İlhan bey alakan için teşekkürler arkadaş şimdi onur oto döşemeyi cepten aradım Mustafa bey diye bir arkadaş çıktı konuyu enine boyuna anlattım arkası elyaflı olan ince ve esnek bir kumaş almamı önerdi egerki süngerli alırsam yapıtırıcıyı ön yüze kusturabilecegini söyledi bizim araçlarda süngerli doku kullanılmış fakat bunlar enjeksiyon makinesi ile zamanında basılmış o nedenle yapışkan izi olmadıgını fakat aynı malzemeyi elle yaparsak hem parmak izini belli edecegini hem de eger ki yapıştıcıyı kaçırırsak kumaşın üst yüzeyine yapışkanın çıkacagını söyledi ,esnek ve elyaflı bir kumaş al dedi fiyata gelince buradaki toptancı ile aynı rakamları söyledi kendisine teşekkür ettim ve kapattık.
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
Aynen öyle mert 600 den aşşagı burada rakam alamadım işin içinde birde tamir var o hariç.
[QUOTE=y-bsungur;19260]İlhan bey alakan için teşekkürler arkadaş şimdi onur oto döşemeyi cepten aradım Mustafa bey diye bir arkadaş çıktı konuyu enine boyuna anlattım arkası elyaflı olan ince ve esnek bir kumaş almamı önerdi egerki süngerli alırsam yapıtırıcıyı ön yüze kusturabilecegini söyledi bizim araçlarda süngerli doku kullanılmış fakat bunlar enjeksiyon makinesi ile zamanında basılmış o nedenle yapışkan izi olmadıgını fakat aynı malzemeyi elle yaparsak hem parmak izini belli edecegini hem de eger ki yapıştıcıyı kaçırırsak kumaşın üst yüzeyine yapışkanın çıkacagını söyledi ,esnek ve elyaflı bir kumaş al dedi fiyata gelince buradaki toptancı ile aynı rakamları söyledi kendisine teşekkür ettim ve kapattık.
işte benim dünden beri süngerli kumaş kullanmayın dememin sebebi..bana 6 sene önce kullanılmaz dediler aradaki malzmeyi bilmediğim için farklı malzemeli bir üst kasa mrcds in tavan kumşı ile değişim olmuştu....
doğru zaman doğru yer doğru insan=mükemmel netice.....ADAMIN HİÇ BİR MENFAATİ OLMADIĞI HALDE İZHAT VERMESİ BİLGİLENDİRMESİ NE GÜZEL BİR ŞEY...aynı yorumlar banada yapmıştı......işiniz kolaylaşıyor.....
Spyder lar ben yokken gelmiÅŸ. Pazartesi montaj var.....
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
[QUOTE=toporomboz;19262]İlhan bey arkadaşım çok haklısınız herzaman dogru insanı bulmak kolay olmuyor ben desteginiz için ayrıca teşekkür ederim,aldıgım bilgi neticesinde arkası elyaflı kumaştan ve uygun renkten 2,5 metre aldım nasipse ya yarın ya da ertesi gün kaplama işini yapmış bitirmiş olurum diye düşünüyorum düz satıhda iş kolayda girinti çıkıntıyı nasıl yapmam lazım onu düşünüyorum ayrıca bugün tamir ettiğim tavanın tamirden artan fazlalıklarını kestim ve orijinal şekline getirdim.
Konu y-bsungur tarafından (29.Mayýs.2015 Saat 23:17 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
bu arabaya oturan adamın kahve içip nargile tüttüresi gelir.
