Yazdırılabilir Görünüm
-
Alıntı:
ukymk55 Nickli Üyeden Alıntı
Geçen hafta sonu uludağ zirve göllere çıktık 8 araç olarak. 2400 M rakım. sürekli dik rampalar arazi vites ile çıkış.
zor olan parkuru tercih ettik. çamura battık debelendik vs.
tekrar aşağı indik. 2 gün daha şehir içinde kullandım aracımı işe git gel vs. 140 km de yeniden doldurdum. 1.99 tl den.
75 tl gaz aldı araç.
Saf uzun yolda. 40 lt lpg ile 300 km yi geçer menzil.
Geçenlerde yarı şehir dışı yarı şehir içi 260 km yapmıştım.
0,54 kuruş yakmış araç bence gayet iyi bir sonuç çünkü bende çıkmıştım aynı yolu :)
40 litre alsan 300 km yaksa 0.27 kuruş yapar hiç bu sonucu aldın mı Uğur ? Çünkü ben 50 litre gazla 280km yapıyorum uzun yolda max hız 110 olursa...
-
Alıntı:
soylu Nickli Üyeden Alıntı
Daha iyi olabilir mi diye araştırmaya devam.650 km yazdım ama 685 km gibi bir yol yapmışım aslında.Ama ne olursa olsun yeni buji ile bu değerleri standart araçlarla yakalıyorsa, bizde şu anki kendi araçlarımızın değerlerinden daha iyi bir sonuç elde ederiz herhalde.
Aslında bir gezi yaptığımız da herkes deposunu fulleyip aynı anda aynı rotada gidip gelmek ve hangi aracın daha az yaktığını bulabiliriz
-
Alıntı:
archway Nickli Üyeden Alıntı
0,54 kuruş yakmış araç bence gayet iyi bir sonuç çünkü bende çıkmıştım aynı yolu :)
40 litre alsan 300 km yaksa 0.27 kuruş yapar hiç bu sonucu aldın mı Uğur ? Çünkü ben 50 litre gazla 280km yapıyorum uzun yolda max hız 110 olursa...
Serkan abi 300 km menzili test etmedim sadece varsayım ama şöyle diyeyim.
2 hafta önce bursadan depoyu doldurup 5 kişi bursa yenişehire gittim. oradan geri geldim.
bizim bahçemiz var kestelin köyünde (rakım çok yüksek değil ama tırmanıyorsun tabi biraz) oraya gittim geldim bir daha gittim geldim. işe gittim geldim. vs. tamamen uzun yol değil. durkalklar vs var. yoğun olmayan şehir içi sürüşte var. (lastikler 255/70/16 conti yol lastiği.
bu şekilde 260 km yaptım. max 41 lt alıyor zaten benim depo.
kanımca tamamen uzun yol yapsam. 300 u rahat görürüm sanıyorum. bu zamana kadar 300 km lik mesafeyi tek seferde gitmediğim için test edemedim.
bu tüketim değerini diğer lastiklerim 245/75/R16 maxxis AT 980 ile hayatta ulaşamam. bunu demek lazım.
hatta lastikler hep orjinal ebat olsa 400 km yaparım herhalde :D :D :D
-
Alıntı:
ukymk55 Nickli Üyeden Alıntı
Serkan abi 300 km menzili test etmedim sadece varsayım ama şöyle diyeyim.
2 hafta önce bursadan depoyu doldurup 5 kişi bursa yenişehire gittim. oradan geri geldim.
bizim bahçemiz var kestelin köyünde (rakım çok yüksek değil ama tırmanıyorsun tabi biraz) oraya gittim geldim bir daha gittim geldim. işe gittim geldim. vs. tamamen uzun yol değil. durkalklar vs var. yoğun olmayan şehir içi sürüşte var. (lastikler 255/70/16 conti yol lastiği.
bu şekilde 260 km yaptım. max 41 lt alıyor zaten benim depo.
kanımca tamamen uzun yol yapsam. 300 u rahat görürüm sanıyorum. bu zamana kadar 300 km lik mesafeyi tek seferde gitmediğim için test edemedim.
bu tüketim değerini diğer lastiklerim 245/75/R16 maxxis AT 980 ile hayatta ulaşamam. bunu demek lazım.
hatta lastikler hep orjinal ebat olsa 400 km yaparım herhalde :D :D :D
Oralara gitmişliğim var Uğur kardeşim kestelden tut trilye'ye kadar bayağı gezdim.İnşallah yaparsın 400 km bende de maxxis 235/75/15 var onlarla bu değerlere ulaştım tüpte Prins marka...
