Maverick Nickli Üyeden Alıntı
Ergün Abim, uzun uzun yazmışsın, izah etmişsin. Çok çok teşekkür ediyorum harika bilgilendirme için.
Ayrıntılı olarak okudum.
Dediğin üzere bu get ile yükseltme aracın birçok dinamiğini bozacak.
Şimdi benim de söylemek istediklerim şunlar, sen bana asfaltçı olarak yükseltme derken önceliğin güvenlik mi? Yoksa benim aracımı yabancılayacak olmam, rahatsız olmam mı?
Benim burada en büyük tereddütüm güvenlik. Yani ben asfaltçı olduğum için ve sürekli uzun yola da gittiğim için doğal olarak yüksek sürat de yapıyorum. Yüksek süratlerde bu 5 cm'lik yükseltme sebebi ile aracın bir yerleri zorlanıp kırılıp bana kaza yaptırır mı? Ne bilim, viraj demir kolu falan ya da başka birşeyi kırar mı? Bir yeri yamultur mu? Ya da ani frenlerde yine bir zararı olur mu? Mekanik kısmı bilmiyorum çok, sallıyorum.
Eğer bu yükseltme güvenlik olarak bana zararlı olmayacaksa ben yükseltmek isterim. 14 senedir sürekli araba kullanıyorum ve şoförlüğüm ciddi anlamda iyidir. Yani kısa sürede arabaya alışacağımı düşünüyorum.
Ha bir de şunu sorayım, bu yükseltme eğer güvenlik olarak bir sorun teşkil etmiyorsa, bazı parçaları sanırım erken yıpratacak?
Dün bir ilan gördüm, 5 cm yükseltme get olarak değil de helezon yay olarak var. Yukarıda söylediklerin bu tür bir yükseltme için de geçerli mi?