2.sanayi de general oto doğan ustaya gittim.3.sanayide atıf ustaya bıraktım elimde işler var bana müsade et bi süre dedi tamam dedim,bir buçuk ay bakmadı arabama sanayi köşelerinde ne hale geldi arabam görmeniz lazımdı.sonra beyin arızalı dedi bana bende aldım arabamı evin önüne koydum.arabayla çamdibine gelemem ki yolda kalırım yine çok soğudum arabadan yolda kalırsam bırakır giderim artık kaldığı yerde...ben seni alıp gelsem uygun bi yerden
O zaman buradaki ifadende iki ustayı ayrı tutacaksın, aynı kefeye koymayacaksın biraderim. Neden dükkanı dolu sence, milleti bazıları gibi kazıklamadığı için olabilir mi? İnsanları kıramadığı, herkesin işi elinden geldiğince görülsün diye çabaladığı için olabilir mi? Ben sırf dükkanında iş yapabilsin böyle dürüst usta diye, 1 saatlik bijon/balata vs değiştirmek için 4 ay bekledim, yok dolu adam, çünkü balata değiştirmekten daha büyük işler vardı elinde. Sağdan soldan zarar gören herkes buraya geliyor. Eleman yetersiz dediğin küçük dükkanda zaten 3 usta çalışıyor. 3 tane daha alsa nasıl yapacak, yıl boyu işler böyle yoğun olmuyor ki, memleket belirsiz. İş yapmayıp, yaptık deyip de 2 günde arabayı mı teslim etsinler. Sana baştan demiş, uzun sürer diye, deneme yapılması lazım, uygun araç gelirse yapılır diye, e o zaman bayramda arabasız kaldım demenin anlamı yok, kolayı vardı, alırdın bir beyin, taktırır bayramda binerdin belki de arabana. Onun da işine gelirdi, aradan komisyonunu alır çıkardı ama yapmamış. Aracın dukkanda yatınca usta para mı kazandı, servisteki gibi gunluk ücret mi yazdı, hayır.E sen de önceki ustaya verdim daha para veremem demişsin, ona da eyvallah. Keşke hepimiz herşeyi, kısa yoldan, az zamanda ve az paraya yaptırabilsek ama olmuyor işte, maalesef herşeyin bir bedeli var. Kaldı ki sanayii de iş yaptırıyorsun.Bayramda dükkanda kalan tek araç senin ki de değildi, biliyorum çünkü ben gittim, baktım dolu, ağzımı bile açmadım yağ değiştirmek için döndüm gelidim. Hadi tamam sanayii de ustadır falan ama Doğan ile aynı kefeye koyarsan kızarım. Sen yaz bakalım Doğan neler yaptı sana, ondan sonra Atıf ustanın adını yazabilecek misin altına. Lütfen
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP