Yazdırılabilir Görünüm
-
Alıntı:
tapagazzz Nickli Üyeden Alıntı
Madem ki heyecan istiyorsunuz,o zaman şöyle yapıyoruz işi,
3 er kişilik takımlardan oluşan bir yarışmaya çevirelim.
Koordinatları biz veriyor olacağız , öncesinde de keşif yapacağız.Grupları belli zaman aralıkları veya ormanın farklı noktalarından verilen koordinatlara yolcu ediyor olacağız.
Start ve kamp noktası 1.Yarış,
Kamp ve Finish 2. Yarış.
isteyen istedigini alır çadır dışında en hafif olan kazanır ve 1 gece de aç uyur,
Sanırım bu işi 2 gece yapamıycaz , herkesin izin durumundan ama yinede kamp alanı için önden bir ekip çıkabilir.
Ben yarışmayan grubun içinde olucam madem taşın altına elimizi koyduk,benimle birlikte Hakan da yarışmayacak ben kampta Hakan ise startta olacak ve ertesi gün finish de bizi karşılayacak.
her takımın 1 kaptanı ve 2 neferi olacak , malzeme taşıma da değişim yapabilirler,
mat - tulum yeteri kadar yiyecek ve su serbest ertesi güne kadar,
diger bir zorunluluk da her grup kendi videosunu cekecek videosu olmayan elenir isterse ütüyle çeksin ben bilmem.(görsel malzeme toplamak lazım :) )
gps,pusula,kıble,yosun,karınca yön bulma ile ilgili herşey serbest :D
herkes kendi barınagını kendi inşa edicek, inşa edilen barınakların resmini çeker da burda oylarız, o da ayrı bir kupa olur.
Alın size format.......
Alın size challenge....
Alın size mücadele....
hafif ve hızlı olan kazansın :D
başkan kupa yaptır bize....
izcilik ha ? takip... :)
-
Alıntı:
yetişebilirsek kırcaaliye gitmeden muthiş olur,
yetişemezsek mart ortası gideriz.
yetişmez hiç sıkıştırma bence şurda 2 hafta var keşif ve planlama lazım
-
Alıntı:
Beatrix Nickli Üyeden Alıntı
tamam konunun adını izciler olarak değiştirelim abi...sana özel survivorı sonra planlayalım
-
21,28 ve sonra koca bir hafta sonu kırcaali ardından bende hergun musait olabilirim ama bekar bi adam olarak :D
-
Aklima simdi geldi.Kimsenin yaninda yiyecek ve içecek olmasin.Tüm yiyecek ve içecegi kişi sayisina gore hesaplayarak biz getirelim.kimse yanimda alet edevat taşimamiş olur.Sadece ip ve birer adet bicak olsun herkesin yaninda barinak yapabilmek için.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Alıntı:
Tun yazilanlardan cikan sonuc bu mu ergun abi :)
1)yol ve yon bulma
2)eger bulabilirsen barinak yapip kisitli imkanla geceyi gecirme
3)bu yorgunlukla ertesi gun ormandan cikip tekrar yon bulma
Ha bunlarada diyecek birseyin varsa,seni harbi ucaktan atalim kurtulunca sen bize haber verirsin...:)
saka bi yana sunu soylemek isterim ki,
Henuz hic yapmadigim ve yapmadigimiz birsey icin fikir babasi olarak bu kadar insani bu sekilde pesimden suruklemek istemiyorum ve ayni sekilde zor kosullarin ilk gezi icin mantiksiz oldugunu dusunuyorum,
Sayet ki son anlattigim konusunda hem fikir olmadigimiz baska bir durum varsa etkinligi kapali grup halinde yapip resim ve videolarini buradan paylasiriz,
adi izcilik, survivorculuk herneyse o olur.
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
En iyisi bir dahakinde daha erkeksi birsey yaptigimizda sana haber verelim biz Ergün Abi...
Zaten 15 km falanda kosamiyoruz. Birak biz Fadilla izcilik oynayalim...Ayrica zaten ilkögretimde 5-6 sene izciydim :)
-
Herkesin fiziki kondisyon durumu değişiklik gösterebileceğinden 2 günlük eğlenceli gibi gözüken program bir anda ilk günün sonunda işkenceye dönüşebilir. Fadıl'ın yapmış olduğu format benim önceden belirttiğim 3. grup orienteering tarzıyla örtüşüyor. Ekip üye sayısı, gıda/sıvı konusu katılacak olanların ortak kararıyla belirlenebilir.
Amacımız burada yön bulma ve barınma olacağından dolayı ekipler kendi aralarında karar verebilir, iplik baltalık bir durum bence şu an pek gerekli değil.
Kim neye ne kadar dayanabilirden ziyade öncelikle benim gibi katılmayı düşünen ve düz yolda bile yön bulamayan özürlülerin doğada nasıl yön bulunur/nasıl barınak yapılır gibi kendimizi geliştirebileceğimiz, eğlenceli eğitim tarzı gibi bir atraksiyon tahminimce daha uygun olabilir.
