Acaba yakıt tüketiminin aniden artmasının sebebi ne olabilir. İki hafta öncesine kadar yaklaşık 45 lt. gaz ile 200-220 km. yapıyordu anacak son iki haftadır aynı litre ile 130-150 km. civarı yapıyor. Bunun nedeni hakkında herhangi bir fikri olan var mı? (yük sorunu yok, aşırı gaza basma falanda yok)
slm.Nöbeti bitirdik şaşmaz sanayi'ye gittik. ateşleme sistemi ile ilgili herhangi bir sıkıntı ve problem görülmedi. sürekli olarak kuş sesi gibi bir ses geliyordu, sebebinin disklerden birinde eğrilik olmasından kaynaklı olduğunu söylediler. Basit birşeymiş ama ben uykusuz olduğum için daha müsait bir zamanda yaptırmaya karar verdim. Ben aracı Ağustos ayında almıştım. Bakımları ise temmuzda yapılmış. Ancak tüp bakımı ile ilgili ne yapılmış bilmediğimden ve aklımda da kalmasını istemediğimden hazır sanayideyim madem uykusuz kaldım hiç olmazsa şu tüp bakımını yaptırayım dedim ve 70 tl. karşılığında bu işide hallettim. Araçta iki tane regülatör varmış ve her iki filtreyide değiştirip ayar yaptılar.Şimdi tüpün bakımı ne zaman yapılmış biliyorum kafam rahat. Yakıt tüketimini takipteyim.
P1389 nolu hata kodu me anlama geliyor ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hahaha sen Google'sin abi yandex te neymiş 😂 benim araştırdığım yakıtla ilgili ama ❓
Aynen bende baktım ama anlayamadım bir türlü bu hatanın nedenini bulmak lazım ama olduklarımdan sonuç çıkaramadım
1998 için şanzuman yağı hangi tip oluyor acaba?
çubuğu çektim biraz eksik görünüyor. tamamlamam lazım. ilave edicem biraz.
Merhaba, aşağıdaki konuda detaylı anlatıldığı gibi kontrol ederseniz daha sağlıklı olur.
http://www.geze-gen.com/showpost.php?p=22133
yağa baktım. motor iyice ısınmıştı.
yağ seviyesi min çizgisinin 1 cm altindaydı. hemen yağ ekleyeceğim. tahmini ne kadar eklemek lazım.
ATF 3 yağ koyacağız galiba.
içindeki mevcut yağın cinsiyeti hakkında bilgim yok malesef.
ama yağ temiz rengi kırmızı, ve akışkan. temiz ve berrak.
Ayrıca komple şanzuman bakımı yaptırmak istesem filtre dışında bakımı yapılması gereken detaylar nelerdir.
Not: Şanzumanla ilgili bir şikayet yok. tedbirli davranmaya çalışıyorum
Konu ukymk55 tarafından (28.Ekim.2015 Saat 15:22 ) değiştirilmiştir.
5.9 ZJ yi termik fana çevirirsem nasıl sakıncaları olabilir.İki ustaya sordum arazide sorun yaşarsın dediler doğrumu daha önce çeviren varmı araçta değişiklik neler oluyor.Birden fazla soru sordum ama yardımlarınıza ihtiyacım var bir türlü karar veremiyorum.