Yazdırılabilir Görünüm
-
Alıntı:
toporomboz Nickli Üyeden Alıntı
bugün marmaris-datça gidiş geliş virajlı inişli çıkışiı yokuşlu şehirdışı yol.full depo çıktım dönerken marmariste doldurdum BENZİN....km de 61 krş....şaka değil....5,9 zj.....hemde tuv de en az 15-20 dakika rolantide çalıştı alışveriş dur kalk dahil....yani ortaya karışık.....BANA GÖRE SÜPER tüketim..
abi hiç mi basmadın yahu lpg de anca kadar yakıyorum ben
-
Alıntı:
Han Solo Nickli Üyeden Alıntı
abi hiç mi basmadın yahu lpg de anca kadar yakıyorum ben
aynen mert kardeşim galiba az yaksın diye bir yazılım varmış makinada esat (makinayı aldığım kişi) söyledi geçen akşam.....non stop 250 km uzun yolda kesin 11-12 lt civarı yakar hız sabitlemeli vede 90-100 km ile... ...5,2 de meğilli yolda 8-9 lt görürdüm bunda net 5 lt yi gördüm anlık.......
-
Yazılım mı? Nedir bu yazılım detaylarını biliyormusun abi?
-
Alıntı:
aynen mert kardeşim galiba az yaksın diye bir yazılım varmış makinada esat (makinayı aldığım kişi) söyledi geçen akşam.....non stop 250 km uzun yolda kesin 11-12 lt civarı yakar hız sabitlemeli vede 90-100 km ile... ...5,2 de meğilli yolda 8-9 lt görürdüm bunda net 5 lt yi gördüm anlık.......
nasıl bi yazılım ben de merak ettim abi
-
Superchips ne oldu BaÅŸkan?
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
-
Alıntı:
nasıl bi yazılım ben de merak ettim abi
:) tam adamına sordun mert kardeşim ...esat la telefonda konuştuk kmde 61 kr yaktı diyince abi onda az yaksın diye yazılım var dedi bursadan aldığı kişi söylemiş..
-
Alıntı:
GC2013 Nickli Üyeden Alıntı
Superchips ne oldu BaÅŸkan?
dolandırıldım :) ekim ayından beri gelecek güya ordaki arkadaş aldı birisiyle gönderecekti bana türkiyeye dönen ama bir türlü göndermedi hala umutla bekliyorum.
-
Alıntı:
bugün marmaris-datça gidiş geliş virajlı inişli çıkışiı yokuşlu şehirdışı yol.full depo çıktım dönerken marmariste doldurdum BENZİN....km de 61 krş....şaka değil....5,9 zj.....hemde tuv de en az 15-20 dakika rolantide çalıştı alışveriş dur kalk dahil....yani ortaya karışık.....BANA GÖRE SÜPER tüketim..
ben kuruş hesabına karşı olduğum halde o gün heyecandan paylaştım şimdi kasa fişini buldum böldüm çarptım litresi 4,15 tlden almışım ve 100 kmde tüketim 14,83 litre.....
-
Merhaba,
güncel değerler şu şekilde;
Uzun yolda : tam dolu depo 45LT. LPG / 90TL tutu / 250KM yol yaptı / 36KRŞ. yakmış. Çok sıkıştırmadan genelde hız sabitleyici ile geldim.
Şehir içi : 40LT yakıt aldı / 80TL tuttu / 135KM. yol yapmış 59KRŞ. yakmış. Araç tecrübeye çıktı genelde deneme amaçlı biraz agresif kullanıldı haliyle.
-
Dün Bursadan çıktım, karacabey boğaz köy, Dağ bisikleti festival alanı tırmanış, sonra köylerden geçerek sahile indim, eğerce trilye, mudanya geze geze ve tekrar eve dönüş olarak yolculuğumu tamamladım. kapının önüne park ettiğimde ort tüketim 15,5 idi.
