Konulanmış Görüntüleme
-
- OÄŸuzhan Yasin
Ãœye
Åžansuman Sorunum hk.
Abiler merhabalar,
ben
Jeep Grand Cherokee 5.9 v8 1998 araca sahibim, şanzumanla alakalı sorunumuz var elinizden geldiğince yardımcı olursanız sevinirim. Olayı detaylı anlatıyorum;
yılbaşı aksamı ailecek 3 araba araziye çıktık. dağın ortasına kadar sorunsuz çıktık ve giderken aracın altında duman (aşırı) ve yanık yağ kokusu gelmeye başladı. yağları kontrol ettik bi eksik çıkmadı. aracı zorlamamak için tezgahımızı daha aşağıya kurduk. geceyi bitirdik eve döndük sabah aracı çalıştırdık. arac ilerliyor ama sanzumanın arzılı olduğunu bildiğimiz için benziliğe çektik baktık şanzumanı tamamen bitmiş. çekiciyle sanayiye çektik aracı. şanzuman söktük biraz yanmış şanzuman. keçe falan yanmış (samsunda iyi zj ustamız yok) tork konvortörü değiştik keçeleri değiştik. taktık çalıştırdık araç ileriye ve ya geri gitmedi. sonra ustada bi kaç parça daha değiştirdi (bilyalar diye hatırlıyorum emin değilim) araç ileri ve geri gitmeye başladı. fakat asıl sorun burada araç ikinci vitesde kaldı. 1 e geçmiyor. 2. vitesde kalkıyor. aracı 1 e geçirmek için bu gün şanzuman beynini söküp temizleyip takacağız. sorun nerde olabilir mekanik mi yoksa elektiriksel midir yardımcı olurmusunuz?
bu arada forumu çok beğendim buralarda takılacağım gibi duruyor. herkesle tanışmayı iple çekiyorum.