Sayfa 12 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 210111213142262112 ... SonuncuSonuncu
Toplam 2468 adet sonuctan sayfa basi 221 ile 240 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Üye y-bsungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Alıntı Kadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen hafta radyatör suyuna 6 lt. Antifiriz koymuştum kataloğunda ki önerilen 50/50 karışım oranını baz alarak.

Şu anda en yüksek 85-90 derecede kalıyor, ancak bu seferde rolanti 1500 devirde kalıyor ben bu olayı anlayamadım motor sıcaklığıyla rolantinin bağlantısı nedir ?

İlk çalıştırmada yaklaşık 1800 - 2000 devirlere çıkıyor sonrasında motor ısındıkça düşüyor ve 100 derecede 1000 - 1100 devirde kalıyor rölanti bu normal mi ?

Sizinde bu ÅŸekilde mi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Kadir trafik içinde dur kalklarda mesafeli dur nedeni ani rolanti düşmesi ve artması olabilir.

Üye Kadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014

ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Son bir haftadır neredeyse çok az dur kalklı trafiğe girdim acaba antifiriz miktarı çok geldi diye düşünüyorum yada hararet müşürü arızalandı

Benzinde iken rolanti değeri lpg ye geçince de tam 1500 devir oluyor.

Konu Kadir tarafından (23.Aðustos.2015 Saat 12:27 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

Üye ahimrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    30.Mayýs.2015
    Nereden
    Denizli
    Dün gece forumda dolaşırken gördüm... Hata kodu öğrenmeyi.... Hemen denedim.... 12 - 21 - 32 kodlarını verdi. 12 önemli değil... 21 Oksijen sensörü, 32 Egr valfi galiba.... İlk önce temizlemeyi düşündüm... Sonra kablo kontrolü... tecrübeli arkadaşlar doğru yolmu başka tavsiye edeceğiniz bir durum varmı.... Bu arada devamlı olmamakla beraber Check Engine yanıyor, özellikle yokuş aşağı gaz vermeden yol aldığımda.... Şimdiden teşekkürler....
    2016 Model Dacia Duster 4x4
    1997 Model Grand Cherokee 5.2 V8
    1994 Model Grand Cherokee 5.2 V8

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    sizin check engine bir yanıp bir sönüyormu ? (devamlı olmamakla birlikte dediğiniz için soruyorum) Check engine yandımı ya arıza giderilmeden ya OBD II ile silinmeden ya da akü sökülerek ECU silinmeden kesinlikle sönmez ,ayrıca aldıgınız arıza kodları nedeniyle check engine ışıgınız tabiiki yanacak.yokuş aşşagı gaz vermeden indiginizde yakıt hava oranında zayıf karışım söz konusu oluyor O2 sensoru zaten elden çıkmış bu durumda zayıf karışımıda algılayan O2 sensoru check engini yakar. tavsiyem en kısa zamanda O2 sensorlarınızın hangisinin arızalı oldugunu bulun ve degiştirin aynı zamanda egr valfi nide degiştirin derim
    Konu y-bsungur tarafından (24.Aðustos.2015 Saat 20:48 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Son bir haftadır neredeyse çok az dur kalklı trafiğe girdim acaba antifiriz miktarı çok geldi diye düşünüyorum yada hararet müşürü arızalandı

Kadir Bilgiçlik taslamak istemem ama senin problemin bence antifirizle ilgili degil

Ãœyelik tarihi
    30.Mayýs.2015
    Nereden
    Denizli
    Normal günlük kullanım da yanmıyor. Şehirler arası yolda dediğim gibi az gaz verdiğim veya vermeden yol aldığım da yanıyor. Stop edip tekrar çalıştırınca sönüyor.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Sizin araç zj degilmi

Ãœyelik tarihi
    30.Mayýs.2015
    Nereden
    Denizli
    Evet 1994 5.2

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Enteresan en azından bana enteresan geldi 94 zj lerin üzerinde farklı bir installation mi var acaba diye düşünüyorum. Check engine dolaylı veya dolaysız direkt olarak ECU ya müdahele ile söner.

Her neyse sonuçta pek çok kişinin başına iş olan check engine sizde bu şekilde çalışıyorsa bence bir avantajınız var demektir.

Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Alıntı y-bsungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kadir Bilgiçlik taslamak istemem ama senin problemin bence antifirizle ilgili degil
    Estağfurullah var bi sorun ama çözüm bi türlü bulunmadı bu güne kadar ustaların söylediği herşey yapıldı ama nafile,

map / tps / ais (rolanti valfi) / throttle body / o2 sensörleri

Bir türlü düzelmedi 😤😤😤😤

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Kadir madem bu kadar malzeme değişimi yapıldı ve düzelmediyse arabanın evap canister vakum hattını ve vestinğhouse vakum hortumunu kontrol et araç bir yerden hava alıyorsa o da aynı duruma yol açar hatta çekişte de sıkıntı yaratır.

Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Kadir madem bu kadar malzeme değişimi yapıldı ve düzelmediyse arabanın evap canister vakum hattını ve vestinğhouse vakum hortumunu kontrol et araç bir yerden hava alıyorsa o da aynı duruma yol açar hatta çekişte de sıkıntı yaratır.
    Şimdi siz yazınca dikkatimi çekti benzin depo kapağını açmaya calıştığımda her seferinde kapak vakumlanmış şekilde oluyor ve zor açılıyor evap canister yanlış bilmiyorsam depodaki havayı da düzenliyor ?

