Yürüründe bir degişiklik olumsuz yönde etkilicek bişey yoksa yaptırırım, peki ideali 2" mi daha büyük yaptırsam amortisörlerin degişmesimi lazimdı
Sent from my iPhone using Tapatalk
"Bin millik bir yolculuk, tek bir adımla başlar."
1998 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2L V8
Daha yükseğine ZJ'nin altı yapısı izin vermez... Şaft açısı kötü çalışacak derecede bozulur. Denge kolları ve alt difransiyel kolları uzunlukları gereği kısa ve zayıf kalır... 2'' sonrası şaft açıları için arazi şanzımanı düşürülmeli, amortisörler uzatılmalı, track bar değişmeli, aracın dingil mesafesi bozulacağı için alt kolların değişmeli (orjinal kolların kullanıldığı 4.5 inç kitler de var ama onlar sağlıksız ve yarımdır), viraj denge çubukları uzatılmalı, uzun hd pitman arm ve direksiyon destek demiri takılmalı... Bu kadar işleme girecekseniz takoz değil 3-4.5 inç yay alırsınız... Toplama bir kit olur.
ZJ alt yapısı ile oynanmadan 2 inçe kadar müsaade eder...
Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''
Evet verdiÄŸin bu deÄŸerli bilgilerle 2" get kesinleÅŸti, kit ve jant lastik daha sonra inÅŸallah
Geti Yapabilmek için aracın orjinal getini sökmesi lazımmış
Onun çapına göre yapılacak
Sökmeden yapabilmesinin başka yolu varmı kılavuz alabilecegi çap vs
Konu musty.skr tarafından (16.Haziran.2016 Saat 16:28 ) değiştirilmiştir.
2" get yaptıracak olursanız benide ekleyebilirsiniz arkadaşlar listeye,belki sayı artarsa daha uyguna halledebiliriz
Halen arıyorum arkadaşlar,elinde olan satan vs yardım ederse sevinirim...
Etrafınızda tornacı varsa gidip bi fiyat alın 2" için ben gittim yuvarlak konuştu yapıcağımız parçanın örnegi var mı görmem lazım diye. Yinede bıraktım aracı bakalım sonuç ne olacak. Teslim aldığımda sorarım başka yapamısın diye
Get takacak arkadaşların dikkatine!!!
Arka amortisörler kısa gelebilir benimkiler kısa geldi değişmek zorunda kaldım ve enteresandırki takmadan önce direksiyonda boşluk vardışimdi yok gibi birşey oldu fetleri rakınca üzerindeki 235x70x16 lastikler küçük geldi yani get takmakla iş bitmiyor yeni lastik ve jant lazım 😀255/70/16 lastik lazım şimdi üzerindekilerde yeni değiştirmek istemiyorum anca takas düşünürüm isteyen olursa
34 S 4446
Grand cherokee 5,2 1997
34 S 4446
Grand cherokee 5,2 1997
Maşallah çok güzel görünüyor
Nette gezerken lastik ölçü hesaplama tablosu buldum orjinal ölçü 225/70/16 eğer 245/75/16 lastik takılırsa % olarak değişim %7 küsür oluyor eğer 255/70/16 takılırsa %6 küsür oluyor önerilen %2.5 muş bu arada
34 S 4446
Grand cherokee 5,2 1997
Günaydın arkadaşlar bende kışlık lastik alıcam 4 adet aracım standart şuan üstünde 235 maxxis lastik var memnunum lastiklerimden.
Bana önerebileceğiniz kışlık lastik varmı ? Yada temiz az kullanılmış 2. elde olabilir