Dun aldigim malzemeleri karavanin yanina goturdum ustamla otursuk dusunduk tasindik. Onu boyle bunu boyle yapalim diye. Yakindan ilk defa gordum karavani ve bu haliyle bile bayildim cizgiler detaylar iscilik bir harika. Fotolardan ebat biraz buyuk gibi geldiysede yakindan ideal oldugunu gordum. Bitmesi icin sabirsizlaniyorum. En gec 15,gune kadar elimde olur ilk karavan . ikincisine sonra baslayacak atolyede. Sasisi hazir zaten.
çalışmalar gayet güzel gözüküyor projeye eklenecek işler için içeride ve dışarıda sonradan takılabilecek parçalar için akıllı vida kullanıp dış kaplamaya zarar vermemek için montaj öncesi belirlenecek yerlere "t-nut" diye adlandırılan somun noktalarından yerleştirilirse sonradan büyük kolaylık olur kullanım zamanı gelinceye kadar plastik civata ile körlenebilir.
LAND ROVER DÄ°SCOVERY 2 TD5
LAND ROVER DEFENDER V8
LAND ROVER DÄ°SCOVERY 1 V8
Mert Abi, çok iyi gidiyorsun sonucu sabırsızlıkla bekliyruz..
atacağım linke bir bakmanı tasiye ederim...
https://www.youtube.com/watch?v=xI9qSnmpDTk
tabi arazide bizim karavan böyle sürünmeyecek. valla ben de sabırsızlıkla bekliyorum müthiş bi heyecan kattı hayatıma bu ara karavan işi. belki yılda 2 kere lazım olacak bilmiyorum ama aklımdakini gerçekleştiriyor olma fikri çok hoşuma gidiyor. insanlar caretta modeline çok alışmıştı bu yeni bir soluk getirecek 750 kg altı çekme karavanlara.. bakarsın seri imalata geçeriz talep çok olursa
mert,
şahane gidiyor. her şeyi ince ince düşünmüşsün.
yay amortisörlerin yetebilmesi iyi olmuş, gereksiz masraf olacakmış. bakıp amortisör sistemlerini beğendiğimiz ecnebi karavanların ağırlıklarının 750 kg den fazla olduğunu hesaba katmamıştık tabii.
pencereler konusunda erguna katıldım, ama iyi olacak diyorsun. tamam.
havalandırma için mazgalları gördüm ama aspiratör tipi bir şey lazım olur mu acaba? var da ben kaçırdım belki.
ufak bir yelkenli planları devreye girmemiş olsa, ikinci karavana talip olurdum.
eline aklına sağlık. devamı hararetle bekliyorum.
Havalandirma mazgallarinin amaci karavan bosta dururken ivi kavrulmasin ve gece yatarkende iceride biraz sirkulasyon yapsin sagli sollu birer tane olacak. Bazi karavanlarda gordum bu izgaralarin icine bilgisayar fanlarini takiyirlar 12 v elektrikle fan surekli disari ufluyor havayi sessizce..lazim olursa yapilabilir
Ben hala Süspansiyon ve pencereler konusunda sıkıntılıyım..., aynı süspansiyonu kullanan bir arkadaşımız aşağı yukarı aynı ebadlardaki karavan ile ilgili kötü bir tecrübem var. Hafta sonu kamp için Migros' a girip alış verişimizi yapıp torbaları karavanın içine koymuştuk, karavanı ben arkadan takip ediyordum. Kamp yerine gelipte kapısını açtığımızda şoke olduk, karavanın içinde sanki savaş olmuştu, Konservelerin kapakları bile patlamış, tüm alış verişimiz mahvolmuştu, neredeyse kullanabileceğimiz hiç bir şey kalmamıştı, oysa arkadan takipte hiç te karavan öyle sarsılmıyordu.... Pencereler konusuna gelince, böylesine ince zevk ve hassasiyetle tasarlanmış bir karavana el yapımı pencereleri takmayı hala oturtamıyorum.... Neyse çokta bir kayıp sayılmaz, sonrasında orjinal karavan pencereleri ile değiştirilebilir... umarım bu konuda herşey yolunda gider...
Abicim fotolarda neta uydu kapakları falan görünüyor. Donanım yükseliyormu yoksa
Merakla takipteyiz. Kolay gelsin..
Koray Yamacı - 1986
Ä°stanbul - Maltepe
99 Suzuki Grand Vitara 2.5 v6
f250 den sonra bu projeyide baştan sona izledim çok keyifli bir o kadarda sıkıntılı serüven fadıl takipte modundayım....
herhalde bittiğinde içinde ilk kaldığın gece yorgunluk biter kolaylıklar.................
Sabırsızlıkla bekliyoruz
DÃœRÃœSTLÃœK SÄ°ZE FAZLA ARKADAÅž KAZANDIRMAZ, AMA HER ZAMAN Ä°YÄ° ARKADAÅžLAR KAZANDIRIR...