Sayfa 7 Toplam 9 Sayfadan BirinciBirinci ... 56789 SonuncuSonuncu
Toplam 166 adet sonuctan sayfa basi 121 ile 140 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 4x4 tüüüvvtürk muayene

Üye dreamer98 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    07.Aralýk.2014
    Alıntı ahimrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    M1G arazi taşıtı demek oluyor. G harfi bu anlamda kullanılıyor. M1 otomobil. M1G otomobil arazi taşıtı. L200 vb. De N1G yazar oda kamyonet arazi taşıtı anlamındadır.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için,benim ruhsat çıkarken araç sınıfını doğru yazmışlar yani M1G fakat araç cinsi kısmı arazi taşıtı yazması gerekirken otomobil yazmışlar,umarım ruhsat yenileme istemezler.

Üye ahimrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    30.Mayýs.2015
    Nereden
    Denizli
    Alıntı dreamer98 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için,benim ruhsat çıkarken araç sınıfını doğru yazmışlar yani M1G fakat araç cinsi kısmı arazi taşıtı yazması gerekirken otomobil yazmışlar,umarım ruhsat yenileme istemezler.
    Doğrusu OTOMOBİL (ARAZİ TAŞITI) yanlış değil eksik yazılmış. Sıkıntı olmaz...
    2016 Model Dacia Duster 4x4
    1997 Model Grand Cherokee 5.2 V8
    1994 Model Grand Cherokee 5.2 V8

Ãœyelik tarihi
    30.Mayýs.2015
    Nereden
    Denizli
    Alıntı GC2013 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4.17 Ön (Bull-Bar), arka ve yan (marşpiye) koruma sistemleri

4.17.1 Ön koruma sistemi M1G, N1, N1G kategorisi araçlara takılabilir.

4.17.2 Aracın, görüş alanı, aydınlatma, plaka alanı, çeki tertibatı ve benzeri sistem ve aksamların onaylarını geçersiz kılmayacak veya çalışmalarını engellemeyecek şekilde montajı yapılmalıdır.

4.17.3- Üzerinde keskin köşe, sivri uç ve benzeri hasar verici veya çarpma anında kişiyi yaralayıcı çıkıntıların olmaması gerekir.

4.17.4- Ön koruma sistemi araca takıldığında yüksekliği, aracın far merceklerinin en üst noktalarını birleştiren hattın oluşturduğu düzlemden 100 mmden fazla olmamalıdır.

4.17.5- Tüm dışa dönük esnek olmayan yüzeyler en az 5 mm yarıçaplı bir kavise sahip olacak şekilde tasarlanmış olmalıdır.

4.17.6- Koruyucu sistemin toplam kütlesi, her türlü bağlantı ve sabitleme elemanları dâhil olmak üzere, koruyucu olarak tasarlandığı taşıtın kütlesinin %1.2sinden fazla olamaz ve bu kütle ayrıca 18 kgdan çok olamaz.

4.17.7- Ön koruyucu sistemler ile araç yüzeyi arasındaki mesafe 80 mmyi geçmemelidir.

4.17.8- Ön koruma sistemi aracın genişliğini artırmamalıdır. Aracın genişliğinin %75ini aşan sistemlerde uçlar içeri doğru dönük olmalıdır. Aracın gövdesine gömülü olanlar, entegre sistemler veya uçların 100 mm çapında kürenin temas edemediği ve gövde ile arasındaki boşluk 20 mmyi aşmayan sistemleri bu şartı yerine getirmiş kabul edilir.

4.17.9- Ön koruma sisteminin en ön ucu ile tamponun en ön ucu arasındaki mesafe 50 mmyi aşmamalıdır. Ancak basma mukavemeti 0,35 Mpadan daha az olan malzemelerden yapılanlarda bu şart aranmaz.

