ZJ' lerin klima sistemleri aslında son derece dayanıklı ve basit teknolojilidir. Ayrıca oldukça da güçlüdür...! Adamı içerde dondurur ! yeterki sağlıklı çalışsın.
Eğer bir sorun var ise iki nedeni olabilir;
Pompa devreye girmiyordur veya gaz kaçağı vardır. ( yani gaz yoktur veya çok eksiktir ).
Önemli kural ; Kışın ara sıra klima çalıştırlmalıdır, ki gaz özelliğini kaybetmesin.
Pompanın çalışıp çalışmadığını anlamanın yolu ;
- Klima pompasının önündeki kasnak devreye giriyor mu ? ( yani; kompresör kasnağı kayış kasnağı ile birlikte dönebiliyor mu? )
- basınç konnektörünün fişini çekin.
Aşağıda görüldüğü gibi U haline büktüğünüz bir iletken teli motor çalışırken konnektörün görülen deliklerine takın. Klima kasnağı kayış kasnağına kilitlenip dönmeye başlaması lazım.
- Eğer dönüyorsa, pompada ve tesisatta sorun yok !
Gaz kaçağı var mı ?
Aşağıda görülen plastik vida kapak çıkartılarak gaz basınç saati takılır ve gazın durumu ölçülür.
Eğer gaz eksik ise; sisteme boyalı sıvı verilerek aşağıdaki boruların bağlantı yerleri kontrol edilir, kaçak var mı diye....
Anlayacağınız; iki temel noktadadır sorun, ve hangi noktadan kaynaklandığı da bu şekilde anlaşılabilir.
Hadi, iş başına !![]()
Yine harikasın abi sayende zj den korkmuyorum kendi adıma teşekkürler 👍🏿
Sent from my iPhone using Tapatalk
Elinize sağlık bilgilendirme için...Wj içinde aynı şeyler geçerlimi?
Xperia Z
2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
2016 Mondial RXÎ EVO 250 cc
2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
2007 Subaru Forester 2.0 ov
2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
1997 Toyota Carina GLİ+Milano Lpg
Ergun abi çok teşekkürler tek tek deneyeceğim![]()
Klima kasnağı dönüyor,klima borusu ise buz gibi. Acaba içeride tam soğuk olmama sebebi "blend door" denilen kapaklar olabilir mi?
Xperia Z
Bu ayarda icersi buz! En fazla guneye inersem agustos-eylul sicaklarinda 18 derece yapiyorumistanbulda low falan yaparsam zatureden olum direk
Bakalım ben en kısa sürede halletmek istiyorum, bahsettiğiniz ayarları kaydettim bakalım benimkisi ne kadar performanslı olacak![]()
Teşekkürler![]()
Ergun abi Merhaba,
Dediklerini kontrol etmek amacıyla kaputu açtım bu sabah klimayı 16 decerece getirip klimayı açtım fakat gösterdiğin kasnak aralıklar ile çalışıyor 10 saniye duruyor 5 saniye çalışıyor bu normal midir ? İstersen video yükleyebilirim.
İkincisi normal ise bu çalışma durumu kesinlikle gazı bittiğinden kaçak olduğundan şüphelniyorum senin yorumuna göre hareket edeceğim![]()
Teşekkürler![]()
Ergun abi 98 zj lerde klima kalibrasyonu nasıl yapılıyor ?
Ve klima hata kodunu nasıl alabiliriz ?
Cumartesi günü maslak sanayii yapacağım klima ve ön sol disk ötüyor ona baktıracağım![]()