ZJ' lerin klima sistemleri aslında son derece dayanıklı ve basit teknolojilidir. Ayrıca oldukça da güçlüdür...! Adamı içerde dondurur ! yeterki sağlıklı çalışsın.
Eğer bir sorun var ise iki nedeni olabilir;
Pompa devreye girmiyordur veya gaz kaçağı vardır. ( yani gaz yoktur veya çok eksiktir ).
Önemli kural ; Kışın ara sıra klima çalıştırlmalıdır, ki gaz özelliğini kaybetmesin.
Pompanın çalışıp çalışmadığını anlamanın yolu ;
- Klima pompasının önündeki kasnak devreye giriyor mu ? ( yani; kompresör kasnağı kayış kasnağı ile birlikte dönebiliyor mu? )
- basınç konnektörünün fişini çekin.
Aşağıda görüldüğü gibi U haline büktüğünüz bir iletken teli motor çalışırken konnektörün görülen deliklerine takın. Klima kasnağı kayış kasnağına kilitlenip dönmeye başlaması lazım.
- Eğer dönüyorsa, pompada ve tesisatta sorun yok !
Gaz kaçağı var mı ?
Aşağıda görülen plastik vida kapak çıkartılarak gaz basınç saati takılır ve gazın durumu ölçülür.
Eğer gaz eksik ise; sisteme boyalı sıvı verilerek aşağıdaki boruların bağlantı yerleri kontrol edilir, kaçak var mı diye....
Anlayacağınız; iki temel noktadadır sorun, ve hangi noktadan kaynaklandığı da bu şekilde anlaşılabilir.
Hadi, iş başına !
Yine harikasın abi sayende zj den korkmuyorum kendi adıma teşekkürler 👍🏿
Sent from my iPhone using Tapatalk
Elinize sağlık bilgilendirme için...Wj içinde aynı şeyler geçerlimi?
Xperia Z
2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
2016 Mondial RXÎ EVO 250 cc
2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
2007 Subaru Forester 2.0 ov
2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
1997 Toyota Carina GLİ+Milano Lpg
Ergun abi çok teşekkürler tek tek deneyeceğim
Klima kasnağı dönüyor,klima borusu ise buz gibi. Acaba içeride tam soğuk olmama sebebi "blend door" denilen kapaklar olabilir mi?
Xperia Z
Bu ayarda icersi buz! En fazla guneye inersem agustos-eylul sicaklarinda 18 derece yapiyorum istanbulda low falan yaparsam zatureden olum direk
Bakalım ben en kısa sürede halletmek istiyorum, bahsettiğiniz ayarları kaydettim bakalım benimkisi ne kadar performanslı olacak
Teşekkürler
Ergun abi Merhaba,
Dediklerini kontrol etmek amacıyla kaputu açtım bu sabah klimayı 16 decerece getirip klimayı açtım fakat gösterdiğin kasnak aralıklar ile çalışıyor 10 saniye duruyor 5 saniye çalışıyor bu normal midir ? İstersen video yükleyebilirim.
İkincisi normal ise bu çalışma durumu kesinlikle gazı bittiğinden kaçak olduğundan şüphelniyorum senin yorumuna göre hareket edeceğim
Teşekkürler
Ergun abi 98 zj lerde klima kalibrasyonu nasıl yapılıyor ?
Ve klima hata kodunu nasıl alabiliriz ?
Cumartesi günü maslak sanayii yapacağım klima ve ön sol disk ötüyor ona baktıracağım