Yazdırılabilir Görünüm
-
Alıntı:
erolkan Nickli Üyeden Alıntı
Tabiki bu aracı offroad hevesim için aldım.Ama açılışın bu kadar bence böyle olmaması gerekiyor :)
Ve araç içine neden veya nereden su alıyor,buna karşı bi önlem varmı?
Sonuçta bu araç ampfibik değil...http://i394.photobucket.com/albums/p...nlar/ec_45.gif aracın hava kanalları olsun, fitilleri olsun normal şartlarda su girişine karşı önlemli ama belirli bir süreden ve normal olmayan şartlardan sonra su artık yolunu bulup sızmaya başlar... göle uçan araç misali hemen batmaz, yavaş yavaş su alır... :)
-
Şimdi bizim Subarucu arkadaşlar da tartışıyoruz.Forester olsa su almazdı diyorlar.Bu durumda her araç su alırmı yoksa bazı araçların alma ihtimali yapısından dolayı daha mı fazla?
-
Alıntı:
Şimdi bizim Subarucu arkadaşlar da tartışıyoruz.Forester olsa su almazdı diyorlar.Bu durumda her araç su alırmı yoksa bazı araçların alma ihtimali yapısından dolayı daha mı fazla?
şnorkel sanırım bu sorunu bi nebze dahi olsa çözer. Ama ergun abinin dediği gibi araç anfibik değil vede oksitlernme paslanma vs vs ileride sıkıntı yaratabilir. abs beyni sapıtmış bi arkadaşım var suya girmişti oda bu yüzden olabilir.
-
Alıntı:
amfibik olmayan her araç su alır, sadece alış sürelerinde oldukça farklılıklar görülebilir..., bu arada senin ön koltukların motorları hala çalışıyor mu ?
-
Alıntı:
Aslında araç içi videosu olsa ne süper olurdu.Sonuçta az parada değil.Alıp bide pişman olmak var işin ucunda :)
fethiyeye gelirsek sizi bulurum bir tur atarız sizde bize etrafı gezdirirsiniz
-
Alıntı:
pikniktip Nickli Üyeden Alıntı
şnorkel sanırım bu sorunu bi nebze dahi olsa çözer. Ama ergun abinin dediği gibi araç anfibik değil vede oksitlernme paslanma vs vs ileride sıkıntı yaratabilir. abs beyni sapıtmış bi arkadaşım var suya girmişti oda bu yüzden olabilir.
dahası bu şekilde tabanı su alan aracın taban halıları tamamen dışarı çıkartılıp kurutulmalı, tesisatın soketleri açılıp basınçlı hava tutulmalı...
-
Alıntı:
Sudan çıkınca abs ışığı yandı,araka silecek kendinden çalışmaya başlamıştı.Elektrıkçiye gittim bişeyler yaptı o günden bu yanada bi sıkıntı olmadı..Ama bu bana ders oldu bi daha suya girmeden önce ölçüm yapıp ondan sonra girerim herhalde :)
-
Alıntı:
şnorkel sanırım bu sorunu bi nebze dahi olsa çözer....
motorun su çekmemesi, hava filtresinin ıslanmaması için kesin çözüm !
-
Alıntı:
Beatrix Nickli Üyeden Alıntı
amfibik olmayan her araç su alır, sadece alış sürelerinde oldukça farklılıklar görülebilir..., bu arada senin ön koltukların motorları hala çalışıyor mu ?
Evet herşey çalışıyor.Ve benden öncekı sahıbı çakar lamba takmış.Kumanda düğmesı dıreksıyonun altındaydı.Oda su alınca sudan çıktıgımda kısa devre yaptı.Onu görünce araca extradan bi elektrık tesısatı taktırmayacagım dedim çünkü az daha yakacaktı ortalığı...
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
Alıntı:
fethiyeye gelirsek sizi bulurum bir tur atarız sizde bize etrafı gezdirirsiniz
Memnunıyetle bizim ekiple turlarız :)
-
Alıntı:
Beatrix Nickli Üyeden Alıntı
motorun su çekmemesi, hava filtresinin ıslanmaması için kesin çözüm !
Yani şnorkel mi kesin çözüm?Şnorkeli taktıgımızda tamam motora hava girişinden su girmesini önlüyoruz ama bujı,şarj dınamosu,akü vs..gibi elemeanlar sorun çıkarmazmı su girişlerinde?
-
İnternette su için motor kısmına sprey gibi bişeyler sıkıyorlar onların suya karşı gerçekten koruyuculuğu varmıdır?
-
ehh işte bi nebze dedim ya o hava filtresi içindi.
Kalanıyla ilgili daha tecrübeliler cevap verse daha sağlıklı olur ;)
-
Alıntı:
Yani şnorkel mi kesin çözüm?Şnorkeli taktıgımızda tamam motora hava girişinden su girmesini önlüyoruz ama bujı,şarj dınamosu,akü vs..gibi elemeanlar sorun çıkarmazmı su girişlerinde?
Bu araçların elektirik aksamları su geçişlerine ( dikkat >>> su içine değil, geçişlerine... :) ) oldukça dayanıklıdır, distribütörleri çok yukarıda saklı, bujileri korunaklıdır. Şarj dinamoları sudan ziyade çamurdan etkilenir. Ayrıca sektörde izalasyon amaçlı özel spreyler var, bir hayli faydası olur...
-
İzolasyon amaçlı tavsiye edebileğiniz ürün hangisidir?
Birde Forester dan sonra bu araç çok oynak geldi bana süspansıyon sistemınden dolayımı acaba?
-
Alıntı:
Maverick Nickli Üyeden Alıntı
Kabak Koyu'na indiniz mi bunlarla? :)
Sırf o lanet kabak koyu yüzünden jip almaya karar verdim ve motorumu sattım :)
-
Arkadaşlar difransiyel yağlarını geçen hafta değiştirmiştim.Bu hafta katkı söyledim.Bunu direk ön ve arka difransiyele ilave edebılıyormuyuz?ve ne kadar ilave edılecek katkı?
-
Quadra drive sisteminde araç fabrika çıkışlı olarak çekiş oranı ön ve arkada nedir?
Forester da %60 ön,%40 arka,yol durumuna göre değişip en fazla %90 ön %10 arka oluyordu yani kavrama sürekli vardı. Bu araçta durum nasıl?
-
Alıntı:
Quadra drive sisteminde araç fabrika çıkışlı olarak çekiş oranı ön ve arkada nedir?
Forester da %60 ön,%40 arka,yol durumuna göre değişip en fazla %90 ön %10 arka oluyordu yani kavrama sürekli vardı. Bu araçta durum nasıl?
bir rivayete göre 50-50 başka bilgim yok
-
Bunu net olarak nerden öğrenebilirim?
-
Ben servise sormuştum. Ama ustaların bilgi düzeyinden emin değilim, internette araştırın isterseniz