Bende ki fabrika çıkışı lastikler yokohoma geolander g95a bu lastikler yazın mıcırlı, büyük parça taşlı yolda, kısmen çamurda ve toprak yoşda işimü gördü ancak bu hafta sonu gideceğim yer kum bildiğiniz kumsal arabayı oraya sokmayı planlıyorum kalırmıyım acaba ??
LG-H960 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aracımı alalı tam bir ay oldu.Şimdilik pişman değilim Aldıktan üç gün sonra yolda kaldım.10 dk önce tıkır tıkır çalışan ZJ birden marş basmamaya başladı.Başta akü sandım o sağlam çıktı,marş motorudur dedim onda da bişey çıkmadı.Çekiciyle çocukluk arkadaşımın dükkanına götürdüm.Sorun tesisattan çıktı.Neyse o halloldu sonunda.Bunların dışında radyatörüm çatlakmış ve lpg soğutma borularında da kaçak varmış.Arabayı almadan arkadaşına göstermessen başına bunlar gelir işte.Bunlarıda hallettik ve hala su eksiltiyorum Motor tapalarında da kaçak var malesef.Ağustos ayında şanzımanıda söküp (kaçırıyor) su kaçağını tamamen durdurucaz.Biraz masraf açıyor ama arabama alıştım.Geçenlerde Assos a gidip geldim su ekleye ekleye ve çok zevk aldım Bugünde eşimin evde olmamasını fırsat bilip sabahtan flowmaster taktırmaya çıktım.Şimdi gerçekten amerikan sesi çıkıyor.Sürücü koltuğunun sol ön civata yuvası kırıktı onuda söküp egzostçuya kaynattırdım artık düz oturabiliyorum.Ön yan camlara film çektirdim üç numara amele yanığı oldum çünkü Eve geldim gösterge tablosunu söktüm yanmayan ampulleri değiştirip temizlik yapıcam.Arka silecek kolunu söktüm onu da boyayacam.Ön silecekleri sökemedim,civata kapaklarını açamadım daha doğrusu.Sol ayna camını söküp temizledim hafıza sorunu gitti galiba.Bir aylık toptan rapor oldu benimkisi.Gelişmelerle devam ederim.
Jeep Grand Cherokee ZJ 1996
Ön silecekleri nasıl sökebileceğimi öğrenip sabahtan ilk iş söktüm ve boyadım.Bosch aerotwin sileceklerle beraber taktım.Yalnız klasik silecekler daha iyi duruyordu sanki.
Arkadaşlar aracın egzoz sistemini komple elden geçirdim. Aracı aldığımda susturucu ve katalizör iptaldi, sıkıldım çok kafa yapıyor ayrıca km'de 1tl üzeri yakıyordu. Manifoldtan itibaren krom boru taktırdım, eski paslı boruyu attık, Flowmaster süper 44 susturucu (100usd) ve usa marka katalizör (550tl) taktırdım (mopar marka feci pahalı uçuyor 2bin civarı). Yapmışken oksijen sensörlerini değiştirdim. Araç yakıtı şuan enaz %15-20 arası düştü. Ayrıca bonus olarak Amerikan tipi çift egzoz ucunu yandan çıkardık, tarz oldu. Kısa zamanda resim paylaşacağım.
95 model 5.2 için kayış değiştirdim
özelliğini artık yitirmiş yan sanayi kayış sesden delirtti beni.
kayışı sökmüşken gergi bilyası ve motor bloğunun ortasındaki diskin de bilyasını değiştirdim (adını bilmiyorum affola)
gergiyi amerikancılar takozuyla beraber satıyorlar bana tuzlu geldi (375 tl)
o diÄŸer disk e de 150 tl dediler.
içindeki bilyaları rulmancıdan aldım 15+15 total 30 tl. press de çıkarıp yenisini taktık 5 tl tornacıya gitti.
kayış 70 tl japon markası sanırım.
total 105 tl malzeme 30 tl de işçilik tuttu.
eskiyen son susturucuda çöpe atıldı. klasik flowmaster 44 takıldı. çıkma olarak 400 tl ye mal oldu
95 Grand Cherokee 5.2 Orvis Edition
56 Porsche 356 widebody
74 1303 Kafer
arkadaÅŸlar merhaba
motul 75w -140 direfansiyel yağı kullanan varmı diff yağlarını değiştireceğim
tavsiyede bulunurmusunuz
1999 JEEP GC WJ 4.7 V8
eyüp merhaba
bu yağları yurt dışından mı getirttin
1999 JEEP GC WJ 4.7 V8
motul 75 140 kullanıyorum ben bi sorun yok suan icin. 10bin km yi gecti. 03 wj