Bu yakıt işini çözmemiz lazım
-
ankara-antalya: konya ve toroslar üzerinden, 54 lt benzin ile 537 km. lütfen kayda geçsin. ( chrysler'e de bildirdiğim resmi degerdir :) )
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...2cbc36a628.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...fd5d4c145b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...5530557fb2.jpg
herkese iyi bayramlar dilerim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Alıntı:
mavi_ken Nickli Üyeden Alıntı
şakamısın ya...nasıl kullandın sen o aracı neyle bastın gaza ...noluyo ya...bujiler buji kabloları ne marka araç kaç km lastikler ne ebat ...hepsini tek tek istiyorum yaktıracaksınız aracı bana
-
bugün istanbuldan armutlu yazlığa geldim temde biraz trafik vardı haliyle lpg 45 lire aldım sanırım depo doldu arkamda römork üzerinde tekne motor bagaj full 3 yetişkin 1 çocuk 170 km geldim kırmızı ışık yandı ama lpg bitmedi henüz sevinsem mi üzülsem mi anlamadım
-
Alıntı:
Han Solo Nickli Üyeden Alıntı
bugün istanbuldan armutlu yazlığa geldim temde biraz trafik vardı haliyle lpg 45 lire aldım sanırım depo doldu arkamda römork üzerinde tekne motor bagaj full 3 yetişkin 1 çocuk 170 km geldim kırmızı ışık yandı ama lpg bitmedi henüz sevinsem mi üzülsem mi anlamadım
Buna göre sevinmelisin yüke göre iyi bile
-
Alıntı:
Kadir Nickli Üyeden Alıntı
Buna göre sevinmelisin yüke göre iyi bile
iyi de yüksüz de aynı gidiyorum anlamadım bu işi ben
-
Alıntı:
iyi de yüksüz de aynı gidiyorum anlamadım bu işi ben
Başkan bence iyi sonuç 90 liralık gaz alsan 170 km yapsan 0.53 kuruş yapar gayet iyi bence 200 km yapsan ki rahat yapmışsındır çünkü daha gaz vardı diyorsun buda 45 kuruş demek.
-
2.29 dan aldım, tamamı şehir içi, 32lt, 73 TL gaz 136 km
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
-
Alıntı:
şakamısın ya...nasıl kullandın sen o aracı neyle bastın gaza ...noluyo ya...bujiler buji kabloları ne marka araç kaç km lastikler ne ebat ...hepsini tek tek istiyorum yaktıracaksınız aracı bana
:) Gaza çok nazik darvandım orası kesin. Bujiler 30bin km once takılmıştı; Champion. Buji kablolarını bilmiyorum. Çok muhtemelen aracın üzerinde gelen kablolar duruyordur. Arac 72bin km'de. Lastikler 225/75/r15 Goodyear.
-
4 eylül İst/İzmir
5 eylül izmir/bodrum
10 eylül bodrum/kula
14 eylül kula/ist
Toplam;
1.951,3 Km yol
115,48 Lt dizel
457.35 Tl. Ödedim
Araç ; 2015 Seat Toledo 1.4 90 bg Dsg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...2390f0a905.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...645bab340c.jpg
-
Alıntı:
E dizel, koklamış tabi, km de 10 kuruş daha verip Jeep ile LPG de, 20 daha verip benzinde gidiyorsun.
-
Yakıt tüketim yaparken LPG fiyatını neye göre hesaplıyorsunuz dün Erdek'te LPG. aldığımda gerçi pompacının söylemi ile başlayan isyanım sonucunda facede yazdığım yazı sonrası LPG fiyatının 2 TL ile 2.74 arasında değiştiğini gördüm .Türkiye'nin çeşitli yerlerinde tatilde olan arkadaşlarım aldıkları fiyatları paylaştı. Şimdi 2 tl ye alanla 2.74 de alan kişi km de yaktığı yakıtı tl bazında nasıl karşılaştıracak hatta başkan 1.79 tl gibi rakamdan bahsetti hadi buyrun bakalım başkan 0.40 kuruşa çok derken ben 2.51 ile aldığım gazla 0.65 kuruşa ne diyeyim
-
Alıntı:
degrente Nickli Üyeden Alıntı
Yakıt tüketim yaparken LPG fiyatını neye göre hesaplıyorsunuz dün Erdek'te LPG. aldığımda gerçi pompacının söylemi ile başlayan isyanım sonucunda facede yazdığım yazı sonrası LPG fiyatının 2 TL ile 2.74 arasında değiştiğini gördüm .Türkiye'nin çeşitli yerlerinde tatilde olan arkadaşlarım aldıkları fiyatları paylaştı. Şimdi 2 tl ye alanla 2.74 de alan kişi km de yaktığı yakıtı tl bazında nasıl karşılaştıracak hatta başkan 1.79 tl gibi rakamdan bahsetti hadi buyrun bakalım başkan 0.40 kuruşa çok derken ben 2.51 ile aldığım gazla 0.65 kuruşa ne diyeyim
Bence doğru olan 100km de kaç litre hesabıdır zaten fabrika verileri de bu şekildedir. Aracı satarken km de şu kadar kuruş demezler
-
Alıntı:
GC2013 Nickli Üyeden Alıntı
E dizel, koklamış tabi, km de 10 kuruş daha verip Jeep ile LPG de, 20 daha verip benzinde gidiyorsun.
Kesinlikle ama flowmaster sesi uzun yolda çekilmiyor [emoji23]
-
Alıntı:
Kesinlikle ama flowmaster sesi uzun yolda çekilmiyor [emoji23]
Flowmaster 40 serisi Deltaflow'u öneririm. Uzun yolda hiç hissedilmiyor. Tek söyleyebileceğim şey tam 1750 dev/dk da hafif bir rezonansa giriyor.
-
Alıntı:
mavi_ken Nickli Üyeden Alıntı
Flowmaster 40 serisi Deltaflow'u öneririm. Uzun yolda hiç hissedilmiyor. Tek söyleyebileceğim şey tam 1750 dev/dk da hafif bir rezonansa giriyor.
Bundan sonrası için kesnlikle orj haline döneceğim ne varsa orj de var [emoji41]
-
Alıntı:
Bundan sonrası için kesnlikle orj haline döneceğim ne varsa orj de var [emoji41]
Orjinal candır Kadir, Bazı büyüklerimiz'e duyrulur :))))Dimi Fuat Bey ;)