Sayfa 27 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 1725262728293777 ... SonuncuSonuncu
Toplam 2468 adet sonuctan sayfa basi 521 ile 540 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Üye ukymk55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2015
    Nereden
    Bursa

Alıntı Beatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonunda dediÄŸime gelinecek....

5 yıl sonra temiz bir ZJ' nin fiyatlarına şok olacaksınız.

Çoğu elden ele değişe değişe bir kısmı sanayi arka sokaklarında heba oldu gitti, bir kısmı da hurdalığı boyladı.
    Diğerleri de kesilip biçildi, offroad' a kurban gitti.
    Geriye kalan ( ki adedi artık çok düşük...) temiz ZJ' lere halen sahip olanlarda elinde sımsıkı tutuyor satmaya hiç niyetleri yok, şekil A ; ben
    Alıntı Mirkan Şenol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de satmayanlar kervanında şekil c olarak yerimi alayım.
    Alıntı mjz66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sekil B ben

Sent from my iPhone using Tapatalk

Şekil D olayım o zaman
    Temiz bir ZJ aldım ve en temiz bir şekilde tutmaya çalışacam.
    Herhangi bir yere değil hep ustasına götürmeye dikkat ederim zaten. Şükür ki Bursada da sağlam ustalar var.
    sürmek gerçekten keyif veriyor. Sorunsuz bir şekilde gidiyoruz. Cins adam olduğum için kusurlu her noktaları bakımdan geçiriyorum bütçem elverdiğince sırasıyla. V8 in keyfini almak lazım
    Frontera almaya niyetliydim en baÅŸlarda.
    Nasıl olduda ZJ ye döndüm bilmiyorum ama İyi oldu
    Altın Altın

Üye FuatD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Merhaba, track barın sürücü tarafındaki bağlantısında bir boşluk, direksiyonu çevirirken yukarı aşağı bir hareket farkettim. Sorum şu track barı değiştireyim diyorum, yan sanayisi 175 tl. Orjinali 500 tl. Bu parça orjinal olması gereken parçalardan birisi mi yoksa yan sanayisi de işimi görür mü?

Bu sefer orjinal parça ile yan sanayi arasındaki fark fazla olduğu için soruyorum normalde 1.5, 2 kat farka kadar orjinal tercih ediyorum.

Üye ycankes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Alıntı mjz66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kalkis balatalarini yakmis, ani gaza basip kalkinca tar tar tar diye bosa sarar, siyirir sonra duzgun yurumeye baslar. Ani kalkislar yapmadan yumusakca kalkilirsa sorun olmaz, uzun zaman gider daha

Tork konvertörü kapalı sistemdir, onun yağını anlayamaz, balata dediği de tork konvertörüdür.
    şanzıman türbiniyle yani tork konventörü ile alakalıymış olay.Türbin tamir edildi sıfırlandı.Yenilenmesi gereken bi kaç parça daha değişti şanzımandan.Tüm yağlar sıvılar değişti.Masraf yaptık baya.Şuan için hiçbir sıkıntı yok yağ gibi akıyor araba yolda.Yardımlarınız için teşekkürler.

Üye Mirkan Şenol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Alıntı ycankes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şanzıman türbiniyle yani tork konventörü ile alakalıymış olay.Türbin tamir edildi sıfırlandı.Yenilenmesi gereken bi kaç parça daha değişti şanzımandan.Tüm yağlar sıvılar değişti.Masraf yaptık baya.Şuan için hiçbir sıkıntı yok yağ gibi akıyor araba yolda.Yardımlarınız için teşekkürler.
    Hayırlı olsun.
    Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Alıntı FuatD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, track barın sürücü tarafındaki bağlantısında bir boşluk, direksiyonu çevirirken yukarı aşağı bir hareket farkettim. Sorum şu track barı değiştireyim diyorum, yan sanayisi 175 tl. Orjinali 500 tl. Bu parça orjinal olması gereken parçalardan birisi mi yoksa yan sanayisi de işimi görür mü?

