İlk bir hafta güzeldi ancak bu sefer üst pompa da farklı sesler duymaya başladık inleme sesi diyeyim. Direksiyonu çevirmeye başlar başlamaz ses artıyordu. İiiiiyy , iiiyyy, iiiyyy gibi. Bu sefer de üst pompayı söküp Bostancı da o meşhur isim yapan malum torna atölyesine teslim ettim. Durumu anlattım tek tek not aldılar. Daha önceki yaşadığımız olumsuzlukları da dile getirdik. Hızlı bir yenileme ve testten geçtikten sonra tekrar teslim aldım.
Artık her iki kutuda tamam gibi gözüküyordu. Alt kutumuz yeni o malum adresten USA den gelen , üst kutu daha önce elden geçmiş yenilenmişti.
Üst direksiyon pompası
fakat tak sök, tak sök onunda çalışma şekli düzensizleşti . Derken üst pompa; Aman Allahlım yine zorlanıyor, yine ses var birde 250TL yapıldıydı. Hemen hızlıca tekrar üst pompayı söküp bizzat götürdüm durumu anlattım. Bu seferde kusura bakmayın pompa artık kullanılamaz bunun işi bitmiş demezler mi?. Çöp olmuş dediler ve ben sakin artık olamayıp usulünce ne dediysem de vermiş olduğum parayı alamadım. Çünkü daha 100km bile gidemeden pompa tamamiyle bozulmuş tamir edilemez olmuştu.
Hakımdır bu arkadaşlar. 100km gitmemiş bir araç onarıma geldiğinde içinin bir çeşit ameliyatı yapılıyor parçalanıp keçesi, contası,, mili vsss Görmüyorlar mı? Şaka gibi..
İş için İzmir’ e gitmiştim. Bizim Amerikancı 2. Sanayi sitesindeki yapan servis sahibi arkadaş ellerinde yine çıkama düzgün temiz düşündükleri üst pompayı önererek bu kez hediye maiyetinde çok küçük bir ücrete aldım geldim onu da taktık.
Bu defa da o malum siteden getirdiğimiz sıfır üründe kaçak yağ oluşuma geçti. Önce küçük damla, daha büyük damla ve damlalar direksiyonu oynattıkça sağa sola zorlandıkça akıntılar artmaya başladı. Şahsen yağın nereden geldiğini temiz bezler ile silip silip tesbit ettiğim noktayı buldum. Silindir şeklindeki kutunun yandaki yuvarlak davul şeklindeki göbek kısmından yağ sızdırmaya başladı. Önceleri damla şeklindeydi. Direksiyon her iki yöne istikrarlı dönüyordu. Tespitim yağ ısındıkça veya motor tam sıcaklığa ulaştığında akmalar çoğalıyordu. Her durduğumda aşağı yukarı fazla yağ akıtıp motor soğumaya başlarken giderek azalıyor şeklindeydi. Küçük bir çocuğun işemesi gibi olduğu hallerde şahit olduk. Kahve fincanı yarısına yakın yağ akıyor hem de USA den gelen parçadan. İnanılmaz ama oluyormuş..
Bu kâbus olmamalı artık diyordum. Sabrım giderek zorlanıyordu.
Akan yeri önce fotoğrafladım birkaç açıdan videosunu çekip hemen aldığım firmaya hızlıca yazı yazdım. Amerikalı arkadaşlar bizden daha akıllı olmadıklarını gördüm. Bir türlü anlayamadılar akıntıyı. Resim ile video izah ediyorum göremiyorlar nasıl sa. bende anlamış değilim. Herhalde işlerine mi gelmiyor.
Babam ve kardeşim bazen yurt dışından aldıkları yedek parça ürünlerde bu şekil sorunlar olduğunda aldıkları firmalara resimli durumu anlatan bir yazışma ile tekrar her hangi bir fark ücret ekstra ödemeden (Bakın bu bizim ayıbımız hiç sorun değil gönderiyoruz ) aynı parçayı her hangi bir ücret almadan ve ilk yolladıkları parçayı iade edilmeden yeniden gönderdiklerini biliyorum. Bana öylesi denk gelmedi, hemen yol gösterip yeniden o revizyona yönlendirdiler. Üstelik üzücü olansa 3aylık garanti kapsamı tarihleri içinde 3 aylık dönem içinde paylaştığım resim ve video yu onlarsa hemen dönüş yapmayıp tarihi epey geciktirdiler bilerek. Tekrar, tekrar mail attım dönüşleri artık garantiyi aşmıştı. Bu kez kara listeye alıp o bilindik siteye sitem dolu mağduriyetimi bu firma için veryansında bulundum. Ama bir baktım benim gibi mustarip olanlar da farklı ülkelerden var.
Akımıza bu kez farklı bir yöntem geldi. Aracımı bu kez Kutköy de arkadaşımın servisine arabayı kapatıp , hem yeni aldığım USA den gelen direksiyon kutusunu ve İzmir’den edindiğim yine çıkma olan üst pompayı güzelce paketleyip bu kez İzmir’ e yapan servis sahibi arkadaşlara yolladım.
Bu direksiyon kutusunu hiç incelediniz mi veya elinize alıp evirip, çevirip inceleyip hiç ağırlığını baktınız hissetiniz mi?
Söylemeliyim ki oldukça ağır öyle ki bir balık adamın beline taktığı kurşun kemerden fazla 10-15 kg gibi bir ağırlık.
DÄ°REKSÄ°YON KUTUSUNU DESTEKLEYÄ°CÄ°
Siz siz olun aracınız offroad olmasa dahi, yükseltilmemiş olmasa da mutlaka o 3 vidaya güvenmeyin.
Direksiyon Kutusu sol ön tekerlek önü 3 bağlantı vida yeri
Aracınıza direksiyon kutusu desteği mutlaka yaptırın.
Evet, İzmir’deki bakımları yapılan servise bir kez de onlar baksın duruma diyerek yolladık. Neyse iyi ettik karşıdan müdahale güzel de bir fiil yaşayıp görmek başka. Malzemeler geri geldi bir hafta sonra tekrar geri geldi. İzmir’e gittiğimde o hediye edilen üst pompa sadece yedek parça olarak kazanı, kapağı, bilyesi, tamburu olarak elime döndü. USA dan gelen direksiyon kutumuz ise revizyonu yapıldı. Üst pompayı bu kez Ankara dan sıfır almaya karar verip üst pompayı 600Tl pazarlık ve İzmir deki yapan servisteki yedek parça aldığı bu çalıştığı yerden maalesef ki, İADESİZ satığı için. Sadece bu şartla satıyorlar dı. Mecburen aldım bozuk çıkarsa bahtına misali.[IMG]file:///C:/Users/KULLAN~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.png[/IMG]