Nasreddin Hoca'nın fıkrası gibi bilenler bilmeyenlere anlatsın tarzında her ekibe bir tecrübeli insan atanır ve hem eğitim hem gezi hem de eğlence olur.
Bu geziden kazandığımız tecrübelerle de ileride, eğer yapmayı düşünürsek, yeni formatlı geziler planlarız
-
-
-
evet artık tarihi planlayalım.
ona göre odaklanalım. Sanırım perşembe tam anlamı ile bu konu irdelenecek :)
-
Alıntı:
Nasıl bir kıvrak zihindir bu abi... :)
-
-
-
Bu akşam ana gündem maddesi bu konu olacaktir bencede...
-
Alıntı:
HAla gülüyorum :)
-
-
Alıntı:
anarchist Nickli Üyeden Alıntı
Son durum nedir?
https://www.youtube.com/watch?v=zp0u2FNzZEM
-
:) harikasin abi
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Surviver?
SURVIVOR doÄŸrusu
Türkçe'mizi kullanalım survivor yerine başka bir isim bulalım, taklitlerden sakınalım
Aklıma gelen GEZE-GEN HAYATTA, GEZE-GEN BAKİ vs. vs.
Ecnebice de bir şey olsun diyorsanız da GEZE-GEN ALIVE
Benim aklıma bu survivor başlığı geldi, neden taklit ediyoruz?
Dileyen düşündüğü uygun olan bir sloganı yazsın, beğenilen seçilir. İsim babasına da katkılarından dolayı teşekkür edilir.
-
Alıntı:
Umami Nickli Üyeden Alıntı
Surviver?
SURVIVOR doÄŸrusu
Türkçe'mizi kullanalım survivor yerine başka bir isim bulalım, taklitlerden sakınalım
Aklıma gelen GEZE-GEN HAYATTA, GEZE-GEN BAKİ vs. vs.
Ecnebice de bir şey olsun diyorsanız da GEZE-GEN ALIVE
Benim aklıma bu survivor başlığı geldi, neden taklit ediyoruz?
Dileyen düşündüğü uygun olan bir sloganı yazsın, beğenilen seçilir. İsim babasına da katkılarından dolayı teşekkür edilir.
zaten bizimki de survivor olmuyor, geze-gen versiyonu surviver :)
-
Geze-gen yapacaksa en iyisini yapar.
Normal bir doğa gezisinde kalp krizi geçiren bir arkadaşımız oldu tecrübeli ekip sayesinde bir şekilde hastahaneye ulaştırıldı.
Bu gezi katılmayı düşünenler için acemi birliği olsun, beğenenler/beğenmeyenler/tek macera yaşamak isteyenler/istemeyenler elenir kalanlarla ikinciyi bir kademeyi arttırarak yapılır.
En basitinden geziye katılan Başkanımız Mert'e, allah korusun suni teneffüs yapmak gerekirse üçümüzü düşünemiyorum
Ergun Abi, aklında olan surviver bence eleme usulu olur, kazanan ekipler/kişiler hem survivere katılır hem de başkanımıza suni teneffüs yapma hakına EKİP olarak sahip olur
-
ben her yola uyarım... :)
-
Alıntı:
Yazılı olarak sitemizde bizi YOLDAN çıkarmayacağınızı belirttiğiniz kayıt altına alınmıştır, hatırlatmak isterim.:cool::cool::cool:
-
Alıntı:
Geze-gen yapacaksa en iyisini yapar.
Normal bir doğa gezisinde kalp krizi geçiren bir arkadaşımız oldu tecrübeli ekip sayesinde bir şekilde hastahaneye ulaştırıldı.
Bu gezi katılmayı düşünenler için acemi birliği olsun, beğenenler/beğenmeyenler/tek macera yaşamak isteyenler/istemeyenler elenir kalanlarla ikinciyi bir kademeyi arttırarak yapılır.
En basitinden geziye katılan Başkanımız Mert'e, allah korusun suni teneffüs yapmak gerekirse üçümüzü düşünemiyorum
Ergun Abi, aklında olan surviver bence eleme usulu olur, kazanan ekipler/kişiler hem survivere katılır hem de başkanımıza suni teneffüs yapma hakına EKİP olarak sahip olur
arkadaş ne suni tenefüsmüş...suni tenefüs öyle basit birşey değil bilen birinin yapması lazım. aksi takdirde ölebilirim. ayrıca suni teneffüs yapabilecek az kişiden biriyim ekipte benden başka ilkyardım eğitimi alan yok galiba...bülent var birde...
-
Alıntı:
kazanan ekipler/kişiler hem survivere katılır hem de başkanımıza suni teneffüs yapma hakına EKİP olarak sahip olur
Kazanmasam da olur o zaman.