İlhan bey arkadaşım çok haklısınız herzaman dogru insanı bulmak kolay olmuyor ben desteginiz için ayrıca teşekkür ederim,aldıgım bilgi neticesinde arkası elyaflı kumaştan ve uygun renkten 2,5 metre aldım nasipse ya yarın ya da ertesi gün kaplama işini yapmış bitirmiş olurum diye düşünüyorum düz satıhda iş kolayda girinti çıkıntıyı nasıl yapmam lazım onu düşünüyorum ayrıca bugün tamir ettiğim tavanın tamirden artan fazlalıklarını kestim ve orijinal şekline getirdim.[/QUOTE]
Harika durmak yok devam neticeyi göreyim cesaret gelecek gibi banada çok zevkli olmadığı kesin ben kozmetik kusurlarla uğraşmayı seviyorumda bu tavan işi zevkli gelmedi ama gidişatım TECAVÜZ KAÇINILMAZSA GEVŞE ZEVK AL durumuna gidiyor inşallah sizin netice beni tetikleyecek bu arada gece aklıma geldi bozuk yerleri çelik macun ile yapıp sonra zımparalasanız 1...polyester içine elyaf katmadan çift kompenantlı ürünü karıştırıp fırça ile sürüp sertleşince zımparalasanız 2....polyester esnek malzemedir kırılmaz!!! çelik macun kırılabilir ....sünger takviyesi benim içime sinmedi dersem yalan olmaz tekrar pırtlarsa emeklerinize yazık olur acaba ince elyaflar var beyaz yağmurlukların anorakların içinde oluyor soğuğu geçirmesin diye ondan düşünseniz? bu sünger nüksedebilir bence işlemi bitirmeden iyi düşünün..
buğün aracıma ilk önce muayene isyasyonuna gidip muayene işini halletikten sonra doğruca sanayiye eksozcuya gittim
son susturucuyu iptal edip daha küçük bir susturucu taktık ara mesafeye boru takıldı şimdi sesi duyuyorum ve çok keyif alıyorum...
SEVDAMIZDA KÜME DÜŞMEDİYA ANKARAGÜCÜM.....
Harika durmak yok devam neticeyi göreyim cesaret gelecek gibi banada çok zevkli olmadığı kesin ben kozmetik kusurlarla uğraşmayı seviyorumda bu tavan işi zevkli gelmedi ama gidişatım TECAVÜZ KAÇINILMAZSA GEVŞE ZEVK AL durumuna gidiyor inşallah sizin netice beni tetikleyecek bu arada gece aklıma geldi bozuk yerleri çelik macun ile yapıp sonra zımparalasanız 1...polyester içine elyaf katmadan çift kompenantlı ürünü karıştırıp fırça ile sürüp sertleşince zımparalasanız 2....polyester esnek malzemedir kırılmaz!!! çelik macun kırılabilir ....sünger takviyesi benim içime sinmedi dersem yalan olmaz tekrar pırtlarsa emeklerinize yazık olur acaba ince elyaflar var beyaz yağmurlukların anorakların içinde oluyor soğuğu geçirmesin diye ondan düşünseniz? bu sünger nüksedebilir bence işlemi bitirmeden iyi düşünün..[/QUOTE]
İlhan bey merhaba sünger olayını yaptım bitti zaten iki gündür de iyice kurudu hatta bu sabah kontrol ettim sünger inanılmaz şekilde yapışmış durumda dogal yollar haricinde ancak parça parça süngeri kopararak oradan ayırabilirim zaten süngerin yapıştığı alt zemin çok zayıf o süngeri çıkarmak istesem zemindede ciddi harabiyet oluşturabilirim o nedenle artık bu durumda kullanacagım kumaşıda kenarlardan içe katlayacagım için uzun bir zaman problem çıkaracağını zannetmiyorum.
gelelim tavan sökme işine ben zaten kapı fitillerine kızdım deli saçması bir cesaretle tavanı söktüm fakat çok ince işi varmış ayrıcada zaman isteyen bir işmiş bu kadar olacagını tahmin etmemiştim bu sabah kumaşı öylesine malzemenin üstüne serdim acaba nasıl olacak bir göreyim istedim iyiki kuru kuruya sermişim egerki altta en ufacık bir pürüz varsa hemen belli oluyor o nedenle sıfır numara kagıt zımpara ile malzemeyi en ufacık pürüzleri dahil olmak üzere elden geçirdim zımparaladım.
