Vaaay kardeşime ne diyim ben şimdi bee Senimi kıracaz gider deneriz ama bence zj lerin sunroofu tırtladımı öyle organ nakliyle parça nakliyle kolay kolay dirilmez benim imkanım olsa başka bir araca ait olan ve kasa ve genişlik ölçüleri açısından benzer bir sunroofu zj ye adapte etmenin daha kolay olacağını düşünüyorum.
Fakat bu düşünceme ragmen şunuda eklemek istiyorum benim düsturum mevzu böyle kıldır gıcık Özel sistemlerin teknik mevzuatı oldumu bu işte elinde bol miktarda örnek malzeme olan ve yaparım diyen kendini bu işe sarmış bu işle iştigal olan hiç kimseyi hafife almam hiç belli olmaz bu Sunroofcu ustayı da bence hafife almamak lazım,hani ummadık taş baş yarar derler ya birde benimki gibi sunroof tamamen gebermemişse (sadece içerden dışarı çıkarken çıkmıyor kasılıp kalıyor )ve halen azda olsa nefes alıyorsa bence her zaman umut vardır.
Konu y-bsungur tarafından (29.Kasm.2015 Saat 01:31 ) değiştirilmiştir.
Bakalım bir gün yolumuz düşerse ben mutlaka uğrarım bu ustanın yanına ,şu an sunroofla ilgili hiçbir sorunum yok çocuklar yanlışlıkla açmasınlar diye elektrik baglantısınıda ayırdım cam kapalı damla su da almıyor öyle duruyor işte.
Aracımın artık herseyi bitti giib birşey ledlerimiz, tavan sepetimiz..
Aracımı 2 gündür bol çamur yaptım....
yaşşşşaaasssınnnnn tapa tapa tapa talkkkk....
Konu strayker tarafından (29.Kasm.2015 Saat 20:18 ) değiştirilmiştir.
DÜRÜSTLÜK SİZE FAZLA ARKADAŞ KAZANDIRMAZ, AMA HER ZAMAN İYİ ARKADAŞLAR KAZANDIRIR...
merhaba arkadaşlar,
son 1 haftada yaptıklarım
arka üst stop lambası silindi zımparalndı, verniklendi ve parladı
öncesi:
sonrası:
uzun süredir beklediğim TPS sensörü ve IAC valfi geldi orjinal mopar.
rölanti sorunu sıfırlandı, araba kendine geldi resmen
IMG-20151128-WA0007.jpg
HD direksiyon amortisörümü taktım,
bağlantı civatasında sorun vardı, bir arkadaş sağolsun yenisini yapıverdi
20151124_173433.jpg
sıradaki proje kaput önü koruyucu almak istiyorum. 150 tl civarı fiyatları var, biraz araştırayım bakayım.
- - - Mesaj Birleştirme - - -
merhaba arkadaşlar,
son 1 haftada yaptıklarım
arka üst stop lambası silindi zımparalndı, verniklendi ve parladı
öncesi:
sonrası:
uzun süredir beklediğim TPS sensörü ve IAC valfi geldi orjinal mopar.
rölanti sorunu sıfırlandı, araba kendine geldi resmen
IMG-20151128-WA0007.jpg
HD direksiyon amortisörümü taktım,
bağlantı civatasında sorun vardı, bir arkadaş sağolsun yenisini yapıverdi
20151124_173433.jpg
sıradaki proje kaput önü koruyucu almak istiyorum. 150 tl civarı fiyatları var, biraz araştırayım bakayım.
Kalorifer hava ufleme motoru tamir edildi,
Koltugun kirik cercevesi kaynak yapildi,
Silecekleri yeniledim,
Lpg hortum tamirati yaptim,
WJ'ler icin ozel direksiyon yagini uzun arastirmalar sonucu dibimdeki sanayide bulup Dinc Abi ve benim icin 5 kutu aldim.
Torpido alti ve kapi ledlerini yeniledim.
Antifrizli konsantre cam suyumu temin ettim hafta sonu ayarlıyacağım
image.jpg
kayışın ordan bilya sesi geliyordu gergi bilyası ile onun yanındakini değiştirdim. yarına randevu aldım büyük bakım var. kontrollerle birlikte inşallah ağır fatura çıkmaz....
4 disk ve balata kontrolü ...frene basınca 130-140 kmh hızlarda pedal titriyor
devir daim bilya dağılmış ötüyoru değişecek ve devirdaim hortumlarında çatlaklar var onları da değiştireceğiz malum çok kritik parçalar
motor beyni plastik muhafazası olmadığını farkettik muhafaza alınacak beyin sökülüp soketleri kabloları iyice temizlecek sonra nanoprotect sprey koruma ile korunacak ve muhafaza içinde yerine konacak
ön kol alt burç değişecek gömlek yapılacak kola..
antifriz -10 da şu anda ama devirdaim değişince komple sistem antifriz değişecek
el freni ayarlanacak
şaftlar sökülüp balans yağlama yapılacak
arka silecek lastiği değişecek
arka fıskiye hortumu tıkalı değişecek
klima bilyası da değişecek
motor yağı vakti geldi aldığımda beri 6000 km devirdim
track bar boşluk var bakılacak gerekirse yapılacak
sağ uzun rot kontrol
arazi şanzıman yağ kontrol
arka diff yağ kontrol ve katkı konacak
arka cam amortisörler değişecek
sol motor kulağı değişecek
acı bir fatura çıkmamasını umut ediyorum. ama kıştan önce bu bakımlar gerekliydi. 3 gün ayrı kalacağız zj ile..sonrasında gene kükremeye devam..
Bence bu kadar yapılacak işe hangi araç olsa acıtacak bi fatura çıkma ihtimali yüksek 😁
Xperia Z
2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
2016 Mondial RXÎ EVO 250 cc
2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
2007 Subaru Forester 2.0 ov
2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
1997 Toyota Carina GLİ+Milano Lpg
Mert acı fatura kaçınılmaz görünüyor. Şimdiden geçmiş olsun.
Mobil cihazımdan gönderildi.
Ne zaman 6000 km yaptın mert, amma geziyorsun sende
GCWJ2001
Doğru işlemeyen akıl keskinmiş neye yarar, saatin iyiliği koşmasında değil doğru gidişindedir.
3000 gayme en az hazırla kendini
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
45 kutusu. Sizin orda ?
Başkan hayırlı olsun. Kafan rahat girersin kışa. Hem aracı yeni aldın sayılır. Şöyle sağlım bi elden geçirmiş olacaksın.
Sen benden bu işte çok eskisin, ama vakıf olduğum bir konu olarak naçizane diyeceğim tek şey track bar'daki boşluğu ne olursa olsun gider. Arabanda eşini, çocuğunu yaşıyorsun, benim yaşadığım olay gerçekleşirse onları korkutabilir. Bir de, track barı sökerseniz, taktıktan sonra civatalarını muhakkak araç yere tam olarak bastıktan sonra sıktır.