Merhaba abilerim, 5,2 Zj mde uzun süredir çözemediğim bi rölanti problemi var. Özellikle araç sıcakken çalıştığında bi anda rölanti 1200 2000 arası çıkıp iniyor(sürekli).Frene bastığım halde gitmeye çalışıyor yani gazlıyor kendini. Bugün 5km boyunca yaptı bunu. Bujilerden olduğunu söylediler ama saçma geldi. Var mıdır bilgisi olan? Teşekkürler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
boğaz kelebeği temizlenmeli, rolanti sensörü kontrol edilmeli, gaz teline bir bak paslanmış olup ara ara sıkışıyor olabilir, alternatör saçmalıyor olabilir.
{{{{JEEP GC 5.9 V8 daha ne olsun}}}}
Bunlara ek olarak tps sensörünü de mutlaka kontrol et
1998 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.9 V8
Selam
bende 95 zj var 5.2 96 veya 98 modellerin ön ve arka tamponları benim arabaya uyarmı,Zaten boyatıcam yenilesemmi acaba diye düşünüyorum.
Arkadaşlar selam bey Yücel
1995 zj 5.2'ye yeni sahip oldum,Aracın belli başlı sıkıntıları var,aracım motoru soğukken ilk çalıştırdığımda süreki olarak ayağınızı gazdan çektiğinizde rolanti 0'a düşüyor ve motor stop ediyor yaklaşık on dakika böyle devam ediyor sebebi ne olabilir.Araç motoru yediği için yaklaşık 4 ay önce ankadara chrysler servisinde 8000 TL Harcanarak motoru yapılmış ama yürür aksamında çok problem var.Eğilip ön takıma baktığımda burç ve lastiklerin hepsi parçalanmış bunların yenisi ile değişmesi gerekiyor bunların hepsi bir arada tamir takımı varmı ve ne olarak aramalıyım?
zj hakkında sormak istediklerimiz başlığı altındaki konuların 55.sayfasına kadar okudum ve okumaya devam ediyorum.Kocaelide yaşıyorum ama işim icabı sürekli istanbula geliyorum tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı bir yedek parçacı varmı.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
valla hocam yapılan işten bende bişey anlamadım,acaba lpg den kaynaklımı diye düşünerek aracı benzinde çalıştırıyorum yine aynı sıkıntı devam ediyor.oksijen sensörünü değiştirsemmi veya benzin pompası mı
Bence krank sensoru gibi.Yeni yapilan motorda lpg kullanmamaniz daha dogru olur bir muddet benzinde kullaniniz rodaj donemini atlatana kadar.kisa devre yapan elemanlar varmi mutlaka kontrol ettiriniz.beyin arizasi da olabilir.ancak ilk soyledigime ivedi baktiriniz(krank sensoru)
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
{{{{JEEP GC 5.9 V8 daha ne olsun}}}}
yok hocam ne ustası arabanın benzin ayarını yaptıracak adam bulamadım kocaeli sanayide,inanmazsınız tır'a yükleyip ankaraya gönderdim ayar yapıldı.bu sensörlerin tamamını nereden temin edebilirim?
Saygılar
zaten lpg işini sevmiyorum,Arabada bomba var,Önceki xj aracımıda özellikle hiç lpg takılmamış araç almıştım.Gaz var ama kullanmıyorum hatta uzun yol yapabilirsem gazı bitirip birdaha gaz almıycam.
İstanbulda uygun parça alacağım biyer varmı paylaşırmısınız lütfen.