-
5.9 benzinli şehiriçin ortalama tüketim 25 litre. dur kalk var gazlama var ....çok ağır geldi çookk
-
Alıntı:
5.9 benzinli şehiriçin ortalama tüketim 25 litre. dur kalk var gazlama var ....çok ağır geldi çookk
Mert haftada bir kere bin bak o zaman çok az yakıyor;) yada hiç binme dursun kapının önünde yakıtda yok masrafda yok :p
Benim ZJ agresif ve normal kullanım karışık durumda 1 lt lpg ile şehir içinde 4 km gidiyor şehir dışında 6 ile 7 km arası degişiyor.
ZJ nin az yakması diye birşey aslında bana göre yok,araba bence hakettiğini yakıyor,bugün dogan şahin veya bir başka binek araç veya herhangibir 4x4 ne kadar yakıyorki bu arabada bence kilosuna ve motor hacmine göre normal yakıyor.
-
Alıntı:
Kadir Nickli Üyeden Alıntı
Aslında biz fazla kurcaliyoruz sanırım ortalaması var mutlaka ancak alınan yakıtın istasyonundan tutunda kullanılan yolun egimine kadar değişken bir durum yakıt meselesi ancak yinede bir ortalama yakalamak mümkündür diye düşünüyorum. Ayrıca bu zj bende bağımlılık yaptı resmen kullanmaya doyamiyorum resmen :cool:
Senin değerlerin normal değil kesinlikle benim zj de 1.99 dan aldığımda 31 krş yakıyor uzun yolda şehir içinde ne kadar sıkıştırsamda macimum 47 krş yaktı
Aradığım huzur sendin sende gittin geriye dağ taş kalan..
-
Dün itibari ile yapmış olduğum ölçümde 5.9 um 275 70 16 MT lastik ile ortalama 90 km hızda km de 56 kuruş LPG yaktı.Aracı orijinal halinde ise bu yaktığı miktardan yaklaşık %20 az harcaması lazım.Araçta 3 inç yükseltme tavan sepeti ve MT lastik faktöründen dolayı bu kadar fark olması gayet normal ve ben çok memnun kaldım.
-
Bu hafta insallah lpg sistemini yenileyip atiker gold taktiracagim sonrasina standart lastik ebati olan 225 70 16 ya gececegim flowmasteri da sokup eski susturucuyu takacagim tuketim rekoru kirmayi dusunuyorum
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Alıntı:
Bu hafta insallah lpg sistemini yenileyip atiker gold taktiracagim sonrasina standart lastik ebati olan 225 70 16 ya gececegim flowmasteri da sokup eski susturucuyu takacagim tuketim rekoru kirmayi dusunuyorum
Hayırdır, yaşlanıyorsun artık sen:)
-
Alıntı:
GC2013 Nickli Üyeden Alıntı
Hayırdır, yaşlanıyorsun artık sen:)
Yok aslinda 2 sebebi var.
1. Bu araci uzun yillar saklamak istiyorum ileride cok degerli olacak orasi kesin. Mekanik olarak orjinale ne kadar sadik kalirsak o kadar az zorlanip masrafi az olacaktir. Km yapacagim o konuda acimam. Ama buyuk lastik hem tuketim hem mekanik olarak negatif etkili.
2.transanatoliaya muhtemelen gorevli arac okarak agustos ayinda bu aracla gidecegim tahmini 5000 km yol dag bayir olacak flowmaster sesinden dolayi zorlar. Lastik ebati hem hararet hem gidis ve tuketim icjn onemli ...
-
Uzun yolda büyük lastik daha az yakıyormuş bir yerde okumuştum
-
Alıntı:
Bülent Nickli Üyeden Alıntı
Uzun yolda büyük lastik daha az yakıyormuş bir yerde okumuştum
Aracın devir bandını aşşağılara taşıdığı için, ama ivmelenmek için daha fazla gaza basınca da içiyor, çünkü büyük lastiği çevirebilmek daha fazla güç harcıyor...
-
Alıntı:
O biraz zor abi :D LPG yok benim araçda ve şehir içi 45kr yakıyor :D
LPG de şehir içi bunun altına düş, bende takarım gaz :D