Sunroofun kasa ölçüleri uyduktan sonra tek yapılacak iş bulunan yeni sunroofun camı ile zj nin sunroof camı yer degiştirecek ve camı degişen sunroofda yeni cama uygun iniş kalkış noktaları yeniden ayarlanacak benim kafamdaki basit anlamda proje bu ,ben zj nin sunroofunu söktüğüm için biliyorum zj tavanında sunroof için özel bir alan yok adam kasayı düz tavana vidalarla asmış bütün mevzuu bu bu nedenle zj sunroof kasasına ebat olarak benzeyen bir başka sunroof jkasasınıda getirip aynı yere monte etsek zj yok ben bunu istememmi diyecek.
Alternatif olarak yapılabilir ancak direk olarak uygulanabilecek bir çözüm daha akılcı bence.
Şöyle bir durum varki bu ihtimali daha da ön plana çıkartıyor; Araç üreticileri genel olarak kullanılacak parçaları ilgili üreticilere yaptırır. Mesela bizim araçlarda ki çoğu motorlu parçalar valeo firmasına yaptırmıştır, silecek motoru / radyatör / sunroof motoru vs. Hatta üstündeki 5.2L motor Birçok araçta mevcut bire bire aynısı 😱 bence biZim sunrooflarda ortak bir üretici olduğunu düşünüyorum bunu tespit etmek için aynı yıllarda üretilen araçları inceleme altına almak gerekir.
Sunroof üreten firmaları tespit etmek gerekli bu firmaları bulduğumuz anda olay çözülecektir.
Bu şekilde alan daraltılıp daha kolay hedefe ulaşabilriz diye düşünmekteyim?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sanırım sonradan yapılmış bir uygulama beyin fırtınası açısından yararlı olabilir....
http://youtu.be/JQ8WG7DfHF0
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evet genel olarak bir çok zjde benzer sorunlar mevcut bazı insanlar sunroofu kullanmiyor önemsemiyor bazısıda zaten eşek niyetine biniyor zjye umursamıyor. Ben herseferinde bi korkuyla açıyorum sunroofu. Belkide Mert abiyle senin dediğiniz gibi yükseklik vs ayariyla ilgili ama benim fitilden şüphelenme sebebim havanin sıcak soğuk durumuna göre olayın farklılık göstermesi. Mesela Ağustosta sabah 10da sıkıntısiz açılıyor, öğlen 1den sonra akşam 7ye kadar kapatmak istesek yuvaya oturmuyor.Ama akşamları sıkıntısiz açılıp kapanıyor genelde. Son 1 aydır sivastayim üniversiteden ötürü. Yarin karabükte olacağım bakalım sunroof bu havalarda ne halde 😊
wj lerin sunroofları sanki zj ye cuk diye oturacak gibi görünüyor bugün bir wj benim evin önüne park etmiş hemen sunroofunu kontrol ettim neredeyse ölçüler aynı gibi.
96 model zj'de sunrooftan su alıyor ve paspasın altına kadar ıslanıyor bazen tepemden de akıyor. Araç sürekli yokuş aşağı duruyor Mert abi, o tıkanıklığı açsak yeter bana sunroof calısmasa da olur
Bende komple boya yaparken sunroofu iptal ettim,motor ıvır zıvır ne varsa söküp attım ama sac kaplamadım,camı yerine monte ettik alttan güzelce dysonla izolasyonunu yaptık...Pencere niyetine kullanıyorum yani,perdede yaptık açıp kapatıyorum güneş gelince...
İbrahim sunroofu açınca kanal içinde 4 adet gider ağzı vardır bunların 2 tanesi önde diğer 2 tanasi arkadadır.Arkada olanlara ulaşman biraz meşakkat lı olabilir ancak kanal borularında yırtılma yok ise (susta diye tabir edilen yay vardır nalburdan temin edebilirsin) yukarıdan olmak şartı ile başka türlü mümkün değil zaten onun yardımı ile aşağı şase kısmına inecek şekilde içine sal açıldığını kontrol etmek için su dök kanala sorunun çözülecektir.
Abi mecbur kapımın önüne koyuyorum aracı oyüzden sürekli rampada duruyor, İstanbul'da olup da yardım edebilecek biri var mı acaba şu dertten kurtulayım yoksa canım arabaya yazık olacak abi
yarın dolapdere sanayi ikitellide buluşacağız yakınsan vaktin varsa gel konuşuruz. çözülmeyecek birşey değil dert etme. ama sağlam bile olsa çok yağış olursa tepsinin kaldıracağız bir kapasite var üstüne çıkarsa tepsiden taşar ama senin kanalda kesin tıkanma var tavanı sökmen lazım orası kesin sonra çıkacak herşey ortaya
Abi saat kaçta buluşacaksınız ? Annemi hergün Medipol Bağcılara götürüyorum haftasonu hariç, saatler çakışmazsa geleyim abi
mert abi numaranı alabilirmiyim , bi aksilik cıkmazsa gelicem inşallah