Bahsettiğim parçaları işinin ehli ve araçtan fazlaca anlayan bir yedek parçacıcan aldım acaba bende kutup başlarını tekrar söküp taksammı?
3 gündür arabanın kapısını açmıyorum moralim bozuldu
Bahsettiğim parçaları işinin ehli ve araçtan fazlaca anlayan bir yedek parçacıcan aldım acaba bende kutup başlarını tekrar söküp taksammı?
3 gündür arabanın kapısını açmıyorum moralim bozuldu
tps sensörünü temizlemekle hatamı ettim acaba? yeni sensör alsammı?
Temizlenecek ve temzilenmeyecek malzemeleri birbirine karıştırmışsın Throttle üzerinde IAC hariç hiç bir ürünün Wd40 ve hava ile temzilenmesi mümkün degildir Buna Throttlenin kendiside dahildir .Throtlenin temizliği farklı ürünlerle ve bir teknige göre özel olarak yapılır ve araca tekrar monte edildikten sonra bazı ayarlar gerektirir bunun dışında Özellikle MAP sensorunu ve TPS i çöpe atabilirsin MAP Sensoru mikro elektrofiltre den oluşmuş bir malzemedir ve kesinlikle temizliği söz konusu degildir wd40 ve hava ile MAP Sensorunu çöp etmiş durumdasın aracının kafa göz atması susması bundan dolayıdır aynı zamanda TPS de temizlenmez ve oynar başlıgı saga sola döndürülmez eger oynar başlıgı temizlensin diye saga sola zorladıysan o kapalı bir trimpot olup milimetrik voltaj degerleriyle iş gören bir elemandır asla oynamaya ve zorlanmaya gelmez MAP TPS ve O2 sensorlarını uygun parça numaraları ile yenilemen lazım ama atlamamn gereken bir konuda şu ki sadece ürünü araca takmayla o ürün araç üzerinde uygun şekilde çalışmaya başlamaz o elemanın PCM e tanıtılması lazım yoksa aracın asla eski performanslı haline asla gelmez herşeyi dogru yaptıgın halde aracın düzelmiyorsa koy bir kamyona gönder Eskişehire ben onarıp göndereyim sana
Konu y-bsungur tarafından (19.Nisan.2017 Saat 14:14 ) değiştirilmiştir.
Kıssadan Hisse : Ne olacakki yabancı dil biliyorum yabancı forumları takip edebiliyorum veya şu adam yapıyor bende yaparım,x veya y den yardım alarak yaparım diyerek kendi kendinize veya birinin verdiği dogru bilgi dahi olsa malzemelerin parça ve stock numaralarını temin etseniz dahi ,uygun ürünüde bulup elimden işte geliyor hem söker hemde takarım diyerek araçlarınızın elektronik elemanlarını sensorlarını rolelerini ve hatta ampullerini dahi aracınız hakkında yeterli teknik bilginiz yoksa asla kendi kendinize söküp takma yoluna gitmeyiniz.Ürünü dogru olarak degiştirseniz dahi aracınız eski haline dönmeyebilir ve/veya dönmeyecektir.O noktada mutlaka Uygun Teknik destek almaktan çekinmeyiniz..
yıldırım abi konuyu çok güzel izah etmişsin,Yeni krank sensörünü söküp eskisini tekrar geri taktık araç normale girdi.
Sıkıntım kocaelide bu araçtan anlayan usta olmaması geçen gaz ayarı için büyük sanayiye gittim usta benzin ayarını yaptır öyle gel dedi dolaşmadığım yer kalmadı benzin ayarını yaptıracak yer bulamadım.ilgin için teşekkür ederim
Yıldırım abi araç sağlıksız çalışıyor,motorda sürekli bir tekleme rolanti düşüp yükseliyor,düştüğündede stop ediyor tekrar çalıştırıyorum gaz zoru ile biraz çalışıyor ayağımı gazdan çekince stop ediyor bu durumda ne yapmam lazım krank sensörü elimde kaldı bilmediğim bir parçayıda değiştirmek istemiyorum numaranı verebilirsen seni aramak isterim,Aklıma tps sensörü takılıyor
http://www.ebay.com/itm/USA-MADE-Del...020?rmvSB=true
çok kullanışlı ama türkiyeye kargosu yok sanki....
*KARÅžINDAKÄ° Ä°NSANIN EN AZ SENÄ°N KADAR AKILLI OLACAÄžINI SAKIN UNUTMA*
Yıldırım abi aynen tarif ettiğin gibi temizlik uygulamasını yaptım ve tekrar yerine taktım araba ilk defa yarım saattir saat gibi çalışıyo egsozun yanına oturup çay içtim, yardımların için teşekkür ederim allah senin gibi abilerimizi başımızdan eksik etmesin
İlhan abi şu sitede var. kargosu da 6 dolar ama kendi pahalı gibi=)
http://hingekits.com/search/JEEP/199...rokee/4%20Door
*KARÅžINDAKÄ° Ä°NSANIN EN AZ SENÄ°N KADAR AKILLI OLACAÄžINI SAKIN UNUTMA*
Arkadaşlar benim 95 ZJ nin yağ değişimi geliyor hangi marka ve kaç litre almalıyım neleri değiştirmem gerek 150000 Mil e az kaldı