Parça numarası
Returne tube borusu Su pompası sıvı conta ile sıvanacak giriş ve Ters C olan sabitleme laması.
Su pompası sağ üst girişi. Sıvı conta ile kaplanacak olan kısım
Ãœst hortum giriÅŸi.
.
*Motoru bir miktar soğutup önce hava filitresi ve plastik kazanını söküyoruz.
*Eli şişman ve büyük olan arkadaşlar motor kayışını çıkarabilir lakin ben hiç çıkartmaya gerek duymadım. Tabi sadece tek elin girebileceği bir boşluk var ama sabır gösterirseniz hallolacaktır.
* Aracın önündeyken Su pompası sağ üst kısımdan ve kayışın hemen yanında duran sıvı contalı siyah metal yuvarlak borunun girişini göreceksiniz. Burası Su pompası devir daime girer.
Hemen üstünde bir civata ile sabitlenmiş ters C şeklindeki lama destek kolu var anahtar yardımıyla boşaltıyoruz.....
İkinci olarak returne tube diğer ucunda destek lama gibi sabitlenmiş uzun kol cırcır ve anahtar ile söküyoruz. (Burası biraz dardır)
*Araç içine sürücü mahaline doğru giden returne tube borusu kendi cüssesinden daha büyük bir hortuma kelepçe ile girdiğini göreceksiniz. Üst hortuma giren bölgesindeki kelepçeyi geniş ağızlı ayarlı bir penseyle açıp metal yuvarlak siyah boruyu içinden çıkartıyoruz. (Antifirizli su bir miktar burada boşalıyor.)
*Ardından Sıvı conta ile çepeçevre sıvanmış Su pompası girişini nazikçe sıvı contayı kaldırarak yerinden oynatıyoruz. (Yine radyatör suyumuz bir miktar akıyor.)
*Yeni takılacak parçanızı alıştırmak için birkaç kere sıvı conta sürmeden denemelisiniz Hem eliniz alışsın hem de sanki oturmıyacak izleminden kurtulursunuz.
ÖNEMLİ:
**Yeniden takmadan önce veya Yeni parçanızı takarken su pompası girişini mutlaka bez yardımı ile suyunu iki parmak boşaltın ve kalıntı contaları mümkün mertebe temizleyin kuruladıktan sonra ıslaklık olmadan sıvı contanızı kulanabilirsiniz.
** Returne Tube üzerinde sıvı conta kısmında yeni bir oring olacak gözünüzden kaçmasın. Çıkarttığınız gibi sıvazlıyarak yeni parçayı oturtun.
Ve sistemin bu ara parçasını söktüğümüz gibi tekrar takıyoruz.