Biraz önce sanayide antifiriz satan bi yere girdim. Adam 26 yıldır bu işin içindeyim ama sarı antifiriz olmaz diyor. Dedimki organikmiş,servisten öyle dediler. O zaman kırmızı antifirizdir o diye söyledi bana.. Benimde kafam karıştı...
Xperia Z
Yazdırılabilir Görünüm
Biraz önce sanayide antifiriz satan bi yere girdim. Adam 26 yıldır bu işin içindeyim ama sarı antifiriz olmaz diyor. Dedimki organikmiş,servisten öyle dediler. O zaman kırmızı antifirizdir o diye söyledi bana.. Benimde kafam karıştı...
Xperia Z
bir haftalık tatilden sonra aslana kavuştum.bi insan arabasını bu adar özlermiymiş evet özlermiş :)
hemen gidip güzelce iç dış temizlik depoları fulle biraz dolaş sesi duy çok keyifli.
Arkadaşlar wj sine şnorkel taktıran var mı?Eger var ise foto ve maliyet öğrenebilirmiyim?
http://i57.tinypic.com/ams5cl.jpg
benim aracımda safari snorkel var. Safari daha pahalı. MXO nun da snorkeli var ve baya uygun fiyatı. MXO gayet güzel ürünler üretiyor ve piyasada kullanan çok. Tamponum mxo mesela. İçiniz rahat bir şekilde alabilirsiniz abi
İlgilenenlere linkleri özelden gönderebilirim....
Washhh :) Bu resimdeki araç tam istediğim gibi :)
570 Tl olan bütçeme daha yakın .Diğerinin fiyatı memur işi değil :) Zaten aradaki farkıda pek anlayamadım ikiside aynı resim :)
Bunu evde veya sanayıde kendı imkanlarımızla yapma durumumuz olabılırmı?Daha öncekı Subaru Forester aracıma açık haava filitresi kiti almak yerıne pimaş su borusundan yaparak ucuna hava fılıtresı ekleyip daha ucuza mal etmiştim. Şnorkelde de böyle deneme yapan varmıdır?
şuan farların önündeki bull barlar yok ve at lastik var :)
http://i58.tinypic.com/qohnvd.jpg
Biraz riskli olur abi. Ufak bir kaçak olur vs. su çekerse motor sıkıntılı olur
Arkadaşlar fotoda görüldüğü (aracı sürerken) gibi ön camın bu kısmı kendiliğinden buhar oluyor,klima,fan vs.. kapalıyken. Bunun sebebi ne olabilir?
Klima kaplıyken araca dışarıdan hava gelmemesi için ne yapmak lazım?
Klima kapalıken iç sirkülasyonu düğmesi aktif olmuyor.. Eklenti 1483
Xperia Z
ARkadaşlar merhaba,
Öncelikle tüm arkadaşların bayramını kutlarım.
yaklaşık 3 saattir forumu okuyorum, 41 sayfayı bitirdim diyebilirim.
benim aracım 2000 model 4.7 150000 km de.
genel olarak yakıt konusunda muhabbetler var,
bendeki BRC LPG ile şehiriçi 35 krş yakıyorum. (lpg 2TL / lt )
aracımdan gayet memnunum, dikkatimi çeken 2 konu var.
1. si direksiyondaki boşluk. mesela eski honda accord aracımdaki direksiyon hassasiyeti bunda yok ve sert ( belki de normali boyledir :) bilemiyorum )
2. si ise aracın rölantisinin oynaması ve aracı park ederken geri vites - ileri vites yaptığımda rölanti çok düşüyor hatta araç bir keresinde istop etti.
2. problem ile ilgili olarak yurtdışı sitelerden okuduğum kadarı ile menifoldu temizledim, boğaz açıklık sensörünü (TPS - throttle position sensor) ve IAC (idle air control) sensörünü sipariş ettim. inşallah sorunum çözülür.
Eklenti 1484
Kaçak olabilir diye
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
Birde klima kapalıyken dısarıdan hava gırısı nasıl kapanıyor?