Alıntı:
Yollu bu, Suni teneffüsü Ergun abi yapsın
-
Başlığı bugün fark ettim ve en baştan beri yazılanları ilgi ile okudum. Haddim olamayarak birkaç yorum ve öneride bulunmak istiyorum.
Öncelikle survivor olayına Türkçe bir isim bulmak gerekirse komando vb. özel birik yetiştirme eğitimlerinde bu olaya hayatı idame ismi veriliyor. Düşman gerisinde bir bölgede harekat eden birliklerden bir veya birkaç kişinin esir düşme, yaralanma veya başka bir sebeple ekipten kopup düşman bölgesinden dost bölgeye gelene kadar geçen sürede hayatını sürdürebilmesini esas alır.
Bu tarz eğitimlerde esas olan iki ana fikir bulunmakta birincisi ve aslında en önemlisi yönünü bulup düşmana yakalanmadan dost bölgeye geçmek, ikincisi ise bu esnada yanında yeterince yiyecek ve malzeme olmadan hayatını sürdürebilmek.
Hem yön bulmak hem de hayatta kalmak özel eğitimler isteyen hususlar olduğu için Ergün Abi’nin önerdiği tarzda hemen hemen hiçbir malzemenin olamadığı bir etkinlik katılanlar açısından çok önemli sıkıntılar da doğurabilir. Kaldı ki özel birlik eğitimlerinde dahi bir takım hayatta kalma ekipmanları verilmektedir. Bunların başında da bıçak ve bir miktar ip gelmektedir.
Yakalanılabilecek bir hayvan için kurulacak tuzaklardan tutunda su teminine kadar ilkel bir takım aletlere ihtiyaç vardır. Basit bir su temin yönteminden bahsedecek bir ağacın balına içinde bol miktarda yeşil yaprak kalacak şekilde siyah renkli poşeti giydirip ağzını da sıkı bir biçimde kapatırsak içinde bir günde belli bir miktar su birikecektir. Bu çok basit yöntem için bile malzeme ihtiyacı doğmaktadır.
Bu nedenle bence ilk önce amaç eğitime dönük bir etkinlik şekline dönüştürülüp bir takım malzemelerle temel düzeyde barınak yapma, yön bulama, su temini, büyük yada küçük hayvanlar için tuzak kurma ve basit el aletleri yapımı konularında temel beceriler kazanmak sonrasında düzenlenecek etkinlik/etkinliklerde Ergün Abi’nin düşündüğü tarzda hayatta kalmaya dönük uygulamalara geçilebilir.
Bir diğer öneri içinde bu konuda tecrübesi olan bir ekip tarafından güzel bir rota oluşturulup iş eğlenceli hale getirilebilir. Temin edilebilirse bölge haritası üzerinden ya da Google earth gibi bir uygulama ile bir harita hazırlanabilir. Ama burada da dikkat edilmesi en önemli konu sadece ormanlık bir alanda yön bulmak oldukça zordur, çünkü bu konuda da olay sadece kuzeyi bulmakla bitmiyor. Bu konuda gerekli bilgi birikimi gerektirmektedir. Ama her şeyden önce belirli bir kondisyona ihtiyaç var.
Kamp etkinliği dışında biraz daha macera ve hayatta kalma ağırlıklı bir faaliyet yapılmak isteniyorsa benim bu konu ile ilgili naçizane bir önerim var. Önceden bir ekibin hazırlayacağı bir rota üzerinde öncelikle yön/hedef bulama esas alınmalı. Etkinliğe katılacak 4-5 kişilik grup ya da gruplar sırayla belirlenen hedefleri bulmalı öncelikle. Her hedef bölgesinde ise son aşama olan hayatta kalma kısmı için gerekli malzemeler ya da belirli bir miktar yiyecek vs. konulmalıdır. İkinci gün ise hayatta kalma safhasına geçilmeli her grup önceden belirlenen görevleri yapmalıdır. Barınak yapımı, su temini vs. gibi…
-
Super fikir. Ben cok beÄŸendim
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
bu sabah 7 de survivor macerası için önden bir keşif yapmak üzere hakan fadıl ve ben tek araç yola çıktık hem keyifli hem fiziken bitirici bir macera oldu bize de...detaylar ve fotolar yakında....parmağımı kaldıracak halim kalmadı
-
-
şu konuya bir el atalım artık,
30 nisan - 1 mayıs hafta sonu için, kimler musait???
1)Fadıl
-
-
-
-
-
-
Alıntı:
şu konuya bir el atalım artık,
30 nisan - 1 mayıs hafta sonu için, kimler musait???
1)Fadıl
2-) Hakan Ä°sen
-
1 Fadıl
2 Hakan
haydi survivorcular nerdesiniz?
-
3 mert tabiki..
-
5- Bende tüfeng yok ona göre