Yukarıda yazılanlar geçerli midir?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Herhalde yönetmelikten almışsınız, maddeler geçerli ancak, bunu araç projeye yetkili bir mühendisin kontrol edip buna göre tadilat projesi hazırlaması lazım. Proje onayından sonra vize ye girip, ruhsat değiştirirsiniz. Ruhsatınız da açıklama bölümünde Ön ...... monteli dir yazar.Bu şekilde olmayanları vizede söktürürler, kontrolde ceza yazabilirler.

Ãœyelik tarihi
    30.Mayýs.2015
    Nereden
    Denizli
    Ön (Bull-Bar), arka ve yan (marşpiye) koruma sistemleri ile ilgili proje yapıp ruhsat a işlettiğimiz... Aracın fotoğraflarını ekliyeyim örnek olarak. 2011 de yaptık o gün bu gündür bir daha yapmadık... )))

Üye GC2013 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    22.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir
    Teşekkür ederim

NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP

Üye Excalibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Þubat.2015
    Nereden
    Istanbul - Izmir
    Uzun bir aradan sonra herkese, merhaba

Muhayene tarihim ufukta sonunda bizede gözüktü. Kasimin ilk günleri, lakin her muhayene oncesi her kullanici bir stres yasadigi asikar.

İslerim sebebiyle 2,5 aydir aracimdan uzakta denizdeydim.. Bir döndum aracin sag onunde bir catlak gerçi üstu açık bina alti otoparkta duruyor herhalde balkondan bırsey mi düştü bilinmez Muhayeneden gecermi ? Yoksa riske gerek yok hemen değiştireyim mi..!

Aklima takilanlar...ise,
    1- Aracimi önce alip ardindan offroad yaptirirdim. Lpg dolum yeri sagda eksoz yanindaydi İzmirde bu sekil gecti. (Iyi bir yerde degil katiliyorum.)
    2- Ceki demirim var ruhsata isli
    3- Ön demir ve vinc isli degil ? Acaba offroadlu olan arkadaslarda durum nasil? Bu sekilde gecen var mi Yoksa Sile turktuv tek adres mi?
    4- Sepetim var muhayene oncesi gitmeden once cikartacagim.
    5- Abs isigi bugunlerde bazen yanip bazen sönuyor. Sigortasi nerede kac numaraydi?
    denizci & mimar -
    Deniz Ticaret Gazetesi / broker/ yelken eÄŸitim/renovasyon.

Üye strayker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Nisan.2015
    Nereden
    BURSA / NÄ°LÃœFER - FETHÄ°YE
    Alıntı Excalibur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun bir aradan sonra herkese, merhaba

Muhayene tarihim ufukta sonunda bizede gözüktü. Kasimin ilk günleri, lakin her muhayene oncesi her kullanici bir stres yasadigi asikar.

İslerim sebebiyle 2,5 aydir aracimdan uzakta denizdeydim.. Bir döndum aracin sag onunde bir catlak gerçi üstu açık bina alti otoparkta duruyor herhalde balkondan bırsey mi düştü bilinmez Muhayeneden gecermi ? Yoksa riske gerek yok hemen değiştireyim mi..!

Aklima takilanlar...ise,
    1- Aracimi önce alip ardindan offroad yaptirirdim. Lpg dolum yeri sagda eksoz yanindaydi İzmirde bu sekil gecti. (Iyi bir yerde degil katiliyorum.)
    2- Ceki demirim var ruhsata isli
    3- Ön demir ve vinc isli degil ? Acaba offroadlu olan arkadaslarda durum nasil? Bu sekilde gecen var mi Yoksa Sile turktuv tek adres mi?
    4- Sepetim var muhayene oncesi gitmeden once cikartacagim.
    5- Abs isigi bugunlerde bazen yanip bazen sönuyor. Sigortasi nerede kac numaraydi?
    merhabalar,

ben geçen hafta bursa / k.bey de yaptırdım. aracın ön tarafında kendimizin yapmış olduğu komple demir boru bir koruma var.. üzerinde delici ve yayıcı sis lambaları var. tavanda sepet var.. tavanda ledbar var ön ve arkada. arabada yükseltme kiti var. ve hiç bir şey yapmadım. he birde çeki demiri var ruhsata işli değil ama benim aracım l200 bizde orjinalinde de çeki demirine benzer bir boru olduğu için fark etmemiş olabilirler. sadece hafif kusur olarak cam filmi ve far ayarı yüksekliği yazmışlar sanırım şanslıyım biraz.