Bu sefer orjinal parça ile yan sanayi arasındaki fark fazla olduğu için soruyorum normalde 1.5, 2 kat farka kadar orjinal tercih ediyorum.

Bu soru kaynadı galiba ne dersiniz?

Moderator Beatrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul

Arka için fark etmez ama ön için orjinali öneririm.

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014

ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Merhaba, track barın sürücü tarafındaki bağlantısında bir boşluk, direksiyonu çevirirken yukarı aşağı bir hareket farkettim.
    Ergun Abi'den ve Amerikan jeepforum sitesinden ogrendiklerimi yaziyorum.

Track bar degismeden once

1) Track bari sokup burclarin durumuna bakin. Gorsel yirtik catlak gorunmuyorsa civatanin girdigi yuzugun icinden tornavida sokup saga sola asagiya yukariya esnetin. Cok mu esniyor?

2) Civata yuzugun icinde oynuyor mu? Boslu var mi?

3) Civataya bakin. Asagidaki civatayi jeepforum'daki bi amerikali cekil koymus. Death wobble yasiyormus. Civatanin yivlerine bakarsaniz oldukca bozuldugunu gorursunuz. Somun civatayi yivlerdeki bozukluklardan dolayi iyi sıkmısıyormus. Yeni civata ile degistirmis. Ve d/w kaybolmus. Ayrica civataya red loctitine diye bir sey surup 125 torkla sıkmış

Sorun civata ve yuzukteyse track bar degismeden sorun cozulur.

Ama sorun burclardaysa burc yaptirmayi deneyebilir veya yeni track bar alabilirsiniz. Ben death wobble'i burc degistirerek cozemedim. Sizde d/w yok. Burcla halledebilirsiniz. Ama tercih sizin. Ben kendimde burctan yana cok canim yandigi icin track bar isinde bi daha asla burc caktirma isine girismem. Bizim WJ'lerin orjinal mopar track bari 800 TL civari. O yuzden yan sanayi 250 TL'ye alicam. Sizinki 500 TL ise cok iyi. Butce musaitse ben olsam orjinal alirdim. Orjinallerde titresim sonumleyici takoz gibi bir parca var bari ustunde. Yan sanayilerde bu yok galiba. Yani bu parca onemli. Cok ciddi bi fark yok bizdeki gibi. Araca binecekseniz orjinal alin.

Bu arada ZJ'nin track bari icin 175 TL fiyati nereden aliniz? Ben de oraya WJ icin olanini sorayim.

Not: Bu islere yeni basladim, sayenizde cok sey ogrendim. Bi o kadar da yabanci forumlarda arastirma yaptim. Yazdigim hersey nacizane goruslerim. Asla cok bilmis gibi gorunmek istemem.

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Bu arada ZJ'nin track bari icin 175 TL fiyati nereden aliniz? Ben de oraya WJ icin olanini sorayim.

Bilgiler için teşekkürler, değiştirmeden kontrolleri yapacağım. Fiyat aldığım yeri mesaj olarak gönderiyorum.

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Ayarlı ön track bar alın hd. 650-700TL.

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    locktail somunun gevşememesini sağlar. sertlik numarası vardır. en sertinin cıvatayı kırdığını ve açılmadığını gördüm.

Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    locktail somunun gevşememesini sağlar. sertlik numarası vardır. en sertinin cıvatayı kırdığını ve açılmadığını gördüm.
    Türkiye'de olan birşey mi? Red olanını kullanmış ordaki adam.

