Umarım cam çıtaları orjinalleri kadar sağlam çıkar,
Rezistör ü tamir etmeniz güzel olmuş, gerçi çin de bile artık üretiyorlar, çok pahalı şeyler değil ama tamir işi başımızın tacı, elinize sağlık.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Benim rezistor devresinde problem yoktu sadece elektrik soketi erimişti. Soketi iptal edip kabloları direk lehimleyip makaronla izole ettim.
Eğer fan çalışıp duruyorsa ya da hiç çalışmıyorsa problem sokette ama çalışıp devri ayarlanmıyorsa rezistorde problem var demektir.
Yotube da baya bi video izledim bu konuyla ilgili esas problem rezistorun ısınması buna bağlı olarak ya soket eriyor ya da devre elemanlarının lehimleri bozuluyor.
Bu elemanların lehimlerini kontrol ederseniz muhtemelen birisi bozulmuştur o sebeple olabilir. (Bu arada elektronikten çok anlamam araştırmalarım sonunda öğrendim biraz.)
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
Benim rezistor devresinde problem yoktu sadece elektrik soketi erimişti. Soketi iptal edip kabloları direk lehimleyip makaronla izole ettim.
Eğer fan çalışıp duruyorsa ya da hiç çalışmıyorsa problem sokette ama çalışıp devri ayarlanmıyorsa rezistorde problem var demektir.
Yotube da baya bi video izledim bu konuyla ilgili esas problem rezistorun ısınması buna bağlı olarak ya soket eriyor ya da devre elemanlarının lehimleri bozuluyor.
Bu elemanların lehimlerini kontrol ederseniz muhtemelen birisi bozulmuştur o sebeple olabilir. (Bu arada elektronikten çok anlamam araştırmalarım sonunda öğrendim biraz.)
an itibari ile gözüme çok batan dodikleri söktüm. Arka stepneyi yerinden çıkarıp oluşan boşluğa 12v bir seyyar buzdolabı yerleştirdim. Cam çerçevelerinin üzerindeki cam rüzgarlıklarını kırıp attım. Sağolsun takan kişiyi bolca yad edip çift taraflı bant ve silikon türevlerini temizledim. dodiklerin altında kalan canım çamurluklara pasta ve cila uyguladım. Delikleri de bayram sonrası kapattırıp boyatmayı planlıyorum.
Elimde olan motor temizleyici ile de plastik aksamı güzelce ovalayıp tekrar balata spreyi ile pisliğini akıttıktan sonra wd40 ile parlattım (evet bence motorda çok güzel işe yarıyor hem yağlama hem parlatma)
Bayrama daha yakışıklı giricez gibi oldu
Bu vesile ile de herkesin bayramını kutlarım
Saygılarımla.
95 Grand Cherokee 5.2 Orvis Edition
56 Porsche 356 widebody
74 1303 Kafer
Bugün aracımın sağ ön camı sıkışıyor du mekanik sesler geliyordu
Cesaret Edip dağıttım sağ olsun kardeşim yardım etti
Cam mekanizmasının çelik teli. Deforme olmuş 3 TL 2 adet bisiklet fren teli aldık ve değiştirdik oldu fakat teli saran kasnak kanalları iyice gitmiş bu teller de çok uzun gitmez kasnağı degistirmem lazım
Lenovo Z90a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1999 JEEP GC WJ 4.7 V8
Sağ cam mekanizması
1999 JEEP GC WJ 4.7 V8
Cam mekanizması tamir fotoları dan bazıları
1999 JEEP GC WJ 4.7 V8
Elinize sağlık güzel olmuş birşey soracaktım panelde takılı olan yeşil klips mı nedir adı onlar birebir uyumlu mu yoksa idareten takıldı. Bana da lazım onlardan eğer uyumlu ise yardımcı olurmusunuz
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani benim tespitim cam kriko makarasinda bulunan çelik telin sarıldığı kanalların deforme olup çelik teli atlattirmasi ve bu sebeple tellerin bir birine sürtünmesi ile zamanla tellerin bozulması bendeki sorun buydu elimde makara olmadığı için telleri ince bisiklet teli ile değiştirdim tabi buna cam mekanizmasını dağıtarak ulaştım
http://m.n11.com/jeep-grand-cherokee...rasi-P87338019
Makara bu linkte var
Bilginize
1999 JEEP GC WJ 4.7 V8
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak benim wj de arada sırada direksiyon sertleşiyor sonra normale dönüyor karşılaşan var mı teşekkürler
1999 JEEP GC WJ 4.7 V8
Malesef benim zj de de aynı sorun var direksiyon kutusu arızalı bırakmıyor deriler değişecek ben amerikadan sipariş verdim haftaya gelecek
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi