Yildirim abi ne sen sor ne ben soyleyeyim
Bizim araclarla muayeneden gecmek eskiden daha zordu.... Artık alıştılar... Standart zorunlu olanları yaptırırsak ve iyi yere denk gelirsek pek birsey sormuyorlar... Zorunlu olanlar... Frenler, ceki demiri varsa ruhsata işli olması, Lpg varsa ruhsata işli olması....Bunlar eksikse muayeneden geçmez....
Normalde ön tampon ve vinç ile geçemememiz lazım...Göz yumuyorlar....
Tabi ki bir de tüm standart aydınlatmanın çalışması lazım
yıldırım abi.9.ayda bende muayene yaptırdım.tek kusur mopar çeki demiriydi.2012 yılındaki muayenede hafif kusur olan çeki demiri 2014 muayenede ağır kusur sayıldı.kanun değişmiş bilgisayar ekranından banada gösterdiler.mecbur çeki demirinin topuzunu çıkardım.ama 1 saate yakın sürdü çıkarması.bugüne kadar hiç çıkmayınca kaynamış resmen wd40 ve envai yağ spray ne varsa sıkıp 1 saatte yerinden çıkardık.şimdi güzel oldu rahatça gerektiği zaman sökebiliyorum.
gidemediÄŸin yer senin deÄŸildir
çeki demirinin topuzunu bende çıkarmaya kalktım topuz vidalı zaten arabada anahtarda var hemen topuzu sökmeye kalktım yok öyle olmaz çeki demirini arabadan tamamen ayıracaksınız topuzu ayırmak yeterli değil dediler, valla dilimin ucuna geliyor ama söylemek istemiyorum yahu git oradan kaç kuruşluk araban var ki piyasada q5 ler x5 ler R.R ler yeni model şunlar bunlar varken diyecekler ama bence bizim arabalara hem içleri gidiyor hem de gıcık kapıyorlar daha maceraya başlarken aç abii kaputu içeriden kolu çektim önde kaputla boğuşmaya başlayan bir eleman açılmıyor bu yavv nerede bunun kolu neyse ben açtım kaputu vay beee motora bak bir karış boş yer yok abii, adam arabaya oturmadan hatırlattım araba orijianlinden full 4 çekerdir fren testinde arka tekerlerin altına dönen aparat şart diye adam dert değill arazi vitesinden aracı iki çekere düşürürüm diyor eleman zj uzmanı sanki ,aman kardeşim bu vitese elini bile sürme sakın ha başımıza iş çıkarma bu araba iki çekere düşmez diyorum adamın suratı buruşuyor hadi ya düşmezmi şimdi aparatmı kullancaz,araba kanalda çalışıyor fren testi için gaza basınca bir homurtudur kopuyor içerideki elemanın birisi egzoz abart herhalde diye diğerine soruyor,adam arabaya oturmuş beni çağırıyor koltuk nerden ayarlanıyor diye adamın yanına gidiyorum şoktayım adam on metre mesafede ayağının altındaki paspasın içine etmiş nereden buldun bu kadar çamuruda geldin be kardeşim,LPG tankının üzerinde kocaman plate var bütün bilgiler benim gibi okumada 2 numara yakın gözlük kullanan bir körün bile gözlüksüz okuyacağı büyüklükte eleman bilgiler okunmuyor diyor ,valla arabayada kendimede işkence ettirdim. Daha bir kez daha gidecem şu çeki demirini sökeyimde..
:-) sıkıntılı mevzu .ben eksik anlattım abi .çeki demiri bende mopar.ve bir pimi var, pimi çıkardınmı elinle çekince çıkıyor,ben topuz yazmışım yanlışlıkla. işte o demir benim kaynamış pastan zor çıkardık.komple sakın söktürmeyesin sistemi .ekeltrik soketi bağlıysa epey iş.Eklenti 743Eklenti 744 resimdeki gibi.çeki demirini çıkarttım yerine kışın lazım olabilecek aparatı taktım
Bendekide tıpkısının aynısı mopar fakat bendekinin ne pimi ne birşeyi bırakmadık sanki demiri o yuvaya kenarların dan kaynatmışlar gibi ne yaptıysak topuzlu dikdörtgen demiri yuvasından çekip sökemedik olmadı ben topuzu sökeyim dedim onada yok dediler.ben bunu söksemde kabul edecek gibi görünmüyorlar çattık valla ne yapıp edip tamamen söktürecekler,başka türlü muayeneyi atlatamıyacağım yoksa..
yok abi alacan eline balyozu.ciddiyim.3/4 kutu wd 40 vs.. sıkıp vuracan sıkıp vuracan:-)kadir inanır gibi acımayacan.yoksa kaynamıştır pastan çıkmaz yerinden.dedimya 1 saat uğraştık biz.başka çaresi yok.ustama bende uğraşmayalım,canı cehenneme muayeneden geçmezse geçmesin dedim demiri komple sökelim baktık elektrik tesisatı depo altında filan çok zor geldi o iş
Bilmiyorum bir de balyozla deneyim bakalım ama hiç sanmıyorum bugün evin önünde wd 40 + gaz yagı ve iri bir çekiçle çaat çaat çatt tüm mahalleyi ayağa kaldırdım fakat nafile oynamadı bile ,kesin tamamen sökeceğiz.Bu arada benim ruhsatta da Arazi aracı yazıyor ama sonuç ortada işte
Yok kolon gelir bence, malum memlekette deniz kumundan beton döktüğü icin müteahhitler!
Tap tapa tapa tap... Tap tap
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Mert bizim buralarda kentsel dönüşüm mevzuatı var her gün bir apartmanı yıkıyorlar Serkanın dediği gibi öyle kolon molon dayanmaz gelir valla ben yarın birde sanayi ortamında etrafı çınlatayım baktım olmadı tamamen sökcem artık ,yoksa muayenem yanacak
Söktüm en sonunda çeki demirini,benim bacanagın oto sanayide mekanı var bacanakla birlikte daldık arabaya önce topuz demirini yuvasından sökelim dedik balyoz filan nafile hadi ısıtalım dedik fakat arabanın üzerindeyken boyayı filan hacamat ederiz diye vazgeçtik en sonunda girdik altına 6 tane somun cıvata ama ne cıvata ne somun herhalde imalat aşamasında takılmış olsa gerekki neyle sıkmışlarsa tork metre ile gevşetene kadar ter döktük neyse ki çıkardık en sonunda,bu arada bu çeki demiri ne ağır meret miş yahu resmen aracın arkasında tahminen 20 kiloluk bir ek agırlık
Evet araç muayanesinden bu sabah itibarıyla az önce çıktım bitirdim bu kabusu iki sene daha rahatım şimdi söktüğüm çeki demirinin topuzunu demirini sıkıştığı yerden çıkarıp bakımını yapıp tekrar ele alacağım.
hayılı olsun
sağ ol darısı yeni muayeneye gireceklerin başına