Belirtisi ;



Aslında sebebi basit olan bu arızanın, yani bir keçe değişim işi kolaydır, sadece dikkat edilmesi gereken noktaları vardır ki, edilmesse difransiyel dişlilerinde hasara sebebiyet verir. En basiti ( ki ustaların pek önemsediği söylenemez...) şaft flanşı (yoke) ile somun ve Yoke ile şaft ayrılmadan önce hepsi karşılıklı muhakkak işaretlenmelidir. Eğer söküldüğü gibi takılmazsa şaftın balansı bozulur ve vibrasyon başlar.



Bu işin devamı da kolay, kendin bile yapabilirsin ama yemiyorsa en azından ustanın başında durarak olayı kontrol altında tutarsın.

Şaftı ayırıp flanşı da çıkardıktan ( son derece basit, anlatmaya gerek yok... şaftı tutan cıvataları ayır...) sonra bir ispatula ve tornavida vasıtasıyla keçeyi kanırtarak dışarı çıkartırsın.





Yeni yağ keçemiz ;



Yağ keçesini yerine takmadan önce kaliteli bir silikon ile kenarlarını silikonluyoruz ;



Sonrada yerine yerleştirip dengeli bir şekilde çekiçle etrafından döne döne yavaş yavaş oturtuyoruz.



Hepsi bu Sonrasında geri topluyoruz... Koyduğun işaretlere dikkat ederek tabi.

Özellikle mahruti dişilisini ( hani şu tokmak gibi olan ... )Geri montajda en sonda kullanılan, mahrutiyi ve şaft flanşını tutan cıvata fabrika tarafından önerilen torkta sıkılmalıdır. Yani bu cıvata öyle bir ayarda sıkılmalıdırki şaft flanjı dolayısı ile mahruti ne çok rahat dönmeli, ne de çok sıkı olmalı.