Konulanmış Görüntüleme
-
- bulent
Yeni Ãœye
Böyle bir konu açtım,haklı bir yorum başlarsa bitmez.Fiziki yapısı sınırlı bir yaşam alanında cihaz ve ekipmanların verimli çalışması için gerekli elektrik enerji üretimi,dağıtımı kullanımı basit uygulamalar,pratikler olması gerekenlere dair paylaşımlar yapmayı düşünerek konuyu açtım.
Nereden elektrik üretiyoruz,aslında anlık üretip tüketmiyoruz,bir depolama aşaması var.Batarya sistemi(aküler)kimyasal dönüşüm evrelerinde enerji bu bloklarda saklı.
Şehir şebekelerinde elektrik üretim santrallerinden çıkar ve anlık olarak kullanılır.Teknede belirli sistemlerin üretebildiği enerjiyi depolarız.Motor alternatörü-Güneş panelleri-Rüzgar jeneratörü -Dalga jeneratörü.
Her bir üretecin kendine has teknik yapı ve özellikleri vardır.Güneş paneli(sabit ve ışık kaynaklı) ile alternatör(farklı hızlarda dönebilen mekanik bir ortamda manyetik işlev gören) sistem farklılıkları gibi.
Üretebildiğimizden veya depolama kapasitemizden fazlasını tüketme ile elektrik enerjimiz azalacak ve sisteme yetmez duruma gelecektir.
Burada teknik hesaplamalar,tasarruf v.b uygulamalar yapıp elektrik dengesini tutturmak durumundayız.
Her tekne yapısı özellik ve sistem bakımından farklı yapılarda olduğundan biri için bulunan değerler diğerine uymayacaktır.
Yapıda kullanılan her elektrikli cihaz ayrı ayrı enerji kullanım çizelgesine eklenir, elektriksel değerleri gücü,ortalama çalışma saati v.b bilgiler ile toplam kurulu güç bilinir bu değerler hesaplamalarda yol gösterir.Birim zamanda ne kullanıyor veya kullanacaksanız,yerine ondan fazlasını koyabilme (gündüz-gece) kapasitesine üretim olarak sahip olmanız gerekir.
Bu Konu için Etiketler
Yetkileriniz
- Konu Acma Yetkiniz Yok
- Cevap Yazma Yetkiniz Yok
- Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
- Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
-
Forum Kuralları