Ãœyelik tarihi
    06.Þubat.2015
    Nereden
    Istanbul - Izmir
    Alıntı strayker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar,

ben geçen hafta bursa / k.bey de yaptırdım. aracın ön tarafında kendimizin yapmış olduğu komple demir boru bir koruma var.. üzerinde delici ve yayıcı sis lambaları var. tavanda sepet var.. tavanda ledbar var ön ve arkada. arabada yükseltme kiti var. ve hiç bir şey yapmadım. he birde çeki demiri var ruhsata işli değil ama benim aracım l200 bizde orjinalinde de çeki demirine benzer bir boru olduğu için fark etmemiş olabilirler. sadece hafif kusur olarak cam filmi ve far ayarı yüksekliği yazmışlar sanırım şanslıyım biraz.

Sizin epey şansli olduğunuz aşikar. Her türktüv farklilik gosteriyor , tam bir standart yok belli.
    denizci & mimar -

Ãœyelik tarihi
    06.Þubat.2015
    Nereden
    Istanbul - Izmir
    Arkadaşlar TürkTüv 2016 Ağır kusur tablosunu line tiklayip kontrol edebilirsiniz. Araçların tahminimizden çok daha deteyli bir incelemeden geçtigini göreceksiniz.

http://otomobil.muayenesi.com/muayen...obil-2010.html
    denizci & mimar -

Ãœyelik tarihi
    06.Þubat.2015
    Nereden
    Istanbul - Izmir
    Arkadaşlar, Zj de ABS ile ilgili sıkıntıları giderdikten sonra 1. muhayene için Pendik TüvTürk' e randevu almıştım lakin muhayeneye girmeden önceki gün Toyota'da çalışan bir arkadaşımız Vitrin aracı olan 2016 Hilux Toyota full offroad donanımlı araçlarının genel donanım , lastik vbg dolayı geçemediği bilgisinini verdi. Dolayısıyla iptal ettim. Öğrendim ki ''Pendik istasyon'' epey mimliymiş bilginize.!

Sonrasında 2. seferide iptal edip 3. ve son hakkımızı Şile' den randevu aldım. Vinç ve Sepetimi ne olur ne olmaz diyerek çıkartıp ön demir ile Şile istasyona girdim. Offroad donanımı ile hiç bir sorun yaşamadım fakat aklımda olmayan ve hiç bir yerden akıntım olmamasına rağmen direksiyon kutusunda terlemeden Ağır kusur verdi.

Kanalda bir ara elinde metre ile sağı solu ölçmeye başlayınca hah dedim. Zokayı yuttuk, kite mi taktı. Oradan ''Şefim'' diye seslenip şefi de geldi birlikte incelemeye başladılar. Neyseki Lpg için olduğunu sonradan anladık.
    Lpg için bir tadilat yapmıştık bende de sağda olan dolum ağızı yeni bakır borular ile sol tampon altına alındı ve sağdan gelen hat levhalar ile sarıldı. Ancak ön yolcu motor geçişinde boruların açıktan geçtiğini belirterek 2. ağır kusuru yazdı. 3. ise sinyaller; Malumunuz ! Dörtlüleri yakınca farklı, parkı yakınca farklı. Dedim ki hemşerim bu tüm bu kasa araçlarda böyledir. Orjinal hali deyince yazdığı ağır kusuru iptal etti. Ama bu durumu söyleyiniz her gelişinizde diyerek tebihte bulundu.

Son olarak 2. Sefer için Szıdırmazlık raporu ile gelmemi belirtti.

Bu muhayeneler gerçek bir karın ağrısı hepimiz için.
    denizci & mimar -

Ãœyelik tarihi
    06.Þubat.2015
    Nereden
    Istanbul - Izmir
    Şile' de eksik gördükleri Lpg yolcu - motor arasi alt borularin izalasyonu , direksiyon pompası terlemesi ve sızdırmazligimizi alip tekrar Şile yoluna revan olduk. Sadece eksik gördükleri yerlere bakıp muhayenemizi onayladılar.

Benim gibi 9ay kalmış Lpg tank değişimi olanlara sızdırmazlık raporu icin Dudullu istasyon tahütname imzalatıyor, bilginize.

Darısı muhayeneye girecek arkadaşlara.
    denizci & mimar -

Üye kuzeyli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Bu ay bende gidecegim bakalım ne olacak. Bilgi olarak şunu söyleyeyim, lpg tankı degişimi 15yıl olarak güncellendi.

Ãœyelik tarihi
    22.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir
    Alıntı kuzeyli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu ay bende gidecegim bakalım ne olacak. Bilgi olarak şunu söyleyeyim, lpg tankı degişimi 15yıl olarak güncellendi.
    Bu iyi oldu fazladan 5 sene kazandık

Üye archway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    22.Mart.2016
    Nereden
    Küçükçekmece
    Alıntı kuzeyli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel bir haber

Üye FuatD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Bizim KıZ'ın muayenesi yapıldı, sadece far yönü hafif kusuru ile geçti.

Seyyar roller konusunda sıkıntı çıkarmadılar, hemen getirip koydular. Diğer araç sahiplerinin ne kadar yakıyor bu sorularını cevaplamaktan 2 saatin nasıl geçtiğini anlamadım

1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
    2014 Jeep Compass MK 2.0 Limited

Üye Kadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Alıntı FuatD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim KıZ'ın muayenesi yapıldı, sadece far yönü hafif kusuru ile geçti.

Seyyar roller konusunda sıkıntı çıkarmadılar, hemen getirip koydular. Diğer araç sahiplerinin ne kadar yakıyor bu sorularını cevaplamaktan 2 saatin nasıl geçtiğini anlamadım

1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
    2014 Jeep Compass MK 2.0 Limited
    Abi bana sorduklarında senin yaktığınla aynı diyorum

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üye platin75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    26.Haziran.2014
    Nereden
    ardahan
    Bana sorduklarinda kilometrede 1 çeyrek altin yakiyor diyodum
    gidemediÄŸin yer senin deÄŸildir

Üye Kadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Alıntı platin75 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bana sorduklarinda kilometrede 1 çeyrek altin yakiyor diyodum
    Oda iyimiş aklımda olsun

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üye Eranmania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    16.Aðustos.2015
    Bugün Pendik istasyonunda şov yaptık. 3 ağır 17 hafif kusur ağır kusurlar
    Çeki Demir'i Topuzu yok (Ruhsata işli çeki Demir'i var ama Topuzunu arabayı aldığım adam çaldırmış topuz olmaması ağır kusurmuş şaka gibi)
    Diğer ikisi LPG tankı paslı ve seri numarası okunamıyor tankı büyütmek istiyordum mecbur değiştireceğim artık.
    17 hafif kusurun 8 tanesi lambalar ile ilgili en komiği sarı sinyal lambasının rengi bozukmuş mat sarıymış.
    Uzun lafın kısası Pendik'ten uzak durun.

Ãœyelik tarihi
    22.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir
    Hemen arkanizdaki Murat 131 veya egzozundan siyah duman atan deutz kamyon sorunsuz gecmistir. Sra sra sra...

Sayfa 7 Toplam 9 Sayfadan BirinciBirinci ... 56789 SonuncuSonuncu