Sayfa 89 Toplam 194 Sayfadan BirinciBirinci ... 3979878889909199139189 ... SonuncuSonuncu
Toplam 3874 adet sonuctan sayfa basi 1,761 ile 1,780 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Aracıma bu gün ne yaptım

Üye y-bsungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Bugün Arkadaşım Muhteşem le beraber muhteşemin tanıdıgı bir usta arkadaşımıza benim arabanın arka difini açtırdık içinden berbat durumda koyu renkli ve su kıvamında bir yag çıktı sanırım difransiyel yagı degilde şanzıman atf yagı gibi bir yag çıktı dişlileri kontrol ettik temizledik çok şükür dişlilerde bir problem çıkmadı bütün sıkıntımız evsafını yitirmiş yagın dif ısınınca gerekli korumayı yapamaması olduğunu anladık ve yeni yağımızı doldurduk şimdi kafam rahat.bugün bana eşlik eden arkadaşım muhteşeme ve ustamıza çok teşekkür ederim.

Moderator Beatrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul
    Alıntı y-bsungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün Arkadaşım Muhteşem le beraber muhteşemin tanıdıgı bir usta arkadaşımıza benim arabanın arka difini açtırdık içinden berbat durumda koyu renkli ve su kıvamında bir yag çıktı sanırım difransiyel yagı degilde şanzıman atf yagı gibi bir yag çıktı dişlileri kontrol ettik temizledik çok şükür dişlilerde bir problem çıkmadı bütün sıkıntımız evsafını yitirmiş yagın dif ısınınca gerekli korumayı yapamaması olduğunu anladık ve yeni yağımızı doldurduk şimdi kafam rahat.bugün bana eşlik eden arkadaşım muhteşeme ve ustamıza çok teşekkür ederim.
    Dikkat ! LSD kilitlerde kullanılan katkı ( ki olmalı ) yağı koyu bulanık bir renge çeviri ve çok pis kokar. Bu sizi yanıltmasın ?

Üye erolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    29.Kasým.2014
    Nereden
    Fethiye
    Abi yağı kaçlık koydunuz ve markası neydi?

Xperia Z
    2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
    2016 Mondial RXÃŽ EVO 250 cc
    2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
    2007 Subaru Forester 2.0 ov
    2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
    2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
    2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
    2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
    1997 Toyota Carina GLÄ°+Milano Lpg

Üye strayker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Nisan.2015
    Nereden
    BURSA / NÄ°LÃœFER - FETHÄ°YE
    Alıntı Beatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dikkat ! LSD kilitlerde kullanılan katkı ( ki olmalı ) yağı koyu bulanık bir renge çeviri ve çok pis kokar. Bu sizi yanıltmasın ?
    Nasıl bir katkı abi bu bende l200 ün defransiyel yağlarını değiştirdim ama..

yaşşşşaaasssınnnnn tapa tapa tapa talkkkk....
    DÃœRÃœSTLÃœK SÄ°ZE FAZLA ARKADAÅž KAZANDIRMAZ, AMA HER ZAMAN Ä°YÄ° ARKADAÅžLAR KAZANDIRIR...

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Alıntı Beatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ergun hocam dogru söylüyorsunuz katkı malzemesi yagı koyulaştırır ve çok pis kokar,fakat bizden çıkan yag su kıvamına yakın ve ne koku ne bir şey,zaten sorun uzun mesafede ortaya çıkıyor ve dönüşlerde ugultulu bir kasma yapıyordu,ben difin yagını hafif kasıntı nedeniyle 1,5/2 sene kadar önce adı meşhur bir serviste güya yeniletmiştim zaten asıl sıkıntı bu yag degişiminden sonra daha çok arttı ve bu güne kadar geldik son olarak sorunumuzu zj lerde yüksek tecrübeye sahip bilindik meşhur bir dif ustasına açarak onun bilgi ve tavsiyesi ile kapagı açtık ve ortaya bu manzara çıktı,tüm dişliler yıkandı ve kontrol edildi sorun yapısı bozulmuş durumda ve sanki ATF şanzıman yagına benzeyen bir yagın dife doldurulması ve aynı zamanda bu yagın yapısınında bozularak dif ısınınca görev yapamaz hale gelmesi Allahtan ben arabayı hor kullanmadıgım için bir kırım filan yaptırmadım yine aynı ustanın önerdiği ve bal kıvamında müthiş derecede metal kokan http://www.mobil.com/Italy-English/Lubes/PDS/GLXXENCVLMOMobilube_HD_80W-90_85W-140.a ile yeniledik, ve difransiyel sanki yenilenmiş gibi oldu.
    Konu y-bsungur tarafından (06.Ocak.2016 Saat 04:02 ) değiştirilmiştir.

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Alıntı erolkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi yağı kaçlık koydunuz ve markası neydi?

Xperia Z
    Erol yagı mobil 85/140 API GL 5 agır hizmet ve yüksek performans yagı olarak degiştirdik (yag zaten kendinden katkılı ve çok agır metal kokan kıvamlı bir yag ) zaten zj el kitabındada arka dife istenirse 75/140 yag konabilecegi yazıyor
    http://www.mobil.com/Italy-English/L...0_85W-140.aspx buradan yagı inceleyebilirsin
    Konu y-bsungur tarafından (06.Ocak.2016 Saat 04:02 ) değiştirilmiştir.

Üye Mirkan Şenol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Mirkan Bu malzeme throtle bogazını uzatarak havanın viril yapar şekilde daha soguk içeri girmesini saglıyor ve güya performansı artırıyor (tek başına sadece görsel zenginlik katabilir bence )ama bunu takınca throtle yükselecektir kaput kapagı buna uygun yüksekliktemi onu kurtarırmı denemen lazım.
    Abi sığdırırız o sorun değil, teorikde işe yarıyor gibi gözüküyor, pratikde bir çok test yapmışlar bazı araçlarda 2-3 hp almışlar 25-30nm ye kadar da tork artışı sağlamış ama bana yalan geliyor. Zaten boğaz kelebeği alt contasını bulamadım diye aldım
    Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Aracıma teyp çerçevesi, boğaz kelebeği flanşı, mopar benzin filtresi, mopar iac ve boğaz kelebeği üst contası aldım...

Performans buji, buji kablosu, ateşleme bobini, ve distribütör modifiyesi için gerekli parçaları listeledim alacağım.
    Yenilemek amacı ile mopar benzin regülatörü, ısı sensörü, yağ sensörü, k&n yağ filtresi, mopar oksijen sensörü, map ve tps sensörü de alacağım.
    Fakat
    PCV valfi bulamadım 93 5.2 zj için, 93-98 yazıyor var olanlarda fakat 93'ün ki 94-95'in kinden farklı diye biliyorum, güvenip alamadım.

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Hadi hayırlısı yap bakalım bir kere sonuçdan memnun kalırsan bilgimiz olsun benimde çok gözüme takılan bir malzemeydi bir aralar bu arada throtle contası için ince krinklik mi ne ise ondan kestirsende olur.PCV valf için yenisine gerek yok eskisini söktür ve içini boşat öyle tak daha çok performans alıcaksın ,dene bak bana hak vereceksin

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Hadi hayırlısı yap bakalım bir kere sonuçdan memnun kalırsan bilgimiz olsun benimde çok gözüme takılan bir malzemeydi bir aralar bu arada throtle contası için ince krinklik mi ne ise ondan kestirsende olur.PCV valf için yenisine gerek yok eskisini söktür ve içini boşat öyle tak daha çok performans alıcaksın ,dene bak bana hak vereceksin
    Teşekkürler abi, içini boşaltmak mantıklı fakat tek taraflı çalışması gerekmiyor mu? Yani manifoldtan hava terse gitse ne olur?