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de olan birşey mi? Red olanını kullanmış ordaki adam.
    Track bar için çok da serti şart değil, tüm oto tamircilerde ve servislerde vardır. Titreşimin bol olduğu cıvatalarda kullanılır. Bijon, ön takım parçaları, şaft bağlantıları, şanzımanın bazı yerlerinde vs. vs. Nalbur ve yapı marketlerde de var.
    Ama locktailsizlik yüzünden de D.W. yaşanmaz bu kadar ince detaya girme

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Ayarlı ön track bar alın hd. 650-700TL.
    Mirkan benim araç tamamen standart gerek var mı buna? 500 pahalı gelmişken sen 700 e çıktın

Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Track bar için çok da serti şart değil, tüm oto tamircilerde ve servislerde vardır. Titreşimin bol olduğu cıvatalarda kullanılır. Bijon, ön takım parçaları, şaft bağlantıları, şanzımanın bazı yerlerinde vs. vs. Nalbur ve yapı marketlerde de var.
    Ama locktailsizlik yüzünden de D.W. yaşanmaz bu kadar ince detaya girme
    Mirkan öyle deme. Çok ciddi bi fobi oluştu bende araca karşı. Sanki herşeyi yenilesem sorun %100 geçse bile, "yine ya girersem d/w'ye" psikolojisi oluştu bende. Ben çünkü biraz süratli kullanıyorum.

Mirkan benim araç tamamen standart gerek var mı buna? 500 pahalı gelmişken sen 700 e çıktın
    İlerde hiç düşünüyor musun abi yükseltmeyi peki?

Üye emrearm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    20.Nisan.2014
    Nereden
    ankara-istanbul
    94 zj 51 hata kodu ne anlama geliyor araba iyice dengesizleşti rölanti düşüyor çıkıyor araç düşük hızda tekleme yapmaya başladı ankaradan istanbula gelirken hiç sorun yaşamadım ama trafikte artık çekilmez hal aldı internette baktım ama pek bişey anlamadım yardımcı olursanız sevinirim...

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Mirkan öyle deme. Çok ciddi bi fobi oluştu bende araca karşı. Sanki herşeyi yenilesem sorun %100 geçse bile, "yine ya girersem d/w'ye" psikolojisi oluştu bende. Ben çünkü biraz süratli kullanıyorum.

İlerde hiç düşünüyor musun abi yükseltmeyi peki?
    Yok bu hali ile seviyorum, yetiyor da bana. Orjinal hali ile koruyup Ergun abinin dediği gibi 5 yıl sonra iyi bir klasiğe sahip olmak istiyorum.

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy

Abi orijinali yeterlidir ama heavy duty olanı tercih ederim. Standart yükseklikde olsa dahi aracın, poliüretan burç seti, hd direksiyon amortisörü, hd blistein amortisörler, hd rotiller ve direksiyon kutusu destek demiri şart bu yaşta ki araçlarımız için. Hele ki satmayacağım diyorsan.

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Rotillere baktır, pitman bağlantısını kontrol ettir. Hatta uğraşma git rot balanscıya sorunlu yeri ve yerleri anında bulsun sana. Sen de kurtul biz de

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Abi orijinali yeterlidir ama heavy duty olanı tercih ederim. Standart yükseklikde olsa dahi aracın, poliüretan burç seti, hd direksiyon amortisörü, hd blistein amortisörler, hd rotiller ve direksiyon kutusu destek demiri şart bu yaşta ki araçlarımız için. Hele ki satmayacağım diyorsan.
    Buradaki ustalardan birine profender direksiyon amortisörünü sordum, senin için gerek yok aksine çok sert olacağı için dönüşlerde problem çıkartır dedi. Benimki şimdilik sağlam ama değişmesi gerektiğinde değerlendireceğim.

Direksiyon kutusu destek demiri daha önceki konulardan aklımda, ön tarafta bir işe girişirsem onunla ilgili yardım isterim senden

Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Rotillere baktır, pitman bağlantısını kontrol ettir. Hatta uğraşma git rot balanscıya sorunlu yeri ve yerleri anında bulsun sana. Sen de kurtul biz de
    Dun baktirdim. Sol ust rotil, sol alt rot basi, sag ust rot basi sorunlu. Ben 4 rotil 4 rot basi hepsini aldim, degistiriyorum yarin.

Yalniz HD rotil dedin beni benden aldin simdi.

Sayfa 27 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 1725262728293777 ... SonuncuSonuncu