vic ekranım su almış yanmıştı en son. bi süre torpido dağınık gezdikten sonra emirhanın yarış aracından çıkan ekranı aldım taktım çalışmadı. sonrasında seda abinin aracından çıkanı aldım çalıştı .. o sıra gürcan benim ekran ile emirhanın ekranı ekledi böldü çarptı birşeyler yaptı denedik gene olmadı. en son dün uğraşları sonucunda bazı parçaları birleştirerek çalıştırmayı başardı. eski ekranımı tekrar taktım. şimdi 1 adet seda abinin sağlam vic ekranı duruyor ihtiyaç sahiplerine duyurulur.
yine şoför koltuğum ile ilgili sorunum vardı ileri geri giderken takılıyor arka taraf yukarı aşağı inip kalkmıyordu...çözüm olarak seda abinin yarış aracından çıkan şöför koltuğu aldım motorları değiştiririm dedim gene gürcan saolsun geldi sokakta oturduk söktük taktık raylar dişliler baktık ettik başaramadık
ama birçok şey öğrendik mesela yukarı aşağı kaldıran motorlar ön ve arka birebir aynı. hatta ileri geri motorları da aynı ufak bir detay farkı var. dişlilerde sıyırma vardır dedik söktük dişliler de sağlam zaten o plastik dişliler bunca yıl nasıl dayanmış hayret ettim. ileri geri çalışan motorlar hepsi sağlam ama koltuk yürümüyor aklımızı yedik sonra neyse ileri geri çalışan rayın içinde bu uzun vida gibi şey var
vidanın başında plastik siyah kapalı bir kutu var onu da açıyoruz içinden plastik dişliler çıkıyor. bu plastik dişliler dönerken çubuğu da döndürmesi lazım ama ne yazık ki döndürmüyordu plastik dönüyor çubuk sabit kalıyor koltuk yürümüyor.
bunun da çaresini arnavut ibrahim söyledi. topkapı cevizlibağ teknik oto sanayide bu plastik dişliyi yapan bir tornacı vardı. gösterdik yaparım dedi. kaç tane istersin dedi. düşündüm arkadaşlara da lazım olur sen 3-4 tanee yap yedek olsun dedim. ''emin misin '' dedi...niye ki dedim şaşırarak. plastik dişli kaç paradır ki ....abi tanesi 100 tl 4 tanesi 400 tl diyince hop dedim 1 tane yeter o zaman...1 tane yaptı ertesi gün teslim aldım yerine taktım ve çalışıyor artık koltuk sorunum bitti. Sadece yukarı aşağı kalkan kısımda sorun var o da motor sağlam ama başka bir şey var çözemedik henüz. seda abiden aldığım koltuk da boşa çıkmış oldu koltuk motoru kıza falan lazımsa görüşelim...
Haydi geçmiş olsun o zaman...
Bu derdinde sona erdi
Darisi basimiza, ben de koltuk isitmaya el atacagim da bir nefes alabilsem
Tap tapa tapa tap... Tap tap
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
haftasonbu yazlıkta gürcan geldi boş oturtmadım ön kaput çok çizikti aldık aşağı cardip marka boya ile neon yeşil denemesi yaptık önce 4 kat beyaz astar attım sonra 2 kat yeşil . evin bodrum katında yaptık ama 1 sivrisinek boya ıslakken kaputa düştü iz yaptı ufak tefek toz konmaları dışında fena olmadı. şimdilik deneme idi bu devamı heran olabilir
başkan iyi ki Land Rover kullanıcısı değilsin
LAND ROVER DİSCOVERY 2 TD5
LAND ROVER DEFENDER V8
LAND ROVER DİSCOVERY 1 V8
Su angel farlarin cok guzel nerden buluruz fiyatlari ??
Alt kollar, viraj demir lastikleri, burclar vs... degisiyor👍
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bugün aracıma 30mm ofsetli jant almaya gittim çıkma bulmuştum. Adam jantın tekini bulamadı yıkıldım
One Life Live İt
komple sanzıman yapılıdı, daha dun aldım arabamı...
suan sorunsuzuz...
mutluyum.
[QUOTE=Maverick;9525]WJ'nin sanziman mi Fadil?
evet,
bir anda ısıklarda kaldım etilerde,
sonra cekici ile servise gitti...
suan hersey sorunsuz umarım uzun bir sure boyle devam eder
Söze gerek var mı....
Tap tapa tapa tap... Tap tap
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP