Herhalde yönetmelikten almışsınız, maddeler geçerli ancak, bunu araç projeye yetkili bir mühendisin kontrol edip buna göre tadilat projesi hazırlaması lazım. Proje onayından sonra vize ye girip, ruhsat değiştirirsiniz. Ruhsatınız da açıklama bölümünde Ön ...... monteli dir yazar.Bu şekilde olmayanları vizede söktürürler, kontrolde ceza yazabilirler.
2016 Model Dacia Duster 4x4
1997 Model Grand Cherokee 5.2 V8
1994 Model Grand Cherokee 5.2 V8
2016 Model Dacia Duster 4x4
1997 Model Grand Cherokee 5.2 V8
1994 Model Grand Cherokee 5.2 V8
Teşekkür ederim
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Uzun bir aradan sonra herkese, merhaba
Muhayene tarihim ufukta sonunda bizede gözüktü. Kasimin ilk günleri, lakin her muhayene oncesi her kullanici bir stres yasadigi asikar.
İslerim sebebiyle 2,5 aydir aracimdan uzakta denizdeydim.. Bir döndum aracin sag onunde bir catlak gerçi üstu açık bina alti otoparkta duruyor herhalde balkondan bırsey mi düştü bilinmez Muhayeneden gecermi ? Yoksa riske gerek yok hemen değiştireyim mi..!
Aklima takilanlar...ise,
1- Aracimi önce alip ardindan offroad yaptirirdim. Lpg dolum yeri sagda eksoz yanindaydi İzmirde bu sekil gecti. (Iyi bir yerde degil katiliyorum.)
2- Ceki demirim var ruhsata isli
3- Ön demir ve vinc isli degil ? Acaba offroadlu olan arkadaslarda durum nasil? Bu sekilde gecen var mi Yoksa Sile turktuv tek adres mi?
4- Sepetim var muhayene oncesi gitmeden once cikartacagim.
5- Abs isigi bugunlerde bazen yanip bazen sönuyor. Sigortasi nerede kac numaraydi?
denizci & mimar -
Deniz Ticaret Gazetesi / broker/ yelken eÄŸitim/renovasyon.
merhabalar,
ben geçen hafta bursa / k.bey de yaptırdım. aracın ön tarafında kendimizin yapmış olduğu komple demir boru bir koruma var.. üzerinde delici ve yayıcı sis lambaları var. tavanda sepet var.. tavanda ledbar var ön ve arkada. arabada yükseltme kiti var. ve hiç bir şey yapmadım. he birde çeki demiri var ruhsata işli değil ama benim aracım l200 bizde orjinalinde de çeki demirine benzer bir boru olduğu için fark etmemiş olabilirler. sadece hafif kusur olarak cam filmi ve far ayarı yüksekliği yazmışlar sanırım şanslıyım biraz.
Arkadaşlar TürkTüv 2016 Ağır kusur tablosunu line tiklayip kontrol edebilirsiniz. Araçların tahminimizden çok daha deteyli bir incelemeden geçtigini göreceksiniz.
http://otomobil.muayenesi.com/muayen...obil-2010.html
denizci & mimar -
Arkadaşlar, Zj de ABS ile ilgili sıkıntıları giderdikten sonra 1. muhayene için Pendik TüvTürk' e randevu almıştım lakin muhayeneye girmeden önceki gün Toyota'da çalışan bir arkadaşımız Vitrin aracı olan 2016 Hilux Toyota full offroad donanımlı araçlarının genel donanım , lastik vbg dolayı geçemediği bilgisinini verdi. Dolayısıyla iptal ettim. Öğrendim ki ''Pendik istasyon'' epey mimliymiş bilginize.!
Sonrasında 2. seferide iptal edip 3. ve son hakkımızı Şile' den randevu aldım. Vinç ve Sepetimi ne olur ne olmaz diyerek çıkartıp ön demir ile Şile istasyona girdim. Offroad donanımı ile hiç bir sorun yaşamadım fakat aklımda olmayan ve hiç bir yerden akıntım olmamasına rağmen direksiyon kutusunda terlemeden Ağır kusur verdi.
Kanalda bir ara elinde metre ile sağı solu ölçmeye başlayınca hah dedim. Zokayı yuttuk, kite mi taktı. Oradan ''Şefim'' diye seslenip şefi de geldi birlikte incelemeye başladılar. Neyseki Lpg için olduğunu sonradan anladık.
Lpg için bir tadilat yapmıştık bende de sağda olan dolum ağızı yeni bakır borular ile sol tampon altına alındı ve sağdan gelen hat levhalar ile sarıldı. Ancak ön yolcu motor geçişinde boruların açıktan geçtiğini belirterek 2. ağır kusuru yazdı. 3. ise sinyaller; Malumunuz ! Dörtlüleri yakınca farklı, parkı yakınca farklı. Dedim ki hemşerim bu tüm bu kasa araçlarda böyledir. Orjinal hali deyince yazdığı ağır kusuru iptal etti. Ama bu durumu söyleyiniz her gelişinizde diyerek tebihte bulundu.
Son olarak 2. Sefer için Szıdırmazlık raporu ile gelmemi belirtti.
Bu muhayeneler gerçek bir karın ağrısı hepimiz için.
denizci & mimar -
Şile' de eksik gördükleri Lpg yolcu - motor arasi alt borularin izalasyonu , direksiyon pompası terlemesi ve sızdırmazligimizi alip tekrar Şile yoluna revan olduk. Sadece eksik gördükleri yerlere bakıp muhayenemizi onayladılar.
Benim gibi 9ay kalmış Lpg tank değişimi olanlara sızdırmazlık raporu icin Dudullu istasyon tahütname imzalatıyor, bilginize.
Darısı muhayeneye girecek arkadaşlara.
denizci & mimar -
Bu ay bende gidecegim bakalım ne olacak. Bilgi olarak şunu söyleyeyim, lpg tankı degişimi 15yıl olarak güncellendi.
Bizim KıZ'ın muayenesi yapıldı, sadece far yönü hafif kusuru ile geçti.
Seyyar roller konusunda sıkıntı çıkarmadılar, hemen getirip koydular. Diğer araç sahiplerinin ne kadar yakıyor bu sorularını cevaplamaktan 2 saatin nasıl geçtiğini anlamadım
1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
2014 Jeep Compass MK 2.0 Limited
Bana sorduklarinda kilometrede 1 çeyrek altin yakiyor diyodum
gidemediÄŸin yer senin deÄŸildir
Bugün Pendik istasyonunda şov yaptık. 3 ağır 17 hafif kusur ağır kusurlar
Çeki Demir'i Topuzu yok (Ruhsata işli çeki Demir'i var ama Topuzunu arabayı aldığım adam çaldırmış topuz olmaması ağır kusurmuş şaka gibi)
Diğer ikisi LPG tankı paslı ve seri numarası okunamıyor tankı büyütmek istiyordum mecbur değiştireceğim artık.
17 hafif kusurun 8 tanesi lambalar ile ilgili en komiği sarı sinyal lambasının rengi bozukmuş mat sarıymış.
Uzun lafın kısası Pendik'ten uzak durun.
Hemen arkanizdaki Murat 131 veya egzozundan siyah duman atan deutz kamyon sorunsuz gecmistir. Sra sra sra...
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP