Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Şarj Dinamosu yüzündenmi geç marş ı alıyor, ?

Hybrid View

Üye K@RUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    20.Mayýs.2015
    Nereden
    Ä°stanbul

Lightbulb Şarj Dinamosu yüzündenmi geç marş ı alıyor, ?

Merhaba,

95 g.cherokee aracım iki gün önce marşa bastığımda çalışmadı en fazla 5 kez denedim marş almayınca bende aracı boğduğumu düşünüp kapıları kilitledim eve döndüm ışıkları kontrol ettiğimde security ışığının yandığını gördüm en son.

Kapıları tekrar kumandadan kitledim kapıların açık olup olmadığını kontrol ettim .

Ertesi gün aracımın başına geldiğimde kumanda dan kapıları açtığımda tekrar security ışığı yandı bende tekrar marş a bastım alır gibi oldu yeniden kesti , bende aşağya inip kapıları anahtar ile kapat aç yaptım, tekrar bindim araca marşa bastım bastı ama biraz geç kaldı marşı almaya.

Kafamız tamamen şarj dinamosuna marş motoruna kömürlerine gitti.

Daha öncedeb yaşamış olan varmıdır bu durumu?

Böyle bir durumda arızada nereye yoğunlaşmalıyım yada bahsettiğim aksamların bir sorunu yok da tamamen benim heyecanımdan mı basamıyorum da marşı almıyor ?

Teşekkürler.

Üye Mirkan Şenol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Araç güvenli moda girmiş gibi, bagaj kapağını anahtar ile kilitleyip açın, hatta sağ ön kapıyı da anahtar ile kilitleyip açın. Tekrar marşa basın muhtemelen çalışacaktır.
    Şarj dinamosu alternatör ile marş motoru farklı şeylerdir, ben zj de marş motorunun bozulduğunu hiç görmedim.
    Security ışığı sönmeden beyin enjektörlere benzin püskürtmez, tüm yakıt yolları kapalı olur. Marş motoru beyin ile yönetilmediği için marş basar ama araç çalışmaz.
    Önce kumandadan kapıları açın, sonra tüm kapıları anahtar ile kilitleyip açın garanti olsun.
    Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''

Üye mjz66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Alıntı K@RUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

95 g.cherokee aracım iki gün önce marşa bastığımda çalışmadı en fazla 5 kez denedim marş almayınca bende aracı boğduğumu düşünüp kapıları kilitledim eve döndüm ışıkları kontrol ettiğimde security ışığının yandığını gördüm en son.

Kapıları tekrar kumandadan kitledim kapıların açık olup olmadığını kontrol ettim .

Ertesi gün aracımın başına geldiğimde kumanda dan kapıları açtığımda tekrar security ışığı yandı bende tekrar marş a bastım alır gibi oldu yeniden kesti , bende aşağya inip kapıları anahtar ile kapat aç yaptım, tekrar bindim araca marşa bastım bastı ama biraz geç kaldı marşı almaya.

Kafamız tamamen şarj dinamosuna marş motoruna kömürlerine gitti.

Daha öncedeb yaşamış olan varmıdır bu durumu?

Böyle bir durumda arızada nereye yoğunlaşmalıyım yada bahsettiğim aksamların bir sorunu yok da tamamen benim heyecanımdan mı basamıyorum da marşı almıyor ?

Teşekkürler.
    Mirkan'in dediklerini yap, ise yarar gozukuyor...olmadi Ergun abi'den cevap beklicez Cozerse o cozer

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alternatör ile çalışmanın bi alakası yok aslında.
    Ben subaruda yazılımdan kontrol edip takip ediyordum sistemi.
    12 volt akü siz marşa basınca çekilen akımla 7,5-8 voltlara düşüp aracı çalıştırıyor, sonrasında alternatör devereye girip sistemi 13.8-14 volt aralığında şarj ediyor.
    Bu sistem içerisinde bahsettiğin arızanın imkanı yok gibi gözüküyor.
    Bi eriğinen bi büyük rakı devirir ama kendi devrilmez.