Dikkat ettigim kadariyla klima kapaliyken hava kanallarindan azda olsa sicak hava geliyor. Ozellikle ayak tarafina..
SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba tekrardan. Wj lerin direksiyonunda ister istemez ufak bir bosluk olmasi normal. Cok az bir bosluk var ise pek kafaniza takmayin ama pm den de size bir cevap yazdim, onunla ilgili olabilir.
Rolanti sorunu cok cok buyuk ihtimalle tps sensorunden. Bazi araclarda tps sensoru montaji yapilirken gereginden fazla sıkılıyor. Bu bile rolanti sorunu ortaya cikariyor. Gozlerimle 2 aracin bu sekilde olduguna sahit olmustum serviste.
Yakitiniz baya iyiymis. Aracinizda donanim var mi? Gule gule kullanin
Herkese iyi bayramlar. Dün benim wj ile Karabük Amasra gezisi yaptım. Şunu söyleyeyim bu araçlar otobanda resmen kayıp gidiyor ama Dünkü yol biraz kötü bir asfalt tı hem engebeli yani yer yer ezilmiş yer yer de bozuktu 80 90 üstüne çıkamadım araba zıplama rekoru kırdı 😁😁resmen. Bozuk yolda bunlarla hızlı gitmeyecek manzaranın keyfine vararak gideceksin.
Bu zj wj cekismesi bombaymis..temiz bir arac bulabilsemde hangi cephedeyiz o belli olsa..
Birde kolonoskopi ve kan tahlili isteseydin bari.... http://i394.photobucket.com/albums/p...n/newlaugh.gif
Arkadaşlar bugün biraz araştırma yaparken Dodge marka araçlarda kullanılan klaoelerın bizimkilere benzedıgını gödrdüm.Fiyatıda yarı yarıya nerdeyse.Sizce 4,7 nın klape yerıne uygunmudur?
Soldaki Dodge için olan diğeri wj için...
Bu seferki klape daha iyi oldu. Ama daha önce resimde görülen beyaz parçanın gireceği yer olmadı. Tornacıyla konuştum işleri yoğun oldugu için perşembeye gün verdi. Beyaz parçanın gireceği yere uygun parça üretip klapeye montajlayacak. Bedeli 100Tl..
Eklenti 1498Eklenti 1499Eklenti 1500
Xperia Z
Sonunda siparişi verdim. 477Tl Haşşşırtt the blackboard 😁
Xperia Z
Bugün sabah işe gelirken hava soğuktu.Yokuş çıkarken biraz bastım ve ön cama klima kapalı olmasına rağmen buhar verdi.Bi ara araba mı yanıyor diyede uçukladım..Sonra elımle kontrol edince ön cam ızgarasından hava girişi ooldugunu gördüm.Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl engellenebılır?
Wj için orjinal farın modeli ve gücü kaçlık?
Benim ön dashboard taki benzin göstergesinin ışığının feri azalmış. Hangi çeşit ampul kullanılıyor ve yeşilden başka renk oluyormu?
Xperia Z
Evet çarşıya gittim eve geldim yarım saat sonra camın hali..Eklenti 1508Eklenti 1509
Xperia Z
Araçtan çıkmadan önce iç dış hava silkülasyon konumu ne durumdaydı ?
Eğer dış silkilasyona kapalı ise yapabilir. Veya dış silkilasyon klape motoru bozulmuş, klapeyi kapalı konumda bırakmıştır.
Bir dahaki sefere araçtan ayrılmadan önce dış silkilasyon konumunda bırakıp bir dene bakalım. Tabi bu araç içinde bir yerde ayrıca nem olduğunun göstergesi. Halıları altlarını iyi kontrol etmeli, içeriye bir su kaçağı olmalı.
Benim wj de klima kapalıyken iç sirkülasyonu yönetme şansımız yok. Çarşıya gidip gelirken klimayı hiç açmadım camlar açıktı..
Xperia Z