Metres kelimesi hoş olmasada facebookta 5 sene kahrımı/kahrını çektiğim 5.2 zj nin foto albümüne de bu adı vermiştim. Aslında bir yerde doğru yemeyip yediriyoruz içmeyip içiriyoruz kaçamak yapıyoruz. bi yerde metresimiz oluyor bu araçlar. 2014 Aralık ayında 5.2 ile olan 5 yıllık ve 70.000 km lik maceramızın sonuna gelip yollarımızı ayırmıştık. o günden beri hayatımda önemli bir boşluk ortaya çıktı fakat öncelikler farklı olduğu için 2016 ocak ayına kadar 4x4 almayacağım diye kendime söz verdim. temmuz sonu gibi bir perşembe pastanede otururken başta ejder olmak üzere arkadaşlar sen başkansın ama bi 4x4 aracın yok bu iş böyle olmaz diye almam konusunda mahallle baskısı yaptılar yok ocak ayına kadar bekleyeceğim desemde ejder sen aracı bul parasını hallederiz diyince karşı koyamadım. önce 2 tane toyota vx 100 baktım fakat elektrik alamadık karışıklı ve toyotanın yan sanayi parçasının olmayışı orjinal parçalarının pahalı olması sağlamlığına karşın beni korkuttu. sonra wj 4.7 baktım onların da rakamları yüksek km leri yüksek geldi.Derken bu sefer 5.9 olsun dedik ejderle. ama eski tecrübelerden yola çıkarak acele etmeyelim çok temiz olsun sorunsuz olsun dedik. biliyoruz ki 20 bine aldığın zj yi 10 bin de harcasan temiz bir zj haline getiremiyorsun ne yazık ki. çok şık fotolu albenisi yüksek birkaç 5.9 araca baktım ama fotolar iyi makinayle çekilip fotoşoplanınca yanıltıyor insanı kiminde motor bloğu çatlaktan kaynaklı çıktı çoğunda km ler düşürülmüş olarak çıktı kimi sebebi bilinmeyen bir motor titremesi çıktı kiminde hasar kaydı derken istanbuldan araç bulamayacağımızı gördük. muğlada hiç lpg takılmamış boya değişen olmayan çok orjinal bir araç vardı sahibinden de anlaşıldığı üzere çok titiz bir adamın çok titiz aracıydı fakat aradığımda ertesi gün datçadan ilhan diye biri gelecek o almazsa gelin bakın dedi. tam da fiyatı indirmişti. tabi ki datça ilhan deyince bizim ilhan abi olduğunu anladım telefonlaştık teyid etti ertesi günü gitti aracı incelerken de konuştuk kurduğu şu cümle nasıl bir aracı kaçırdığımı özetlemeye yetti '' valla mert kardeşim ben de çok titizim aracı gördüm inceledim bir kusur aradım pazarlık yapmak için ama o kadar güzeldi ki pazarlık yapmaya utandım istediği parayı verdim aldım'' sonra bana denizlideki araca bak o da temiz duruyor dedi. denizlideki 5.9 un sahibi ile yazıştık konuştuk 37 binden ilan vermişti değişen hiçbirşeyi yok 1 lokal boyası var diyordu. orjinal 135.000 km de. fotolardan da çok diri görünüyordu bir kısım servis kayıtları vardı geçen hafta pazartesi sabah 6 uçağı ile denizliye gittim. buluştuk evet araç hoşuma gitmişti. ufak tefek kusurlar vardı. aracı alan arkadaş 1 yılda 1000 km yapmış atiker lpg takılı idi. lokal boya yerine 5 parçasında boya çıktı. hasar kaydı yoktu zaten. km orjinal şanzıman geçişleri mükemmel . içi kozmetik olarak harikaydı. öyleydi böyleydi pazarlık derken kendimizi noterde bulduk aracı aldığım gibi akşam 5 gibi istanbula doğru yola koyuldum. Noter safhasına kadar ejderle kaç defa konuştuk hatırlamıyorum alayım mı almayayım mı derken maddi manevi desteği ile çok temiz bir 5.9 sahibi oldum.İnşallah geçmiş tecrübelerimden çıkaracağım dersler ile onu temiz ve özel bir aile üyesi olarak koruma gayreti içinde olacağım. Sabırla okuduğunuz için teşekkürler...