Beni şimdi düşündüren girinti ve çıkıntılara bu kumaşı nasıl oturtacağım daha önce bir kez tecrübem olsa hiç problem olmazdı,şimdi ilk kez yapacağım ve hata affetmeyecek bir çalışma olacak metal aksamda parçayı takarsın olmadı söker yeniden takarsın kumaş işi farklıymış ben bu kadar sanmıyordum bence kadınlar bu kumaş işine daha yatkın olsa gerek,çünkü yapışkanı sürüp kumaşı üzerine çektikten sonra olmadı kaldır yeniden yap olayı imkansız gibi bir şey yani hatasız bir çalışma yapmak gerekiyor yada ufak tefek hataya takılmadan sonuca razı olmak gerekiyor.
Ayrıca mutlaka ikinci kişi şart özellikle kumaşın malzeme üzerine serilmesi ve yapıştırılması ve araca montesi aşamasında bense tekim ikinci bir kişi yok bende iki yetişkin kız var onlarında bu tarz işler hiç ilgilerini çekmiyor o nedenle yardım etmek zorunda kalmayalım diye "hiii baba "by baba diyen yanımdan kaçıyor mecburen hanımdan destek isteyeceğim , o da işim var diye atlatıp duruyor artık ikna edene kadar Onbin tane nazla niyazla uğraş dur valla başıma iş açtım arkadaş iyi düşün taşın ,ya da kendine elinden iş gelir söz dinler bir yardımcı bul ondan sonra sök tak ne yapacaksan yap,Acaba kendime elinden iş gelir becerikli bir hatun Asistan mı bulsam ne yapsam.( Hep bu şeytan yokmu ah bu şeytan bak aklıma neler getiriyor.)
Sonucu mutlaka paylaşacağım bu arada haberin olsun Tecavüz kesinlikle kaçınılmaz o nedenle cesaretimi toparlayıp şu yapıştırma işine bir başlasam şeytan azapta gerek.
Konu y-bsungur tarafından (30.Mayýs.2015 Saat 15:03 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
ALLAH KOLAYLIK VERSİN arkadan öne doğru başlamak daha doğru gibi geliyor;birde dunlop tek katmı 2 katmı sürülecek?yazmıştım bir yerde okudum tek katı sürüp 1 gün bekleyip ertesi gün 2. kat sürüp herhalde 15-25 dk bekleyip yapıştırılıyor.you tubbe de yokmu tavan yapıştırma işi ....merakla bekliyoruz diye acele etmeyin demekki adamlar 600 törkiş lirayaı boşuna almıyr sök tak temizle yapıştır vs vs ANGARYASI ÇOK İŞİN
Abi bombeli yerlerde kumasin esneme payini kullanabilirsin korkma. Once kumasi kuruyken ustune ser elle bi dene potluk var mi bak. Sonra kumasi kaldir yapistiriciyi sur yariya kadar yada ceyregi kadar hali gibi rulo yapilmis kumasi yavastan acarak ser ceyrek kismina ceyregi iyice hatasiz yaptiktan sonra 2. Ceyrege yapistirici sur aynen devam. Olurda hatali buzgulu yapistirsan bile japon gibi aninda yapismayacak yavasca geri cekip hatali kismi tekrar duzgunce yapistirirsin
bence internetten subwoofer kumaş kaplaması tavan döşemesi kaplaması ile ilgili videoları inceleyin teknik olarak yardımcı olacağına inanıyorum. hatta ben bu ekteki linki izliyordum geçenlerde malzeme deri gerçi ama onu bile kaplıyorlarsa siz haydi haydi başarırsınız. Bende bu aralar wj nin farının içine bixenon mercek koyma peşindeyim bitince paylaşacağım.
https://www.youtube.com/watch?v=IaSm3zoWrAo
Doğru işlemeyen akıl keskinmiş neye yarar, saatin iyiliği koşmasında değil doğru gidişindedir.
Söz verdiğim üzere....
Fotolar süper araç süper farlar on numara güle güle kullan Allah nazar vermesin
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
Evvveeeeetttt Kapladım ve bence süpperrr oldu en azından eskisinden çoookkkk çok daha iyi oldu en azından bu kadara kadar düzeltebilecegimi tahmin ediyordum ve tahminimde de yanılmadım ,çok meşakkatli ve yorucu bir iş olduğunu söyleyebilirim öyle youtube da gösterilen videolardaki gibi bizim zj lerin tavanları düz degil bizimkilerde sagda ve solda oldukça derin el tutumak girintileri tepe bilgisayarının oyugu ve direk kenarlarında çok kavisli girinti ve çıkıntılar var birde bende sunroof var,ince işi ve zımpara işi çok dikkatli yapılması gereken bir iş aksi takdirde hemen belli ediyor.
Tavan kaplaması yapacaklar için gerekli şartlar
1:tüm çalışma malzemelerinin ( Kumaş ve kaplama esnasında kumaşı zemine bastırmak için kullanmanız gereken aynı kumaştan kenara çıkartılmış temiz bir parça kumaş,kaplanacak malzemeyi üzerinde çalışacağınız düzgün bir masa sistemi,Makas,jilet,yeterli miktarda ve temiz bir kutuda yapıştırıcı,elinize bulaşan yapıştırıcıyı çıkarmak için sprey halinde gaz veya solvent,en az iki adet sıfır fırça vs vs malzemeler ) hemen yanınızda ve düzenli bir şekilde olması şart.
2:sessiz ve sakin bir çalışma sahası,düzenli bir çalışma ortamı,sukunet,hassas bir el ayarı,acelecilikten uzak santim santim iş yapabilecek şekilde ince bir işçilik,
3:uygun ve yeterli seviyede yapıştırıcı( ben dunlop kullandım tavsiye ederim )
eger bunlar hazırsa ve tavanı kirlerinden süngerlerinden arındırmış ve gereken tamirleri yapmış ve tavanı komple zımparadan geşçirmişseniz artık kaplamaya hazırsınız
Zemini öncelikle ikiye böldüm ve ilk bölümden başlayarak yapıştıcımı dunlopu sürdüm ve fırçayla tüm zemine yaydım,kumaşa ise sadece küçük çarpı işaretleri atarak hafif miktarda yapıştıcı sürdüm kumaşa fazla yapıştırıcı sürmedim ve kumaşa fırçayla bastırmadım fakat kaplanacak tavan zeminin tamamen dunlopla kapladım ve zeminin kurumasını bekledim ortalama 20 dakika içinde parmagımı zemine dokundurdugumda kesinlikle yapıştırıcının parmağıma bulaşmadıgı bir noktaya kadar kurumasını bekledim ve iyice kuruduktan sonra kumaşı dikkatli bir şekilde yapıştıracagım zemine yorganı üstüme çeker gibi çektim ,burada dikkat edilmesi gereken şey dunlopu gören kumaş mıknatıs varmış gibi inanılmaz bir kuvvet ve çekim gücüyle tavana yapışıyor bu noktada hassas çalışmak gerekiyor dikkat eder ve hassas davranırsanız hiç bir problem olmadan kumaş dunlopla beslenmiş zeminde neresi varsa oraya dogru zaten kendi oturuyor dikkat etmek gereken yerler girinti ve çıkıntılara kumaşın yeterli şekilde girmiş olduğuna dikkat etmek lazım aksi takdirde farketmez ve üzerinden de biraz zaman geçerirseniz o kumaşı o zeminden ayırmak çok zor.
Bu gün ögleden sonra başladım üç saat içinde kaplama işini tek başıma bitirdim şimdi kenarları içeri katlamak ve bazı oyukları açmam gerekiyor onlarda bitince iş bitmiş olacak yakın zamanda foto paylaşacagım.
o plakalıktaki başkanlık tacımı?
gidemediÄŸin yer senin deÄŸildir
Yok kullandığım programda en komik olmayan resim oydu, diğerleri Papyon, pipo, mickeymouse falan Kendimin başkanı olacak kadar özgürüm o yeter😉