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Depodaki hava konusuna bir şey diyemem lakin evap canister kendi deposuna aracı ilk kontakta çalıştırabilmen için benzin buharını hapsediyor bu işi yaparken vakumlama yöntemiyle bu işi gerçekleştiriyor şayet vakum hortumların çatlak veya kırıksa yada tam yerine oturmamışsa araç çalışma esnasında ekstra hava emişi yapar ve tüm çalışması bozulur

Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Depodaki hava konusuna bir şey diyemem lakin evap canister kendi deposuna aracı ilk kontakta çalıştırabilmen için benzin buharını hapsediyor bu işi yaparken vakumlama yöntemiyle bu işi gerçekleştiriyor şayet vakum hortumların çatlak veya kırıksa yada tam yerine oturmamışsa araç çalışma esnasında ekstra hava emişi yapar ve tüm çalışması bozulur
    Hımm komple vakum sisteminin elden geçmesinde fayda var yani 😌 şimdiden parçaların siparişlerini verim ist geçene kadar hazır olsun bari komple conta takımı alıp contaları da yenilemeyi düşünüyorum...

Üye mjz66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Estağfurullah var bi sorun ama çözüm bi türlü bulunmadı bu güne kadar ustaların söylediği herşey yapıldı ama nafile,

map / tps / ais (rolanti valfi) / throttle body / o2 sensörleri

Bir türlü düzelmedi 😤😤😤😤

Kadir; lpg'yi unut 1 hafta kapat en az, sadece benzinle kullan araci!

Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Alıntı mjz66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadir; lpg'yi unut 1 hafta kapat en az, sadece benzinle kullan araci!

En son konuştuğumuzda tavsiye etmiştin aynen uyguladım hatta tam 1.5 depo hiç lpg ye geçmeden kullandım ama hiç bi fark olmadı ist döndüğümde manifold ve üst kapak contalarını enjektör oringlerini elden geçirip emisyona baktırcam. Şu anda inanılmaz derecede çiğ yakıyor

Üye mjz66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    En son konuştuğumuzda tavsiye etmiştin aynen uyguladım hatta tam 1.5 depo hiç lpg ye geçmeden kullandım ama hiç bi fark olmadı ist döndüğümde manifold ve üst kapak contalarını enjektör oringlerini elden geçirip emisyona baktırcam. Şu anda inanılmaz derecede çiğ yakıyor

Bujilerin, kablolari ve siralamalari da dogru mu?

Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Baktırmıştım doğru merak etme dedi usta ama içimden bi ses yanlış olabileceğini söylüyor 😂

Üye ranger06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Aðustos.2015
    Nereden
    ANKARA
    Herkeslere merhabalar. Henüz 18 gün önce 1997 model 5.2 limited araç aldım. İlk defa böyle bir araca binmeye başladım çok hoşuma gitti çok zevkli. Meğer aslan besliyormuşum. Ama ben bu aracı öğrenmek istiyorum mesela;
    1. ZJ mi XJ mi, ne ki bu,? Benim aracım hangisi?
    2. Far anahtarında bir temassızlık var ve bu nedenle akşam olunca sıkıntı yaşıyorum. Yani bu anahtara bastırınca bütün göstergeler ışıl ışıl, bırakınca kap kara, sanki dümenin olduğu yere birşeyler sıkıştırınca olacak gibi.Gösterdim ama adam sadece anahtarı bir iki çevirdi ve değişmesi gerek 450 TL. dedi. Yaptırmadım elbet sağolsun forumlardan birinde bir arkadaş bana nasıl tamir etmem gerektiği ile ilgili resimli mesaj attı. Cesaret edebilirsem yarın yapmaya çalışacağım.Tavsiyesi olan var mı?
    3. Arka bagaj kapalı olduğu halde ekranda açık gösteriyor.Nasıl yada ne yapabilirim?
    4. Sürücü koltuğu hafızasını, aracıma her bindiğimde yeniden ayarlamak zorunda kalıyorum. Nedeni Ne olabilir? Ne yapabilirim?
    5. Offroad değil keyfroad olarak kullanmaktayım ve aracımı çok seviyorum.Bu nedenle de her türlü tamiratını öğrenmek istiyorum.
    6. Ankara'da yaşıyorum

- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -

Herkeslere merhabalar. Henüz 18 gün önce 1997 model 5.2 limited araç aldım. İlk defa böyle bir araca binmeye başladım çok hoşuma gitti çok zevkli. Meğer aslan besliyormuşum. Ama ben bu aracı öğrenmek istiyorum mesela;
    1. ZJ mi XJ mi, ne ki bu,? Benim aracım hangisi?
    2. Far anahtarında bir temassızlık var ve bu nedenle akşam olunca sıkıntı yaşıyorum. Yani bu anahtara bastırınca bütün göstergeler ışıl ışıl, bırakınca kap kara, sanki dümenin olduğu yere birşeyler sıkıştırınca olacak gibi.Gösterdim ama adam sadece anahtarı bir iki çevirdi ve değişmesi gerek 450 TL. dedi. Yaptırmadım elbet sağolsun forumlardan birinde bir arkadaş bana nasıl tamir etmem gerektiği ile ilgili resimli mesaj attı. Cesaret edebilirsem yarın yapmaya çalışacağım.Tavsiyesi olan var mı?
    3. Arka bagaj kapalı olduğu halde ekranda açık gösteriyor.Nasıl yada ne yapabilirim?
    4. Sürücü koltuğu hafızasını, aracıma her bindiğimde yeniden ayarlamak zorunda kalıyorum. Nedeni Ne olabilir? Ne yapabilirim?
    5. Offroad değil keyfroad olarak kullanmaktayım ve aracımı çok seviyorum.Bu nedenle de her türlü tamiratını öğrenmek istiyorum.
    6. Ankara'da yaşıyorum

Üye ranger06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Aðustos.2015
    Nereden
    ANKARA
    IMG-20150716-WA0001.jpg resim yüklemeye çalıştım.

Sayfa 12 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 210111213142262112 ... SonuncuSonuncu