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Ben bugüne kadar gittiğini görmedim motor içindeki basınç her zaman manifolttan daha fazla aksi olsa motor stole olurdu diye düşünüyorum

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Ben bugüne kadar gittiğini görmedim motor içindeki basınç her zaman manifolttan daha fazla aksi olsa motor stole olurdu diye düşünüyorum
    En azından yenisini bulup alana kadar böyle yapayım

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Bir şey kaybetmezsin dene bak bana hak vereceksin tecrübeye dayalı yazıyorum

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Bir şey kaybetmezsin dene bak bana hak vereceksin tecrübeye dayalı yazıyorum
    Abi yapacağım zaten de ucuz bişey, servise yolum düşene kadar dediğin gibi kalsın.

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Bu hafta kismetse aracin tum yaglaroni degistiriyorum.

Danismak istedigim bir husus var.

On arka diferansiyel icin Chyrsler'in onerdigi yag 75w/140. Ayrica LSD katkisi.

Benim aldigim yag Motul 75W/140 Lsd katkili yag.

https://www.motul.com/system/product...pdf?1290086772

Aciklamasi burada. Yagin kendinde LSD ozelligi var. Sizce yine de katki koymam lazim mi?

Mopar'in LSD katkisini aldim iki adet ama koymakta kararsizim. Bu Motul'da LSD ozelligi varsa bi de bu katkiyi koymak sorun yaratir mi acaba?

Üye entropy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    27.Eylül.2015
    Nereden
    Kocaeli
    Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu hafta kismetse aracin tum yaglaroni degistiriyorum.

Danismak istedigim bir husus var.

On arka diferansiyel icin Chyrsler'in onerdigi yag 75w/140. Ayrica LSD katkisi.

Benim aldigim yag Motul 75W/140 Lsd katkili yag.

https://www.motul.com/system/product...pdf?1290086772

Aciklamasi burada. Yagin kendinde LSD ozelligi var. Sizce yine de katki koymam lazim mi?

Mopar'in LSD katkisini aldim iki adet ama koymakta kararsizim. Bu Motul'da LSD ozelligi varsa bi de bu katkiyi koymak sorun yaratir mi acaba?
    benimki de 3 gün önce geldi amerikanyalardan
    sonraki bakımda değiştireceğim inşallah alt yağları.

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014

Aracıma bu gün ne yaptım

Alıntı entropy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motul 75w/140 koyarsan var burda. Hepsiburada da 140 tl mi ne diyordu. Biz 60'tan aldik.

Bu arada katki burda benim aracin eski sahibi amerikanci arkadasimda da vardi. Desen alirdik. Kaca geldi sana kargo dahil?

Üye erolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    29.Kasým.2014
    Nereden
    Fethiye
    Alıntı entropy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne kadara geldi?

Xperia Z
    2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
    2016 Mondial RXÃŽ EVO 250 cc
    2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
    2007 Subaru Forester 2.0 ov
    2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
    2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
    2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
    2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
    1997 Toyota Carina GLÄ°+Milano Lpg

Ãœyelik tarihi
    27.Eylül.2015
    Nereden
    Kocaeli
    Motul 75w/140 koyarsan var burda. Hepsiburada da 140 tl mi ne diyordu. Biz 60'tan aldik.

Bu arada katki burda benim aracin eski sahibi amerikanci arkadasimda da vardi. Desen alirdik. Kaca geldi sana kargo dahil?
    Yağ değişimi zamanı gelince ulaşırım sana burak.
    Kargo dahil 13.8 usd. 40 lira filan dı heralde

Ãœyelik tarihi
    27.Eylül.2015
    Nereden
    Kocaeli

Orjinal mopar yağında lt si 60 lira civarında benim aldığım sitede. Şuanda kararsızım biraz

Sayfa 89 Toplam 194 Sayfadan BirinciBirinci ... 3979878889909199139189 ... SonuncuSonuncu