levent hocam,ersin hocam saÄŸolun
Kapi pimlerini ve burclarini nereden bulabiliriz? Kapilar sallaniyor. Degistireyim diyorum. Dorman'in pim ve burtan olusan kiti var, bundan mi almak lazim? Door hinge kit diye geciyor.
ArkadaÅŸlar selam
Gözümü karartıp perşembe günü 1 adet oksijen sensörü 1 adet krank sensörü aldım,Hazır boğazıda söküp tps ve map sensörüne vd40 sıkıp daha sonra hava tutarak temizledik,Araçtaki lpg beyni tam sökülmesi gereken yere geldiğinden krank sensörünü takmakta baya zorlandık tekrar tüm söktüklerimizi geri takarak topladık zaten işleme başlamadan önce akü kutup başını sökmüştük tekrar takıp aracı çalıştırdık ama tam bi felaket,Motordan abuk sabuk sesler geliyo sürekli stop ediyor ayağınızı gazda tuttuğunuzda devir saati sürekli aşağı yukarı gidip geliyo motor gaz yemiyo.
acaba tps sensörünü temizlemekle hatamı ettim yardım edin lütfen.
al bennde de o okadar oksijen senörleri 2 side arızalıyı kablo sokuk geziyordum fakat kime sorduysam bütün markalar modeller yanı işi yapıyor tek farkı kalite ve araca göre kablo soketi ile gelmesi malum 350 - 400 amerikan malı denso yada bosh yurtdısı alsan bile beklemesi var gittik bizimkine benzeyen 4 kablolul 100 liralık sensörlerden aldık herşeyi aynı kablo renkleri farklıydı onu internetten bakarak ilgili kablolo ucları araçtan gelen voltaja göre taktık aracı çalıştırıyoruz araç sapıttı devir yükseliyot düşüyor stop ediyor gaz yemiyor 1 aydır sensörsüz geziyorduk beyin algılayamadımı diye suanda kutup baslarını söktüm birbirine deydirdim 1-2 saat beklicem sonra tekrar denicem yine aynısı olursa soketleri sokup problemi çözmeye bakacaz
Oksijen sensoru sorun. Orjinalden uzaklasinca bu arabalarin sensorlerinde, sorun basliyor maalesef arkadaslar. O yuzden almasi kolay binmesi zor yani masrafli.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
2016 Model Dacia Duster 4x4
1997 Model Grand Cherokee 5.2 V8
1994 Model Grand Cherokee 5.2 V8
Gökhan kim sana bu bilgiyi verdiyse konuya vakıf olmadan bir bilgi vermiş o2 sensorlarının çift kablolu veya dört kablolu yada üç kablolu olmaları fiziki ayırt edici özelliklerdir lakin bu ayrım benzer kablo sayısına sahip olanların aynı işi yaptıgı ve birbiri yerine kullanılabilecegi anlamına gelmez ,zj lerin o2 sensorlarının ısıtma voltajları ısınma dereceleri ve ısındıgı zaman sensorun çalışıtıgı voltaj aralıgı farklı bir başka aracınki daha farklı yani tüm o2 ler bir biriğne benzesede çalışma ısıları ve ürettikleri voltaj degerleri birbirinden farklıdır ..uygun olmayan sensoru uygunuyla degiştir sorunun düzelecektir..
Marka model tavsiyesinde bulunmaktan ziyade sen OEM olanı almaya gayret et..Parça ve stok numarası mutlaka tutmalı.denso veya bosch farketmez önemli olan aynı stock numarası veya muadili olmalı.birde upstreammı downstreammı onu karıştırma ikisi aynı işi yapmaz..
stok nosu nasıl bulabiliriz
araban zj degilmi aracın modeli,imal yılı,ve 1 mi 2 numaramı hangi sensora ihtiyacın varsa araç parça katalogundan veya ebay dan bulabilirsin.
yada aracın marka ve model yılını ve 1/2 hangisini istiyorsan yaz yardımcı olayım.
1996 zj 5.2 iki sensörde lazım
Forumdan okudum 95 model 5,2 zj sahibiymişsin bu durumda 4606091, 56028200, 56028301 Bu numaralar senin aracının referance OEM numaraları aynı zamanda parça numaranda 1023302 up stream ve 1023303 down stream bu numaralardır bunalara göre arayışını sürdür.
Konu y-bsungur tarafından (17.Nisan.2017 Saat 15:19 ) değiştirilmiştir.