler aynı benim arabanın piano black siyahı olsa düşünebilir ama bu haliyle benimle değil.
-
Arkadaşlar şimdi aracıma 5cm lik getle yükseltme yapsam başka ayar yapmaya gerek varmı? Şanzıman,diff açısı vs gibi
-
Alıntı:
erolkan Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar şimdi aracıma 5cm lik getle yükseltme yapsam başka ayar yapmaya gerek varmı? Şanzıman,diff açısı vs gibi
lastik aynı kaldıktan sonra yapmana gerek yok bence. bozma dengeleri ...ön şaft sorun olabilir değiştirmen gerekebilir.
-
Yani getle yükseltme yapmamalımıyım?
-
Alıntı:
Yani getle yükseltme yapmamalımıyım?
2 cm büyük lastik takacaksan olur ama değmez bence..
-
29" orjinal lastikleriniz. Getlerle birlikte 30,5" rahatça takabilirsiniz (Mesela 245/75r16 veya 265/70r16).
1,5" buradan geliyor (3,81cm)
2" de getlerden geliyor (5,08cm)
Sonuçta aracınızı bu şekilde ~9 cm yükseltebilirsiniz.
Sonuçta en sağlıklı yöntem değil yükseltmek için ama fiyat/performans oranı başarılı. Yalnız getleri metal kestirmeyin. Ses yapabilir diyorlar.
Şaft konusunda hem bilgim hem tecrübem, 2" den az yükseltmelerde şaftın ayarlarının değişimini tolare edebiliyor WJ. Bende hiçbir sorun yok, ama Maverick, aracında ses geldiğini söylemişti.
-
Bu inç hesabı lastik oranına pek kafam basmıyor ;)
Şu and araçta 245#70#16 lastik var..
Siz ne kadar get kullandınız?
-
Yukseltme amaci ne? Ona gore cevap verelim?
Google'a lastik hesaplama yazarsan hocam, cikan sitelerdeki hesaplama aracina lastik olculerini gir sana lastigin kac inc oldugunu soyluyor. Almak istedigin lastikle eski lastik arasindaki % degisimi gorursun. %2.5 uzerindeki degisimler pek onerilmez.
-
Amaç hafif offroadda aracın altını vurmadan,aracı çamura oturtmadan gidebilmek ;)
-
Alıntı:
Amaç hafif offroadda aracın altını vurmadan,aracı çamura oturtmadan gidebilmek ;)
Benim amacım tamamen görsellikti. Ben de en başta get düşünüyordum. Sonra 1200 TL gibi çok uygun fiyata 500 km kadar kullanılmış ARB 2" helezon ve amortisor kit buldum ve taktım. Aracın görünüşü inanılmaz değişti.
Şafttan gelen ses ve 140 KM'den sonraki aşırı titreme dışında memnunum. Bunu da ilerde şaftı mafsala çevirerek düzelteceğimi umuyorum.
Bütçen az ise get ile yükseltebilirsin fakat bu takozların malzemesi poliüreten mi ne diyorlar o malzemeden olmalı kendin yaptıracaksan. Direk Get takımı alacaksan zaten o malzemedendir.
Get takınca amortisorun açılma oranı azalacak. Bu aracın dinamiğini nasıl etkiler bilemem.
Benim mesela şu an araba kasislerde falan sağlı sollu tatlı tatlı sallıyor.
Şunu unutma hocam, aracı yükselttiğin kadar asfalttan uzaklaşırsın. Yani yüksek sürate eskisi gibi çıkamazsın. Ben görsellik uğruna yüksek hızdan fedakarlık yaptım. Bi yandan iyi oldu çünkü gereksiz yerlerde basıyordum. Hız tutkumu güvenlik nedeni ile törpülemiş oldum.
-
Getle 5cm yükselttikten sonra diff açısını değiştirmeye,camber caster ayarı yapmaya gerek varmı?
Xperia Z
-
Alıntı:
Getle 5cm yükselttikten sonra diff açısını değiştirmeye,camber caster ayarı yapmaya gerek varmı?
Xperia Z
diff açısına birşey yapamazsın zaten ama rot ayarına girmek şart orda kamber kastere bakarlar zaten