Åžu mekanik iÅŸleri bitsin bende istiyom Levent abi
Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''
İç döşeme süper olmuş.. 2-3 sene sonra benimkinede lazım olacak 😊
Xperia Z
2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
2016 Mondial RXÃŽ EVO 250 cc
2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
2007 Subaru Forester 2.0 ov
2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
1997 Toyota Carina GLÄ°+Milano Lpg
ful antifiriz ve eksik olan yağların tamamlanması yapıldı.Radyatöre ful antifiriz konuldu. Birde klima rezistansının kopan kablosu onarıldı.Artık üşümüyorum. Radyatöre full Antifiriz ve yağların tamamlanması 175tl. rezistans tamiri 50tl.
Bugün yan marşbiyelleri söktürdüm. ilk hafif arazı geziisnde çatlamışlardı zaten. garajın arka köşesindeki yerini aldılar
ön tamponda bir miktar düşüklük vardı. bugün onu ayarladık. daha rijit oldu. sürtme etkisi de kayboldu diyebiliriz.
SoÄŸutma sistemi antifirizle yenilendi.
Ampuller yeni aldığım Philips e-xtreme visionlar ile değiştirildi.
vs.. gözüme takılan trim detaylarına yaptık bişeyler
Şimdi de araca boya koruma ve bakımı da yapınca mükemmel görünüme iyice yaklaşacağız...
20151205_164116.jpg20151205_164131.jpg
Boya koruma tavsiye etmiyorum ama ben, çok kısa sürede eski haline geliyor ( ne kadar iyi bakarsanız bakın) imkan varsa ve doğru ürün ile yapılırsa porselen kaplama denen uygulamayı öneririm. Ben Cayenne'e boya koruma yaptırmıştım memnun kalmadım şimdi uygun bir zamanda porselen yaptırmayı düşünüyorum, ZJ'e ise sadece pasta cila yapılmıştı o şimdi Cayenne den daha iyi görünüyor
Abi uygulamayı ben kendim yapıyorum. Havalar keşke daha sıcak olsa Pasta, cila, + koruma vs diğer detaylar, iç dış, jant felan..... malzeme elimde olduğu için zaten etkisi geçtikçe tekrar uygulayabilirim. Porselen, nano, zırh vs için gerçekten çok iyi deniyor. Çiziklere karşıda etkili imiş aklımda ama şimdilik kendi çorbamı kendim pişirecem. Çünkü Sağolsun ZJ bana dışarıda çok yemek yedirtiyor zaten
Soğutma suyu komple değişti. Anti-firiz yenilendi. Araç su eksilttiği için ben de normal su eklediğim için anti firiz kalmamış gibi birşeydi. Normalde 15 litre olan WJ soğutma suyu kapasitesine 6-7 litre etien glikol anti-firiz ekleniyor. Ancak ben 4.5 litre ekledim, neden? Sızıntı olan yerler kir temizleme özelliği olan anti-firiz yüzünden artmasın diye.
Würth Radyatör sızdırmazlık sıvısı kullandık ve kalorifer peteğinde olan ve yolcu tarafına sızan su kesildi çok şükür. Şimdilik göğsü söktürmekten kurtulduk. Çünkü kalorifer peteğine ancak göğüs sökülerek ulaşılabiliyor. Şimdi tek bir sorun kaldı. Peteğim büyük ihtimal tıkalı olduğu için kalorifer ılık üflüyor. Sadece peteği ilaçla temizletip (petek borularını söküp ilaçlı temizleme suyunu sadece petekte döndürmek) zaten sistemde var olan Würth ile, temizleme sonrası açılma ihtimali olan çatlağı tıkayabilir miyim bilmiyorum.
Termostat değişti. Aracın harareti normal hale geldi. Önceden geç ısınıyordu ve tam ortaya gelmiyordu.
Direksiyon yağımı nihayet değiştirdim. Yanlış olan ATF 4'den kurtuldum ve kendi özel direksiyon yağını koydum. Psikolojik mi bilmiyorum ama Ergün Abi'nin dediği gibi yağ değiştikten sonra, direksiyon daha stabil oldu ve death wobble yapan mazgaldan geçtiğimde direksiyon çok daha diri durdu. Death Wobble zaten çözülmüştü ama direksiyon fazla sarsılıyordu.
Araç liftteyken sıkılan track barı araç yerdeyken söküp tekrar taktık, civataları o şekilde sıktık.
Full anti-firiz WJ'ler için çok sakıncalı. Kesinlikle konmaması gerekiyor. En ideale %50 oran. Sizin aracı bilmiyorum tabi.
Konu Maverick tarafından (06.Aralýk.2015 Saat 01:26 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
Full antifiriz onerilmez, sanırım el kitabında yazan max %66
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
klimanın üflemesini sağlayan rezistansın kopan yerini yaptırdık iyi güzelde önceki gibi sıcak üflemiyor. ılık gibi sanki. ama daha önceden ne güzel sıcacık üflüyordu. neden olabilirki?
acaba full antifriz kullanmış olmamın etkisi var mıdır?
Anti-firizin de temizleme özelliği var. Hele ki hepsini antifiriz koyduysan hocam bi yerdelerden bi sızma vs. olabilir. Soğutma suyu eksiltmesini kontrol et sürekli.
"Run only a 50/50 anti-freeze and water mix! This is important for heat transfer... Believe it or not, pure anti-freeze will NOT cool as well as a 50/50 mix."
Burda diyor ki; Isı transferi için 50/50 su-antifiriz oymak çok önemli. Sadece antifiriz yeterli soğutmayı yapmaz. O yüzden hocam hararet göstergeni iyi takip et.
Kalorifer konusuna gelince antifiriz ile ilgisini bilmiyorum. Bi mantık yürütemedim.
Araç nedir? Ona göre ılık üflemesi ile ilgili bir kaç yönlendirme yapabilirim.
Konu Maverick tarafından (07.Aralýk.2015 Saat 02:21 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.